MATERIALELE CRIMSON CIRCLE

Seria „Emergenței”

SHOUD 7 – ADAMUS SAINT-GERMAIN, transmis prin channel de Geoffrey Hoppe

Prezentat Cercului Crimson
2 martie 2019
www.crimsoncircle.com


Eu Sunt Cel Ce Sunt, Adamus Saint-Germain.

Haideți să respirăm foarte profund în adunarea noastră. Bun venit tuturor. Fie că sunteți aici, la studioul Crimson Circle, fie că urmăriți online, haideți doar să respirăm foarte profund și să ne adunăm toate energiile. Ah! În ce vremuri captivante trăiți. 

Uneori îmi doresc să pot fi înapoi cu voi, în formă umană, chiar acum, să trec prin experiențele prin care treceți voi, să trec pur și simplu printr-o astfel de senzualitate în toate felurile, în toate felurile. Dar apoi mă gândesc: “Nu, nu, nu!” (râsete) “Voi rămâne chiar aici!” (Adamus chicotește) Nu e nevoie să vin înapoi. Și simt într-adevăr că pot face o treabă mai bună servindu-vă pe voi toți de aici, decât să fiu cu voi în corpul fizic. 

E vorba de vreo două lucruri. Aceasta este luna Aspectologiei. Este acea perioadă din an când Crimson Circle face Aspectologia, însă este cu mult mai mult decât atât. Fie că ați făcut-o sau nu, este luna Aspectologiei voastre – martie 2019, amintiți-vă asta – și totul se leagă cu dragonul. Dragonul. Dragonul – noi am vorbit despre el recent în ProGnost, vom vorbi despre el din ce în ce mai mult în adunările noastre, însă dragonul. Ah! Dragonul.  

Dragonul este aici pentru a vă ajuta să găsiți toate lucrurile care sunt încă aspecte, încă într-o formă de aspect. Dragonul este aici pentru a ajuta la aducerea acelor aspecte în față, astfel încât ele să se poată integra profund, profund în interiorul vostru. Nu doar o integrare mentală, ci acea integrare profundă, reală. 

Acum, s-ar putea ca voi să mai aveți unele aspecte supărate (cineva spune “Daa”). Eh, daa! Daa! (câțiva chicotesc) Cineva tocmai m-a numit maestrul evidentului (alte câteva chicoteli). Unii dintre voi încă e posibil să mai aveți câteva aspecte supărate, iar ele pur și simplu nu vor să renunțe. Se distrează prea mult cu jocurile și, vă voi spune un lucru, chiar acum – doar un mic indiciu pentru atunci când vă jucați cu dragonul și cu aspectele voastre și, pe măsură ce lucrurile încep să se rostogolească luna aceasta cu aspectele – aspectelor le place să se ascundă în spatele credințelor.   

LINDA: Mmm.

ADAMUS: Asta a fost bună (râsete). Dă-mi voie s-o mai spun odată și haideți să ne alăturăm cu toții atunci. Vom face Kumbaya (mai multe râsete). Aspectelor le place să se ascundă în spatele credințelor. 

LINDA ȘI PUBLICUL: Mmmm!

ADAMUS: (chicotind) Mm. Destul de profund! Și este realmente profund. Urmează să vorbim puțin despre asta, astăzi. 

Acum, ați primit dragonul – fie că ați trecut prin Threshold (Pragul) sau nu, ați primit dragonul – care vine înăuntru și ajută la găsirea acestor aspecte, pentru că ele, în mod simplu, nu pot merge în Realizare. Și suntem la punctul, știți voi, este 11:59. Știți unde sunt aspectele voastre? (câteva râsete) Și dacă nu știți, dragonul le va găsi și vi le va pune exact în față. De ce? Ca să faceți ce? Să le integrați. Da, nu să le consolați, nu să încercați să le siliți sau să le snopiți în bătaie, așa cum ar dori să facă unii dintre voi, ci, de fapt, să le integrați. 

Așadar, aceasta este luna Aspectologiei, iar voi veți simți activitatea aspectelor în viața voastră în toate felurile. Dar, ce ar trebui să înțelegeți voi acum e că, nu este un lucru rău; este un lucru necesar. Nu e un lucru rău. De fapt poate fi chiar amuzant.

Pe măsură ce voi deveniți acum foarte conștienți de felul în care le integrați astfel încât ele să fie fațete ale voastre, să nu mai fie aspecte care uneori vă chinuie, ci acum sunt integrate înapoi – ele știu că este 11:59 și nu vor neapărat să se întoarcă de pe străzi, să vină acasă, așa că urmează să opună rezistență – va fi o lună minunată pentru voi să observați cum gestionați asta, cum le aduceți înapoi, cum aduceți înapoi acea integrare. 

Astăzi vom vorbi despre două lucruri care vă vor ajuta la asta, în special. Două lucruri. Apropo, acesta este un shoud al – așa cum s-a spus în slide-urile* voastre sau cum s-or numi ele, al faptului că viața este în întregime despre straturi. Trăirea este în straturi – straturi colorate, senzuale. Este vorba de a trăi în acel fel. Astăzi este despre straturi. Avem multe, multe lucruri diferite care se petrec. Pentru o minte inconștientă sau mai simplă, urmează să vorbim despre câteva lucruri și apoi vom face un merabh și apoi vom sfârși, iar voi vă veți întoarce la a face ce faceți întotdeauna (unii chicotesc), sau puteți simți…
*n.tr.: slide-urile reprezintă hârtiile pe care le are Linda și după care se orientează, atât Linda cât și Geoff, în partea introductivă, de dinainte de mesajul lui Adamus 

SART: Uraaa!

ADAMUS: … straturile a ceea ce se întâmplă. 

Vom avea un Shoud în două părți. Există două părți distincte și, pentru o minte mai simplă s-ar putea ca nici măcar să nu le asociați sau să nu le aduceți laolaltă (să le cuplați) – “De ce vorbim noi despre două lucruri total separate?” – dar se întâmplă cu mult mai multe. 

Vin la voi astăzi ca Adamus, iar ca Adamus urmează să vă distrez. Voi primi “ooh-urile” și “ah-urile” și probabil tristețile și huiduielile și “ah-urile” (vreo două chicoteli). Vin la voi ca Adamus, dar vin la voi și ca St. Germain. Există două niveluri care au loc astăzi, aici. 

Lăsați-vă într-adevăr să începeți să simțiți asta, pentru că viața este realmente în straturi și, așa ar trebui să fie. Urmează să realizați că a trăi într-un singur strat, într-un singur fel de spectru, viața este pur și simplu atât de searbădă și plictisitoare.  

Toate acestea, tot ce facem în Shoud-urile noastre, în workshop-urile și întâlnirile noastre, în Keahak în mod special, tot ce facem acum, vă pregătește pentru ceva ce foarte puțini au făcut vreodată înainte, iar asta este a rămâne ca Maeștri întrupați pe planetă. Am discuta despre ceva cu totul diferit dacă ar fi fost vorba doar de Realizarea voastră. Dar, faptul că voi ați ales să rămâneți în aceste corpuri, să rămâneți pe planetă, schimbă total curriculum, schimbă total ceea ce facem. Așadar, vorbim acum, ne pregătim acum pentru a rămâne, pentru oricât de mult vreți să stați, să rămâneți pe această planetă. 

Așa că astăzi – în această lună, luna Aspectologiei, astăzi – simțiți toate straturile diferite a ceea ce se petrece. Unii, ați putea fi conștienți de ele imediat. Altora, s-ar putea să vă ia săptămâni sau să reveniți și să vizionați asta din nou, de câteva ori, însă există atât de multe straturi. Și cu asta vă rog să vă obișnuiți în viața voastră, cu toate aceste minunate, minunate straturi. 


Partea 1

Deci, partea întâi, partea întâi. Haideți să vorbim despre ceva foarte, foarte frumos spus de Kuthumi, în timp ce am avut marea noastră adunare din Slovenia, în Bled. Oh, înainte să facem asta, voi divaga un moment. 


O mare dezbatere
 
Așadar, avem această dezbatere furtunoasă la Clubul Maeștrilor Ascensionați. Acum, există 9.751 de Maeștri până în prezent. Noi avem această dezbatere furtunoasă, iar eu sunt în poziția de Șef, Președinte, CEO* (râsete) – asta n-a fost o glumă (Adamus chicotește) – și Maestru Ascensionat Conducător, sunt în poziția de a fi cel care departajează/decide, deoarece noi suntem împărțiți în mod egal, exact la mijloc. Trebuie să stabilesc scorul, votul. Și le-am spus: “Voi aduce asta în fața Shaumbrei, iar ei au o lună. Vom începe discuția acum, dar ei au o lună (să decidă).” 
 *Chief Executive Officer, Director Executiv în engleză, termenul fiind asociat în română cu Director General. Prescurtarea, ca în text, se utilizează ca atare, internațional.

Iată situația. Unul dintre Maeștrii Ascensionați a venit recent la mine și a spus: “Îi observ pe Shaumbra și ceea ce fac ei și, știu acum că ei urmează s-o facă.”

LINDA: Hm.

ADAMUS: Nu este un “dacă,” este un “cum”.

LINDA: Hm.

ADAMUS: Observați că nu am spus “când”. Am spus nu este un “dacă,” este un “cum”. Cum o veți face? Cum urmează să ajungeți acolo? Și acel Maestru Ascensionat mi-a spus: “Dar întrebarea este – ceva cu care realmente noi nu a trebuit să ne confruntăm când am intrat în Realizarea noastră – întrebarea este, odată ce ajungeți la Realizarea deplină, iar asta este când realizați că sunteți realizați; asta este când nu o mai chestionați, când sunteți în genul: “Oh, daa. Sunt realizat.” Știți voi, nu spuneți: “Oh, când se va întâmpla și cum voi…” Realizarea Realizării, apoi ce (urmează)?

Acum, la suprafață nu sună ca o întrebare foarte importantă, dar a provocat cea mai furtunoasă  dezbatere, ce a avut loc vreodată la Clubul Maeștrilor Ascensionați, referitor la ce urmează. Așadar, jumătate din Maeștrii Ascensionați spun că odată ce ajungeți la această Realizare, vă veți trezi într-o dimineață și veți spune: “Ce urmează să fac?” Unii dintre Maeștrii Ascensionați spun: “Poate că ei se vor plictisi și poate, de fapt, vor crea puțin haos în viața lor, doar așa, pentru că pot.” Alți Maeștri Ascensionați spun: “Dar dacă aș fi în locul lor, aș vrea să am o misiune de făcut.” Și eu am spus: “Misiune? De la cine?” Ei au spus: “Ei bine, noi am putea să începem să-i ajutăm cu misiunea lor.”

Eu am spus: “Nu știu. Cuvântul ‘misiune’ nu va fi primit prea bine.” (câțiva chicotesc) “Adică,” am spus: “știu ce spuneți, un contract. Nu, contract nu e chiar potrivit. Un proiect, ceva de făcut, ceva în care să te poți implica complet, ceva de…” am spus: “Ei bine, nu e asta mai mult ca o pasiune?” Ah! Și toată lumea a aplaudat...

LINDA: Oh (Linda aplaudă).

ADAMUS: … așa cum fac ei acolo. Mulțumesc. Acolo (cineva fluieră).

LINDA: Și noi putem! Nu putem și noi?! (să fluierăm)

ADAMUS: Daa. Da.

LINDA: În regulă, mulțumesc. 

ADAMUS: Iar eu am spus: “Da, într-adevăr este cu mult mai mult o pasiune. Nu că trebuie s-o faceți, ci e o pasiune pe care s-o faceți.” Și, știți cum inventez eu cuvinte din când în când și, am spus: “Știți, voi numi asta o masiune.” 
 
LINDA: Ahhh! (ea chicoterște)

ADAMUS: Nu am primit acea reacție acolo. Acolo am primit: “Ooh!! Ohh!”

LINDA: Oh, “Oooooh!”


Masiune

ADAMUS: Misiune și pasiune, o misiune plină de pasiune. Nu ca și cum trebuie s-o faceți, nu ca și cum este despre a suferi, dar un fel de pasiune și, vă dă ceva de făcut. Vă dă un motiv să vă treziți dimineața și să spuneți: “Voi merge la aeroport și, pur și simplu voi sta acolo cu o mare expresie prostească pe fața mea și, îmi voi străluci lumina către toți călătorii. Știți voi, de ce nu?” Sau o pasiune și o misiune: “Voi scrie o carte, pur și simplu pentru că vreau s-o fac. Vreau să intru în propria mea viață. Vreau s-o explorez. Nu vreau să împărtășesc asta cu alții, cum a fost viața mea” sau o masiune, a crea niște muzică minunată, categoric, muzică ce te poartă – vreau să spun, realmente te poartă – către un alt tărâm. Sau o masiune, “Sunt doar…” (el face pauză și chicotește, unii chicotesc și ei) O masiune: “Voi deschide o cafenea, pentru că mie îmi place cafeaua, dar de asemenea, îmi imaginez toți oamenii ce intră și pe care ajung să-i ating,” vreau să spun, nu într-un mod ilegal, desigur (mai multe chicoteli), “dar mă pot conecta cu ei, eu pot fi în radianța mea și, le fac cafeaua, ei bine, așa cum o fac ei aici, la clubul de la Crimson Circle. Însă ceea ce realmente intră acolo este foarte multă iubire și apoi să le servesc prăjiturele de casă odată cu cafeaua.” Ce masiune grozavă! (Linda chicotește) Știți voi, ceva… (mai multe chicoteli) Ceva de făcut. 

Așadar, avem exact – adică, exact fără excepție – jumătate din Maeștrii Ascensionați spune cam așa: “Da, asta ar fi grozav,” deoarece argumentează că ei au plecat pentru că nu au avut asta. Nu a existat misiune sau pasiune. Au ajuns la Realizare și au realizat: “De ce vreau să rămân?” și nu au făcut-o. Vreau să spun, unii dintre ei au rămas câteva săptămâni, câteva luni. Kuthumi a rezistat câțiva ani. Unii dintre ei au rămas pentru o vreme, dar pur și simplu au simțit că: “De ce? De ce să rămân aici pe această planetă? Nici măcar nu mă mai asociez cu ea.”

Ei nu au făcut niciodată un angajament față de ei înșiși că atunci când ating Realizarea, vor rămâne. Voi ați făcut-o. Voi tot veniți aici de ani și ani de acum și ați făcut un angajament față de voi înșivă: “Voi rămâne. O să rezist până la capăt. Mai întâi de toate, vreau să ajung acolo. În al doilea rând, pur și simplu vreau să fiu pe această planetă pentru o vreme în acest Timp al Mașinilor. Și da, știu că va fi greu și că vor exista zile în care conștiința de masă și oamenii și traficul și zgomotul și orice altceva mă vor înnebuni pur și simplu. Dar asta este pasiunea mea, să rămân, dar acum ce să fac?”

LINDA: Hm.

ADAMUS: Deci, cei care pledează pentru masiune spun că: “Știți, dar dacă ei primesc ceva care le oferă într-un fel o exprimare creativă, dar de asemenea le lasă radianța să continue să radieze, îi lasă să fie în lumina lor și să fie pe planetă în același timp, nu vor fi ei mai fericiți? Nu cumva vor fi mai înclinați să rămână în corp? Nu cumva dinamica energiei lor va fi cu mult mai în armonie?” 

Aș putea susține asta. Aș putea să subliniez importanța ideii și să spun că e posibil ca noi să începem Programul Masiunii. Și care va fi acesta, conform celor care sunt în favoarea lui, ce va fi acesta este precum a lucra cu voi. Nu să spună: “Iată contractul tău pentru această viață.” Nu să  spună: “Iată misiunea ta spirituală.” Ați avut asta. Le-ați avut pe amândouă atât de la ceilalți oameni care vi le-au dat spunând: “Iată ce urmează să faci în această viață,” în special atunci când erați în ordine religioase. Ei v-au spus ce să faceți. Dar ați avut de asemenea contractele spirituale, venind în această viață – sau în alte vieți, mai degrabă – de a fi susținătorii energiei pentru planetă, indiferent sub ce formă. Ați avut asta. Și ați putea fi de părere că, datorită Maeștrilor Ascensionați care vă ajută cu masiunea voastră, găsind într-adevăr ce este la esența voastră – ei nu vă vor da răspunsul, însă vă vor ajuta să găsiți care este acea pasiune interioară – ceea ce ar fi un serviciu excelent.

De cealaltă parte – ei erau cumva ca la Washington*, într-un fel (cineva chicotește). Cealaltă parte… am primit un singur râs (unii chicotesc). Asta a fost cea mai bună glumă a zilei (mai multe chicoteli). Am primit un singur râs. De cealaltă parte se spune: “Dar ei au ajuns la Realizare. Să fie  liberi. Pur și simplu să se trezească dimineața fără să știe. Să experimenteze indiferent ce vor să experimenteze. Să fie total liberi. Și, dacă deodată simt că nu vor să rămână pe planetă, așa să fie. Vom merge la funeralii.” (râsete) Foarte bine, eu am adăugat asta. Ei nu au spus-o. Încerc să vă țin pe toți treji aici, în caz că urmăriți online. 
*n.tr.: e vorba de Washington DC din punct de vedere politic și de tot ce se întâmplă acum cu democrații de o parte și republicanii de cealaltă parte

Nu, cealaltă parte a grupului spune: “În mod absolut nu. Hai să vedem ce se întâmplă fără să-i ajutăm cu o masiune. Ce cuvânt stupid,” spune celălalt grup (câteva chicoteli). “Să vedem ce se întâmplă. Nu este aceasta o mare, imensă experiență? Omul și Maestrul împreună, în sfârșit realizați pe planetă, ce se întâmplă mai departe? Și, este pur și simplu corect,” spun ei, “ca noi să nu interferăm în niciun fel. Nici măcar să nu venim prin preajmă să asistăm. Doar să stăm aici sus, să fumăm țigări, să bem whisky bun și să privim ce se întâmplă, să râdem din când în când și apoi să-i întâmpinăm când vin.”

Așa că, am spus… Eu am primit votul decisiv. De fapt, voi ați primit votul decisiv. 

LINDA: Mmm.

ADAMUS: Dar îmi voi exprima votul într-un fel sau altul, însă am spus: “Nu fără contribuția chiar a celor care urmează să facă asta.” Deci, chiar nu trebuie să răspundem acum, dar simțiți asta. Vorbiți despre asta între voi. Împărtășiți-o pe media socială, oriunde. Vom intra în puțin mai multe detalii luna următoare, dar masiune sau libertate totală?

LINDA: Ooh!

ADAMUS: Și, am ascultat foarte atent ambele părți, iar asta este de fapt mai mult decât o mică distragere. Asta este de fapt foarte real, foarte real, pentru că voi urmează să ajungeți la punctul în care spuneți: “Sunt aici, sunt realizat și, am realizat că sunt realizat și, acum de ce să rămân? Decât doar să văd cam cum este să rămân.” Și ați putea argumenta de asemenea și spune că, cu puțin ajutor pentru a vă găsi pasiunea reală, care într-un fel devine proiectul vostru, o misiune, cumva, acel lucru care pur și simplu doar vă menține conectați cu planeta. Așa că, este o masiune sau libertate totală?

Și mi-ar plăcea să aud doar câteva puncte de vedere, Linda, dacă ai vrea...

LINDA: Uau, daa. Sigur. 

ADAMUS: … să fii cu microfonul. Da.

LINDA: Uau.

ADAMUS: Aceasta va fi adevărata Înțelepciune a Shaumbrei. 

LINDA: În regulă. 

SART: Mai multă pasiune, cu siguranță. 

ADAMUS: Pasiune. Tu te afli de partea masiunii. 

SART: Sunt de partea masiunii.

ADAMUS: Daa. Așa că nu te-ar deranja dacă ar exista ceva ajutor, călăuzire, indiferent cum o numești, care să spună: “Iată câteva lucruri pe care le poți face, Sart, ca ființă realizată.” Și, din nou, nu este nimic ce îți va fi dictat și tu, în mod evident poți spune: “Nu sunt interesat,” dar realmente ceva de făcut în timp ce ești aici.

SART: Oh, daa. Ceva nou ce nu am văzut sau făcut...

ADAMUS: În regulă.

SART: … ceva care trebuie să mai fi rămas (de experimentat). 

ADAMUS: Deci, tu ești de partea masi… vrea cineva să urmărească/noteze asta? 

SART: Sunt de partea masiunii.

ADAMUS: Michelle, vrei să scrii pur și simplu o mică notiță. Deci, masiune, avem unul. În regulă. 

LINDA: Bine. Să vedem.

ADAMUS: Și nu urmează să luăm o decizie chiar acum și, în cele din urmă decizia este a voastră.

ALICE: Pot să spun ambele?

ADAMUS: Poți spune orice vrei.

ALICE: Da, deoarece mă gândesc că vreau libertate totală și poate din când în când un mic ghiont, știi tu.

ADAMUS: Un mic ghiont (ea chicotește). În regulă.

ALICE: Nu, nu, serios.

ADAMUS: Sigur. Sigur. Ei bine, asta are sens.

ALICE: În cele din urmă, eu sunt Maestrul realizat, cel cu înțelepciune, așa că urmează să fie a mea (decizia).

ADAMUS: Corect.

ALICE: Nu a ta, nu a lor.

ADAMUS: Corect.

ALICE: Exact. Așa că, da, vreau pasiune. Sunt complet de acord cu pasiunea și, totuși cu libertatea totală, asta urmează să fie alegerea mea.

ADAMUS: Da.

ALICE: De aceea, răspunsul este “ambele”.

ADAMUS: Acesta este un răspuns foarte bun, ambele, pentru că te poți juca prin preajmă din când în când. Este ca și cum: “În regulă, ajută-mă cu călăuzirea spre pasiunea mea.” Iar teoria este că, chiar dacă ești un Maestru realizat, încă te mai împotmolești în conștiința de masă. Încă, știi tu, mai primești acel gen de energie înceată de la conștiința de masă ce vine prin jur. Și, din când în când, uiți într-un fel, iar apoi stai și te uiți la televizor toată ziua și, ești în genul: “Chiar, de ce mai stau pe această planetă?” Așadar, poate e necesară puțină călăuzire cu pasiunea.  

ALICE: Mm hmm.

ADAMUS: În regulă. Deci ambele. Nimeni altcineva nu mai poate spune ambele (Adamus chicotește), pentru că acum toată lumea va spune ambele. 

VINCE: De fapt, eu voi spune “Și.” Nu trebuie să fie o alegere binară. 

ADAMUS: Asta e corect. 

VINCE: O poți încerca pe oricare. 

ADAMUS: Corect.

VINCE: Și trebuie să spun, de asemenea, că am o problemă reală cu vreo mare idee a altcuiva pentru mine...

ADAMUS: Daa, daa.

VINCE: … la toate nivelele.

ADAMUS: Corect.

VINCE: Așa că asta mă face să spun imediat, voi începe în mod liber.

ADAMUS: În mod liber, în regulă. Vei începe – deci te putem pune în coloana libertății?

VINCE: Da.

ADAMUS: În regulă. Și poți schimba oricând vrei. Poți spune: “Hei, Maeștri Ascensionați, haideți să ne adunăm și să vorbim puțin despre, știți voi, ce aș putea să fac pentru planetă? Ce-aș putea să fac pentru mine însumi? Știți, ce-ar fi să apăreți cu puțină pasiune.” Da. 

KATE: În regulă. Eu voi merge cu libertatea, de asemenea. 

ADAMUS: Libertatea. În regulă.

KATE: Da.

ADAMUS: Și nu vrei acea stimulare, acea pasiune, ce să faci cu toate zilele pe care le ai în fața ta?

KATE: Da, vreau asta, dar vreau să merg în interior și să primesc asta din interior.

ADAMUS: În regulă. Și dacă nu o poți găsi în interior, din vreun motiv este pur și simplu cumva încețoșat, ai vrea să chemi pe vreunul din prieteni să te ajute într-un fel să aduci asta la suprafață?

KATE: Oh, întotdeauna. Aceasta este mereu o opțiune. 

ADAMUS: Bine. În regulă. Bun. Bun. Deci avem o coloană cu libertatea. În regulă. Încă vreo doi.

LINDA: Să începem, frățioare.

ADAMUS: Ai știut că asta urma să se întâmple (ei chicotesc). Ai știut asta. 

TOM: În regulă. Dacă ai o sută de procente din una singură, este istovitor.

ADAMUS: Este istovitor, bine.

TOM: Pentru că dacă îți urmezi pasiunea în fiecare zi sau zi, după zi, după zi pentru totdeauna, este...

ADAMUS: Poate fi. Poate, ca un Maestru realizat, poate nu. Nu știu.

TOM: Daa, am avut libertate și am avut pasiune și îmi plac amândouă. 

ADAMUS: Daa. Așadar care este răspunsul tău?

TOM: Ambele. 

ADAMUS: Ambele. În regulă.

TOM: Îmi pare rău.


ADAMUS: Oh, da. Asta va fi o noapte importantă la Clubul Maeștrilor Ascensionați. Știu deja cum voi raporta (câteva chicoteli). Da.


MONICA: Este una dificilă, nu-i așa?

ADAMUS: Da.

MONICA: Au fost câțiva ani în care m-am întrebat: ”Ce pot să fac?” Îmi place pasiunea. Îmi place să găsesc ceva de care să fiu interesată și să duc asta la bun sfârșit și, îmi place, de asemenea, (să am) mult timp pentru mine însămi. Așa că mereu am spus oamenilor, la modul ideal, mi-ar plăcea să-mi urmez pasiunea, s-o exprim fizic pentru 6 ore pe zi, patru zile pe săptămână, pentru a avea o viață echilibrată.

ADAMUS: În regulă.

MONICA: Asta este ceea ce vreau.

ADAMUS: Interesant. Bine.

MONICA: Și mi-ar plăcea încă să descopăr care este acel ceva care îmi produce cea mai mare pasiune în acest moment. Nu știu dacă va fi același lucru peste doi ani sau trei ani, să fiu totuși deschisă să primesc mesaje și ghidare în privința asta. 

ADAMUS: Bine. Excelent. Încă unul.

CAROLE: Ei bine, sunt într-un fel de acord cu ea, dar îmi place pasiunea. 

ADAMUS: Exact, pasiunea. Așadar, tu ești în partea masiunii?

CAROLE: Da, însă cu momente de libertate.

ADAMUS: În regulă. Și da, le poți avea pe amândouă. Adică, ai putea avea, precum, pasiune turată și apoi – ooh! – mai târziu în cursul zilei, cumva o domolești puțin.

CAROLE: Exact! Asta sună bine.

ADAMUS: Da, dar tu ai încă pasiunea, vreau să spun, pentru că adevărul este ăsta, da, le poți avea pe amândouă, dar atunci tu ești de partea pasiunii, căci tu culegi încă acea pasiune și poate ceva asistență.

CAROLE: Poate pace pe Pământ.

ADAMUS: Pace pe Pământ. Da. Oh, asta este una palpitantă (multe râsete), dacă te afli în afacerea cu felicitări (mai multe chicoteli). Bine. În regulă, mulțumesc.

CAROLE: Mulțumesc.

ADAMUS: Mulțumesc.

Așadar, avem conversația începută aici. Avem puțină energie care se pune în mișcare și, vor fi ceva discuții interesante despre asta. Și, adevărul este că noi vorbim despre asta la Clubul Maeștrilor Ascensionați. Asta este o poveste foarte adevărată și este exact la mijloc, jumătate dintre ei spunând: ”Știi, dacă eu aș fi rămas pe planetă, aș fi vrut cu adevărat acea pasiune. Și dacă nu aș fi găsit-o în interiorul meu, dacă ar fi fost cumva în ceață, chiar nu m-ar fi deranjat ceva ajutor din partea Maeștrilor Ascensionați, ca într-un fel să-mi spună: ‘Iată aici câteva lucruri de luat în considerare pe care le-ai putea face, nu că trebuie, dar sunt aici câteva lucruri care, privindu-ți energia, credem noi că te-ar (a)prinde și ți-ar face viața cu mult mai plină.‘” Și, da, în mod evident, veți dori ceva momente calme și un timp liniștit și tot restul.  

Însă, adevărul este că, de fapt, inițial, nu a fost un Maestru Ascensionat cel care a venit la mine și a pus întrebarea. Ce a fost într-adevăr, a fost într-un fel Maestrul vostru cel care a venit la mine, știți voi, căci cumva ne întâlnim și vorbim despre voi (vreo două chicoteli), și Maeștrii Shaumbrei au venit și au spus: ”Ce facem? În timp ce rămânem în corp, pe măsură ce învățăm totul despre energie, pe măsură ce devenim adevărați pionieri ai energiei și exploratori, ce facem cu asta? Unde ne îndreptăm?” Pentru Shaumbra, există o ardere completă în privința pasiunii omenești, o ardere veche care a dus la o lipsă de pasiune de orice fel și aproape la lipsa oricărei misiuni, a vreunui proiect, la a nu fi implicați timp îndelungat în aproape nimic. Nu toți, dar mulți Shaumbra, cumva doar au stat fără multe conexiuni și, ați avut nevoie de asta. Fie că a fost în privința relațiilor voastre, a slujbei, a unui proiect, cumva ați stat în umbră pentru o vreme. Nu v-ați dat voie să fiți profund implicați în ceva, pentru că, ei bine, ar fi fost o distragere. Implicarea voastră, pasiunea vostră, pasiunea voastră omenească a fost Realizarea voastră. 

Însă, Maestrul Shaumbrei a venit la mine, într-un fel reprezentându-i pe toți Shaumbra și a spus: ”În timp ce rămânem pe Planetă, care este pasiunea? Ce facem?” Există o temere și o seducție atașate de cuvântul ”pasiune,” deoarece obișnuiați să aveți pasiunile voastre omenești și, pe urmă acestea au fost spulberate după trezire. Și există încă un dor de a avea pasiunea înapoi, dar voi știți că nu poate fi vechiul lucru. Există totuși un dor pentru acea incitare interioară. Și cineva ar putea spune, da, este doar de a trăi. Este de a fi. Este de a experimenta. Ei bine, voi vreți ceva mult mai substanțial decât asta.  ”Ce facem cu toate astea? Ce facem cu ceea ce învățăm, cu ceea ce experimentăm? Ce facem cu energia, acum că începem să lăsăm energia să ne servească? Ce facem cu ea? Deschidem cafeneaua acea sau doar facem plimbări lungi și îi ignorăm pe toți ceilalți? Scriem câteva cărți care au la bază călătoria (de Realizare), însă nu sunt cărți de-o tristețe plictisitoare,” știți voi ce vreau să spun, adăugați puțin condiment în ele, împodobiți-le, fiți puțin teatrali. Nu le scrieți din perspectiva omenească jalnică. Scrieți-le din perspectiva Maestrului amuzat. 

Dar asta este o pasiune. Și chiar dacă spuneți: ”Nu am scris niciodată o carte,” eh, nu contează. Intrați în ea și acum voi trăiți în acea carte. Devine vie. Este o creație, însă voi trăiți în interiorul ei și în afara ei, toate în același timp. Există o pasiune, un motiv de a rămâne.

Așadar, Maestrul este cel care întreabă chiar acum și vorbim despre asta, de asemenea, la Clubul Maeștrilor Ascensionați, însă Maestrul este cel care spune: ”Sart, ce vei face? Vrei doar să lenevim împreună toată ziua? Ce vrei să faci? Vrei să faci multe băi și dușuri sau…? Cât de des poți aspira covorul?” (câteva chicoteli) ”Vreau să spun, ce facem noi?” 

Însă Maestrul spune asta și cu un fel de licăr în ochii lui sau ai ei, pentru că Maestrul știe că pentru om totul este despre experiență. Maestrul deja știe că omul va vrea să experimenteze ceva, probabil că mai mult decât doar libertatea (cineva spune “Trabucuri”). Trabucuri (și ea continuă să spună: ”Trabucuri și whiskey”) și whiskey și tot, da, tot restul. Omul va vrea să experimenteze ceva, să facă ceva, pentru că asta este ceea ce face omul cel mai bine.  

Așadar, este într-adevăr ceva de simțit în interior, pentru că acum Maestrul vă întreabă pe fiecare: ”Ce urmează? Ce facem? Găsim o masiune? Știi tu, pasiunea noastră, acel ceva-de-făcut? Sau doar lenevim? Știi, ceva de genul, trândăvim toată ziua, facem plimbări lungi singuri singurei?” 

Și iată o altă mică parte a acestei chestiuni. Încercați să ieșiți din vechea minte omenească când luați în considerare asta, pentru că există câteva lucruri care cu adevărat vă așteaptă, pe care omul nu ar fi putut nici măcar să și le imagineze (până) acum, din cauza a ceva numit credințe. Omul nu poate, acum, nici măcar să-și imagineze asta. 

Deci, ceea ce facem aici este de fapt, într-un fel, a aprinde un foc dedesubtul întregii chestiuni legate de ”ce urmează,” pasiunea voastră, însă nu în vechii termeni omenești. Maestrul spune: ”Ce vom face, Edith, în timp ce vom pierde vremea împreună pe planetă, în timp ce ești o ființă realizată? Vrei să aduci înapoi pasiunea? Sau vrei doar să mergi sans (n.tr.: în franceză sans = fără) nimic, fără nimic și, hai doar să vedem ce se întâmplă?” O întrebare bună/importantă și o întrebare cu care alți Maeștri Ascensionați nu au trebuit să se confrunte. A lor a fost ”Realizarea – boom! – și am plecat.” Al vostru (scopul) – ”Realizarea, ce urmează?”

Haideți să respirăm foarte profund cu asta. Va fi interesant de văzut, de auzit unele dintre discuțiile și orice altceva care însoțește asta.

Unde ne aflăm chiar acum? Am ascultat ieri o discuție între Alain și Caudre – el știa că ascult – și ei vorbeau despre diversele epoci ale Crimson Circle. Există epoca lui Tobias, desigur, și există epoca de început cu mine, și a fost numită epoca Ofensatoare (râsete). A fost. Și asta a condus la epoca Fără Makyo, și asta a ținut destul de mult. A trebuit să scapați de makyo, să mergeți dincolo de asta, pentru că pur și simplu nu veți intra în iluminare cu o grămadă de makyo. Și makyo, după mine, este imaturitate spirituală.

Așadar, am trecut prin epoca ”să scăpăm de makyo”. Și acum ajungem la momentul, în munca pe care o facem împreună, ajungem la momentul adevăratei permiteri, ajungem la momentul Realizării, în mod evident, ajungem absolut la momentul permiterii, ajungem la punctul câtorva integrări finale ale aspectelor care lâncezesc pe-acolo. Și unul dintre lucrurile la care este cu adevărat nevoie să fie aruncată o privire sunt credințele. Credințele.


Credințe

Acum, vi-l amintiți pe Kuthumi înapoi în Slovenia la marea voastră întâlnire*, Kuthumi a avut o poveste minunată cu ceea ce a numit el sufletul lui, Ah-Kir-Rah și, în acea povestire el a ajuns la o concluzie – sau a fost cred Ah-Kir-Rah cel care l-a ghidat către concluzie – care spunea: ”Nu este vorba despre ceea ce crezi, este despre ceea ce permiți.” Nu este despre ceea ce crezi.
(* Referindu-se la evenimentul Magia Maeștrilor)

Acum, am ajuns la un punct – nu am fi putut vorbi despre asta în urmă cu cinci ani, deoarece credințele erau încă, ați putea spune, poate cumva încă importante – însă acum ajungem la acest moment în care chiar și credințele pleacă. Chiar și credințele pleacă.

Credințele sunt aspecte. Credințele sunt un fel de aspecte secundare/derivate omenești, aspecte omenești de bază. Acestea sunt aspecte ale minții. Ele sunt sisteme de credință și problema cu credințele este că oamenii le cred (Adamus chicotește).

Știți, pentru un copil, credințele sunt precum jucăriile la locul de joacă, știți voi, leagănele și balansoarele și călușeii și orice altceva, și credințele sunt minunate. Îi dă unui copil ceva cu care să se joace și să experimenteze. ”Cum este să mergi la locul de joacă și să fii în groapa cu nisip cu ceilalți copii?” Credințele sunt precum un grup de leagăne: ”Haide să ne suim pe asta și să ne legănăm și să vedem cum este și să trecem prin experiență.” Așa că, pentru un copil, credințele sunt distractive și sunt jocuri.

Dar mai apoi, pe măsură ce un copil se maturizează și începe să creadă că leagănul reprezintă o anumită cale și va fi mereu acea cale, atunci, deodată, credințele… cumva le văd precum un monolit, precum o structură tip monolit mare și gri în care omul, de fapt, se poate bloca. Dar, (chiar) dacă omul nu se blochează, este cel puțin un obstacol în cale. Și nu este doar o singură credință, un monolit, căci atunci ar fi chiar ușor să pășești primprejur și să continui să mergi. Însă credințele sunt acești mari monoliți care aproape că vă seduc înăuntru lor și, odată ce intrați, este foarte dificil să ieșiți din ei. Și apoi, nu există doar o singură credință, ci mulți monoliți, toți înălțându-se de la pământ, cumva asemănător Odiseei Spațiale 2001, toți ridicându-se de la pământ, și acum întregul vostru peisaj al realității sunt acești monoliți, aceste credințe care nici măcar nu știți de unde provin. Ele doar se află acolo. Voi nu cercetați de unde au venit, ele sunt acolo. Și acestea obstrucționează perspectiva, pentru că acum voi aveți toți acești monoliți, aceste credințe gri, vechi, care doar stau acolo și obstrucționează perspectiva a ceea ce poate fi și a tuturor potențialelor voastre. Și credințele sunt multe și apoi voi începeți să le credeți.

Ceea ce se întâmplă chiar acum, unde ne aflăm, este momentul în care dragonul intră și spune: ”Iată aici această credință. Poate că tu nici nu știi că o ai, dar este aici și este această mare, masivă piedică. Ești pregătit să o dărâmi sau să o integrezi sau s-o dizolvi? Ești pregătit să-i dai drumul acelei credințe?”

Vedeți, am spus mai înainte că aspectele se ascund în spatele credințelor. Așadar, fiecare monolit, voi aveți un aspect în spatele lui. Și acel aspect nu vrea neapărat să dea drumul acelei credințe, deoarece aspectul nu vrea să plece și pentru că el simte că voi aveți nevoie de credință ca să creați o structură a voastră – identitatea voastră, cine sunteți și ghidarea voastră în viață. Așa că, aveți toți acești monoliți, toate aceste credințe, care, cu adevărat, sunt, de fapt, aspecte și, unele dintre ele sunt plantate acolo cu mult, mult timp în urmă. Credințe care, oh, lucruri precum ”Toți bărbații sunt porci.” În regulă, cineva tocmai a spus: ”Ei bine, asta-i adevărat.” (râsete și Adamus chicotește).

O credință cum că toți bărbații sunt porci. Deci, ce se întâmplă? Ce se întâmplă este că pentru om asta este o minunată experiență în care să se scufunde. Intrați în acel monolit, acea credință, acel aspect și este o mare experiență până la un punct. Și voi o jucați și o experimentați, da, apoi bărbații devin porci. Și dacă așa credeți, apoi așa se întâmplă, deoarece aici veți fi atrași în general și, apoi, se întâmplă.   

”Trebuie să muncești din greu ca să înaintezi în viață.” Asta este o credință foarte înrădăcinată în culturile din care provin cei mai mulți Shaumbra – ”Munca grea este egală cu succesul” – și pentru o vreme este distractiv. Omul sare în ea și spune ”Oh, voi munci din greu.” Chiar dacă vă plângeți de asta, tot vă place, altfel nu ați face-o. Punct. Asta se aplică la orice din viața voastră. Dacă faceți ceva, este pentru că vă place, chiar dacă vă plângeți de asta.

Așadar, săriți în acea credință – trebuie să muncești din greu și trebuie să lucrezi multe ore ca să ai succes. Ați putea să nu alegeți s-o faceți. Ați putea spune: ”Nu voi face asta. Nu voi munci din greu, multe ore,” dar tot este o credință. Așa că, pe de altă parte spuneți: ”Ei bine, atunci probabil că nu voi avea așa de mulți bani și probabil că nu voi fi o persoană de succes, dar poate că nu-mi pasă,” dar tot este o credință care vă obstrucționează perspectiva. Și perspectiva voastră, desigur, este Permiterea. Perspectiva voastră, calea voastră prin asta, este Permiterea. Este dificil să permiți, totuși, atunci când ai toți acești monoliți, toate astea, precum niște pietre mari gri, într-un fel (niște) structuri reci. Este foarte, foarte greu să permiți. 

Voi spuneți: permit, voi gândiți: permit, vreți să puneți permiterea, precum o altă credință, în acel peisaj al realității, dar nu este o credință. Nu este un aspect. Este un mod de ființare/de a fi. Atât de simplu este. Nu există credință în permitere. Nu există structură în privința permiterii. Este o curgere liberă. Este: ”Tot ceea ce Eu Sunt”, nu ”Tot ceea ce mă limitez pe mine să fiu.”


Credințe omenești

Așadar, care sunt câteva dintre celelalte credințe omenești? Linda, cu microfonul, te rog. Care sunt câteva dintre celelalte credințe care există sau pe care poate voi le-ați putea avea? O credință.

SILVIA: O credință este aceea că avem nevoie de ceva extern nouă pentru a ne vindeca.

ADAMUS: Desigur. ”Ajutorul vine din afară. Tu ești un fel de om deplorabil și nu o poți face singur. Așa că, da, trebuie să o obții din afară.” Bine. Bun. Încă vreo două. Care sunt unele dintre credințe?

REBECCA: Aș spune ceva gen limite, cum că poți face doar anumite lucruri. 

ADAMUS: Sigur, dar dă-mi un exemplu concret de credință. Ai de-a face cu ele tot timpul.

REBECCA: Poți călători doar atât de mult (chicotește).

ADAMUS: Poftim?

REBECCA: Poți să călătorești doar într-o anumită măsură.

ADAMUS: ”Poți să călătorești doar într-o anumită măsură.” În regulă. Sigur.

REBECCA: Mi-ar plăcea să călătoresc cu mult mai mult. Așa că, da.

ADAMUS: În regulă. Tu ești limitată datorită a ce – bani, energie, timp?

REBECCA: Cred că este doar opinia sau cultura altor oameni, ceea ce mi s-a spus și ceea ce am fost cumva programată și... 

ADAMUS: În regulă, așadar asta este chiar o credință gri acolo afară și îmi amintesc că am spus faptul că credințele sunt aspecte. Bine. Încă vreo două credințe. Care sunt unele dintre cele mai obișnuite credințe omenești? (cineva spune ”Oh, ai grijă!”)

LINDA: Daa! Ușurează-mi treaba! Mulțumesc!

ADAMUS: Toți bărbații sunt porci! (râsete)

LINDA: Nu așa aș defini eu asta!

ADAMUS: Nu, asta este ce am spus eu (mai multe chicoteli)

LINDA: … ar putea fi o adevărată definiție, dar nu asta!

ADAMUS: Continuă.

SCOTT: Am reflectat mult în privința asta, doar referitor la călătoria mea din ultimii câțiva, trei ani, pentru că ceea ce m-a ajutat cu adevărat a fost puterea lui Și, deoarece atunci când ai ceva important care se întâmplă în viața ta, instantaneu, cred, ești condiționat să fii gen: ”Oh, doamne, va merge doar în mai rău, acum. Vom începe să avem probleme cu banii.” Pentru aceia care mă cunosc, vorbesc despre lucruri de genul sănătatea lui Sam, sănătatea partenerului meu. Când a fost nevoie doar să mă scufund profund, de genul: ”Oh, doamne! Nu pot să intru în acea energie cum că lucrurile nu se vor îmbunătăți.” Și acum găsesc că, datorită acelei împământări, că este ca și cum puterea lui Și mă ajută să fiu în ceva de genul: ”Nu, viețile noastre de fapt devin mai bune și mai reale decât au fost vreodată înainte.”  

ADAMUS: Da. De ce este așa? Ce se află în interiorul lui Și care face asta?

SCOTT: Faptul că te oprești singur, ca și cum m-aș opri singur, aș gândi: ”În regulă, am avut doar un gând care a fost atașat unei credințe pe care am avut-o poate în mod inconștient, cum că: ‘Oh, asta se va înrăutăți, pentru că toată lumea presupune că se va înrăutăți.’” Și apoi îl pui pe Și acolo, și pe urmă o să spui: ”Ei bine, de ce trebuie asta să meargă mai prost? De ce nu poate să meargă înspre mai bine? De ce nu putem avea mai multă libertate sau mai multă flexibilitate și mai multă învățătură, totul, adică chiar totul?” Și...

ADAMUS: Și-ul iluminează potențialele care sunt mereu acolo.

SCOTT: Da.

ADAMUS: Dar atunci când sunteți în modul de funcționare omenesc liniar sau în modul credințelor puternice sau oricum vreți să-i spuneți, acestea nu sunt luminate. Nici măcar nu știți că se află acolo. Există un singur lucru – ”Ne ducem rapid la vale și ține-te bine pentru că va fi o cursă dificilă.” Acesta este momentul în care vă opriți. Acesta este momentul în care sunteți cu adevărat Merlin-ul și spuneți: ”Oprește-te/așteaptă o clipă aici. Voi merge în Și. Există mult mai multe potențiale” și nu este necesar să fiți conștienți de ele în minte. Nu trebuie, deoarece vor veni la voi în mod intuitiv, nu mental. Tu spui: ”Știu că există cu mult mai multe potențiale în situația asta și, pe deasupra, am și Maestrul aici, înăuntru, care înțelepțește (omul) în mod automat, pe măsură ce coborâm dealul lunecos,” care ar putea să nu fie deloc o coborâre la vale. Tu intri în Și și, doar permițând, asta schimbă totul. Chiar dacă nu ai deodată zece soluții pentru problemă, ea este deodată iluminată. Bun. Excelent. Încă vreo două. Credințe omenești.

SHAUMBRA 1 (femeie): Bine. Altă credință. Am o fiică tânără. O credință pe care am auzit-o este că nu putem spune multe lucruri bune/iubitoare copiilor noștri, pentru că apoi aceștia vor deveni răsfățați. Așadar, noi trebuie să-i întărim/călim pe lumea asta.
 
ADAMUS: Hm. Asta este o credință ciudată.

SHAUMBRA 1: Este o credință ciudată.

ADAMUS: Da, da. Așadar, tu le spui copiilor tăi lucruri iubitoare?

SHAUMBRA 1: O fac.

ADAMUS: Adesea?

SHAUMBRA 1: Da.

ADAMUS: Sunt răsfățați?

SHAUMBRA 1: Nu.

ADAMUS: Oh. Vezi.

SHAUMBRA 1: Da.

ADAMUS: Aruncă acea credință foarte rapid!

SHAUMBRA 1: Dar am auzit asta de la alți oameni.

ADAMUS: Asta – bum! – integrată.

SHAUMBRA 1: Da.
 
ADAMUS: Da, da.
 
SHAUMBRA 1: Exact.
 
ADAMUS: Dar ciudată, da, ciudată. Veți începe să realizați luna aceasta, luna Aspectologiei, că aveți atât de multe credințe, cum au ajuns ele acolo și ce fac ele acolo? Și, sincer să fiu, nu există prea mult loc pentru credințe în Realizare. Sunt inutile.
 
SHAUMBRA 1: Mm hmm.
 
ADAMUS: Da. Exact.
 
Așadar, următoarea întrebare, cât suntem la treaba cu credința – nu luăm în considerare Shaumbra, ci planeta în general, copii, adulți, bătrâni – e mai bine pentru ei să aibă credințe sau să nu aibă credințe? Acum, nu vorbesc despre Shaumbra, așa că, opriți-vă pentru un moment și simțiți asta.
 
Înainte să fi trecut prin trezirea voastră, când erați doar o persoană normală, drăguță, obișnuită (Adamus chicotește), vă era mai bine cu credințe sau fără credințe? Bună întrebare și răspunsul vine de la…
 
MARY: Oh, dumnezeule (râsete).
 
ADAMUS: Nu îi place când o numești dumnezeu.
 
LINDA: Serios?!
 
MARY: Ce-ai spus?
 
ADAMUS: Nimic (mai multe chicoteli).
 
MARY: N-am auzit asta.
 
ADAMUS: Le e mai bine oamenilor, oamenilor obișnuiți – cum le spuneți voi, Încuiați – le e mai bine cu sau fără credințe?
 
MARY: Probabil, depinde de credință.
 
ADAMUS: Da, dar în general.
 
MARY: Cred că probabil, în general, probabil că da. Cred că, în general, credințele dau oamenilor un cadru de referință și un loc din care să opereze și ceva de care să se agațe și pe care să-l ia drept real și, știi, cu – cred că cei mai mulți oameni nu pot face față, mulți dintre Încuiați nu au putut face față ideii sau posibilităților a tot.
 
ADAMUS: Mm hmm. Bun. Încă vreo două. Sunt credințele un lucru bun pentru oamenii obișnuiți, normali, comuni sau nu?
 
TAD: Da.
 
ADAMUS: Da, sunt.
 
TAD: Sunt.
 
ADAMUS: Da.
 
TAD: Da.
 
ADAMUS: Și de ce?
 
TAD: Ce îmi vine în minte este că legile și credințele sunt, cumva le echivalez pe acestea cu cartea aceea, cred că e “Minunata lume nouă” unde nu exista structură. Nu era nimic.
 
ADAMUS: Corect.
 
TAD: Și, pe cât îmi amintesc eu, era în liceu, dar aveau bețe, capete pe bețe și mărșăluiau: “Omorâți porcul!” Nu știu, era pur și simplu foarte…
 
ADAMUS: Ai citit niște treburi interesante, he! (ea chicotește) Asta explică multe, totuși (ei râd).
 
TAD: “Omorâți porcul! Omorâți…” dar, da, cred că pentru Încuiatul normal, ei bine, ai credințe, dar apoi fiecare are credințe diferite, și apoi sunt…
 
ADAMUS: Nu, vorbesc despre credințe în general.
 
TAD: Da.
 
ADAMUS: Credințele, în general, sunt în regulă.
 
TAD: E bine pentru structură și ordine, dacă vrei.
 
ADAMUS: Sigur, și unii oameni pot lua supradoză de credințe și alți oameni nu au suficiente. Dar, în general, sunt credințele un lucru bun…
 
TAD: Sau intră în conflict unul cu celălalt.
 
ADAMUS: … pentru oameni?
 
TAD: Da, cred…
 
ADAMUS: Oh, în regulă.
 
TAD: … că e bine.
 
ADAMUS: Crezi asta! (Adamus chicotește)
 
TAD: (voce gravă) “Credința mea este… ”
 
ADAMUS: Da, da!
 
TAD: Mulțumesc.
 
ADAMUS: Încă doi (cineva chicotește). Sunt bune credințele pentru oameni?
 
HENRIETTA: Deci, credințele le dau oamenilor un motiv să trăiască, în special…
 
ADAMUS: Sau îndrumare – îndrumare pentru a trăi. Ambele.
 
HENRIETTA: În special în zona religiei și, cu atât mai mult atașează o valoare și despart, așa cum o poate face religia. Credințele sunt totul. Pentru asta trăiești!
 
ADAMUS: Ți-ai putea imagina o religie fără credințe?!
 
HENRIETTA: Oh, doamne! (ei chicotesc)
 
ADAMUS: Oh, Crimson Circle. În regulă (mai multe chicoteli). Voi nu sunteți o religie, deci nu se pune. Erh!
 
HENRIETTA: Da, da.
 
ADAMUS: Deci ești pro-credincioasă sau…
 
HENRIETTA: Dacă sunt o credincioasă?!
 
ADAMUS: Da.
 
HENRIETTA: Nu mai sunt! (ea râde)
 
ADAMUS: Pro-alegere! Ar trebui oamenii să aibă credințe sau nu?
 
HENRIETTA: Pentru aceia care nu au luat calea iluminării sau Realizării sau nu au ales să se miște în direcțiile pe unde am trecut mulți dintre noi, simt că e realmente… e necesar să fie niște indicatoare pentru restul, știi. Dar îmi vine greu să comunic asta, pentru că nu vreau să sune ca de pe un piedestal.
 
ADAMUS: Mm hmm. Nu sună.
 
HENRIETTA: Nu (ea chicotește). Pentru oamenii care au o existență “normală”, simt că, de fapt, credințele sunt necesare pentru a fi indicatoare și un cadru de referință al vieții, deoarece nu există nimic altceva.
 
ADAMUS: În regulă. Adevărat.
 
HENRIETTA: Ei nu trăiesc în permitere sau în Și și s-ar putea să nu aibă nicio idee că există ceva din toate astea.
 
ADAMUS: Sigur. De exemplu, în religia hindusă, inițial nu a fost, de fapt, o religie. Era călăuzire pentru comunitate – cum să trăiești, cum să-ți speli nenorociții de dinți, să mergi la toaletă și tot restul de lucruri din-astea – dar apoi au început să dezvolte zei și, știți, o duzină de zei sau mai mult s-a transformat în peste 100 000 de zei și multe credințe cu fiecare zeu și, s-a transformat într-o religie mai degrabă decât doar niște valori bune ale comunității. Da, s-au transformat în credințe.
 
HENRIETTA: Ei bine, celălalt lucru este să cedezi puterea.
 
ADAMUS: Corect, corect.
 
HENRIETTA: Dacă o pui în afara ta și o pui în aceste credințe și în zeități și simbolism, obiecte care capătă semnificație, atunci nu îți asumi/însușești cine ești și viața ta și felul tău de a fi.
 
ADAMUS: Deci, ești precum: “Haideți să băgăm oamenilor pe gât credințele. Hai doar să le păstrăm. Hai să nu încercăm să schimbăm. Îi servesc.”
 
HENRIETTA: Îi servesc până când nu îi mai servesc.
 
ADAMUS: Nu sună ca mine (râsete). Mulțumesc.
 
LINDA: Cred că ninge afară. E asta o credință sau e asta ca și cum, ce e asta?
 
ADAMUS: Asta e o percepție a realității (un bărbat spune “Este o observație”). Este o observație.
 
HENRIETTA: Da.
 
ADAMUS: Dacă tu crezi că zăpada și frigul nu îți priesc și ar trebui să fii, oh, să spunem în Hawaii, asta e puțin diferit (râsete). Dar să observi că ninge afară nu este o credință. Când înfășori, în mod special – mulțumesc – când înfășori chestii emoționale în jurul ei, atunci devine o credință. Atunci devine…
 
LINDA: Da!
 
ADAMUS: … un monolit. Și, din nou, amintește-ți că ce am spus era că, pentru copil, credințele sunt ca un teren de joacă. Intri în ele, te distrezi. Înveți, experimentezi, cazi. Te lovește cineva, știi, cazi din leagăn sau ceva, dar te distrezi de minune. Dar mai târziu, acele credințe se transformă în monoliți mari, gri, reci și te împotmolești în ele. Și dacă nu te înțepenești în ele, ele obstrucționează pur și simplu calea. Ele stau în drumul tău. Ele stau în calea curgerii.
 
Așadar, bună întrebare – bune răspunsuri, mulțumesc – sunt credințele necesare pentru oameni? Le dau oamenilor parametrii, dar apoi, când omul începe să creadă credințele, atunci se transformă într-un aspect. Apoi acel aspect, care se ascunde în spatele credinței, ține omul constant în loc și îl limitează.
 
Unele credințe sunt, de fapt, distractive și pot să vă dea, de fapt, o experiență minunată. Așadar, vreau să vă amintiți asta, din nou, când vorbiți per ansamblu despre acea întrebare cu a avea masiune sau libertate totală. În masiune – asta fiind când trăiți cu multă pasiune, dar cumva un lucru de genul misiunii – veți avea credințe și credințele sunt bune până la un punct. Dacă credințele sunt alese de voi, nu ale altcuiva; dacă credințele sunt fațete și nu aspecte. Și îndată ce începeți să realizați, de asemenea, că credințele, că… Voi face o mică paranteză.
 
Credințele sunt un simț. Ele sunt un simț. Știți că noi vorbim despre aceste 200 000 de simțuri, ei bine, credințele sunt mai bazate pe omenesc decât majoritatea celorlalte simțuri, dar credințele au devenit un simț. Este un mod de a percepe realitatea. Dacă credeți că ninsoarea și frigul sunt dăunătoare sau inconfortabile (Adamus chicotește în timp ce Linda dă tare din cap, aprobator), așa veți percepe realitatea.
 
Acum, când percepeți realitatea în acel mod din cauza credințelor, ceea ce se întâmplă mai departe este că energia vine și spune: “În regulă.” Energiei nu îi pasă că e într-un fel sau celălalt. Energia spune: “Asta e credința ta. Asta e ceea ce alegi. Asta e perspectiva ta. O să ți-o dăm și, îți vom da o experiență friguroasă, posomorâtă, înzăpezită, inconfortabilă.” Și omul plânge (câțiva chicotesc în timp ce Linda “plânge”), dar, totuși, într-un fel, omului îi place, deoarece este o experiență. Este doar ceva de experimentat și ceva de făcut. E ceva în care să te afunzi.
 
Acum, de îndată ce realizați că nu sunteți blocați în ea – poți să te sui într-un avion și să te duci în Hawaii, Linda – atunci deodată, sunteți precum: “Oh, ei bine, atunci credința poate fi într-un fel amuzantă. Nu sunt blocat în ea și nu îmi dictează viața și poate nici nu vreau să mai am credința și, ca atare, energiile nu încearcă să sprijine acea credință.” Deodată, credințele, ele sunt de fapt în libertate și voi puteți experimenta.
 
Acum, încercând să leg toate acestea înapoi laolaltă, întrebarea inițială despre masiunea voastră sau libertate totală și, din nou, se reduce la acest întreg lucru că voi o să vă afundați probabil în unele lucruri. O să vă afundați probabil în unele lucruri în Realizarea voastră. Nu veți sta pur și simplu sub un copac (Adamus chicotește) și, ca Buddha, să meditați toată ziua. Probabil că nu. Chiar și lui Buddha, acel Buddha, nu i-a plăcut asta așa de mult, așa că, probabil nu veți face asta. Probabil o să vă afundați în experiențe, omul vostru acum flancat de Maestru. Și experiențele nu vă vor prinde neapărat în capcană. Nu vă vor ține jos. Deodată, există o bucurie a experienței, mai degrabă decât o frică de ea, mai degrabă decât să vă fie frică că nu veți ieși din ea. Dar deodată, există un fel de bucurie a acelei experiențe. Asta este probabil ceea ce se va întâmpla, deoarece – Maestrului nu îi pasă; Maestru poate sta pur și simplu acolo, degeaba, fără să facă nimic și doar observând toate acestea – dar omul va dori probabil să intre în noua sa pasiune și noua experiență. Și ideea mea aici, nu este vorba despre ceea ce credeți. Puteți avea credințe, dar, în cele din urmă, este vorba despre ceea ce permiteți.


Permiterea
 
Așadar, ce este Permiterea? Ce este Permiterea? Vreau să spun, sună atât de simplu: “Permit,” dar totuși cunosc mulți Shaumbra care transformă asta într-o credință (publicul spune “Ooh” și “Mm”), un aspect: “Trebuie să permit. Cred în Permitere.” Nu este deloc o credință. Permiterea este doar atât. Permitere este să spui: “Mă voi liniști doar pentru un moment și mă voi deschide către potențiale” — este Și-ul — “acelea pe care poate nu le pot vedea chiar acum”, pentru că veți ajunge să fiți conștienți de mult mai multe potențiale. Și, cu Permitere, să înlăturați din cale câteva dintre aceste vechi credințe monolit, cu ajutorul dragonului.
 
Permiterea este exact asta. Înseamnă să vă deschideți la ceea ce este acolo, dar, pe moment, nu este în conștiență. Permiterea este să spuneți: “Mă voi da la o parte din drumul meu” pentru ca Eu Sunt-ul, Maestrul, adevărata expresie a unui om, un om neîmpovărat de aspectele vechilor credințe, să poată începe să fie conștient de lucruri, să le realizeze și să înceapă să se joace cu energia.
 
Permiterea este omul care… o văd în felul ăsta, uneori. Omul care s-a lovit de perete, nu știe ce să facă mai departe, s-a extenuat pe sine mental, încercând să găsească fiecare soluție omenească, dar privește într-un mod atât de mărginit de credințe, un mod mărginit, îngust. Dar e pierdut. E prins în cursă. E la capătul puterilor, a lovit peretele și apoi respiră foarte profund și spune: “Ah! Pur și simplu, permit.” Asta deschide căile pe care FM vă ajută pe voi toți, în acest moment, să le deschideți, căile comunicării dintre Maestru, om, Eu Sunt. Este deschiderea căilor către intuiție și către tocmai înțelepciunea care stă acolo, chiar acum.
 
Nu este vorba despre ceea ce credeți. Nu face niciun pic diferență și, aș spune că e o lună bună pentru a spune că puteți da drumul tuturor credințelor. E înfricoșător ca naiba, deoarece oamenilor le plac credințele. E înfricoșător ca naiba să spui: “O să renunț la toate credințele mele,” pentru că asta e busola voastră, ăsta e sistemul vostru de ghidaj, în acest moment, care vă ține – voi credeți că vă ține – intacți. Dar, de fapt, vă ține jos, într-un fel. Ce lună grozavă să dați voie dragonului să intre în toate acele credințe, deoarece există multe din cele vechi care pur și simplu… și ele pot dispărea de îndată ce recunoașteți: “Îîh! Nu îmi place asta. Nu aleg asta. O să mă duc în experiențe omenești, realizate cu măiestrie la un moment dat, în viața mea. Nu am nevoie de tot acest rahat vechi prin jur.”
 
Permiterea este fără predeterminare. Nu spuneți: “Iată cum trebuie să iasă.” Permiterea înseamnă să spui: “Nu am nicio idee, ca om, cum se termină povestea, dar doresc să fiu cel care o experimentează. Permit o conștiință și o înțelepciune mai mare în poveste. Permit toate potențialele. Îmi permit mie însumi să eliberez conceptul vechi că trebuie să muncești din greu ca să ajungi oriunde sau că iluminarea vine doar către sfârșitul vieții noastre omenești sau că trebuie să fi studiat spiritual pentru ca să ai iluminarea. Dau drumul tuturor acelor aspecte. Le aduc acum în fațete înțelepte în viața mea și, permit.”
 
Permiterea nu ar trebui să fie o credință. Nu este o credință. Permiterea este doar asta – să vă deschideți către voi înșivă. Nu către restul lumii. Nu este vorba de a permite oamenilor să vă calce în picioare sau să fure de la voi sau nimic de genul ăsta. Este între voi, voi înșivă, Maestrul și Eu Sunt-ul: “Permit tot ceea ce Sunt.” Asta e. Apoi acei monoliți se schimbă deodată și nu mai sunt aceste lucruri pietrificate, grozave, mari, reci, în care aveți tendința să vă înțepeniți ci, deodată, sunteți înapoi la energia că totul e în serviciul vostru. Energia pură sau, ar putea fi energia banilor. Ar putea fi energia altor oameni, orice, chiar nu contează. Dar, deodată, ele sunt transmutate din starea de credință, acum, în Permitere, în fațete care sunt, de fapt, părți frumoase din voi.
 
Așadar, haideți să respirăm foarte profund cu asta, partea întâi. Nu este vorba despre ceea ce credeți. Nu cred să fi auzit o declarație așa de elegantă, de mult timp, venind de la Kuthumi. Nu este vorba despre ceea ce credeți. Hm! Nu are nimic de-a face cu asta. Credințele voastre sunt un impostor, într-un fel. Sunt amuzante când sunteți copii sau când sunteți imaturi spiritual. Dar pe măsură ce vă maturizați, realizați, deodată: “Acele credințe chiar mă țin în loc.” Nu este vorba despre ce credeți. Nu este vorba dacă credeți că o să aveți o viață bună și credeți că o să fiți iluminați sau nimic de genul ăsta sau credeți că există lucruri care vă rețin de la asta. Este vorba despre ceea ce permiteți.
 
Haideți să respirăm profund cu asta și să luăm acest moment pentru a permite.
 
În Permitere, nu există forțare a nimic. Nu repetați o mantră. Nu este o afirmație. Este simplu: “Mă deschid către tot ceea ce Sunt. Și eu, ca om, nu trebuie să mai iau toată responsabilitatea și să iau toată povara și toată frica. Permit tot ceea ce Sunt.”
 
Așadar, luna aceasta, un timp minunat pentru activități cu aspecte. Unii dintre voi deja primesc asta în visele voastre (Adamus chicotește) și activități cu credințe. Amintiți-vă, aspectele se ascund în spatele credințelor.


Partea a doua
 
Partea a doua. Haideți să respirăm profund. Partea a doua.
 
Partea a doua, puțin diferită, dar cumva, ele se leagă una de alta. O să avem nevoie de o unealtă de scris, orice folosiți zilele acestea aici, dacă aveți chestia voastră electronică ce nu funcționează niciodată, sau altfel (râsete) vom ajunge să aducem panoul alb. Demonstrați-mi că greșesc. Demonstrați-mi că greșesc (o femeie spune “Asta e o credință”).
 
ADAMUS: Eu doar – da, da. Da (Adamus chicotește). Nu, FM a promis să nu mai interfereze. Da.
 
MARY: Deci, e asta o credință?
 
ADAMUS: Că nu va mai interfera?
 
MARY: Nu, că ustensilele nu funcționează niciodată?
 
ADAMUS: Aceasta este o observație (mai multe râsete). Și prin a o observa și apoi a o crede, devine adevărată, deoarece energiile sprijină asta. Așadar, să ne schimbăm credințele? (Cineva spune “Da”). În regulă. Tehnologia funcționează. (Publicul face “Ohhh!” în timp ce ecranul apare). Da, dar nimeni nu crede cu adevărat asta. Voi toți aveți dubii despre asta. Este ca și cum: “Da, dar apoi calculatorul meu s-a stricat” sau “Da, dar apoi am căpătat…” cum îi spuneți – “... un virus” sau “Apoi am fost…” Care e celălalt lucru când cineva vă ia totul, identitatea voastră? (cineva spune “Piratat.”) Oh, Maestrul vostru! Ha! Ha! (cineva strigă de asemenea “Ha! Ha!”) Deci, un singur râset. Un singur râset (câteva chicoteli). Asta a fost a doua cea mai bună glumă a mea, pe ziua de azi.
 
Deci, Linda, vor fi cinci căsuțe. Apropo, trebuie să încep prin a spune că am făcut o repetiție la asta. Am avut nevoie de o repetiție la asta. Voi nu ați fost acolo. Am repetat asta la un Treshold recent și am trecut prin asta, deoarece am vrut ca energiile să fie atât de acordate, încât atunci când îl facem aici, știți, uneori e un fel de – vorba lui Cauldre – șubred. E ciudat, într-un fel. Deci, am repetat asta la un Treshold recent. Le-am spus că urmează să îl aduc la toată Shaumbra. Au încercat să mă plătească să n-o fac, dar nu pot fi mituit așa de ușor. 
 
Deci, Linda, vom avea cinci elemente succesive. Îți amintești că ai mai făcut asta înainte. La începutul listei, sus, în prima căsuță, prima din cele cinci căsuțe, scrie pur și simplu cuvântul “Înger”.


~ Înger
 
Înger. Deci, dacă vă amintiți și, într-un fel, o faceți, ați pornit la drum acum mult timp – acum mult, foarte mult timp – drept un “înger,” un fel de cuvânt pufos pentru o ființă non-fizică. Nu aveați nicio formă. Nu aveați lumină. Erați plecați într-o călătorie, o descoperire: “Cine sunt eu?” O experiență care mai târziu s-a transformat într-o experiență omenească, dar erați afară acolo doar pentru a descoperi, doar pentru a vă juca. Nu existau reguli. Nu existau credințe. Nu exista nimic din toate acestea. Erați o ființă pură, radioasă, fără formă. Aveați ceva, totuși, ce nu aveți acum. Aveați un nume. Aveați un nume.
 
Acum, nu ca Bob sau Jane sau nimic de genul acesta, ci exista o rezonanță, ați putea spune, un nume energetic pe care îl aveați. Din primul moment în care v-ați aventurat afară, v-ați numit pe voi înșivă cu acesta, din câteva motive – pentru ca să nu vă pierdeți niciodată. V-ați fi găsit drumul către casă prin numele vostru. 
 
Acum – oamenii devin lineari – numele se schimbă. Rezonanța, frecvența, vibrația, sunetul numelui se schimbă, dar numele încă există. Așadar, nu începeți să veniți cu toate numele astea tip New Age și să spuneți: “Ăsta e numele meu.” Se schimbă. Chiar nu poate fi rostit, dar este – unii l-ar numi o amprentă a sufletului. Este acolo și sunteți voi. Ați pornit la drum cu nimic altceva decât un nume, voi înșivă. Acel nume v-a dat, de asemenea, un fel de identitate cu alte ființe însuflețite de pe drum care erau, de asemenea, fără formă, care erau, de asemenea, realmente fără nicio istorie și, mi-a dat mie un mod de cunoaștere și identificare cu voi. Deci, aveați un nume, ca ființă angelică.
 
Undeva de-a lungul drumului, cu toate dinamicile creației, dinamici frumoase, energia a ajuns la un fel de stagnare/impas. Puteți citi sau privi mai multe despre asta în Călătoria Îngerilor a lui Tobias și, într-un fel, este o metaforă dar, într-un fel, și adevărat. Era – cred că eu aș prezenta-o puțin diferit – a existat o problemă mare despre conștiință și energie. Erați o ființă cu nume, dar fără formă, fără nicio adaptare reală la energie. Erați copii ai conștiinței, dar nu tocmai acordați la acest lucru ce venea acum dinspre Eu Sunt; e numit energie. Vine din conștiință. “Ce să fac eu cu asta?”
 
Tobias spune povestea că toată energia și creația au ajuns la un fel de stagnare. Eu o spun puțin diferit. Eu spun că era mai mult o întrebare despre ce să faci cu ea. Nu era ca și cum această mare chestie rea s-a întâmplat și totul s-a transformat în melasă. Era precum: “Nici nu știu ce să fac cu melasa. Ce să fac? Care e relația mea cu energia?”


~ Pământul

Așadar, acest loc măreț al Pământului a fost creat prin Ordinul Arcului – următorul (cuvânt) este “Pământul” (către Linda) – prin Ordinul Arcului. Este, aș spune, cea mai mare experiență/cel mai mare experiment în întreaga creație, deoarece este atât de limitat. Are atât de multă gravitație. Este atât de senzual și, totuși, este atât de dificil și provocator. Există o credință că te poți pierde în el. Pământul însuși este doar o credință. Nu vorbesc despre planeta fizică; vorbesc despre experiența de aici, este doar o credință. Și de aceea spun că nu este despre ceea ce credeți, este despre ceea ce permiteți.
 
Unii ar spune, apropo: “Pământul este plat. Aceasta a fost o credință, și apoi, acum știm adevărul. Pământul este rotund.” Oh, nu, dragii mei prieteni  (cineva chicotește). Aceasta este o credință. Nu, de fapt, nu este rotund (cineva spune: “Este plat!”). Este perceput ca… (râsete) Este perceput ca fiind rotund și apoi știința va valida aceasta și își va face măsurătorile și va spune că este rotund și apoi el devine rotund, și lucru ciudat, oamenii din Australia, nu cad de pe el. Uimitor. Dar, de fapt, chiar nu e rotund. Aceasta este doar o credință. Și, totuși, știința spune: “Nu! Nu! Este rotund. Trebuie să fie rotund. L-am măsurat.” De fapt, o analogie mai apropiată este aceea că Pământul e ca o coardă. Dacă vreți să-i spuneți cumva, este ca o coardă. Știți, nu este cu adevărat o minge rotundă, dar mergeți înainte și presupuneți, credeți că este, și va fi astfel. Dar, într-una din zilele acestea, veți realiza că este o coardă. Este foarte flexibil. Vorbesc despre planeta fizică Pământ. Este foarte flexibilă. Uneori, pur și simplu se leagănă și uneori curge. Uneori se înfășoară în noduri. Uneori va crea iluzia că este rotund și alteori (că este) plat. Pământul este realmente ca o înșiruire/succesiune. Deci, da. Acum o să vă faceți cu toții griji despre acest lucru, diseară (unii chicotesc). Și de acolo s-a ajuns la Teoria Șirurilor (mai multe chicoteli). (n.tr. bază teoretică pentru fizică prin care particulele punctiforme din fizica particulelor sunt înlocuite cu obiecte uni-dimensionale numite șiruri; detalii)
 
Așadar, ați venit pe Pământ. Ați venit pe Pământ și ce experiență. Ați venit pe Pământ și, apoi, realmente ați uitat, deoarece aceasta a fost un fel de – nu vreau să spun că a fost un truc și nu a fost doar o provocare, dar a fost, într-un fel, ceea ce urma să se întâmple. Exista o cunoaștere că urma să veniți aici și să uitați într-un fel și să vă uitați afurisitul de nume. Aceasta a fost partea cea mai grea. Deci, (n.tr.: se adresează Lindei al cărei scris de pe tabletă apare pe ecran) uitarea sau doar cuvântul “a uita”, (să-l scrii) astfel încât să nu rămânem fără spațiu pe coardă.


~ Uitarea
 
Așadar, ați venit aici și ați uitat. Ați uitat cine erați. V-ați uitat numele. Și, prin nume, vreau să spun rezonanța voastră. Nu există un cuvânt uman pentru el. Este lumina voastră, vibrația voastră, (acel) cine sunteți, al vostru. Ați uitat. Și în acea uitare ați început să hoinăriți și ați început să creați credințe, pentru că erați aici… și deodată: "Am uitat cine sunt și pentru ce sunt aici" și deodată vă aflați în acest corp fizic și e ca și cum, ei bine, apoi ați început să cutreierați. Trebuia să găsiți răspunsurile undeva. Și apoi ați hoinărit de la o viață la alta încercând să vă amintiți, dar uitând ce anume încercați să vă amintiți. Și făcând asta, atunci începeați să creați credințe acolo: “Trebuie să cred asta, pentru că altfel nu am nimic. Trebuie să cred că oamenii sunt buni, oamenii sunt răi, Pământul este rotund, caii te pot călca... " Caii vă arată cât timp am fost plecat (râsete). “Mașinile te pot călca. Nu-ți băga degetul în... " (cineva spune “priză") “Priză". Da. Urma să spun în urechea altei persoane, dar e bine și priza (unele chicoteli). Dezvoltați toate aceste credințe în hoinăreala voastră pentru a vă ajuta să vă aduceți numele înapoi, dar nu o fac. Acum aveți toate aceste credințe pe câmpul realității voastre terestre, obstrucționând curgerea naturală a Permiterii. Acum aveți toate aceste aspecte.

Acum, lucrul interesant despre credințe este că acestea s-au transformat într-un simț. Nu exista. Oamenii au creat, de fapt, acel simț. Ați transformat o credință într-un mod de a percepe realitatea și, apoi, ați crezut-o. Așadar, ați uitat și, apoi, următorul lucru care s-a întâmplat în tabelul nostru, aici, următoarea, dragă Linda, este ce numesc eu: "căderea din grație".


~ Căderea din Grație
 
Când ați uitat cine erați, de ce erați aici, ce anume făceați, toate făcând parte dintr-un mod de a experimenta, ați căzut din grație. Și pentru mine, ei bine, știți voi, când dau definiția grației – își amintește cineva ce spun? Grația este, grația este… vecinul vostru de alături. Nu, asta nu se pune, (cineva spune: “Abilitatea de a primi”). A permite energiei să vă servească. Da. Același lucru, abilitatea de a primi. Permiterea energiei. Ați uitat întregul motiv pentru care ați venit aici de la bun început – “Haideți să descifrăm chestia asta cu energia. Care este relația dintre conștiință și energie?" Ce puteți face cu energia?
 
Energia este cel mai mare dar pe care Eu Sunt și l-a imaginat vreodată, dar pe urmă, ați uitat. Ați căzut din grație. Nu din grația lui Dumnezeu, nu din grația mea sau a oricui altcuiva, (ci) din a energiei care vă servește. Ați devenit sclavi ai ei. “Trebuie să muncesc din greu”, așa că ați dezvoltat acea credință. "Trebuie să muncesc din greu, pentru că energia este acolo undeva, trebuie să o obțin cumva." Așa că ați căzut din grație, fără să mai permiteți un proces foarte natural, (acela) al energiei care vă servește. Este un proces foarte natural. Nu trebuie să aveți un I.Q. mare sau ceva de genul ăsta. Oricine poate face asta, să permită energia. Dar când aveți credințe care spun: “Nu este așa" și că trebuie să munciți din greu pentru ea sau energia vă scapă/este greu de prins sau “Am încercat asta înainte și întotdeauna am am dat greș”. Ei bine, da, ați încercat asta cu o mulțime de credințe și o mulțime de aspecte la lucru și uitând cine sunteți.

Încercați asta, acum, fără toate acestea, fără gunoi. Încercați să lăsați energia să vă servească. Nu mergeți în trecut să vă legați de ce s-a întâmplat înainte, pentru că acela a fost trecutul și chiar și acela se poate schimba. Dar ați căzut din... (sună un telefon, publicul spune “Ohhh!") Nu a sunat. A fost doar o notificare. Oh! Vorbește despre căderea din grație cu Adamus (unele chicoteli).  

Așadar, ați căzut din grație și v-ați oprit din a lăsa energia să vă servească. Apoi a început să se întâmple ceva la un nivel esențial. Poate că nu ați articulat acest lucru sau nu l-ați gândit, “Dar am venit aici să învăț despre energie și conștiință, să mă joc în marele teren de joacă al vieții și chiar să creez niște credințe pentru a mă juca prin jur și m-am blocat în acestea și energia nu mă servește. Oh, știu care este problema, este că inventez toate acestea. Inventez toate acestea, pentru că, pur și simplu, încerc să trec prin viața umană, care poate fi destul de plictisitoare și trebuie să creez aceste, știți, chestii filosofice tip New Age.” Doar tăceți! (câteva chicoteli) Adică, asta se întâmplă. Văd că se întâmplă și simt că se întâmplă.

Așadar, începeți să intrați în această mlaștină în minte și nu, faptul e că, pur și simplu, ați căzut din grație. V-ați oprit din a lăsa energia să vă servească. Puteți schimba asta într-un moment, precum – (snap!) – așa. Și reveniți la numele vostru, reveniți la motivul pentru care ați venit aici de la bun început – marea descoperire a energiei și cum vă servește ea și cum poate fi ea terenul de joacă.

Dar, apoi, acestea sunt elemente minore în comparație cu următorul. Apoi s-a petrecut cel mai perturbator și tulburător lucru, cel mai îngrijorător din toate. V-ați pierdut demnitatea. V-ați pierdut afurisita de demnitate – “pierderea demnității" (către Linda) – în tot acest lucru și acesta este unul dintre cele mai triste lucruri de pierdut dintre toate.


Pierderea Demnității

Demnitatea este, ați putea spune că este, respect de sine, conștiență de sine, iubire de sine și voi ați pierdut demnitatea de-a lungul drumului. Acum o să schimbăm asta. Vom aduce demnitatea înapoi, dar… și apoi ați căzut în credințele umane care au multiplicat, de fapt, sau au exagerat lucrurile care sunt nedemne.
 
Acum trebuie să recunosc că l-am rugat pe Cauldre să se gătească puțin astăzi, pentru a avea puțină demnitate, pentru a reprezenta aducerea demnității înapoi în viața voastră. Nu înseamnă că trebuie să vă gătiți, dar nu doare ca din când în când să aveți puțină demnitate în ceea ce vă privește pe voi înșivă. Ego-ul uman a fost în zdrențe, fără demnitate, și voi încercați să le țineți împreună? Am văzut cât de mult ați încercat să le țineți împreună – le-ați lipit împreună, le-ați capsat împreună, orice a fost nevoie să încercați pentru a le ține împreună – și, pur și simplu, nu urma să funcționeze.

A fi om este relativ nedemn, în opinia mea. Ar putea fi demn, dar nu este. Sunt multe lucruri care, pur și simplu, iau demnitatea unei persoane. Ele sunt din lucrurile evidente, practice – a sta într-un avion la clasa economică, în special, (unele chicoteli), și chiar vorbesc serios. Știți, a sta într-un avion, abuzul pe care îl acceptați, lipsa demnității în viața omenească și de ce vă acomodați cu asta, nu știu. De ce justificați statul la clasa economică, nu știu.
 
Da, mergem acolo unde nu veți avea nevoie să zburați cu avionul sau, dacă o faceți, veți fi la clasa întâi sau în avionul vostru propriu. Dar cât de nedemn (este) să stați înghesuiți într-un spațiu mic pentru care plătiți mulți bani, să fiți tratați rău, în timp ce vă aflați în acel spațiu mic. Acest lucru este nedemn. Și am spus Shaumbrei de mult timp, dacă urmează să zburați sau indiferent ce faceți, făceți-o în condiții excelente. Făceți-o bine. Și primesc o mulțime de împotrivire de la unii Shaumbra pe subiectul ăsta. Cum ar fi: “Oh, tu nu înțelegi.” Nu, înțeleg pe deplin. Vreți să stați în spate. Vă bucurați de experiență. Vă place să fiți o ființă nedemnă pe această planetă. Vreți să continuați în acel sistem de credințe, în acel joc vechi, dați-i drumul. Dați-i drumul. Și, pe deasupra, priviți cum vi se va aduna toată energia și veți întârzia afurisitul de zbor pentru toată lumea. Veți sta pe pistă sau veți avea probleme cu echipamentul datorită credinței voastre și a lipsei voastre de demnitate pentru voi înșivă.

Demnitatea este ca o lumină. Este ca o lumină.

Acum, vorbesc despre demnitatea voastră, dar, pur și simplu a fi un om este nedemn. Aveți acest corp omenesc. Face lucruri nedemne (unele chicoteli și încuviințări). Le face. Este foarte nedemn și este jenant, uneori. Mergeți într-un lift. Urmează să urcați 62 de etaje cu liftul și deodată, coboară prânzul. Adică, faceți acel sunet și este mirosul ăla, în lift (râsete), și dacă sunteți Linda, arătați spre Cauldre, "Uff!" (mai multe râsete). Cei mai mulți dintre voi n-ar face asta.

LINDA: Dăă! Salut! Nu te complica!

ADAMUS: Cei mai mulți dintre voi n-ar face asta, dar este lipsă de demnitate. A trebui să mâncați este o lipsă de demnitate. A trebui să plătiți taxe. Acum, știu că vom intra în tot felul de chestii cu asta, dar să trebuiască să plătiți taxe. Acum, una este să le oferiți de fapt, să spuneți: “Știți, sunt un membru al comunității. Voi da ceea ce simt că este o cotă foarte echitabilă.” Dar să trebuiască să plătiți taxe și apoi să vi se ia totul dacă nu plătiți, asta este lipsă de demnitate. A trebui să mergeți la un loc de muncă într-o cabină cu titlul de manager de nivel mediu este una dintre cele mai rele feluri de lipsă de demnitate care pot exista.

Există atât de multe lucruri în viața umană care sunt... traficul... Acum, spuneți: “Dar așa este pe planetă", atunci haideți să schimbăm asta. Haideți să aducem demnitatea înapoi în condiția umană, deoarece chiar acum nu există multă. Cum ar putea fi atunci când există împingere și îmbrâncire, când există o mulțime de crime, atunci când lucrurile se sfărâmă, când nu aveți energia să vă dați jos din pat dimineața, când vă uitați în oglindă și faceți: “Uff! Uff! Ce se întâmplă aici?" Îmbătrânirea – o lipsă de demnitate. Moartea pe această planetă – nicio demnitate în întregul proces al morții. Nașterea – cu adevărat lipsită de demnitate. Vreau să spun, uitați-vă la ce se întâmplă acolo (unele chicoteli). Adică, trebuie să fie o cale mai bună și fiecare dintre voi a venit pe planetă în acest fel. Adică, este într-adevăr lipsit de demnitate și există modalități mai bune de a face acest lucru – calea lui Sam, tocmai a venit într-un corp carcasă.

Putem continua la nesfârșit cu asta. Ideea mea, aici, este că e timpul să reveniți la demnitate, să reveniți la demnitate ca persoană. Și chestia e că nimeni, nimeni nu vă poate da asta cu excepția voastră. Eu vă pot vorbi despre ea. Vă pot spune ce lipsește în viața voastră. Dar numai voi vă puteți reda demnitatea. Demnitatea este într-adevăr ca un – este un simț, într-un fel. Demnitatea este o percepție despre voi înșivă, nu ca o credință, ci demnitatea cu privire la voi pe această planetă, chiar dacă sunteți blocați acum în acel corp care nu este cu adevărat al vostru. Și asta se schimbă repede, repede. Veniți în corpul vostru propriu – nu-mi place termenul “corp de lumină,” veniți în Corpul vostru Liber de Energie chiar acum – și acesta este un corp demn, un corp foarte demn. Dar acest alt vas care aparține strămoșilor voștri? Foarte nedemn. Trebuie doar să dormiți și să vă simțiți obosiți după ce ați terminat cu somnul – cu totul lipsit de demnitate.
 
Haideți să respirăm foarte profund cu asta.


Alegerea Demnității

Și voi face ceva, apoi vom avea un merabh. O voi ruga pe Linda să împartă biletele de notat tuturor, dacă alegeți și, dacă urmăriți online, puteți pur și simplu să scrieți pe o bucată de hârtie. La sfârșitul merabh-ului – nu acum, ci la sfârșitul merabh-ului, deoarece vreau să existe pasiune și simțire în asta – pur și simplu scrieți ceva simplu, la fel de simplu ca: “Aleg demnitatea” pe acel bilet. “Aleg demnitatea.” Nu trebuie să cunoașteți o definiție profundă a acesteia, dar demnitatea este respectul vostru pentru voi înșivă.
 
Toți sunteți membri, conducători ai familiilor angelice. Ați fost în eșalonul superior al familiilor angelice, dar sunteți aici, jos, de atât de mult timp, încât ați pierdut demnitatea pe drum.
 
La sfârșitul merabh-ului, dacă alegeți, pur și simplu scrieți pe bilet: “Aleg demnitatea” sau “Eu sunt în demnitate,” orice rezonează cu voi când terminați. Și, apoi, dacă vreți, după ce terminăm cu merabh-ul și odată ce totul e gata – inclusiv, mi se spune de către Cauldre și Jean, chiar după generic, așa că stați până după acesta – apoi, dacă vreți, pentru cei care participă aici, veniți și puneți-le în acest cazan din față și, mai târziu, îl vom scoate afară și le vom arde. Le vom da foc ca să le transmutăm, nu să le distrugem, ci ca să transmutăm acea energie, să o punem în eter, astfel încât să fie parte din atmosfera voastră, astfel încât să se integreze cu voi. Nu le ardem pentru a le distruge, ci le ardem pentru integrare, dacă așa alegeți.

Haideți să punem niște muzică și să aducem aceasta într-un merabh.


Întoarcerea demnității – Merabh

(începe muzica)

Haideți să respirăm foarte profund aici, în minunata noastră adunare cu voi toți.

Am vorbit despre o mulțime de lucruri, astăzi. Toată această întrebare despre, în timp ce rămâneți aici, pe planetă, a urma să aveți acea pasiune, pe care eu o numesc masiune. Ca și cum ar fi proiectul vostru pasionat, misiunea, în cel mai bun sens al cuvântului. Și am vorbit despre credințe, cum de fapt ele sunt realmente o combinație; sunt, ei bine, aspecte care se ascund în spatele lor, dar credințele sunt, de asemenea, un simț, un mod de a percepe realitatea și există multe, multe, multe credințe chiar acum de care, pur și simplu, nu aveți nevoie.

Urmăriți ce se întâmplă pe măsură ce renunțați la credințe, chiar și la aceea că Pământul este rotund. Nu este. Vreau să spun, știința spune că este, dar este un Și. Sigur, în regulă. Dar de ce să avem asta ca singurul mod de a observa planeta?

Veți învăța că realitatea este atât de maleabilă și, pe măsură ce dați drumul la credințele de care nu aveți nevoie, pe măsură ce curățați mansardele și garajele din viața voastră și eliberați credințele, începeți să realizați cum credințele au înfundat într-adevăr sistemul și v-au împiedicat pur și simplu să permiteți.

Iar acum ajungem la această parte, o permitere a demnității înapoi în viața voastră. Cu toate credințele pe care le-ați avut și, da, judecăți, credințe, tot restul, chiar nu a existat niciun loc pentru demnitate sau pentru Eu Sunt respect. Eu Sunt respect și demnitate.

Ajungem acum în acest punct în care să permitem demnității să revină în viața voastră, să permitem numelui să vină înapoi. Fără să mai faceți lucruri deoarece ați crezut că trebuie să le faceți, fără să vă luptați pe calea spre Realizare sau ceva de genul acesta. Doar permiteți demnitatea.
 
“Eu Sunt respectul pentru mine însumi.”

Și știți ce se petrece când pur și simplu permiteți ceva? Ei bine, pe urmă vine la voi.

Demnitatea, chiar dacă sunteți în formă umană și în condiție umană, chiar dacă nu vă amintiți numele vostru.

Demnitatea ca ființă angelică.

Demnitatea ca o ființă conștientă.
 
Demnitatea pentru voi înșivă.

Și aș vrea să vă rog să simțiți asta. Pe măsură ce alegeți revenirea demnității, pe măsură ce permiteți demnitatea înapoi în viața voastră, doar fiți pentru un moment în postura de  observator și simțiți cum schimbă asta reacția energiei? Cum schimbă asta modul în care energia reacționează la voi, la conștiința voastră?

Ați venit pe această planetă pentru a învăța despre relația dintre energie și conștiință. Oh, învățați. Învățați vreodată? Pur și simplu luați-vă un moment pentru a simți: Ce se întâmplă cu energia pe măsură ce vă permiteți demnitatea?

(pauză)

Haideți să simțim cealaltă variantă. Haideți să spunem că aveți foarte puțină demnitate. Acum simțiți cum se schimbă energia.

(pauză)

Există un răspuns imediat referitor la energie și demnitate, un răspuns imediat. Uneori, știți, se pare că energiei îi trebuie mult timp pentru a răspunde, pentru ca lucrurile să se schimbe, dar vă rog să simțiți în asta pentru un moment.

Mai întâi, în starea de demnitate de sine, permițând demnității voastre să revină.

(pauză)

Simțiți cum răspunde energia.

(pauză mai lungă)

Știți, de fapt, nu trebuie să lucrați la demnitate. Nu e nimic la care să lucrați. O permiteți. Asta este tot. O permiteți. De ce? Pentru că demnitatea este o stare naturală de a fi. Este nefiresc să nu fiți demni.

Demnitatea, care este respectul, iubirea, acceptarea de sine, aceasta este o stare naturală și de aceea nu trebuie să lucrați la ea. Doar îi permiteți să revină. O alegeți.

Există o reacție cu totul diferită a energiei, o relație diferită cu energia pe măsură ce permiteți demnității să revină.

Apoi haideți să ne întoarcem la vechiul mod, pierderea demnității. Să nu vă simțiți confortabil sau demni în condiția umană. Să nu vă simțiți demni în legătură cu trecutul vostru și nici măcar demni în propria minte despre voi înșivă? Acum simțiți cum răspunde energia la asta.

(pauză)

Căderea din grație, uitarea a cine ați fost, să nu lăsați energia să vă mai servească. Eu spun că o mare parte a acestui lucru s-a datorat faptului că v-ați simțit nevrednici, nedemni.
 
Și apoi credințele, credințele pe care le-ați înfășurat în jurul vostru, pur și simplu, au întărit toate acestea. Credințele care inițial au fost doar experiențe interesante, dar apoi s-au transformat în structuri dure care v-ar putea îngropa, v-ar putea încapsula. Aceste credințe, cauzate de lipsa demnității, pur și simplu au continuat să întărească din nou și din nou faptul că energia nu va lucra pentru voi, că ați căzut din grație.
 
Haideți să oprim asta chiar aici cu Shaumbra. Este la fel de simplu ca a permite sau a alege demnitatea. Este esența ființei voastre.

Există câteva lucruri care sunt stări naturale de bază ale ființei. Vom intra în asta în adunările noastre viitoare, dar există anumite, puteți spune, componente identificabile cu starea naturală a ființei. Demnitatea este una dintre ele.  

Și dragi traducători, nu vă stresați cu asta. Doar permiteți-vă să fiți ghidați în timp ce veniți cu cuvintele pentru demnitate.
 
Oh, de cât timp există o lipsă de demnitate în viața voastră? Aș spune, de câte vieți? Cât de multe, multe, multe vieți fără demnitate?
 
(pauză)

Haideți să respirăm profund împreună în această lună a aspectelor, această lună a credințelor. Deveniți conștienți de credințele de care, pur și simplu, literalmente, puteți râde. Doar râdeți. În această lună a întoarcerii la demnitate ca ființă.

Da, încă există conflicte cu târâtul prin jur a vechiului corp uman și chiar a minții. Dar pe măsură ce permiteți demnitatea, acele lucruri se vor transforma foarte rapid.

Amintiți-vă asta, că demnitatea este una dintre cele mai rapide căi pentru a schimba energia, una din cele mai rapide. Adică, nu o puteți forța. Nu puteți forța demnitatea. Este, pur și simplu, despre a Permite. Nu puteți doar să credeți "Sunt demn" și să cărați asta ca o mantră, afirmația voastră personală. Este despre a o permite, a fi o ființă demnă încă o dată.
 
Imaginați-vă ce diferență, nu doar în energie, ci în viața voastră, în modul în care mergeți, în modul în care abordați, de fapt, credințele sau demontați credințele. Imaginați-vă ce diferență profundă are în modul în care veți respira. Da, ceva ca demnitatea, vă afectează respirația.
 
Așadar este timpul, dacă alegeți asta, este timpul – oricum o puneți în cuvinte, fie spuneți: “Îmi aleg demnitatea. Permit demnității mele să revină” – în cuvintele voastre, dacă sunteți gata, mergeți mai departe și scrieți-o.

(pauză)

Voi merge atât de departe încât să spun că este foarte profund, fie că realizați asta acum sau nu.

V-ați putea imagina un Maestru Ascensionat fără demnitate? He! Pur și simplu nu este posibil. V-ați putea imagina pe voi înșivă ca Maestru realizat fără demnitate? Nuu. Nuu. 
 
Haideți să respirăm profund, și, dacă alegeți, lăsați demnitatea să revină în viața voastră. Știu că înseamnă multe lucruri diferite pentru multe persoane, unele la un nivel foarte practic, unele (la un nivel) mult mai ezoteric. Nu contează. Este pur și simplu despre a lăsa demnitatea înapoi în viața voastră.
 
Haideți să respirăm foarte profund și, așa cum am spus, după ce terminați întreaga producție azi, pe urmă veniți în față, aruncați biletele în cazan și mai târziu îl veți lua afară în furtuna de zăpadă (câteva chicoteli) și le veți arde. Și când le ardeți, simbolul este acela de a lăsa acea afirmație, acea alegere a voastră să meargă peste tot – în aer, în eter, peste tot – și pe urmă, înapoi în viața voastră.

Cu asta, dragii mei prieteni, oh, cum ne mișcăm în zilele acestea și ce povești voi spune la Clubul Maeștrilor Ascensionați. Și când mă vor întreba cum voi vota, de care parte a acestei întregi chestiuni a masiunii versus libertate, ce anume voi vota, deoarece ei toți așteaptă să mă întorc, am un răspuns foarte clar pentru ei: amândouă.
 
Cu aceasta, amintiți-vă că totul este în regulă în întreaga creație. Vă mulțumesc. Mulțumesc (publicul aplaudă).


Traducere realizată de: Carmen Rivalet, Cristina Dobrescu, Ana-Maria Labo, Florența Cuculeac
Revizuire: Carmen Rivalet, Manuela Sfirschi, Mirela Ghenea