Muutamia omaleimaisia termejä oivaltamisen avuksi näiden nettisivujen tutkimisessa. Joissakin on loppuviite, joka linkittää alkuperäiseen materiaaliin suuremman selkeyden saamiseksi.

Adamus®Saint-Germain - Mestari, enkeli, professori ja Crimson Councilin opettaja, joka tuo sanomia ja oppikursseja Geoffrey Hoppen välityksellä. Ylösnoussut Mestari St. Germain (aiemmin Violetin liekin, nyt kristallinkirkkaan liekin [Mestari] St. Germain loi erityisen Adamukseksi kutsutun fasetin/ilmaisun, jota kanavoi yksinomaan Mr. Hoppe.  (1) 

Æterna
 – Todellisuuden ja olemassaolon luonnollinen, epälineaarinen tila, joka ei ole täysin yhteydessä Aikaan; samanlainen kuin ajattomuus tai ei-aika. (1)

Ahmyo™ - Ehdoton luottamus itseen, sen ymmärtäminen, että kaikki on korkeimmaksi hyväksesi ja että sinä olet todellisuutesi luoja, hyväksyt täyden vastuun itsestäsi ja menet sellaisten asioiden kuin kohtalon, karman, enkeleiden ja oppaiden ohitse. (1) (2)

Ah-Ta-Rah - Nimi, jolla Tobias ja Adamus viittaavat Australiaan. 

Anayatron - Viestintäverkko, jota kaikki energiaosaset käyttävät viestintään kaikkien muiden energiaosasten kanssa ihmiskehossa. (1)

AND – ihmisen todellinen olotila, joka sisältää useita ja samanaikaisia kokemus- ja tietoisuustasoja sen sijaan että ihminen käsittää olevansa yksiköllinen ja lineaarinen.

Angel's Peak - Sisäinen tila tai ulottuvuus, joka antaa paljon laajemman ja korkeamman näkökulman siihen, mitä tapahtuu elämässäsi ja maailmassa, ikäänkuin seisoisit vuoren huipulla katsomassa maan ylitse.

Anost - Epätasapainon tila suhteessa valoon. “Valon epätasapaino eli anost on pimeyden kieltämistä. Se on toisen puolesi, jos ei enemmänkin, kieltämistä."  ~ Tobias (lausutaan uh-nahst).  (1) (2)

Arkkienkelit - Kollektiiviset energiaolennoit, jotka edustivat kaikkia 144 000 enkeliperhettä ennen niiden hajoamista vuoden 2020 alussa. 

Aspektit (Aspectology™) - Eri roolit tai identiteetit, joita Luojaolentoina olemme käyttäneet vastaamaan kysymykseen Kuka minä olen? Luomme itsemme aspekteja kohtaamaan tämän elämän tilanteita (esim. lapsi, vanhempi, yrittäjä, parantaja ym.). Meillä on myös monia muita aspekteja menneistä elämistä, unista ja moniulotteisilta alueilta. Jumittuessaan aspektit voivat aiheuttaa kaaosta ja hämmennystä, kun ne siirtyvät sisään ja ulos tietoisuudesta. Kuitenkin tekemällä tietoisia valintoja voimme toivottaa nuo aspektit tervetulleiksi takasin itseemme ja integroitua täysin. (1) (2)

Atlantis - Maakokemusten toinen aikakausi Lemurian ajan jälkeen. Atlantislaiset olivat luonteeltaan hyvin yhteisöllisiä ja tekivät laaja-alaista työtä ihmiskehon ja mielen standardisoimiseksi. (1)

Bon - TilaAjan holograafinen 'kudos', johon todellisuus heijastetaan. Se on yleinen kaikkialla missä on tietoisuutta. Plasma tulee Bonista ja plasmasta tulevat ionit, neutronit jne. Bon on näyttämö tai ruutu, jossa tietoisuus voi kokea itsensä. 

Cauldre - Nimi, jolla Tobias ja Adamus kutsuvat Geoffrey Hoppea. Tämä ei ole hänen "henkinimensä", pikemminkin lempinimi. (lausutaan Ka-ool’-dra).

Circumpunct – Ympyröity piste symbolisoi tietoisuutta, Itsetajuntaa, "Olen olemassa", josta lähtee Kaikki Mikä on.

Crimson Circle - Ryhmä ihmisiä henkisellä matkallaan, myös standardeja ja esimerkkejä muille heidän matkallaan. 

Crimson Council - Taivaallinen opettajakunta, joka käsittää Tobiaksen, Adamus Saint-Germainin, Kuthumi lal Singhin ja muita enkeleitä, jotka auttavat meitä matkallamme. 

Dei Un Gnost - Katso “Gnost” (lausutaan day-oon-nost)

DreamWalk® - Tietoisuuden ulottuvuuksien välinen matka, jossa ihmis- tai enkeliopas on kunnioittavana ja myötätuntoisena valaisemassa tietä niille, jotka valitsevat matkan kokemisen. 

Dvir – Pyhistä Pyhin, pyhä, puhdas, alkuperäinen, ei-duaalinen energia. Se voi tuntua ei-miltään, mutta kuitenkin se on kaikki. Se on kaikkialla, missä sinä olet. Se olet sinä. 

Ego - "Johdettu latinan sanasta, joka merkitsee "minä". (Engl. I-go, minä menen.)  Ego kehittyi kun tulit Tulimuurin lävitse. Se loi sinulle identiteetin tunteen. Käytit paljon aikaa taisteluun egosi kanssa, vaikka se on ehjä osa sinua. Se on yhteytesi takaisin Kotiin. Ego on muuntuva ja muuttuva. "I go":n sijaan sinusta on tulossa "I am"."  ~ Tobias

'Ei sillä ole väliä' - Tobiaksen esittämä sanonta, jonka mukaan kukin on mitä tahansa haluaa olla ja on nyt vain kulkemassa sen kokemuksen läpi, joka tuo perille.

Enkeli - Sieluolento, syntynyt alkuperäisestä ykseydestä Hengen rakkauden luomana. 

Ensimmäinen kehä - Koti, Jumalan alkuperäinen luominen. Siihen viitataan myös ensimmäisenä luomuksena. Se, mistä tulimme ennen kuin lähdimme tälle matkalle Hengen puolesta.  

Erkaantumispiste - Hetki, jolloin todellisuus siirtyy yhdestä kokemussyklistä tai -spiraalista seuraavaan. 

Fasetti - Sielun ainutlaatuinen ja tietoinen ilmaisu, tietoisuusteko. Täysin integroituneena jokaisesta aspektista tulee fasetti. (Suom. huom. fasetti, sivutahko, timantin jokainen hiottu sivu.)   

Gaia - Suuri enkeli, joka myöntyi tulemaan, hengittämään elämän tähän kiveen ja pysymään siinä, kunnes ihmiset ovat valmiita hyväksymään vastuunsa huolehtia Maasta.

Gnost - "Luova ratkaisumme", se osa meistä, joka ratkaisee ongelmat mielen kykyjen ulkopuolella. Gnost on nyt heräämässä uudelleen oltuaan nukuksissa pitkän aikaa. ("Dei Un Gnostin” muunnelma.)

Henki - kutsutaan myös Jumalaksi, Lähteeksi tai Ikuiseksi Yhdeksi, jumalainen kipin jokaisen sieluolennon sisällä.

Herääminen (Awakening) - herääminen tietoisuuteen, että itsessä, toisissa ja elämässä on enemmän kuin voidaan nähdä tai on opetettu. (1) (2) (3) (4) (5)

Jeshua ben Joseph - Tunnetaan myös Jeesuksena; Kristus-tietoisuuden ihmisilmentymä, jonka toivat maahan ne, jotka  ymmärsivät, että jumalaisen oli aika sulautua ihmisyyteen maassa. 

Jumala - Henki tai Lähde, josta tulimme ja joka on myös ytimessämme; jumalainen luova ydinolemus sisällämme. 

Kanavointi - Kun ei-fyysinen olento tai enkeli puhuu ihmisen välityksellä. Ihminen kääntää olennon "ajatus-/energiapaketit" sanoiksi toisten kuultavaksi tai luettavaksi. 

Kaikho™ - Vahva sisäinen halu ja elämän kaipaus. Se on sisälläsi, sisäinen totuus, karjuva leijona, syvä intohimo, joka ei omista mitään muuta kuin oma täyttymyksensä. Se ei ole ihmisluonnon ahneutta tai vain paremman elämän haluamista. Kaikho on halua täydelliseen vapauteen tai ei elämää ollenkaan. 

Kasama™ - Sielun kohtalo; sielun ajaton oivallus, että tulevaisuus, johon valaistuminen sisältyy, on jo täällä. (Sukua sanalle “kismet.”)

Kharisma - Selkeys sisällä. Minä olen -ilmaisu. Sielun armollisuus. Kharisma on armon lahja, se autenttinen osa sinua, joka haluaa, että se tunnetaan tunteella. 

Kolmas kehä - Totaalisen täysivaltaisen itsen energia tai ydinolemus, täydellinen itsessään vailla minkään ulkopuolisen tarvetta. Oma Kolmas Kehäsi on ylösnousemuksen tilasi, täysi ja kokonainen täysivaltaisuutesi.  

Koti - Luomisen ensimmäinen kehä; alkuperäinen Ykseys, josta tulimme.

Kuthumi lal Singh - Ylösnoussut mestari ei-fyysisissä ulottuvuuksissa, jolla on ollut monta elämää maassa ja joka tuo viestejä Geoffrey Hoppen ja monien muiden välityksellä.

Kvanttihpyy - Tobiaksen mukaan ihmiskunta koko tietoisuuden kvanttihypyn 18.9.2007, jolloin kaikki alkoi liikkua niin nopeasti, että tietoisuus ei enää seuraa vanhaa lineaarista polkua. Tietoisuuden kvanttihyppy mahdollistaa uuden luovuuden tason, keksinnöt, tieteelliset läpimurrot ja henkilökohtaisen muutoksen. 

Kyeper ("kay-pear") - Adamuksen mukaan muinainen egyptin sana, liittyy pillerinpyörittäjään eli sontiaiseen, tarkoittaa luomista, syntymää, luovuutta, elämää. Se on peräisin Hengen alkuperäisestä käsityksestä, tietoisuuden jumalaisesta luovuudesta. Kyeper: Henki ilmaisussa, olennossa. 

Lemuria - Maakokemuksen ensimmäinen ajanjakso, jolloin enkelit oppivat aluksi miten energia tuodaan tänne ja ilmennetään aineeseen. 

Maan lähiulottuvuudet - Maata ympäröivät ulottuvuudet, jonne monien olentojen ydinenergia menee elämien välillä. Tietoisuuden kerros, jolla on läheinen suhde maahan.  

Lähde - Henki, elämän lähde sinussa, jumalainen energia 

Makyo - Henkinen jaarittelu ja latteudet, jotka johtavat harhaan Itsen todellisesta kokemuksesta. Adamus kuvaa sitä myös 'henkisenä hevonpaskana'.  

Merabh™ - Ei-lineaarista ja ei-mentaalista energian liikettä, joka yhdistää sanoja, musiikkia ja ehkä fyysistä liikettä tietoisuuden kvanttimuutoksen luomiseksi. 

Metatron - Arkkienkeli ja Kaaren veljeskunnan jäsen. Metatron otti 2007 uuden nimen "Yoham", joka tarkoittaa "äänesi Hengessä".  

Mielikuvitus - Luovan energian ydinolemus; kaiken ilmentämisen alku, mielikuvitus ei ole mentaalista "visualisaatiota" vaan pikemmin luovaa tunnetta ja aistimista. 

Minä olen - Sinun täysin täysivaltainen Itsesi, se sinä, joka olet aina ollut, peräisin suoraan Kodin alkuperäisestä Ykseydestä. 

Mirage - Pieni yksinkertainen seremonia, joka tehdään "aha"-hetken tai koetun oivalluksen arvostamiseksi; se palvelee tietoisuuden siirtymän maadoittamista ihmistodellisuuteen.  

Myötätunto - Sen, mikä on, täydellinen hyväksyminen ja salliminen. Sisältää varauksettoman itsensä rakastamisen ja toisten elämänpolun ja valintojen ehdottoman kunnioittamisen. 

Namaste - Sisäinen Jumala arvostaa Jumalaa toisessa. 

Nhahyu™ - Tietoisuuden erityinen osanen; käytetään kuvaamaan tietoisuutta, tajuntaa, herkkyyttä ja tunteita. Nhahyu merkitsee myös tunteisiin sukeltamista, niiden kokemista täydesti ja sitten päästämistä irti, kokonaan-sisäistetty-ja-täysin-irtipäästetty. (lausutaan nah-you)

Oh-Be-Ahn - Aikamatkaajien muinainen tervehdys ja siunaus, kun he kohtaavat toisensa matkoillaan. Se merkitsee "Kunnioitan sinua matkallasi, ei väliä, missä olet". 

Pakauwah™ - Toteemi- tai henkieläin, jonka loit oman olemuksesi jatkeeksi tukemaan ihmiskokemustasi. 

Prosessointi - Menneisyyden tapahtumien tutkiminen, niihin palaaminen, niiden uudelleen kokeminen ja analysointi pyrkimyksenä parantua ja löytää ratkaisu. Yksinkertaisen hyväksymisen ja integraation vastakohta. 

Ruusun hedelmä - Termi jota käytetään kuvaamaan muistutusta, jonka jätimme itsellemme polkumme tai matkamme varrelle Heräämisen tiellä. Lopulta löydämme sen tai törmäämme siihen ja havaitsemme uudelleen tarpeen herätä, muistaa, että olemme Mestari. Ruusun hedelmä muistuttaa meitä siitä, että me vain leikimme tätä ihmisenä olemisen peliä, että ”ihminen” on vain pieni osa siitä, keitä todella olemme. 

Salliminen (Allowing) – Itsesi täysi hyväksyminen sellaisena kuin olet ja kaikkien asioiden hyväksyminen sellaisina kuin ne ovat, katumatta sitä mikä oli, vastustamatta sitä mikä on tai yrittämättä kontrolloida sitä mikä tulee.

Sam - Peitenimi Tobiaksen nykyiselle maanpäälliselle inkarnaatiolle, johon hän siirtyi täysin 19.7.2009. 

Sensuaalinen - Kaikkien aistien käyttö elämän kokemuksista nauttimiseen. (1) (2)

Sha-dhar™ - Täyttää tai hengittää elämää elämään. Myös imeyttää itsesi elämääsi. 

Shasat - Vallaton elämä; irtipäästäminen kaikista vallan, valtapelien, taistelun, uhriuden yms. tarpeista; täyden sallimisen elämäntapa ilman vallan tarvetta. 

Shaumbra™ - Nimi, jota Tobias ja muut käyttävät ryhmästä ihmisiä, jotka ovat heräämismatkallaan. Tobias sanoo termin olevan peräisin Jeshua ben Josephin (Jeesus) ajoilta, jolloin ihmiset - monet heistä essealaisia - kokoontuivat salaisiin henkisin kokouksiin. Vapaasti käännettynä vanhasta hepreasta Shaumbra sanan ensimmäinen osa lausutaan 'shau-home', se merkitsee kotia tai perhettä. Toinen osa on "ba-rah", joka tarkoittaa matkaa ja missiota. Kun ne yhdistetään, siitä tulee shaumbra, joka tarkoittaa perhettä, joka on matkalla kokemassa yhdessä. Tobiaksen mukaan Raamatun aikoina 'shaumbra' oli myös huivi tai shaali, jota pitivät sekä naiset että miehet. Se oli karmiininpunainen ja siitä muut tiesivät, että oli aika kokoontua. 

Shoud - Shoudin aikana ihminen tai ei-fyysinen olento kuten Tobias kokoaa kuuntelijaryhmän henkisen ydinolemuksen. Kanavoija viestii ryhmän kollektiivisen sanoman takaisin ryhmälle. Yksinkertaistetusti ilmaistuna yleisö kuuntelee itse asiassa omaa sisäistä itseään.  

Sieluolento - Kun henki puhkesi ilmaisuun, kaikki sielut syntyivät. Kaikki sieluolennot sisältävät itsessään Lähteen luovan ydinolemuksen ja täysivaltaisen energian ainutlaatuisessa ja henkilökohtaisessa ilmaisussa.   

Standardi - Standardi, kuten ilmaisussa "olla Uuden Energian Standardi", on ohjaava valo, joka valaisee potentiaaleja toisille. Standardi on myös opettaja, joka jakaa siitä, mitä on oppinut omien kokemustensa kautta. Omalla esimerkillään Standardi inspiroi muita näkemään, mitä on mahdollista tehdä.  

Tienin Temppelit  - Erityinen paikka Atlantiksessa, jonne Shaumbra kokoontui tutkimaan energiaa. Monet meistä tuntevat toisensa temppelissä työskentelyn ajoilta. 

Tietoinen hengitys - Elämän arvostaminen ja täydellinen hyväksyminen, tietoinen valinta tuoda elämänvoiman energiat ihmistodellisuuteen. (1)

Tietoisuus - Tajunta tai laajentuminen. Tietoisuus aktivoi energian ja energiapotentiaalit kaikkialla ympärilläsi. 

Tietoisuuskeho - Ihmisen täysin integroitunut fyysinen keho, mieli, äly, tajunta, tunteet ja henki. 

Tobias - Apogryfisen (raamatullisen) Tobitin kirjan päähenkilö Tobias on enkeliolento Crimson Councilin henkisen opetuksen ryhmästä. Tobias kanavoi julkisia viestejä 21.8.1999 alkaen 21.7.2009 saakka ja on nyt inkarnoitunut fyysiseen kehoon maan päällä. Mr. Hoppen välittämät Tobiaksen viestit on annettu rakastavasti rohkaisemaan ihmisiä hyväksymään sisäisen jumalainen ydinolemuksensa. 

Todellinen tai Korkeampi Itse - Jumalallinen olemuksemme, joka on nyt heräämässä sisällämme. "Jumalainen enkeli sisällämme." 

Toinen kehä - Koko luominen, kaikki Ensimmäisen Kehän ulkopuolella, sekä fyysinen että ei-fyysinen, sisältää myös ihmisulottuvuudet. Siihen viitataan myös Toisena Luomuksena.

Tyhjyys - Olemattomuus Kodin ulkopuolella. Kodista lähdettyään enkelit löysivät itsensä tyhjyydestä, missä ei ollut mitään, ei edes pimeyttä. Tietoisuutta ja energiaa käyttämällä enkeliolennot loivat monia fyysisiä ja ei-fyysisiä ulottuvuuksia Tyhjyydestä. 

Tulimuuri - Tietoisuuden tai tietämisen laajentuminen itsensä ulkopuolelle, vertauskuva "portille" joka johtaa Kodista Tyhjyyteen. Vyöhyke, jonka ylitimme menemällä Ensimmäisesät Kehästä Toiseen Kehään. 

Ulottuvuudet - Sieluolentojen luomia ainutlaatuisia osasia, joilla voi olla lähes mikä tahansa valikoima ominaisuuksia. Ne voivat leikata toisensa ja olla vuorovaikutuksessa muiden ulottuvuuksien kanssa eivätkä ole lineaarisia, hierarkkisia tai rajoitettuja.

Uusi Energia - Seuraava energian evoluutio, joka sallii kaksinaisuuden integroimisen, joka käsittää myös jumaluutemme ja ihmisyytemme. Nykyinen energia on värähtelevää, uusi energia laajenee joka suuntaan samanaikaisesti. 

Uusi Maa - Ei-fyysinen ulottuvuus, jolla on fyysisen Maan ominaisuudet, palvelee maan viisauden ja kokemusten kirjastona ja luokkahuoneena enkeleille, jotka valmistautuvat tulemaan Maahan ensi kertaa. 

Valaistuminen - Kokonaisen ja täydellisen itsen hyväksymisen ja rakastamisen toteuttaminen varauksitta, irtipäästäminen kaikista ihmiselämän rajoituksista ja Itsen kaikkien osien täydellinen integrointi.

Ykseys - Alkuperäinen Koti, Kaikki Mikä Oli. 

Ylösnousemus - Kokonainen ja täydellinen itsensä hyväksymisen ja rakastamisen varaukseton tila, jossa ihminen on päästänyt irti kaikista ihmiselämän rajoituksista ja integroinut täysin Itsensä jokaisen osan.  

Ylösnoussut Mestari - Sieluolento, joka on saattanut päätökseen elämiensä matkat maassa, hyväksynyt täysivaltaisuutensa ja integroinut täysin sielunsa jokaisen osan ja ilmaisun täydellisen rakastavasti ja hyväksyvästi. 

Yoham - Tobiaksen mukaan Yo-ham on "sinun, Jumalan nimi. Jumalihminen." Se on myös uusi nimi arkkienkelille, joka aiemmin tunnettiin Metatronina, "äänenäsi hengessä". Kirjeessä herääville ihmisille (7.6.2008) Tobias sanoi, “Metatron tunnettiin äänenäsi hengessä ja nyt Yoham tunnetaan henkenäsi tässä todellisuudessa, henkenäsi aineellisessa harjoituksessa, henkenäsi, joka on läsnä elämässäsi tänään".  

“Yoham” on myös myös yhtyeen nimi, joka koostuu Gerhard Fankhauserista, Einat Gilboasta and Amir Ya’acobysta. Yoham, joka on hyvin suosittu Crimson Circlen tapahtumissa, on tehnyt yhteistyötä useissa musiikkituotannoissa Tobiaksen, Adamuksen, Kuthumin ja Geoffrey Hoppen kanssa.