MATERIALELE CERCULUI CRIMSON

Seria Întoarcerii
Shoud 10: "Utilizatorul acceptă deplina responsabilitate”
Tobias transmis prin channel de Geoffrey Hoppe

Sesiunea de întrebări şi răspunsuri

Prezentat Cercului Crimson la 2 mai 2009

www.crimsoncircle.com


Şi aşa este. Nu ca să scurtez muzica, dar sunt multe întrebări şi atât de puţin timp. Eram pregătit să încep, dar vreau să fac unele comentarii înainte de a trece la capitolul întrebări.

Deci una dintre notele scrise cu litere mici: atunci când spuneţi “Da, absolut, eu sunt creatorul vieţii mele”, atunci când vă asumaţi acea responsabilitate, încetaţi a-i mai acuza pe alţii sau părţi din voi, atunci când sunteţi absolut în acest Punct de Prezenţă şi vă asumaţi responsabilitatea pentru viaţa voastră, aţi putea avea o reacţie interesantă. V-aţi putea opri ca să priviţi la viaţa voastră şi să spuneţi: „Nu-mi place ce văd”. Cred că oamenii au un cuvânt pentru asta, pe care Sam începe să îl folosească – “E o porcărie”. (râsete) Oh, da, vorbeşte destul de urât din când în când.

Aşa că aţi putea spune: “Nu prea îmi place ce văd şi nu sunt sigur dacă vreau să rămân. Pare cam posomorât. Probabil că nu sunt un creator bun şi poate că este momentul să plec. Poate că sunt pur şi simplu blocat în micile mele creaţii. Poate că nu este vorba despre ceilalţi, poate că eu nu mă descurc prea bine”.

Am perceput această simţire la mulţi Shaumbra, aşa că o abordez acum şi spun: Staţi o clipă, înainte de a lua orice decizie majoră. Desigur, suntem mereu încântaţi să vă vedem întorşi aici, dar staţi o clipă înainte de a lua orice decizii majore. Voi vă vedeţi viaţa şi creaţiile în definiţie standard. Încă nu aţi intrat în viaţa în înaltă definiţie. Aceasta survine atunci când sunteţi cu adevărat creatorul şi acceptaţi responsabilitatea. Atunci când începeţi realmente să vă jucaţi cu acele energii – şi ele sunt foarte jucăuşe – şi când începeţi să aduceţi Noua Energie, atunci veţi intra în acel gen de viaţă în înalta definiţie.

Aşa că, deşi ar putea părea posomorât uneori sau s-ar putea să fiţi frustraţi faţă de voi înşivă, staţi o clipă, pentru că noul vine, iar când vine... aşteaptă în afară, vine atunci când sunteţi gata să trăiţi ca un creator.

Voi adăuga o mică notă de subsol referitoare la Shoudul nostru de luna viitoare. Unul dintre lucrurile despre care voi vorbi cu voi este cum şi de ce vă sabotaţi singuri. Voi mai discuta şi alte câteva aspecte, dar vreau să vă ofer – cum li se spune – o scurtă informare, o mică prezentare asupra a ceea ce vom spune, despre cum şi de ce voi vă sabotaţi pe voi înşivă în vieţile voastre. Acesta va fi unul din punctele foarte importante pe care va trebui să le înţelegeţi pentru a putea merge înainte.

Acestea fiind spuse, haideţi să trecem la întrebări.

Întrebare de la Shaumbra 1 (primită prin Internet, citită de Linda): Pe multe niveluri am o viaţă bună. Până de curând aveam o stabilitate financiară relativ bună, nu o duceam mai rău ca alţii. Se pare că nu am niciun fel de pasiune pentru nimic. Ştiu ceea ce ni s-a spus, dar au trecut ani de zile de când nu mai am nicio pasiune. Este procesul meu individual sau este parte dintr-o problemă colectivă? Ştiu că este uşor de spus că nu s-a făcut o alegere, dar în trecut mereu am avut dorinţa de a face ceva înainte de a face alegerea. Acum se pare că nu am niciun fel de dorinţe clare. Va trece?

Tobias: Într-adevăr. Voi fi concis, căci Cauldre insistă.

Linda: Sper să fie aşa.

Tobias: Într-adevăr. Mă voi referi la ceea ce am discutat luna trecută. Pasiunea se află într-un loc diferit. Conectează-te cu ea într-un loc diferit. Tu te întorci... simte în interiorul tău, ceea ce este foarte bine, dar spunând: „Unde este pasiunea mea?” Conectează-te cu ea într-un alt loc. Este acolo, absolut. Sunt multe, multe pasiuni şi nu vreau să intru în detalii aici, dar o vei găsi în alt loc. Aşa că este un mod bun de a-ţi spune şi să îţi extinzi orizonturile, pentru că te aşteaptă. Ai răbdare şi respiră mai mult. Devii nerăbdător. Mulţumesc.

Întrebare de la Shaumbra 2 (o femeie la microfon): Bună, Tobias. Tocmai am terminat crearea noului meu site, se numeşte hearthealingtechnique[1].com şi …

Tobias: Se numeşte hearthealingtechnique.com?

Shaumbra 2: Da! Aşa se cheamă! (chicoteşte) Şi…

Tobias: Încerc să îţi ofer puţină promovare.

Shaumbra 2: Am vrut să fiu pe rampa de lansare luna aceasta.

Tobias: Într-adevăr.

Shaumbra 2: Dar nu asta este ceea ce am creat. Aşa că întrebarea mea este... de fapt am două întrebări. Prima mea întrebare se referă la asta: am vreun program vechi şi împuţit care mă împiedică să am ceea ce vreau?

Tobias: Într-adevăr. Este o întrebare excelentă, pentru că este o mare diferenţă între crearea vieţii voastre şi aşteptări şi luarea unor mici decizii. Acum, cine spune că acest site nu avea un mare succes energetic pe multe căi? Nu depinde de rampa de lansare.

Problemele încep atunci când tu încerci să plasezi asupra creaţiilor tale aşteptări care implică alţi oameni, iar aici tu implici multe persoane. Aşa că încerci să spui că vei... tu vrei să-ţi imaginezi că asta sau asta sunt ceea ce vrei tu, dar, aşa cum am spus demult, într-un dintre lecţii, pe vremea când încă mai ţineam lecţii, pictează în dungi late. Nu-ţi face griji pentru detalii – „O să fie pe rampa de lansare? Sau o să vină cineva care să stabilească o sesiune cu mine? O să fac rost de banii necesari?” –, însă menţine totul la un nivel foarte larg, atât de larg încât nici măcar nu este vorba despre câţi oameni îţi vizitează site-ul.

Tu ai lansat o creaţie. Scapă de aşteptări – “O să aibă succes site-ul meu?” – pentru că există ceva dincolo de acel site, vezi tu. Aşa că tu îţi plasezi aşteptările într-o creaţie anume, dar aici, în partea în care nu observi, tu nu vezi că o altă naştere a rezultat din site-ul tău – un potenţial mai mare şi ceva mult mai, cum aţi spune voi, care să-ţi îmbrăţişeze sau să-ţi împlinească sufletul. Aşa că aceasta este o lecţie foarte bună pentru voi toţi. Nu vă lăsaţi prinşi în detalii şi începeţi fiind prinşi în aşteptări, în special atunci când ele implică alţi oameni.

În calitate de adevăraţi creatori voi începeţi să înţelegeţi că lansarea unei creaţii înseamnă şi crearea altor lucruri în jurul vostru. De aici devine distractiv şi aici, literalmente, Adamus va merge cu mulţi dintre voi, în înţelegerea modului în care lucrează cu adevărat creaţia. Aşa că ţi-aş sugera să priveşti şi partea în care nu observi, fiindcă se mai petrec şi alte lucruri ca urmarea a acestuia.

Shaumbra 2: Oh, mulţumesc. Sunt veşti foarte bune. A doua întrebare este foarte scurtă. Se referă la fiica mea. Eu aleg Noua Energie, însă ea alege să stea în Energia Veche şi să se trateze singură cu alcool şi cu medicamente.

Tobias: Într-adevăr.

Shaumbra 2: Aş vrea să ştiu dacă vezi vreun potenţial de schimbare?

Tobias: Mai întâi de toate, îţi cer să o onorezi la modul absolut. Este o creaţie extraordinară – nu este prea amuzant pentru acea fiinţă şi pentru cei din jurul său, dar creaţia este extraordinară. Am spus asta acum ani de zile, dar există îngeri în formă umană care merg la extrem pentru a vedea cât de extrem poate fi, care merg în profunzimile întunericului ca să vadă cât de profunde sunt. Este parte a călătoriei lor, absolut. Nu este un drum greşit. Uneori este foarte deliberat, iar eu pot vedea, privind cartea vieţilor tale, că şi tu ai făcut asta de câteva ori. (râsete)

Dar ceea ce este important pentru tine aici este să îţi menţii propriul echilibru şi suveranitatea, fiindcă este un colac de salvare pentru ea dacă şi când va decide să iasă din asta. Tu vei fi Standardul şi cea care menţine echilibrul. Aşa că, absolut... aş vrea, absolut, să îi dai un telefon, să mergi acasă sau orice altceva ca să o vezi şi să îi spui ce creator incredibil este.

Shaumbra 2: Îţi mulţumesc.

Tobias: Într-adevăr.

Întrebare de la Shaumbra 3 (primită prin Internet, citită de Linda): Ce se întâmplă cu gripa? De ce s-a declanşat în Mexic şi ce se va petrece mai departe? Este ceva ce ar trebui să luăm în considerare?

Tobias: Într-adevăr. Aceasta a fost menţionată de Adamus în unul din Shoudurile sale recente de aici, de la Cercul Crimson, cel în care a vorbit despre ce se va petrece în lume, pe lângă disiparea financiară, haosul politic, conflictele de stradă, toate acele lucruri despre care a vorbit. El a mai menţionat, de asemenea, epidemiile ce se răspândesc. Aceasta, apropo, nu este cea mare. Este epidemia mică. Iar ceea ce se petrece... se va extinde şi îşi va face treaba proprie, dar ceea ce face – iar voi ştiţi asta, nu este nevoie să vă spun eu răspunsul – este să construiască conştienţa.

Ea face ca guvernele, media şi comunitatea medicală să devină conştiente, pentru că va mai fi unul şi, posibil, încă două tipuri şi mai răspândite de... Nu este neapărat nevoie să fie o gripă, dar este un mod foarte bun pentru a răspândi aceste lucruri. Este... în aceeaşi măsură în care este un virus fizic este şi un virus în conştiinţă. În aceeaşi măsură în care îmbolnăveşte oamenii, modifică şi conştiinţa. Aşa aleg oamenii să facă asta. Nu este obligatoriu să se facă astfel, dar schimbă lumea.

Deci de ce a început în Mexic – nu că m-aş lua eu de Mexic, însă acolo erau nişte slăbiciuni – în Mexic aveţi o dinamică interesantă. Aveţi acolo nişte energii provocatoare, aşa cum ştiţi – corupţie, violenţă, ură –, dar aveţi şi o energie opusă… Ei bine, hai să nu o numim opusă, ci o altă energie care caută rezoluţie. Nu există aşa ceva în prea multe ţări. S-ar putea să existe acolo ceva foarte negativ, însă nu aveţi lucrul care să creeze un echilibru sau o cale. Aşa că, în special pentru Shaumbra şi pentru lucrătorii pentru iluminare din Mexic, cei care vă faceţi lucrarea, voi sunteţi cei care aduc potenţialul schimbării care se petrece acolo.

Aşa că ceea ce vedeţi acum, pe măsură ce se răspândeşte în lume, ceea ce va continua, este că mai mult atrage atenţia mass-media şi autorităţilor decât să aducă boală şi moarte oamenilor, fiindcă se pregătesc pentru următoarea şi, posibil, pentru încă una după aceea. Aşa că respiraţi adânc şi binecuvântaţi, iar ea face ceea ce trebuie să facă.

Întrebare de la Shaumbra 4 (o femeie la microfon): Hello, Tobias. Am avut un an foarte greu. Fiul meu avea 23 de ani când a fost ucis, acum un an, iar eu am trecut prin multă cercetare interioară, în încercarea de a găsi un sens în ceva fără sens. În esenţă, am înnebunit din punct de vedere spiritual. Ştii, vreau să cred că există viaţă după moarte, dar nu primesc nimic, nu mă conectez cu nimic, nu văd niciun semn. Întrebarea mea pentru tine este: de ce... ştii, de ce a murit fiul meu la o vârstă atât de tânără, atunci când vroia să facă atât de multe lucruri în această viaţă? Şi ce face acum, dacă se află în altă parte? Ştii, mă întreb dacă moartea este definitivă sau mai este ceva dincolo de ea.

Tobias: Desigur. Hai să întorc întrebarea înapoi la tine. De ce crezi... nu, de ce simţi, de ce ştii că el a plecat aşa cum a plecat?

Shaumbra 4: Nu ştiu.

Tobias: Accident sau alegere?

Shaumbra 4: Ei bine, a fost un accident.

Tobias: Aşa să fie?

Shaumbra 4: Da.

Tobias: Sigur?

Shaumbra 4: Din câte ştiu eu.

Tobias: Îţi voi cere să priveşti nu doar la suprafaţă, ci şi la ceea ce vine din suflet. Iar în timp ce noi spunem asta, el, la nivelul sufletului, a încercat să te contacteze, dar durerea şi mânia ta interferează cu asta, iar tu mai încerci să să îl vezi aşa cum îl percepeai înainte, dar acum el este diferit. A fost o alegere. A fost o alegere absolută, dintr-o varietate de motive. Nu a fost nicio greşeală sau vreun accident. Aşa că adevărata provocare pentru tine este: poţi să accepţi? Poţi accepta că un suflet a făcut acea alegere?

Ştii, la nivelul sufletului ori la nivel divin, oricum ai vrea să îl numeşti, toată această tulburare de la nivelul uman nu creează vreo mare diferenţă. Sufletul ştie, absolut, că nu există lucruri precum viaţa sau moartea. Nu face nicio diferenţă. Pur şi simplu este. Aspectul uman percepe ceva drept moarte atunci când îşi părăseşte corpul fizic şi se întoarce într-o formă mult mai naturală, o formă non-fizică. Dar sufletul nu vede în asta viaţă sau moarte. O vede ca pe o experienţă.

Oamenii au tendinţa de a o vedea ca viaţă şi ca moarte, ca suferinţă, ca dificultate, pentru că – s-ar putea să nu îţi placă asta, ca şi altor Shaumbra – pentru că este dramă, este un joc şi este distractiv de jucat. Jucarea acelor jocuri, chiar şi a jocurilor de depresie, de mânie şi violenţă – nu arăt la tine, fireşte, ci la omenire în general – reaminteşte oamenilor că sunt vii, dar într-un mod ciudat, distorsionat. Dar pervertirea, durerea şi jalea sunt şi pentru tine reamintirea faptului că eşti în viaţă şi că eşti aici, aşa cum sunt şi bucuria, şi fericirea, şi expansiunea. Dar, din păcate, – ei bine, nu din păcate, dar cred că aşa este – mulţi oameni permit lucrurilor precum drama să îi facă să se simtă în viaţă.

Nu a fost nicio greşeală, indiferent ce îţi spune suprafaţa. Nu există moarte, aşa cum nu există nici viaţă aşa cum a-i defini-o tu. El face foarte bine. A stat mult prin preajma ta, dar tu priveai în alt loc. Vrea să împărtăşească frumuseţea experienţei sale cu tine. A împărtăşit-o cu tine, dar tu nu ai vrut să o priveşti. Aşa că el şi cu mine te întrebăm acum: de ce să continui astfel? De ce să treci prin durere şi nefericire? De fapt este apăsător şi pentru el, care nu se simte deloc aşa.

Şi, din nou... Cauldre nu este prea confortabil cu turnura pe care a luat-o discuţia, dar este în regulă. Este jocul lui, nu al meu (râsete) … el râde acum. Este aici, cu tine, pentru că este una dintre primele oportunităţi de a stabili conexiunea. El zâmbeşte şi râde, iar tu spui: “Dar cum poţi face asta când este vorba despre moarte şi despre ceva atât de traumatic?” Nu este chiar atât de traumatic. A fost o alegere. Poţi accepta că este bine, absolut în regulă? Poţi accepta asta?

Shaumbra 4: Asta este partea grea. (chicoteşte)

Tobias: Asta este partea grea, dar cel puţin râzi.

Shaumbra 4: Mulţumesc.

Tobias: Mulţumesc. Şi dă-i voie să vină şi să vorbească cu tine.

Întrebare de la Shaumbra 5 (primită prin Internet, citită de Linda): Tobias, sunt oarecum confuz în legătură cu rolul pe care îl joacă sistemele noastre de credinţă în ceea ce priveşte starea noastră fizică de bine. Hai să spunem că doi oameni ce suferă de dureri de cap sunt trataţi cu pastile care arată la fel şi că amândorura li se spune că acele pastile conţin doar un calmant. În realitate, o pastilă este una de zahăr, placebo, iar cealaltă conţine otravă, cianură. Ambii oameni cred că durerile de cap vor fi ameliorate de acele pilule. Poate că persoana care va lua pastila de zahăr va scăpa de durerea de cap, pentru că a crezut că ia un calmant. Dar cealaltă persoană cel mai probabil va muri, chiar dacă este pe deplin convinsă că ia doar un calmant...

Linda: De fapt, dacă moare, este un calmant. (multe râsete din sală şi din partea lui Tobias) Am citit asta de trei ori înainte să văd asta.

Shaumbra 5 (Linda citeşte în continuare): Cum afectează credinţele crearea realităţii în acest caz?

Tobias: Absolut. Mi-ar fi greu să scurtez răspunsul ăsta! (râsete) Pentru că oamenii nu cred în credinţele lor, de asta. Pentru că dacă cineva crede cu adevărat în sine şi în creaţiile sale, nu ar conta dacă ar bea benzină sau apă. Dacă ar fi centrat asupra sa, atunci şi corpul său ar fi centrat şi acordat. Corpul ştie la modul absolut cum să elimine sau să scape de lucruri ce nu sunt potrivite pentru el. Ştie cum să se refacă şi cum să se regenereze pe sine, cum să crească membre şi toate celalte lucruri.

Dar ceea ce se petrece acum este că sistemele de credinţă au ajuns atât de subţiri încât nu mai există credinţă în sistemele de credinţă. Aşa că au ajuns generice, s-au diluat până la situaţia în care cianura ar afecta acea persoană, pentru că ea acceptă, în esenţă, credinţa care a fost implantată în compusul numit cianură.

Aşa că voi spune că sistemele de credinţă sunt foarte importante, iar ca proprietar, ca fiinţă suverană, puteţi face ca sistemele de credinţă să lucreze pentru voi, nu doar împotriva voastră. Fiinţele măreţe, maeştrii ascensionaţi, dezvoltă şi au dezvoltat sisteme de credinţă, dar ştiu că este doar un joc. Ştiu că îl pot crea şi de-crea oricând. Ei folosesc sistemele de credinţă aşa cum folosiţi voi bancnotele.

Întrebare de la Shaumbra 6 (o femeie la microfon): Tobias, am o întrebare. De când a murit tatăl meu viaţa mea are multe dificultăţi şi apar mereu ziduri şi simt că ele se formează în viaţa mea ca să mă facă nefericită. Mă întreb,dacă este posibil, când vor dispărea aceste obstacole şi când va redeveni viaţa mea fericită?

Tobias: Într-adevăr, da, este multă manipulare aici şi multe energii dificile, provocatoare. Putem vedea aici mult întuneric – şi vine de la tine, nu de la el. Tu eşti cea care te loveşti pe tine pretinzând că este el. Oh, energiile sale plutesc în jur puţin, dar nu sunt nici pe departe atât de devastatoare ca ale tale. Despre asta vom vorbi luna viitoare – despre sabotarea de sine, iar tu eşti un exemplu foarte bun.

Aşa că trebuie să stabileşti: A: nu este el, pentru că tu dai toată acea putere – spui că este un aspect al lui, dar de fapt eşti tu. Tu îi dai totul lui. B: te voi invita să spui de ce îţi faci asta ţie însăţi? Este un sabotaj. Îţi vom cere să contempli asta în luna ce urmează şi vom vorbi despre asta data viitoare, dar de ce ţi-ai face una ca asta ţie însăţi? De ce ai da acea putere cuiva, care, de fapt, eşti tot tu, de ce i-ai permite să te saboteze? Deci ce te reţine, te întreb.

Shaumbra 6: Sistemul de bază.

Tobias: Sistemul de bază, aşa că vom vorbi mai mult despre asta luna viitoare. Dar... oh, sunt multe probleme, dar sunt comune pentru Shaumbra – lipsa valorii de sine, simţirea că... iată ceva important: simţirea că, dacă te-ai elibera cu adevărat ca un creator – vreau să spun că poţi crea orice alegi să creezi pentru tine, nu pentru alţii – că vei face ceva cu adevărat rău, pentru că ai făcut-o deja. Toţi aţi făcut asta. Pentru că aţi făcut-o, v-aţi spus vouă înşivă: “Niciodată, niciodată nu voi mai face asta iar”. Acum ai un jurământ, un aspect creat din acel jurământ şi nu vei face acel lucru din nou până când nu de-juri, până când nu eliberezi. Dar acum lucrează pentru tine. Tu l-ai creat şi te serveşte. Te serveşte stând în coate şi genunchi – „O să-ţi distrug viaţa ca să nu fii nevoie să mai faci acel lucru din nou”, vezi?

Aşa că respiră adânc şi decide când eşti gata să renunţi la jurământ. Eliberează-l. În Energia Nouă … nu vreau să merg prea departe aici, dar în Noua Energie aproape că nu poţi greşi. Cu alte cuvinte, se va întoarce la tine. Dacă ai decis că vei lua unele din acele învăţături minunate şi să le foloseşti ca magie neagră împotriva altora, nu va funcţiona. A funcţionat odată, dar acum nu va mai merge. Aşa că treci dincolo de frica de a greşi. Pur şi simplu fă. Mulţumesc.

Întrebare de la Shaumbra 7 (un bărbat la microfon): Hello, Tobias. Mai întâi, am 19 ani şi am fost crescut în religia creştină evanghelică, iar acum mă îndepărtez de asta şi încerc să îmi găsesc drumul propriu. Părinţii mei nu prea vor şi... (râsete) am unele necazuri din cauza asta şi ei nu înţeleg. Nu vor să mă elibereze pentru a-mi găsi calea mea. Aşa că întrebarea mea este: ce ar trebui să fac pentru a-i face să priceapă că este în regulă şi că am nevoie să merg pe drumul meu? Şi... da, asta este întrebarea mea.

Tobias: Într-adevăr, excelent...

Linda: (intervine) Mută-te de acasă! (multe râsete)

Shaumbra 7: M-am mutat deja!

Tobias: Excelent. Şi, apropo, apreciem că eşti aici, ca şi întrebarea ta, iar tu şi cu mine am discutat destul de recent despre unele lucruri. Parte din asta este faptul că tu te retragi cumva. Nu eşti foarte sigur, pentru că înseamnă eliberarea unui anumit confort. Şi ai auzit şi poveştile conform cărora, dacă ieşi în afara îngrăditurii sau în afara unui anumit sistem de credinţă, acolo sunt multe energii întunecate şi că vei fi ademenit de ele. Aşa că tu menţii un fel de verificare şi de echilibru cu tine însuţi când te aventurezi puţin pe afară, dar încă ştiind – fiindcă ei sunt un spaţiu sigur pentru tine, într-adevăr – ştiind că spaţiul sigur este acolo.

Primul lucru ce te voi ruga este să îi onorezi la modul absolut pentru credinţele lor. Onorează-i absolut – ştiu că faci asta într-o oarecare măsură, dar ştiu cum este să ai vârsta ta. A fost acum două mii de ani, dar îmi amintesc puţin cum este. (râsete) Şi ştiu că ai început să simţi că ai început să treci dincolo de ei, ceea ce, într-un fel, ai şi făcut. Dar onorează-le credinţele. Asta îţi va oferi o mai bună înţelegere a ta şi a lor. În esenţă, ca să spun inocent, ei nu pot face nimic în legătură cu credinţele tale. Ele sunt ceea ce sunt. Dar cu cât mai mult îi onorezi, cu atât mai mult şi ei te vor onora pe tine. Aşa lucrează energia.

Tu ai setat – privesc, pentru că îmi permiţi să privesc, privesc la calea vieţii tale pe care ai setat-o tu; nu la detalii, ci la cele în care alegi să te extinzi –, iar tu ai setat un tip minunat de cale pentru tine, până la punctul în care vei începe să te bucuri de anii ce urmează. Nu vei trece prin multe provocări şi dificultăţi, odată ce ai făcut acea onorare totală, în compasiune totală. Şi, apropo, nimeni nu poate lua altcuiva credinţele, înţelepciunea, educaţia sau cunoaşterea. Aşa că nimeni nu îţi poate lua acestea. Mulţumesc.

Linda: Mulţumim că eşti aici, Steven.

Întrebare de la Shaumbra 8 (o femeie la microfon): Bună, Tobias.

Tobias: Bună.

Shaumbra 8: În ultimele două luni am trecut printr-o criză profundă, fără vreun motiv anume. De fapt duc o viaţă privilegiată. Totul s-a dizolvat începând din interior şi am experimentat un gol uriaş, un vid, şi mi-am pierdut interesul pentru orice şi a apărut o suferinţă profundă, o suferinţă copleşitoare. Aşa că prima mea întrebare este, ca să înţeleg, ce sunt toate astea, în special partea cu suferinţa?

Tobias: Dă-mi voie să răspund mai întâi la asta. Nu cumva am vorbit despre asta în Sedona?[2]

Shaumbra 8: Da, şi mi-am amintit, dar atunci am sperat că vorbeşti pentru lucrătorii pentru iluminare, nu pentru Shaumbra. (multe râsete din public, râse şi Tobias) Ai spus că va dura puţin, dar a părut o veşnicie. A durat mult.

Tobias: Ei bine, aparent m-ai crezut în Sedona, iar eu vorbeam pentru toţi. Probabil că vorbeam mai mult cu Shaumbra decât cu oricine altcineva, despre faptul că veţi trece printr-o criză spirituală foarte dificilă chiar atunci când veţi crede că aţi trecut prin tot şi începeţi să vă simţiţi foarte siguri, foarte împământaţi, iar atunci vine criza. Loveşte puternic – foarte, foarte puternic. Vă duce în abisuri absolute, iar asta reprezintă un fel de cheie. Vă duce în abisuri absolute. Vă duce în zone profunde pe care nu le-aţi mai deschis înainte, cu care nu aţi mai lucrat, şi poate fi groaznic. Se poate simţi mai rău ca moartea, aşa cum ştii.

Aşa că tu ţi-ai oferit asta şi este deja în urma ta. Cum să spun, încă te mai vindeci şi te alini de pe urma sa, dar ai depăşit-o deja. Poţi răsufla uşurată. Tu una nu vei mai trece printr-o altă criză similară.

Shaumbra 8: Ce binecuvântare, pentru că a doua întrebare se referă la evitarea...

Tobias: Dar, apropo, te şi face un învăţător minunat, iar eu te încurajez să împărtăşeşti mai mult cu Shaumbra, cu lucrătorii pentru iluminare, în general, fiindcă, aşa cum ştii, tu eşti un învăţător bun, ieşi în afară şi faci atâtea lucruri, dar acum ai experienţa.

Shaumbra 8: Ok. Şi, ca să trecem mai departe, care este cel mai important lucru pe care să-l ştiu?

Tobias: Voi face o afirmaţie îndrăzneaţă, iar Cauldre îmi verifică de două ori informaţia. Dar nu este nevoie, pentru că voi fi foarte clar. Ar putea să nu sune prea metafizic, dar este vorba despre o mutare. O mutare fizică. Şi nu spun asta prea des. De obicei spun exact opusul sau cel puţin spun oamenilor că nu contează, dar în cazul tău – o mutare. Iar noi doi putem vorbi mai târziu…

Shaumbra 8: Mai târziu.

Tobias: Da.

Shaumbra 8: Îţi mulţumesc.

Tobias: Cu plăcere.

Linda: Mulţumim.

Întrebare de la Shaumbra 9 (o femeie la microfon): Hello. Îţi mulţumesc pentru tot ce ne-ai spus astăzi. Ai spus lucruri minunate care ating nenumărate corzi. Dar ceva foarte, foarte important pentru mine sunt cei doi băieţei ai mei. Am făcut nişte paşi importanţi către, sper eu, protejarea lor sau pentru a le asigura o viaţă mai bună, dar acum încotro se îndreaptă lucrurile?

Tobias: Nu prea bine. Nu aşa cum ai vrea tu să fie.

Shaumbra 9: Da?

Tobias: Da, prea mult... ştii că am vorbit despre regele Arthur azi?

Shaumbra 9: Mda.

Tobias: Şi despre faptul că regele Arthur şi-a asumat responsabilitatea pentru el însuşi şi pentru propria sa divinitate? Dar ceea ce l-a înfrânt a fost că a încercat să-şi asume responsabilitatea pentru oricine altcineva. Acum, ştiu că este foarte dificil, pentru că tu priveşti aceste fiinţe pe care le-ai adus pe Pământ şi pentru care eşti responsabilă, dar este prea multă energie protectoare şi nu suficient... pe ei îi sufocă şi pe tine te epuizează. Nu îi privi ca pe copiii tăi. Nu îi privi ca pe copii. Sunt fiinţe suflet mature, ca şi tine. Unul dintre ele a trăit mai multe vieţi ca tine şi ar trebui, de fapt, să fie părintele, într-un fel.

Atunci când vei elibera parte din povara grea pe care o porţi, vei vedea cu adevărat cine sunt ei. Vei vedea că nu au nevoie de protecţie şi că nu este nevoie ca tu să le modelezi vieţile. Ei au nevoie ca tu să îi încurajezi la nivelul pasiunii sufletului lor. Ei au nevoie de inspiraţie, de motivare, de încurajare şi, mai mult decât orice, ceea ce tu nu ai făcut, de spaţiu sigur. Ei nu au un spaţiu sigur acum. Aşa că aş vrea ca tu să priveşti toţi aceşti factori, ceea ce va elibera multă energie grea care s-a acumulat.

Shaumbra 9: Ok, îţi mulţumesc.

Tobias: Mulţumesc.

Linda: Încă două întrebări, dacă se poate, dar ştii, fii scurt.

Tobias: Este în regulă, nu mai am timp decât până pe 19 iulie, aşa că... (râsete)

Întrebare de la Shaumbra 10 (un bărbat la microfon): Bună, Tobias. Aici regele Joep. Aş vrea să vorbesc cu tine despre faptul că în ianuarie ai menţionat vremea la nivel global. De atunci am strâns un grup de circa cinci persoane din întreaga lume. Noi am creat un mic spaţiu sigur în cyberspaţiu, unde împărtăşim idei, vorbim între noi. Fiecare îşi aduce expertiza proprie, iar unul dintre lucruri este modalitatea astrologică de a studia vremea, folosirea astrologiei pentru a prezice vremea. Asta a fost ceva nou pentru mine, dar unul dintre noi se pricepe foarte bine. Alt aspect este reprezentat de spiritele naturii, lucrul cu devaşii vremii, comunicarea cu ei. De la început ideea a fost să lansăm un site. Încă nu l-am făcut, dar încă suntem în noi înşine în cadrul grupului, construind energia. Şi aş vrea să cunosc perspectiva ta asupra acestor lucruri şi dacă ai nişte indicii asupra modului în care putem duce toate acestea la următorul nivel.

Tobias: Într-adevăr, am. Lucrarea în derulare merge în direcţia cea bună, dar voi mai adăuga câteva comentarii ale mele. Unul este să urmăriţi lucrurile atunci când relatările sunt disparate, pentru că o parte din informaţia ce va fi utilă este că acesta este anul vremii, în special, aşa cum am mai spus, a doua jumătate a anului. Dar începeţi să urmăriţi şi ştirile, cele ce se anunţă la ştiri despre vreme.

Acum, nu există o corelare directă – cu alte cuvinte, vremea din ziua în care se petrece –, dar veţi începe să observaţi că se dezvoltă un tipar. Doar creaţi o cronologie şi începeţi să marcaţi lucruri ce se petrec în aceste zile. Veţi vedea, de exemplu, o corelare directă între un eveniment de la ştiri şi un cutremur ori altceva ce se petrece pe lume, precum epidemia de gripă sau tiparele vremii. Iar când strângeţi date suficiente veţi putea să-i daţi substanţă şi aproape că, în multe cazuri, veţi putea dovedi conexiunea directă între evenimente şi vreme.

Apoi, încă un pas mai departe, veţi începe să priviţi şi conştiinţa. Acum este mai dificil, pentru că nu există încă o unitate de măsură a conştiinţei pe Pământ sau nu există încă una corectă, dar folosiţi modalităţile voastre mai generale de a testa conştiinţa, fie că este prin – cum spuneţi voi – testare musculară sau altele similare, care vă ajută să înţelegeţi unde se află.

Acum veţi vedea ceva fenomenal, ştii, aşa că mulţi savanţi spun că vremea este impredictibilă sau haotică, doar pentru că nu înţeleg ce anume o mână şi nu înţeleg forţele din spatele său. Aşa că, da, într-adevăr, începeţi să priviţi asta. Priviţi mişcările polilor magnetici şi, de asemenea, variaţiile schimbărilor ce se petrec acum în energiile gravitaţionale ale Pământului. Odată ce veţi începe să puneţi toate acestea la un loc, veţi vedea foarte clar tabloul şi ar putea însemna o carte grozavă sau mai multe cărţi, workshopuri extraordinare, ddiscuţii, înregistrări video sau orice altceva, pentru că este ceva ce poate fi simţit de mulţi oameni. Ei cunosc, dar nu ştiu cum să cuantifice, şi cam asta faceţi voi.

Astrologia intervine şi ea, dar numai într-o anumită măsură. Iar problema cu astrologia, în multe cazuri, este că foloseşte formule ale Vechii Energii. Atunci când aplicaţi astrologia unei persoane din Noua Energie sau unei persoane pe care aţi numi-o de o conştiinţă mai înaltă, ar trebui să începeţi să adăugaţi şi alte variabile. Dar acum astrologia are un impact relativ, nu este forţa călăuzitoare din spatele vremii. Conştiinţa este. Mulţumesc.

Întrebare de la Shaumbra 11 (o femeie la microfon): Hello, Tobias. Am simţit o mare uşurare în ianuarie, când ai vorbit despre respingerea din partea supra-sufletului, care îşi îndepărtează aspectele rănite în unele cazuri.

Tobias: Într-adevăr.

Shaumbra 11: Iar apoi, în martie, ai reluat chestiunea şi ai spus că entitatea umană face alegerea şi că sufletul onorează alegerea umană, iar eu sunt sigură că există multe variaţiuni pe tema deciziilor care se iau. Dar aş vrea ca tu să abordezi situaţia mea particulară, dacă eu am făcut acea alegere ca om sau dacă a făcut-o sufletul meu. Şi mă întrebam dacă alegerea mea individuală are vreo legătură cu aducerea în conştiinţa de masă a traumei abandonului care s-a produs atunci când noi am venit în dualitate şi am lăsat sufletul într-un cocon să intre în interior.

Tobias: Într-adevăr. Voi încerca să păstrez totul foarte simplu, dar despre asta am putea vorbi mult, mult timp. Dar... hai să scoatem acestea din poveste şi hai să le plasăm în Spirit şi în voi. Dumnezeul Sursă sau esenţa, oricum aţi vrea să-i spuneţi, în esenţă v-a oferit – v-a născut pe voi, voi sunteţi Spirit –, dar v-a oferit o identitate unică şi a spus: “Mergi înainte. Fă orice vrei. În cele din urmă vei descoperi că eşti la fel cu mine, dar eşti unic. Ai aceleaşi capacităţi creatoare. Niciodată nu voi fi mai presus de tine”. Spiritul spune asta, eu simplific mult, fireşte. “Tu ai aceleaşi abilităţi şi ce ai diferit de mine este colecţia experienţelor ce sunt unice pentru tine, deşi eu le pot simţi şi cunoaşte”. Aşa că Spiritul a spus: “Poţi face orice vrei”.

Voi aţi plecat şi, la un anume punct, ca şi mulţi alţii, aţi respins Spiritul şi aţi spus: “Dumnezeu a murit” sau „Dumnezeu nu există” sau „Îl urăsc pe Dumnezeu”. În momentul în care spuneţi asta Dumnezeu nu mai există, căci Dumnezeu este compasiune absolută şi răspunde la tot ceea ce voi alegeţi, chiar dacă aţi alege să spuneţi că Dumnezeu nu există. Dacă sunteţi mânioşi pe Dumnezeu, el va juca asta împreună cu voi şi vă va permite să fiţi mânioşi, iar Dumnezeu va juca rolul în care va spune: “Da, ţi-am creat viaţa asta mizerabilă ca să suferi, ca să fii mânios pe mine”.

Este la fel în relaţia dintre sufletul tău şi ceea ce ai numi sinele tău uman, când spuneţi că vă respingeţi sinele mai înalt şi că există problema abandonului. “Dacă am un spirit, dacă am un suflet, unde se află acum? La naiba, l-am tot chemat”. El joacă jocul împreună cu voi şi spune: “OK, am să mă ascund un timp”. Vezi tu, este aici tot timpul, doar că o experienţă minunată, frumoasă, a jocului este pusă în scenă.

Astfel că efectiv nu există diferenţiere între ceea ce tu percepi a fi sinele uman şi suflet. Această separare este creată – problemele de abandon şi toate celelalte –, dar în final nu contează, fiindcă tu eşti cel ce eşti. Tu eşti sufletul tău, spiritul tău, sinele tău, nu eşti doar un om insignifiant. Spiritul vă întoarce spatele atunci când voi aşa îi cereţi şi face asta chiar foarte bine!

Shaumbra 11: Îţi mulţumesc.

Tobias: Îţi mulţumesc şi eu. Mi-ar fi plăcut să vorbesc mai mult despre asta, dar timpul se scurge repede.

Shaumbra 11: Mulţumesc.

Linda: Poate că va vorbi Saint-G?

Tobias: Da, poate că unul dintre voi va prelua cartea numită “Dumnezeu mă urăşte”, subintitulată “Fiindcă mă urăsc pe mine însumi.” (râsete) Oh, atâtea cărţi şi atât de puţin timp!

Întrebare de la Shaumbra 12 (o femeie la microfon): Bună, Tobias. Sunt Janet Lee şi realmente am apreciat... ştii că am făcut acea meditaţie în care ne învăţai să intrăm în simţire şi am decis să merg în vid, îţi aduci aminte? Şi am văzut acel ochi reptilian uriaş şi m-am întrebat ce este? Iar tu cu adevărat m-ai ajutat să-mi explic, dar m-am gândit să merg din nou acolo ca să văd ce mai culeg. Aşa că m-am dus din nou şi am mai cules câte ceva. Era ca şi cum... era ca o cunoaştere care era ca un fel de ceaţă. Am mai strâns informaţie, ştii, dincolo de ceea ce mi-ai spus tu. Dar dintr-o dată a venit o lumină din depărtare, a venit direct la mine şi a trecut direct prin mine şi prin Pământ şi a lovit un cristal în Pământ. Şi am putut auzi – nu am putut auzi sunetul, dar l-am putut simţi, iar în cele din urmă s-a tradus prin sunetul B.

Linda: Draga mea, care este întrebarea?

Shaumbra 12: Aşa că te întreb acum: ce a fost?

Tobias: Oh, n-aş putea să răspund în locul tău! De fapt aş putea, dar aleg să nu o fac, pentru că este o experienţă frumoasă şi... a fost o experienţă frumoasă, dar nu vreau să-ţi deschid eu cadoul de Crăciun, vezi tu.

Shaumbra 12: Oh, OK.

Tobias: Ceea ce aş vrea ca tu să faci – tu deja ştii. Vrei doar validarea a ceea ce este. Adevărat?

Shaumbra 12: Da, cred. (râsete)

Tobias: Da, da, da. Aşa că…

Shaumbra 12: Este plăcut să ai validări din când în când.

Tobias: Într-adevăr, aşa că te validezi pe tine în faţa tuturor. Ce se petrece aici?

Shaumbra 12: Evident... tu ai spus că acel aspect reptilian... o parte din mine a fost acolo, a făcut asta, dar există şi o parte din mine care poate atrage lumina, cred, şi poate învăţa de la ea.

Tobias: Şi… ?

Shaumbra 12: Încă mai învăţ.

Tobias: Hmmmm. Sunt foarte tentat să-ţi deschid eu cadoul de Crăciun. (râsete) Oh, să-l deschid, să nu-l deschid?

Shaumbra 12: Toată lumea spune să-l deschizi. (râsete)

Linda: Tic-tac, tic-tac, tic-tac, tic-tac.

Tobias: Oh, să-l deschid, să nu-l deschid. Să-l deschid, da, da... (şi mai multe râsete)

Shaumbra 12: Măcar parţial.

Tobias: Ei bine, îţi voi dezvălui înţelesul ascuns din spatele său – şi, din nou, vă încurajez pe toţi să rămâneţi mereu în simplitate. Dacă deveniţi prea complecşi, pierdeţi sensul. A fost o parte din tine – acele energii cu care ai lucrat la suprafaţă şi care erau parte din tine, acea parte din tine ce a fost transmutată din ceva plin de teamă, întunecat sau negativ în înţelepciune, aşa că nu mai este separată. A fost integrarea aspectelor tale, iar tu ai simţit-o prin senzaţia luminii care trece prin Pământ, adică te împământează. Nu era efectiv în Pământ, dar aşa interpretezi tu simbolic impământarea ta, atingerea nucleului, crearea rezonanţei frumoase care a spus: “Wow! S-a mai integrat unul!”, pricepi?

Shaumbra 12: Mulţumesc.

Tobias: Absolut. Şi îţi dau înapoi şi ambalajul de la cadou. (râsete)

Linda: Ultima întrebare.

Întrebare de la Shaumbra 13 (o femeie la microfon): Bună, Tobias. Îţi mulţumesc că ai răspuns multora din întrebările mele în timpul Shoudului de astăzi, dar a mai rămas una. Ei, probabil că mai sunt multe, dar asta chiar frige. Cu adevărat abia aştept să fiu un Shaumbra robust şi să lucrez cu Saint-Germain, să creez.

Tobias: Zău?

Shaumbra 13: Pardon?

Tobias: Sigur? (râsete, râde şi Tobias)

Shaumbra 13: Cea mai pasionată creaţie a mea... am multe creaţii care par să plutească în jur în prezent, dar cea mai plină de pasiune este o afacere pe care am creat-o acum câţiva ani, cu ajutorul tău, cred. Pare a fi într-un fel de cădere deocamdată, iar eu cred că se pregăteşte să treacă la un nivel nou. Mi-ar plăcea mult să aflu de la tine dacă ai vreo informaţie pentru mine în legătură cu ce ar trebui să fac din prezent şi până la sfârşitul verii, poate şi mai departe, dacă există vreo îndrumare pe care mi-o poţi oferi pe tema asta.

Tobias: Da, privind energia, este – cum să spun succint – eu nu aş face schimbări majore în ceea ce faci până, hai să spunem, cam pe 18 septembrie, care nu este o dată de mister, în niciun fel, doar privim energia. Aşa că nu încerca să faci schimbări majore, mai degrabă dă voie situaţiei să se schimbe singură, vezi tu.

Tu ai creat acest lucru. Creaţiile sunt ale tale, dar sunt şi... cu aceeaşi iubire cu care Spiritul v-a oferit libertatea totală, dă creaţiei tale libertate. Permite-i să-şi îndeplinească ciclurile, rotaţiile şi toate celelalte, pentru că trece la nivelul următor. Nu este nevoie să o controlezi, să o manipulezi ori – cum să spun – să încerci să o limitezi, să o tratezi ca pachet definit. Se petrece acum. Este ca şi cum s-ar coace în cuptorul graţiei şi, destul de interesant, pare a fi un fel interesant de aluat de gogoşi care dospeşte, (râsete), aşa că lucrează.

Binecuvintează, mulţumeşte-i şi dă-i voie să facă ce are de făcut, iar între timp tu fii doar păstorul blând. Cu alte cuvinte, spune-i că este încă iubită şi dorită, că vrei să te joci cu ea în viaţa ta. Aşa că permite-i să facă asta un timp şi vezi ce se întâmplă după septembrie.

Shaumbra 13: Ai vreo informaţie despre ce va fi după septembrie?

Tobias: Deloc. (râsete) Nu vreau să ofer acea informaţie acum şi, fireşte, mai târziu nu voi mai fi aici, dar ar fi foarte greu de prezis. Dă-mi voie să spun astfel. Eşti foarte conectată cu energia sa, nu-i aşa?

Shaumbra 13: Foarte.

Tobias. OK, foarte. Acum, de ce nu spui chiar acum creaţiei tale: „Anunţă-mă în septembrie, dacă nu cumva şi mai repede de atât, dacă eşti pregătită, dar arată-mi ce energii sunt implicate aici, astfel încât să pot lua decizia şi face alegerea referitor la unde vom merge cu asta. Anunţă-mă ce potenţiale sunt. Anunţă-mă ce necesităţi energetice sunt. Anunţă-mă despre cât de departe se poate extinde”. Îţi va răspunde. Este creaţia ta. Va fi fericită să revină şi să spună: „Da, aici suntem. Asta am lucrat eu pentru tine”.

Vorbeşte cu creaţiile tale aşa cum ai vorbi cu prietenii, cu rudele sau cu animalele de companie, pentru că poartă, de fapt, o energie mult mai apropiată. Sunt aici să te servească. Cu prietenii şi rudele - într-o măsură nu prea mare cu animalele de companie –, dar cu prietenii şi rudele asta este sub semnul întrebării. (râsete) Aşa că vorbeşte cu ea. Trateaz-o în acelaşi mod. Îţi voi oferi informaţia la momentul potrivit. Aşa că îţi mulţumesc.

Şi cu asta – dacă tot vorbim despre ultima întrebare – ne vom aduna luna viitoare şi voi păstra mesajul relativ scurt, dar eu spun asta şi, de fapt, nu-i aşa. (râsete) Ştiu că vor fi multe întrebări şi că va fi un moment sentimental pentru noi. Va fi ultima sesiune de întrebări şi răspunsuri din cei zece ani de Shouduri pe care le-am făcut împreună. Astfel că aş vrea să cer să creăm un sistem pentru asta, fie că trageţi la sorţi, din pălărie, din sandalele mele ori din orice altceva, fiindcă, mai întâi de toate, este o energie implicată aici şi noi încercăm să fie echitabil pentru toată lumea. Şi, istoric, pentru oricine ar prinde acea oportunitate, tu vei pune ultima întrebare din partea întregii Shaumbra pentru istorie şi dincolo de ea. Aşa că bine ar fi să fie o întrebare bună!

Şi aşa este.[1] Tehnica vindecării inimii. (n.tr.)
[2] Se referă la channelul intitulat “Frumuseţea vieţii” (“The Beauty of Life”), transmis de Tobias în iunie 2008, în oraşul Sedona din statul american Arizona. (n.tr.) Este disponibil pe www.crimsoncircle.com.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Materialele Cercului Crimson cu Tobias, Adamus Saint-Germain şi Kuthumi lal Singh sunt oferite liber, fără taxe, din August 1999.
Crimson Circle este o reţea globală de îngeri omeneşti, numiţi Shaumbra, care sunt printre primii care fac tranziţia în Noua Energie. Pe măsură ce experimentează bucuriile şi provocările ascensiunii, ei devin Standarde pentru alţi oameni aflaţi în propria lor călătorie a descoperirii lui Dumnezeu din interior.
Crimson Circle se întâlneşte lunar în zona Denver, Colorado, unde Adamus prezintă cele mai noi informaţii prin Geoffrey Hoppe. Aceste adunări ale Crimson Circle sunt deschise publicului şi toţi sunt bine-veniţi.
Dacă citiţi aceasta şi simţiţi senzaţia de adevăr şi conectare, atunci sunteţi, cu adevărat, Shaumbra. Sunteţi un învăţător şi un ghid pentru oameni şi îngeri similari. Permiteţi seminţei divine să înflorească în interiorul dumneavoastră în aceste timpuri şi în toate timpurile care vor veni. Nu sunteţi niciodată singuri, deoarece xistă o familie în toată lumea şi îngeri în tărâmurile din jurul dumneavoastră.
Puteţi distribui liber acest material, pe baze ne-comerciale, fără taxe. Vă rugăm să includeţi informaţia în întregimea sa, inclusiv aceste note de subsol. Orice alte utilizări trebuie aprobate în scris de Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado. Vedeţi pagina de contacte de pe website:
www.crimsoncircle.com
© Copyright 2010 Geoffrey Hoppe, Golden, CO 80403

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Prezenta versiune în limba română este realizată de Georgiana, pentru www.ascensiunea.ro.

i