Raamatullisen Tobitin kirjan päähenkilö? Korkean enkelineuvoston johtaja? Nuori mies elämässä nykymaailmassa? Tobias on kaikkea edellä mainittua ja niin paljon enemmän.

Historia: Enkeli jonka tunnemme Tobiaksena eli monia, monia elämiä maan päällä. Hänen nimensä tulee apokryfisestä Raamatun kirjasta, johon on tallennettu hänen elämänsä Tobitina, hyveellisenä juutalaisena Lähi-idässä. Kun Tobit sokeutui valitettavassa onnettomuudessa, hänen poikansa Tobias lähti matkaan huolehtiakseen perheyrityksen asioista. Tämä seikkailu, jossa olivat mukana lemmikkikoira, jättiläiskala ja valepuvussa matkaava enkeli, on innoittanut lukemattomia jatkotarinoita ja maalauksia.

Saatuaan näkönsä ihmeellisesti takaisin Tobit eli monta vuotta ennen kuin kuoli ja palasi lopulta vielä yhteen viimeiseen elämään. Jälleen kerran hän eli vanhurskaana juutalaisena Israelin mailla, mutta tällä kertaa hänen onnensa kääntyi karvaaksi. Agos, jolla nimellä hänet silloin tunnettiin, petettiin ja vangittiin ja hän menetti maansa ja perheensä ja riutui vuosia epätoivon vallassa. Kun hän oli sairaana elämänsä loppuvaiheessa, hänelle ilmestyi linnun muodossa enkeli, joka vankilasellin ikkunalla lauloi laulua kaukaisista ihmeistä. Agos päästi irti suuttumuksestaan ja vihastaan ja antautui suurimmalle rakkaudelle, jonka hän koskaan tuntisi, oman sielunsa rakkaudelle. Vapautuen fyysisistä rajoituksista hän koki todellisen valaistumisen, jätti fyysisen kehonsa ja otti paikkansa enkeliulottuvuuksissa täysin ylösnousseena mestarina.

Nykyaika: Vuonna 1999 Tobias, jota avustivat Gabriel, Metatron ja monet muut, lähetti heräämisen ja uudelleen yhdistymisen kutsuhuudon. Hänen kuukausittaiset viestinsä, joita nyt kanavoi hänen rakastettu poikansa, joka nykyisin tunnetaan Geoffrey Hoppena, löysivät tiensä heräävien ihmisten sydämiin, niiden luo, joiden kanssa hän työskenteli kauan sitten menneinä aikoina. Näillä rakkauden, lohdun ja vapauden viesteillään Tobias tarjosi tukea ihmisille aikana, jota hän kutsui "tietoisuuden suurimmaksi evoluutioksi, jonka ihmiskunta on koskaan kokenut".  

Tobias puhui Geoffreyn välityksellä kymmenen vuotta ja valitsi sitten paluun maan päälle pitkään odotettuun juhlimisen ja ilon elämään. Vuosien valmistelun jälkeen Tobias antoi viimeisen sanomansa ihmiskunnalle, päästi irti enkelivelvollisuuksistaan ja siirtyi kokonaan kymmenvuotiaaseen "kuorikehoonsa" 19.7.2009. Kun hän kasvaa nuoreksi mieheksi, toivomme, että eräänä päivänä Tobias löytää tiensä takaisin Crimson Circleen ja niiden rakastettujen ihmisenkeleiden luo, joiden kanssa hän on jakanut niin paljon.