“Namaste!” Tästä myötätuntoisesta ja hilpeästä tervehdyksestä tiedämme, että Kuthumi lal Singh on talossa. Ylösnoussut Mestari ja Tobiaksen ja Adamuksen rakas ystävä Kuthumi näyttelee eri roolia Shaumbran kanssa. Vaikka hän satunnaisesti valtaa näyttämön tapahtumissa, useammin hän työskentelee yksilöiden kanssa syvällä, intiimillä ja henkilökohtaisella tasolla.  

Historia: Kuthumi eli 1800-luvulla ja itse kertomansa tarinan mukaan (Opettaja-sarja, Shoud 5) hän oli punjabi, jonka perhe asettui Kashmiriin. Kuthumi sai myöhemmin koulutuksensa Oxfordin yliopistossa 1800-luvun puolivälissä. Englannin aikanaan Kuthumi kärsi äärimmäisen hermoromahduksen ja oli vuoteenomana melkein kaksi vuotta. (Kuthumi kertoo tämän koskettavan tarinansa trilogiassaan – “Soul Encounter,” “Yes, I Am Enlightened” ja “Call of the Soul.”) Opittuaan "päästämään irti mielensä rajoituksista" Kuthumi matkusteli Euroopassa ja Lähi-idässä ennen paluutaan Intiaan. Hän vietti viimeiset vuotensa luostarissa Tiibetissä.  

Mestari Kuthumi antoi salaiset opetuksensa Madame Blavatskylle, mikä johti Teosofisen Seuran perustamiseen 1800-luvun lopulla. Mestari Kuthumi (joka työskenteli El Moryan ja Sanandan kanssa) saneli Madame Blavatskylle teoksen “Hunnuton Isis,” joka oli yksi ensimmäisistä okkultisista töistä, joka paljasti julkisesti muinaisten mysteerikoulujen opetukset. Sitä seurasi “Salainen oppi” ja muita Madame Blavatskyn Kuthumin avustuksella tekemiä teoksia. 

Nykyaika: Kuthumi lal Singh on nyt Mestari ja Crimson Councilin opettaja, joka on tunnettu huumorintajustaan ja yksinkertaisesta viisaudestaan. Eräällä kaikkein suosituimmista oppitunneistaan Crimson Circlelle hän kertoi jutun, jota hän nimitti hauskaksi enkelivitsiksi: "Sattuipa hassusti matkalla ylösnousemukseen: Menetin kaiken." (Kvanttihyppy-sarja - Shoud 2). Kumma kyllä, yleisö ei pitänyt sitä aivan yhtä hauskana. Pyhällä matkalla Egyptissä yhdessä Adamuksen ja Shaumbran (“Time Travels”) kanssa Kuthumi kertoi, että hänen oikea sielunimensä oln Ah-Kir-Rah, jonka ilmaisu Kuthumi on.

Yleisen käsityksen mukaan Kuthumin sielun aikaisempia ilmaisuja (inkarnaatioita) ovat Pythagoras, Faarao Thutmosis III, Balthasar (yksi kolmesta viisaasta miehestä), Franciscus Assisilainen ja Shah Jahan, joka rakensi Taj Mahalin.

Kuthumi on avustanut viisaudellaan, huumorillaan ja myötätunnollaan useissa kuukausiviesteissä Tobiaksen kanssa, samoin kanavoinneissa “Time Travels,” “Sounds of the Soul,” “Studio K” ja “Conspiracies.” Geoffrey Hoppen välittämän kanavoidun materiaalin lisäksi Kuthumi on ollut monien kirjojen kanssakirjoittaja viime vuosina Shaumbran kanssa  ympäri maailmaa, mukaan lukien Marisa Calvin suositut kirjat (Balthasar the Magi, Pythagoras of Samos ja Pharaoh Thutmose III). Kuthumin todellisen ydinolemuksen tapaan kirjoissa käytetään huumoria ja nokkeluutta henkisen viisauden ja yksinkertaisuuden viestin esiintuomiseen. 

Lisälukemista Kuthumi lal Singhistä englanniksi täällä sekä täällä.