МАТЕРИАЛИТЕ НА ТОБИАС

Серия Нова Земя

 

Урок 3: “Пробуждането на вашата Истинска Същност “

Представено от Тобиас, ченалинг чрез Джефри Хопи

 

Представено пред Аления Кръг на 30 октомври 1999 г.

https://www.crimsoncircle.com/


ТОБИАС:

 

И така, скъпи мои приятели, нашето алено семейство отново е заедно. Днес това не са само хората в този кръг, но също и много, които се явяват ваши аспекти от минали животи. Това са тези ваши аспекти, които са получили всички опитности и на свой ред създадоха своята Земна Книга. Всичките ваши минали превъплъщения са днес тук в Аления Кръг заедно с вас. Всички те са част от вас, въпреки че всеки си имат собствена индивидуалност. За тях е съвсем уместно да се присъединят към вас в навечерието на Хелоин. Приветстваме вас и всички в този кръг.

Следващите няколко минути аз Тобиас ще говоря чрез нашия приятел Калдре ( Джефри Хоуп ), докато завършваме корекцията и балансирането на пространството тук. Както казахме на миналата среща, когато се събираме както сега, когато ни допускате до сърцата си – ние заедно създаваме нова свещена енергия. Тя не е сътворена по старите човешки начини. Тази енергия също така не идва от нашата страна на завесата. По– скоро това е изцяло нова енергия, която създаваме заедно. Усетете я за момент. Осъзнайте това за секунда със сърцето си. Тази енергия, тази вибрация на любовта - това е Новата Енергия на новия човек. Някои от вас са усещали тази енергия и преди. Носехте я с вас много дни и седмици, докато не започна да ви се струва, че е изчезнала вече. Но скъпи приятели, тази енергия - това е просветлението – това е, което можете да имате постоянно, а не някога в далечното бъдеще.

Тялото ви се настройва, за да се обедини с нея. Нужно е време, за да може Д.Н.К. и клетките на тялото ви, молекулите, органите да приемат тези изменения – това високо вибрационно състояние. През това минава всеки от вас в този момент. Тялото ви се учи да се настройва. Привличайки тази свещена енергия във вашето същество, канейки я да стане част от вашия жизнен опит. Ще бъдете в състояние да я задържате все по - дълго и по –дълго, докато в един определен момент, много скоро ще се задържите в нея за постоянно. В същото време емоциите ви се учат да се справят с тази енергия. Те не са свикнали с нея. Те толкова дълго бяха използвани за дуалността. Потвърждение за това идва от всичките ви минали аспекти, които са се събрали тук днес. Миналите ви животи разбират сериозността на това дори по - добре от вас. Вашите емоции сега се учат да приемат Единството. Вътрешно вие започвате да приемате прозрачността на завесата.

И в действителност, когато това се случва във вашия разум (за кратък период от време) стават повече конфликти от преди. Стария човешки разум, старите човешки емоциите опитват да се придържат към старите отъпкани пътеки, защото са свикнали с тях. Междувременно новото просветление вътре във вас иска да се движи напред в новите енергии. Какво става когато едната част от вас се държи здраво, а другата иска да се движи напред? Това прилича на сблъсък. Прилича на челен сблъсък между две коли. Това води до раздори в живота ви, до депресия в сърцевината на вашето същество, защото не сте уверени на коя страна да застанете, по кой път да поемете. Това са просто симптоми на вашето развитие, на собственото ви израстване.

Ще продължим да говорим по този въпрос след секунда. Сега ще завършим настройката на енергиите в това пространство. Тези които наричаме “тъкачи“ бяха заети да работят с вас за обединението на енергията така, че вие не само да слушате тези думи, които се превеждат чрез Калдре, но и за да усещате вибрациите на енергиите в стаята, които не могат да бъдат предадени с думи.

Сега преди да продължим, стигнахме до любимата си част. Тази, в която ви молим за разрешение да се приближим и да прегърнем всеки от вас. Но днес това не са само тези, които са от семейството на Аления Съвет. Това са вашите аспекти от миналите животи. Това е вашата душа, вашето истинско Аз, което иска да излезе на преден план. За това ще помолим Калдре да направи малко по - продължителна пауза. Молим всеки от вас, да усети енергията която помагате да се създаде и след това да позволи на тези които са се събрали тук да пристъпят напред и да ви прегърнат. Молим ви да го направите сега.

Енергията наистина е много приятна!

Някои се чудят защо губим толкова много време, разказвайки ви за почитта която изпитваме към вас. Това е нарочно. Това е за да разберете, че въпреки, че вашия път сега може да е много труден, въпреки че може да имате проблеми в живота си, които не сте очаквали в този благословен момент пълен с промени, ние призоваваме всеки от вас да продължи напред. Помагаме ви да разберете приятели мои, че момента на преход на вашата Земя, а след това и на вашата вселена е много, много близко.

Молим всеки от вас, който се занимава с целителство, пътувания, молитви, медитации и всякакъв вид практики  на вътрешното си аз – молим ви да продължите да го правите. Има моменти в които ви е много лесно да се отпуснете, да се освободите от всичко и да се върнете у дома. По някога пътя ви се струва тягостен и безкраен. Въпреки това момента на прехода, който чакате толкова отдавна и за който сте работили толкова много животи – просто ви оставя без дъх.

Призоваваме всеки от вас да продължава да се обучава, да задържа енергията, да открива нови прозрения. Работата, която вършите е важна. Вероятно няма да попаднете на първа страница на вестниците с нея, но в нашите ще бъдете! От тази страна на завесата, ние виждаме какво правите. Когато взимате решения основани на любовта, основани на движението напред – това е като пламъци в нощта, които всички ние виждаме.

Една от най – великите радости ще бъде, когато се завърнете у дома след като приключите това, което сте дошли да свършите на Земята в този живот. Ще възпроизведем спомените ви, за да ви покажем какво в същност сте направили. Ще ви покажем въздействието, което сте оказали на околните, тези до които сте се докоснали и въздействието, което сте оказали върху Цялата Земя. И ще ви покажем още какво сте сътворили на другото място, което все още не е съвсем реално, но вие помагате да го създадем. Ще го наречем Второто Творение. Това ще бъде радостен ден, когато ще можем да споделим с вас това, което сте направили на своята Земята.

С почитта, която ви оказваме, ние ви молим да продължавате работата, която сте започнали в този живот. Нима не усещате въодушевлението, което идва също от всичките ви аспекти? Ние ви аплодираме. Не, ние и те не можем да свършим вашата работа, както вече споменахме. Както много от вас откриха даже в последните няколко месеца вашите собствени водачи, вашите ангели се отдръпнаха, защото това е вашия момент. Дойде момента да преминете бездната. Може би това е самотно време, но това е завършителния етап на това дълго, дълго пътешествие.

А сега ще поговорим на кратко за вашия произход. Ще поговорим и за новата енергия на божествения човек – за вас. Казахме в предишните сесии, че когато била създадена Земята преди векове, вие ангелите сте дошли тук . Но само малка част от вас се намира съзнателно тук. Другите ваши части – както ги наричаме – вашата Истинска Същност се намира в решетката на Земята и енергийните полета на другите планети.

Когато започнахте земното си пътешествие, голяма част от Истинската ви Същност беше вградена в енергиен пашкул. За това си имаше причина. Това беше направено, за да се извърши определена вътрешна работа.

Вашата Истинска Същност беше обвита с енергия, за да не може да бъде видяна от никого. Никой от другите планети или измерения не можеше да я види. Докато вашата Истинска Същност била забулена в пашкул, легиони ангели и водачи я охранявали, за да защитят крехкия баланс, който бил необходим. Вашата Истинска Същност винаги е имала външно изражение. Духа винаги е бил с външно творческо изражение. Настъпил момента да се направи пауза и да се обърне навътре, за да открие това, което може да бъде открито само в уединение.

Докато вашата Истинска Същност била обвита в пашкул и охранявана от ангели, малка нейна част, която вие наистина сте, дошла на мястото наречено Земя и започнала да придобива физическа обвивка. Когато тази ваша част от Истинското ви Аз дошла тук и придобила физическа форма, тя също така приела дуалността. Тя приела този атрибут, който бил нужен повече от всичко останало на вашата Истинска Същност и Духа, за да разберат, да достигнат до това велико разбиране наречено Земя. Част от вас трябвало да броди без осъзнато разбиране кой сте. Отказали сте се от съзнателната представа, че всъщност вие сте Духа, че вие сте Любов. Дойдохте на това място - земя, вода, камък, въздух и не помнехте кои сте.

Това приятели мои е отличено като най – великата жертва правена някога от същество в историята на творението. Забравихте кои сте. Даже в най – дълбоките си и тихи молитви не можехте да си спомните. Борихте се, за да си спомните. Молехте Духа за знаци. Но това не е по правилата. Правилата са да бродите безпаметни, без връзка. О, всъщност Духа чул всяка от вашите молитви! Той усещал всяка ваша емоция, но било важно да не помните. Няма да затъваме в тези подробности тази вечер. Но сме тук днес, за да ви кажем, че такава жертва никой, никога не е правил.

Знаете ли, че даже камъните на Земята помнят – че са част от Духа? Всяко дърво, всяка молекула, всяка светлинна частица помни, че е част от Духа, помни произхода си. Ето защо, когато умират животните, те не скърбят. Когато дърветата умират, те разбират. Няма тъга, защото има разбиране за това, което са. Вие, човешкия вид сте единствените, които не помнят. Ето защо ви почитаме. Защото седите тук, даже докато говорим и не помните! Това също ще се промени.

Ние също така говорихме, че Истинската ви същност, която спеше беше в този пашкул, сега се пробужда. Представете си, че това енергийно яйце се разпуква. Вашата Истинска същност се пробужда от дълъг, дълъг сън и първото му желание е да се завърне при вас.

 

В известна степен вашата Истинска същност е малко немощна (както бихте били и вие) след толкова векове летаргия. Тя много лесно се унася. Има ангели, които работят с вашата пробуждаща се Истинска Същност, за да помогнат да хармонизира енергиите си. Но първото, което тя се опитва да направи – първото желание на вашата Истинска Същност – е да се завърне и да бъдете отново заедно. Нима не я усещате нощем между съня е будното състояние ... нима не усещате тъгата, плача в сърцето? Приятели мои това дълбоко желание за интегриране с Всичко, Което Сте.

Заради динамиката на вашата Земя и заради създадения от хората път, вие бяхте надарени със свободна воля даже отделена от вашата Истинска Същност. Тя само можеше да чака търпеливо и с любов, докато завършите своето пътешествие в илюзията тук на Земята. Вашата Истинска Същност не можеше да се слее с вас, докато не отворите сърцето си и докато не я поканите. Това зависи от вас, не от Истинската ви Същност. Ако изберете още десет или сто живота без завръщането и – тя ще чака изпълнена с любов и приемане, докато не бъдете готови да поканите този Златен Ангел във вашия живот.

Всеки от вас го е поканил и даже се молехте за това. Част от вашата човешка енергия обаче се съпротивлява. Тя чувства, че в известна степен това ще е равносилно на смърт - да покани Златния Ангел в съзнанието си. Ето защо е толкова трудно на моменти. Ето защо се чудите къде е духа, къде са ангелите. Все още има част от вашето същество, която започва от Д.Н.К. и продължава през клетките – която не е готова да го приеме.

Скъпи приятели, мило семейство ... уважавайте това. Не се борете с него. Уважавайте факта, че ваша собствена същност все още желае да бъде човек. Защото сте преживели много, много животи в тази енергия под тази завеса. Борбата ще доведе само до разочарование. Борбата ще бъде, като неуважение за всеки ваш минал живот, който е тук сега с вас. Просто уважавайте този преход. Уважавайте енергията, която се наслаждава на човешкото битие. Уважавайте енергията, фокусирана върху вашите три измерения.

В идните дни, в спокойните времена, докато шофирате, благодарете на себе си. Почитайте всичко, което сте, за всичките животи преживени като човек. Виждаме, че искате час по –скоро да се отървете от човешката обвивка, за да се възнесете - да проблесне мълния и всичко да се промени. Приятели мои, това ще стане ако имате уважение към всичко, което сте направили до настоящия момент. Когато това стане и тази енергия на любовта заобикаля всичко, което сте направили заобикаля миналите ви животи, това ще отвори пътя за енергията на вашата Истинска същност за да се съедини с вас.

Когато гледаме тази стая, виждаме как всеки от вас приема частица от Истинската си Същност. Всеки от вас започва да изпълва полето на новата земя с вибрацията на Златния ви Ангел. Продължавайте да почитате и да позволявате и то ще продължава да се изгражда. Ще забележите, че нещата наоколо изглеждат не както преди. Ще забележите прозрения и възприятия, които не сте имали по - рано. Ще наблюдавате промени. Вие сте на път да се превърнете в това, което бихме нарекли Божествен Човек. Ще запазите енергията и физическите атрибути и някои от най - емоционалните качества на човешкото същество. Но ще се интегрирате и ще се сливате с вашата божествена същност – със Златния си Ангел.

Този нов Божествен Човек ще има разбиране и познания за нещата около вас и за другите хора. Няма да знаете точно от къде идват, но в действителност те идват от самите вас. Ще бъдете способни да влизате в ситуация и да разчитате енергиите и няма да знаете как точно го правите. Ще можете бързо да влияете на тялото си. Ще имате умението да се изцелявате, чрез просто намерение. Божествения Човек ще е способен да общува с останалите хора без думи. Ще бъдете в състояние да влияете на ситуации,без да влагате предишните силни човешки емоции. Ще го правите просто и тихо, говорейки с другите хора и променяйки резултата от ситуацията.

Божествения Човек няма да има потребности. Няма да имате нужди, защото ще знаете че всичко стига до вас в най - подходящия вид. Няма да имате желания. Няма да се боите какво ще последва. Вие, Божествения Човек ще съществувате в момента сега, без да се безпокоите за бъдещето. Защото ще знаете, че божествеността вътре във вас ще ви предостави всичко. Божествения Човек няма нужда да се безпокои повече за своята човечност или за другите хора. Ще бъдете способни да приемате това къде са те и къде сте вие. Ще присъствате в момента, създавайки чудеса в своето сега. Няма да се притеснявате какво ще стане после. Всичко това се случва с доверие от дълбините на вашето същество. Доверие в собствената си душа. Доверие в своята Истинска Същност.

Бяхте разделени от Истинската си Същност векове наред. Като дете изоставено от родителите си. Все още имате травма от изоставянето. Бяхте като дете оставено само в понякога мрачния, понякога плашещ, понякога пълен с лишения свят. И вие плачехте нощем - вие, детето – питахте се, къде са вашите родители, защо са ви изоставили, защо са ви оставили самичък .

За това си имаше божествена причина и божествена цел, но все още присъства травмата от раздялата, мъката, гнева и самотата. Нежна и любяща майка. Силен, закрилящ и всеопрощаващ баща. Те се върнаха от собственото си пътешествие. Върнаха се, за да бъдат с вас. Върнаха се, за да намерят своето дете, но вие вече изглеждате различно. Детето е придобило опит и в същност вече не е дете. Огледайте се наоколо, вижте миналите си животи, които са днес с вас. Наистина ли сте още дете! Вие сте творец сам по себе си. Нежните и любящи майка и баща – това е вашата Истинска Същност. И те също са се променили.

Когато те (Вашата Истинска Същност) дойдоха в тази енергия на Земята и влезнаха в своя енергиен пашкул, те бяха ангели, като нас, като Аленото Семейство, което беше на ваша страна. И сега, когато излизат от пашкула, те да променени. Те са различни от нас. Те –велики същества, които са разбрали нещо невероятно. Когато наблюдаваме появата на Истинската Същност ние се просълзяваме. И сега вие – детето и вие – родителя преминавате към точката на съединението. О, колко благословен, прекрасен, дългоочакван ще бъде този празник! Това зависи от вашето решение, детето, човека да почете всичко, което сте били, да почете това пътешествие и да позволи на Истинската си Същност да влезе.

Какво става с нас? Какво се случва с тези ангели, които са били на ваша страна в продължение на много животи, които са пазили вашата Истинска Същност, докато е била в яйцето? Сега идва наш ред. Вие бяхте първите, които преминаха през това. Вие бяхте първите ангели, които преминаха през това. Това, което научихте, сега ще бъде достъпно на всички нас, останалите от Аленото Семейство, от вашето духовно семейство, за да преминат през същия процес.

В действителност ние няма нужда да преминаваме през тези трудности и разделения през които сте преминали вие, защото вие се жертвахте за нас. Ние ще преминем през един вид метаморфоза след като завършите възнесението си и след като Земята се възнесе. Тогава всички останали ще ви последват. Ще бъдете тези, които се грижат за нас, докато се променяме. Много е трудно да се обясни този сценарий, но приятели мои, ние ви почитаме с любов, защото си нямате представа какво сте направили.

Ще стъпвате по Земята още известно време като Божествени Хора, като учители показващи пътя на другите. Ще разбирате дълбоко този прекрасен и интензивен процес, през който сте преминали. Ще бъдете тези, които ще заземят енергията, която наричаме Божествен Човек. Много от вас в тази зала продължават да работят и да се учат заедно как да помогнат за укрепването на енергията на Божествения Човек, за да го научат как да я оформи дори. Не е грешно, че вие сте тук днес заедно, защото вие ще бъдете тези, които ще напишат новите книги.

Преди да закрием днешната лекция, ще ви помолим да огледате вашите минали животи, които са тук. Благодарете им, уважавайте ги. Защото те ви доведоха толкова далеч, до този момент. Благословете ги, докато те ви благославят. Защото прехода, през който сте на път да преминете, ще промени историята на миналото. Ние нежно ви обичаме.

И това е така.

Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хопи от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг, http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра(Shaumbra) из целия свят от август 1999г. от момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра (Shaumbra) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова