Материалите на Аления Кръг

Серия Въплътяване

Шоуд 12: „Дара на Яснотата “

Представен от Тобиас, ченалинг чрез Джефри Хопи

Представено през Аления Кръг

На 16 юли 2005 год.

http://www.shaumbra.ru/frm/viewtopic.php?f=19&t=75


И така е скъпа Шамбра, отново сме заедно в класната стая на Новата Енергия. О, толкова леко и нежно ни внасяте днес, без дори да знаете какво точно влиза. ( смях ) Ние буквално управляваме днес собствените си вълни, собствената ни енергийна колесница. О, да бяхме с вас последните седмици, преди да дойдем тук. Бяхме с вас през последните няколко дни.

 

Ние говорим вътре във вас. Говорим около вас. Това е драгоценен момент, който споделяме на това ежегодно събрание с Шамбра, с всички в стаята, всички които слушат, всеки който ще бъде докоснат от енергията на Шамбра в подходящия за него момент.

 

Днешния ни Шоуд малко се различава от тези с които сте свикнали. Всичко зависи от вас фактически. Всичко зависи от вас. Сега в стаята заедно с нас са енергиите на Марк, Охам, Белия Орел, Съвета, Гуан Ин. В действителност това е и енергията, която също каним да влезе-енергията на Мария, благословена, свещена, женствена енергия на Мария. Това е майчината енергия на земята. Дори американските индианци, хората от Първата Нация, бяха въвлечени в енергията на Мария. Те я наричат по друг начин, но това е същата същност. Цялата тази енергия влиза сега, изпълва стаята, за да бъде с нас на нашия 12 Шоуд от тази серия.

 

Сега влизаме и ние и обединяваме енергията на Шамбра в този Шоуд. Това наистина са вашите думи, вашата енергия, вашето съзнание. Ние просто ги обединяваме и поддържаме. Ние сме тук за да ви служим. Толкова често усещате какво ще бъде казано, дни преди Шоуда, защото това са вашите думи. Днес ще бъде малко по–различно, защото има два сценария, написани за 12 Шоуд. И още не е решено кой от тях да бъде предоставен. ( смях )

 

Има два сценария, Шамбра. Ние се готвим да изпълним единия от двата днес. Ще ви предоставим един. Това зависи от настоящия момент. Разбере те. Зависи от вас. Вдишайте дълбоко. Сега може би искате да ви опишем и двата сценария. И ние не можем. Това трябва да дойде от вашите усещания.

 

( Измерване на енергиите в този момент )

 

Намасте...Намасте...Намасте, това съм аз Кутхуми, влизам навътре ( смях ) прекъсвам ченалинга на Тобиас. Намасте...

 

АУДИТОРИЯТА: Намасте.

 

КУТХУМИ: Нещо става неправилно, аз Кутхуми разглеждах списъка за тази конференция и видях имената на Тобиас и всички други...Белия Орел...и Марк...даже Охам беше поканен тази година (смях). Разгледах всички страници, една след друга и не можах да вида Кутхуми никъде. (смях) Казах си: „ А къде е Кутхуми? Трябва да е станала грешка. “ И попитах Тобиас. И той ме игнорира. ( смях )

 

Трябва да прекъсна всичко това, за да ви кажа, че съм малко разстроен от всичко това. Не мога да си представя среща на Шамбра, на която не съм бил поканен, така че влезнах и аз. ( още смях ) Толкова съм огорчен от този ход на събитията, че реших да създам свой собствен семинар. Готвя се да ви го предложа точно сега тук. ( смях ) Избутах Тобиас настрани.

 

Готвя се да организирам семинар, защото съм така разстроен, от случилото се днес. Ще нарека семинара „ Какво съм аз...кравешка тор, във всеки случай. “ ( много смях ) Това ще бъде семинар за самооценката. И ние ще засегнем такива неща като...какво е усещането, да бъдеш изключен от Интернет ( смях )...какво е усещането, ако отидеш в ресторанта много, много гладен, а те са решили да затворят и да не обслужват повече...какво е чувството, когато ваш приятел си тръгва.

 

Хей, какво съм аз...кравешка тор във всеки случай?Така се чувствам сега...липса на самооценка, защото не бях поканен на сбирката. И така, ще си създам собствено мероприятие. Ще имаме този семинар „ Хей, кой съм аз...кравешка тор във всеки случай “, семинар за самооценката. Ще се проведе в Кливланд, в средата на зимата. ( смях )

 

И за тези, които ще вземат участие...и съм длъжен да кажа, че ще бъде много скъпо, вие наистина ще се почувствате изоставени, ако не можете да си го позволите. И когато преминете през семинара, ще получите диплома. Ще станете официално недостатъчен ( много смях )...наистина, точно като чудовището на липсата на късмет ( игра на думи с чудовището от Лох Нес – lack- ness ( недостатък ). Така че трябваше да вляза вътре. Трябваше да изблъскам Тобиас, така че да създам проявлението на моята конференция. Намасте...


АУДИТОРИЯТА: Намасте.

 

( Промяна в енергията, когато Тобиас се връща)

 

ТОБИАС: Имате два избора, които имате днес...и зависи от вас, кой ще изберете. Ще ви помолим да влезете дълбоко навътре в ума си и да усетите и двата варианта. Това е кръстопът. Това е момента да влезете навътре и да усетите различните посоки, в които не само вие като Шамбра можете да влезете, но и всички които ще ви последват.

 

Ще ви помолим да вдишате дълбоко. Може би когато навлизате навътре, излизате от ума и навлизате в енергията на сърцето. Не съществува един избор, който е по–добър от другия. Всеки избор ще ви отведе до същото място, но по различен път, Шамбра, по два различни пътя. Тук няма правилно и грешно. Тук има само два избора. И двата са подходящи за днешния ден. Позволете ни да усетим вашата енергия, енергията на цялата Шамбра преди да продължим.

 

През последните 12 месеца и 11 Шоуда ние говорихме за въплъщението. Ние говорихме за това, че въплъщението е приемане без страх...унищожаване на блокажите...пускане на нещата, които ви задържат...въплътяване на всичко, което се отнася до вас самите...въплъщаване на това, което ви харесва и не ви харесва...въплъщаване на енергиите на миналите животи...въплъщаване на всичките потенциали, които никога не са се появили, не са били задействани. Въплъщение на това безстрашно приемане. И това е което правехте праз тези 12 месеца. Това е пускането на историите, които си мислехте че сте. Това е красива история. Вие я създадохте. Това е творение на майстор. Но идва момент, дори и това да пуснете и не да го пуснете на улицата, не да се откажете от него. Когато казваме „ пускане “-ние говорим за енергийната структура на ограниченията и контрола в живота ви.

 

Както казахме през последната година, когато Духа, когато живата енергия на Духа твори, там няма ограничения. Духа твори, след това благославя творенията си и им позволява да продължават да се разширяват и разкриват без контрол, без да влачат този стар багаж, без програми и без ограничения. Това е начина по който ще си спомните как се твори.

 

Вие създавате история. Давате и име в този живот и и давате форма, тяло за живот. След това идва момент, когато откривате, че това вече не сте вие, това е аспект. И вие му позволявате да си тръгне. Ох и когато го правите, нещата разбира се се променят.

 

Но това наистина ви позволява да се разширите и да преминете на следващото ниво. Това ви позволява да преминете отвъд пределите на 3–то измерността, в която сте, тази 3–то измерност, която се усеща така реална и изглежда така, но това е просто една реалност, тя е толкова плътна, че фактически става мрачна с времето. Тя губи яснота. Вие губите своето ясно разбиране за нея. Губите пътя.

 

Така, че във въплъщаването, в приемането на всичко, което сте и всичко около вас, всеки...о, това освобождава енергия, която иска да се изрази по нов начин. Тя иска да влезе в Новата Енергия. И това е което правите през последните години. И ние ви обичаме и почитаме заради това.

 

Вие се учите да се грижите за себе си. Изглежда дори странно, че трябва да изричаме тези думи. Но това е така. Вие забравяхте да се грижите за себе си. Забравяхте да почитате тялото си, да почитате разума си и духа си.

 

Почитайте пътешествието си. Грижете се за себе си. Като учители, вие трябва да се грижите за себе си. Трябва да се награждавате. Няма нищо грешно в това, да изпитвате любов към себе си. Няма нищо грешно в това. По някакъв начин човешкото съзнание направи така, че това да изглежда грешно.

 

Представете си, че излизате от тук и виждате, че всеки човек по света се обича. Каква благословия щеше да е това! И това може да започне точно тук с вас. Грижете се за себе си. Обичайте се. Подхранвайте се. Няма нищо грешно в това.

 

Боите се да си позволявате твърде много удоволствия. Придвижвате се отвъд пределите на това. Боите се, че може би в миналото сте си позволявали твърде много удоволствия. Били сте в не балансирано състояние. Но сега вашата енергия се връща в баланс.

 

Помните ли какво казвахме: „ Енергията търси решение. Енергията търси своя собствена форма на баланс. “ Когато тя не е още балансирана е в неестествено състояние на битието. Не се страхувайте да се обичате. Не се бойте от нещата, които са се случвали в миналото, когато си мислите, че сте си позволявали твърде много удоволствия.

 

Някои от вас все още носят енергията на алкохолика в себе си. Вие създадохте този блокаж. Продължавате да казвате: „ Аз съм алкохолик.“ В този момент, в това безопасно пространство, в което се намираме, можете и да му позволите да си тръгне и да се обичате? Ти не си алкохолик. Ти си ангел, който много е пил. ( смях ) И сега вие се придвижвате отвъд пределите на това. Знаете, че прекомерната употреба на алкохол вече не ви служи.

 

Преяждането не ви служи, прекаляването с каквото и да е. Сега има форма на баланс. Сега и у вас има баланс. И между впрочем трябва да кажем на някои от вас–баланса не е скучен, баланса е завършеност и изразяване по уникален начин.

 

През цялата година говорихме за свободата на душата. Имахте честта да слушате Адамус няколко пъти–как да кажа–бяхте разтърсени няколко пъти от Адамус, но открихте как се лее енергията на Сен Жермен, енергията на алхимията и трансмутацията. Ние подобно говорихме за свободата на душата. И в свободата на душата вие ставате излъчващи същности, които избирате да бъдете, които искахте да бъдете.

 

Ах, вие излъчвате точно сега. Има енергия, която навлиза във вас, чрез вас, благодарение на вас, това предизвиква огромно излъчване в стаята и за всички, които слушат. Вие сте прекрасни излъчващи същества.

 

Вие чухте доста, дори днес–и вчера–за синхроничния живот. Синхроничния живот е когато се отваряте, когато въплъщавате...когато се обичате...когато си дарявате свобода...когато излизате от безпокойството на ума и размишленията и навлизате в съществуване по пътя на Новата Енергия...всичко става синхронично. Това става сега. Всички събития изглежда се изливат навътре. Буквално отговорите са там преди да е зададен въпроса.

 

Това фактически е действителния и естествен път на Новата Енергия. Отговорите са там, преди да е зададен въпроса. Така трябва да става всичко. Как да се избавите от полярностите, ние не сме напълно уверени. Но е време да се върнете в това състояние на битието, където всички ваши нужди са удовлетворени преди дори да разберете, че имате нужда от тях. В такъв случай това наистина унищожава необходимостта от нужди.

 

Прекарахте последната година във въплътяване, пускане, позволение. Стигнахме до тази точка в Шоуд 12, тази точка в която вие избирате посоката на Шоуда. Трябва да кажем, че това е особен ден. Това е деня на 3–те седмици ( дата 16, 7 месец–юли, 2005 год.) Това не означава, че вие се ръководите и контролирате от цифрите, но понякога става така, че поемате по определени енергийни пътища–такива като тройната седмица–като време, като събитие, дори като церемония. Ето къде се намираме днес–тройната седмица, означаваща, че в този ден вие имате значителен потенциал, който е точно тук с вас. Имате нещо като допълнителен потенциал, който изплува отвътре...седем е мистично число, трансформиращо. Не е чудно, че седим тук днес.

 

По–натам. Преди да навлезем в сърцевината на причината да сме тук днес, нека поговорим за трите важни елемента, трите важни атрибута, които са свързани с тези три неща, които буквално ще ви съпътстват през следващата година. Това са много прости неща, но са ключа към работата, която ще вършите.

 

Първо, Шамбра, разберете, че Бог не представлява сила. Човешкото съзнание сега приравнява Бог със силата. Те казват, че Бог може да създава облаци и мълнии и дървета. Бог може да мести предмети. Бог може да прави всички тези неща.

 

Човечеството все още се намира в разбирането, че Бог е сила. Има директна връзка, енергийна връзка между тези две концепции–Бог и сила. Когато всичко се свежда до тези връзки, световните религии усещат, че Бог е сила. Те се страхуват от Бог и от неговата сила.

 

Това изглежда незначително, Шамбра, но не е. Това ще ви помогне да разберете съзнанието. Ще ви помогне да го разберете и как постъпват хората, как го правят и как виждате нещата, които вършите. Старата Енергия казва, че Бог е сила. Новата Енергия, новото съзнание, казва, че Бог е просто изразяване...изразяване...постоянно творчество, творчество, което няма нужда от сила зад себе си. Силата е концепция на Старата Енергия.

 

Тук ние с вас навлязохме във физиката на енергията. Енергията не съществува. Тя не съществува. Няма нищо друго, освен потенциал. „ Полето “, „ решетката “ -както ида го наречете–това не е нищо друго, освен потенциал в неутрално събитие, очакващ своята активация от съзнанието, независимо дали е групово, семейно или индивидуално.

 

Истинския източник на всичко се намира в неутрално състояние на битието, всичко е потенциално неутрално. То няма програма...няма желания...няма собствено движение, докато не бъде активирано от съзнанието. Когато се активира, то приема атрибутите на енергията. То приема различни видове баланс, на това, което бихте могли да наречете позитивно и негативно, плюс и минус, мъжко / женско...както искате го наречете. И то приема атрибутите на дуалността. И след това започва да работи.

 

Винаги има баланс между това позитивно и негативно. Основно, както сме говорими в предишните Шоуди, има баланс две трети / на една трета. Но това постоянно се променя. И има тенденция да се оформя обратно–една трета / две трети независимо от посоката позитивно–негативно. Но това е атрибут на старата енергия. Това е начина по който буквално света се снабдява със Старата Енергия.

 

Но сега в света на Нова Енергия, Бог е просто изражение. Света няма нужда от сила. Той дори няма нужда от старото негативно и позитивно. Представете си и усетете за момент: съществуването и творчеството във вашия свят нямат нужда от активация на позитивното и негативното. То няма нужда от баланса на старата енергия. То оперира от друг вид изразяване, в Новата Енергия.

 

Вие виждате изразяване и форсиране или сила, това са две различни неща. Знаем, че имаме работа със семантиката. И английския език понякога е много ограничен. Но представете си, усетете за момент преживяването на синхроничен живот, в който нямате сила. Това е просто чисто, ясно изразяване. Това е много важно да се запомни. Бог не е сила. Бог е изразяване.

 

И когато съзнанието стигне до тази точка на разбиране, това ще промени религиите и начина по който човечеството оперира един към друг. Това ще промени начина по който хората си взаимодействат едни с други. До сега това беше с борба и сила. Всеки се опитва да се сравни, да направи извод и да открадне сила, за да създаде своя история или за да се опита да се върне у Дома, понякога и едното и другото.

 

Втория момент за запомняне, Шамбра това е ...говорихме за Огнената Стена като метафора. От като напуснахте Дома, както го наричате–голямото централно слънце, Кралството, единството с Духа–когато напуснахте Дома и когато бяхте благословени от Духа да напуснете Дома, вие можехте да отидете и да изследвате това, което Духа не знаеше, вие преминахте през това нещо, наречено Огнената Стена. И там беше създадена вашата персоналност. Беше създадено това, което вие наричате същност на душата си, своето творческо начало.

 

Но също така бяхте разбити на милиарди малки парченца, когато преминахте през Огнената Стена. И по този начин вие също така изпитахте всеки потенциал, който някога може да се случи. Изпитахте потенциалите вътре в самите потенциали. Представете си всичко това идващо към вас, което изглежда като една точка от времето, един опит. Всички потенциали, които някога бихте избрали се вливат във вас. Представете си го.

 

Сега, не искаме да отиваме твърде далеч. И знаем, че това ще предизвика дискусии зад масата довечера. Но един вид, вие все още се намирате в Огнената Стена, Шамбра. Ние всички сме там. Ние все още усещаме Огнената Стена.

 

Вие избирате един потенциал и скачате в него. И този потенциал се проявява в реалността, напускайки Огнената Стена и навлизайки в грандиозното пътешествие по създаването на физическа вселена и всички измерения и оказващ се седнал точно тук на това събрание на Шамбра. Но това е бил един потенциал, който сте избрали. Има много, много други, които имат подобен или важен баланс.

 

И така в известен смисъл вие все още сте в Огнената Стена. Потенциалите все още са там. Потенциалите се вливат във вас, през вас, като поток отново изплуват и излизат от вас.

 

Едно от нещата, които усещат и разбират всички ангели във вселената, всички архангели, е че в един момент трябваше да забавим всичко това. Трябваше да отидем на тази материална форма на съществуване наречена Земя...майка...забавяне на енергията...трето измерение...за да придобием по–истинско, по –дълбоко разбиране за себе си, за да се пре интегрираме в тази Огнена Стена.

 

И така едно от нещата, които ние буквално изпитваме точно сега, е че все още сме в Огнената Стена. И ние избираме още един потенциал, за да бъдем в третоизмерната материална реалност, по този начин ще съберем всички частици и късчета, които сме разпръснали с определена цел и с голяма любов. И да ги пренесем обратно в материалния свят, би било най– добре. Мисълта, че още сте в Огнената Стена, може да ви замае. Но сърцето ви разбира за какво говорим. Вашето сърце разбира.

 

Това ще е втория атрибут, който ще се връща през следващата година. Ще разбирате много повече от това, което говорите и от това, което ние говорим тук.

 

Следващия атрибут за запомняне–и това наистина ще ви замае и ще отвори сърцата ви–вие вече пристигнахте. Вече приключихте всичко. Това е абсолютна истина. Това, което правите в момента, е да се наслаждавате на опита при преминаването на това.

 

Вече го направихте. Вече се възнесохте. Вече се интегрирахте. Направихте всичко това О, ние не говорим метафорично. Казваме го буквално. Вие вече се преобразувахте в Новата Енергия. Вече открихте изцяло творческото си начало. Преминахте целия цикъл. И затворихте кръга.

 

И вие казвате: „ Но защо тогава всичко изглежда так недовършено? “ Защото е част от вашето блестящо и великолепно желание. Сега, вие искате да го изпитате. И така, вие преминавате през опит.

 

Сега това трябва да ви дава известен комфорт. Може би сега можете да се наслаждавате на опита, вместо да се притеснявате за това ежедневно. Вие вече сте там, Шамбра. Сега се наслаждавайте на опита. Няма капани по пътя между положението ви тук и там. Там няма никакви дявали. Няма нищо, което се готви да ви изяде. Няма нищо, което да ви ограби.

 

И така, колко силно искате да го изпитате? Колко силно искате да изпитвате? Това е основния въпрос, който зададохме по– рано. Два сценария...от вас зависи.

 

Основния сценарий беше–ако искате да ги отбележим на кратко–сценария беше: труден или лек път. ( смях ) Това доста ги опростява. Но единия път беше по–труден. Единия път беше пътя на мъченика, да носите кръста на плещите си. Единия път беше на страданието. Единия път беше преминаването през травми и драми.

 

Вие знаете, че това понякога може да бъде весело. ( смях ) Но това може да бъде и собствен капан. И ние обичаме да чуваме „ не. “ Това може да бъде капан. Можете да заседнете в него. И ние мислим, че вие имахте достатъчно от него в това въплъщение. И може би е време за напредък (много от аудиторията казват „ да “).

 

Другия път е лекота и синхроничност ( аудиторията казва „ да “ ) ...пътя на простотата...път без страх...пътя на изобилието...пътя да бъдеш излъчващ учител. Вие сте тук сега на тази планета, защото сте го избрали. Нямате нужда да бъдете тук. Вие сте тук, защото сте избрали да бъдете учители. Дадохте си някои невероятни изпитания ( смях), мислейки, че това ще ви помогне да бъдете по–добър учител. Вие играхте на играта на Адамус - „ Моите страдания бяха по–големи от твоите, моите проблеми са повече–защото чувствахте: А) това е весела игра и Б ) защото чувствахте, че това ще ви даде по– голямо съчувствие и любов и знание за тези, с които се готвите да работите.

 

И така, вие избрахте лекия път, нали? И все още имате тази дълбока мъдрост. Не я пожертвахте. Вие все още разполагате с океан от знания. Все още усещате вселената в себе си. И така, ние вървим по лекия път. И това е хубаво, защото се уморихме от трудния път.

 

И така, нека сега минем на следващото ниво. Сега е момента да разопаковате подаръка, който си приготвихте за лесната история. Него го нямаше в трудната история, но го има в лесната. Вие дори не искате знаете какво беше опаковано в трудната ( смях ). Трябва да кажем че се наслаждаваме от нашата страна на завесата, веселим се, шегуваме се. Мислехме, че сме затворили Кутхуми за днес. ( още смях)

 

И сега, дойде момента. Това е много лесно. Времето за подаръка. Това е дара на ЯСНОТАТА...ясност. Вие го заслужавате, Шамбра. Вие си го подарихте днес. Той е тук, като прекрасна, светеща, сияеща скъпоценност в центъра на тази стая, в центъра на това безопасно пространство, което създадохме. Това е дар, във всеки от нас.

 

Държахте тази ясност на почтително разстояние. Държахте я далеч от себе си до нужния момент. И сега, в деня на тройната седмица, вие усетихте, че момента е дошъл. И избрахте този дар. И така, това е яснотата. Яснотата е способност...това между другото не е просто пробуждане. Това може би е първата крачка към яснотата. Но то е друг тип ясност, ясност в Новата Енергия в живота ви.

 

Както казахме по–рано, понякога нещата изглеждат много мрачни. Трудно е да ги видите такива, каквито са. Понякога сте много неопределени. Понякога се губите в това, което правите.

 

Но сега, вие си давате, вие се награждавате с дара на яснотата. И тя ще дойде при вас по различни пътища. Нямайте очаквания как ще стане това. За някои от вас, това ще бъде буквално ясно виждане или чуване. За много други ще бъде ясно знание, виждане отвъд пределите на това, което мислите че е очевидно, виждане отвъд пределите на тази реалност и измерение.

 

Разбирате ли, дори дървото...гледате го не като дърво...и казвате: „ то има кора и корона и листа. “ Ах...нека придобием яснота какво е то, да преминем на друго ниво, друг слой. Нека заметем на страни някои илюзии, които държат това дърво и които вие имате по отношение на дърветата. Вътре в дървото е скрита динамичната енергия на жизнената му сила. И вие можете да я видите или да го разберете, ако си позволите за изскочите от нивото на тази реалност–която наричате 3–то измерение и да се разширите в другите нива.

 

И да, можете да се разширите в тях лесно, ако скочите на един от тези потоци енергия, за които ви говорихме един ден, ако изберете да излезете от кутията. Скочете в спиралата. Заплувайте с енергията, която се движи нагоре и надолу. Част от нея върви навътре, друга част навън. Някои от тези енергии в един момент са тук, в следващия ги няма. Вие усещате, че сте вътре и че сте вън. Скочете в един от тях.

 

Бъдете прости...бъдете прости. Кажете си, че избирате яснота и че смятате да придобиете способността да виждате дървото такова каквото е. И ще видите, че това е илюзия–че то има кора, има корона, има листа–съществува, но като един слой или ниво, като една илюзия.

 

Ах, и когато си имате работа с хора, понякога губите яснота. Вие виждате само енергията, които те изкарват на показ. И си мислите, че това е техния единствен аспект. Бъдете ясни. Призовете яснотата. Както казахме, това е тази скъпоценност в средата на стаята. И сега това изплува във вашата единна чакра, точно сега, когато казваме това.

 

Дори ако не седите в тази стая или слушате това, ако го четете или слушате по–късно, за това има причина, помолили сте за това. Това е вашата яснота. Тя ви принадлежи. Вие сте я създали. И сега сте избрали да я внесете навътре.

 

Яснотата ви дава възможност да виждате отвъд пределите на очевидното в хората, с които си имате работа. О, те играят игри. Те имат своите фасади, нали? Яснотата ви помага да виждате тяхната енергия. Яснотата ви помага да видите кои наистина са. Яснотата ви помага да знаете точно кои сте в отношенията си с тях.

 

Яснотата не позволява тази стара борба за енергия и власт, издевателството един над друг, манипулациите по между ви ...тя ги унищожава. Другите няма да взимат енергия от вас и вие няма да взимате от чуждата. Това не ви е нужно. И на тях това в крайна сметка не им трябва.

 

Яснотата ще ви помогне да виждате всички потенциали, които съществуват в живота ви. Те са около вас. И вие питате: „ Какво е това, което трябва да знам? “ Ние ви казваме, че ви обичаме.

 

Сега искаме да знаете, че можете да бъдете чисти. Това не е нещо магическо. Това не е нищо за което трябва да полагате усилия или да се опитвате да направите. Престанете да правите опити в живота си, Шамбра. Избавете се от тази дума...няма повече опити. Опитите внасят енергията на усилието, борбата. А вие сега избрахте лекотата. И така, вие искате лек живот.

 

Това не е което се опитвате да направите. Това е, което избирате. Става дума да позволите, да разрешите това, заради яснотата на вашите собствени избори и потенциали. Съществува почти безкрайно количество потенциали, кръжащи около вас сега. Тези, които са най–близки около вас, са тези, които е най–вероятно да изберете. Но вие не сте длъжни да го правите. Може да промените това за миг и да изберете друг потенциал.

 

И да, ние знаем, че често вие казвате: „ Преди да избера потенциал, трябва точно да знам, какво съдържа. ( смях ) Искам да прочета текста. Искам да знам какво е написано с малките букви. Искам да знам всички детайли и разклонения. Искам да анализирам всичко това, преди да направя избор.“

 

Просто сте изгубили потенциал. Той се връща обратно в обсега ви сега...защото сега се опитвате да го прекарате през главата си, опитвате се да го анализирате, правите му дисекция. И той губи момента Сега, спонтанността си и синхроничността, която съдържа в себе си.

 

Можете да усетите всеки потенциал...както сте го направили преди, прекрасен опит, прекрасен. Имахте два потенциала за разглеждане днес. Позволихте си да ги усетите. Да, ние знаем, че ума ви малко витаеше по пътя, но в своята същност, в сърцето си и в своята чакра, вие вече знаехте...вие вече знаехте. Вие усещахте това...яснотата на потенциалите си.

 

Трябва да кажем, че трябва да излезете от главата си. Изберете този, който усещате най–добър за душата и единната си чакра, този който усещате като най–добър. Изберете го и го изразете.

 

Яснотата има работа с всички енергии наоколо. И има много, много енергии. Има толкова много енергии, външни енергии, енергии на човешкото съзнание и 3–то измерната реалност около вас. Това е като пренаселена магистрала. И става объркано и трудно и разстройващо и буквално ви изтощава.

 

В това е интересната динамика. Колкото повече неяснота има у вас, толкова по–изморени ставате. Колкото по–неясно е, толкова по–уморени ставате. Това е безкраен цикъл. Някои от вас буквално са хронично изморени.

 

Сега, това, което става в определена точка, е че вие толкова се изморявате, че трябва да пуснете контрола. Трябва да се върне източника на духа в себе си. Това ви освежава за известно време и вие и отдъхвате. И след това се връщате обратно в стария цикъл.

 

Шамбра, нека сега да излезем от това. Нека придобием яснота..яснота. Яснотата е способност да знаеш преди нещо да се случи. Яснотата е способност да виждаш вътрешната същност на каквото и да е, независимо дали е материално или е нематериално и да разбираш същината, есенцията му, да разбираш сърцевината на неговата енергия...разбирате ли. Това е много лесно. Не отивайте в ума си, в опит да го изчислите. То е просто.

 

И ние се смеем. Виждате ли, всичко е енергия...всичко. Микрофона по който говорим...той е направен от енергия, която е преобразувана в това, което има определена физическа форма и изпълнява определени функции. Но изяснете си това за момент. Изяснете го за себе си. Това не е каквото изглежда.

 

Това не е предмета който изглежда. Това е енергията на всички, които са говорили по микрофона. Това–в чистата си форма на битие-е способността да трансмутира и разпределя енергията дори отвъд пределите на човешкия слух, което и става точно сега. Бъдете ясни. Навлезте в това. Минете през слоевете. Спуснете се до простата сърцевина на енергията.

 

Започвате да виждате всичко ясно, каквото е. То вече няма да ви заблуждава с присъствието си, било то човек или предмет или дърво или растение. Ще видите...ще получите такава яснота, че ще можете да виждате първичната енергия на Твореца във всичко...независимо дали е човек или предмет...или дори в един от многото ангели, които се реят около вас сега.

 

Яснотата, да предизвиква въображението ви. Въображението, това е просто средство за изразяване на творчеството. Така, че предизвикайте въображението си.

 

Вие казвате: „ Но, Тобиас, аз не разбирам. Как мога да бъда ясен? “ Изберете яснотата...гледайте ясно, знайте ясно. През следващите дни погледнете произволен предмет или човек. И след това изяснете...и може да го правите с дишането...изяснявайте. И използвайте това, за да изясните визията на стария начин, старите предопределени триизмерни начини за наблюдение на каквото и да било. Бъдете ясни. Направете го ясно отново и ще можете гледате по–надълбоко и по–на далече.

 

Това не е психологическо упражнение. Не става дума да се опитвате да получите или вземете нещо. Става дума да виждате нещата в тяхната най–правдива, проста енергийна форма, да се издигнете над повърхността, да видите отвъд кутията на триизмерността, да излезете от пътя по който сте гледали до сега.

 

Този дар на яснотата, който си давате днес...той е благословия. Това е дългоочаквана благословия. Той ще ви служи в това, което предстои през следващите дни. Безусловно там, на където ще тръгнете от тук на татък, ще имате нужда от яснота.( Повече няма да бъдете заблуждавани, няма да се заблуждавате за това което мислите че е или не е реалността. Способността за яснота ще бъде много важна.

 

Не ни търсете за разяснения. Това е дар, който си давате. Получавате го днес. Не трябва да правите нищо, за да го активирате. Не трябва да го пре–активирате. Не трябва да се пазарите за него. Сега той е винаги там. Просто трябва да си спомните да го използвате. Ще отнеме малко време и след това ще става все по–естествено и по–естествено. Яснотата...колкото повече я използвате, толкова по– присъстваща ще става...когато пишете книга на пример.

 

О, да някои от вас станаха толкова затъмнени, толкова неясни, че буквално оставихте всички външни енергии на съзнанието да влязат навътре и да направят всичко там неясно и мрачно, защото това, което сте вие сега е съзнание. То е като тъмна река. И всичко това е уместно. То избира да бъде мрачна река. Но ваш избор е–да бъдете ясна река.

 

Това ми напомня историята за Шамбра, кратка история. Разказва се за Клер. Поканили я на гости. Неин приятел и се обадил и казал: „ Събираме се. Ще правим парти. Ще има десетина човека. Но ще бъде маскарад. Моля те да си намериш костюм и ела с него.“

 

И Клер разбира се направила точно така. Облякла си костюма. Маскирала се на вещица, което в определен смисъл е уместно за Шамбра, предполагам. ( смях) И отишла на партито. И прекарала там цялата нощ. И разглеждала всички костюми.

 

На следващия ден пиела кафе с приятел и той я попитал: „ И така, Клер, как мина партито? “ И тя отвърнала: „ Имаше прекрасна храна, прекрасни напитки, хубава музика. Но беше трудно. Аз никого не познавах .“ Въпреки, че всички те били нейни приятели, те били неузнаваеми. И тя усещала сякаш никого не познава. И толкова силно пропаднала в своята илюзия за реалност, че никого не познала, въпреки че много от тях познавала от години.

 

На това прилича живота ни на Земята, Шамбра. Това е маскарад. Всички са маскирани...хората крият своята индивидуалност...растенията и животните се маскират на растения и животни ( смях )...всички се проявяват като нещо. Но те не са всичко което изглежда че са, определено не са сърцевината на енергията си. В яснотата, ще можете да преминете направо през илюзията, директно през маскарада. И така, бъдете много ясни в отношението си към това, което става в собствения ви живот и с всичко наоколо.

 

Яснотата е също така и лекота между впрочем. Толкова е лесно. Започнете да я използвате. Събирайте се в групи. Когато работите с яснотата не трябва да има усилие. Това е просто избор. Това е избор просто да отидете отвъд пределите на илюзията в основата на енергията, да отидете отвъд повърхността на истинската реалност. Разглеждайте предметите. Разглеждайте хората. Всичко, което трябва да правите е да дишате и да кажете: „ Аз избирам яснотата. “

 

Сега, тук може да стане нещо интересно. Ума ви не го е постигал. Човешкия физически ум още не може да постигне резултатите, които ще получите вие. И така, той не разбира някои неща от входящата информация. За вас дори е трудно да повярвате в концепцията за неразбирането на нещо чрез ума.

 

Но именно там влиза друго прекрасно преимущество– яснотата на Новата Енергия. Ах...това ще ви накара да използвате Божествения Интелект, същността на душата, вътрешното знание, единната чакра. Това ще ви изкара от главата ви и ще ви въведе в центъра.

 

Ще започнете да получавате информация, когато гледате друг човек. Ще вдишате...ще проясните...ще вдишате есенцията...без усилие. И ще навлезете в тази есенция, за да видите неговата истинска същност. Сега, в началото може да не разбирате всичко с главата си. Но сърцето ви знае...вашето сърце знае. Вашия ум, физическия ум–който прилича на наблюдаващо, записващо анализиращо устройство–ще го разбере. Той също ще расте буквално между другото. Вашия ум ще расте и ще се разширява. Просто получете информацията. Тя е там. Тя просто не идва през ума.

 

Яснота във всичко с което си имате работа ...това ще става толкова важно от тук нататък. Както казах по–рано, никой от вас не е длъжен да е тук днес. Вие се освободихте от кармата и циклите на миналите животи. Избрахте да бъдете тук, за да внесете Новата Енергия, да учите и просто да се наслаждавате на живота. Яснотата ще ви помага да виждате истинската същност на нещата.

 

Сега за всички Шамбра, които са готови ние се готвим да се придвижим към следващото ниво. И това е хубаво и лесно нещо. За всички Шамбра, които искат да минат към следващата част от пътешествието, както знаете ние бързо се приближаваме към 18 септември 2007 год., квантовия скок на човешкото съзнание. Ето защо нещата в последно време изглеждат толкова безсмислени и хаотични.

 

И отново, ние казваме че това е благословено събитие. Това не е края на Земята. Това е само края на съзнанието, каквото го познавахте. Това буквално е началото на времето, началото на пътя на Новата Енергия. И така, всичко сега доста бързо се развива.

 

Ние работихме с вас през последните шест години. Нашия първоначален зов за служене, първата ви молба към нас, беше да се спуснем долу за да ви помогнем да преминете през вашето индивидуално и лично пробуждане. Беше също и за това да ви помогнем да преминете през моментите на пускане и позволение. Те вървят ръка за ръка–пробуждането и зова за пускане и позволение. Освобождаването означава отстраняване на енергийна структура от това в което е била вградена.

 

В известен смисъл може да кажете, че се придвижваме към завършване на нашата служба. Ние подписахме договор да бъдем с вас до 2007 год. И това основно зависи от вас–ще продължаваме ли да работим с вас както до преди или не. Винаги ще се намерят такива, които да дойдат да работят с вас, ангели, групи...винаги. Но начина по който беше осъществена връзката между нас и Шамбра е уникален.

 

Както казахме, ние се ангажирахме да работим с вас до 2007 год. Ако изберете да преминете на следващото ниво, ние ще останем. Аз, Тобиас лично ще остана примерно още десет години от днес на татък...не повече...и запомнете тези мои думи . Днес аз поемам отговорност за десет години не повече. Няма „ ако “ или „ и “ по отношение на това. Тялото ми на Земята вече се инкарнира. Това вече побърква родителите ми. ( смях ) Толкова дълго чаках завръщането си на Земята. Липсвате ми...липсва ми Земята...липсва ми това, което предлага живота.

 

Ще задържа влизането си още известно време, ако Шамбра избере да върви напред. Но това означава да излезете от кутията. Това е момента да станете от столовете. Това е момента да започнете нещо, Шамбра. Света ви очаква. Света го иска. Сега е момента да обедините енергиите си Шамбра.

 

Ние се подготвихме на нашата страна. И сме длъжни да кажем, че Кутхуми беше инициатора. Ние се готвихме да работим с някои от вас от нашата страна, за да превърнем това в реалност, да превърнем Шамбра в динамично течащо изражение, повече от ежемесечни Шоуди.

 

Дойде време, Шамбра. Ние–как да кажа–ви го намекнахме. Понякога ви подтиквахме към това и някои от вас почти си изкараха акъла. Дойде време да бъдете учители...автори...композитори...да съчинявате песни...да изобретявате нови технологии...да съветвате...да бъдете проводници на енергия... лечители.

 

Дойде време да върнете Плода на розата, страстта. Не можете вече просто да говорите за това. Не можете просто да мечтаете за това. Време е да проявите и да изразите това в своята реалност.

 

Структурата беше създадена, Шамбра на потенциалните нива. И това е структурата на Новата Енергия, която протича през себе си и се движи през себе си, което не прилича на структурите ви на Земята. Това е структура за Шамбра, за да творите в нея. Нека наречем това „утробата “на Шамбра. Това беше потенциал. Дойде време да я внесете в Сега.

 

Внасянето и ще предизвика известно съпротивление от страна на тези, които все още са в Старите Енергии. Внасянето и ще внесе известен скептицизъм във вътрешността на Шамбра, определено в Ню Ейдж движението и определено във фундаменталистките кръгове. Няма нищо плашещо по отношение на тази енергия. Това е просто енергията на Шамбра, която е готова да се прояви, готова да се изрази на Земята.

 

От тази утроба всички вие можете да получите подкрепа и изобилие, способност да творите. Можете да я използвате като място в което да се роди собствената ви страст. От там идва синхроничността, която ще ви донесе всичко.

 

Да, това за което ви молим днес, Шамбра които са готови...молим ви да вършите вашата работа с душата си тук на Земята, вашата работа с душата на Новата Енергия. И вие се паникьосвате и казвате: „ Но аз не знам какво е това .“ Ах, яснота, Шамбра, яснота. Яснотата...това е като бърсането на прах от предметите, които са стояли твърде дълго на едно място...почистване на прах. Това е като преминаването на вътрешно ниво, на многомерно ниво, за да видите енергията която наистина е там.

 

Вашата страст е там. Работата с душата е там. Може би се боите от това. Може би сте мислили, че не сте достойни за това. В такъв случай ще трябва да минете през курса на Кутхуми ( смях )- „ Какво-мислите ли че съм кравешка тор във всеки случай? “ Харесва ни.

 

Дойде време да излезете и да започнете да вършите своята работа. Това не е проповед. Това е изразяване и творчество. Вие не се опитвате да оберете или промените някого. Вие ги почитате точно там, където се намират. И те ще идват приз вас, както вече говорихме. Ще идват при вас във все по–големи количества. Ще искат да изпитат, това което създавате...да бъдат в книгата...да бъдат в музикалното произведение ...в бизнеса.

 

О, и както чухте вчера, ще можете да имате работилница за ауспуси и да бъдете духовни. Вие знаете, че това е метафора. Ауспуха, това е да се отървете от нещо–как да кажа–от много шумни отработени газове, свързани с процеса на пробуждане. Някои от вас буквално се нуждаят от работилница за ауспуси, защото вие също ще правите такива метафорични ремонти на духовни ауспуси. Трябва да контролирате някои от тези емисии от газове, които излизат на повърхността. ( смях)

 

Не е задължително това да става във вид на семинари. Може да бъде рисуване. Знаете ли колко много енергия може да има в една картина, нарисувана от Шамбра? Това е математика. Прояснете се за момент...нарисувайте картината си...това, което сте видели неотдавна. Прояснете...навлезте в по– дълбока енергия на ниво на ядрото. Това е поредица от математика и свещена геометрия. Това не са просто цветове върху платно. Това е много повече. Това би могло да е целителство. Може да е история за друга реалност. Може да е пътя по който художника се изцелява. Там има малко повече. Когато се проясните, ще видите отвъд пределите на очевидното.

 

Шамбра, дойде момента да вършите работата на душата си. Утре се готвим да помолим–с разрешението на Калдре–за някои обяснения по картината. Той беше нерешителен относно това. Но времето дойде. И за него дойде момента да придобие яснота. Време е да я сподели с всички.

 

Ние сме готови. Великия въпрос на Метатрон: „ Готови ли сте сега? “ Готови ли сте за Новата Енергия и за лекия път? “ ( аудиторията отговаря „ да “ ) Не чувствайте–за някои от вас, които не могат да кажат това „ да “ - не чувствайте срам за лекотата. От нашата страна няма осъждане за лекото и трудното. Вие не получавате никакви допълнителни точки за трудното ( смях ). Не получавате по–добро място от нашата страна. Не получавате приоритетно място в ресторанта. И не получавате специална покана в моята вила.

 

Фактически ние клатим глави и по някога пускаме някоя и друга сълза, когато избирате трудния път. Сега не трябва да е така. Бог не излъчва повече благословия и любов към тези, които са избрали трудния път. Тези, които избират трудния път, буквално обикновено губят контакт с Бог.

 

И така, Шамбра, имаме две години за подготовка. Това не е нещо плашещо. Това е радостно. Това не е никакво изискване. Няма да изостанете. Това се прави само в другите групи. ( аудиторията се смее по повод на отношението на Тобиас към поредицата от книги „ Изостаналите “ )


Винаги ще има стол за Шамбра...винаги...дори ако излезете за известно време и тръгнете на някъде. Винаги, когато изберете да се върнете, там ще има стол за вас. И ние винаги ще бъдем там, за дави служим.

 

Вие никога не сте сами, защото вие сте Шамбра.

 

И това е така!


Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова