МАТЕРИАЛИТЕ НА АЛЕНИЯ КРЪГ

Серия Творец

Урок 11: “Благодарете на Себе си“

Представен пред Аления Кръг

На 17 юни 2001г.- Деня на Бащата

И така скъпи приятел, отново сме заедно с нашето семейство Шамбра. Събрахме се в нашия кръг. Струва ми се, че само преди миг седяхме тук, обсъждайки божествената воля, издигайки се в новите енергии, в това ново пространство, което позволява истината, надеждата и любовта -това което в действителност сте-да излезе на преден план и да се прояви. А сега ще се върнем към Единадесетия Урок от нашата серия на Създателя. Събрали сме се тук като семейство.

 

Момента, в който навлизаме във вашето пространство изпитваме толкова силна любов, че ни е трудно да я изразим. Енергията тук е толкова сладка! Трудно ни е даже да ви опишем любовта тук. Да, тя е толкова сладка. Споделяме този кръг изпълнен с хора, които извършват такова невероятно пътешествие. Сякаш сте напуснали Дома преди векове. Продължавате да вършите тази работа, изпълнени с любов, въпреки многото трудности и предизвикателства. По някога се събирате заедно, както сега, за да се обедините един с друг–човек с човека-за да се обедините ангелите, които идват сега. Колко е сладко това обединяване! Трябва да обсъдим много неща днес.

 

Единадесетия Урок е твърде прост на пръв поглед, но в действителност се явява предизвикателство! Нямаме търпение да го споделим с вас. (смях в залата) Но сега скъпи приятели, преди да пристъпим към урока, искаме да поговорим за минута. Тези, които идват във втория кръг, проникват в стаята и се присъединяват към вас днес, носят със себе си особена енергия. Искаме да поговорим за нея на кратко.

 

Те навлизат във втория кръг. Вие хората сте в първия кръг, в почетния кръг. Тези от втория са наблюдатели. Това са поканените гости. Те имат особена причина да са тук днес, свързана с енергията на днешния урок. Те продължават да прииждат, изпълват пространството и се обединяват с вас. Почувствайте енергията им, защото тя ви е позната. Познавате тази енергия, тя носи със себе си ясни черти от вашето минало.

 

Бъдете сигурни, че когато четете този материал, ние ще ви поднесем този дар. Той е тук и е достъпен за вас сега, докато го четете. Поднасяме ви го като напомняне за нас и за обединението ни с вас, докато усвоявате урока. Ангелите, които носят енергията тук днес, работят на дълбочинните нива на вашето ДНК, на дълбочинно ниво на Всичко, Което Сте. Получавате тази енергия на любовта и почитта, докато работим заедно, предаваме ви тази свещена и благословена енергия. Привнасяме я тук и ще можете да я усетите на дълбочинно ниво. Това е нашия дар в този ченалинг, който се дава за пръв път в Деня на Бащата.


Аз лично искам да благодаря на Калдре (Джефри Хоуп), за поканата днес, в този особен ден, в енергиите на бащата. Мина много време от както последно ходихме по Земята с Калдре като баща и син. Никога не съм забравял това време ! То за винаги ще остане особено. За мен, Тобиас, днешния ден е най-затрогващ и най-емоционален. Благодаря ти синко, въпреки смущението ти. (подсмихва се )

 

А сега, да поговорим за тези, които навлизат във втория кръг. Това е енергията на тези, които познавате като свои бащи в този живот. Може би вашия баща е жив, може да се е присъединил към нас от тази страна на завесата. Може даже вече да се е въплътил отново и сега да се явява ваш внук! Има важна причина, заради която да е тук днес. Ако не можете да почувствате неговата енергия, ако търсите енергията на бащата, когото сте познавали преди, преместете се малко. Потърсете на друго място. Тази енергия не е съвсем същата, която помните, когато той е живял с вас но Земята. Тя е по-различна от тази страна на завесата. Преместете се малко по-високо и ще можете да го усетите. То е „по-чисто”, не замърсено енергийно от когато сте го познавали. Той дойде днес по много хубав повод.

 

Знаем, че тази визита ще причини болка на някои от вас. Знаем, че сте имали не много приятни моменти. Знаем, че заради баща си ви се е наложило да преминете през много изцеления. (много емоционално) Но днес, той дойде, защото и за него това е важно. Дойде момента и той да продължи. Настана време, за по-дълбоко разбиране на енергията на Бащата. Ето защо идва във вашето пространство, до вас. Приемете любовта, безусловната любов, която той привнесе.

 

Възможно е да сте имали прекрасни отношения с баща си. Може би сте се възхищавали на тази енергия в живота си. Научили сте от баща си какво е устойчивост, мъдрост и любов. Има такива сред вас, които са избрали много любящи бащи и са имали много позитивни отношения с тях.

 

Възможно е вашия баща все още да е жив на Земята, в човешко тяло. Разбира се, неговия дух е заедно с вас сега. Тази негова част, която е съзнателния човек може да не осъзнава много добре истинските отношения между вас, но неговата божествена част, знае и разбира трудностите, предизвикателствата и в края на краищата любовта, която винаги е била част от вашите отношения. Поканете своя баща, дори и да е още жив. И разберете, че отвъд пределите на очевидното за вас, се прави по-голямо добро и има по- голямо служене.


Ако не сте познавали биологичния си баща, ако сте израснали без неговото присъствие, разберете, че за това си има причина. В края на времето ни днес с вас, определено за този урок, ще имате по –обширно разбиране, защо е станало така. Но вашия биологичен баща, който може би никога преди не сте срещали, е свързан с вас енергийно. Той сега седи до вас.

 

Пространството е изпълнено с много мощна мъжка енергия. Може да ви е трудно да приемете това. Може у вас да се надигне негодувание, гняв и други чувства. За това има причина. Има причина, заради която сме тук днес.

 

Сега скъпи приятели, отделете минутка, за да усетим заедно любовта и енергията, която идва от този, който наричате свой баща. Отделете момент, за да привнесете тази енергия навътре. Отделете миг, за да приемете любовта и енергията на ангелите и посредниците, които идват сега, за да помогнат за балансирането на всичката тази любов и чувства. Тази енергия е била с вас, била е важна част от вашия баланс докато не напуснахте Дома си. Отделете миг, за да я привнесете отново във вашето същество. Вдишайте я. Дишайте дълбоко от самия център на съществото си, дори и да четете този текст. Много любов и благост идват към вас сега. Преминали сте през много препятствия от както напуснахте своя дом. Заради това, тук има много любов и почит за вас.

 

Направете едноминутна пауза. Дишайте дълбоко и приемете дара от любов, който сме донесли за вас.

 

Сега, нека поговорим малко за вашето пътешествие. Да поговорим, защо поканихме днес енергията на „бащата”, защо тя е толкова важна за вашето пътешествие, защо я свързваме с Единадесетия Урок от Серията на Твореца.

 

Има такива, които молят за по- подробно обяснение на понятието „ Дом“, което използваме, когато говорим за Кралството. Ние специално говорим за Крал и Кралица. Говорили сме и за принц Джак. Има такива сред вас, които питат, защо е толкова важно, че там има крал и кралица. Има други, които питат, защо Джак е мъж, а не жена. В този случай, можеше да бъде Жаклина (смях в залата). Чакахме този ден с енергията на бащата, за да ви помогнем да разберете защо.

 

В Кралството всичко било Единно. Всичко било единствено. В Кралството имало единствено изразяване. Но на определен етап, от това Единство, в любовта и блаженството на Дома, Духа, Всичко Съществуващо, Извечния, Бог, разбрал че е дошло време да обърне поглед и навътре. Настъпил бил момента да се отиде към по-дълбоко разбиране защо съществуват нещата, настъпил момента за Всичко Съществуващо, да осъзнае Себе си, цялото творение, всичко направено до момента. До тогава всичко било единствено с външно изражение.

 

В мига в който Духа си помислил за вътрешния поглед, само си представил, че се оглежда в огледалото и едно станало две. След това Бог придобил способността да се вглежда в Себе си. Това, което било единна енергия в Кралството, се превърнало в Крал и Кралица. Вие бихте го нарекли „мъжка ” и „ женска“ енергия. И това бил „брак“ между двете. Това, което преди било единно, след като Духа само помислил, че може да погледне навътре и да се съзре–то моментално създало двойствеността на видовете, не такава каквато е на Земята, но създало две енергии, които наричаме Крал и Кралица, Майка и Баща.

 

Тези, които обладават женско тяло на Земята, ще оценят факта, че в Кралството на трона присъства предимно „женската” енергия. Тя не е в баланс 50/50. Ако използвам вашия начин на изразяване, бих казал, че Духа и Всичко Съществуващо имат предимно женска енергия. И отново правим едно предупреждение, използваме тези думи, за да подпомогнем разбирането.

 

Женската енергия, както знаете е раждаща, творческа. Пълна с любов, хранеща. Кралството е предимно съзидателно, творящо, раждащо. Именно за това го определяме като предимно женствено.

 

Интересно е, че във вашата култура се обръщате към Бог, като към „Баща“. Това обаче трябва да е „Майка“! Ето защо ви говорим сега за тези енергии. Дойде време за изцеление. Дойде време за смяна на енергиите. В новата енергия, в която навлизате, скъпи приятели, преобладава женската енергия. Тя е балансирана и ви връща към това, което познавате като Кралството.

 

В Кралството имало Единство, което преминало в две. Това били Краля и Кралицата. В мига, в който се погледнали един друг в огледалото, те видели велика любов един към друг и към всичко, което са сътворили. В мига, в който погледнали в сърцата си, те разбрали какво е любов на такова ниво, на което Духа не бил го разбирал до сега. Това била първата любовна история. Краля и Кралицата получили възможност да се погледнат един друг, да се влюбят един в друг. И когато това станало, Кралицата родила син, когото ние нарекохме Джак . Това е триединството Баща, Майка и син, което използват дори хората на Земята.

 

Детето на Краля и Кралицата е момче по много причини. Мъжката енергия като правило-и отново ще си послужим с метафори и символи-мъжката енергия предприема пътешествие. Тя търси, изследва и пътешества. Даже в кралството мъжката енергия притежава сила, резистентност, тази която пътува. И така, Краля и Кралицата създали син, за да може да пътешества от тяхно име.


Сега, бил ли е той буквално биологично мъж? Не. Използваме тези думи и изрази, за да ви помогнем да разберете. Използваме термини, които после да ползвате и вие, за да учите другите и да им помагате да разбират. Резултата от любовта на Краля и Кралицата бил син, който ще стане пътешественик. Краля и Кралицата знаели, че някой ден Джак ще напусне Кралството. Това била част от плана на любовта.

 

Те знаели това много преди Джак. Те знаели, че някой ден той ще премине през така наречената „Огнена Стена”. Че ще напусне дома. Ще напусне Първия Кръг и ще се отправи в пустошта, където няма нищо. Краля и Кралицата нямали никаква представа какво има отвъд Първия Кръг на първоначалното творение на Духа. Но техния единствен син бил роден, за да отиде там. В известна степен това ги плашело, защото не знаели какво ще стане с детето им. Но от друга страна те разбирали любовта, която стои зад това пътешествие.


Всеки от вас е Джак. Всеки от вас е пътешественик, напуснал родния дом, отправил се далеч–далеч отвъд пределите ...отвъд. Вие сте излезли отвъд пределите на Всичко, Което Е. До ден днешен не осъзнавате последствията от това, въпреки че отдавна ги обсъждаме. Но скъпи приятели, това се е случило, това невероятно пътешествие -вашето и на Джак. Вие сте напуснали Всичко Което Е, Всичко Съществуващо.

 

Гледаме ви. Вие даже не осъзнавате последствията от това, което сте направили в името на Всичко Съществуващо. Напуснали сте Кралството, за да продължите напред, за да откриете нещо за Духа, за цялото творение, нещо което е било невъзможно да се направи без ваша помощ. Вие, които смятате, че живота ви е незначителен, вие не разбирате колко велик е в същност. Все още не разбирате, защо толкова ви почитаме. Може би сега ще започнете да осъзнавате КАКВО сте направили в името на Всичко.

 

И така, имало Крал и Кралица, които създали сина си Джак. Някой ден в бъдещето той трябвало да наследи трона. Но преди това имало неща, които трябвало да опита сам. Имало неща, които се нуждаели от разширение и баланс. И о да, о, да, вашите учени-физиците ще започнат да виждат енергийния път, който сте проправили, за да стигнете до тук! Те ще започнат да виждат началото на сътворението на вашата вселена. Ще започнат да разбират основните вибрационни тонове, които са се разпрострели във всички посоки, когато сте прелетели през Огнената Стена. Те продължават да разглеждат и обмислят това, но скъпи приятели рано или късно те ще разберат че големия взрив не е единично събитие. По–скоро това е станало, когато всички вие, които се явявате Джак, сте преминали през Огнената Стена и сте се оказали в пустошта. Това не е бил един голям взрив, това била многократна голяма експлозия, когато вие и всички останали сте напуснали Кралството.

 

А сега нека се върнем към пътешествието на Джак. Вашата и неговата енергии са били преобладаващо мъжки. Тази енергия била нужна, за да може да премине отвъд Първия Кръг, отвъд Кралството. Всеки от вас носи в себе си тази силна мъжка енергия, даже биологически да е жена. Дойде време да изцелим това. Дойде време за изцеление. Време за връщане на баланса. По начина по който се придвижвате в новата енергия, баланса у вас все повече ще се издига към „женското“.

 

Мъжете, които ще станат бащи в новата енергия след няколко години-ще бъдат наречени чисти бащи (clear fathers), защото те няма да имат почти нищо от старата енергия - ще имат нова сила, ще имат нов баланс. Тези нови чисти бащи ще имат по-близки, по-здрави отношения на любов със своите деца. Ще прекарват повече време в игра с тях в сравнение с бащите от миналото. Ще отглеждат и ще се грижат по-добре за децата си, защото ще притежават по-добър вътрешен баланс. Ще имат по-добър баланс между мъжкото и женското в себе си.

 

Точно сега, вашия баща се приближава към вас. Ангелите, които помагат на тази енергия идват, за да работят с тях и вас, за да изцелят вашите рани. Това, което се е нуждаело от изцеление, балансиране и настройка от самото напускане на Дома ви.

 

Нека сега поговорим малко за кармата в рамките на разговора ни за бащата. От живот в живот вие сте носили личната карма на душата си. И както ви е известно това ви създало не малко трудности и изпитания, основани на миналия ви опит. Също така знаете, че може да изберете да излезете от колелото на кармата. Можете да направите съзнателен избор да напуснете кармичния кръг по всяко време. Не е нужно да преминете през строго определен брой животи или определен брой страдания, за да се откъснете от кармичния си цикъл. Това, от което се нуждаете е съзнателно потвърждение, че сте готови да слезете от тази въртележка. Това е всичко! Няма смисъл да се връщате да изчиствате всеки минал живот на Земята, също и времето, което сте прекарали преди да дойдете на Земята. Няма нужда от това! Във всеки момент, когато сте готови да напуснете колелото на кармата, ще можете да го направите, като просто кажете, че е дошъл момента.


Сега, за тези които вече са го направили, знаете, че от тогава много неща са се случили. Някои от тях бяха прекрасни, но това донесе и някои промени, които не бяха много леки, защото вие преживявате всичко на бързи обороти, много по-интензивно. Това се отрази на вашето тяло, защото кармата –това е енергия, която се натрупва и остава в тялото ви, във физическото ви същество. Сега, когато вече не искате да носите кармата, тя трябва да намери начин да напусне тялото ви. По някога това може да е болезнено. Това може да ви въздейства, да ви повали на легло за известно време. Когато старата енергия се опитва да излезе навън, тя може да предизвика язви или циреи. Но вие добре сте обучени да се справяте и да се освобождавате от това.

 

А сега нека поговорим за друг тип карма. За „ родовата карма“. Тя се намира във вашето ДНК, в тялото ви. Това е „семейната” карма. Казваме ви това, защото вашите бащи и техните бащи и бащите на техните бащи, всеки на свой ред са тук. Те са тук, за да изцелят тази карма. Вие избрахте да излезете от кармичното колело на душата си. Но има и друга карма, която все още стои. Това е родовата карма.

 

Нашето пространство е пълно с тези които чакат само да кажете, че е дошло време да се освободите и от родовата карма. Знаете ли, че във вътрешността на съществото ви в самата ви жизнена структура е не само кармата на вашата душа, но и кармата на семейството ви? Тази карма е генерирана от събития случили се преди десет или сто поколения. Всичко това се предава по биологична линия. Да, може да забележите, на пример че някои болести се предават по кръвна линия. Ако във вашето семейство е имало склонност към диабет, това съдържа и вашата кармична ДНК. Има също така и емоции –кармични, родови емоции, които съхранявате в себе си. Има събития, създадени от предците на баща ви преди петстотин, хиляда или две хиляди години, които се опитвате да изцелите в настоящия си живот. А вие все още се чудите, защо живота ви е толкова труден и пълен с изпитания? Както вече казахме, това не касае само вас.

 

Имахте нужда от мъжка сила за да напуснете Кралството. Нуждаехте се от нея. Това беше по-мъжки ориентирана сила, енергията на пътешественика, също така и на война. Когато напуснахте Кралството и достигнахте пустошта, това разбира се доведе до битка с другите. Да, тази мъжка енергия, която носехте в себе си беше структурирана и дисциплинирана. В тази енергия имаше много интелект и не чак толкова много сърце. Това беше енергия на защитник, пътешественик. Вие всички я носехте в себе си. Дойде момента в този ден на бащата, да изцелите това, да го балансирате и да го пуснете. Ето защо дойдоха тук нашите гости.

 

Сега те ви молят, ако сте готови за това, да освободите и изцелите родовата си карма, която през цялото това време е била част от кръвната ви линия. Те ви молят сега в сърцето си, мълчаливо, да я пуснете, да я освободите. Това ще ги освободи и изцели също. Постойте в мълчание за минута, за да усетите мъжката енергия, енергията на бащата, която сте привнесли със себе си. Носили сте я докато не напуснахте Дома. Тя иска отново да се балансира и да се изцели. Тази карма, тази Бащина енергия, иска да бъде изцелена. Когато го направите, скъпи приятели, ще позволите на любящата и грижовна, даваща живот Майчина енергия, да се приближи и да се прояви да се включи в балансирането. Ако освобождаването и изцелението не само на Бащината енергия, но и тази на предците ви, се струва уместно, направете го сега.

 

Тук сега е дългата линия на предците ви. Говорихме и по-рано: „ Това не ви касае повече”. Сега, когато действате в Новата Енергия, ще откриете, че това утвърждение все повече и повече се отнася за вас. Вие изцелявате и изцелихте своето минало и сега изцелявате миналото на предците си.


Има църкви, които разбират това. Те се молят на предците си. Те молят предците им да се присъединят към тях на небесата, въпреки греховете които са извършили. В известна степен те разбират енергията, която стои зад това. Осъзнават, че има родова карма.

 

О, скъпи приятели, толкова много промени стават в момента. Много, много промени. (емоционална пауза)

 

Една от особеностите на мъжко ориентираната енергия се явява силното его. Това не означава, че жените нямат его. Но бихме казали, че егото е с мъжка ориентация. Егото. Скъпи приятели, много беше важно Джак да притежава мъжка енергия. Това подчерта егото му. То беше важно за дългото пътешествие на Джак.

 

 

Вие добре изучихте егото! То ви служеше през цялото време, докато бяхте в човешки вид, а също и преди да дойдете на Земята. Но у вас оставаше усещането, че егото е нещо лошо Тук са и тези от вас, които са участвали в духовна работа, целяща да убие егото. Те имаха усещането, че за да напредват, трябва да го унищожат. Това не е вярно. Егото просто има нужда от обединение, изцеление и баланс. Тази мъжко ориентирана енергия прекрасно ви служеше.

 

Его произлиза от вашата латинска дума, означаваща „Аз“. Аз вървя. Аз се движа. (ego-i-go на английски). Това е правил Джак. Той помахал за сбогом на Краля и Кралицата и им казал „ сега аз тръгвам” (I go now) Да егото започнало да се развива, когато вие, Джак преминал през Огнената Стена. Така и трябвало да бъде, защото никога до тогава не е имало разделение. Никога никой не е губил идентичността си. Егото се развило и това било важно. То създало за вас чувство за идентичност.

 

След това с течение на времето, вашето его се усъвършенствало. То се засилило, когато сте дошли на Земята и сте придобили физическо тяло. Вашето его скъпи приятели, било единственото, което ви свързвало с вашето минало. Вашето его оставало с вас през цялото време след преминаването през Огнената Стена, било с вас по време на странстването ви в пустошта, до момента на пристигането ви на Земята. Имали сте ужасно чувство за загуба и разделение, при напускането на Кралството, Краля и Кралицата. Вашето его било единствената константа, нещо неизменно, което оставало с вас. Егото. „Аз се движа” - казал Джак. „ Аз отивам в пустошта, отивам на пътешествие”. Его -Аз Тръгвам.

 

Интересното е, че сте изгубили толкова много време в борба с егото. Имали сте много лошо мнение за него. Старали сте се всячески да го убиете, унищожите. (усмихва се ) И сте открили, че това е невъзможно! То е неотменна част от вас. То е единствената ви връзка с Дома. Това е вашия единствен спомен за дома, който винаги е бил с вас.


Тъй като се придвижвате в Новата Енергия, егото ви се трансформира. То се променя. Вие се трансформирате и променяте. В место „ Аз тръгвам“, ставате „ Аз Съм“. АЗ СЪМ. Това е Новата Енергия. Това е новия баланс между мъжкото и женското, Краля и Кралицата. Това е нов баланс. Скъпи приятели, бъдете добри и меки с егото си. То е бащата на мъжко ориентираната енергия у вас. Обичайте го и го благославяйте, както сте обичали и благославяли вашия биологичен баща в предишните си въплъщения, бащите преди него и бащата от Кралството, който ви е създал. Дадохме ви много информация за размисъл и преосмисляне. Ще ви разкажем една кратка. История за мъж, работник на светлината, Шамбра. Ще го наречем Джеймс.

 

Джеймс бил досущ като много от вас. Дошъл в този живот за пречистване, за заключителния етап, за завършек. Джеймс избрал род, в който вече се е прераждал. Позволете ни да се откъснем за малко.

 

Наистина, когато идвате в ново тяло и в нов живот на Земята, вие си избирате семейство. Но вие не просто преглеждате милиони и милиони достъпни семейства и казвате: „ ще избера това или другото”. Не е толкова просто. Вие имате влечение към кръвната си линия от миналото. Като правило избирате да се върнете в това семейство, в което сте били и преди.

 

Има такива, които вярват, че могат да прескачат от една страна в друга, от една раса на друга. Скъпи приятели това не е точно така. Вие имате навик да следвате определени шаблони. Придържате се към семейството, част от което сте били в миналото. Знаете ли, че може да бъдете собствения си пра–пра –дядо? (смях в залата) Това не е чак толкова необичайно, тъй като вие избирате да се завърнете в един и същ род и в определена кръвна линия. За това си има много причини, в които няма да се задълбочаваме сега.

 

Във вашето свето писание има история, която разказва за дванадесет племена и рода на Земята. В известен смисъл това е така. От тези дванадесет племена са се развили някои от родовите линии. До съвсем скоро вие бяхте склонни да оставате в тях. До преди 50 години било обичайно и доста разпространено да се остава в кръвната линия. Сега това се променя и за това си има много причини. Не искаме да ви отнемаме от драгоценното време, за подобна дискусия. Но разберете, че сте склонни да следвате един и същи модел. Ето защо ви привлича собственото ви родословие. Вие се появявате не веднъж на вашето родословно дърво!(смях в залата)

 

И така, Джеймс избрал още един живот на Земята. Той си избрал семейство, с което е бил и преди. Избрал си род, който му бил добре познат. В този живот той имал много строг и твърд баща. Баща му бил доста несимпатичен.


А майката, с която дошъл Джеймс в това превъплъщение, била кротка, любяща, но слаба. И пак, ако погледнете на енергията зад този урок, ще видите че в него се съдържа много повече от видното на пръв поглед. Баща, който изисква и контролира, наказва и проявява твърдост. Баща, който дарява малко любов, но много заповеди. И майка, която обича, но се страхува. Страхува се от тази мъжка енергия на бащата. Бои се истински да отвори сърцето си. Слаба е.

 

Веднага след, като възмъжал, Джеймс осъзнал, че иска час по-скоро да напусне тези строги бащини енергии. Тази енергия също така изисквала ходене на църква, с която той не чувствал никаква връзка. Не изпитвал близост към нея. В същност точно в тази църква той научил от взискателния си и наказващ, злобен и осъждащ баща, че и Бог е такъв. Бог- отеца е Отмъстителен, сърдит, капризен, жесток и изискващ. Ето какво научил. Научил го и от биологичното семейство, което си бил избрал, което е изцяло под контрол на тази ужасна мъжка енергия.

 

Веднага, след като възмъжал напуснал семейството си и се отправил на пътешествие, тъй като на ниво душа той знаел, че трябва да изцели това въплъщение. Знаел, че трябва да изцели, своето минало и на подсъзнателно ниво знаел, че цялата родова карма също се нуждае от изцеление.

 

О, както знаете Джеймс изпробвал много философски школи, които му послужили много добре и му помогнали да премине на ново ниво. Но в живота му все още имало много трудности и предизвикателства. Той имал проблеми в отношенията, не разбирал съвсем добре как да разкрие сърцето си пред жената в живата си. Не знаел как да се свърже с женската енергия в живота си, защото в нея той виждал само слабост. Женската енергия, която познавал от майка си едва успявала да поддържа своята собствена любов. Джеймс се опитал да открие любовта в друга жена, но не знаел как да се държи с нея. В тази история има много повече от колкото изглежда на пръв поглед скъпи приятели.

 

На края Джеймс открил жена, която умеела открито да изразява любовта си и можела да отстоява своето. Тя имала добър баланс между мъжката и женската енергия. Но Джеймс не искал да има деца. Не искал да подлага и друго същество на същите страдания които бил преживял. Така, че той избрал и жена му се съгласила да нямат деца в този живот.

 

Те продължили търсенето си заедно. Посещавали много курсове. Присъединили се към много групи и в това си превъплъщение напреднали много. Въпреки всичко болшинството от проблемите си останали. Той имал проблеми с изобилието в живота си. Трудно се задържал на работа. Докато отношенията с жена му се развивали и съзрявали, той срещал все по-големи трудности при връзката с женската и енергия. Търсел начини да остава все по-дълго сам, насаме със себе си, за да размишлява, да разговаря с Бог –Отеца, когото не разбирал чак толкова добре, но това било всичко, което познавал. Джеймс прекарал много време в разговори с Бога- Отец, с този, за когото го били учили, че е жесток и сърдит. Той не познавал други отношения с Духа, в тях винаги присъствала Бащината енергия.

 

В даден момент, след много мъки, учения и предизвикателства, Джеймс започнал да чете материалите на Аления Кръг. Започнал да се свързва със семейната енергия. Той започнал да разбира защо е на Земята. Джеймс започнал да усеща новия смисъл в живота си. О, да трудно му било да пусне много от старите пътища, но започнал да придобива ново разбиране, защо е тук.

 

В живота му започнали да се случват хубави неща. Джеймс винаги бил признателен за тях. Винаги намирал време да поблагодари на Бог -Отеца, на Ангелите и на Посредниците си (Водачите). И след това, както и повечето от вас са изпитали, му се струвало, че тежките времена се завръщат.


Джеймс, който прилежно работел с уроците на Аления Кръг, веднъж отишъл на работа и разбрал, че е получил голямо повишение. Получил го без видима причина. Той много се зарадвал и си казал: „ Ето сега вече работи. Аз действително съм творец, аз наистина се уча да проявявам неща в живота си. Само виж на какво съм способен! “ Когато се прибрал вкъщи, влязъл в стаята си за медитация, затворил вратата, запалил свещи и благовония, разпръснал кристалите си. ( подсмихва се ). Той продължавал да пази тези джунджурии, въпреки всичко, което сме му говорили. (смях в залата) Джеймс се помолил, поблагодарил, казвайки:“Отче наш, благодаря ти за този дар, повишението в работата ми, защото вече ще имам изобилие и ще успявам да си плащам сметките на време. Сега ще имам изобилие, за да купя на скъпата си любима жена няколко неща, които винаги съм искал да и подаря. „Той продължил:“ Скъпи ангели, скъпи ангели, благодарен съм ви, че организирахте всичко това. И, о да скъпи водачи, не разбирам много добре кои сте, но осъзнавам, че ми помагате да творя. Благодаря ви. Щастлив съм, уча се да бъда творец. Създавам изобилие в живота си.

 

И Духа, в лицето на Кралицата и Краля, посредниците, ангелите, водачите-всички го чули. Защото те чуват всяка ваша дума. И те се смели и недоумявали. И да, аз Тобиас също бях там. Аз също бях озадачен и си помислих: „Защо ли Джеймс благодари на Духа, ангелите и водачите, на Бога- Отец, когото не разбира много добре, от когото даже се страхува? Защо Джжеймс благодари на другите за собствените си заслуги? Да не би да си мисли, че ние раздаваме своята благосклонност измежду Шамбра на малки порции, скъпо и безразборно?“

 

Добре се посмяхме, но решихме, че задължително трябва да поговорим със семейството си за това в някой от следващите уроци и той ще бъде един от важните ни уроци. Ще кажем на Джеймс и на всички вас, че трябва да благодарите на себе си.

 

Урок Единадесети: Благодарете на себе си. Има причина това да е важно. Енергията на вашата благодарност е като храна за вашата божественост. Тя е като храната и водата за Кристалното Семе, растящо във вас. Когато благодариш на себе си-това е вътрешно признание, потвърждение. Когато благодарите на нещо или на някого -от Краля и Кралицата, до вашите посредници,  ангели, водачи, Тобиас и на много други -вие буквално отдавате силата си доброволно. Отдавате я на друг. Разбира се, ние чуваме, когато ни благодарите. Вашите благодарности, вашата скромност и почтителност внасят искра на оживление в живота ни. Обичаме да разговаряне с нас, но скъпи приятели, благодарете на себе си! Тази божественост–Кристалното Семе се разпуква във вас. Виждаме го. Вие се пробуждате. Енергията от която се нуждае Кристалното Семе, от която се нуждае вашата божественост -това е вашата собствена енергия на любовта и признанието. Не ни я отдавайте. Ние нямаме нужда от нея. Ние нежно ви обичаме, но подхранвайте себе си. Благодарете на себе си. Започвате да виждате за пръв път в живота си примери, че нещата започват да действат. Получавате ново разбиране. Започвате да чувате неодушевените предмети. О, да, съвсем на скоро една кафена чашка заговори Калдре! (смях в залата)

 

Колкото и смешно да ви се струва, всеки неодушевен предмет, притежава определено ниво на вибрации и собствена идентичност. В предишен ченалинг ви казахме, че камъните ще започнат да разговарят с вас! И това е така. Те притежават собствена вибрационна структура и могат да общуват с вас. Ще имате все повече такива случки, защото ще започнете действително да разбирате какво е да си творец. Ще видите как това се проявява в живота ви.

 

Благодарете на себе си, благодарете на себе си. Това ще се увеличава в геометрична прогресия и ще направи пробуждането ви по-гладко и меко. Ние нямаме нужда от благодарностите, любов и признание. Дайте ги на себе си.

 

Говорихме за егото по-рано, защото когато благодарите на себе си, тази мъжко ориентирана енергия веднага изскача на преден план. И вие си казвате: “Не мога да си благодаря.“ Мъжката енергия на егото е причината да отидете в пустошта, когато преминахте през Огнената Стена. Тази енергия е причината за войните на Земята. Тя е причина за погрешното разбиране, че Духа е строг, жесток, по-жесток от бащата.

 

Когато си благодарите, веднага ще усетите страха на егото си. Ето защо този урок е толкова прост и уместен. Ето защо избрахме днешния ден на бащата, за да ви разкрием темата на Единадесетия Урок. Всичко е взаимно свързано. Бащината енергия, вашето родово минало, егото, умението да почитаме, да отдаваме дължимото както на себе си, така и на духа.

 

Без значение колко лек и прост, изглежда този урок от ваша страна може да се появи известна съпротива към изпълнението му. Когато ще обучавате другите на него, те също ще се съпротивляват. Има енергийна бариера между вас и егото ви, защото твърде дълго сте се опитвали да го потискате, да избягате от него или да го унищожите. Това се отнася за всеки от вас, мъже и жени. Това е във всеки от вас. Почитайте се. Благодарете си. Когато нещо хубаво се случи в живота ви –а сега това ще става все по-често -благодарете на себе си.


О, от начало чувството ще е странно. Хванете ръката си- лявата или дясната няма значение, доближете я до гърдите си и си благодарете. Почитайте се, усетете се. Ще ви е нужна известна практика, но скъпи приятели, когато го правите, вие подхранвате своята Божественост.

 

Ако не признавате творенията си, ако отдавате благодарността си и почитате Духа, ангелите или когото и да било друг за тях, тази Божественост, която подобно на зародиш расте във вас, ще започне да вехне, като тревица в горещ летен ден. Тя се нуждае от вашата любов. Вашата божественост е вашето истинско аз. Тя е била в пашкул много дълго време. Тя е това, което сте вие в действителност и тя се връща отново при вас. Тя има нужда от любов също като дете, нужна му е балансираната любов на Краля и Кралицата във вас.

 

О, толкова много се съдържа в този урок, много повече за движещите сили, от колкото на пръв поглед. Скъпи приятели, Урок Единадесети от Серията на Създателя -този който ще ви изстреля на ново творческо ниво гласи: Благодарете на СЕБЕ СИ. Почитайте се, обичайте се. Повече не искаме да чуваме, да ни благодарите! (смях в залата)

 

О, ние отхвърлихме много от нещата за които се бяхте вкопчили така здраво, но дойде време да вървим напред. (емоционално) Дойде време. Ако чуем, че ни благодарите, ще ви напомним ...(смях в залата)...ще ви напомним по бащински ....(смях)...че това вече не е уместно. Вместо това поблагодарете на себе си.

 

Това ще изисква до известна степен преодоляване тревогите на егото. Ще се наложи да поработите с това. Ще трябва да внесете свой собствен баланс между мъжкото и женското. Ще трябва да поработите над това. За някои от вас ще бъде предизвикателство, някои може да се откажат и да се върнат към старите модели. Даваме ви изпитание-да преминете отвъд старите усещания на егото, които бяха препълнени с мъжката енергия, за която говорехме. Разберете, вие излизате от пътешествието което се нарича „Аз се движа „и отивате към това което е „ Аз съм“.

 

В нашето пространство има много сълзи. Сълзите на вашите бащи и предци, защото най-на края се разбрахте. Разбирането на баланса на бащината енергия. Вече ще започнете да разбирате, че няма никакъв Баща на Небесата, както са ви учили. Сега ви казваме, че има Крал и Кралица и енергията е предимно женска. Енергията на Всичко, Което Е, е предимно раждаща, хранеща и любяща. Вашата енергия е като тази на Джак, енергия на пътешественика. Това била устойчива енергия, енергия, която движи напред. Тези, които се събраха в това пространство плачат, но това не са сълзи на печал, а на облекчение и освобождаване. Те знаят, че сте ги освободили и сте освободили голяма част от вкоренената семейна карма. Да тук има семейства с вкоренена карма на алкохолизма, карма на кръвосмешението, карма на емоционалната нестабилност. Вие скъпи приятели, скъпа Шамбра вие избрахте най-трудното от най-трудното, защото дойдохте в този живот не само за да лекувате себе си, не само за да изцелите миналите животи на душата си, но и за да изцелите своя род. Днес тук се случи значително изцеление. Вътре във вас и във всички присъстващи.

 

Скъпи приятели,сега това е тъй просто. Не го усложнявайте. Когато в живота ви стават промени, когато започнете да виждате проявления в работата, която вършите в поредицата на Създателя, благодарете си. Почитайте се. Не бягайте от своето аз, интегрирайте го.

 

Ние нежно ви обичаме. Виждаме учителя във вас. Вие Шамбра дойдохте в този свят, за да помогнете и на другите да преминат в новите енергии. Или иначе казано, те ще преминат в собствената си Божественост. Те ще имат нужда от човешки посредници. Ще им бъдете нужни.

 

Ние не пророкуваме, не виждаме бъдещето, защото вие го създавате. Както вече сме ви казвали ние ви канализираме. Виждаме, че ще бъдете мъдри любящи, силни и състрадателни учители за другите. Вие минахте по собствен труден път. Вашите ученици ще дойдат при вас в даден момент и ще кажат:“ Скъпи учителю, в живота ми започнаха да се случват някои хубави неща. Имам повече пари. Започвах да се съединявам с биологичното си семейство, от което за дълго се бях откъснал. Бяхме си чужди един на друг емоционално и физически. Даже имам романтични отношения.“ Вашия ученик ще ви каже:“Помниш ли когато ти казах, че искам нови отношения? Сега започнах да се наслаждавам на тези нови отношения.„ И вашия ученик ще ви каже:“Благодаря на Бога за всичко, което се случва в живота ми. “

 

И тогава ще си спукате балона на дъвката в лицето. (смях в залата)Ще кажете:“ Не благодарете на Бога, не благодарете на Отеца“, и те пак няма да го разберат съвсем. Ще си помислят, че им преподавате един и същ урок за луди. Но всеки от вас тук притежава потенциала на любовта и силата да бъде добър учител. Ще седнете с тях така, както сега сме седнали с вас и ще им обясните Единадесетия Урок- Благодарете на Себе си. Признайте пробуждането на Христос в себе си. Признайте, че това е вашата божественост, че това е вашата съзидателна енергия. Когато постъпвате така, това е все едно да поливате и подхранвате растение. След това учениците ви ще се научат да живеят.

 

Ще виждате все повече и повече от това. Вашите творения ще стават все по-ясни точни, все по- определени. Знаем, че ще се изкушавате по някога да благодарите на Бога, защото така са ви учили. Ще се изкушавате по някога да затворите вратата, да изключите лампата и да подвиете коляно до леглото си, защото така са ви учили. Но скъпи приятели, преди всичко, Благодарете на Себе си. И помнете Шамбра, че вие никога не сте сами.

 

И това е така...


Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова