МАТЕРИАЛИТЕ НА АЛЕНИЯ КРЪГ


СЕРИЯ БОЖЕСТВЕН ЧОВЕК

ШОУД 11: „ЧЕТИРИТЕ ПАРАДИГМИ НА НОВАТА ЕНЕРГИЯ “

Представено пред Аления Кръг

На 7 юни 2003 год.

http://www.crimsoncircle.com/LibraryTextViewer.aspx?ContentID=243


Тобиас: И така е драги приятели и Шамбра, отново се събрахме заедно в нашето време за лечение, време за споделяне, време за отмора от забързания ви график, на прибежките от Старата в Новата Енергия. Пуснахме тази музика за малко, защото, о, това е времето когато наистина можем да поговорим с вас, когато наистина можем да се слеем с вас.

 

Какво търсите днес– комфорт, нов баланс в тялото и ума си, промяната, през която беше трудно да преминете отвъд– толкова много работа свършихме, докато вървеше музиката...докато отваряхте сърцата си...докато не бяхте в ума си...докато отваряхте шлюзовете за нас, да потечем към вас. Дарихте се с този подарък.

 

Толкова много трансформации могат да станат със звука. Има Шамбра, които четат или слушат в момента, които работят с Шоуда като вид терапия. За тези, които изпитват трудности и са извън баланс, има определени честоти, които благоприятстват връщането на баланса им.

 

Това изобщо не е нова мисъл. Учените отдавна са открили, че звука има такъв драматичен ефект върху силата на жизнената енергия.

 

Музиката може да окаже въздействие в собствения ви живот. Красивата музика, която току що чухте ( Шуберт „ Аве Мария “ ) в известен смисъл беше канализирана. Композитора и певеца позволиха на потока от подходящи енергии да се прояви чрез тях. Да, наистина те бяха талантливи артисти, които изразиха тази енергия чрез гласа си и чрез инструментите си. Те позволиха на потока да премине през тях. В този запис се съдържат огромни ребалансиращи енергии.

 

Скъпа Шамбра, има толкова много нови начини, толкова нови източници за всички вас да вършите работата си. Погледнете отвъд очевидното. Погледнете отвъд дисциплините, които вече са разработени. Играйте със звуците и цветовете. Играйте с всичките енергии, които идват към вас от междуизмерните гледни точки. Всички те са достъпни за вас.

 

Докато музиката свири, това също ви позволява да сте в момента Сега, със семейството си и семейството, което се свързва с нас по интернет. Тя ви позволява да сте в момента, да дишате спокойно и дълбоко. Докато го правите, вие променяте самата вибрация на това което сте.

 

Вие сте енергийна сила. Привличате всичко за себе си и излъчвате вибрацията си навсякъде около вас, като подпис. След това тя се връща обратно и кръга се затваря. Ще говорим за това днес.

 

Когато си позволите да бъдете спокоен и в момента Сега и да слушате такива прекрасни енергии, вие отваряте феноменална динамична енергия, която позволява всичко подходящо да влезе в живота ви. Казвали сме ви това отново и отново. Знаем, че за много от вас това е трудна концепция. Но тя ще достигне до вас. Освободете очакванията от това, което мислите, че трябва да бъде живота ви. Отворете сърцето си и усетете всички потенциали. Те идват при вас.

 

Скъпи приятели, вие се учите на един изцяло Нов начин на живот. Учите се да бъдете в Новата Енергия, където наистина всичко идва при вас, където наистина можете да бъдете в разширения момент. В това разширено Сега, всичко, което някога сте били може да се върне, за да ви служи. Всички неща се връщат при вас, но по нов, различен, подходящ начин.

 

Учите се, че не е нужно да планирате всички подробности в живота си. Нямате нужда от план какво ще стане след месец или шест или шест години. То просто идва към вас. Знаем, че това е предизвикателство. Знаем, че това поставя дълбоки въпроси. Но, това са начините на Новата Енергия.

 

Научихте толкова добре да планирате всичко. Станахте майстори в това. Сега вече знаете всичко за планирането, за организирането и за живеенето в Старата линейна пътека...сега вече може да я напуснете.

 

Великия майстор художник научи всички техники за рисуване. Те трябваше да бъдат овладени до съвършенство, за да се превърне той в майстор. След като овладя старите техники, той получи титлата Майстор и започна да проучва цели нови начини за създаване на платна. Великия Майстор художник знаеше, че е експерт в техниките. След като бъдат овладени, те могат да бъдат освободени от него и да започне опознаването на нови видове изразяване, които могат да бъдат съвсем противоположни на всичко от времето си.

 

Вие сте такива, Шамбра. Вие се научихте да планирате и организирате, да балансирате чековите си книжки, как да правите всички човешки неща. Научихте се доста добре. Вие не изхвърляте или отхвърляте линейния начин на живот. Вие просто го надмогвате. Вие просто сте го усвоили.

 

Сега е време да оставим тези техники, за да проучим Новото съзнание. Това правите сега. Малко по малко, но достатъчно сигурно, вие се учите да позволявате Новата Енергия в живота си и след това да танцувате с нея. Вие научихте, че във всичките си планове и организации, никога не сте правили нещо толкова велико. Научихте се да бъдете Създател в момента Сега.

 

Какво ще стане, когато спрете планирането и кроежите? Има милиони и милиони хора, които ще го правят на ваше място! ( смях ) Те все още се учат. Обичат да го правят. Те живеят с това.

 

О, да все още ще ви се налага да минавате през определени изисквания поради естеството на работата ви. Но вие ще знаете, че това са просто изисквания. Дори стария Майстор художник ще повтаря от време на време щрих или движение от старото, но той знае какво прави. Той знае, че просто съхранява връзката с тази енергия. Но Майстора художник знае, че той наистина се издига над старите начини.

 

Това е мястото на което сте сега, Шамбра. Излизате от Стария линеен път. Започвате да преживявате какво е всичко от което се нуждаете да се влива в живота ви. Започвате да преживявате място на такава откритост и благодат, където всичко се влива в живота ви...всичко.

 

Това е голяма промяна. Ще продължаваме да говорим за нея. Искаме да продължаваме да работим с нея отново и отново. Когато се окажете заседнал и разочарован, когато се. окажете в задънена улица, разберете, че работите в Старото Поемете дълбоко въздух и просто позволете на всичко да дойде при вас.

 

Знаем, че някои от вас ще поклатят глави и ще кажат: „ Тобиас, не може да е толкова просто! “ Ах...ако не искате да бъде, няма да бъде. Но може да бъде толкова просто. Може да бъде така постижимо.

 

(пауза )

 

Скъпа Шамбра, имаме прекрасен гост днес, гост когото познавате много добре. Познавате добре енергиите му. Както и вие, нашия гост премина през процес на промени и освобождаване. Нашия гост подкрепяше живота на тази планета. Тя удържаше такава огромна енергия за човечеството.

 

Скъпи приятели, нашия гост днес е енергията на Гая. Гая, Майката на Земята, както някои от вас я наричат – е ангел. Тя е отделна ангелска енергия. Този ангел Гая е отговорен за поддържането на потока на жизнената сила на енергията на Земята. Тя дойде тук, с най –първите ангели, да посети Земята, да я засее с нови енергии, които в крайна сметка ще донесат живот на тази скала. Гая премина през толкова голяма подготовка преди да дойде тук.

 

Тя има почетно място в Ордена Арк. ( Архангелите ) Нейното място беше свободно в продължение на много дълго време, докато тя беше на посещение на Земята. Тя е енергията на богинята на раждането и живота.

 

Тя разпростря любовта си дълбоко в Земните недра и навсякъде около Земята. Тя дойде тук много преди да дойдете вие. И каза: „ Аз ще бъда тук за да обичам и да се грижа за всички които идват да изживеят на това велико място наречено Земя. Аз ще бъда животворяща, ще дарявам живот. Ще помагам за удържането на всички енергии в подходящ баланс. “

 

Гая дойде днес, за да бъде с вас. Тя идва за да сподели енергиите си, а също и да сподели прехода през който преминава. Може да се каже, че в известен смисъл Гая преживява нещо като енергиен грип точно сега, подобно на много от вас. Тя преминава през драстични промени на старите си системи, в лей линиите си, в мрежите и всичките енергийни потоци на Земята. Те причиняват известни трудности на ангела Гая.

 

Но знаете ли какво скъпи приятели? Тя днес празнува. Тя празнува промените в рамките на собствените си системи. Тя почита процесите. Тя ви моли да не я съжалявате. Тя не ви съжалява, когато сте болни! ( смях ) Тя разбира, че това просто е част от процеса.

 

Гая създаде много царства по Земята, за да поддържа баланса на енергията. Тя създаде растителното царство– дърветата, растенията, цветята. И чрез растителното царство, тя изпита радостта от присъствието си на Земята. Тя изразява любовта си и усета си за красота към вас. Тя обича да играете в градините и.

 

В растителното царство е скрита много специална енергия. Тя осигурява храна, подслон и топлина. Гая и растителното царство непрекъснато се обновяват и рециклират, за да помагат за поддръжката на физическото ви тяло тук на Земята.

 

Гая помогна за създаването на скъпото ни животинско царство, тези които ви осигуряват храна и топлина. Някои от вас чувстват, че не е уместно да ядат плътта на животните. Ние почитаме вашия избор, но за тези които участват в това, разберете, че тези животни са се отдали, за да помогнат за поддръжка на тялото ви тук на Земята.

 

Енергиите на животинското царство се променят сега. Те не ви подкрепят както са го правили до сега. В известен смисъл те напускат. О, вие ще продължавате да виждате шимпанзета...елени..мечки гризли тук там...много крави...всякакви други животни. Но вибрациите се променят.

 

Няма да сте така силно привлечени към месото, както е било в миналото. Това не е на религиозна основа. Това не е правило. Ние не искаме някой да каже, че Тобиас създава нови правила за месото. Казваме, че вибрациите се променят и също така вибрациите на животинското царство. Така, че може да откриете, че вече не сте толкова склонен да ядете неща от този род. Слушайте тялото си. То ще ви каже.

 

Гая също помогна за създаването на човешкото царство, царството на което принадлежи човешкото тяло и биология. Тя спомага за поддръжката и подхранването на човешкото царство. Тя му дава енергия.

 

Насочете съзнанието си към краката си за момент. Вдишайте дълбоко. Ах...Гая обича краката ви. (смях ) Тя ви помага да останете заземени.

 

В първите дни на Земята, ангелите изобщо не се заземяваха. Гая трябваше да работи много усилено, за да помогне на енергиите да се влеят от земята в краката. Тя ви даде живителна сила от Земята. Вие я получавате отдолу нагоре. По този начин тя силно ви подкрепяше. Тя ви дава жизнена сила и енергия, тя подпомага освобождаването ви от Старата Енергия, която вече не ви служи и ви дарява с нова свежа енергия отново и отново.

 

Човешкото царство на Земята се променя. Вибрациите му се променят. Усещате това всеки ден. Всичко се променя.

 

Има още едно царство, водното царство, както говорихме за последно в мястото на водата и камъка, което вие наричате Невада. Вие дойдохте там и пуснахте енергиите си във водата заедно с Гая. Тя ви подкрепи, когато дойдохте там за пръв път и вие не бяхте тогава в такава твърда обвивка.

 

Можехте да позволите на ангелските си енергии да плуват в океаните, а след това да се слеят с делфините и китовете. Това е казано в Библията на първите страници. Ще се познаете в тези пасажи. Духа –вие –създаде китовете, които плуваха в океаните. Те свикнаха с тази реалност. Водното царство се променя също сега.

 

Всичко това, скъпи приятели е част от един процес на трансформация и на нова отговорност, която започвате да приемате. Виждате ли, Гая удържаше и балансираше толкова много от енергиите за вас. Тя постоянно подпомагаше раждането ви отново и отново. Сега голяма част от ролята и в растителното, животинското и водното царство- се променя.  Тя в известен смисъл предаде на вас отговорността за обновяването на енергиите си.

 

Много, много, много промени стават точно сега Шамра. Чудите се понякога, защо нямате настроение. Знаем, че идвате на тези сбирки, за да си помогнете някак. Това е така, защото Гая се освобождава в момента. Тя е тук от векове.

 

Тя също скоро ще се прибере у дома– трудно е да се мисли за Земята без Гая. Тя иска да започнете приемането на енергиите на биологичното подмладяване, енергиите на трансформацията и ребалансирането на тялото отново и отново. Гая няма да напусне с един замах...каквото и да означава това ,( смях ) както направи групата миналата седмица. ( племето Анасази в Санта Фе )

 

О, Анасазите чакаха. Те удържаха такава енергия, чакаха Шамбра да дойде, чакаха Шамбра да пристъпи напред. Те удържаха тази енергия от хиляди години. Те бяха в очакване на сбирката миналата седмица и се зарадваха. Зарадваха се. Радваха се, пяха и танцуваха. И бяха толкова благодарни за времето прекарано тук. Но знаеха, че е време за препредаване на Шамбра. Време беше вие да поемете енергиите на отражението, които те удържаха толкова дълго време.

 

Гая няма да си тръгне в гигантска буря или нещо подобно. Но тя променя енергиите си сега. Тя се променя; следователно ще откриете, че растителното, животинското и водното царства също се променят.

 

Знаем,че вие се ядосвате на моменти. Чудите се защо някои неща се случват на Земята. Но опитайте се да го погледнете зад ниската стена. Понякога, това, което смятате за небрежен акт на човешка непохватност, която потенциално вреди на околната среда...това е част от промяната. Те просто участват несъзнателно в процеса на освобождаване.

 

Знаете ли, скъпи приятели, Гая е изключително мощна. Тя може да се лекува –благодаря ви, но не е нужно да я спасявате. Вие трябва да спасите себе си. Тя може да се излекува много добре.

 

Нейния проблем е, че тя е толкова силна, че от време на време– как да го кажа– трябва да сдържа енергиите си, за да не взриви планетата. ( смях ) Тя работи по този въпрос. Тя обича да се изразява. Но ние и вие я помолихме да го прави там където няма да повлияе на много човешки животи.

 

Тя се променя в отговор на промяната на вашето съзнание, бавно отдръпва енергиите си, бавно се завръща в Ордена Арк, така че да може да абсорбирате тези енергии в себе си. Когато го направите, вие ще стигнете до цял нов вид разбиране– ще ви помолим да го усетите за момент– о, какво подмладяване на биологията ще стане, какво прочистване и освобождаване наистина става.

 

Гая иска да усетите тази възможност в нея сега за момент, възможността да се прочиства и подновява, да ражда отново и отново, там където няма енергия и всичко е наистина мъртво. Това е само прочистване. Виждате ли, вие ще бъдете привлечени към тези енергии. Ще бъдете тези, които осигуряват енергията на жизнената сила и баланса свързан с нея.

 

Вдишайте за момент и усетете енергиите на Гая.

 

( пауза за дишане )

 

Тя е истинска богиня. Попитахте ни: „ Колко ще продължи това? “ Не знаем– години, години от живота ви. Тези неща изискват доста време. Но процеса е стартиран.

 

Виждате ли, от както Аления Съвет започна да говори с вас, Старите Енергии започнаха да си отиват. Това започна с напускането на водачите ви. Те изпълниха работата за която бяха дошли. Те ви служиха. След това с най– голямата любов на която са способни, те ви помолиха да поемете отговорност за собствените си божествени енергии. Има много групи, които напускат напоследък, връщат се обратно от другата страна.

 

(пауза )

 

Много от вас познават един скъп човек, който идваше тук на срещите. (Тобиас говори за жена от Румъния, от Аления Кръг, която е починала в автомобилна катастрофа малко преди ченалинга ). Не съжалявайте за нея. Тя внимателно създаде това. Тя дойде от другата страна на океана. Тя дойде с мисленето –на Стария човешки ум –дойде за да бъде с Шамбра на тази среща.

 

В известен смисъл, Моника е тук. Тя е тук, но тя знаеше, че часът и е ударил. Тя знаеше, че може да направи ценна услуга на всички вас, като се върне от другата страна, като нас. Тя седи тук днес с нас в Кръга на Шамбра и ви почита.

 

Нямаше никаква болка...наистина трябва да знаете. Тя всъщност напусна преди инцидента. За това изглежда сякаш инцидента е станал, защото тя вече се е оттеглила от физическото си тяло. Какъв прекрасен начин за подреждане на събитията.

 

И така, скъпи приятели, Гая се променя и преотстъпва отговорността на вас.

 

И, да, някой от вас ще чуят гласа на Метатрон зад гърба си да казва „ Готови ли сте да поемете отговорността за енергията на живителната сила на човешкия живот и да удържате баланса, както Гая го е правила толкова дълго време? Готови ли сте да привнесете някои енергии от растителното, животинското и водното царство, които да доведат до подмладяване, изцеление?

 

Така, че за Гая е голяма чест да бъде тук с вас. Тя е много красива и много висока дама. ( смях ) За нея е голяма чест да бъде с тази група. И докато музиката звучи днес, тя иска да усетите вкуса на подмладяването, да ви помогне в този процес.

 

Вдишайте дълбоко още веднъж и усетете енергиите на Гая. Ще ви държим в течение на нейното напускане.

 

Толкова много неща се случват в момента, в подготовката ви за това, което наричате „ квантов скок”, това което ние наричаме превключване към Новата Енергия– този път ние прогнозираме, че ще настъпи през 2007 година малко преди или малко след това. Това което идва някъде по това време е голяма промяна в човешкото съзнание. Ще видите как нещата се ускоряват, всичко около вас се променя.

 

Скъпи приятели, нека сега обединим заедно енергиите на Шамбра, на всички които седят до вас, които са напуснали физическите си тела, но продължават да бъдат важна част от нашата работа. Нека обединим енергиите си с Гая за Шоуд, защото ние наистина сме един глас. Ние сме много гласове. Ние сме семейство. Ние сме на пътешествие заедно. Ние сме в момент на споделяне, любов и грижа.

 

( пауза )

 

Нека поговорим днес за четирите парадигми на Новата Енергия. Ще имаме и още по– късно, но за сега са само четири. Скъпи приятели, говорихме за масовото съзнание преди няколко седмици на място наречено независимост ( Мисури), наистина умишлено избрано за това, но избрано от хората, не от нас.

 

На това място наречено Независимост, ние говорихме за масовото съзнание. Зададохме въпрос на групата, събрала се там. В известен смисъл, за тези, които току що попитаха– това беше специално избрана група. Попитахме тази група Шамбра: „ Готови ли сте да се освободите от хватката на масовото съзнание?“ Ние си мислехме, че знаем отговора, но трябваше да зададем въпроса.

 

И така, днес дойдохме в тази група от Шамбра и при всички, които споделят това пътуване. Питаме всички вас: „ Готови ли сте? Избиратели да напуснете масовото съзнание? Смятате ли да оставите масовото съзнание? “

 

Съзнанието е просто осъзнатост...осъзнаване. То може да бъде много лично. Когато сте наясно със себе си и с това което става с вас, това може да бъде лична осъзнатост. Това е лична осъзнатост.

 

Има групово съзнание също така. Говорили сме и преди за групи, които пътуват заедно, много преди да дойдат на Земята. Вие и вашето биологично семейство почти със сигурност сте част от вашето групово съзнание. Били сте заедно и преди. Върнахте се заедно обратно на Земята.

 

Има религиозни групи. Говорили сме за тях. Тези, които бихте нарекли мормоните имат енергийна група, групово съзнание. Евреите действително имат групово съзнание. Има много различни видове групово съзнание. Това е осъзнатост. Това е привличане, което ви кара да работите заедно отново и отново, живот след живот.

 

След това идва масовото или човешкото съзнание. Виждате ли, всички споделяме някакъв вид общо пътуване, всеки човек който е жив на Земята в момента и който някога е живял в човешко тяло. Вие сте част от масовото съзнание. То е колективно съзнание. Може да бъде подслушано по всяко време.

 

Чудите се защо по някога има ново изобретение, измислено от три, четири или пет учени изобретатели по едно и също време, които са напълно непознати и живеят в различни части на света. Не е съвпадение. Те всички подслушват масовото съзнание. Когато масовото съзнание достигне до определено ниво, тогава могат да бъдат измислени разни неща чрез творческия процес. Когато вибрацията на човечеството достигне определена точка, която да осигури определен вид енергия, съответните изобретения могат да бъдат приведени в реалността.

 

Томас Едисон за когото сме говорили и преди– как да го кажа – той би се нарекъл Шамбра. Имало и други, които работели върху същите изобретения по едно и също време. Той просто подслушал масовото съзнание.

 

Масовото съзнание може да бъде нещо прекрасно. Но също така може да ви задържи. Толкова много от вас преминаха през неудовлетвореност в последно време, искайки да разберат защо нещата не стават толкова бързо, искайки да знаят защо се чувстват сякаш се опитват да преминат през непробиваема гумена мембрана. Всеки път когато натискате напред, тя ви отблъсква обратно назад. Усещате, че сте толкова близо до прозренията и осъзнатостта и новото разбиране за себе си, но не успявате да пробиете завесата.

 

Скъпи приятели, до голяма степен това е заради масовото съзнание. Виждате ли, вие сте част от него. То е като гигантска топка. Вие сте част от топката. Вътре сте. Тя ви спъва. Тя ви служи добре, но сега сте готови да се движите с много по – голяма скорост от колкото масовото съзнание. Вие сте на точката, в която можете да се освободите от захвата.

 

И така, ще попитате: „ Защо, защо оставам в масовото съзнание?“ Една част от истината е, че то е удобно. Познавате го добре. Били сте в него и част от него е била във всеки от вас през животите ви тук на Земята. Ако излезете от зоната си на комфорт, може да бъде малко объркващо и до някъде плашещо.

 

Толкова много от вас умишлено остават в масовото съзнание, защото е удобно. Познавате го добре. Някои от вас останаха в масовото съзнание, заради своите любими хора, заради семейството, приятелите, чудейки се какво ще стане с връзките ви, ако пуснете хватката на човешкото си съзнание. Дали също така ще се освободите от тях?

 

Някои от тях разчитат на вас, толкова отчаяно и толкова силно. Те разчитат на вас в известен смисъл, както вие разчитате на Гая за подкрепа и грижа и подмладяване. На дълбочинно ниво, вие чувствате, че ако се освободите от масовото съзнание, ще се освободите и от тези отношения.

 

И сте прави– напускате ги и това е уместно. Ако те са ви необходими, те ще се върнат при вас. Но вие трябва да сте готови наистина да ги пуснете. Пуснете ги да си отидат. Ще говорим повече за това след малко.

 

Някои от вас остават в масовото съзнание просто от страх. Страхувате се да се разделите със Старото. Страхувате се от това, което е извън човешкото съзнание.

 

Някои от вас нарочно останаха в масовото съзнание, за да са по – съпричастни лечители и организатори. Усетихте, че ако се пуснете, ще освободите също така и тези свързващи брънки, които ви помагат да разберете пациента или клиента си. Мислите си, че ако напуснете масовото съзнание, ще отидете на друго място. И тогава кой ще бъде там, да помага на болните да се лекуват?

 

Някои от вас останаха в масовото съзнание, защото не знаеха, че може да го напуснат. И така, днес скъпи приятели, днес в първата Парадигма на Новата Енергия, ние ви казваме: „ Масовото съзнание е споразумение, което преди време ви служеше. “ Масовото съзнание е споразумение. Виждате ли, всички сте се съгласили с него. Ангелите, Гая, растенията, животинското царство...всички вие сте се съгласили с него. Но то вече не ви служи, ако решите.

 

Така че, за Гая по целия свят, за Шамбра които са тук, Шамбра които слушат или четат това и за всички които ще дойдат на това място вървейки по своя път, питам ви: „ Избирате ли да освободите масовото съзнание ? Избирате ли да пуснете хватката на общата вибрация? “

 

О, вие ни питате; пазарите се сега. Казвате: „ И какво ако се пусна, какво ще получа? “ ( смях ) Ще получите голяма изненада. ( още смях ) „ Какво ще стане ако напусна масовото съзнание? Как ще се подобри живота ми? Каква ще е разликата? Кого мога да пусна от живота си? С кого мога да остана? “

 

Скъпи приятели, не можем да ви отговорим. Знаем, че понякога това е разочароващо за вас. Но знаете ли, вие вече знаете вътре в себе си. Вие го усещате. Сега просто се опитвате да го анализирате. И така, усетете го дълбоко. Няма правилен или грешен отговор. Може и да останете. Може да си тръгнете. Но скъпи приятели, не можете отчасти да си тръгнете и отчасти да останете. ( смях ) Когато си тръгнете– си тръгвате. Какво ще стане след това е нещо, което сами ще сътворите.

 

Сега искаме да преминем на друга тема, на нещо интересно. Това е странен ден, много странен ден тук. Енергиите са малко разбъркани– ако не сте го усетили вече. Нещата един вид се провалят, не протичат гладко– ако си позволите да го усетите.

 

Има външна енергия, която идва тук нарочно– как да кажа– фокусирана върху това събиране, защото те разбират какво става. Те знаеха какво ще се случи тук още преди да пристъпите прага на тази стая.

 

Може да се каже, че има сили от нашата страна на завесата, които не искат да видят как става това. Молим ви да усетите, защо те не искат това да се случи, незнайно какво ще изгубят от целия този процес. Те работят със сили на Земята, които не искат да допускат това.

 

Те са нарочно надвиснали над всеки един от вас днес. Няма причина да се страхувате. Те наистина слушат какво става тук днес. Работят още по– усилено сега, защото си мислят че могат директно да ви въздействат докато си седим и си говорим. О, те опитват много усилено. Те още не са научили, че силата е илюзия.

 

И така, скъпа Шамбра това минава точно през вас. И това много ги разочарова. Това, което усещате не са вашите собствени небалансирани енергии, а по– скоро техните. Те не могат да използват тези енергии за манипулация.

 

Те са много разочаровани в момента, когато ви задаваме такъв дълбок въпрос. Те стават много раздразнителни... и наистина дори сега, когато вие пускате тези енергии да минат точно през вас, без всякакъв страх или параноя.

 

Вие сте божествени точно сега. Техните по– скоро негативни, груби енергии, се въртят около вас. Те се връщат, но отразяват собствените си умения и тела. Виждате ли, вие им позволихте да минават през вас.

 

Не обичаме да се замесваме в големи конспирации. Но го направихме– как да кажа– предупредихме Калдре един ден преди да започнем. Всъщност наистина, те са до някъде смешни– някои странни хора насочват към вас странни енергии. Това обаче не ви касае.

 

Те не искат да видят първите от която и да било човешка група, които започват да напускат масовото съзнание. Те имат какво да изгубят при този процес- определено количество контрол.

 

И така, скъпи приятели, ние ви поставихме въпрос: „ Избирате ли да напуснете масовото съзнание? “ Не казваме да напуснете физическото си тяло. Няма да умрете...освен, ако наистина не го пожелаете. Ние говорим за промени, промени в енергийните модели, които бяха толкова дълбоко вкоренени във вас, говорим за пускане, излизане отвъд.

 

Не трябва да взимате решението си веднага. ( смях ) Ще ви дадем още 15 минути. ( смях ) Може да се забавите колкото си поискате. Не е нужно да взимате решение днес.

 

Но, ще ви кажем едно нещо. Когато се освободите, няма да може да се върнете обратно, поне не по начина по който си мислите, че може да стане това. Когато се откъснете от масовото съзнание, ще бъде напълно различно. Когато се включите към човешките енергии, това ще стане от Ново място. Може да бъде малко объркващо от начало. Но ще бъдете свободни от този воал, от този слой, който ви задържаше.

 

Ще бъдете като една чайка, която се откъсва от всичко останало, която лети встрани от ятото, която напуска ума и съзнанието на чайките.

 

Така, че скъпи приятели, Първата Парадигма в Новата Енергия е, че споразумението на масовото съзнание вече не ви задържа. Ако така решите, може да го пуснете. Знаем, че много от вас ще се борят с това дни наред. Ще влезете в дълги дискусии със себе си и ще се чудите какво хвърли по вас Тобиас този път.

 

Просто си позволете да усетите това, за което говорим. Позволете си да усетите енергиите, които се опитват да ви се натрапят тук днес и защо биха го направили, защо се опитват да ви нападнат. Разберете, че техните енергии минават право през вас. Те не бива да ви засягат.

 

Втората Парадигма на Новата Енергия е, че всичко и всички, което идва при вас в Стария е непълно. Всеки човек, когато сте познавали някога преди вашето пътешествие към възнесението, ще дойде при вас с непълна енергия. И вие отидохте при тях с непълна енергия.

 

Всяка връзка, която сте имали беше в непълна енергия. Всеки домашен любимец, който някога сте имали се основава непълната енергия. Всеки опит който сте имали в живота си, беше заради непълната енергия.

 

И това е голямо. Това е голяма промяна. Виждате ли, неизпълнените части се опитват да се обединят, за да се изпълнят една друга. Две части се опитват да се направят цялостни една друга. Където имате празнини, където имате пустота в живота си, там ще привлечете някой друг, който има потенциала да го запълни, за да бъдете по – завършен.

 

В Новата Енергия е различно. И това е нещо за което да следите много внимателно. Когато преминавате през процеса на възнесение, вие се превръщате в завършен човешки ангел. Вие затваряте кръга. Нямате вече карма.

 

Да, вие имате желания, желание да се изразявате, да творите. Но вие сте цялостни на духовно ниво. Вие минахте през всичко през което трябваше да преминете. Изпълнени сте по всякакъв начин. Вие сте цялостни и завършени. Знаем, че според вас има още много за поправяне. Но скъпи приятели, ще ви кажем, ако сте тук, ако слушате или четете този материал, значи сте изпълнени, душата ви е цялостна.

 

Сега, все още съществувате в един свят, където всичко наоколо е непълно. Цялата динамика се променя сега. Всичко в живота ви се променя. Всичко, което идва при вас от Старата Енергия е непълна енергия.

 

Вижте го. Прегледайте живота си или многото си животи. Ще откриете, че сте в очакване на нещо. Дори ангелите...да всичко, което идва при вас е непълна енергия.

 

Така, че сега можете ли да си представите какво ще стане, когато енергията ви е цялостна? Не е нужно вече да търсите с кого да се допълвате. Но пък всички около вас искат да се допълнят. Това ще промени всичките ви взаимодействия с другите хора. Това ще промени взаимодействието с ангелите с които работите. Това променя всичко, когато седите тук точно сега, като завършено ангелско същество.

 

Трябваше да преминете през много трудни периоди в живота си тук– на пускане...освобождаване...болести...загуба на работата...загуба на дома– всичко това за да прочистите пътя, така че да станете цялостен в Новата Енергия като цялостна същност. Това промени цялата динамика. Промени всичко, което идва при вас. Ще ви го повтаряме отново и отново –това ще стане. И ще бъде различно, защото вие сте цялостни.

 

Ще продължат да идват при вас непълни хора и събития. Но цялата динамика на взаимовръзките се променя, защото вие ставате завършен. Помнете това. Усетете го за момент.

 

Всичко, което в миналото идваше в живота ви беше непълна енергия. Вие също бяхте непълна енергия, така че всички играехте игра. И така, усетете какво ще стане когато затворите кръга, когато сте цялостни, как всичко се променя.

 

Това е най– важната парадигма в Новата Енергия. Ще говорим за нея още и още, но това е свързано с начина по който се отнасяте към Гая, как се отнасяте към животните, как се отнасяте с делфините. Това е свързано с начина по който се отнасяте към всичко. Той се променя. Той е по– различен от преди. И основния елемент е, че вече сте цялостни.

 

Вие затворихте кръга– големите, сериозни последици в живота си. Знаем, че беше трудно да стигнете до тази точка. Знаем, че беше трудно да се премине през всичко през което преминахте. Това беше част от процеса.

 

Парадигма номер три на Новата Енергия – всичко, с което някога сте си взаимодействали, което някога сте напуснали, ще се върне в живота ви. ( смях ) Всеки! Ще се върнат или в този живот или в друг. Ще се завърнат в сънищата ви. Може да се завърнат, когато сте между животите. Но скъпи приятели, ние познаваме много от вас, които изрязаха неща от живота си и затвориха вратата след тях. Но сега в Новата Енергия, те ще се върнат отново при вас.

 

Причината е проста. Може да споделите нещо с тях, независимо какво– опит, чувство– споделяте ангелската си енергия. Като човек вие може и да им се ядосате. Като хора, те може да умрат преди вие да ...независимо по каква причина. Но вие сте станали част от тях и те са станали част от вас, защото ние всички сме едно и също по толкова много начини, но и напълно независими.

 

Но тъй като сме взаимосвързани те ще намерят път към вас. Преди, те дойдоха при вас, защото бяхте непълни и те също бяха такива. Сега вие сте цялостен. Те ще се върнат в живота ви отново, защото сте различен. Те ще се върнат в живота ви с разбирането, на най- дълбоките си нива, че искат това, което имате вие. Те ще се върнат, за да търсят своята цялостност.

 

Когато го направят, вие ще знаете точно как да работите с тях. Ще знаете, защото сте имали същото пътешествие. Ще знаете какво да кажете и какво да направите.

 

Толкова много от вас напуснаха работа или работата ви напусна ( смях ) само за да откриете, че отново работите и почесвайки се по главата да кажете: „ Дух, какво е това ? Защо беше всичко това? “Напуснахте за малко, за да станете цялостен, така че да бъдете лично удовлетворен. И след това се завърнахте отново на работа като цялостна енергия. И това промени всичко.

 

Връзките, които имахте...ще се върнат, изпълнени с желание да знаят как да станат цялостни като вас. Всичко това става на фините нива. Те може да се върнат при вас, за да проверят дали няма оставено съобщение от вас за тях. ( смях ) Те могат да се върнат, заради общ приятел от миналото. Те може да се върнат просто защото са ви сънували посред нощ и просто искат да вдигнат телефона и да ви се обадят, въпреки че не сте ги виждали от години.

 

Но всички хора, неща и дори домашни любимци, всички тези неща от миналото ще се върнат. Това е част от енергията на Новата Енергия.

 

Виждате ли, вашата цялостна енергия ги привлича обратно към вас. Вие споделяте опит, който е част от тях и те са част от вас– това ги привлича. Знаем, че много от вас се бояха от това. ( смях )

 

Но, виждате ли, преди вие бяхте непълни. И ви беше трудно с тях. Сега може да ги видите в напълно нова светлина, изцяло нов вид любов. Така, че очаквайте да се завърнат в живота ви.

 

И не ни задавайте въпроса: „ Скъпи Тобиас, уважаеми Тобиас, мислех, че съм я освободил. Защо тя се връща? ( смях ) Не си ли научих урока? Да не забравих нещо, което да трябва да съм научил...трябва ли да се връщам обратно пак?”

 

Не, скъпи приятели вие сте свързани. Дори, когато напуснете масовото съзнание –не, ние променихме това– особено, когато напуснете масовото съзнание, ще се озовете по изцяло нов начин с неща от миналото. Ако имате въпроси, свързани с напускането на масовото съзнание, те ще са свързани с цялостното срещу незавършеното. Това са главните енергийни промени в тази Нова Енергия.

 

И също номер четири, Четвъртата Парадигма ...казвали сме го и преди и сега ще го кажем по различен начин. Отговорите са вече във вас, ако им позволите да се проявят без да минават през ума. ОСЪЗНАТОСТТА Е ВЕЧЕ ВЪВ ВАС. ТЯ ЩЕ СЕ ПРОЯВИ БЕЗ МИСЛИТЕ.

 

Много от вас още се борят, както казахме на последната ни среща. Очаквате да чуете големите гласове в главата си. Очаквате тези големи знаци. Нямате си доверие.

 

Отговорът е там. Той е тих. Той е едва доловим. Той ще е на лице, ако не влагате никаква мисъл. Вие сте толкова заети да анализирате, да се чудите, за се опитвате да проумеете. Опитвате се да проумеете тази страна на завесата, да разберете Духа, всичко. Отговорът се появява без мисъл. Той просто е там.

 

Сега, какво става скъпи приятели...нека използваме за пример вашето тяло. Имате дисбаланс. Нещо ви боли. Искате да разберете, какво трябва да знаете по този въпрос. И вие ни питате. Ние не можем да ви отговорим. Това е част от уговорката ни с вас. Вие сами трябва да откриете отговора.

 

Виждате ли, ние имахме споразумение, че ще ви помогнем да откриете своята божественост, така че един ден това да помогне да открием своята собствена. Но имахме уговорка, макар на моменти да беше тежко. Ние ви молим да продължите.

 

И така, вие питате тялото си. Питате коленете си, какво да направите за да ги облекчите, да се почувстват отново добре, да ги подпомогнете. И след това вие очаквате някакъв силен глас. Очаквате голям знак.

 

Скъпи приятели, отговора е тук. Той ще дойде през вас, може би не веднага, може би малко по –надолу по пътя. И да, може би понякога ще го омаловажавате. Може да видите билборд, който ви казва нещо. Може би там пише : „ Поемете дълбоко въздух...до коленете си. “ ( смях ) И след това може да го игнорирате. Може да започнете да анализирате и да кажете: „ О, просто моя луд ум говори в момента. “

 

Скъпи приятели, по колко различни начини се опитвахме да стигнем до вас... отново и отново? ( смях ) Вие просто не искате да чуете СЕБЕ СИ. Вие искате да чуете нас. Но истинския отговор е вече във вас самите.

 

И той ще дойде...той се появява без капка мисъл. С други думи, не се опитвайте да го отгатнете. Не анализирайте. Задайте си някакъв въпрос. И го пуснете. Вършете обичайните си дейност. Отговора сам ще се появи.

 

Той може да дойде на сън, когато се събудите. Той може да дойде като просветление или като познание в определен момент. Може да дойде докато гледате телевизионна програма. Не го пренебрегвайте. Не казвайте: „ Е това е просто нещо шантаво, което видях по телевизията. “

 

Виждате ли, това което става е, че преминавате през процес на промяна от Старото към Новото. Понякога има забавяна на отговора. Но ще получите още по– точен. Учите се да се доверявате на себе си . Понякога има забавяне, защото вашата божественост иска да изчака подходящия момент, когато не го търсите и точно тогава той се появява.

 

Ако постоянно анализирате, той няма да дойде. Ако постоянно сте в очакване на отговора, той няма да се появи. И така, той ще чака и ще чака, докато не дойде подходящия момент и вие не го очаквате...когато не анализирате...когато не влагате мисъл. И тогава отговора ще дойде.

 

Отговора е вече там. Погледнете от другата страна и той ще дойде сам. Престанете да се опитвате да го проумеете. Той е вече там.

 

Знаем,че много от вас все още разчитат на нас. Когато ви казваме да не разчитате, защото не можем да ви дадем всички отговори, вие отивате при друг канал. ( смях ) Да, ние се чувстваме малко предаден. ( още смях ) Вие казвате: „ Тобиас говори и говори и говори, но никога не отговаря на въпросите. “

 

Скъпи приятели,знаем какво става когато отидете при други канали. Те ви казват същото! ( още смях ) Толкова е хубаво да виждаме как някои от вас се завръщат тук! ( смях )

 

Ние се опитваме да ви кажем едно и също. Отговора е във вас. Става дума за доверие. За отваряне. Става дума за позволение да преминете на ново ниво. Става дума да излезете отвъд пътищата на Старата Енергия от Старата линейна магистрала. Става дума да навлезем в новата.

 

Знаем, че понякога е неудобно и трудно. Но ние работим с вас, окуражаваме ви да преминете през този процес.

 

Така, че много енергия ви беше доставена днес. Много се говори за Га – за заминаването и в продължение на много дълъг период от време– благодарим ви– и вие приехте отговорността за жизнената сила на подмладяването и баланса.

 

Ние говорихме за това скъпи приятели, за голямата крачка, която правите –освобождаването от масовото съзнание...какво означава това...защо се провежда, защо е уместно да направите избор и да го освободите.

 

Говорихме за непълните енергии и как наистина да станем цялостни. Знаем, че понякога е трудно да приемете това. Казвате: „ Но аз съм толкова велик, ако съм затворил цикъла и съм цялостен, защо все още имам проблеми с колата, с къщата? “ Скъпи приятели, така е защото гледате от перспективата на Старата Енергия.

 

Да сте цялостен означава съвсем различно нещо. То е на ниво душа. Вие все още се опитвате да насилвате нещата от Старото човешко ниво. Ще откриете, че е удивително лесно, когато оперирате от Новата Енергия със своята божественост...как всичко идва при вас. Вие действително ще се почувствате виновни за това колко лесно е когато се огледате наоколо –хората около вас продължават да преминават през техните борби.

 

Ще ви се иска да им кажете: „ Толкова е лесно. Позволете да дойде при вас. “ Но знаете ли, че кръвнишкия поглед който ще ви хвърлят е същия, който вие ни хвърляте сега. ( смях )

 

Скъпи приятели, обичаме да споделяме времето си с вас. Обичаме да ви помагаме да преминавате през този процес на трансформация. Не става въпрос за думите, които ви казваме, по –скоро за това което се случва в това пространство –освобождаването, обновлението и прегръщането на вашата Божественост.

 

Ще се върнем отново след момент за да поговорим още малко. Но сега излезте и празнувайте . Погледнете през очите на другите, докато говорите с тях и си позволете да  виждате и чувствате като цялостно човешко същество.

 

Ние силно ви обичаме. Винаги сме с вас.

 

И това е така!Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова