Bezvremen i dubok. Profesor, Majstor, Učitelj. Mudar i duhovit. Uzašli Majstor. Ponizan dečak sluga u Atlantidi. Prerušeni Andjeo. Kako god da ga zovete, kako god da je bio nazivan tokom vekova, mi ga zovemo Adamus Saint-Germain.

Istorija: Mnogo je napisano tokom godina i mnoge priče su ispričane o ovoj fascinantnoj i donekle zagonetnoj istorijskoj ličnosti. On je izvanredno biće koje se manifestovalo u mnogim životima i izrazilo razne nezaboravne identitete tokom njegovih mnogih avantura na Zemlji. U njegovom životu kao Sveti Žermen (Evropa 1700-tih godina), bio je rodjen u oblasti sada poznatoj kao Španija od oca jevrejskog portugalca i majke španske plemićke loze. Izabrao je da sebe zove Grof Saint Germain kada je počeo svoja putovanja širom Evrope. Savetovao je kraljeve i druge plemiće i bio je poznat kao veliki alhemičar – veliki pokretač energije.

Saint-Germain tvrdi da je osnovao mnoge škole misterije u Rumuniji, Madjarskoj i Transilvaniji. Prema Vikipediji “Grof Sveti Žermen(1712–1784) bio je različito opisan kao dvoranin, avanturista, šarlatan, pronalazač, alhemičar, pijanista, violinista i kompozitor amater, ali je najpoznatiji kao ponavljajuća ličnost u pričama o nekoliko lanaca okultizma – pogotovo onih povezanih sa Teozofijom, gde se on takodje pominje kao Majstor Rakoci ili Majstor R i pripisane su mu skoro bogolike moći i dugovečnost. Neki izvori pišu da njegovo ime nije porodično, nego ga je on izmislio kao francusku verziju latinskog Sanctus Germanus, što znači ‘Sveti Herman’ ili ‘Sveti Brat Herman.’ St. Germanus je bio monah Benediktinskog reda.

Saint-Germain je komunicirao sa ljudima od njegove smrti u kasnom 18-tom veku, pre svega kroz Madam Blavacki, Guy Ballard, Elizabeth Clare Prophet and Alice A. Bailey. Takodje je poznato da je bio prisutan tokom očitavanja sa Edgar Cayce. Saint-Germain se često pojavljuje učenicima misterija i ljudima koji se bude za njihovu duhovnu prirodu.

Trenutna era: Tobajas je sa svojom poslednjom porukom isporučenom u julu 2009. predao vodjstvo nebeskog Grimiznog Saveta i njegovog zemaljskog ekvivalenta Grimiznog Kruga Saint-Germainu. On dolazi u Grimizni Krug kroz glasnika Džefri Hopi, uzimajući ime Adamus Saint-Germain da bi napravio razliku izmedju intenzivnog rada koji obavlja sa Grimiznim Krugom i prethodnog rada sa drugim glasnicima. Saint-Germainova “Adamus” persona je jedinstvena za Grimizni Krug. Otkad je preuzeo ovu ulogu, Adamus je doneo njegov jedinstven i provokativan stil mesečnim sastancima i radionicama širom sveta, vodeći Šaumbre u uvek dublju svesnost, poverenje, i ponovno ujedinjenje sa Sopstvom.

Adamus Saint-Germain je trenutno glavni govornik na svim radionicama i dogadjajima Grimiznog Kruga širom sveta. On je kreirao pet ključnih kurseva Naprednih Izučavanja koje sada vode certifikovani učitelji Grimiznog Kruga. Ovi kursevi obuhvataju DreamWalker™ Death Transitions, DreamWalker™ Birth Transitions, DreamWalker™ Ascension Transitions, DreamWalker™ Life and Synchrotize™. On je takodje doprineo svojom mudrošću ažurirajući dva Tobajasova kursa, Školu Seksualnih Energija i Aspektologiju Nove Energije. Više od mnogih njegovih titula i identiteta, Adamus nosi mudrost, strast i kreatorstvo istinskog učitelja.

Za razliku od većine kanalisanih entiteta, Adamus više voli da oči njegovog glasnika budu otvorene tokom kanalisanih sesija i takodje voli da šeta po prostoriji i da ima interakciju sa publikom. Ovo je malo iznenadjujuće za one koji su navikli da vide da osoba koja kanališe sedi u stolici sa zatvorenim očima, ali Adamus želi da svi budu veoma prisutni i svesni, uključujući i njegovog glasnika.

Važna napomena #1: Adamus je imao mnoge živote na Zemlji u ljudskom uslovu. On ima veliko razumevanje i empatiju za ljudsko putovanje. Njegova ljudska pozadina i iskustva - kao i njegovo uzašće iz ljudskog uslova - daju mu jedinstvene uvide i saosećanje dok nas vodi u našu Realizaciju, na način na koji ni jedno vanzemaljsko ili galaktičko biće ne može učiniti.

Važna napomena #2: Kada je Adamus Saint-Germain preuzeo ulogu Uzašlog Vodiča za Grimizni Krug septembra 2009. imao je specifičan zahtev:

“Ja dolazim kao Adamus samo za Šaumbre da bismo mogli zajedno putovati u ovu Novu Energiju. Donosiću moje poruke kroz Koldru, onog koga znate kao Džefrija (Hopi). Ja nemam želju i neću raditi privatne sesije sa drugim ljudima. Ja biram Koldru – dokle god je on voljan i dokle god on ostaje jasan sa mojim porukama – ja biram njega da ovo unesem zato što sada ne želim deset, petnaest, dvadeset raznih glasnika. Moje poruke će biti jasne, dokle god Koldra i Linda (Hopi) ostaju u jasnoći, ostaju izvan ega, ostaju izvan svakog energetskog hranjenja, ja ću donositi moje poruke kroz njih vama. Zato, molim vas, ja ne želim da čujem da bilo ko drugi, kao što neki već rade, tvrdi da kanališe Adamusa. Vi možete nastaviti da donosite poruke od Saint-Germaina.”

Ovi Adamusovi zahtevi pomažu da održe poruke i energiju jasnima i da se izbegne konfuzija. Za više informacija o ovome, pročitajte “The One & Only Adamus.”

Click here for further reading on St. Germain