MATERIALELE CRIMSON CIRCLE

Seria „Emergenței”

SHOUD 10 – ADAMUS SAINT-GERMAIN, transmis prin channel de Geoffrey Hoppe

Prezentat Cercului Crimson
1 iunie 2019
www.crimsoncircle.com

Eu Sunt Cel Ce Sunt, Adamus al lui St. Germain.

Haideți să respirăm foarte profund împreună, în timp ce începem această zi. Mm.

Acum, știu că mulți dintre voi care ascultați, mulți dintre voi de aici, de la Centrul de Conectare, credeți că nu puteți simți nimic. Dar aș crede că tocmai ați simțit ceva. Aș crede că tocmai ați simțit ceva. Ce anume este, de fapt, nu contează acum și, de fapt, v-aș implora să nu încercați să atașați cuvinte la asta, să nu încercați să vă dați seama. Însă doar oferiți-vă un moment pentru a simți realmente că tocmai ați simțit ceva.

Haideți să respirăm profund cu asta.

Da, se întâmplă ceva și, s-ar putea să aveți ceva anxietate omenească legat de asta. S-ar putea să nu știți exact ce este. Omul s-ar putea să spună: “Te rugăm, Adamus, spune-ne ce se întâmplă exact.” Ah, doar simțiți. Voi știți ce se întâmplă. Omul s-ar putea să nu fie capabil să pună asta în cuvinte acum, dar voi știți ce se întâmplă. Mm.

Că veni vorba, am fost mai devreme la Clubul Maeștrilor Ascensionați. Am ținut (râsete) o prelegere. Acum, ceea ce Cauldre nu a prea realizat în mintea sa umană este că, eu pot face multe lucruri simultan. Pot să țin o prelegere (mai multe râsete), pot să dorm, pot să servesc o masă excelentă în Paris și pot fi aici, să vă ascult conversațiile (mai multe râsete; Adamus se referă la comentariile lui Geoff și ale Lindei din segmentul anterior). Și asta este o observație bună pentru voi toți – încetați să mai fiți atât de al naibii de liniari! Voi sunteți Și. Puteți face multe lucruri în același timp. 

Însă țineam o prelegere în această dimineață. A fost cerută de alți Maeștri Ascensionați care lucrează cu grupuri de oameni. Ei au cerut-o pe neașteptate și eu am spus: “Sunt ocupat pe această dată de 1 iunie, 2019. Aceasta este ziua mea de Shoud. Aceasta e singura mea zi mare din lună în care trebuie să strălucesc și să fiu nepoliticos (mai multe chicoteli).” Am spus: “Pentru asta trăiesc. Asta este ceea ce sunt.” Ei au spus: “Nu, nu, nu, Adamus, trebuie să știm. Înainte să mergi acolo jos, noi trebuie să știm cum faci asta? Noi admitem că suntem cu mult în urmă. Admitem că încă ne străduim cu ai noștri – cum faci asta? Noi încă ne străduim cu grupurile noastre și, iată-te pe tine plutind înspre dincolo, cu Shaumbra de peste tot din lume. Ce faci?”  

Am ezitat puțin să le spun. Nu că suntem concurenți, dar… (râsete) Dar știți voi, cu toții am fost oameni odată, așa că există acel gen de distracție – să fii primul, să fii în vârf. Dar am exagerat puțin și am spus: “Nu știu. Nu știu dacă chiar pot să înghesui asta în programul meu strâns. Știți, trebuie să merg acolo jos să vorbesc cu Cauldre și să-l fac să nu mai fie așa nervos și, trebuie să merg la Linda și s-o fac să înceteze să mai fie îngrijorată despre ceea ce voi spune. Știți, durează ceva. Nu doar apar așa, de nicăieri.” Am spus: “Merg acolo cu ore, uneori cu zile înainte.” Dar ei au insistat.    

Așa că am spus: “Este foarte simplu. Este foarte, foarte simplu. Iată despre ce e vorba. Voi aveți învățători spirituali, majoritatea care sunt plini de o mulțime de makyo. Aveți ființe spirituale, oameni, care sunt cumva pierduți și încearcă să răzbată prin asta. Ei încearcă să fie mai spirituali. Încearcă să fie iluminați sau să ascensioneze sau, de fapt, majoritatea lor doar vor să fie puțin mai bogați și puțin mai sănătoși. Dar, am spus: ”problema este că voi o faceți cu studenții voștri – și ei o fac – din interiorul minții. Încercați să treceți dincolo de însuși lucrul despre care am învățat atât de mult, din vremurile Atlantidei până acum și, încercați s-o faceți din interiorul minții și nu funcționează. Nu funcționează. Mintea va crea un labirint, un puzzle. Mintea va crea un joc uriaș, pretinzând că ajunge undeva și, de fapt, n-o face niciodată. Așa că trebuie să treceți dincolo de minte. Trebuie să ieșiți din ea.”  

A existat un fel de tăcere uluită, așa cum există aici acum (Adamus chicotește), “Ha?” Și ei au spus: “Cum treci dincolo de minte? Cum faci asta de dincolo de minte, pentru că pentru om totul este în interiorul minții? Cum faci asta?”

Și eu am spus: “Ei bine, nu a fost ușor. Aceasta a fost marea mea provocare atunci când am venit să lucrez cu Shaumbra. Cum mergem dincolo? Cum mergem de aici (din afară) să schimbăm ce este înăuntru aici (în minte), dacă totul este încuiat aici (în minte)?” Am spus: “Este vorba de multă distragere. Necesită multă distragere. Necesită un volum imens de angajament din partea fiecărui Shaumbra care este în această transformare. Necesită multe râsete și e nevoie să avem unele mecanisme, pe care urmează să le explorăm astăzi, aici, care ne duc acolo (în afară) pentru a ne descurca cu ceea ce este aici înăuntru.” 

Și eu am spus: “Dar am primit-o chiar mai dificil decât oricare din voi, ceilalți sfinți de aici. E mai dificil pentru că am de-a face chiar cu grupul care ne-a băgat în asta. Tocmai cu grupul care ne-a băgat în minte. Am de-a face cu ei, așa că vă puteți imagina cât de dificil este. Există multă vinovăție, pe care dragonul o ajută să iasă la suprafață chiar acum. Există multă negare. Multă negare – ‘Oh, n-am fost eu. Nu, nu eu am făcut toate astea.’” Da, voi le-ați făcut (câteva râsete). “O cantitate uriașă de negare. Există multă activitate mentală,” pentru că, dacă ați fost unul dintre aceia care ați ajutat la punerea pe cap a vechilor benzi, vor fi cu mult mai multe probleme care au de-a face cu asta. Așadar, am spus: “Este extrem dificil, dar vom lua acea energie, vom lua acea mentalitate, ca să spun așa și, vom folosi chiar acel lucru pentru a merge dincolo.” 

A fost o altă tăcere ce a căzut peste mulțime și ei au spus: “Dar nu este asta destul ca să înnebunească pe cineva?” (mai multe chicoteli) Și eu am spus: “Absolut,” am spus, “Shaumbra ai mei…” Shaumbra ai mei (publicul spune “Aaăă”) sunt… (Adamus chicotește) Ar fi cazul să avem una din acele coloane sonore: “Aaăă! Aaăă!”

“Shaumbra ai mei, prin asta trec chiar acum.” Am zis: “Le-am spus-o direct în față luna tre… – le-am trântit o mulțime de chestii luna trecută – le-am spus lucruri neplăcute. Au treaba asta care urmează să se întâmple în decurs de 45 până la 60 de zile. Oh, s-au panicat. S-au panicat. Atât de mulți din ei au spus: ‘Am să mor? Ce urmează să mi se întâmple? Poate că n-ar trebui să fac asta?’” Și eu am spus: “Dar asta este exact ce facem noi acum și, asta este ce vor simți și experimenta, fiecare în propriul lor mod. Nu va fi prea mult vorba de partea fizică în această lună. Vor fi ceva reziduuri, dar va fi vorba despre ce se petrece aici sus. 

“Ei vor uita totul. Nu vor fi capabili să pună piesele laolaltă cum o făceau în trecut. Logica lor nu va mai funcționa prea bine,” am spus: “Și asta este exact ceea ce facem.” Dar am spus: “Știți, urmează să rezum totul” și, Linda, dacă ai vrea să scrii asta, pentru că a fost atât de plin de măiestrie. “Voi rezuma totul pentru voi toți” – Maeștrii mei Ascensionați ascultând prelegerea mea – “Voi rezuma totul și este destul de simplu,” dar este unul din acele lucruri care vă va face să vă întrebați despre el mult timp: “Ce a vrut el să spună, de fapt?” Voi rezuma totul și este atât de simplu: Sunteți nebuni până când nu mai sunteți.


Nu (sunteți) Nebuni

Sunteți nebuni până când nu mai sunteți. Asta este! Și prin asta treceți cu toții aici chiar acum. Sunteți nebuni până când nu mai sunteți. Ce înseamnă asta este că, atât timp cât considerați că înnebuniți, în regulă, veți fi. Atât timp cât vă considerați nebuni comparându-vă cu alți oameni, nebuni comparându-vă cu propriul vostru trecut, nebuni pentru că aveți gânduri care sunt diferite, care sunt dificil de definit, care sfidează știința și logica obișnuită, ei bine, atunci sunteți nebuni. Atât timp cât vă considerați visele ca fiind pur și simplu inventate, nereale; atât timp cât considerați că unele din dorințele voastre adevărate din viață sunt doar vise nebunești, ei bine atunci sunteți nebuni. Până când nu mai sunteți.  

“Nu mai sunteți“ fiind atunci când acceptați că nu sunteți nebuni. Ceea ce experimentați și simțiți, cunoașterea pe care o aveți, pe care nu o puteți defini, acele simțăminte extraordinare din interior. Cu toții le aveți, acest gen de momente de străpungere și le primiți pur și simplu de o perioadă de timp și, apoi, desigur, apoi vă închideți și gândiți: “Oh, asta a fost doar un nonsens, doar inventez asta.” Nu este așa. Sunteți nebuni până când nu mai sunteți. Sunteți nebuni până când realizați: “Asta nu e nebunie. Asta nu e nebunie. Este natural. Este real. Este a te extinde.” Când încercați să vă puneți înapoi în acea lume limitată, lumea albastră, asta e nebunie. Asta e nebunie.  

Însă reveniți acolo printre mulți alți oameni albaștri, cu întreaga realitate albastră și apoi, mintea voastră se liniștește și spune: “Oh, vezi, acum sunt înapoi aici. Trebuie că nu sunt nebun.” Dar, ei bine, știți cam cum este, continuați să aveți acel lucru mititel în mintea voastră, ce spune: “Dar ești nebun. Ei bine, ești sărit de pe fix. De ce nu pot pur și simplu să duc o viață normală obișnuită… De ce trebuie să aud voci? De ce trebuie să am aceste sentimente copleșitoare? De ce am așa o dorință de a fi altceva? Oh, trebuie că e ceva în neregulă cu mine. Ei îmi spun că doar ar trebui să accept cine sunt, ce sunt.” Nu. Nu. Nu e vorba de asta. Nu e vorba de a vă plasa înapoi în lumea nebună. 

Acum este vorba de a vă elibera, a emerge. A emerge din asta. Sunteți nebuni până când nu mai sunteți, însemnând că odată ce respirați profund și realizați: “Hei, asta nu e nebunie. Aste este mai real, mai natural; asta este mai multă libertate decât orice,” apoi nu mai sunteți nebuni. Apoi încetați să vă mai puneți acea etichetă pe voi. Încetați să pășiți și să vorbiți ca o persoană nebună. Încetați să mai aveți vise cu oameni nebuni în viața voastră. Vom vorbi puțin mai mult despre vise, astăzi. Încetați să mai fiți visătorul nebun și, acum, sunteți real. Acum sunteți real. 

Pe parcursul istoriei, o mulțime de oameni mari au fost considerați nebuni. Leonardo da Vinci a fost considerat ca fiind total sonat în vremea sa. Nu putea stabili întâlniri. Nu putea să termine o pictură. Chiar nu putea avea niciun fel de relații reale cu alți oameni. Era excentric, întotdeauna mâzgălea și desena. A fost nebun până când n-a mai fost, până când a realizat deodată că era în comuniune, se deschidea față de lucrurile care erau peste tot în jur, care sunt aici dar pur și simplu nu pot fi văzute cu ochii omenești sau percepute cu simțurile omenești, dar sunt aici și voi știți asta. 

E trist când vă văd mintea negând aceste lucruri care sunt într-adevăr aici. Le negați pentru că spuneți: “Nu vreau să fiu acel tip nebun sau acea tipă nebună. Pur și simplu mă voi conforma.” Nu vă mai puteți conforma. Asta e. Ați ajuns prea departe. Nu vă mai puteți conforma. Nu sunteți nebuni. Nu sunteți nebuni. Sunteți mai reali/adevărați. Sunteți mai senzuali. Sunteți mai multidimensionali. Sunteți mai autentici decât oricare din cei care v-au numit vreodată nebuni. Și ei se vor întoarce într-o zi și vor realiza și admite asta: “Nu, nu erai nebun” și, își vor cere scuze pentru că v-au numit așa și veți avea unele aspecte importante venind prin preajmă cerându-și scuze – propriile voastre aspecte – pentru că v-au numit nebuni. Nu sunteți. Sunteți nebuni până când nu mai sunteți, însemnând să treceți peste asta. 

Apoi, deodată, nu mai sunteți nebuni. Deodată, sunteți geniali (câteva chicoteli). Nu, pe bune. Sunteți geniali! Sunteți un geniu! Asta este ceea ce vor spune ei sau, cel puțin, ceea ce veți spune voi: “Sunt un geniu dat naibii.” (râsete) Sunteți incredibil de creativi. Sunteți așa niște ființe ale  multidimensionalității. Sunteți nebuni până când nu mai sunteți, așa că haideți pur și simplu să trecem acum peste acea parte cu nebunia. 

Să respirăm profund. Nu sunteți nebuni. Cunosc nebunia, iar voi nu sunteți nebuni. Nebunii, de fapt, dacă ar fi fost să definim asta, nu sunt cei care zboară și care se avântă spre înălțimi despre care nu știu nimic, dar totuși, ei simt că există ceva acolo. Nebuni nu sunt cei care se avântă. Nebuni sunt cei care continuă să meargă mai adânc și mai adânc și mai adânc într-o realitate foarte limitată, căutând răspunsuri. Asta e nebunia. Nebunia este a repeta aceleași tipare viață după viață, sperând la un rezultat diferit. Asta e nebunia.  

Nebunie este atunci când cineva începe să ia aceste medicamente, aceste medicamente pentru minte și, asta îi face să fie atât de adânc încastrați în albastru, în nimic. Asta-i nebunie. Asta-i realmente nebunie. Nebunie este a încerca să vă conformați astfel încât să nu mai fiți voi înșivă. Voi sunteți rezultatul conformării la cerințele tuturor celorlalți. Asta-i nebunie. 

Nu sunteți nebuni. Nu, sunteți pionieri. Voi vă aventurați în celelalte tărâmuri. Voi sunteți cei care sunteți dispuși să acceptați noul. Voi reveni la asta mai târziu în această discuție, dar știți că eu am vorbit de mult timp despre faptul că Eu Sunt este conștiința, conștiența – “Eu Sunt, Eu Exist.” Maestrul este cel care aduce toate experiențele la înțelepciune, curăță, este cel care se află în spatele paradei elefanților, curățând toate chestiile, transformându-le în compost și aducându-le înapoi la elementele de bază (Adamus chicotește). Acesta este Maestrul. 

Omul este cel care experimentează noul. Nebunie este atunci când nu faceți (nimic) nou, când voi, omul, vă rețineți. Nu sunteți în nou. Repetați tipare vechi. Asta vă va înnebuni.

Omul este întru totul despre nou, dar totuși, datorită multor motive, nu a făcut asta de mult timp. Ei (oamenii) continuă să repete aceleași tipare vechi. Voi intrați în nou și, în timp ce o parte din voi ar putea gândi: “Ei bine, asta este nebunie. De ce aș vrea să intru în (ceva) nou când nu știu ce este sau unde este sau ce-mi va face? De ce aș putea să vreau ceva nou în viața mea? La naiba, nu am făcut o treabă bună cu vechiul, de ce aș vrea noul în viața mea?” (câteva chicoteli)

Este nebunesc să nu vreți să intrați în nou, pentru că asta e treaba omului – noul, experiența – și când nu experimentați, când nu intrați în nou, atunci sunteți nebuni. Atunci voi negați chiar motivul pentru care fațeta umană este aici, în primul rând. Apoi vă sufocați pe voi înșivă. Vă sufocați sufletul, aproape fără exagerare, adică, pentru că el nu-și primește rația sa zilnică de noutate și experiență. Și apoi, când nu sunteți în nou, atunci când nu sunteți afară experimentând așa cum este omul proiectat s-o facă, ei bine, atunci Maestrul nu are excremente de curățat în urmă, pentru că este doar, ei bine, același vechi rahat (mai multe chicoteli). 

Noi intrăm în nou, adică, în atât de multe feluri și, da, omul se îngrijorează din când în când: “Ce urmează să se întâmple? Unde o să se îndrepte asta?” Dar, vă rog, vă provoc să o simțiți. O parte a omului spune: “Nu sunt sigur legat de asta,” dar voi deja știți. Vreau să spun, voi deja știți. Eu știu asta. Deja știți unde mergem mai departe. Poate nu e definibil în cuvintele voastre sau chiar în gândurile voastre, dar gnostul vostru știe. Lăsați asta să iasă în față, astăzi.

Haideți să respirăm foarte profund în nou. Da, nu vom repeta tipare vechi. Asta e sigur.  

Oricum, îmi place asta. Îmi place ce le-am spus celorlalți Maeștri Ascensionați. Am spus: “În ceea ce privește omul, ești nebun până când nu mai ești.” Și le-a luat un moment – da, pe cât de înțelepți și deștepți se presupune că sunt, ei au fost oameni odată, așa că reacționează puțin mai greu din când în când – dar o amuțire căzu peste Clubul Maeștrilor Ascensionați și ei au preluat asta în interior – “Ești nebun până când nu mai ești” – și apoi, unul câte unul, peste 9000 de Maeștri Ascensionați s-au ridicat în picioare aplaudând (râsete și aplauze). Ce pot să spun? (Adamus chicotește) Observ că voi nu v-ați ridicat în picioare, dar e în regulă, nu vă… (mai multe chicoteli). A fost cu adevărat un moment definitoriu și, este vorba despre voi. Este despre voi. Este despre munca pe care o facem și este provocator. E dificil uneori. Este dur uneori. Și, în special ceea ce facem acum, literalmente să mergem dincolo de minte. Nu se poate face din interiorul minții, dar se simte nebunesc atunci când mergeți în afara minții.  

Haideți să respirăm foarte profund cu asta și, înainte să mergem mai departe, să punem puțină muzică și vreau să fac un foarte scurt – eh, nu e chiar un merabh. Este o experiență. Ooh, ei mi-au adus mâncare, astăzi. Haideți să punem puțină muzică și să micșorăm luminile. Dați-mi voie (Adamus ia o mușcătură). Mm. 


Casa Shaumbrei

Bun. Înainte de a merge mai departe astăzi, mi-ar plăcea să vizităm un anumit loc, cu toții, un loc care nu există pe planeta fizică. 

(începe muzica)

Nu e nevoie să existe. Un loc care nu ocupă niciun spațiu sau niciun timp. Este foarte atemporal, însă e un loc care este profund personal pentru voi toți. Profund personal.   

Mi-ar plăcea ca noi să vizităm, astăzi, Casa Shaumbrei. Este Casa pe care voi ați construit-o, începând cu peste 2000 de ani în urmă. 

Știți voi, pur și simplu din nimic, din aer, cred că ați spune, puteți crea o Casă. O Casă este, ei bine, unii ar numi-o o dimensiune. Eu o numesc un punct al conștiinței, un punct al conștienței. Și o Casă poate fi o persoană, o ființă, un înger. Poate fi un întreg grup precum Casa Shaumbrei.

Noi avem o casă a Keahak unde ne întâlnim de două ori pe lună. Este un punct al conștiinței, un punct de adunare și colectare și, mi-ar plăcea ca voi să veniți astăzi în această Casă a Shaumbrei. Și, fără a încerca să definim ceva în termeni de – ceea ce mintea umană ar defini ca – culoare, formă, mărime, vă invit doar să simțiți energiile de aici. 

Este Casa voastră.

(pauză)

Simțiți cum s-a schimbat, chiar din vremurile lui Yeshua până acum, dar în special în acești ultimi 20 de ani, cum s-a schimbat acea casă a Shaumbrei. 

(pauză)

Acesta este un spațiu pe care voi l-ați creat. El conține o înțelepciune extraordinară. Este un fel de bibliotecă energetică. Nu există realmente cărți acolo, dar sunt toate experiențele și înțelegerile pe care voi le-ați avut vreodată, le-ați făcut vreodată, cu toți ceilalți Shaumbra, chiar cu cei care au plecat, care au dispărut, cei care au trecut dincolo de asemenea.

Cel mai bun gen de analogie pe care vi-l pot da, e ca un cristal incredibil, dar nu un cristal solid, fizic. Doar un cristal incredibil. Și a fost infuzat cu esența voastră, cunoașterea voastră, înțelepciunea voastră, totul al vostru. 

(pauză)

Dați-vă voie să simțiți această Casă a Shaumbrei. Voi sunteți o parte din ea. 

Ea continuă să crească în fiecare zi în care sunteți în viață, în care trăiți. 

(pauză)

Continuă să se extindă de fiecare dată când avem o adunare. 

Motivul pentru care v-am rugat să veniți aici astăzi, în Casa Shaumbrei, este pentru că e un loc non-mental. Nu există logică aici, nici nu e nevoie să fie. Nu există ierarhie și nu există ordine. Nu e nevoie să fie. 

Simțiți asta pentru un moment și, simțiți-vă partea exact aici, în această Casă a Shaumbrei. 

(pauză)

Este un dar chiar aici, pe care urmează să-l lăsați în urmă. Va fi un moment când vă veți muta dincolo, fără să vă mai întoarceți pe Pământ, fără să vă mai conectați chiar atât de mult înapoi la Pământ, nici măcar într-un mod non-fizic. Dar această energie cristalină minunată, acesta este darul pe care voi îl lăsați pentru Pământ. Este o culminare a tuturor vieților voastre. Este într-adevăr acea  ajungere la Realizarea întrupată.  

Știți, pe cât de nebunesc sună – dar nimic nu mai e nebunesc. Nimic nu e nebunesc. Vreau să spun, eh, nebunie. Vă uitați în afară la lume – la politică, afaceri – multe din astea sunt nebunești. Dar nimic nu mai este într-adevăr atât de nebunesc. Voi veți lăsa acest dar și, știți, chiar în miezul acestul Pământ, pe cât de nebunesc sună, nu este o grămadă de lavă topită. Oamenilor de știință le place să creadă așa, dar eu nu cunosc încă un om de știință care să fi coborât acolo până acum. Așa că, nu, chiar în miezul acestei planete Pământ este un cristal, un cristal imens. Unii ar spune că poate e fizic. Nu știu. Poate nu este, dar există o structură cristalină. Trebuie să existe, altfel planeta nu ar fi aici. Există o structură cristalină exact în miezul acestui Pământ.   

În acești câțiva ani următori pe care-i avem împreună, urmează ca noi să luăm această energie cristalină a Shaumbrei, Casa Shaumbrei și, să o conectăm – nu chiar acum, e puțin prea devreme să facem asta, însă vom lua această Casă a Shaumbrei – o vom conecta exact la miezul Pământului, astfel încât oricine vine după voi, ei vor fi capabili să se conecteze cu asta în viața lor de fiecare zi. Acesta este darul pe care voi îl veți lăsa în urmă, un dar minunat.  

(pauză)

Casa Shaumbrei. Și, așa o mare parte din asta, din acest dar, va fi ieșirea – ieșirea din limitare, dizolvarea Tărâmului Albastru – și va fi cumva codată, într-un fel de cod, pentru cei care sunt pregătiți pentru asta. Și va spune: “Nu sunteți nebuni. Nu sunteți nebuni. Nu, de fapt sunteți mai mult în legătură cu voi înșivă, decât oricare alt grup de oameni. Și vă îndoiți de voi, desigur. Vă luptați cu voi. Încercați să luați ceea ce este în inima voastră, în visele voastre, în cunoașterea voastră, încercați să puneți asta în logică. Nu funcționează prea bine. Dar nu sunteți nebuni.”

Și când facem conexiunea noastră la un anumit punct, a Casei Shaumbra chiar cu miezul Pământului, probabil asta va fi unul din cele mai mari lucruri care vor ieși în evidență pentru cei care sunt pregătiți s-o audă.

Sunteți nebuni până când nu mai sunteți. Până când nu mai sunteți, până când realizați că: “Oh, nu. Chiar nu sunt. De fapt am fost…” – cuvântul nu este foarte de potrivit – “... dar am fost în regulă tot timpul. Pur și simplu nu mi-am dat voie să realizez asta.”

Haideți să respirăm foarte profund aici, în Casa Shaumbrei. 

Ah! Aud deja toate întrebările: “Când urmează să facem această conexiune?” Avem alte câteva lucruri de făcut mai întâi...

(muzica se încheie)

… cum ar fi prima mea întrebare a zilei. Dar, mai întâi, vreau doar să vorbesc încă puțin despre întâlnirea noastră de luna trecută, un mic rezumat. 

Din nou, pentru a vă elibera realmente, ca un Maestru întrupat de pe această planetă, trebuie să fiți capabili să mergeți dincolo de minte. Mintea vă va menține în Tărâmul Albastru. Vă va menține limitați. Vă va menține în logică. Vă va menține într-un gen de control. Vă va împiedica să vedeți toate energiile care sunt în cameră chiar acum, entitățile. Ele sunt împrejur și voi nu sunteți nebuni dacă le vedeți sau le simțiți. Nu trebuie să le vedeți cu ochii voștri ci, să le simțiți, ele sunt peste tot în jur, însă mintea blochează asta cu totul. Blochează totul, așa cum am vorbit despre asta luna trecută, cu benzile Atlante pentru cap.

Acum, unii se întreabă: “Este asta ca o poveste? Este o metaforă sau a fost real? Chiar au existat benzi pentru cap în Atlantida?” Nu contează. Nu contează. Simțiți-o. Permiteți ceea ce vreți să permiteți. Ar fi putut exista aceste benzi pentru cap. Ar fi putut exista folosirea intensă a energiilor asupra minții de dragul conformării, de dragul experienței comune, de dragul unei comunicări mai bune între oameni, de dragul creării unui fel de unime în societate. Și apoi, cu energiile intense ale cristalelor acordate pur și simplu în modul potrivit, direcționate pur și simplu în modul potrivit, ați fost loviți – din nou, nu într-o urzeală sinistră, însă ați fost loviți – de dragul conformării, a unimii, a standardizării. Da. 

Sau, ar putea fi doar o metaforă, dacă preferați în acest fel, că, de-a lungul timpului, oamenii au ajuns din ce în ce mai mult prinși în minte, din ce în ce mai mentali. Ei au început să venereze inteligența. Au uitat de lucruri precum cunoașterea. Au uitat de, ei bine, gnost. Și asta a fost susținută cu lucruri precum biserica, educația și acum narcoticele, medicamentele, aceste medicamente care nu-mi plac deloc, SSRI-urile (antidepresivele). Și asta, că veni vorba, este noua bandă pentru cap – noua bandă pentru cap – acele medicamente. Și vor fi unele grupuri care poate, peste 100, 200 de ani de acum vor sta aici cam cum stăm noi, spunând: “Da, voi ați fost oamenii de știință care le-ați inventat. Ați fost directorii companiei care le-au introdus pe piață. Ați fost farmaciștii care le-au distribuit ca pe bomboane, doctorii care le-au prescris pentru oricine, indiferent dacă cineva a venit și a spus: ‘Oh, mi-am tăiat degetul’ iar doctorul a spus ‘Iată, ia câteva din astea. Te vei simți mai bine.’” Poate că va fi un grup ce stă aici peste 150 de ani de acum, care spune: “În regulă, voi sunteți cei care v-ați ocupat de aceste medicamente, acum trebuie să ieșim din asta.” Dar, înapoi la subiect. Benzile pentru cap? Da. Dar dacă nu se simte potrivit, uitați-vă doar la evoluția minții pentru o perioadă lungă de timp. 

Așadar, luna trecută am vorbit despre aceste benzi pentru cap, de zgomotul acelei bubuituri. Cât de mulți ați auzit asta chiar după Shoud? Acel – bang! bang! – în minte. Este mereu acolo. Apropo, este mereu acolo, indiferent dacă voi credeți că e sau nu. Este acolo, voi doar v-ați deconectat de la el. Este mereu acolo, ei bine, pentru puțin timp. Vom trece peste asta.

Așadar, luna trecută am avut această mare discuție, mai degrabă interesantă și am spus: “În regulă, voi ați fost aceia care au început această întreagă chestie a benzilor pentru cap, moda vremii: ‘Haideți să ne conformăm. Să purtăm de fapt aceste chestii,’ deci voi sunteți cei care trebuie să ieșiți mai întâi din asta.” Asta a avut un mare impact luna trecută, un mare impact, dar văd că sunteți înapoi pentru mai mult (câteva chicoteli). Iată-ne aici.   

În regulă, acum întrebarea zilei, Înțelepciunea Shaumbra, întrebarea zilei. Am vorbit o mulțime despre minte și creier. O mică diferențiere aici. Creierul este acest vas care stă în partea de sus a  capului vostru. Este un dispozitiv electromagnetic chimic, creierul care este în capul vostru. Acum, eu folosesc cuvântul “minte,” care este realmente psihicul. Este cumva spiritul omenesc, într-un fel, inteligența umană. De fapt, ea nu se află în creierul vostru, credeți sau nu. Eu folosesc cuvântul “minte” și, pentru unii dintre voi, în special în unele din țările vorbitoare de limbă germană, asta e puțin provocator uneori, pentru că “mintea” este similară, cred, cu “duh” sau “spirit”. Dar aici spiritul este cel al mentalității umane.   

Creierul este pur și simplu un procesor. Creierul este un procesor uimitor și asta e tot ce e. Creierul este atât de bun, el știe cum să ia un spectru larg de energie și conștiință și să-l reducă. Creierul poate lua elevarea și o poate reduce la limitare. Este realmente bun la asta. Așa că este procesorul, el stă în partea de sus a capului vostru. 

Mintea este lucrul care vine ca rezultat al acelei transformări în, ceea ce ați numi, conștiință restrânsă sau joasă. Asta are mintea și asta face mintea. Vom intra în mai multe detalii doar într-un moment. Dar întrebarea pe care o am pentru voi astăzi și, Linda, cu microfonul, te rog. Gata? 


Prima Întrebare

LINDA: Depinde de întrebare (râsete).

ADAMUS: (chicotind) Oricine altcineva vrea să facă treaba cu microfonul astăzi? (mai multe chicoteli) Întrebare și, îi vorbesc aici minții, psihicului mental uman. Dă-i drumul.

LINDA: Să dau drumul la ce?!

ADAMUS: Găsește pe cineva (cineva spune “Uoa!” răspunzând gestului amuzant cumva al lui  Adamus de a o ușui pe Linda și câțiva chicotesc).

Gata? Ah! Deci, și te voi ruga să nu te gândești la asta ci, mai degrabă să o simți, s-o gnost-uiești. Care sunt vulnerabilitățile minții?

Acum, mintea este foarte închisă (ca într-o cutie), foarte limitată și, noi vorbim aici despre dificultatea de a ieși din minte. Cum facem toată chestia asta fără gândire, pentru că asta doar te va băga mai mult… dar sunt câteva crăpături în coaja de ou, ca să spunem așa. În minte există câteva uși dosite. Care crezi că sunt ele?  

SHAUMBRA 1 (femeie): Primul lucru care-mi vine în minte… (râsete)

ADAMUS: Da! Da! Vezi, aceasta este dificultatea. Chiar și vocabularul sprijină mintea.
 
SHAUMBRA 1: Ceea ce simt eu sau, cel mai bun mod (în care) eu pot să ies din a mea este să mă duc în nimic/neant.
 
ADAMUS: Să te duci în nimic, în regulă.
 
SHAUMBRA 1: Deci cred că nimicul ar putea fi o vulnerabilitate a minții.
 
ADAMUS: În regulă. Reușești să te duci în nimic?
 
SHAUMBRA 1: Da. Nu reușesc să stau acolo.
 
ADAMUS: Să stai acolo, în regulă.
 
SHAUMBRA 1: Da.
 
ADAMUS: Ce se întâmplă când ești în nimic? De ce nu poți să stai pur și simplu acolo?
 
SHAUMBRA 1: Încep să mă gândesc la lucruri.
 
ADAMUS: Sigur.
 
SHAUMBRA 1: Și nici măcar nu realizez asta și apoi sunt realmente furioasă că am ieșit (ea chicotește).
 
ADAMUS: Da. Mintea trebuie să umple vidul.
 
SHAUMBRA 1: Da.
 
ADAMUS: Asta e ceea ce face mintea. Trebuie să umple vidul. Nu poate tolera nimicul.
 
SHAUMBRA 1: Exact.
 
ADAMUS: Mintea nu înțelege că nu există nicidecum nimicul, că pur și simplu există lucruri dincolo de puterea ei de înțelegere. Așadar, când te duci într-un loc al nimicului, nu înseamnă că acolo nu este nimic. Doar că este ceea ce mintea nu poate cuprinde. Și va deschide stăvilarele și va umple acel neant cu cât de multe lucruri poate.
 
SHAUMBRA 1: Da.
 
ADAMUS: De trei ori mai mult decât ar umple în mod normal acel spațiu. Deci, ce se întâmplă apoi? Ești în nimic, deodată ești inundată de gânduri, ce faci mai departe?
 
SHAUMBRA 1: Realizez că mă gândesc la ele și mă înfurii, iar apoi mă întorc în nimic (ea chicotește).
 
ADAMUS: Da. Și apoi după ce te întorci în nimic, apoi ce se întâmplă?
 
SHAUMBRA 1: Ele revin.
 
ADAMUS: Ele revin (ea chicotește). Și apoi, cum se sfârșește toată treaba asta, într-una din aceste runde cu nimicul?
 
SHAUMBRA 1: Se poate sfârși în două feluri. Cel mai bun mod este când pot sta acolo pentru o vreme și este pur și simplu alinarea supremă. Este singurul loc în care mă simt cu adevărat bine acum. Sau mă ridic și mă duc să fac ceea ce îmi spune mintea să fac (ea chicotește).
 
ADAMUS: Corect. Corect.
 
SHAUMBRA 1: Inventează probleme și încearcă să le rezolve.
 
ADAMUS: Da. Care este cea mai lungă perioadă de timp susținută pe care ai avut-o vreodată cu nimicul?
 
SHAUMBRA 1: Probabil numai câteva ore.
 
ADAMUS: Câteva ore, în regulă, și asta a fost o întrebare capcană pentru că, dacă ai fi în nimic, nu ai fi deloc conștientă de timp și el nu ar conta cu adevărat. Nu, este foarte, foarte dificil și, vei avea momente scurte de frumusețe a nimicului, care de fapt nu este nimic, dar mintea îl va umple. Și mintea îți va cânta chiar în strună pentru puțină vreme și va spune: “În regulă, fii tu în nimic pentru puțină vreme aici – tu pretinzi că ești în nimic – dar vezi ce se întâmplă în aproximativ 47 de minute.”
 
SHAUMBRA 1: (chicotește) Da.
 
ADAMUS: Da.
 
SHAUMBRA 1: Da.
 
ADAMUS: Și îl umple înapoi. Și apoi este atât de al naibii de frustrant și voi sunteți în genul: “Cu ce am greșit? Și chiar trebuie să mă duc să stau pe vârful unui munte în India și să învăț cum să fac asta?” Nu. Nu, deoarece mințile lor sunt pline cu același rahat. Ei doar stau pe un vârf de munte (ea chicotește). Da. Da. Bun. Mulțumesc. Următorul.
 
LINDA: Mai mult.
 
ADAMUS: Care sunt vulnerabilitățile, deschiderile, crăpătura din coaja de ou? Care sunt?
 
LINDA: Ulli implora pentru microfon.
 
ADAMUS: Oh, da. Am văzut asta, Linda.
 
ULLI: Primul lucru care a venit a fost că e vorba de energiile altor oameni, dar nu știu dacă înțeleg întrebarea când…
 
ADAMUS: Da. Deci ești captivă în minte, există o închisoare în minte și mintea ar vrea să te facă să crezi că nu poți ieși vreodată din închisoare.
 
ULLI: În regulă. În regulă.
 
ADAMUS: Ești captivă acolo. Ești o sclavă a minții.
 
ULLI: Da.
 
ADAMUS: Dar îți pot spune că există o cale de ieșire. Care este acea cale? Care este punctul slab în sistemul mental? “Care este eroarea din matrice?” îmi spune Cauldre.
 
ULLI: (făcând pauză) Oh, dificilă întrebare.
 
ADAMUS: Să faci o contuzie? (Adamus chicotește)
 
ULLI: Um… (ea face pauză)
 
ADAMUS: Te-ai pierdut. Te gândești prea mult la asta.
 
ULLI: Mda.
 
ADAMUS: Este spontan. Este pur și simplu, doar o spui și apoi o parte din tine va spune: “Oh, asta sună atât de nebunește.” Eh, ești nebună până când nu mai ești.
 
ULLI: Da.
 
ADAMUS: Da.
 
ULLI: Primul lucru care a venit era că ceva din exterior se prăbușește în interior.
 
ADAMUS: În regulă. Ceva din exterior se prăbușește. În regulă. Vrei asta?
 
ULLI: Da, de ce nu?
 
ADAMUS: De ce nu, în regulă.
 
ULLI: Pot s-o trăiesc, s-o las să treacă (prin mine). Da.
 
ADAMUS: Într-un fel este ceva din exterior. Într-un fel. Vreau să spun, ajungi acolo. Ești pe drumul cel bun. Vezi, dacă ai fi mers pur și simplu cu acel prim gând nebunesc (ea râde). Da, da. Bun. Mulțumesc. Alți câțiva. Care este acea vulnerabilitate?
 
LINDA: Hai să întrebăm o psiholoagă Shaumbra nebună.
 
ADAMUS: Oh, bun, bun. Care este crăpătura din coaja de ou, eroarea din matrice?
 
JULIE: Cunoașterea. Există pur și simplu această cunoaștere că doar știi. Și nu știi ce știi, ci știi că știi. Ești pur și simplu acolo.
 
ADAMUS: În regulă, acum, tu stai aici în grădina zoologică din mintea ta și știi că știi. În regulă, dar, acum, cum ieși, cum mergi dincolo de minte?
 
JULIE: Întrebarea zilei.
 
ADAMUS: Da (ei chicotesc). Ce i-ai spune unui client de-al tău?
 
JULIE: Cu siguranță aș vorbi despre sentimentul de… este doar un ‘da’ sau e un sentiment că știi și nu poți nici măcar să îl explici.
 
ADAMUS: Așa. Așa.
 
JULIE: Deci este…
 
ADAMUS: Asta nu îi face prea mult bine clientului tău nebun (ei râd).
 
JULIE: Nu, nu!
 
ADAMUS: Ei fac: “Despre ce vorbește ea?”
 
JULIE: Știu, pentru că atunci când vorbești despre inimă sau... – asta poate fi atât de mental.
 
ADAMUS: Sigur, mintea va transforma inima în… da, mintea este foarte bună la asta.
 
JULIE: Deci, este o înțelepciune care este gnostul nostru.
 
ADAMUS: Așa.
 
JULIE: Și cu siguranță mulți oameni au avut experiența de a cunoaște ceva și a urma acel lucru și, a-l cunoaște și a nu-l urma.
 
ADAMUS: Da.
 
JULIE: Și cu siguranță poți compara cât de bine merg acele două experiențe.
 
ADAMUS: Mm hmm. Da, și de multe ori, totuși, ai o cunoaștere și o urmezi și mintea se bagă, râzând într-una, spunând: “În regulă, îi las să pretindă că ei urmăresc ceva, dar o să fie un drum care nu duce nicăieri.”
 
JULIE: Mm hmm.
 
ADAMUS: Și asta este una din frustrări. Despre asta am ținut o prelegere în această dimineață cu Maeștrii Ascensionați. Sunt atât de mulți profesori spirituali pe planetă, dar ei lucrează din interiorul  minții și nu ieși niciodată de acolo. Oh, puteți spune: “În regulă, urmează să săpăm un tunel adânc pe sub închisoarea asta, să mergem dincolo de minte” și, mintea pur și simplu râde și spune: “Da, când ieși din tunelul acela, încă o să fii în închisoare, indiferent ce faci.” E o provocare.
 
JULIE: Mm hmm.
 
ADAMUS: E una importantă. Bun. Încă vreo doi. Avem ceva înțelepciune reală…
 
LINDA: Hai să încercăm fața tinereții.
 
ADAMUS: … care pătrunde.
 
LINDA: Hai să încercăm…
 
EMILY: Cred că mintea are numai trecutul ca punct al ei de referință. Așadar, de fiecare dată când simt că am creat ceva nou ce e în afara tiparelor mele a fost ceva ce mintea nu a crezut niciodată că era posibil, bazat pe experiențele mele anterioare. Și apoi mintea nu se predă, dar partea mea mai înaltă primește – cred mai mult în partea mea cea mai înaltă.
 
ADAMUS: Mm hmm. Și mintea va continua să te păcălească. Mintea e cumva în genul – de fapt, este destul de fascinant, deoarece încă va continua să te păcălească. Îți va alimenta o direcție de gândire și, realmente îi place să facă asta cu oamenii de pe calea “spirituală”. O să alimenteze o direcție de gândire: “Da, ești pe calea spirituală. Continuă să cauți. Continuă să cauți.” Dar este totul în interiorul minții și nu ieși niciodată de acolo și, din nou, e tocmai scopul prelegerii mele din această dimineață – ar trebui să fac rost de o copie a acesteia și să v-o trimit (Adamus chicotește). A fost o prelegere sclipitoare (câteva chicoteli). Dar, da, mintea va continua să joace jocuri. Așadar, ai fost capabilă să treci dincolo de minte?
 
EMILY: Mă gândesc că am fost capabilă să…
 
ADAMUS: Probabil ar trebui să ne oprim acolo, când spui: “Mă gândesc.” Ruinează oarecum toată treaba.
 
EMILY: Ideea mea despre cine sunt s-a schimbat.
 
ADAMUS: Da.
 
EMILY: Ca atare, mă gândesc… (ei râd)
 
ADAMUS: Acum, vreau să observi genialitatea minții. Mintea nu e rea, dar totuși este autonomă/independentă. Este absolut autonomă. Așa că mintea, din nou, te va face să gândești: “Da, mi-am schimbat identitatea și am avut o creștere formidabilă” și, mintea spune: “Asta e așa de amuzant, pentru că încă ești în minte.” Mintea spune: “Voi juca un joc cu tine. Ne vom preface că tu realmente evoluezi și devii măiestrit și că ești în această misiune de căutare și că îți schimbi identitatea,” dar ești încă în minte. Este o instituție mare. Este uriașă și chiar când crezi că ai părăsit coridorul minții sau al creierului, ești doar într-o altă aripă a instituției (ea chicotește). Și este foarte frustrant. Vreau să spun, este absolut frustrant.
 
Acum, oferiți-vă un moment pentru a simți totuși diferența dintre a gândi că progresați – voi toți – vă gândiți că progresați, dar nu o faceți. Sunteți în acest labirint și descoperiți că labirintul nu este doar așa, plat, ci are suișuri și coborâșuri. Sunteți în acest labirint și vă spuneți tot timpul: “Chiar fac progrese, deoarece lucrez din greu. Am parcurs un drum lung. Nu mai sunt la primul nivel, sunt la nivelul cinci.” Nivelul cinci al creierului. Vreau să spun, încă sunteți acolo. Acum, spre deosebire de cunoașterea voastră.
 
Există acea parte din voi toți care tânjește. Se numește cunoașterea voastră și cunoașterea voastră spune de asemenea: “Încă sunt în instituția minții. Încă sunt la nivelul pământului. Nu am plecat. Poate am deschis câteva ferestre și uși,” dar cunoașterea voastră este precum: “Nu ai plecat încă. Ești încă aici. Ești doar într-un departament diferit și ești mai bătrân și mai obosit și ești mai frustrat, dar, la naiba, nu-i așa că ne distrăm, sau ce?” (câteva chicoteli) Bun. Acestea sunt toate efectele benzii pentru cap. Hmm! Nu vă place ce ați creat? (Adamus chicotește) Eu nu am avut niciodată una.
 
Încă unul și apoi vom trece la următoarea întrebare. Apropo, există o cantitate imensă de înțelepciune – mulțumesc, mulțumesc – o cantitate enormă de înțelepciune care este astăzi aici. Încă unul. Care este crăpătura din coaja de ou?
 
MARY SUE: Ei bine, ne-ai dat un indiciu și acela este distragerea.
 
ADAMUS: Da.
 
MARY SUE: Să adorm, funcționează pentru mine.
 
ADAMUS: Da. Îți voi spune totuși un secret. Să adormi… eh, îți voi spune mai târziu.
 
MARY SUE: Nu, continuă.
 
ADAMUS: Îl voi ține secret. Oh, îți voi spune acum. În regulă. Noaptea ai aceste vise, corect? Și în vise alergi mult și cauți și ești frustrată. În visele tale încerci să ieși din mintea ta, dar dai peste toate acele fundături. Ești încă în instituția creierului și a minții.
 
MARY SUE: Chiar și dacă nu ți le aduci aminte?
 
ADAMUS: Îți amintești visele tale frustrante? Cauți ceva. Te-ai pierdut în pădure. Ești într-o mulțime fără haine pe tine (câțiva chicotesc). Oh, acela e un alt fel de vis (ea chicotește). Te transmit pe tine prin channel!
 
MARY SUE: Nu am fost conștientă de acela! (ei chicotesc)
 
ADAMUS: Da, mhm!
 
MARY SUE: (chicotind) În regulă.
 
ADAMUS: Așadar, sunt sigur că mulți dintre voi ați avut aceste frustrări: genul de vise “a încerca să găsiți ceva,” v-ați pierdut în pădure. Toate sunt…
 
MARY SUE: Oh, da. Am avut vise de căutare.
 
ADAMUS: Da. V-ați pierdut. Sunteți într-un oraș străin undeva. În visele voastre încercați să scăpați din casa asta de nebuni (Adamus chicotește), instituția.
 
MARY SUE: În regulă. Apoi o altă unealtă sau cale ar fi imaginația?
 
ADAMUS: Imaginația. Ah! În regulă. Dar mintea este realmente o șmecheră afurisită. Mintea va spune: “În regulă, sigur. Folosește-ți imaginația și, da, hai să mergem dincolo de granițele instituției minții. Hai să mergem acolo. Vom evada din închisoare. Când nu se uită nimeni, ne vom strecura afară pe poarta din față și vom fugi ca dracu.”
 
MARY SUE: Asta dacă faci ceva coerent în imaginația ta.
 
ADAMUS: Da, da.
 
MARY SUE: Dar dacă doar îți imaginezi lucruri și nu încerci să le interpretezi, ar fi asta încă…
 
ADAMUS: Ei bine, doar de dragul poveștii mele.
 
MARY SUE: Oh, în regulă. Scuze. Nu vreau să interferez cu povestea ta! (ea chicotește)
 
ADAMUS: Deci, tu îți imaginezi: “În regulă, am evadat din instituție și, oh, uraaa pentru mine” și, deodată realizezi: “La naiba! Sunt încă în instituție. S-a schimbat doar felul cum arată și se comportă, dar sunt încă aici. Cum o să ies vreodată de aici?”
 
MARY SUE: În regulă, altă opțiune.
 
ADAMUS: “Trebuie că sunt nebun pentru că încerc să scap, fiindcă, nu, asta este viața cea bună. Asta e ceea ce ar trebui să fac și, ar trebui să fiu pur și simplu mulțumit cu mâncarea de aici din  instituție și ar trebui să fiu fericit cu toți ceilalți internați de aici (câteva chicoteli). Chiar dacă mi-ar plăcea să-i sugrum pe toți. Dar trebuie să fie ceva în neregulă cu mine, pentru că vreau să-i strangulez pe toți ceilalți care sunt aici.” (mai multe chicoteli). Pe toți.
 
MARY SUE: În regulă.
 
ADAMUS: “Trebuie că sunt nebun. Dă-mi mai multe medicamente, doctore, te rog.”
 
LINDA: Uraaa pentru tine.
 
MARY SUE: Încă una care…
 
ADAMUS: Continuă.
 
MARY SUE: … merge în acord cu distragerea, este abstracția.
 
ADAMUS: În regulă.
 
MARY SUE: Și asta e foarte expansională, deoarece mergi în locuri în care nu ai merge fără abstracție.
 
ADAMUS: Sunt aripi ale instituției care sunt încă de explorat (câteva chicoteli). Și fac asta să sune îngrozitor și, într-un fel, este. Este. Așadar, cum știi dacă ai trecut cu adevărat dincolo versus doar mintea ce joacă pur și simplu un joc vechi pe seama ta?
 
MARY SUE: În regulă, pentru mine este când pot închide ochii și văd toate chestiile astea întâmplându-mi-se și nu știu ce sunt și nu îmi pasă.
 
ADAMUS: Da, da. Ce ți se întâmplă când închizi ochii?
 
MARY SUE: Văd pur și simplu lucruri. Văd pur și simplu – vreau să spun, se petrece foarte rapid.
 
ADAMUS: Da.
 
MARY SUE: Nu știu…
 
ADAMUS: Ce fel de lucruri? Vreau să spun, vezi, știi, mere plutind în aer? Vezi cai galopând prin peisaj?
 
MARY SUE: Văd forme.
 
ADAMUS: Uh huh.
 
MARY SUE: Văd locuri care nu știu ce sunt.
 
ADAMUS: Așa, așa. Așa.
 
MARY SUE: Văd…
 
ADAMUS: Mă vezi pe mine?
 
MARY SUE: Nu. Nu văd oameni.
 
ADAMUS: Ei bine, atunci încă ești în minte (râsete).
 
MARY SUE: Nu văd oameni.
 
ADAMUS: Nu vezi oameni. Ei bine, consideră-te binecuvântată.
 
MARY SUE: Bine.
 
ADAMUS: Dar întrebarea este și, asta este chiar o întrebare bună de explorat în afara minții.
 
MARY SUE: În regulă.
 
ADAMUS: Cum știi că nu mai ești pur și simplu încă în instituție? Cum știi că ei doar nu au vopsit pereții și au schimbat covorul?
 
MARY SUE: Ei bine, apreciez oportunitatea de a afla dacă încă sunt acolo înăuntru, dar… da.
 
ADAMUS: Da. Deci, dar tu știi. Cum știi dacă încă ești în instituție?
 
MARY SUE: Dacă lucrurile arată familiar. Dacă sunt preocupată de cum arăt sau ce fac sau ce cred oamenii despre mine, atunci știu că sunt mai mult ca sigur în instituție.
 
ADAMUS: În regulă.
 
MARY SUE: Dacă explorez lucruri, știi, ca o imagine. Îmi place să o extrag sau să o abstractizez în orice ar fi și mă gândesc că… (câteva chicoteli din public, ei spun “Ohh”) Dacă mă uit la ceva – știu că am comis-o. Dacă mă uit la ceva familiar, simt că sunt în minte.

ADAMUS: În regulă.

MARY SUE: Dacă mă uit după lucruri care nu-mi sunt cunoscute.

ADAMUS: În regulă. Da. Aș spune că ești încă în minte.

MARY SUE: în regulă. O să accept asta.

ADAMUS: Deoarece apoi începi dezbaterea – și aici nu e vorba doar despre tine, e vorba despre toți. Începeți acel întreg dialog și dezbatere internă: ”Sunt? Nu sunt? Sunt destul de puternic, încât să pot trece dincolo? Sau sunt încă blocat în minte și doar creez o imagine diferită, dar e același loc vechi?”

MARY SUE: În regulă.

ADAMUS: Și o să vă spun – mulțumesc – și o să vă spun (care e) într-un fel diferența. Dacă vă gândiți la asta, dacă vă întrebați: “Ei bine, sunt într-adevăr dincolo de minte?” Atunci sunteți încă în minte.

Dacă aveți un dor, un dor profund, cunoașterea faptului că există altceva dincolo, altceva acolo undeva, ceva ce nu ați experimentat încă, sunteți încă în minte dar nu jucați un joc cu voi, precum că ați fi în afara minții. Când aveți acea profundă dorință arzătoare și spuneți: “Știu că e mai mult.” Dacă acel dor e încă acolo, înseamnă, da, sunteți încă în minte, deoarece altfel acea dorință arzătoare dispare. Acea năzuință. Știu că voi toți aveți asta, acel sentiment de dor, dorul/năzuința – numiți-o cum vreți – de a vă reîntoarce la voi înșivă. Acel dor de a fi reali, din nou. Dorul de Voi. Sunteți încă în minte. Când dorul nu mai este acolo, atunci ați trecut dincolo. Atunci există o realizare imensă, cunoașterea, împlinirea, gnost-ul lucrurilor.

Haideți să respirăm foarte profund cu asta.

Crăpătura din coaja de ou. Acea ușă din dos, calea de scăpare. Știți, mintea este un lucru uimitor. Chiar este. Voi ați ajutat la proiectarea ei așa cum e. E un lucru uimitor și e comprimată și a devenit și mai comprimată. A devenit mult mai controloare. Vorbiți despre asta în termeni de progres al culturii și civilizației și oamenii fiind mai inteligenți decât oricând și cu mult mai înaintați, știți, decât ceea ce erau oamenii în urmă cu 500 de ani, dar nu (e) chiar (așa). Doar s-au prins mai mult în minte, s-au prins mai mult în creier.

Așadar, există această crăpătură în coaja de ou și asta e ceea ce urmează să explorăm și, veți ști că sunteți încă înăuntru, atât timp cât există acel dor. Veți ști când ați trecut dincolo, când acel dor este împlinit, când există cunoașterea pură și nu mai trebuie să vă întrebați în mintea voastră; nu mai trebuie să spuneți: “EI bine, am avut o oră de nimic, așadar am trecut dincolo?” Probabil că nu.


A doua întrebare

Așadar, înainte de a merge mai departe totuși, trebuie să vă pun altă întrebare. Totul se leagă de asta.

Am vorbit despre benzile pentru cap și, din nou, fie că e o metaforă, fie că e real, chiar nu contează, deoarece sunteți în minte. Sunteți acolo. Și nu a fost neapărat (ceva) rău. E rău doar când încercați să ieșiți în afara lor și vi se pare că nu puteți găsi calea, când aveți aceste nesfârșite vise de noapte în care sunteți pierduți în pădure. Ăsta e pur și simplu un vis despre a nu putea ieși. Când încă aveți acel dor profund: “Te rog, Doamne, trebuie să fie mai mult. Știu că e mai mult, dar nu știu ce e sau cum să ajung acolo.”

Dar, toate acestea fiind spuse, care a fost frumusețea, beneficiul benzilor pentru cap, al minții? Care a fost frumusețea? Deoarece nu a fost o greșeală. Nu a fost o greșeală. Doar se simte așa câteodată, dar nu a fost o greșeală.

Așadar, asta e adevărata înțelepciune Shaumbra: Ce bine a decurs din asta, de pe vremea Atlantidei și până acum, din benzile pentru cap, din a fi în minte, a fi în limitare? Care este misterul și frumusețea acestui lucru? Asta e important, așadar Linda, te rog, alege cu grijă. Și nu te gândi prea mult. Și nu mă băga în seamă dacă voi mânca puțină salată de fructe.

CAROLE: Ei bine, mă întreb dacă a avut...

ADAMUS: Ar trebui să mănânc și ceva nuci* la salată dacă luăm în considerare ce facem aici. 
*n.tr.: în original, nuts – e același cuvânt pentru nuci și nebuni

CAROLE: … ceva de-a face cu respirația profundă?

ADAMUS: Respirația profundă.

CAROLE: EI bine, tu spui, respirați foarte profund și asta face ca mintea să se dea la o parte.

ADAMUS: Exact. Dar care a fost frumusețea în acest întreg lucru al intrării în minte, a scufundării atât de profunde în ea, a intrării în închisoare? Care a fost frumusețea în asta?

CAROLE: Ei bine, a fost mai social… știi, oamenii au fost mult mai sociali.

ADAMUS: Ai face asta pentru ceva mai multă conversație umană?

CAROLE: Ei bine, doar pentru a fi cu iubirea… sentimentul...

ADAMUS: Iubirea? Nu voi continua cu asta. O să scot asta la montaj (Adamus chicotește). Tu doar, mi-ai dat – ei, doar mi-ai spus gunoaie, chiar acum. Regret.

CAROLE: În regulă.

ADAMUS: Și înțeleg de ce, deoarece ești atât de în minte. Este uimitor. Când ai luat microfonul, te-ai dus – hârșt! – exact înăuntru.

CAROLE: Dar, nu ar avea inima ceva de-a face cu asta? Pentru că există...

ADAMUS: Nu. Nu. Inima e controlată de minte.

CAROLE: Ah, în regulă.

ADAMUS: Nu, literalmente, inima e controlată de minte. Inima, emoțiile voastre – sunt total controlate de minte. Ei, de aceea oamenii spun – “Hai să mergem în inimă” – doar mergeți într-o parte delicată a creierului vostru. Asta-i tot ce faceți (câteva chicoteli). Adică, serios. Serios. Asta e una din cele mai mari înșelătorii, cele mai mari escrocherii care s-au întâmplat (mai multe chicoteli). Eu sunt un Maestru Ascensionat! M-au aplaudat în picioare pentru, nu știu, 30 de minute, azi la Clubul Maeștrilor Ascensionați, pentru genialitatea mea și, (aici) mă aleg cu microfonul aruncat către mine? (mai multe râsete înfundate)

Toată chestia asta cu inima e o înșelătorie totală a minții. Vă va da puțină stare de bine, zece minute pe zi, două zile poate: “Oh, am o emoție. Simt iubirea și mă simt fericit.” E o înșelătorie! Îmi pare rău, dar cine de aici nu a experimentat asta: “Oh! Am o emoție” și apoi în următoarea zi sunteți zdrobiți. Sunteți în pat, plângeți și strigați după mine! Spuneți: “Oh! Vreau să am mai multe emoții.” Iar eu sunt sătul de emoții. Emoțiile sunt ale minții. Ele nu sunt reale. Nu sunt reale. Sunt o fabricație. Sunt o minciună a minții pentru a vă ține fericiți.

LINDA: Ei bine, atunci de ce faci diferența între emoție și sentiment? O spun chiar acum.

ADAMUS: Ți-a dat Linda microfonul?

LINDA: Emoție și sentiment. Adică, de ce tu – tocmai le arunci în aceeași găleată.

ADAMUS: Nu. Nu, sentimentul e foarte diferit. Sentimentele sunt adevăratele simțuri, cele 200,000 de simțuri angelice pe care nu le utilizați. Emoțiile sunt lucrurile omenești care vin din minte. Mintea a inventat, a copiat – sau a încercat să copieze, să facă o imitație ieftină – sentimente reale, senzuale și nu ați avut vreunul din astea de mult timp. Chiar nu ați avut – un sentiment real. Aveți un fel de, din când în când, un pic de sentiment, dar încă aveți de-a face cu emoțiile și ele vin din minte și sunt artificiale. Ele sunt ca – ce folosiți în loc de zahăr în băuturile voastre? Folosiți acele chimicale. E cam același lucru: “Ei bine, știi, zahărul este rău așa că o să vă dăm chimicale, care sunt într-adevăr rele?” Și ele nu sunt reale.

Dar asta este ceea ce le-am spus Maeștrilor Ascensionați azi. Am spus: “Când vă duceți la cei care fac channel pentru voi, la învățătorii voștri și restul și lucrați cu ei la asta și toată lumea e ‘pace, iubire, bucurie și unime’ – ptiu! – și sper ca ei să se supere pe mine. Sper că zgudui toate astea. Unimea e cea mai mare minciună a minții, imediat după emoții. Unimea: “Hai să ne întoarcem la unime.” Asta e ca și cum am spune: “Hai să uităm de tot ce am făcut și să ne întoarcem la Atlantida și să fim din nou una”. Nu! Sunteți ființe suverane. Nu o să mergeți în unu. Unimea e o înșelătorie și la fel e oricine o predă – (Adamus chicotește) Cauldre încearcă să mă oprească, dar eu sunt mai puternic! (râsete). Sunt un Maestru Ascensionat. O voi spune – oricine predă unimea e plin de makyo! (mai multe râsete). Ei sunt în minte. Predau totalmente rahat pe planeta asta. De ce credeți că planeta...

LINDA: Nu da niciun nume.

ADAMUS: Oh, haide, te rog lasă-mă să dau nume (râsete). Nu. Nu, nu. Deci unde...

CAROLE: Care sunt beneficiile benzii (pentru cap)?

ADAMUS: Beneficiile benzii?

CAROLE: Iubire, falsa iubire sau orice despre care vorbești tu acolo.

ADAMUS: Emoțiile.

CAROLE: Da.

ADAMUS: Deci, tu crezi că ăsta e un beneficiu?

CAROLE: Ei bine, poate.

ADAMUS: Uau. Mi-ar plăcea să-ți vând o mașină (mai multe râsete). Bun. Și asta e dur, apropo’. Asta e dur. Nu e ușor, deci știu că sunteți frustrați. Probabil ai vrea să mă strângi de gât chiar acum.

CAROLE: Nu. Nu.

ADAMUS: Dar e doar o emoție. Este falsă. Nu este reală (râsete). Sentimentele tale reale, vrei să-mi oferi o mare îmbrățișare (ea clatină din cap că nu). Nu chiar (mai multe chicoteli). În regulă.

Următorul. Haideți. Asta nu a fost o greșeală. Benzile pentru cap nu au fost o greșeală. Ele au părut să fie așa, câteodată, dar a fost o frumusețe în ele. Exista ceva ce am făcut, ce voi ați făcut. Ce anume a fost?

GARY: Percepție împărtășită.

ADAMUS: Percepție împărtășită. Asta e corect. Asta e una din ele. Și… unde e Linda când avem nevoie de ea?

LINDA: E chiar aici!

ADAMUS: Ei bine, ne așteptam ca tu să fii chiar acolo (câteva chicoteli). Percepție împărtășită. A avea ceva în comun. A avea ceva în comun, ceea nu aveați, care a dus la toată această chestie cu unimea, ceea ce într-un fel a mers puțin prea departe. A avea ceva în comun. Putem avea experiențe împărtășite și e o frumusețe în asta. Da. Bun.

Parte din asta, motivul, e pentru că, din nou, înainte de a veni pe Pământ, existau familiile angelice spirituale, multe bătălii, multă forfotă. Dar acum, ați coborât aici și sunteți cu toții egalizați datorită benzilor pentru cap. Sunteți cu toții la același nivel. Și face parte din înțelegerea experiențelor în tărâmurile angelice. Aici! (râsete) În regulă. Asta a fost important. Linda, microfonul.

LINDA: Să vedem.

ADAMUS: În regulă. Ce altceva?

LINDA: MInțile curioase vor să știe.

ADAMUS: A fost o frumusețe în asta.

LINDA: În regulă.

DAVID: (își drege gâtul) Hm… (își drege din nou gâtul)

ADAMUS: Gândești.

DAVID: Da.

ADAMUS: Daa.

DAVID: Mă gândeam.

ADAMUS: Daa. Vrei ca Linda să te distragă? Daa (ei chicotesc). Uită-te la ea – ce naiba ai în picioare? Ghete, pantofi, nu sunt sigur.

DAVID: Huu-uah!

ADAMUS: Daa, n-am văzut asta din secolul al 17-lea (râsete). Deci, e o distragere pentru David.

DAVID: Daa. A fost o experiență.

ADAMUS: Ce a ieșit bun din asta? Ce înțelepciune aveți tu și atlanții despre această întreagă chestiune cu benzile pentru cap pe care acum tocmai începeți s-o realizați?

DAVID: Intrarea în limitare.

ADAMUS: Ei bine, desigur. Asta s-a întâmplat. Dar ce – îți place asta?

DAVID: Nu, dar ăsta este darul, în cele din urmă; am parcurs un drum lung ca să realizăm că nu ni se mai potrivește și că ne putem schimba și să alegem diferit.

ADAMUS: Da. O voi defini puțin diferit și, Linda, apoi vei alega mâncând pământul și o vei pune în scris. O voi defini… ia microfonul! Altfel, el va continua să vorbească (râsete, în timp ce Linda aleargă înainte către scenă și înapoi către David să ia microfonul).

SART: Mai repede! Mai repede!

ADAMUS: Intrarea în limitare, de ce? (cineva spune “Experiență”)

LINDA: Ce s-a spus?

ADAMUS: Experiență. Absolut, experiență. Lui Eu Sunt nu-i pasă. Eu Sunt e în genul: “Uaaa! Mai e altceva. Hei, omule! De ce nu te duci acolo, să devii cu adevărat limitat și apoi să-mi spui cum a fost? Eu voi sta aici în măreția mea, dar tu du-te acolo.” S-a întâmplat pentru că a fost posibil.  Poate merge în limitare. Și trebuie să simțiți asta, nu să o gândiți, dar Eu Sunt vrea să știe, să simtă și să experimenteze fiecare potențial. Nu doar potențialele frumoase, nu doar marile potențiale, ci fiecare potențial, chiar și potențialele separării absolute. Absolute. Adică, iată-vă aici – intrați în Eu Sunt-ul vostru pentru un moment, aici. În regulă, sunteți aici în Eu Sunt-ul vostru: “Uau! Nu ar fi fascinant să experimentez separarea absolută până la punctul în care nici măcar nu-mi mai aduc aminte de mine? Hai să încercăm. Hai să ne punem niște benzi pentru cap și să-i dăm drumul.”

Așadar, separare pentru că se poate. Limitarea, pentru experiență. Asta e o parte (din motiv). Ce altceva? Ce altceva bun a ieșit din asta? Asta e ceva important. E ca acest mare elefant din cameră. Pur și simplu stă chiar aici.

SHAUMBRA 2 (femeie): Funcționarea în fizic.

ADAMUS: Funcțion… daa.

SHAUMBRA 2: A fi capabil să negociezi densitatea.

ADAMUS: Dar a trebuit să mergi până la acea extremă cu mintea și creierul? Adică, nu puteai să intri în fizic, știi tu, fără să fii – lăsai ușa de la intrare deschisă, ca cel puțin să poți ieși înapoi afară?

SHAUMBRA 2: Nu.

ADAMUS: Nu.

SHAUMBRA 2: Nu.

ADAMUS: În regulă. Deci, te-a ajutat să fii în fizic?

SHAUMBRA 2: Da.

ADAMUS: Cum naiba o să ieși?

SHAUMBRA 2: Ei bine, bănuiesc că aș putea să încep așa (ea chicotește și începe să-și dea jos șalul).

ADAMUS: Moartea nu te scoate din fizic. N-o mai face. Obișnuia să o facă, dar biletul morții nu mai funcționează așa. Te duci direct înapoi.

SHAUMBRA 2: Da.

ADAMUS: Daa (ea chicotește). Asta nu-i teribil? Daa. Deci cum urmează să ieși din fizic?

SHAUMBRA 2: (face o pauză) Să supraîncarc mintea.

ADAMUS: Oo.

SHAUMBRA 2: Daa, adică, de ce nu?

ADAMUS: Daa.

SHAUMBRA 2: Sunt atât de aproape de supra-sarcină oricum, aș putea la fel de bine să...

ADAMUS: Minții, de fapt, îi place asta.

SHAUMBRA 2: Bun.

ADAMUS: Nu, o poți încărca cât de mult vrei și mintea e în genul: “Adu-le. O să mă fac mai mare. O să devin mai extinsă.”

SHAUMBRA 2: Ei bine, ea poate gândi că poate. Cred că mintea are limitări și poți merge cât de departe și apoi dacă adaugi un lucru mic, îți va exploda în față.

ADAMUS: Dă-mi voie să o spun așa. Mintea e – cum să spun – mintea poate fi într-o limitare fără sfârșit, limitare nelimitată. Cu alte cuvinte, poate crea, chiar se poate extinde pretutindeni. Poate crea mai multe coridoare, mai multe aripi de clădire, mai multe departamente ale instituției minții, dar încă este mintea. Poate deveni foarte mare în limitările sale.

SHAUMBRA 2: (chicotește) Te cred pe cuvânt.

ADAMUS: Mulțumesc (ei chicotesc). Ce vreau să spun aici e că mintea nu are limite când vine vorba despre limitare. Va continua să se recreeze pe sine pentru a cuprinde și mai multe limitări. Așadar, mintea vă poate aduce o tavă mare, plină de limitări și voi spuneți: “Oh, nu, nu. Sunt cu adevărat plin. Mi-a ajuns.” Și mintea va spune: “Oh, nu. Vom face loc pentru toate astea. E doar mai multă limitare.” Bun. Așadar, nu sunt sigur ce să scriem pe tablă aici, dar, eh, doar pune “fizic”.

LINDA: Fizic?

ADAMUS: Daa. Dă microfonul altcuiva, apoi scrie cuvântul “fizic,” apoi întoarce-te în fugă (câteva chicoteli). Da. Care e frumusețea în asta? 

MERIKA: Poate intrarea în conștiința de masă?

ADAMUS: Intrarea în conștiința de masă. Asta-i amuzant sau ce?

MERIKA: Nu e amuzant, dar poate avea un rol.

ADAMUS: Daa. E ceva ce a spus David, a avea ceva în comun.

MERIKA: Daa.

ADAMUS: Abilitatea...

MERIKA: Hipnoza.

ADAMUS: Unimea – “Haide să experimentăm asta” – dar o să vă dau un indiciu. Dacă experimentăm unimea și a avea ceva în comun – cu toții arătăm cam la fel, ne comportăm la fel, vorbim la fel – ce învățăm cu adevărat din asta? Un mare lucru. Începe cu un “S”.

MERIKA: Începe cu un “S”.

ADAMUS: “S”, și nu e vorba de rahat*, adică… (râsete) îl transmiteam prin channel pe unul din voi.
*n.tr.: în original, shit = rahat

MERIKA: Este despre sine, ceva de sine (ea chicotește).

ADAMUS: Suveranitate. Suveranitate.

MERIKA: Suveranitate.

LINDA: Oooo!

ADAMUS: Suveranitate.

MERIKA: Oo, daa.

ADAMUS: Așadar, unul din cele mai mari daruri din toate astea, chestiile cu benzile de cap, a fi în minte, a avea ceva în comun, conștiința de masă, “noi suntem unul” – nu – toate astea, au fost un fel minunat de a vă ajuta, în cele din urmă, să vă realizați suveranitatea. A fost cumva o modalitate înnebunitor de răsucită de a o face, dar a fost în genul: “Hai să ne negăm suveranitatea, hai să eliminăm suveranitatea, astfel încât, în final, să o apreciem,” deoarece această călătorie – încă de când ați pus acea întrebare prostească: “Cine sunt eu?” – este întru-totul despre a ajunge în suveranitatea voastră. Asta e. Așadar, haideți să micșorăm puțin aceste lumini. Ei orbesc acolo. Vor să se întoarcă la somn.

Așadar, frumusețea benzilor pentru cap, frumusețea supremă a benzilor pentru cap, într-un fel, asta poate nu ar fi putut fi făcută în niciun alt mod, este intrarea în suveranitate, înțelegerea din faptul că ați fost în Borg, în conștiința de masă, blocați în minte, (înțelegerea) a ce este adevărata suveranitate. Asta a fost frumusețea și a durat din Atlantida până acum, chiar să începeți măcar s-o înțelegeți. Acesta este darul din casa Shaumbra, unul dintre multele daruri, însă darul pe care îl veți da înapoi acestei planete – suveranitatea. “Eu Sunt Cel Ce Sunt. Oh, am fost la capătul celălalt al spectrului, în care am fost închis în creier, plasat în instituție cu ceilalți prizonieri și în care mi s-a spus: ‘Încearcă s-o faci cum trebuie.’ Dar, în cele din urmă am înțeles ce este suveranitatea. Eu Sunt Cel Ce Sunt.”

Acum, simțiți asta pentru un moment. Cu benzile de cap și conștiința de masă și tot restul acestora și, voi – începeți să vă realizați suveranitatea, unimea din interiorul vostru, unicitatea voastră, sufletul vostru, imaginați-vă acum experiența voastră în toate astea. Imaginați-vă cum Eu Sunt-ul se bucură. Acum el știe ceva, are înțelepciunea a ceva ce nu a știut cu adevărat niciodată –  suveranitatea. “Eu Exist. Eu sunt o ființă suverană. Eu sunt Dumnezeu de asemenea.”

Acum, poate părea, într-un fel, ca o cale lungă și crudă de a face tot acest lucru cu benzile de cap și  intrarea în creier, neștiind cum să ieșim și tot restul, dar s-a cam întâmplat, cu adevărat, într-o fracțiune de secundă. A fost într-adevăr o experiență dată naibii și, acum, intrați în suveranitate.


Creier versus Minte

Nu am răspuns încă la întrebarea voastră: “Cum ieșim, care e crăpătura din coaja de ou, care e eroarea din sistem?" Vom ajunge la asta, într-o secundă, dar înainte să o facem, vreau să vorbesc puțin mai mult despre, ei bine, haideți să vorbim despre creier. O să apară pe ecran o imagine pe care i-am cerut lui Cauldre azi, dis-de-dimineață, s-o găsească și, întrebarea va fi, pe măsură ce această imagine apare pe ecran: “Ce e în neregulă la această ilustrație?”

 (pauză, în timp ce imaginea apare)

Ce e în neregulă cu această imagine? Își dă seama cineva? (cineva spune “Fără cap”) E o găină fără cap. Acum, asta e o poveste adevărată. L-am rugat pe Cauldre să o caute deoarece am vrut să o folosesc ca exemplu, azi.

Acesta este Mike, puiul fără cap. A fost un pui adevărat. Mike se afla într-o fermă, aici în Colorado în 1945. Și fermierul a plecat să ia cina, pentru că, înainte, știți, nu deschideau pur și simplu ușa frigiderului sau mergeau la drive-in. Ieșeau în curte și luau un pui ca Mike și un topor și-i tăiau capul.
 
Ei bine, în acea zi, fermierul a băut câteva pahare și s-a dus să taie puiul, și nu i-a retezat capul așa cum ar fi făcut-o în mod normal. Capul a căzut – dacă mergeți la următoarea fotografie aici (apare o fotografie cu Mike stând lângă capul său, câțiva oameni spun: “Ohh!” și Adamus chicotește).

Aceasta este o poveste adevărată. Capul a căzut și fermierul nu era sigur ce să facă. A observat că Mike alerga încă prin jur și, se gândea într-un mod cam sadic: “Mă întreb cât va dura asta?”

A doua zi, Mike încă se plimba de jur împrejur. Și în ziua următoare Mike încă se plimba de jur împrejur și fermierul s-a gândit: ”Ei bine, ce-ar fi dacă îl hrănesc pe Mike? Ce-ar fi dacă folosesc un mic picurător și câteva…” – Nu știu cu ce se hrănesc găinile, lapte sau orice altceva. Și acest lucru a continuat și a continuat și, destul de curând, a trecut peste o săptămână și Mike era puțin speriat. Nu, adică nu Mike, fermierul era puțin speriat (câteva chicoteli). Mike nu avea destulă minte (mai multe râsete) este tot ce pot să spun. Fermierul este în genul: “Mă întreb dacă acesta este Satan. Mă întreb dacă asta este ceva demonic,” pentru că acest pui încă aleargă prin jur și face caca, mănâncă și face caca, așa cum face un pui. Da (câteva chicoteli).

Fermierul a povestit câtorva oameni despre asta și ei au spus: “Ai o adevărată bijuterie în mâinile tale. Poți face ceva bani de pe urma lui Mike. Continuă să-l hrănești, du-l afară și arată-l prin niște locuri; încasează de la oameni un sfert de dolar ca să vadă puiul fără cap,” ceea ce (fermierul) a și făcut. El a câștigat, în banii de azi, a câștigat aproximativ 50.000$ pe lună, în banii de azi – nu de atunci – din mersul din loc în loc și arătatul acestui Mike stricat, care stătea pe un piedestal și, oamenii ar fi intrat pe rând și ar fi plătit un sfert de dolar, ca să-l vadă pe Mike.

Așadar, asta a continuat timp de 18 luni – poveste adevărată – 18 luni și singurul motiv pentru care Mike a murit, a fost acela că fermierul, care îl căra de la un spectacol la altul, a băut din nou puțin prea mult, deoarece acum era în bani și trăia într-adevăr viața la un nivel înalt. Ei bine, a uitat să aducă micile unelte cu care obișnuia să curețe gâtul lui Mike, ca să-l poată hrăni și, l-a hrănit pe Mike cu niște porumb, ceea ce nu este, într-adevăr, isteț, știți, și Mike a început să se sufoce datorită acestuia, iar fermierul nu avea instrumentele necesare pentru a-i curăța gâtul, și Mike a căzut mort.

Acum, morala... (Adamus chicotește). De ce spun această poveste? (unii strigă: “De ce?!”) De ce spun asta?! Ei mă aplaudă la Clubul Maeștrilor Ascensionați (câțiva chicotesc). Aici mă huiduie. De ce? Pentru că voi nu sunteți creierul vostru. Sunteți ca Mike – șuifft! (tăiați capul) – și veți continua să funcționați. Vă identificați cu acel lucru din partea superioară a capului vostru și, adevărul este că ați putea continua – poate – ați putea continua să trăiți așa cum a făcut-o Mike. Folosesc asta ca un exemplu extrem.

Acest lucru chiar aici (arată către cap) cu care vă identificați atât de mult, nu sunteți voi. Este pur și simplu un procesor care are capacitatea de a lua o lățime mare de bandă, un spectru larg, o mulțime de gânduri, și de a le reduce, a le limita și apoi a le închide într-o cutie. Creierul este într-adevăr bun la asta.
 
Creierul, creierul vostru, nu reține amintiri. Nu există amintiri în creierul vostru. De niciun fel. Creierul vostru nu generează niciun fel de energie. Niciuna. El folosește energia. Nu este o sursă de energie. Creierul vostru nu are inteligență în el. Asta nu este o insultă, este un fapt. Creierul vostru nu are niciun fel de inteligență în el. Este pur și simplu un dispozitiv. Și știți, aveți o parte a creierului care este reptilian, o parte a creierului care este de mamifer, o parte a creierului care a evoluat de-a lungul timpului în a fi umană, dar creierul vostru este pur și simplu un procesor. Creierul nu păstrează amintiri. Singurul lucru la care creierul a devenit bun a fost acela de a se păcăli pe el însuși  – și de aceea, de a vă înșela pe voi – în limitare, în a nu mai fi suverani. A făcut într-adevăr o treabă bună. Dar poate că acesta este întregul plan. Poate că acesta este întregul plan.

Acum, spun despre creierul vostru că nu păstrează nimic din acestea. Mintea voastră este puțin diferită. Mintea voastră. Mintea voastră nu este creierul vostru. Nu le confundați. Îi putem tăia capul lui Mike și Mike încă să trăiască. Mintea voastră este puțin diferită. Unde se află mintea voastră?

Apropo, îmi place cum a ajuns să fie folosit cuvântul “minte”. Mintea nu este doar un fel de psihic, un fel de aspect aproape spiritual sau de spirit al creierului, dar oamenii spun: "Vedeți*-vă de treabă. Fiți atenți* la profesor. Atenție* la manierele voastre.” Chiar se folosește acel cuvânt acum. În principiu înseamnă control, limită. Control și limită.
*n.tr.: toate cuvintele care apar în text cu asterisc, sunt traducerile cuvântului folosit în textul original, în engleză, mind = minte. Ex: Mind your business = vedeți-vă de treabă/fiți atenți la voi și nu la altul

Așadar, unde se află mintea? Vă putem tăia capul. Nu o vom face, promit. Vă putem tăia capul și  puteți trăi în continuare, poate. Mike a trăit. Unde se află mintea? Unde se află mintea? Cineva? Ridicați mâna. (cineva spune “În aură”). În aura voastră. Aura voastră este în esență un câmp energetic. Este o emanare a câmpului vostru, dar mintea nu este în aura voastră. Altcineva? Unde se află mintea voastră?
 
Da. Microfonul, vă rog. Unde se află mintea? Da.

TAD: Ei bine, primul lucru care mi-a venit a fost că este ca și cum este sus în I-Cloud.

ADAMUS: Norul înalt?

TAD: I cl- …știi tu.

ADAMUS: I-Cloud.

TAD: I-Cloud.

ADAMUS: Oh, I-Cloud-ul. Da.

TAD: Știi, este...

ADAMUS:  I-Cloud-ul. Da, da.

TAD: I-Cloud.

ADAMUS: Da. Unde se află I-Coud-ul?

TAD: (ezită) Nicăieri.

ADAMUS: Nicăieri. Bine. Bine. Nicăieri. Așadar, altcineva? Unde se află mintea? Ce este mintea? Ce este mintea și unde dracu este? Pentru că dacă o să mergem dincolo de ea, trebuie să înțelegem puțin unde este.
 
SHAUMBRA 3 (femeie): Ei bine, mintea este pilotul pentru corp.

ADAMUS: Ce ai spus?

SHAUMBRA 3: Mintea este pilotul pentru corp.

ADAMUS: Mda, mda. Într-un fel.

SHAUMBRA 3: Pentru realitatea fizică.

ADAMUS: Da, dar unde dracu se află?

SHAUMBRA 3: În niciun loc.

ADAMUS: Se află în piciorul tău?

SHAUMBRA 3: Nu.

ADAMUS: Se află în inima ta?

SHAUMBRA 3: Nu.

ADAMUS: Nu. Se află în creierul tău?
 
SHAUMBRA 3: Nu.

ADAMUS: Uau. Nu este interesant faptul că, creierul este lucrul – de fapt, creierul și mintea se combină   pentru a crea durere în corpul vostru. Durerea nu este de fapt reală, cu adevărat.
 
SHAUMBRA 3: Este o iluzie, da.

ADAMUS: Este un impuls al minții și al creierului. Dar nu este interesant faptul că mintea și creierul au fost atât de șiret de inteligente? Creierul nu poate simți nicio durere. Creierul – v-aș putea face operație pe creier mai târziu și nu veți simți nicio durere. Nu există receptori ai durerii în creier. Nu este asta fascinant? Asta ar trebui să ne spună tuturor, o mulțime despre creier și minte. Totuși, el (creierul) va transmite senzația de durere pe care unii dintre voi o simțiți chiar acum în corpul vostru. Nu este reală. Nu este reală.
 
Apropo, știu că Shaumbra vor mult să intre în corpul de lumină, dar trebuie să acoperim aceste lucruri înainte, altfel sunteți doar… știți ce se va întâmpla? Spuneți: “Da, haideți să aruncăm toate lucrurile astea. Haideți să aducem corpul de lumină aici înăuntru.” Tot ce va fi este o fabricație artificială a creierului și a minții. Asta e tot ce va fi și veți juca acel joc, jocul corpului de lumină: “Oh, îmi aduc înăuntru corpul de lumină.” Nu. Este doar o altă aripă a instituției minții. Sunteți încă în lada de gunoi a nebuniei. De aceea trebuie să trecem prin toate astea. Trebuie să ajungem dincolo de minte înainte de a aduce corpul de lumină. Și am spus-o înainte, mă deranjează din când în când acești oameni care pretind că predau despre corpul de lumină și nu au ieșit din minte încă (câteva chicoteli). Și de aceea, corpul de lumină va fi pur și simplu o nouă aripă în casa de nebuni. Asta este tot.

În regulă. Unde am rămas? Oh, îmi pare rău, corpul vostru, creierul vostru. Unde se află mintea voastră?

SHAUMBRA 3: Nu este fizică. Se poate afla într-o altă dimensiune.

ADAMUS: Nu.

SHAUMBRA 3: De fapt, este doar un navigator pentru (planul) fizic. De aceea benzile de cap au făcut ceea ce au făcut pentru...

ADAMUS: Trebuie să ții acel microfon sus la gură, sus la creierul tău.

SHAUMBRA 3: Este ceea ce am făcut pentru noi ca să stăm în corp și să putem naviga în (planul) fizic. 

ADAMUS: Dar unde se află mintea? Unde este psihicul?

SHAUMBRA 3: Sunt pur și simplu produsul chimic.
 
ADAMUS: Se află aici? (în cap)?

SHAUMBRA 3: Nu.

ADAMUS: Nu. Nu, nu. Nu este. Nu este aici înăuntru. Creierul nu păstrează amintiri. Nu este creativ. Nu rezolvă de fapt probleme. Creierul este pur și simplu un procesor. Asta e tot ce este. Nu este nici măcar un dispozitiv de memorare.
 
Așadar, unde se află mintea? Linda va continua să alerge cu acel microfon prin jur. Unde se află mintea? Și ce este mintea?

Puneți imaginea lui Mike înapoi, aici, doar pentru a încuraja pe toată lumea (râsete, Adamus chicotește).
 
JAN: Mă simt ca Mike acum (ea chicotește).

ADAMUS: Unde este mintea? Cu toate aceste amintiri, vieți de amintiri și emoții și sentimente și judecăți și conștientizări și experiențe, unde dracu este?

JAN: Sunt în mintea mea chiar acum, deoarece nici nu mi-am putut imagina.

ADAMUS: Da, da, da. Da, da (ei chicotesc). Da.

JAN: Adică, în gândirea mea a fost întotdeauna, știi, (ideea) că, creierul a fost mereu responsabil pentru toate aceste lucruri și îmi spui acum că nu este.

ADAMUS: Taie capul!

JAN: Și este precum: “Uaa!”

ADAMUS: Și totuși corpul continuă să existe. Și aceasta este o percepție obișnuită, că amintirile sunt aici înăuntru (arată către cap).

JAN: Da.

ADAMUS: Nu sunt! Și am putea face o mică disecție mai târziu, dacă cineva dorește să se ofere voluntar și v-am putea arăta că nu se află nimic acolo înăuntru. Nu se află nimic, cu excepția chimicalelor și electricității și o conexiune cu mintea, dar unde este mintea?

(ea ezită)

Ei, încă unul. Încă unul. În regulă. Unde este mintea? Vrea cineva să facă o încercare cu asta?
 
CHRISTINA: Este o parte a conștiinței?

ADAMUS: Este o parte a conștiinței. Mulțumesc. Și unde este conștiința?

CHRISTINA: Peste tot.

ADAMUS: Nu, nu peste tot. Unde este conștiința ta?

CHRISTINA: În Eu Sunt. Sunt eu.

ADAMUS: Ai spus că era în Canada? (unii chicotesc și ea chicotește)

Se află unde te afli tu. Mintea este un fragment, o parte, o parte foarte limitată a conștiinței tale și, conștiința ta este oriunde te afli tu. Nu doar fizic, ci în conștiență, iar mintea este o mică felie din asta. Nu ocupă timp sau spațiu sau orice altceva, dar este parte a conștiinței, a conștiinței tale. Mulțumesc. Ai perceput corect. (cineva spune “Ding! Ding! Ding! Ding!”) Ding, ding, ding. Da. În regulă, puteți omorî puiul acum. Am avut destul din asta (câteva chicoteli; fotografia dispare). În regulă. Da, chiar când vă obișnuiseți cu ea.

Element esențial, pe măsură ce înaintăm, ce mergem dincolo de minte, aceasta este doar un punct de conștiință. Asta e tot ce este. Nu este aici (în cap) și nu există în timp sau spațiu. Este o mică fațetă a întregii voastre conștiințe, a lui Eu Sunt Cel Ce Sunt.  

Benzile pentru cap v-au făcut să fiți realmente focalizați în acea mică fațetă și apoi ați crezut că aceea erați voi. Este parte din voi. Nu vom distruge mintea în timp ce mergem dincolo de ea. Deloc. Dar voi credeți că, gândurile sunt aici. Credeți că ceea ce vedeți cu ochii voștri este real și, nu este. Este o parte, dar o parte foarte mică a realității. Credeți că ceea ce simțiți în corpul vostru precum aceste lucruri numite durere sau plăcere sunt reale și, nu sunt. Sunt un mic fragment al realității, dar nu sunt întreaga realitate. Și când cineva începe să creadă că sunt reale și că asta este măsura realității – durerea din corpul vostru, un gând în mintea voastră, oricare din astea – atunci sunteți într-adevăr prinși și limitați. Dar când vă permiteți, există mult mai mult și există chiar aici. Nu este afară acolo, nu este aici înăuntru (în cap), este chiar aici și, a fost întotdeauna chiar aici. A fost întotdeauna chiar aici.
 
Așadar, haideți să respirăm profund. Haideți să punem puțină muzică și, v-am adus tuturor dureri de cap, astăzi. Asta e minunat. Ohh! Capul este atât de… da. Așadar, fiți ca Mike, pur și simplu tăiați capul pentru un moment.

(începe muzica)

Haideți să punem niște muzică și să aducem asta într-un merabh.


Merabh – Urmați Cunoașterea

Acolo unde mergem în tot ceea ce facem este să putem sta pe această planetă ca un Maestru întrupat – cu o minte, cu un creier, desigur, dar cu mult mai mult – să fim senzuali, să fim suverani. O ființă suverană. Și, știți, acesta a fost un vis al sufletului. Și ceea ce visează sufletul, devine astfel, în urma experienței omului.
 
A fost visul sufletului să se înțeleagă cu adevărat, să se cunoască pe sine ca fiind cu adevărat suveran. Asta este ceea ce ați făcut – această întreagă ființare în creier, (în) minte, în toată această chestie cu benzile pentru cap – ajungerea la suveranitate.

Știți, lucrul amuzant despre creier – veți învăța să-l apreciați cu adevărat, pe el și mintea – creierul și mintea sunt unități de sine stătătoare. Ele rămân în ele însele. Și atâta timp cât vă gândiți la iluminarea voastră, vă gândiți la a merge dincolo, încă mai sunteți în creier. Încă mai sunteți în instituție.
 
Am spus înainte că aveți o mulțime de vise, noaptea – poate vă amintiți, poate nu – dar vise în care căutați ceva. Un vis în care sunteți pierduți. Un vis al marii frustrări. Un vis în care cineva v-a luat ceva și, voi încercați să-l găsiți să-l luați înapoi sau, sunteți pur și simplu furioși că a luat ceva de la voi. Acestea sunt toate vise ale încercării de a vă elibera, ale încercării de a vă găsi calea de ieșire.

Este modul de interpretare al minții – desigur, mintea nu interpretează, cum ați spune, în mod autentic; ea le pune în termeni umani pe care ați putea să-i înțelegeți – dar acestea sunt toate vise ale încercării de a vă găsi calea de ieșire. Chiar și în visele în care descoperiți că este pur și simplu o altă fundătură.

Cineva m-a întrebat recent: “De ce nu sunt visele distractive și vesele? N-ar trebui să plutim noaptea în nori și să avem un timp formidabil?” Ei bine, unul dintre nivelurile la care visați în fiecare noapte este (acela în care) încercați să ieșiți. Acelea sunt visele pe care vi le amintiți și, este frustrant. Foarte frustrant.
 
Dar există un alt vis. Este umbrit, într-un fel, de visul vostru uman al minții și tot, dar există un alt vis în care aș vrea să simțiți chiar acum.

Nu este un vis al minții. Nu este un vis al limitărilor. Este un vis al cunoașterii.

Cunoașterea că nu sunteți condamnați la minte pentru totdeauna. Cunoașterea că există mult mai mult acolo. 

Oh, cu mult mai mult afară acolo, dar nu gândiți doar în termeni de simțuri sau percepții umane. Nu gândiți doar în termeni de a fi mai tineri, mai inteligenți, orice de genul acesta. Apropo, în mod categoric nu există nicio inteligență în creier. Nu există niciuna. Mulți oameni gândesc: “Ei bine, sunt cu adevărat inteligent. Creierul meu este inteligent.” Nu este. Există substanțe chimice și electricitate și o mulțime de țesuturi și sânge și substanță vâscoasă. Dar nu există inteligență în creierul vostru. Însă deviez. Înapoi la vis.
 
Există acel vis al cunoașterii. Este cunoașterea care vă aduce prin, vă aduce afară din limitările minții. Și tot ce aveți de făcut este să lăsați acea cunoaștere să vă ia, să vă ia de mână. Dar încetați să (mai) gândiți.

Lăsați acel vis al cunoașterii – care a fost cu adevărat, de fapt, cel mai bun ghid pe care l-ați avut vreodată – lăsați-l să continue să vă ghideze acum, dincolo de minte.
 
Nu vă gândiți la el. Este cunoașterea voastră. Este gnostul vostru. Gnost înseamnă cunoaștere.

Lăsați-o să vă ia dincolo de minte și, pe măsură ce o face, amintiți-vă pentru ce anume este efectiv aici partea umană din voi. Este pentru experiență nouă.

În minte ați uitat într-un fel despre asta. În minte ați devenit foarte prinși în tipare. Apropo, toate aceste tipare, toate aceste limitări, nu sunt în creier. Sunt parte din acea conștiință limitată.
 
Acum, dacă vreți, chiar acum, pur și simplu lăsați acea cunoaștere, cunoașterea voastră, lăsați-o să vă conducă de-a dreptul în afara benzilor de cap. Lăsați-o să vă conducă de-a dreptul dincolo de minte.

(pauză)

Și amintiți-vă că indiferent în ce intrați, incluzând mintea și controlul, benzile de cap – indiferent în ce ați intrat – puteți de asemenea să ieșiți. Este ca și cristalul meu, povestea mea despre cristal. M-am prins înăuntru. Mi-a luat mult timp să realizez că, dacă am intrat, puteam să (și) ies. Cu această realizare și un pas simplu, am fost afară.

Acum am ajuns, dragi prieteni, la momentul noului. Este puțin înfricoșător pentru omul care a fost în instituție. Știți, când aveți un prizonier în închisoare de mult timp, 30, 40 de ani, și deodată, prizonierul este eliberat, este înfricoșător. Oricât de mult a visat la libertate, este înfricoșător. Nu este obișnuit cu ea și, de fapt, mulți dintre ei, peste 75 la sută termină prin a se întoarce în închisoare. Nu pentru că sunt oameni răi; pentru că nu pot face față noului. Au fost obișnuiți să fie în închisoare, așa că găsesc o cale de a se întoarce.

Intrăm în nou, dar asta este ceea ce omul face atât de bine.

Mergem dincolo de minte și dincolo de limitări. Mergem în ceea ce alți oameni ar crede că este nebunesc. Mergem în nou.

(pauză)

Este o experiență și, cunoașterea, gnostul vă cere pur și simplu să-l acceptați.
 
Este puțin provocator pentru omul care a fost în acea închisoare pentru mult timp să știe că pur și simplu vom ieși de-a dreptul afară. Omul este puțin îngrijorat: “Cum este acolo? A trecut mult timp. Gărzile din închisoare vor încerca să mă vâneze, să mă aducă înapoi înăuntru? Ce se va întâmpla? Voi înnebuni?”

Dar vă cer acum, simplu, să luați mâna cunoașterii voastre, a gnostului vostru – așa cum a numit-o Tobias, al patrulea picior al scaunului – și să primiți ceea ce vine nou în viața voastră.
 
Da, vom ajunge în corpul de lumină. Da, vom ajunge în tot felul de lucruri pe care le veți găsi atât de încântătoare, ca Maeștri întrupați pe această planetă. Dar acum, haideți să mergem dincolo de limitările minții.

Oh, apropo, această experiență pe care am menționat-o în ultima noastră adunare, cele 45 până la 60 de zile, este toată despre pregătirea voastră, (despre) a vă pregăti să mergeți dincolo de minte. Mintea va mai rămâne acolo. Va exista în continuare, dar veți avea o relație cu totul diferită cu ea. Veți ajunge s-o apreciați de fapt, odată ce sunteți afară.
  
Toate energiile sunt pregătite pentru a vă lăsa pur și simplu să pășiți afară. Asta se întâmplă și veți avea poate alte două săptămâni, o lună de această întreagă dezorientare în minte. Dar este vorba cu totul despre a ieși (din minte).

Așadar, vă rog acum, dacă vreți, pur și simplu urmați-vă cunoașterea direct în afara limitărilor minții și urmați-o în adevărata voastră conștiință.

(pauză)

Mintea este doar o micuță, micuță fațetă a conștiinței voastre.

(pauză)

Urmați cunoașterea în ceea ce ați numi dincolo. “Dincolo” implică, oh, că ar fi fost undeva în altă parte și nu este. Este chiar aici.

Nu încercați să faceți nimic altceva. Nu vă gândiți la asta. Nu faceți vreun fel de exerciții sau ceremonii ciudate, pentru că apoi vă întoarceți direct înăuntru. V-a prins, mintea.

Pur și simplu luați cunoașterea, gnostul de mână și mergeți drept afară.

(pauză)

Așadar, omule drag, pregătește-te pentru ceva nou. Asta este ceea ce faci atât de bine, atât, atât de bine. Faci noul și experimentezi. Maestrul nu o face. Maestrul nu face nimic nou. El doar ia ceea ce ai făcut tu și aduce asta la înțelepciune. Eu Sunt-ul poate doar să-și imagineze sau să viseze la nou, dar tu, omul, poți de fapt s-o faci. 

Haideți să respirăm foarte profund aici, în frumusețea acestei zile.

Amintindu-vă de asemenea acum, pe măsură ce aceste benzi pentru cap încep să se desprindă, amintindu-vă că a existat o frumusețe în asta. Cu adevărat a existat. Nu a fost o greșeală. Veți ajunge s-o apreciați foarte profund, cât timp veți rămâne pe această planetă ca Maeștri întrupați. A fost întru totul vorba despre suveranitate.

Haideți să respirăm profund împreună.

Și, revenind la declarația mea de deschidere de astăzi, sunteți nebuni până când nu mai sunteți.

(muzica se sfârșește)

Cu aceasta, prietenii mei dragi, amintiți-vă că totul este în regulă în întreaga creație.

Mulțumesc (publicul aplaudă).


Traducere realizată de: Carmen Rivalet, Ana-Maria Labo, Manuela Sfirschi, Florența Cuculeac
Revizuire: Carmen Rivalet, Manuela Sfirschi, Mirela Ghenea