МАТЕРИАЛИТЕ НА АЛЕНИЯ КРЪГ

Серия “Разкриване“

 

ШОУД 11 - АДАМУС СЕН ЖЕРМЕН И МЕРЛИН

Ченалинг чрез Джефри Хопи

 

Представено пред Аления Кръг на 6 юли 2019 година

https://www.crimsoncircle.com

 

Превод: Росица Стоянова

 

 

Аз Съм това Което Съм, Адамус от Суверенните Владения (публиката аплодира) Благодаря. Благодаря.

Ах, толкова се радвам да ви видя тук, на тази среща. Тя не е посветена само на мен. Ъ ... (още смях) може, до голяма степен. Но всъщност, тя е посветена на Шамбра, на вас, през последните десет години. Искам малко да се разходя из залата и да видя колко мога да погледна в очите.

Десет години! Минаха толкова бързо. Тъкмо си допивах чашата кафе в Клуба на Възнесените Майстори и минаха десет години! Сигурен съм, че чувствате същото (някои се смеят). Десет години минаха като един миг, като нищо. Десет години на удивителни промени. Зная, понякога ви се струва, че не се случват никакви промени, понякога се питате, правите ли нещо изобщо?

Десет години отсяване на тези, които всъщност не бяха готови за въплътено просветление. Ето защо беше всичко. За нищо друго. Може би вече сте разбрали, че всъщност това не означава подобрение на човешкия живот (смях). Това означава да станеш осъзнат Майстор на планетата.

Десет години на множество разсейвания. О, наложи ли ми се да се потрудя над разсейването? Наложи ми се да стоя пред чертожната дъска в Клуба на Възнесените Майстори и да мисля, ”С какво да ги разсея този месец, на Шоуда, на този семинар?” Десет години чисто забавление от един от най - великите артисти - Кутхуми (смях и аплодисменти).

 Не става дума за вас

Десет години работа по събиране на информация и най - забележителното - и моля, никога не забравяйте за това, защото често си мислите, че го правите за себе си, че цялата работа е заради вас, че това е самотно пътешествие, че е само ваше, в което ви се налага да понасяте яростни бури, дракони и житейски трудности - всъщност не става въпрос за вас. Правите това за тези, които ще дойдат след вас.

Просто усетете това за момент. Всъщност не го правите за себе си! Може така да ви изглежда, но знаете ли, както казах в самото начало, можехте да получите Осъзнатост преди един, два, три живота, но казахте, ”Не, ще почакам.” Бяхте много близо, но казахте, ”Ще изчакам. Ще го направя в това невероятно Време на Машините и ще го направя заедно с група от други хора. Ние всички сме суверенни, но го правим заедно. Ще го направя за да има записана история на тази планета, история за навлизането в Реализация - точно това и правите.

Знам, струва ви се, че става въпрос за вас, зная, има дни в които ви налягат съмнения и не знаете дали правите всичко правилно. Ако можех просто да ви помоля да ги отложите за няколко дни, в крайна сметка за няколко дни и да осъзнаете, какво всъщност правите.

Всички тези съмнения, всички трудности и неприятности - преживели сте ги в миналите животи. Не е задължително да ги преживявате отново, не. Вашите проблеми с изобилието или здравето - не трябваше отново да ги преживявате. И работата не е в това, че сте правили грешки и сте се върнали към тях; работата е в това, че го правите за да натрупате тази история, документираната история за достигане до Реализация на тази планета.

Усетете това за момент. Всичко това не е свързано с вас. Не.

(пауза)

Зная, случва се понякога да преживеете тъмната нощ на душата. Преминавате през най - ужасния опит - проблеми със здравето, психологични проблеми и много други - но в този момент трябва да спрете и да си кажете, ”Правя това, за да преобразувам тези стари човешки състояния и проблеми в мъдрост и да ги оставя след себе си за тези, които ще тръгнат по този път. За да ги оставя след себе си - и точно това и правите.

Десет години

За десетте години в които сме заедно, вие натрупахте библиотека с информация за другите - вашите истории, вашите трудни въпроси, вашите безпокойства и вашите грижи. Но усетете за миг Майстора, защото Майстора, който представлявате отлично разбира за какво говоря. Вие се върнахте тук, за да преживеете определен опит, да го преобразувате в мъдрост и да я оставите като дар на тази планета и на хората, които ще дойдат след вас. Не всички ще тръгнат, не всички, но ще бъдат достатъчно и те ще получат достъп до това, което направихте в този живот.

Отделете миг за да го усетите.

Зная, че често си казвате, ”Не, не. Цялата работа е за мен, Адамус. Може би говориш за моя съсед, защото аз наистина преживявам всичко това и то е абсолютно реално.” Така си е, но вижте причината поради която го правите.

Десет години. Десет години. Вижте промените, които преживяхте. И ще повторя, зная, че често ви изглежда, че всичко става твърде бавно. Всъщност - не. Вижте колко мъдрост сте внесли в живота си. Все още се учите да използвате мъдростта, да разберете какво е мъдростта всъщност, но вижте мъдростта дошла в живота ви през последните десет години.

Вижте колко много освободихте, от колко се освободихте. “Свободата от рода” - пуснахте всички предци и някои хора съвършено погрешно разбират това. Те си мислят, че това означава да отхвърлиш предците си, да кажеш на семейството и рода си, да изчезват навън. Не, това значи да кажеш, ”Аз Съм това Което Съм - своето собствено тяло, ум и дух. Да, аз съм свързан със семейството”, тъй като сега на тази планета хората продължават да се раждат в тяло, но дори и това ще се промени. Вие пуснахте семейството си и правейки това, освободихте и тях.

Знаете ли, много проблеми на тази планета, съкрушително количество проблеми на тази планета се увековечават и продължават по семейна линия - здравословни проблеми, психични проблеми, зависимости - и няма нищо в тялото и ума, което да казва, че трябва да бъде така. Но има енергия, която протича по семейна линия от един живот в друг, а вие се научихте да я освобождавате. Това е гигантска крачка. О, и аз зная, че имате някои семейни проблеми, но вие се освобождавате от семейството.

Десет години и бих казал, че едно от най - важните неща, които направихме заедно, това е "И" - разбрахте, че сте многоизмерни, че не сте просто физически човек, с този конкретен начин на мислене, в това конкретно време, на тази конкретна възраст. Вие сте многоизмерни и ще говорим за това и за в бъдеще.

И още, Позволението. Позволение. Харесвам Позволението, защото то е толкова дяволски просто. Това е същността на Майстора - Позволението. И това всъщност не означава да позволите на външния свят да ви стъпче. Това означава позволението на всичко, което сте, позволение на Майстора да влезе в дома на човека; позволение на всичко, което представлявате, което човекът може сега дори да не осъзнава. Но Позволявайки, вие се отваряте и казвате, ”Аз позволявам” и тогава то идва и вие разбирате какво е. И го въплътявате. Това е позволение на най - значителните ваши части да се присъединят към човека на тази планета.

Десет години заедно, удивително време.

Когато Тобиас дойде при мен и ми каза, ”Моля те, би ли ме сменил в Аления Кръг?”, казвал съм ви, че имах известни съмнения - отчасти защото познавах тази група, с която работеше той. Познавах пиратската и бунтарска натура. Знаех, че не си правите домашните работи. Знаех, че не слушате много - много материалите (лек смях), използвайки ушите - слушате със сърцето. И аз знаех, че по това време имаше много макио, много хора тук бяха просто енергийни вампири. Струва ми се, че за това се появи нов термин - играчи. Те просто играят на енергийната игра. Те не се интересуваха много от Осъзнаването в този живот.

Ние ги отсяхме. Направих го с непоносимото си поведение, почти противоречащо на духовността, но отново, това беше вашето отражение. Това беше не само моята, но и вашата непочтителност (лек смях).

Когато дойдох да заема мястото на Тобиас, аз разбрах, че не мога да дойда като Сен Жермен, просто като Сен Жермен. Трябваше да има някаква разлика. Трябваше да има настройка към вас. О, Сен Жермен е прекрасна същност, аз съм прекрасно, чудесно същество, но доста поработих, за да се адаптирам към Адамус. Той трябваше да бъде ваше отражение. И се наложи известна работа.

Трябваше да потренирам в Клуба на Възнесените Майстори. Трябваше да премина през някои изпитания и несгоди, за да стане Адамус такъв, какъвто трябва. Всъщност аз съм просто имитатор. Аз имитирам вас и трябваше да има баланс между театралността и шегите - наистина добри шеги (смях); това са вашите шеги, тоест ако не се смеете, то е само защото не сте смешни - шеги, дълбоки послания, много дълбоки послания. Не говоря за себе си, а за вас. Може да изучавате съвременните материали за духовността, послания, книги, курсове - няма нищо подобно, изобщо нищо - защото вие сте готови да направите следващата крачка. Готови сте да бъдете на преден план. Готови сте да излезете на преден план. Готови сте наистина да направите това - не просто да говорите за него, а наистина да го направите в живота си. Ето с какво бяха свързани предишните десет години.

Изглежда нашата работа се дели на периоди. Имаше десет години с Тобиас. Кой беше тук по времето на Тобиас? Ах! Кой не е бил? Кой е дошъл благодарение ... (смях) ... на Аления Кръг? (Адамус се подсмихва) Като правило работим на периоди от по десет години и буквално след месец започваме следващата десет годишна фаза. В тази фаза има много други фази. Започваме следващата десетилетна фаза, след няколко месеца - когато започнем следващата серия. А докато завършвате ...

ЛИНДА: Ще останеш ли с нас?

АДАМУС: Не мога да обещая нищо сега (смях). Зависи от това как ще се държите тези дни (силен смях).

През следващите няколко месеца ще притегнем хлабавите краища. Помните ли, на майския Шоуд аз казах, че ще имате 45 - 60 дневен опит? Сигурен съм, че никой от вас още не го е преживял (смях). Ще го завършим. Сега минаха 45 дни, малко по - малко от 45. Не ни остана много време, за да завършим работата с тези енергии и няма много време, за да им позволим да улегнат преди да започнем следващата серия, която ще започне, точно на рождения ми ден на 3 август, ако искате да ми подарите подарък - на 3 - ти.

ЛИНДА: Още един празник?!

АДАМУС: Още един ... да ще имаме още един празник.

И така, тук на тази среща, ние един вид завършваме предишните десет години. Говоря за тези, които са тук и за всички, които ще гледат това по - късно, за Шамбра като цяло - ние завършваме този период.

И сега ще видим какво предстои - ще видим какво предстои. Няма много да отлагаме, ще преминем към това точно сега - каня за следващия ченалинг нашия първи гост. Малко музика, моля за да помогнем на Калдре да се пренастрои, скъпата Линда ще подиша с всички и ще видим какво предстои.

ЛИНДА: И така, нека вдишаме дълбоко. Вдишайте дълбоко (музиката започва да свири), докато Джефри преминава към следващият ченалинг.

Вдишайте дълбоко и усетете. Усетете как енергията се движи и променя.

Дишайте за себе си.

Отново, дишайте с Позволение. Дишайте като човек и Майстор, дишайте като Аз Съм това Което Съм.

Дишайте в присъствие. Вдишвайте в сърцето си.

Вдишайте дълбоко.

Дишайте ... дишайте и позволявайте на енергията да се движи.

Продължавайте да дишате, това е дъха на живота, дъха който казва на тялото ви, че избирате живота.

Усетете енергията на този празник.

Дишайте ...

МЕРЛИН: Поздрави оттук и отвъд. Аз Съм Мерлин.

Аз Съм Мерлин, но малко по - различен от този, когото познавате от преди, защото на тази среща на Шамбра аз дойдох като Аз Съм Мерлин, събирателна същност. Мерлин, съвкупност от всички Мерлини, които някога са съществували. Сега ние дойдохме заедно, като група - всеки от нас - независим и суверен, но този път дойдохме при вас като група от Мерлини.

Нека малко поговорим за Мерлин, какво е това. Това е титла.

Мерлин е титла, която беше дарявана на определени хора в хода на историята и които отиват толкова далеч, далеч в миналото, а също и в бъдещето.

Мерлин - това е пътешественик във времето, способен да се превъплътява.

Мерлин - това е вълшебник и Мерлин - това е енергия.

Сега ние дойдохме като група Мерлини, защото както каза скъпия Сен Жермен, навлизате в нова епоха за Шамбра и това е епохата на Мерлин, когато всеки от вас също така ще стане Мерлин. Присъединявате се към нас, към съвкупността от Мерлини, които са живели по - рано, оставайки суверенни и независими.

Нека малко поговорим за това, как Мерлин за първи път се е появил. Уверен съм, много от вас са запознати с историята за Мерлин от Камелот, за крал Артур, с историите написани през 12 – ти век от Джефри Монмот. Част от тях са истина, част легенда, част се е променила с времето, но това е което си спомнят болшинството от хората, когато стане дума за Мерлин.

Нека малко поговорим за това кога се е появил Мерлин за първи път. И помнете – тъй като може да изглежда, че датите и времената са преплетени - помнете, че Мерлин - е пътешественик във времето, а значи това, което е било в миналото, също го има и в бъдещето. Мерлин съществува извън времето.

Иешуа и раждането на Мерлин

Твърде много от вас са били на тази планета, на Земята по времето на Иешуа. Някои са ходили рамо до рамо с Иешуа и са плакали с него. Някои буквално са хвърляли камъни по Иешуа, бидейки римски войници. Някои не са живели по земите на Палестина, които сега се наричат Израел. Живели сте на други места - в Африка, Европа, Индия - но много от вас може да проследят съвременния си произход до времената на Иешуа.

Това беше времето когато на тази планета бяха посяти семената на Христовото Съзнание. Точно поради тази причина дойдохте в този живот - за да посеете Христовото Съзнание, за да го пренесете на Земята, за да го интегрирате в Гая, да го интегрирате на Земята - за да го посеете, а после просто да му позволите да почака подходящия момент.

Иешуа, този когото познавате като Иешуа бен Йосиф, а някои го наричат Исус - Иешуа беше събирателен образ на Шамбра. Това беше групова енергия, същество наречено Иешуа, в което всеки от вас вложи част от себе си, част от своята кристална енергия. И Иешуа показа един от най - сложните и най - удивителни и трудни аспекти на човешкия живот.

Иешуа един вид беше вашата божественост в човешка плът. И както знаете, Иешуа много е страдал. В ранна възраст ... между другото съществуват множество митове и истории за Иешуа и ако ги усещате като правилни, позволете им да бъдат. Ако ли не - пуснете ги.

Иешуа не се е родил в бедно семейство и със сигурност не в обора. Иешуа се е родил в доста богато семейство и в младостта си получил добро образование. Той никога не е бил дърводелец и никога не е ковал пирони. Това би било под неговото ниво.

Иешуа се оженил в много ранна възраст - по това време браковете били уговаряни от родителите, но той наистина обикнал тази за която му било писано да се ожени. Той се оженил за своята прекрасна възлюбена и заедно заживели щастлив живот - и двамата в изобилие, и двамата от добри семейства, и двамата с добро образование. Но след по - малко от две години, неговата жена заболяла и умряла и това съкрушило Иешуа. Той бил съкрушен. Как може да стане такова нещо? Как някого, когото обичаш и за когото се грижиш може просто да умре в ръцете ти? Той се молил, канил равини и целители, но нищо не помогнало и неговата жена умряла пред очите му.

Това го подтикнало по духовното му пътешествие и неговата история много прилича на вашата - а по - точно това е вашата история. Той почти не се интересувал от духовност до преди смъртта на жена си, но сега оказвайки се в такава тъмница, в такава самота, той започнал да търси отворите, без да знае къде да отиде, къде ще се окаже, но той се отправил в търсене на отговори.

Той пътешествал по цяла Европа - бил в Англия, Франция, Португалия, Германия - той пътешествал из Европа в търсене на отговори и когато не намерил това, което търсел, се отправил към Египет. Той седял в Камерата на Царя на Великата Пирамида - там където са седели и някои от вас. Той тръгнал към Индия. Минал през всички източни земи в търсене на отговори и накрая наистина намерил отговора, който много прилича на тази мъдрост, която сега пускате в живота си. Това е просто. Това е лесно. Това е, “Аз Съм това Което Съм.“

И след като Иешуа намерил отговорите и се съединил с покойната си жена - тя в другите сфери, а той във физическо тяло - Иешуа се върнал в Йерусалим и прекарал следващите три години обучавайки другите в любов и общуване. И в страдание. В страдание - тъй като човешкото пътешествие до голяма степен било както преди изпълнено със страдания. А после кулминацията на това страдание станало неговото наказание, неговото разпятие. То станало своего рода възклицателен знак, поставен върху човешките страдания.

След като умрял и преминал от другата страна, той и всички вие създадохте Мерлин.

Това се случи не по време на неговия живот; това стана в момента на неговата смърт. Той породи Мерлин. И може да се каже, че всеки от вас участваше в това.

Той даде живот на Мерилин, за да каже с това, “Ние трябва да запазим магията на тази планета“, тъй като можеше да предвиди, както можехте да предвидите и вие, че ще дойде ден когато магията ще бъде унищожена от религията, разсъжденията и животът в ума. И така, Мерлин беше създаден за да съхрани магията. Мерлин беше създаден за да съхрани фантазията и въображението - точно това прави Мерлин.

Иешуа се връщаше към своите ученици - понякога когато те бяха в група, а понякога идваше при тях по отделно и казваше, “Аз Съществувам. Аз все още съм тук.“ О, те се съмняваха, дори и да виждаха Иешуа и тази енергия на Мерлин със собствените си очи. Те се съмняваха и не вярваха, че може да има такова нещо, а той стоеше пред тях и им казваше, “Аз съм Мерилин. Аз все още съм тук. Смърт няма.“

Той заставаше пред групи достигащи численост 500 човека, като Мерлин и като Иешуа и казваше, “Съхранете магията на тази планета.“ И оттогава имаше много, които носеха титлата Мерлин. Винаги имаше поне един, включително и онзи път, когато титлата Мерлин, получи този, когото вие наричате Сен Жермен. 

А после тъй като Мерлин пътешества във времето, Мерилин се отправи във времето на Иешуа, във времето на Египет, във времената, когато живееха в пещери, после при падането на Атлантида - имаше Мерлини, които пътешестваха в миналото. Всеки Мерлин беше отговорен за това да бъде разказвач. Това е голямата отговорност на Мерлин - да разказва истории, да предава истории - те го правят с думи, а вие сега го правите в социалните мрежи - разказвате истории.

Мерлин е пътешественик във времето, не е ограничен от времето и пространството. Мерлин може да се превъплъщава. Помните ли своите Пакауви? Това е една от първите теми за които говореше Адамус с вас - за вашите Пакаува. Това не беше просто игра. Това не беше просто разсейване. Това беше за да ви даде да разберете, “Сега вие притежавате умението да се превъплъщавате, да станете своят Пакаув.“

Това е интересна способност. Въпреки че вашето биологично тяло не е задължително да се променя - вашето тяло си остава същото - човекът и хората, които ги виждат ви възприемат по друг начин. Въпреки че можете да кажете, “Не, аз все още съм в тяло“, вие изведнъж ставате леопард, орел или сова. Ето какво прави Мерлин - той променя формата. За него не е задължително да преправя тялото, той просто създава видимост за това, което иска да стане, което искате да станете. Дърво? Облак? Животно? Или нищо, просто въздух. Ето какво прави Мерлин.

Мерлин е създаден като гаранция за това, че магията няма да изчезне от планетата, особено във времената, когато Магията беше измествана - беше измествана от менталната активност, интелекта, логиката на ума. Мерлин съществува като гаранция за това, че фантазията въображението и магията на тази планета ще продължат да съществуват.

И повече от всичко Мерлин е този, който представлява магията на енергията. Магията на енергията. Мерлин - това е енергия, вълшебна енергия.

Почти 300 години на тази планета нямаше Мерлин. След като бяха закрити Школите на Мистериите, ние също така прибрахме Мерлин; чакахме, просто чакахме - не човек, а група - и затова се събрахме днес тук.

Вие скъпи мои приятели, сте новите Мерилини. Вие сте вълшебници. Вие сте магьосници, променящи формата си, пътешестващи във времето. Вие сте тези, които възвръщат енергията на магията.

Мерлин ще бъде с вас в следващата епоха на Шамбра, поне през следващите десет години, когато ще бъдете магьосниците на енергията.

Нека сега да интегрираме това - може би под вълшебната музика на Йохам.

Нека вдишаме дълбоко и да направим мераб за вълшебната енергия на Мерилин.

Мераб за Мерлин

Някой от вас може да се съмнява, “Наистина ли сме готови?“ О, разбира се, когато навлизате в своята въплътена Реализация, започвате наистина всичко да разбирате.

(музиката започва да свири)

Започвате наистина да разбирате историята на предишните 10 години, защо преминахте тези стъпки, които преминахте и защо сега сте готови да станете новите Мерлини на тази планета.

Да носи тази титла, да пази тази енергия, вече няма да има само един човек. Сега ще бъдат хиляди.

Може да се каже, че това е новият Мерлин - това е ваша фасета. Може да се каже, че новият Мерлин - това е интеграцията на човека и Майстора.

Магията - това е просто излизането отвъд ограниченият спектър в който живеят болшинството от хората. Това е. Магията - това просто означава, че съществува нещо много по - голямо от това, което могат да осъзнаят болшинството от хората и всичко това вече е тук.

Не е нужно усилие. Не е нужно да работите за да бъдете Мерлин. Точно това и ще правим, защото, скъпи приятели ще разберете, че вие - сте просто енергия, вълшебна енергия. Вълшебна енергия.

Вдишайте дълбоко и сега, когато Мерлините от миналото дойдоха при всички вас, позволете си да станете част от тази група.

Позволете си да станете Мерлин, вълшебник пътешестващ във времето, променящ формата си.

Избрахте да останете на тази планета в човешка форма и разбира се вие не искате да го правите така, както са го правили преди.

Искате да притежавате свобода. Искате да разбирате и да използвате енергията така, както никога по - рано не са го правили.

Искате да се избавите от старите ограничения и точно това ще правим започвайки от този момент.

Вдишайте дълбоко и усетете в себе си, “Аз Съм Мерлин. Аз Съм Мерлин. Аз съм човек, аз съм Майстор, аз съм божественост, а също така Мерлин.“

Мерлин, Майсторът на енергията.

Мерлин разбира, че цялата енергия, всяка енергия, която той възприема, му принадлежи.

Мерлин разбира, какво представлява танцът на енергията на тази планета, никой на нищо не е длъжен.

Вдишайте дълбоко, “Аз Съм Мерилин“ - и си позволете да се присъедините към тази почетна група от същества, имена, болшинството от които никога няма да познаете, но които в миналото бяха Мерлини. Сега те ви канят да се присъедините към тях.

“Аз Съм Мерлин, енергиен вълшебник.“

Там на където ще се отправим оттук, ще ви се прииска да станете енергийни вълшебници, да създавате съвършено нови отношения с енергията.

“Аз Съм Мерилин.“

Да, безусловно първият Мерлин се роди със смъртта на Иешуа, като гаранция, че историите ще бъдат разказвани, че фантазията ще остане, че въображението ще продължи да бъде отворено.

Първият Мерлин се роди за да гарантира, че каквото и да стане на тази планета, тук винаги ще има магия, което означава че отвъд, има много повече от обикновения човешки живот.

Този Мерлин беше роден в резултат от великото страдание преживяно на тази планета - страданието на Иешуа - цялото човешко пътешествие е обременено от страдания, обременено от дълбоки страдания.

И ние като Мерлини от миналото идваме при вас, като новите Мерлини, които се присъединяват към нас и им казваме, “Нека всички се освободим от страданията. Нека се освободим от страданието на тази планета и да започнем с вас и вашите животи. Нека излезем от физическите страдания, страданията на ума, страданията на душата на тази планета.“

Ето защо чакахме до този момент, завършването на тази десетилетна епоха. Чакахме, защото беше важно да притежавате разбирането за енергията. Беше важно да дадете не едно, а поне три обещания да останете на тази планета като въплътени същества, а после към обещанията да добавите още едно.

Новите Мерлини се освобождават от страданието.

Да, другите хора на тази планета могат да продължат да страдат и в сърцата си вие може да продължите да бъдете с тях, но ще бъдете Стандарти, които ще покажат, че страданията не са задължителни. Човешкият живот не трябва да бъде прекаран в страдания.

Това, което беше родено във времената на Иешуа - след неговата смърт, след неговото разпятие неговите страдания - сега ние се раждаме отново без нужда от страдание в човешки облик и това е новият Мерлин. Това е Майсторът на енергията.

Вдишайте дълбоко и позволете на Мерлин, който сте да се освободи от страданието в човешка форма. Стига.

Това е дълбоко вкоренено в човешкият ум и тяло, дълбоко вкоренено - че човешкия живот като правило е изпълнен с множество страдания. Ще вземем със себе си нашата магия, а това ще оставим назад.

Някои от вас ще се вкопчват в страданията, както се вкопчваха в своята наследственост, както се вкопчваха в проблемите с изобилието, както се вкопчваха в липсата на собствено достойнство, но всичко това ще се разтвори.

Усетете това в себе си, “Аз Съм Мерлин. Аз съм енергиен Вълшебник. Страданието - вече не е моят опит, не е моя живот, не е моята роля.“

(пауза)

Тук днес се събраха всички Мерлини, всички, които някога преди са претендирали за тази титла, събрахме се тук с вас, новите Мерлини. И както и Адамус, ще бъдем с вас на всяка крачка по пътя.

(пауза)

Ще продължавате да слушате думите и посланията на Адамус, но сега ние се присъединяваме към него на всеки Шоуд, на всяка среща, като новите Мерлини заедно с вас.

 Нека вдишаме дълбоко, хубаво дълбоко вдишване.

 Мерилин дойде.

 Поздрави от нас, отвъд.

ДЖЕФ: Това беше първата част от конференцията.

ЛИНДА: Можете ли просто да вдишате и да приемете тази невероятна покана, която ни направиха, това грандиозно провъзгласяване за Мерлини и енергията?

ДЖЕФ: Това беше много силно. Помня, в края на тази сесия усещах в залата съвършено друго присъствие и усещах, че нещо силно се е променило. Беше интересно още веднъж да го видя и усетя, просто да усетя. Еха.

Сега ще видим втората част. Втората част от Шоуд 11 от серията “Разкриване“, която беше направена в самия край на конференцията. Това беше последното, което направихме, нека го видим.

Искаш ли малко да подишаш?

ЛИНДА: Просто ви приканвам да си позволите да продължите да дишате така. Да продължите хубаво и дълбоко да дишате. Вие вече го правите, просто продължавайте. Просто вдишайте и позволете на енергиите да протичат.

Вдишайте и усетете този невероятен Мерлин.

Вдишайте дълбоко, а ние ще преминем към следващия ченалинг, който ще ни даде още повече. Продължавайте да дишате дълбоко.

АДАМУС: Аз Съм това Което Съм, Адамус от Суверенните Владения.

Вдишвам в тази зала, на тази среща, вдишвам всички, които предстои да дойдат, защото това е още един от нашите знакови моменти, които Тобиас наричаше Точка на Разделение. Ще усетите добре това днес и в идните дни, но още по - добре ще го усетите в близките години – това, което стана точно тук.

“Подигравката“ на Адамус

И между другото преди да продължим искам малко да поговоря за коментарите по време на  “подигравките“ (смях, “подигравка“ американски формат на комедийно шоу в което водещия и участниците се присмиват на поканената известна личност). Калдре ме попита тази нощ какво мисля по въпроса. Какво почувствах? Дали изобщо бях тук? Или бях в кристала? Никога няма да се върна в Кристала (силен смях) и аз бях тук. Бях заедно с всеки, който излизаше на сцената. Бях на сцената. Хареса ми. Много ми хареса (аплодисменти в залата).

Знаете ли, Възнесения Майстор има всичко, от което се нуждае и което пожелае. Възнесения Майстор вече няма нужда от нищо. Какво бихте могли да подарите на Възнесен Майстор, освен смехът си? Вашият смях. Той ми изпълни сърцето. Той изпълни цялото ми същество, защото зная колко е трудно това. Това трябваше да отнеме може би до пет живота, а вие го правите за един. Зная, мислите си, че 20 години - е много, но това е нищо, имайки предвид през какво преминавате. Затова вашия смях - това е най - големият дар, той ми носи толкова радост. Смях над мен? Е, може би, но не толкова много (смях). Но смехът, просто смеха, ще го приема във всеки възможен вариант.

Преминавайки през това, през което преминавате - всички тези промени във вашите тела, промени, които правите през този уикенд, промените за които ще поговорим след миг - да преминавате през това, после да ставате от земята, да избърсвате сълзите от очите си и кръвта от телата си и още да се смеете над това и да казвате, “По дяволите! Дай още.“ (смях) “Това не е достатъчно, мога да издържа още.“ Това наистина е най - големият подарък.

И както можете да си представите, вечерта аз се върнах в Клуба на Възнесените Майстори (силен смях), в който съм президент и генерален директор, а също така разпоредител и главен докладчик. А Линда гледа чашата припомняйки си как ме обля с вода (говори за откриването на Шоуд 8 от серия “Откритие“; публиката възкликва, “Оооо!“, силен смях). О, това е такова изкушение (смях в залата). Това е идеална възможност. Всички камери ни гледат. Всички предвкусват (силни възгласи в залата).

ЛИНДА: Ще играя.

АДАМУС: Нима бих могъл? (силен смях) В края на краищата бих могъл да чакам и гледам как година след година расте нейното безпокойство! (смях) М-у-а! Обичам те, както и твоят мъж, но това не е толкова важно. Обичам те.

И така, скъпа Шамбра, умението да се смееш. Снощи аз се върнах в Клуба на Възнесените Майстори и всички се събраха около мен, “Е, и как е хората да те критикуват, да ти се подиграват, когато ти се надсмиват? Някои от тях бяха вулгарни. Което си беше много правдиво!“ (смях). Аз ги помолих да седнат - всички девет хиляди, а днес са почти десет хиляди. Помолих всички да седнат и разказах за красотата на този момент, за тази комедия, която се случи тук - за вашата способност да се смеете. Вместо да стоите на колене в благоговение и молитва, да бъдете пиратите, които сте. И аз им казах, “На тази планета няма група, която да прилича на Шамбра. Не! - и продължих - вашите групи продължават да медитират и те правят всякакви фокус - мокус. А ние се смеем над Възнесените Майстори.“ (силен смях) “Ето това е напредък! Ето това е прогрес!“ (аплодисменти в залата)

И това е истина, и това е истина, защото смеха повдига планини от енергия. Той пречиства тялото. Това ви е нужно сега. Бих провеждал такава среща всяка година - но не в моя чест! (силен смях) Нека следващия път гост бъде Кутхуми. О, между другото, о Кутхуми (смях). Познайте къде е сега Кутхуми? (силен смях) Заседнал е в кристала (смях). Опитва се да излезе, спомня си историята за 10 000  години и започва да мисли, че аз съм го омагьосал или проклел - което и съм направил - но аз просто исках, той да разбере какво е.

Кутхуми, моя приятел тръгна срещу мен. Тъпак?!! (на английски думата “тъпак“ – “dumbass“ има близко звучене с “Адамус“) Това дори не е смешно. Това е глупаво (силен смях). И не това се случи в действителност и не аз измислих някакви безумни имена, както каза той – “Владика на нещо си или тям подобни.“ Не, не, не. Не. Това е измислица. Това е шега. Това няма нищо общо с истината - млъкни, Кутхуми! (смях) - и реалността.

Въпреки че, ще призная няколко момента. Той ми даде няколко съвета. Той ми даде няколко съвета за това как по - добре да градя отношенията си с Шамбра и ме предупреди за това - онова. Това бяха по - скоро не съвети, а предупреждения и той каза, че вие сте трудна група. Той каза, че не си правите домашните работи, обичате да псувате, да ругаете, да кълнете и да плюете, пърдите и всичко останало, той каза че понякога му се иска да избяга по - далеч от тази миризма, но ... това е истина. В това има доза истина. Той ми даде няколко съвета и също така, Кутхуми каза, че ще бъде ваш личен инструктор ако му позволите, ако му разрешите - той ще бъде с вас. Това е съвършено правдиво утвърждение. Искате ли малко да подновите енергията си? И говорим не само за физическото тяло. Искате ли малко да промените своето енергийно поведение? Позволете на Кутхуми и той ще дойде. Ще разберете по - добре за какво говоря след днешната ни среща.

Но това е истина, Кутхуми през цялото време е до вас. Той прекарва с вас толкова време, колкото и аз. Той играе ролята на добрия полицай, а аз на лошия, но той винаги е наблизо. Така че можете да го викате. Той е достъпен.

Но да продължим ... това, което правихме вчера сутринта и това, което ще направим днес - всъщност ще бъде 11 Шоуд от серия “Разкриване.“ На вашата юлска среща ... (Адамус се смее) Радвам се, че вече направихте всичко? На вашата юлска среща можете да включите този запис, може да не правите нищо, може дори да не се събирате за среща, но това което правим сега, е много важно. Така че вчерашната и днешната част - са Шоуд 11. Те правят 11 - ти Шоуд от серия “Разкриване.“

ЛИНДА: Еха.

АДАМУС: Да (публиката аплодира). Това което ще направим, с което ще приключим днес - е много важно. Ще обясня това след малко (смях).

Това наистина е огромна промяна, ново начало ако щете. Това е голяма, голяма промяна - отново, може да не го осъзнаете веднага, но това е колосална промяна. Толкова е голяма, че това което правим тук, ще стане отправна точка за много от нашите бъдещи Кихак сесии - и разбира се срещи, семинари, Шоудове - но повече от всичко ще отделим внимание на всичко, което правим тук на срещите ни в Кихак.

ЛИНДА: Охо.

АДАМУС: И така, тъй като нямаме други съобщения ще помолим Йохам да се върнат на сцената за момент. Отново ще поканим Мерлин за да продължи вчерашната сесия.

И така, Линда, малко дишане.

ЛИНДА: Отново ви моля да вдишате дълбоко, за да подкрепите този преход от Адамус към Кутхуми ... тоест към Мерлин (смях). Поемете си дълбоко въздух и вдишайте енергиите на Мерлин.

(музиката започва да свири)

Вдишайте я и и позволете да протича.

О, усещайте. Усетете. Вдишайте “Аз Съм Тук. Аз Присъствам.“ Вашите енергии са тук, те подкрепят това послание. Дишайте ... дишайте за себе си.

Продължавайте да дишате и позволявате, канейки Мерлин. Усетете го.

Продължавайте хубаво и дълбоко да дишате, Мерлин вече дойде при нас.

МЕРЛИН: Здравейте. Приветствам ви оттук, отвъд. Аз Съм Мерлин.

(музиката затихва)

Мерлин, който дойде тук, представлява съвкупност от всички Мерлини, които някога са ходили по Земята. А сега в тази втора част, Мерлин също така представлява съвкупност от всички вас, които се наричат Шамбра. Съвкупност - означава че ние идваме заедно, но не сме свързани един с друг. Идваме заедно за общото благо, но ние не зависим един от друг, тъй като всеки Мерлин - е суверенно същество.

Мерлин

Всеки Мерлин и този, който сте вие - е пътешественик във времето, защото Мерлин разбира, че идва както от собственото си минало, така и от бъдещето си. Няма препятствия, стени или врати, които да го отделят от миналото или от бъдещето, затова Мерлин лесно може да пресече времето.

Мерлин - е страж на времето, той командва времето и го използва и сега бидейки Мерлини, можете също така да привнесете това в живота си. Можете да пътешествате във времето, да бъдете едновременно тук и отвъд.

Мерлин може да се превъплъщава, защото той разбира, че не съществува една реалност. Има много, много реалности. Всичко зависи от възприятието на наблюдателя, от намерението на твореца. По такъв начин Мерлин може да стане заек, орел, дърво, капка вода, просто въздух.

Бидейки Мерлини, ще се научите да използвате тази способност. Ще се научите да използвате тази способност за да преживявате, каквото искате да преживеете. Но, разбира се, в никакъв случай не за да манипулирате хората. В никакъв случай за да взимате енергия от някъде, защото не съществува енергия извън вас самите. Но сега имате способността да променяте и формирате своята реалност.

Често ще съществувате едновременно в много реалности и това няма да обърква човешкия ум, тъй като разбирате, че всички реалности, всички потенциали заедно съществуват вътре и извън времето.

Ако бяхме обсъдили това преди много години, човешкия ум просто нямаше да се справи. Но сега вие разбирате “И” и всички възможности.

Мерлин които сте - е истински вълшебник. Вълшебник - означава просто това, че разбирате всички реалности, всички възможности и знаете, че тези, които не разбирате веднага, можете смело да изследвате.

Мерлин, съвременният Мерлин, който сте, идва за да разруши илюзията за страданието на хората на тази планета, започвайки от самите себе си. Всички останали качества на Мерлин, които споменах, да кажем така, са по - стари, но има и нови качества и това е - освобождаването от страданието, от нуждата от него в човешки условия, за да могат да преживяват житейския си опит в радост и чувственост, без вече да изпитват страдание.

В нашите бъдещи сесии с Адамус, с всички Мерлини и тези, които ще се присъединят към нас, ще отделяме много внимание на освобождаването от страданието. И когато излезете на сцената, когато ви дават микрофона, когато се готвите да кажете нещо на масата, ако във вашата енергия присъства страданието, ако продължавате да носите в себе си страданието, ще ви го покажат, защото то няма място там на където сме се запътили. В живота ви не трябва да има страдание. Точка.

(пауза)

Мерлин, това е мъдростта, за която от толкова време говорим. Навярно Мерлин заменя думата ”Майстор.” Сега вие ставате истински Мерлини. Това е мъдрост и у Мерлин няма енергия. Има само мъдрост, знание и гност.

Мерлин никога не идва за да спаси човека, но Мерлин е тук, за да напомни на човека, че той не е сам, че той също е Мерлин. Той също е Аз Съм.

Не викайте Мерлин, за да направи нещо вместо вас. Вместо това станете Мерлин и го направете сами.

Не викайте Мерлин, за да направи нещо за вас - да изцери тялото ви, да оправи финансовото ви положение, да започне нови отношения, да ви направи щастливи - защото това не е ролята на Мерлин. В този момент вие сами трябва да станете Мерлин.

Така че не викайте Мерлин, за да подобри човешкия живот, защото в близките няколко години думата “човек” изцяло ще изчезне от вашия речник. Ще помните времето, когато сте били човек, но вече няма да бъдете този ограничен човек, когото познавате сега.

Не викайте Мерлин - станете Мерлин.

Дракона

Най - добрия приятел на Мерлин - е дракона. Мерлин и дракона - усетете това за миг - това са най - добрите приятели, както един за друг, така и за вас.

Дракона няма енергия. Дракона няма тяло. Дракона няма цел. Дракона не е нищо повече от яснота.

Дракона привнася яснота и точно на тази яснота се съпротивляват болшинството от хората. Те не искат да виждат ясно. Те искат да се крият. Те искат всичко да крият. Те искат живот в илюзия, изграден върху илюзия, изграден върху илюзия, затова болшинството се съпротивляват на дракона.

Много наричат дракона и Мерлин зло, синове и дъщери на Сатаната, защото много хора на тази планета живеят в страх и се държат за страха, съпротивляват се на яснотата за това кои са те в действителност. И какво правят вместо да позволят яснотата? Те я наричат дявол, въпреки че често наистина изглежда така, защото яснотата може да бъде много безжалостна и съкрушителна. Но вие сте готови да приемете яснотата, която идва с дракона, приятеля на Мерлин.

Сега е време да придобиете ново зрение. Вместо само зрението, което ви дават очите и понякога визията за вашите мисли и въображение, е време да придобиете зрението на дракона. Този поглед е насочен навътре. В края на краищата той ще бъде насочен навън, но от начало това зрение е изцяло насочено навътре.

Това е най - великия и най - ясния поглед върху самите себе си и понякога той може да ви шокира. Често ще виждате в себе си разни неща - ще виждате собствените си страхове, епизоди от миналото си. Ще виждате това, което можете да сметнете за уродливо, плашещо, отвратително, но през очите на дракона, с новото драконовско зрение, което ще се появи у вас, ще си позволите да погледнете по - дълбоко. Не бягайте.

Позволете на своя взор да се отправи дълбоко и навътре, защото зад възприятието за това, което може да изглежда некомфортно за човека, зад пределите му, се крие най - големия дар - разбирането за това кои сте всъщност.

Притежавайки драконовото зрение, ще можете да виждате през всяка фасада, през страдание и притеснения и сърдечни болки. Ще можете да погледнете навътре, дори отвъд границите на това, което не обичате в самите себе си. Притежавайки драконовото зрение, ще можете да погледнете навътре и да видите кои наистина сте.

Нека точно сега да приемем и позволим зрението на дракона да се прояви в собствените ви очи.

Вдишайте дълбоко, сега се появява драконовото зрение - не за да гледате през стени, да прониквате, да се прокрадвате и да зяпате в живота на другите хора, а за да видите себе си. Зрението на дракона - това е новия начин за възприемане на себе си.

(пауза)

На тази среща ние показваме красотата на Мерлин с неговата мъдрост, с яснотата на неговия приятел, дракона и проявяването на драконовото зрение във вашите очи, в ума ви, в сърцето ви, за да можете да видите, кои сте всъщност. Не се плашете от нищо, което ще видите.

Не се плашете от нищо, което ще видите, защото първото възприятие по - скоро не е истинно. Вглеждайте се все по - дълбоко и по - дълбоко вместо да бягате. Вглеждайте се все по - дълбоко и по - дълбоко и ще видите кои сте всъщност.

Сега допускате Мерлин в себе си, мъдростта, която до сега наричахме Майстор. Допускате го в себе си, а също така зрението на дракона.

Дракона не е енергия и дракона нищо няма да направи вместо вас. Той няма форма. Дракона няма цел. Дракона - не е ваш питомец. Дракона - е вашето зрение.

Дракона няма да тръгне да прави нещо за вас, но си позволете да се видите ясно. Станете ясно виждане. Когато всичко е в мъгла, когато картината е неясна, когато старото човешко аз е изпълнено със страх, позволете си да бъдете драконовото зрение в живота си, в своята Реализация и в своето пробуждане.

Човек

И третата точка днес, която ще стане главна тема на много наши бъдещи беседи и съм сигурен, на много ваши коментари.

Наскоро говорихме за човека, като за част от троицата, която преживява опит. Съществува Аз Съм, който е чисто съзнание. Съществува Майстора, Мерлин, който е мъдростта и също така има човек, който преживява опит.

Често опита на човека беше продиктуван от миналото, от кармата, а също от убежденията и ограниченията. Човешкия опит привличаше енергия, която създаваше игрова площадка, където човекът преживяваше своя опит. Но на тази среща в края на серия “Разкриване” всичко се променя.

Сега човекът - не е енергия, след която следва опита.

Човекът - вие - ставате енергия. И можете да си помислите, ”Но нима аз - не съм мислите?” Не, сега мислите се превръщат в енергия.

Може да си помислите, ”Но нима аз не съм съзнание?” И отговорът е: вие никога не сте били съзнание. Вие никога не сте били съзнание. Вътре в триединството, имате съзнание, но в самия човек - не, в него, не. В него има мисли и емоции. В него има памет и чувства, но в човека никога не е имало съзнание.

Сега променяме всичко и от човешки опит, който привлича енергия, която ви позволява да преживеете опита, в енергия, която дава възможност за избора, който избирате. Тук има огромна разлика, колосална промяна.

(пауза)

... и да избирате своя опит, а не обратното.

Нещо в човека е възмутено от това, ”Но аз съм всичко това заедно. Аз съм интелект, съзнание, аз съм всичко това.” Но отдели миг и усети себе си, скъпа човешка фасето, като енергия.

(пауза)

Къде е разликата? Защо има разлика? Защото по - рано ти беше част от преживявания опит, единствената част, която можеше да го направи, единствената част, която можеше да се потопи в дълбините на творението на създателя. Единствената част, която го можеше. И тогава ти се обръщаше към външния свят за енергия. Докато сте човешки същества, вие възприемахте енергията, като част от нещо външно и вярвахте в това. Обръщахте се към външния свят за енергия, за да укрепите и засилите своя опит. Но днес това се променя.

Вие - за първи път сте енергия. Вдишайте дълбоко и усетете това.

(пауза)

И когато говоря за енергия, не мислете за това като за електричество, бензин, ядрена енергия или каквото и да било - това дори не е слънчевата енергия. Това е вашата енергия. Това е вашата собствена енергия.

В бъдеще ще разберете какво всъщност е енергията, ще продължите да мислите, че сте повече от енергия, че има ум със своите мисли. Но после ще разберете, че всичко това - е енергия.

Ще си представяте най - великите потенциали и постижения и ще си мислите, ”Е, това не е енергия. Енергията идва, за да ги въплъти.” Но после ще разберете, че и това е енергия. Всичко това сега се интегрира.

“Аз съм човек. Аз съм енергия. Аз съм човек. Аз съм енергия.” Но сега вашата роля като човешка фасета, която във всеки момент може да усети включения към нея Мерлин, към Аз Съм - вашата роля като човек - е да бъдете енергия. Това е много важно.

Такова нещо никога не се е случвало в човешката история. И аз разбирам, че това малко ви побърква, но усетете сега Мерлин, своята мъдрост, за да разберете, защо е толкова важно, защо това е толкова голяма промяна. Не молете Мерлин да го направи вместо вас. Не молете Мерлин всичко да ви обяснява. Позволете си за миг да станете Мерлин, мъдростта.

(пауза)

И Мерлин разбира прехода на човека от опит в енергия. А бидейки сега енергия, можете да избирате опит. Това е част от триедниството, част от същинското творение във физическата реалност.

Човекът, енергията - о, вашия ум сега превърта всичко в себе си. И тогава вдишвате дълбоко и ставате Мерлин, защото мъдростта разбира защо човекът се превръща в енергия.

(пауза)

С това, ние сме съвкупност от Мерлини от миналото, всички, които са носили тази титла, всички които пронизаха времето и пространството, всички, които са заповядвали на времето да им служи. Ние сме Мерлините, които могат да се превъплъщават, тези, които могат да станат всичко, просто позволявайки го.

Ние сме Мерлините, и сега с нас са тези, тези които дойдоха тук за истинската си Реализация - вие - тези, които се наричат Шамбра.

С това, ние ви поздравяваме от тук, отвъд.

Ние сме Мерлините.

И след малко отново ще дадем думата на Адамус.

ЛИНДА: И така ... дишайте, докато става този преход тук. Вдишайте няколко дълбоки вдишвания.

(музиката отново започва да свири)

Усетете посланието на Мерлин. Позволете му да се интегрира.

Продължавайте да дишате дълбоко.

Няма нужда от думи. Просо дишайте. Продължавайте хубаво и дълбоко да дишате.

Дишайте ...

(пауза, музиката продължава, а после затихва)

АДАМУС: Аз Съм това Което Съм, Адамус от Суверенните Владения.

М-м, нека вдишаме дълбоко това, скъпи енергии (лек смях). Помолих Мерлин да дойде и да ви предаде това послание. Мерлин и дракона - те са приятели. Те вървят ръка за ръка.

Сега идва дракона. Той ви дава зрение. Ах, не това, което имахте преди, зрението на очите ви, вие ще придобиете истинско зрение и неговия взор е отправен навътре. По - късно, да, той ще се обърне и навън, но сега - само навътре. Той ще ви даде невероятна яснота, често плашеща, често зашеметяваща. Но преминете през това, не бягайте встрани. Позволете на зрението си, зрението на дракона да погледне във всеки вътрешен страх, безпокойство, препятствие - всичко, което е във вас. Позволете на този поглед да пробие навътре, направо до другата страна и ще видите в себе си това, което никога не бихте могли да си представите, притежавайки само човешко зрение, притежавайки само човешкия разум.

Мерлин - това е мъдростта и както каза Мерлин, не викайте Мерлин, за да го направи вместо вас. Станете Мерлин. Бъдете Мерлин.

И накрая, най - важното от всичко това, което сигурен съм, за известно време ще ви побърква - човекът става енергия. Иска ви се човекът да бъде всичко, целия пакет, целия пълнеж, всичко в него да е опаковано заедно, но човекът - е фасета на Аз Съм, Мерлин и човека. И така, позволете си за известно време да бъдете енергия.

До този момент вие бяхте опит - опит, който понякога, а по - точно през по - голямата част от времето, дори не беше осъзнато избран от вас. Той просто се случваше като резултат от множество динамики, но сега ставате енергия и значи вие определяте опита, който искате.

Поиграйте с това. Поиграйте на това, че вие сте енергия. И както каза Мерлин, вашите мисли - сега са енергия. Вашите убеждения - са енергия. Вашите чувства - са енергия. Всички ваши стремежи, ваши желания - сега се превръщат в енергия. Усетете това за момент.

А после вървете и преживявайте опита, по свой избор, балансиран от невероятната яснота на Мерлин и дракона.

Нека вдишаме дълбоко и да направим мераб. Мераб - това е промяна в съзнанието, а днес това е колосална промяна.

Нека вдишаме дълбоко и включим музиката.

(музиката започва да свири)

Мераб за енергията

Наложи ни се да направим много крачки, за да стигнем до тук. Някои от тях бяха мънички, някои от тях бяха - гигантски. Преминахме през много Точки на Разделение и сега стигнахме до тук. Зная, че ще опитвате да разберете всичко това и това е нормално. Но главното е - просто да го позволите.

Ще се опитвате да разберете какво означава това, ”Аз съм просто енергия.” Това е човек, който се превръща в енергия. Мерлин ще продължи да бъде във вас, също и Аз Съм. Но човекът променя ролята си в троицата.

Да, ще продължите да имате опит, но сега за вас като енергийни същества, той ще премине на заден план и всичко това ни води до това, за което говореше Тобиас - към Новата Енергия - където енергията и съзнанието се обединяват заедно. Това е една от крачките по пътя към нея.

И така, скъпи човеко, почувствай се сега като енергия. Енергия, в която я няма силата и няма дуалност.

Енергия, която никога не нанася вреда, не причинява болка.

Енергия, която никога не вреди.

Имахте общ страх свързан с енергията - страхувахте се твърде много от голямата енергия, защото вашия опит с нея често беше болезнен. Но сега идва момента, когато можете самите вие да бъдете енергия. И както каза Мерлин, вие както и всички хора винаги сте я търсили навън, отвъд своите предели, някъде другаде. Но сега вие сте енергия.

Усетете сега отношенията между чистото съзнание Аз Съм и вас като човек, като енергия. Усетете тези отношения и това, как те ще се различават, ако престанете да бъдете просто част, преживяваща опит.

Усетете промяната, която става сега във физическото ви тяло, в личността ви.

(пауза)

Позволете си за миг да усетите близостта - дълбоката близост с дракона и Мерлин, когото по - рано наричахме Майстора - с Мерлин - мъдростта, с дракона - яснотата.

Усетете се сега като енергийната съставляваща и как това влияе на взаимоотношенията ви с мъдростта, яснотата и съзнанието.

(пауза)

Енергията предизвикваше у вас огромно любопитство. Често искахте енергия, често бягахте от нея. През последните няколко години споменавахме енергията в беседите си по физика, а сега идва момента, когато вие ставате енергия. Вероятно, това съвсем не е това, което сте си представяли.

Ще говорим още за това на идните сесии в Кихак, на Шоудовете, семинарите, но тук беше идеалното място, за да започнем - изпреварвайки графика, разбира се. Силно изпреварвайки го.

Нека дълбоко вдишаме енергията.

(пауза)

Ще започнете да осъзнавате, че вече не сте това, което както си мислехте, са вашите мисли - това, което минава през ума ви – защото сега те се превръщат просто в енергия. 

Разбирате, че вече не сте тази личност, която сте мислели, че сте. Ще има леко чувство на загуба, но също така и освобождаване, защото сега сте просто енергия.

(пауза)

Променя се начина по който сте свикнали да я използвате за да решавате проблеми, да живеете и да се справяте с живота. Стария начин на мислене просто отпада. Той просто става част от енергията.

(пауза)

И така, през последните 45 дни всички ние говорихме за това. Подготвяхме промените. Усещахте сякаш всичко забравяте, губите контакт със самите себе си - някои имаха такива произшествия или инциденти - всичко това стана част от промяната, случваща се сега.

На първо място ти, скъпи човеко – си енергия. А благодарение на това ти избираш своя опит, в баланс с мъдростта, в баланс с яснотата.

Мислехте си, че се побърквате? Разбира се, безусловно, защото вашия ум става енергия. Вашите мисли, вашето минало, дори вашите ограничения, дори страховете ви – те вече не са заключени в ума. Те са приведени в енергия – енергия в която няма дуалност, няма сила, няма цел, докато не решите, как искате да я преживеете.

Нека вдишаме дълбоко и да позволим тази промяна.

(дълга пауза)

Усетете, как вашите мисли станаха енергия, дори вашите емоции станаха енергия, дори вашата умора, вашето тяло, всичко, което обичате повече от всичко, дори вашата чувственост – усетете ги сега като енергия …

(пауза)

… защото по – рано те бяха просто илюзии. Просто илюзии, само сън, но сън, който не беше наистина ваш.

Нека вдишаме дълбоко този ден, тази енергия, тази мъдрост, тази яснота.

Нека хубаво да вдишаме дълбоко.

(пауза)

Трябваше да се посмеем през последните няколко дни. Трябваше да стигнем до този етап в противен случай щяхме да сме прекалено затънали, твърде много да мислим. О, трябваше добре да се посмеем, дори да е над мен. Нищо. Трябваше да се посмеем, за да променим всичко, за да направим тази промяна в съзнанието. Целия този смях – знаете, че това е просто енергия.

Сега усетете за миг какво ще бъде, когато няма да привличате енергия – няма да привличате енергия, за да въплътите опита си – а ще бъдете енергия.

Вие сте енергия, прекрасно балансирана мъдрост и яснота. Представете си, че сега го можете.

Нека заедно да вдишаме дълбоко. Хубаво дълбоко вдишване.

Целия този смях … смеха сега ви помага да направите този преход. Вие – сте енергия. Представете си го. Хм.

(музиката затихва)

Скъпи мои приятели, нашата срещи отива към своя край. Ето че започваме единадесетата си година. Имаме няколко месеца за да пристъпим към следващата серия. Имате няколко месеца, за да попиете това, да го усетите, за да се настроите от преживяване на опит към това да бъдете енергия.

Нека хубаво и дълбоко да вдишаме всичко това, всичко, което направихме тук, което ще дадем на цялата Шамбра. Нека дълбоко да вдишаме и ако искате да ми доставите удоволствие заради всички страдания, които ми причинихте вчера, бих искал да чуя “Аз Съм това Което Съм.“ Това ме докосна. И би било чудесно, ако всички припявате “Аз Съм това Което Съм“ – моята любима песен.

(Йохам започват да свирят песента)

ГЕРХАРД И ЕЙНАТ: (пеят) Аз Съм това Което Съм, човек, ангел, божественост.

АДАМУС: Човек, енергия, божественост (лек смях).

ГЕРХАРД И ЕЙНАТ: (пеят) Аз Съм това Което Съм, човек, енергия …

АДАМУС: Енергия.

ГЕРХАРД И ЕЙНАТ: … божественост.

ГЕРХАД: Още нещо?

АДАМУС: Енергия, божественост (те се смеят)

ГЕРХАРД, ЕЙНАТ И АДАМУС (пеят заедно): Така да бъде.

ЕЙНАТ: Вдишване. Добре дошли у дома…

ГЕРХАРД: В страната на Мерлин.

ЕЙНАТ: В страната на Мерлин!

АДАМУС: Аз съм това Което Съм …

ГЕРХАРД, ЕЙНАТ И АДАМУС: Човек, енергия, божественост. Аз Съм това Което Съм …

АДАМУС: Човек, мъдрост, божественост.

АДАМУС: Мъдрост, божественост.

ГЕРХАРД: Мъдрост, божественост!

АДАМУС: Мъдрост, божественост. Нарочно ти развалям песента (смях).

ГЕРХАРД, ЕЙНАТ И АДАМУС: Така да бъде…

ЕЙНАТ: Вдишване…

АДАМУС: И на мен ми харесва това – вдишване.

ГЕРХАРД И ЕЙНАТ: Добре дошли у дома, при Мерлин…

АДАМУС: Мерлин. Мерлин.

ГЕРХАР И АДАМУС: Мерррлин (смях). Мерррлин.

АДАМУС: Да. Да. Нека опитаме още веднъж.

ГЕРХАРД, ЕЙНАТ И АДАМУС: Добре дошли у дома при Мерлин. Аз Съм това Което Съм … (аплодисменти в залата)

АДАМУС: Охо! Бързо схващате!

ГЕРХАРД, ЕЙНАТ И АДАМУС: … човек, енергия, божественост. Аз Съм това Което Съм, човек, енергия, божественост.

АДАМУС: Бързо схващате. Въпреки, че не чак толкова бързо (смях).

ГЕРХАРД И ЕЙНАТ: Така да бъде …

ЕЙНАТ: Вдишване.

АДАМУС: (смее се) Аз го обърках!

ГЕРХАРД, ЕЙНАТ И АДАМУС: Добре дошли у дома, при Мерррр.

ГЕРХАРД: … лин, линн!

АДАМУС: Добре! Добре! (аплодисменти в залата) Нека започнем отначало, но малко по - бързо.

ЕЙНАТ: Добре.

АДАМУС: Да, нека малко да усилим темпото. Сега това са енергийни същества. Да. Това не е просто опит. Хайде. Да! (публиката започва да пляска, Йохам усилват темпото)

И в този прекрасен такт, скъпи мои приятели, искам да се сбогувам с вас и помнете, че всичко е наред в цялото творение.

Много ви обичам. Благодаря (викове и аплодисменти в залата, музиката продължава да свири).