МАТЕРИАЛИТЕ НА АЛЕНИЯ КРЪГ

СЕРИЯ ВЪПЛЪТЯВАНЕ

Шоуд 2: „Четирите аспекта (АНЕ-ТА) на Въплътяването“

(Разсейване, Тълкуване, Потвърждаване, Разбиране)

Представено от Тобиас, ченалинг чрез Джефри Хоуп

Представено пред Аления Кръг

На 4 септември 2004 год.

http://www.shaumbra.ru/frm/viewtopic.php?f=19&t=65

 

И така е скъпа Шамбра, връщаме се отново на нашата среща...в класната стая на Новата Духовна Енергия...където вие сте едновременно и учители и ученици...където обединявате енергиите си с нас всеки месец, за да обсъждаме на много и различни нива чрез Шоуди това, което изпитвате и което изучавате. Идваме и помагаме за издигането на енергиите тук. Идваме за да ви обичаме, да се шегуваме с вас, да поседим заедно.

 

Ние идваме тук, за да преведем собствените ви думи обратно към вас Вие сте тези, които създават всичко това и то е феноменално. Това, което идва тук днес, не е писано до сега, не е преживявано преди. Това не е нещо, на което да ви научим. Това е нещо, което сте научили и учите нас и всички останали.

 

Така, че ние ви почитаме. Ние носим своята благословия днес. Ние ви носим благословия и любов и на вашето семейство, благословия и възпоменание.

 

Да разбира се, ние идваме за да ви напомним кои наистина сте. Както обсъждахме в последния ни Шоуд, вие не сте човека, който седи в стола. Вие сте много повече от това. Вие не сте личността, портрета от шофьорската си книжка. Вие сте много по-грандиозни от това. Вие не сте просто човек...вие сте много повече.

 

Тук днес слушащите и седящите–или даже тези, които ще четат това съобщение или ще го слушат в последствие–днес тук се обръщаме към тези, които бяха лидерите на небесните си семейства, към тези, които се наричаха Крале и Кралици в миналото, към тези, които бяха учители в другите измерения. За това дойдохте тук на Земята да изучите нещо ново от името на Всичко Което Е. Понякога не виждате това, защото го разглеждате само от едно илюзорно възприятие. Понякога забравяте кои сте, защото е по–лесно–да бъдеш просто човек, седящ в стола си.

 

Но днес възнамеряваме да разклатим някои енергии ( смях ), да ви помогнем да разберете, че можете да напуснете тези столове. Можете да бъдете повече, от това което си мислите че сте, да се разширите отвъд това.

 

Скъпа Шамбра, трябва да споделя с вас тази история, че неотдавна Калдре беше обвинен в пасивност и следователно, че всички вие бяхте пасивни, че не правите достатъчно, за да промените света, че трябва да излезете навън, че трябва да имате кауза. Трябва да се борите за нещата. Трябва да взимате страна и да имате страст към работата си.

 

Трябваше да ви го споделим, когато го чухме. И трябваше да се посмеем, когато видяхме реакцията на Калдре, защото той се изненада...почеса се по главата. Но ако това е станало с него, ние сме убедени, че ще се случи и с вас–до известна степен вие не сте пасивни. Колко работа вършите.

 

Но сега вие вършите друг тип работа. Това не са Старите бойни полета на дуалността. Вие не се опитвате да се сражавате за определена кауза или за другите, защото знаете, че в момента в който започнете битка за някаква кауза, вие отново ще бъдете въвлечени в дуалността. Вие сте в еднаква степен в проблема и в решението.

 

Ние чувстваме енергията, особено в предстоящите избори в тази страна ( САЩ ) и вие трябва да вземете страна. О, това ни напомня на ченалинга от преди четири години. „ За кого ще гласувате?“- питахте в своите Въпроси и Отговори. И ние ви казахме: „ Не гласувайте. Останете на страни. Останете зад ниската стена. Наблюдавайте. “Бъдете наблюдатели известно време, защото когато сте наблюдател, вие сте извън дуалността. Вие сте в динамиките на Новата Енергия и след това можете наистина да разберете как работят нещата.

 

Наблюдателя разбира, че няма нужда да променя света. Няма нужда да носи отговорност. Това вече не е отговорност. Това е една от причините, някои от вас да имат главоболие или болежки из тялото си, в опит да поемат отговорност за проблемите на света и да го променят.

 

Най–грандиозната промяна в света, която можете да направите, най– голямата, която всеки лидер може да направи за света е да го обича, да го приема, да го разбира точно там, където иска да бъде. Всеки човек, всяка форма на живот е точно там, където е избрала да бъде. И ако вие застанете зад нея ще видите, че това е истина. И тогава ще знаете какво да направите в този момент. Ще знаете, че не трябва да ходите и да променяте всичко. Ще разберете, че вече няма нужда да взимате меча, Шамбра.

 

Пасивно? Едва ли...защото вие вършите нова работа...в предните позиции...пионерска дейност в Новата Енергия ...в новото разбиране, че можете да превъзмогнете дуалността...че можете да отидете отвъд пределите на Стария стил на сраженията. Пасивно? Едва ли...за всичко което преживяхте...за всичките предизвикателства и трудности...и точно сега едно от най–големите предизвикателства–как да се придвижите отвъд, как да освободите всичко, което сте си мислели че сте, за да станете всичко което наистина сте.

 

Това създава потенциал за промени и у другите. Това не е принудителна промяна. Това не е непоискана промяна. Тя създава потенциал. Какво по –величествено би могло да има за хората и ангелите, които вървят по вашите стъпки на просветление и осъзнаване от това, че им предлагате всички потенциали, стига да ги изберат? Вие им показахте възможности, идеи и варианти. Вие им дадохте указания, насоки и възможности. Показахте им ключа към загадката и упътването за всички тези неща. Те могат да ги изберат ако искат. И ако не искат промяна, така да бъде. И така, те ще се намират точно там където трябва да бъдат.

 

Вие, Шамбра работници на промяната ...или играчите на промяната, както и да го кажете. Вие сте засегнати от промените в себе си в момента, защото сте го избрали. Вие избрахте различен начин на живот, различен начин да бъдете тук на Земята . Вие сте избрали да преминете от „ две “ или дуалноста, отвъд борбата на силите и в цяла нова енергия, Новата Енергия. И тя е абсолютно нова, съвсем нова.

 

О, в тези серии ще говорим много за физиката, ангажирана с Новата Енергия...какво наистина означава...как може да бъде привнесена в живота...какво е тя...и какво не е. Имаме много материал. Но искаме да започнем сериите днес, като просто ви благословим.

 

Почувствайте благословената ни енергия. Почувствайте енергията в думата „ благославям". Ние не се опитваме да благославяме или да изцеляваме. „ Благословията “ това е приемане и почит към вас. „ Благословията “ това е енергия, в стадий на потенциал или в неутрално положение, в готовност за активация. „ Благословията “ това е нашата любов към вас, която привнасяме сега.

 

В този ден, скъпа Шамбра има някои различни енергии, базирани на нашия гост днес, защото това не е само гласа на Тобиас тук. Това не е просто Калдре. И това не сте просто всички вие заедно в един Шоуд. Към нас се присъедини енергията на Охам ( Ohamah ), който дойде преди малко.

 

Виждате ли, както аз Тобиас, Охам е бил в човешка форма и той разбира, какво е да си в тяло. Той разбира какво е да си затворен в затвора на съзнанието си, в собствената си история. Той разбира какво е да излезеш отвъд историята си.

 

Виждате ли, той беше боец, един от най–жестоките от всички...да варварин, който обичаше битките...който обичаше да убива...и който правеше това със страст. Но след това беше ранен. Седем години лежа на камъните и хората се грижеха за него, хранеха го, облекчаваха болката му и поддържаха живота му. И той ненавиждаше това и беше ожесточен. Но това беше опит, който той си беше подарил и го изпита изцяло.

 

О, през цялото това време, всичките седем години на изцеление, той беше толкова сърдит на Духа, на човечеството и на всичко което някога е правил. Но той притежаваше огромно търпение благодарение на което успя да се изцери волево. Той превъзмогна тялото си посредством сила и воля. Той превъзмогна ограниченията на човешкото и се издигна отвъд пределите. Стана независим.

 

Той не принадлежеше към никоя определена група. Той започна сам самичък. Той нито веднъж не повикал ангелите на помощ, докато лежал на камъните. Той пожелал да го направи сам. Той имаше такава страст...беше толкова смел...и толкова силен...и толкова глупав също така. ( смях )

 

И той се смее, защото има съобщение за вас днес...О, няколко съобщения. Едно от съобщенията е, че той разбира че не трябва да се придвижваме със сила и воля–това, което му помогна да излезе от тази история, му позволи да отиде отвъд ограниченията. Той осъзна, че може би това е трябвало да стане по този начин тогава, защото такива са били разбиранията на света преди 50000 години.

 

Но скъпа Шамбра, той дойде тук днес за да ви донесе съобщение–едно от съобщенията е–че това не трябва да става с усилие на волята и няма нужда от прилагане на сила. И така, днес ще говорим с много гласове, вашите гласове и гласа на Калдре и Охама...и да, малко гласа на Гуан Ин за подправка. Ще говорим с всички тези гласове.

 

И ние ще ви изпратим енергията на Шамбра, Новата Енергия, в Новата Енергия, където силата НЕ е сила. Силата не е сила...разбирате ли? Все още съществува този начин на мислене в съзнанието, че нещата трябва да стават по волята ви, насила с натиск. Но това не е вярно. Както научихте през тези години, става дума за приемане и зачитане.

 

И това е едно от съобщенията което ви носи Охама. Той ще продължава да работи с вас в своето училище, стигайки до разбирането как в действителност работи физиката.

 

О, физиката работи, когато прилагате натиск върху нея, но винаги има противодействаща сила от другата страна. Ах...да...да. Ако направите нещо сега, Шамбра в чувствено, високоенергийно състояние, в което се намирате в момента, със сила, то там ще има обратна тяга. Ние не казваме, че това е хубаво или лошо. Просто казваме да се пазите от нещата, които ви дърпат назад. ( смях )

 

Сега Новата Енергия няма отношение към силата. О, енергията е тук. Динамиката също. Страстта изцяло може да бъде изпитана, творчеството да се изрази изцяло. Но няма нужда да прилагате сила по пътя си.

 

Разглеждайки енергията на Шамбра, ние виждаме че много от вас са стигнали до тази точка чрез дисциплина и решителност. Слушате ни, говорейки, че в Новата Енергия няма сила...Новата сила всъщност не е сила. Почесвате се по главата и казвате: „ Това звучи много фино, без субстанция, без гръбнак “ ...да, защото сте свикнали да проправяте пътя си през нещата. И това работеше.

 

Но какво забелязахте? Просто, когато си проправяте пътя през нещо, се появява още нещо през което да се налага да преминавате. Не се ли изморихте от тази игра?

 

Между другото, трябва да добавим, че гласа на Охама се присъедини днес към Шоуда. Така, че аз Тобиас трябва да отбележа, че тук може да има някои изявления, за които не нося отговорност ( смях ). Така е, защото тук става дума за слети в едно гласове. И също така трябва да отбележа, че...бъдете внимателни, кой ще отговаря на въпросите днес. ( смях )

 

И така приятели, Новата сила не е сила. Тя идва естествено и леко. И ако трябва да прилагате сила и дисциплина и цялата тази конструкция в живота си–дойде време да пуснете всичко това...освен ако не пожелаете да продължавате по този път. Това може да дойде при вас така меко и мирно, но все пак високо организирано. Може да откриете конфликт в утвържденията. Как може живота да бъде възбуждащ и изпълнен и енергизиран, когато не трябва да прилагате сила или натиск? Това звучи неутрално. Звучи анемично.

 

Ах, скъпа Шамбра, ще откриете, че всичко е различно. Има физика на Новата Енергия, която променя парадигмата, която издига всичко, която говори, че можете да бъдете така изпълнени, както никога до сега не сте осъзнавали, без употреба на сила и натиск. Вие казвате: „ Добре, как мога да оцелея в потока на пътния трафик? Кака да оцелея в работата? Силите постоянно ме притискат. Трябва да дам подобаващ отпор, за да се защитя. “

 

Да се защитите от какво? От какво? От усещанията? Страхувате ли се да усетите отново? Нека тези сили ви атакуват директно. Нека така да бъде, щом смятат, че така трябва, защото когато го направят, те отварят разярените си усти и оголват зъби в опит да ви захапят, но там няма да има нищо, защото вие сте в друга сфера...виждате ли...в друга енергия.

 

Те са в дуалността. Те се хранят със слабостта. Те се хранят с тези, които все още се борят. Те искат да разберат кой е по–добрия войн. Нека ви нападат. Вие ще бъдете като въздуха. Ще се изпарите и ще изчезнете и те няма да могат да се нахранят с нищо–ще потърсят някой друг, да захапят него, вместо вас.

 

И така, Шамбра, помнете–че Новата Енергия това не е силата. Това не е сила. Това е динамика и физика, в този филм, ако искате да го гледате.

 

Какво знаем в действителност? Много...но има още много за учене. Има много повече във физиката на Новата Енергия–и Старата Енергия–това е пълно разбиране за това как наистина работят нещата...когато отивате отвъд пределите на материалното ниво...как работят в това, което Охама нарича „ Поле. “

 

Поле, това са всичките енергии, намиращи се отвъд материалното, отвъд атомите и протоните и неутроните и електроните и всичко останало. Те всички представляват реакции в Полето. Тези енергии реагират на това...как енергията се движи навътре и навън из реалността. Те правят точно това през цялото време.

 

Елементите–субатомните елементи–се движат навън и навътре из реалността. В един момент те могат да бъдат видими и открити...в следващия момент–не. Къде се преместват? В други измерения. Просто защото физическите очи–и грубото електронно оборудване–не могат да ги измерят, не означава, че те не са там.

 

И така, какво говори това за вас Шамбра и за реалността, вашата реалност, кои сте вие? Какво означава това, кои сте вие, какво не сте осъзнавали до сега?

 

Сега ще започнем с дълбоко и силно заземяване в момента Сега. Това е мястото в което всичко започва...точно тук. Може да дишате. Може да мислите.

 

Охама каза нещо, на което ние много се смеем от нашата страна. Той каза, че се е научил да престане да мисли и да започне да създава. Това е голяма разлика, знаете ли? Има тенденция хората да обмислят пътя по който да излязат от дадена ситуация с усилие. Той се е научил да престане да мисли и да започне да създава. Мисленето го забавило. Мисленето беше една от бариерите. Опита да премислиш всичко в главата си прилича на плъх в лабиринт, неспособен да излезе от там.

 

Все още сте в главата си. Все още сте там. Нека отидем в момента Сега, толкова силно заземени, че да можете да почувствате краката си...да усетите местата си...да усетите ръцете си и бедрата си и лицето си...да можете да усетите косите си...да усетите дишането си, повърхностно ли е или дълбоко.

 

Това е толкова силно в момента Сега, в който откривате че се намирате в стая...болшинството от вас са обкръжени от други хора...някои не са...и в стаята е шумно. В миналото вие се опитвахте да навлезете в това състояние и да блокирате шума. Защо ? Шума е там. Той е част от вашата реалност и от момента Сега. Част от вашето тяло може да изпита дискомфорт. Приемете, че част от тялото ви се намира в известен дискомфорт.

 

Бъдете изцяло в момента Сега...фокусирани в Сега...присъстващи в момента Сега...бъдете с тялото и ума си в Сега...и Духом в Сега...точно тук на това място...там, където сте...точно в този момент...в тази част от пространството, в което сте...на вашата снимка, която правим в момента...щрак, точно в момента Сега.

 

Това започва тук. Започва сега. И никога не го забравяйте. Вие не можете да достигнете Полето, не може да получите достъп до коридорите на измеренията, ако не сте в Сега, защото то ще ви отхвърли в един вид въздушен тунел. Ще ви захвърли в състояние на дисбаланс. Вие сте точно тук, точно сега. От този източник, от тази котва на Сега, вие може да се разширите до другите измерения.

 

Как да го направите? Ох, не със сила и с мислене. Не можете да измислите пътя си до другите измерения. Понякога можете да фокусирате пътя си, но има равна и противоположна сила на опитите ви да го направите. Става дума за позволение и приемане. Става дума за познанието, че вие не сте само физическо тяло. Вие не сте ограничени в своята индивидуалност в това въплъщение. Става дума да си позволите разширение.

 

Аз, Тобиас си давам разрешение да бъда изцяло присъстващ в момента Сега и това включва не просто човешката реалност, не просто човешката илюзия, но и всичко останало. Давам си разрешение да бъда тук с Шамбра на Земята, също така да присъствам и в ангелските сфери. Давам си разрешение да бъда пълен и разширен докато се издигам и пресичам сферите и областите на различните измерения. Аз, Тобиас си давам разрешение да бъда всичко което съм и всички потенциали, които мога да бъда и всички изразявания, които избирам да изразя.

 

Можете ли да си кажете същото, Шамбра? Можете ли да си дадете разрешение да бъдете изцяло закотвени в Сега...без да отричате къде сте и кои сте...и след това да си позволите, да си дадете разрешение да отидете отвъд пределите, да се извисите?

 

Точно това е мястото наречено Поле или „ Космическа Решетка.“ Някои го наричат „ изтъкана мрежа “ или „ зоната .“ Има много, много имена за това. Това е източник на енергия. Това е мястото в което стигате до нова реализация и разбиране. Ще продължим да го обсъждаме и в следващите дни. Това е мястото, на което прекрачвате границите. Това е там...о, вие се разширявате по начини, които вашия човешки ум не може да си въобрази.

 

Полето...“зоната “...когато разбираме, как наистина работи енергията в тази точа, в Полето...о, това е, което Охама се готви да ви обясни в големи детайли в своята школа. Полето, Шамбра е мястото от където идва Новата Енергия. И придобивайки умението да достигате този източник на енергия, вие също придобивате Нова Енергия...Новата Енергия.

 

Това е феноменално–да работиш с това. Ние поработихме до известна степен тук днес, на нашата страна, помагайки да подготвим това и за вас. И това не се поддава на никакви описания. Това е Нова Енергия, за първи път в историята.

 

От Полето може да стигнете до разбирането до цялото ви пътуване тук на Земята–спомените, за които сме говорили-ще стигнете до разбирането как ние Шамбра, се срещнахме за първи път в дните на Атлантида в двореца Тиен, изучаването на транс–измерните реалности. Помните ли това? Помните ли как започнахме заедно и говорехме заедно...десетки, хиляди пъти, разбира се...говорехме за транс– измерните реалности...бидейки способни фактически да ги вземе от реалното им място, от нашите храмове ..и да ги пуснем в другите измерения...да ги скрием в известен смисъл?

 

О, няма да правим това днес. Бихме направили дворците си съвсем реални, присъстващи в Сега. Но тогава имахме нужда да ги скрием. Трябваше да станат невидими. Бяха като в мъгла. Бяха прозрачни.

 

Благодарение на Полето, вие може наистина да разберете. Не ходете в Акашовите записи. Те са ограничени в сравнение с Полето–това са две съвършено различни неща. В Полето вие можете да разберете времената в които се събирахме заедно, когато се събрахме за първи път, когато казахме, че тръгваме на общо пътешествие. Ще изучаваме и изпитваме всички неща и реалности на Земята и на другите места. Ще стигнем до този момент на удовлетворение заедно.

 

Постойте с нас за момент в... Полето. Потока от спомени ще се завърне. Има толкова много от вас от времето на Иешуа преди две хиляди години. Някои от вас бяха точно тук, на святата земя. Някои бяха по други краища на Земята, привнасяйки семената на Христовото съзнание, на божественото. Чрез Полето можете да извикате и да усетите тази памет. Но помнете, че вие също така присъствате в момента Сега...интересно, как можете да бъдете на две места едновременно.

 

В Полето можете да си помогнете да си спомните, защо сте избрали да дойдете тук в това въплъщение, в това време на промени, във времената на Новата Енергия. Това ще ви помогне да си спомните причината, защо сте тук днес, защо сте на Земята. В Полето можете да видите как вашата история е просто история, ограничена, но прекрасна. Ще можете да я превъзмогнете и да се разширите отвъд пределите.

 

Всичко това започва и свършва в съвършено пълно осъзнаване на себе си в този момент Сега. Няма нищо подобно на това. В Полето ще можете да станете прекрасен наблюдател и да видите как работят енергиите, да видите как сте планирали да дойдете в това въплъщение, за да стигнете до тази точка, да направите следващата стъпка. От енергията на Полето можете също така да наблюдавате какво става в момента по света.

 

Последния месец, Шамбра, имаше високо напрежение, случиха се всякакви видове промени, от всякакъв характер в живота ви. И вие си мислехте, че този месец ще бъде време за отпуска и разпускане. А той се оказа много, много напрегнат месец на Земята и в живота ви. И това ще продължава и през следващите няколко месеца. И дори ще се усилва.

 

Ох, но Шамбра вие сте в Полето. Също така се намирате в Сега. Това може да бъде енергизиращо. Няма нужда да е трудно. О, света около вас преминава през собствените си движения, урагани, които се придвижват от Бахамите към южните части на Съединените Щати едни след други. Погледнете от Полето на това, което става в действителност.

 

Това, което наистина става тук–е чистка на вашите Стари Енергии от времето на Атлантида, енергията на Азура–тя беше промита и изчистена от грандиозни ветрове и дъждове от островите. Тези дъждове и ветрове ще пометат бившите центрове на Атлантида, зоните около Куба. Така ще се пречистят и освободят Старите Енергии. Какво удоволствие е това да стане точно по този начин! Те ще донесат освобождаване на енергията, така че голяма част от това което е било преди, да може да се върне към цялото по този начин.

 

През следващите месеци ще продължите да виждате поредица от случаи на Земята в които земите от Средния Изток преминават през трансформация и пребалансиране. Виждате, че там активността нараства и ще продължава.

 

Видяхте неотдавна серия от събития в Русия, защото тази страна е готова за истинско–както вие бихте го нарекли-изцеление, за истинско обединяване на енергиите. Това е дълбоко наранена област. И ние сме тук за да обявим, че смятаме да вземем Калдре и Линда и някои от вас там много скоро. Тя сега е готова. Ще видите...да...когато говорим за много силен потенциал за големи промени на земята, някои от тях се налага да се случат в други центрове на Атлантида, там е нужно общо пребалансиране и преструктуриране на Земята.

 

Но ще позволите ли това да ви повлияе? Ще позволите ли това да черпи енергия от вас? Или ще можете да останете наблюдател и да видите, че все пак всичко е както трябва да бъде. Трябва ли да бъдете изцяло увлечени в тази драма? Или ще можете да останете на своето суверенно място, в личното си безопасно пространство? Вие сте светлинен маяк за другите, другите, които преминават, които търсят учител.

 

И така, Шамбра искаме днес да поговорим за това, което вие наричате четирите окончания „ АНЕ “ ( TIONS) на въплъщението. Има се предвид еднаквите окончания на думите Distraction, Translation, Validation, Perception ( Разсейване, Тълкуване, Потвърждаване, Възприемане), които се превеждат като „ ТIONS ” -да избягаш, да се опазиш от нещо. Това са четирите „ АНЕ-ТА “ на Въплъщението...това са нещата през които сте преминали за да го достигнете. Това са предизвикателствата, които срещнахте по пътя си особено през последните 30 дни. И вие искахте да поговорим за тях, да го споделите, да го сложите на масата и да го направите достъпно и за другите...четирите зони, с които работихте. Искаме да поговорим малко за това днес.

 

Първото от четирите „ Анета“ е Разсейването. Ох, Шамбра, поддържайте един и същ курс. Дръжте курса, не го насилвайте, просто останете в същия курс, дръжте посоката.

 

Толкова е лесно да се разсеете...да се отвличате с новините, събитията...със семействата си...с любимите си...даже от собствения си ум. Вие сте в такава прекрасна точка на внасянето навътре на енергия и божественост. Но сега разсейването нараства. Много неща изглежда ви бутат встрани. Опитват се да ви отблъснат встрани–не е ли така?- създавайки ви трудности. В момента, в който си помислите, че сте постигнали някакъв прогрес или сте стигнали до по– дълбоко разбиране, идва разсейването.

 

Това може да бъде всичко от живота ви. Използвайте момента. Погледнете живота си от позицията на наблюдател на разсейването...нещо, дошло внезапно...нещо, което не сте планирали...случай...експеримент...човек...ситуация със здравето на любимия...ситуация в работата...ситуация с парите...разсейване.

 

Даже този ментален глас в главата ви, казващ: „ Интересува ме, наистина ли съм длъжен да направя това . Интересува ме, длъжен ли съм да се опитвам да бъда по–нормален, губейки толкова енергия за това ( смях ). Интересува ме, на къде ме води всичко това и до къде ще стигна. “Шамбра, всичко това е разсейване. Поддържайте курса.

 

Всички разсейвания съществуват, защото вие създавате промени. И енергиите наоколо са привлечени от това. Те са привлечени, следователно ви разсейват, защото се чудят какво се случва с вас.

 

В известен смисъл, както сме казвали и преди това е тест. Те ви проверяват, за да разберат от какво сте направени. Те проверяват дълбочината на издръжливостта ви и дълбочината на вашето разбиране. Така те изскачат в живота ви. Те не са там, като нещо лошо. Не Бог ви ги е изпратил. Ние определено не сме ви ги пратили. Това е естествено проявление.

 

Докато се придвижвате от една енергийна форма към друга, това ще предизвиква всякакви енергийни форми, около вас, които ще реагират по такъв начин. Те не се опитват нарочно да ви разсейват, но реагират, за да разберат какво става, за да разберат как я карате.

 

Не им позволявайте с разсейването да ви дърпат назад, да ви тласкат към дъното или да черпят от вашата енергия. Разберете, че те са естествена реакция

 

Разсейванията присъстват също така и в световен мащаб, защото през следващите три години на Земята ще има големи, големи промени. Не говорим за катастрофи. Говорим за промени...промени в енергията...грандиозни смени от вибрационната към разширяващата се енергия...грандиозни промени...квантов скок.

 

Ще слушате все повече и повече за квантовия скок и това не е само заради нас. Това ще идва от всеки ъгъл. Ще идва и от науката. Ще идва от религията. Ще идва от социалните работници и тези, които си имат работа с правителството–квантовия скок, отново и отново. И така, това, което става сега по света, тъй като се случват метаморфози и промени– идват и разсейванията. Промените идват.

 

И така Шамбра, поддържайте курса. Не позволявайте на разсейванията на ви отбият встрани. Бъдете наблюдател. Осъзнавайте, че те са там, но дръжте същия курс.

 

Второто „ АНЕ “, това е Тълкуването или Превода. Това е интересен феномен, защото сега около вас стават най–различни неща. Усещате ги. Оплаквате ни се от тях постоянно! ( смях ) Знаете, че те са тук. Знаете какво става около вас. О, и вие се чувствате така небалансирани понякога и без настроение.

 

Знаете, че има изобилие от информация която преминава през вас и бива изтегляна към вас. Казвате ни, че можете да усетите зареждането, но не знаете какво е. Не може да го възприемете с ума си. И това е и проблема–проблем при превода. Ума все още се използва от всички вас, като изначален източник на информация. Информацията, която навлиза не може просто да бъде преведена чрез ума. Той не разполага с капацитет за това.

 

Това е като да се опитате да вкарате напълно нова компютърна програма, от най–високо ниво, сложна оперативна система в стар компютър...виждате ли. Компютърните чипове и платки няма да знаят как да преведат тази абсолютно нова оперативна система. Точно през това минавате в момента. Не знаете как да интерпретирате това, което навлиза.

 

Използвайте този момент. Престанете да мислите. Използвайте момента да усетите. Почувствайте енергията. Престанете да се опитвате да пресмятате.

 

В момента изтегляме нещо за вас. О, цялото днешно бърборене е за да ви разсеем, между другото ( смях ). Тук се случват толкова много други неща. Зареждаме ви с нещо. Вие се опитвате да го схванете . Опитвате се да го разберете. И не можете. Казвате: „ Това не трябваше да е зареждане. Може би се заблуждавам .“ Ах...съмненията напират, не е ли така?

 

Човешкия ум в момента няма възможност да преведе огромното количество междуизмерна информация, която идва към вас. Вие знаете, че тя е там, нали? Но не знаете какво да правите с нея. Не знаете как да се свържете с това. Не знаете как да я поместите в подредените си мънички чекмеджета и кутийки, малките си затвори.

 

Така, това идва почти незабелязано. То се усеща като че протича през вас и изтича обратно като вятър. Но не става точно така. Не изтича обратно. Остава вътре. То се съхранява, докато сте готови да го разберете.

 

Така, как разбирате всичко това? Как си превеждате без да използвате ума? Ах, това става с помощта на божествения център...божествената интелигентност...със сърцето...с душата си....както и да го наречете. Вие казвате: „ Добре, къде се намира това? Къде е? Как да го намеря? “

 

Ах, престанете да мислите! То е там и винаги е било там. Нека просто да го наречем „ божествена преводаческа система “, която винаги е на мястото си. Това е факт, тя не е била използвана до сега, докато сте били на Земята. Тя е там.

 

Как я активирате? Просто и дайте разрешение. Само това е нужно- вашето разрешение. Вие сте господаря. Вие ръководите собственото си кралство. Позволете му да функционира. Нека работи за вас.

 

Сега, в началото ще има битка с ума, който скача и казва: „ Дай ми контрол. Изпращай цялата информация към мен. Искам да имам това. Искам да създам историята си, даже по–голяма от колкото е била. “ Шамбра, кажете на ума си отстъпи. Кажете му да си почива. Фактически, пуснете го в отпуск за един месец.

 

Позволете на тази божествена интелигентна система да превежда. Как ще го направи? Дайте разрешение. Нека започне да превежда това огромно количество информация.

 

Някои от вас...вие знаете, че е там. Опитахте се да го нарисувате. Опитахте да го обрисувате. Опитахте се да го опишете с поезия и музика. И това е прекрасно...продължавайте, защото това е даване на разрешение на информацията да бъде преведена. Може това да няма смисъл за вас в момента, защото смисъла е ментално нещо. Но превода е там, когато работите с него, когато му позволявате да се прояви, когато не се боите от него. Когато започнете да го използвате, ще видите разликата.

 

Ума ви ще се приспособи. Това е едно от качествата му–той е много приспособим. Той може да създава грандиозни истории. Той е доста приспособим и ще свикне. И след това ще дойде да помага в процеса на превода. И цялата тази информация, навлизаща от сферите на другите измерения може да бъде абсорбирана от ума.

 

Но сега ума поема отговорността за това. Ние знаем, че това отчасти ви разстройва. Искате точно да знаете какви са параметрите на божествената интелигентност. Трябва да се отървете от това. Трябва да повярвате в себе си и в своята божественост...не в нас...не в някой друг...а в себе си. Превода започва. Ще усещате вътрешно движението на енергията.

 

И отново, тук ума ще иска да скочи и да я хване и да даде определение. Отървете се от това. Разберете, че тази информация трябва да бъде подходящо пренасяна през многото нива на вашата реалност. Но след това вие ще имате някои от моментите „ Ах “ или „А- Ха “, от които започва разбирането.

 

Това ще бъде трудно да се обясни на другите. Може би даже е най– добре за момента да не се опитвате, защото сега ще има грандиозни концепции за квантовата физика, които ще накарат творчеството и духовността да изглеждат толкова основни. Вие ще достигнете ново разбиране. Не е нужно да ги изразявате веднага. Просто ги поемете.

 

И така, трябва да кажем, че превода на тази информация се явява един от най–интересните аспекти на въплъщението, защото внасяте всичко навътре. Но ако кажете: „ Къде са всички тези системи, с които трябва да си имам работа? “-те са там, но това не е Старата система на ума.

 

Така, нека преминем към третото „ Ане. “ Потвърждаване. Шамбра, бидейки тук в безопасното пространство на момента Сега, всички заедно, ВИЕ ЗНАЕТЕ ВСИЧКИ ОТГОВОРИ. Вие ги знаете. Част от проблема е в това, че се съмнявате и след това търсите потвърждение наоколо от света на дуалностите.

 

Вие знаете отговорите в измеренията и реалностите на Новата Енергия. Но след това търсите потвърждаване в дуалността на Старата Енергия. И тук се поражда голям конфликт, не е ли така? Те не работят заедно. Получавате всички тези нови усещания в живота си, но съмнението се връща обратно в търсене на потвърждение. Търсите го в хората около вас. Търсите го в събитията, в определени събития в живота си.

 

О, вие имате всички тези прекрасни прозрения, творчески реализации. И казвате: „ Но сега трябва да видя това проявление по определен начин. “ Подлагате се на проверка, внасяйки всичко в дуалността. Отивате в дуалността за потвърждаване. И тогава се пораждат дисбаланси.

 

Сега вие знаете всеки отговор и знаете, че го знаете, не е ли така? Това е усещане. Това вътрешно знание. Но после вие се съмнявате. Отстъпвате.

 

Шамбра, останете в този момент Сега, Божественото Сега. Вдишайте навътре и позволете на отговора да се появи. Мислите ли, че не сте си дали всеки отговор във вид на потенциал, когато дойдохте на Земята в това въплъщение...всеки отговор на всеки потенциал? Бихте могли да кажете че сте се „ пре–застваховали “с всеки инструмент и ресурс от който бихте могли да се нуждаете по пътя си, така че когато попаднете там–той да изскочи и да е там за вас. Вие знаете отговора.

 

Отговора може да не е такъв, какъвто вашето човешко аз предполага, но той е там. Отговора понякога може да бъде друг въпрос. Отговора може да бъде фактически много отговори в един и същи пакет, но той е тук. Той е тук сега.

 

Когато търсите потвърждаване, престанете да пресичате моста на съмнението и да се връщате обратно в дуалността, защото там няма да получите отговор. Фактически, дуалността Никога няма да ви даде потвърждение за работата в Новата Енергия, която вършите. Тя не иска да ви го потвърждава. Тя иска да съхрани индивидуалността си. Тя не иска да потвърди и вас. И така, когато се завръщате тук, вие ставате не –потвърдени.

 

Нямате нужда вече от потвърждаване. Можете ли да пуснете това? Нямате нужда от потвърждаване. То е само начин да се опитате да оправдаете своето съществуване, да облекчите съмненията си, да се опитате да построите отново старата си история, но по–голяма. Ох, потвърждението, това е прекрасен път, метод, който използвахте, за да създадете Старата си история. То вече не ви е нужно.

 

Какво се опитвате да потвърдите? Своето съществуване? Ощипете се! Това е потвърждение. ( смях ) Вие сте тук. Опитайте се да потвърдите, че се намирате в Новата Енергия. Вдишайте дълбоко. Вие сте тук по много и различни начини.

 

Потвърждение ли е вашата духовност...сумата в банковата ви сметка? Когато нямате пари в банката, значи ли това, че не сте потвърдени? Тогава си мислите, че вашата духовност е несериозна. Потвърждение ли е количеството хора, които ви обичат, които клатят глава и ви казват „ да?“ Това ли е вашето потвърждение? Не го търсете тук. Шамбра, нямате вече нужда от потвърждение.

 

Помнете това, защото през следващите няколко дни ще преминете през опит, който няма да е лош, но ще ви накара да обърнете внимание на потвърждението. Нужно ли ви е то? Спомнете си какво сме говорили за него днес.

 

Потвърждаването–не се нуждаете вече от него. Много хора страстно го желаят, жадуват и се борят за него по най–различни начини. Потвърждение–за какво?

 

Нека преминем към четвъртото „ АНЕ “ на въплъщението. ВЪЗПРИЕМАНЕ, РАЗБИРАНЕ. Сега се придвижвате към съвсем различно състояние–и вие знаете кои сте. Реалността се променя. Възприятието се променя. Всичко се променя.

 

Беше ви трудно с това няколко дни, защото се учудвахте защо всичко се променя. Така е защото Вие се променяте. Вие си позволявате да се побърквате понякога, защото всичко се променя и част от вас се бори с това. Искате всичко да си остане по старому, но искате и да е по–хубаво от преди. ( смях )

 

Шамбра, вие молихте за това. Вие избрахте да преминете през тези промени. Вашата реалност се променя. Всеки момент ще продължава да се променя. Природата на реалността вече не е това, което си мислехте, че е. Тя вече не е стабилната форма, която построихте преди. Всички основи на реалността бяха разбити на части.

 

Цялата природа на реалността се променя. Нямате вече историята си. Нямате вече застояла Стара Енергия. Това, с което разполагате е Новата Енергия...нова свобода...ново творчество. Понякога се удивлявате, защо имате трудности, защо всичко е в хаос. Това е така...защото всичко се променя.

 

Природата на реалността се променя, така че започнете да гледате на това от друга перспектива. Придобийте ново възприятие за това кои сте...за реалността. Придобийте ново възприятие за природата на реалността. Нека то бъде свободно и подвижно, вместо статично и застояло. Гледайте на всичко от всички посоки.

 

Ние с Шамбра работихме на скорошния семинар върху погледа, наблюдението на нещата и преценката им от различни гледни точки. На къде според вас се придвижихме? Обърнете внимание на това, че ние се връщаме и назад също така. Ако си мислите, че някои неща са ниско, а други високо...погледнете ги по друг начин.

 

Всичко сега...готвим се да ви дадем предизвикателство...ще ви помолим да погледнете на всичко от друга перспектива. Променете възприятието си. Нещата НЕ са това, което изглеждат...всъщност не са. Просто вие ги разглеждате от различен ъгъл.

 

Нещата НЕ са това, което изглеждат. Разглеждате ги линейно, в три измерения, ограничено. Погледнете ги с главата надолу. Погледнете всеки, когото познавате от друга перспектива. Променете възприятието си. Погледнете на всяко събитие, на всичко по различен начин. Просто, когато си мислехте, че нещо е началото погледнете го все едно е края. Просто когато си мислите, че нещо е било бавно, разгледайте го от перспективата на бързото. Всичко сега...на там се придвижваме с всичко това.

 

Природата на реалността се променя. Можете да избирате реалност, между впрочем. Това няма да ви навреди. Това е свобода. Това е суверенност. Можете да избирате. Но природата се променя. Всяко заключение, което сте имали до сега, за всичко...сега го погледнете от друг ъгъл.

 

Ако си мислите, че нещо е тежко, някакъв предмет е тежък, променете възприятието си. Това фактически е много лесно...виждате ли. Какво има между всички тези молекули, които го правят тежко? Нищо...нищо...нищо...елементите, които влизат и излизат от реалността, за която си мислите, всъщност не са тежки. Вие просто сте си мислили, че са тежки.

 

Заедно ще отидем на място, където цялата природа на реалността се променя. Така, че вече да не се сърдите на промените. Няма да можете да се разстройвате, че нещата не са това, което изглеждаше, че са. Повече няма да ни се сърдите, че вече нищо не изглежда стабилно.

 

Имахте точно определение за това какъв да бъде живота ви и къде да бъдете. Променете възприятието си за това също. Повече от всичко останало, променете възприятието за собствената си история. Дайте си свобода. Всичко се променя...природата на реалността. Просто, когато сте си мислели, че нещо е студено, променете възприятието си и усетете топлина.

 

И така, всичко...всичко...всичко...ще ви го повтаряме отново и отново. Погледнете на всичко по друг начин. Погледнете го от друг ъгъл.

 

Това е като да гледате картина в музея, картина на художник. Стоите пред нея и казвате: „ О, това е картина. “ Ах...вие гледате от един ъгъл, от едно измерение. Сега си представете за момент, че стоите и гледате картина в музея, гледате точно това. Мислите си, че виждате цялата картина. Отправяме ви предизвикателство, опитайте се да видите нюансите в маските на четката, ефектите на светлината и всички тези неща.

 

Ох, не, ние ще отидем далеч отвъд пределите на всичко това. Погледнете картината от вътре навън, поглеждайки самия себе си. Ах...погледнете в очите на художника, като със своите собствени. Погледнете на това сякаш картината не е двуизмерна. Тя съществува в много различни измерения едновременно. Тя е с размерите на Новата Енергия за дълбочина, височина и ширина. Не двуизмерна...това е между–мерна дълбочина, между–мерна височина, между–мерна ширина. Те не могат да се измерят с никоя от вашите измервателни системи. Това, за което говорим, е че тази картина на стената, сега става мулти–мерна. Тя се разтяга във всички посоки и измерения.

 

Ще ви даваме предизвикателства отново и отново и отново–погледнете на всичко от друга перспектива, включително и на самия себе си. Вие не сте просто човек...и вие го знаете. Вие не сте просто ангел в човешка форма. Може да сте си мислели, че сте ограничен в това отношение. Вие–сте много, много други неща.

 

Вие не просто обединявате всичките си минали животи и минали опитности, седящи днес във физическа форма. Вие сте много повече от това. Вие сте повече от същество, на което е дадена уникалната духовна индивидуалност на Всичко Което Е. Вие сте много повече. Погледнете на това от всеки ъгъл.

 

Погледнете на чашата с вода, която държите в ръцете си от друг ъгъл. Така, вие казвате: „ Добре, какво е това? “ Ах...учете, изпитвайте. Отворете сърцето и ума си. Почувствайте всичко, което представлява чашата и след това всичко, което не е.

 

Ще ви прекарваме през това отново и отново, особено в школата на Охама, за това, което касае природата на реалността, това, което мислехте че е и защо целителството не работи толкова добре на Земята в последно време, защо толкова много лечебни техники са толкова Стара Енергия. Да, така го наричаме. Махането с ръце–какво е това? Не разбирам. ( смях ) Молитвите, които казват хората–може да ви помогнат да се чувствате по–добре–но не помага на другите да се чувстват по–добре, на тези, за които се молите. Това е натоварване за тях Шамбра. Това е тежест.

 

Готвим се да изучаваме природата на реалността и не–реалността. Ще отидем с всички вас, Шамбра на някои места, във физиката на Новата Енергия. В тези Серии ще ви подготвим, за това което ще дойде след няколко години...така че ще бъдете в съвършено ново разбиране...за да може нещата през които преминава човечеството и дуалността да не ви извадят от баланс...така, че да можете да станете учител, за което сте се съгласили.

 

И така, в обобщение поддържайте курса. Не позволявайте на РАЗСЕЙВАНЕТО да ви събори. Наблюдавайте разсейванията. Разберете защо са там. Не им позволявайте да ви отклонят. Вършите работата, за която сте дошли тук. Казваме ви това не само с нашите, но и с вашите гласове.

 

ТЪЛКУВАНЕТО или ПРЕВОДА...разберете...чудите се къде е цялата тази информация. Тя просто не може да бъде преведена през ума. Отворете своята божествена, интелигентна система и по този начин информацията ще може да дойде при вас под форма на знание. Тя ще се появи като знание.

 

РАЗБИРАНЕТО или ВЪЗПРИЯТИЕТО...погледнете на всичко по друг начин, от преди...на всичко. Храната, която слагате в устата си...не я разглеждайте вече като храна. Гледайте я като и всичко останало. Тук не говорим линейно; говорим много–мерно. Променете осъзнаването си. И престанете да се оплаквате за промените в живота си.

 

И така, Шамбра за мен, Тобиас беше удоволствие да съм тук днес заедно с Охама, който сега се върна, за да свърши новата си работата. Той се готви да навлезе в–как да кажа–в много интересна физика, която би преобърнала болшинството от общоприетите теории. Но Охама казва, че даже Нютон е предизвикал общоприетите мъдрости на своето време. Всички най-велики са оспорвали конвенционалните системи. Охама се готви да отправи към тях нови предизвикателства.

 

И така, днес си тръгваме с напомнянето, че силата на Новата Енергия не е сила...не представлява сила. Това ще бъде ключа към учението на Охама и Шамбра. Вие нямате нужда от сила, за да въздействате на промените и способността към творчество.

 

Вие никога не сте сами. Но когато обърнете внимание на това, били сте самотни за известно време, нали? ( смях )

 

И това е така!Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова