МАТЕРИАЛИТЕ НА АЛЕНИЯ КРЪГ

Серия “Крила“

 

ШОУД 4 – АДАМУС СЕН – ЖЕРМЕН

Ченалинг чрез Джефри Хопи

 

Представено пред Аления Кръг на 9 декември 2017 година

https://www.crimsoncircle.com

 

Превод: Росица Стоянова

 

 

Аз Съм това Което Съм, Адамус от Суверенните Владения (залата аплодира). Благодаря.

 

Колко е приятно да се срещна тук с вас в края на годината. Между другото днес в Клуба на Възнесените Майстори ще имаме голям празник и обяд, нещо подобно на това, което вие си правите тук в Клуба на Майсторите. Само че в Клуба на Възнесените Майстори (лек смях), ще имаме голям празник. Празнуваме това, че преживяхте тази година (смях и аплодисменти). Наистина. Това е огромно постижение, като се има предвид колко са сложни нещата в момента – и точно за това искам да поговоря днес – но е факт, че вие преживяхте тази година с всичките трудности. С проклетите ви съмнения.

 

Не би ли ви се искало да имате хапче против съмнения? То съществува, но не го взимайте (лек смях). Нещо, което да е естествено, безопасно и ефикасно – просто да вземеш хапчето и да пуснеш всичките си съмнения – нима това не е което ви задържа повече от всичко, тази неувереност в себе си.

 

Ако я нямаше у вас, ако не се притеснявахте за това, какво си мислят другите – и аз знам, всички вие ще кажете – “Въобще не ми пука какво мислят другите“, но всъщност, като състрадателни същества, това ви вълнува и то много повече от колкото би трябвало – ако не се страхувахте да изгубите всичко, отървете се от съмненията, а после може би ще изгубите всичко… но вие и така вече всичко сте изгубили (лек смях). Ако не … можем да се посмеем над това (още смях). Ако не се притеснявахте толкова, че ще си изгубите ума, тоест всъщност, че ще се побъркате. Виждали сте хора в лудниците, целите в слюнка, с вързани ръце и крака – не звучи чак толкова зле (смях) - лишени от умствени способности. Ако не се притеснявахте за това и не се вълнувахте, че просто ще престанете да съществувате, тоест че всичко ще изчезне и ако не се притеснявахте за това, че ще ви бъде дяволски скучно с човешките сетива, тогава какво според вас ще стане в просветлението, “Всичко сработи. Сега какво да правя цял ден?“ Подсказка, правете “И“. Създайте малко драма, просто за да се чувствате човек.

 

Но ако нямахте всички тези съмнения, представете си колко леко щеше да бъде, колко удоволствие щяхте да получавате без това мелене, тази ментална, емоционална мелница, която ви смила. Мислите за всичко. Представете си че имате хапче против съмнения, което можете да вземете и да не се съмнявате какво ще правите по – нататък, а просто да го направите. Без да се притеснявате за резултата. Без да се вълнувате успешно ли ще мине или не, тъй като знаете, че това е много, много човешка преценка. Не бихте се съмнявали и всичко би било опит в радост. Не би ви вълнувало какво ще си помислят другите, в какво ще изгубите, в какво ще спечелите, бихте знаели че никога няма да престанете да съществувате, представете си какво освобождение, какво избавление би било това за всички вас.

 

Ето, гледам всичко това в края на годината и си казвам, “Направихте го. Това беше доста добра година“. По пътя имаше някои проблеми, тоест имаше много проблеми. Сега преживявате много, много интересен период – последните няколко месеца бяха много, много интересни, ще го обясня малко по – късно в Шоуда – но вие преживяхте тази година. Вие сте тук, за това днес в Клуба на Възнесените Майстори имаме празник, който прилича на вашия, само че ние имаме по – добро вино (смях) и въобще компанията е по – добра.

 

ЛИНДА: Ооо! (публиката казва, “Ооо!“)

 

АДАМУС: Позволи ми да обясня защо. Познай, кой е почетния гост днес?

 

ЛИНДА: Иисус.

 

АДАМУС: Иисус. Именно!

 

ЛИНДА: О! Еха!!

 

АДАМУС: Именно! Виждаш ли? (Линда се радва и си показва пуловера с танцуващия Иисус). Именно.

 

И така, Иисус – Иешуа, разбира се – Иешуа не е одушевено същество. Това е колективна енергия, вашата колективна енергия и на много други хора на тази планета. Но Иешуа – не е одушевено същество като вас. Той е своего рода смес, в която всички вие сте добавили по малко и се е получило това нещо наречено Иисус. И така, Иисус ще дойде днес, ще бъде нещо като почетен гост и ще си разказваме смешки за Иисус (лек смях). Да. И ще си разказваме истории за Иисус. Много ще се смеем, изопачената представа за това кой наистина е бил Иешуа, коя е била Мария и коя е била Мария Магдалена. Има толкова много заблуди, към които хората до ден днешен се държат толкова здраво, защото им харесва да се придържат към страданието. Харесва им да са вкопчени за всички тези истории за това, че са го разпънали на кръста, преследвали, посичали и тям подобни.

 

Това е своего рода съзнанието на човечеството, до ден днешен много широко разпространено на планетата, редом със съмненията, но дойде време да пуснем всичко това. Дойде време да пуснем Иисус. Както каза Тобиас преди няколко години, “Свалете Иисус от кръста“. Можете ли да си представите … (аплодира само Линда) Благодаря за разсеяните аплодисменти. Свалете Иисус от кръста.

 

Ако си представите че църквите по целия свят, които изобразяват Иисус на кръста му дадат свобода, го свалят от кръста. Вместо страдащия Иисус ще имат – ами, покажи си пуловера, бъди така добра, моля (Линда си показва пуловер с изображението на танцуващия Иисус с панталон за йога) – Иисус на купон! Танцуващия Иисус! Иисус йога (Адамус се подсмихва, някой казва, “Готиния Иисус!“). Да, готиния Иисус. Да.

 

Ако просто можехме – връщайки се към нашата тема – ако просто можехте да вземете таблетка и да пуснете всичките си съмнения, защото ви гледам и виждам през какво преминавате и виждам цялата тази мозъчна дейност. Охх! Сякаш всички вие имате предавки в главите, много са ръждиви и стари, но както и до преди се опитвате да ги използвате. Ще ви разкажа за това след месец в ПроГност, но края на ума е близо – не само за вас, но и за цялото човечество – и го казвам в буквалния смисъл. Това е последната епоха на разума и ще разкажа много подробно за гаденето, скуката и всичко останало. Чух го. Чух го (смях). И всичко останало за …

 

ЛИНДА: Обичаме те. За какво говориш?

 

АДАМУС: …за това, защо това е последната епоха – също толкова скучно като да си на лекции – на ума.

 

ЛИНДА: Защо гледаш мен?

 

АДАМУС: Защото чух твоя коментар, ти каза че първоначалния ПроГност бил скучен (някои се смеят).

 

ЛИНДА: Еми, първоначалния, да.

 

АДАМУС: Да, да. Така че …

 

ЛИНДА: Извинявай.

 

АДАМУС: … и така … (лек смях).

 

ЛИНДА: Което е вярно си е вярно.

 

АДАМУС: В самото начало на деня – въпроса. Днес ще имаме доста въпроси, за това въпроса на деня, Линда с микрофона.

 

ЛИНДА: О, с удоволствие.

 

АДАМУС: Обичам да задавам въпроси, тъй като тогава се проявява вашата мъдрост. Когато за първи път започнахме да правим това, когато за първи път дойдох след Тобиас, на вас ви беше много трудно да отговаряте на въпросите (Линда въздиша). Това беше скучно (Адамус се усмихва и няколко зрители се смеят). Това бяха – аз просто, аз просто ще го кажа директно – повърхностни отговори. Бяха повърхностни отговори. Това бяха някак очаквани отговори.  В тях нямаше дълбочина.

 

Сега, много сме разбрали и в отговорите – вашите отговори – има много повече дълбочина и енергия. Те – са самата проницателност и мъдрост. Така че въпреки че се страхувах от сериите с въпросите и отговорите, сега наистина обичам да ги правя, защото вие споделяте с всички. С тези, които са тук, които гледат онлайн и което е най – важното, с тези, които ще дойдат след вас.

 

Ние пишем историята на преминаването от просветление във въплътено майсторство. Всички ние, всички вие създавате тази история. Това са архиви, не само снимки, думи и всичко останало, което се случва тук, но това е и енергиен път за тези, които ще дойдат по – късно, които ще четат след десет, двадесет, сто, хиляда години, които ще четат или гледат и ще се учат да се смеят в такива моменти, в които да се смееш е по – трудно от всичко; когато преминаваш през всичко това. Те ще прочетат това и ще могат да усетят мъдростта, но повече от всичко – те ще разберат енергийно този преход, през който преминавате тези седем години, които прекарахме заедно, мъдростта която прониква в тях. Както тогава, преди известно време някои отговори на въпроси бяха малко банални, не анални, а банални (лек смях) – сега те са изпълнени със съдържание и мъдрост.

 

Въпрос 1 – Какво става на планетата?

 

И така нека осветим добре залата и, боже, дано отговорите ви днес да са добри (още смях). На запис сте.

 

Първия въпрос от тези, които ще задам днес, първия въпрос – какво има сега по новините? Не питам конкретно за заглавията. Обзор. Какво става на планетата? В какво – без да споменавате Доналд Тръмп, ядрената война и подобни тривиални неща – в какво е същината? Какво всъщност има по новините? И бих искал да чуя мъдри отговори. Не четете заглавията. Кажете ми какво в момента става на планетата?

 

Линда, моля те, първата жертва. Тоест първата мъдрост (някой се подсмихва; кратка пауза, докато Линда връчи микрофона на неохотно поемаща го жена). О, нека видим енергията тук! (още смях).

 

Аз не съм екстрасенс. Аз съм Възнесен Майстор и това, което разчитам там – надявам се че ме снимате – това, което разчитам е, “За 15 години никога не са ме снимали с камера. А сега втори пореден път“ (още смях).

 

ШЕЙ (жена): Точно това си помислих.

 

АДАМУС: Точно това си помисли. Да.

 

ШЕЙ: Да. Трябва ли да стана?

 

АДАМУС: Моля те. Не, всъщност не, предпочитаме да станеш. Да, може да правиш каквото си поискаш.

 

ШЕЙ: Благодаря.

 

АДАМУС: Да. Какво има в новините? Какво става в момента на планетата? Разговаряш с група гимназисти, те нищо не знаят, а ти се опитваш да им кажеш, “Но ето какво става на планетата“, какво би им казала?

 

ШЕЙ: Много, много. Когато слушам световните новини започвам да се треса.

 

АДАМУС: Да.

 

ШЕЙ: На пример Йерусалим, за който Тобиас е така възторжен.

АДАМУС: Всъщност не е, но продължавай.

 

ШЕЙ: Усещах, че там има някакво вълнение.

 

АДАМУС: Да.

 

ШЕЙ: Разговарях с хората …

 

АДАМУС: Ако си евреин живеещ в Израел.

 

ШЕЙ: Да.

 

АДАМУС: Да, да. Да, да.

 

ШЕЙ: Но също така казах …

 

АДАМУС: Разбираш ли какво всъщност става с всичко това?

 

ШЕЙ: Аха.

 

АДАМУС: Да, да.

 

ШЕЙ: Но аз говорих с хората, които не знаят какъв е проблема, това което чувстват …

 

АДАМУС: И така, какво става? Какво става? Какво е твоето мнение? Ти гледаш света и казваш, “О, боже. Ето в тази посока се движим. Ето какво става“.

 

ШЕЙ: Всичко.

 

АДАМУС: Всичко. Бъди по – конкретна.

 

ШЕЙ: Изцеление на раните от гледна точка на половете.

 

АДАМУС: Да, точно така.

 

ШЕЙ: Тотално объркване относно мъжката енергия. Тотално.

 

АДАМУС: Да.

 

ШЕЙ: Те дори не знаят …

 

АДАМУС: Мъжете в публиката съгласни ли сте? (мъжете казват, “Да, всеобща“)

 

ШЕЙ: Не.

 

АДАМУС: Всеобща. Да. Да.

 

ШЕЙ: Всеобща.

 

АДАМУС: Добре.

 

ШЕЙ: Това е просто поразително.

 

АДАМУС: Да, добре.

 

ШЕЙ: Пълно объркване.

 

АДАМУС: Пълно объркване. Да. Ще го нарека загуба на идентичност на отделни представители и групова.

 

ШЕЙ: Да.

 

АДАМУС: И какво става, когато започнат да губят своята идентичност?

 

ШЕЙ: Ооо…

 

АДАМУС: Те се опитват да се върнат и да си получат обратно, това, което са имали. Това е по – безопасно, от колкото да се движиш към нещо ново.

 

ШЕЙ: Правилно.

 

АДАМУС: И така, много се случва с мъжко/женските енергии и много мъже буквално биват сритани по то …

 

ЛИНДА: Хкм!!

 

ШЕЙ: Вярно е.

 

АДАМУС: зад … (някои се смеят).

 

ШЕЙ: Вярно е.

 

АДАМУС: По задника. По задните части точно в момента.

 

ШЕЙ: Но и те също са в пълно неведение.

 

АДАМУС: О, абсолютно. Точно това им дава тласък. Те не са свикнали с такова объркване.

 

ШЕЙ: Да.

 

АДАМУС: Те са свикнали всичко да правят по своему.

 

ШЕЙ: Правилно.

 

АДАМУС: И това вече не работи. Те се чувстват …

 

 

ШЕЙ: Не.

 

АДАМУС: … както ти каза обезсилени?

 

ШЕЙ: Да.

 

АДАМУС: Мъже? (няма отговор в залата) Да, да, да. Добре. Да, да. Не мъжете от Шамбра! Говоря за другите мъже. Те са обезсилени, “Каква е моята роля? Какво трябва да правя?“

 

ШЕЙ: Те са в объркване.

 

АДАМУС: Те са в дълбоко объркване. И какво ще стане после?

 

ШЕЙ: О, те започват да нападат жените.

 

АДАМУС: Те го правят отдавна, но …

 

ШЕЙ: Не, сега е по – различно. Сякаш много се страхуват от това, което правят.

 

АДАМУС: Да, искам нещо да ви подскажа. Жените са много интуитивни и знаят как да използват екстрасензорните си енергии, които често са свързани със сексуалната енергия, но те знаят как да използват екстрасензорната енергия. Мъжете – не. Тоест мъжете, които не са от Шамбра не го могат (лек смях). Те не знаят как да направят есктрасензорно изследване. Те не знаят как да усетят това, което се случва. Те са затворили някои от емоционалните си канали, за това сега са напълно разстроени. Ако просто можеха да възстановят вътрешния си екстрасенс, което всъщност се застъпва с това, за което ще говорим по – късно. Но те преди време отрязаха своите антенки, така да се каже (Линда се подсмихва), своята екстрасензорна антенка. Те съвсем се изгубиха. Добре.

 

ШЕЙ: Да.

 

АДАМУС: Благодаря. Благодаря ти за мъдростта. Още няколко. Какво става в новините? Здравей красавице.

 

ЕЛИЗАБЕТ: Как си?

 

АДАМУС: При мен, добре …

 

ЕЛИЗАБЕТ: Честито Рождество (смее се).

 

АДАМУС: … както винаги. Да.

 

ЕЛИЗАБЕТ: Преди да започнеш това обсъждане имах същото усещане, както ти каза – има групи които се връщат назад, вкопчени в живота в миналото.

 

АДАМУС: Да.

 

ЕЛИЗАБЕТ: И има групи, които се движат напред в бъдещето и очевидно става  пренатягане на въжето и не само в нашето общество, но и всъщност и по целия свят ако проследите за ставащото.

 

АДАМУС: Еволюцията може ли да се пришпори или да се забави? Става еволюция, не само биологична, но и еволюция на цялата мрежа – тоест на живота. Може ли това да се забави? С други думи това са хората, които искат да се завърнат към корените, тези които казват, “Компютрите са ужасни“, тези които не обичат технологиите, които си мислят че трябва да ни е срам от Бог. Можем ли да се върнем или да забавим еволюцията?

 

ЕЛИЗАБЕТ: Знаеш ли, не го чувствам. Не усещам, че като цяло има забавяне. Знам едно – къде конкретно е съзнанието ти? Съзнанието ти е там, където живееш.

 

АДАМУС: Добре, а какво ще кажеш за планетата?

 

ЕЛИЗАБЕТ: За това в миналото …

 

АДАМУС: Какво ще кажеш за планетата?

 

ЕЛИЗАБЕТ: Не го усещам.

 

АДАМУС: Добре.

 

ЕЛИЗАБЕТ: Че това може да бъде забавено. Това е просто еволюция на хората и …

 

АДАМУС: Какво става с групите и с хората, които се опитват да останат в корените си? И не говоря за това да се избавите от всички материални блага и да отидете да живеете  на Езерото Уолдън, а всъщност да се опитате да се върнете към културните си корени, семейните и така нататък. Какво ще стане с тях, когато еволюцията се случва с нечувана до сега скорост? Какво ще стане с тези хора?

 

ЕЛИЗАБЕТ: Еми, надявам се, че някои от тях ще станат малко по – отворени.

 

АДАМУС: Да.

 

ЕЛИЗАБЕТ: А някои може да се пречупят (смеят се), защото това е каквото е, и не знам, ако описваш съзнанието като цяло, колективното съзнание или индивидуалното съзнание. Мисля че това е разликата. Но индивидуално – в този живот има избор и ние сами избираме по кой път да тръгнем.

 

АДАМУС: Болшинството от хората нямат понятие какво е това избор. Наистина. Наистина. Искам днес да ви кажа това – онова за избора и ще го разширя в следващия Шоуд. Това може да изглежда парадоксално, но болшинството от хората наистина не разбират какво е това избор. Той се свежда само до цвета на чорапите в кутията за чорапи. Това е всичко, наистина или това, което ще обядват. Те не разбират избора на живота, избора на душата, избора на къде да продължат, те не искат да го разберат. За това искам да кажа, че … продължавай.

 

ЕЛИЗАБЕТ: Да, исках да те попитам, смяташ ли че в някои случаи те по някакъв начин са хипнотизирани – нали? – в състояние в което могат да останат неограничен период от време. Искам да кажа, че и това е вариант.

 

АДАМУС: Да.

 

ЕЛИЗАБЕТ: Просто да останат там и да не искат нищо друго.

 

АДАМУС: Но да се върнем към това, което каза преди малко Шей. На планетата има много изгубени хора. Тях по новините не ги питат, “Защо сте се изгубили?“. Но просто усети, какво е това глобално чувство за загуба.

 

 ЕЛИЗАБЕТ: Да.

 

АДАМУС: И ще ти дам още една малка подсказка, за която може да разкажа в ПроГност – по – рано говорихме за Новата Земя и за това, че Новата Земя и Старата Змея няма да се обединят. Твърде голяма пропаст има между тези, които осъзнават, които знаят какво е това избор от тези които позволяват интеграцията на Майстора и човека – тези, които разбират това са толкова много че това създаде Новата Земя. Тя не прилича на Нирвана, както вие си мислите, но това е място в което може да се отиде, за да станеш творческото изражение на душата си, което има множество човешки качества, но където няма възможност да заседнеш в тях.

 

И още, при вас на планетата има цяла група, която още се намира в своите процеси, в еволюцията на своето Аз, които не можем да сравняваме с тези, които наистина позволяват своето истинско съзнание. У вас има много, които живот след живот до сега преживяват човешкия си опит.

 

И още, у вас има групи за които преди не съм споменавал, група от хора, които силно се придържат към старото, миналото, преди всичко това се отнася до мъжката енергия и тази група включва доста жени. Много жени, които не искат да носят отговорността да бъдат рамо до рамо с Адам, много от тях всъщност обичат да носят прерийната си рокля, да правят вечеря постоянно и такива работи.

 

Тази група точно сега създава това, което аз наричам Долната Земя, това разбира се не е Новата Земя и това вече не е и класическата Земя, тоест физическата. Създава се съвършено нова реалност/измерение, където попадат тези, които наистина се държат за миналото, не го пускат и не искат да го пуснат, искат да продължават да вярват в Бога, осъждащия и злия, изискващия поклонение и тям подобни неща. Те ще отидат на това място и него няма да го има на тази физическа планета, но ще съществува. На него гравитацията ще е по – силна от колкото е на физическата планета, психическа и физическа гравитация. На това място ще има много правила и инструкции, повече праведност и множество изисквания. Това прилича на преход от свободен колеж в религиозен, в който ще ви се наложи всеки ден да ходите на църква и те това искат. Никой не ги е карал да го правят, след като са дошли в новия си живот. Те искат това, което наричат простота. Те искат покорство пред Бога. Те искат да вярват във висши сили и във върховенството на мъжката сила и не искат да разберат, че вие самите – също сте Бог и това е нормално. Ние няма да се опитваме да променяме тяхното мнение, да, те и без това няма да ни слушат. Те биха ни нарекли Сатана. Няма да се опитваме да правим нищо друго, освен изразяване на почит към тях за новата сцена в новия театър на Долния Свят където искат да играят. Това е всичко. Това е всичко.

 

Това е което сега в най – голяма степен става на планетата. Добре, благодаря. Завършвам дългата си реч, нищо чудно че в нея има толкова много мъдрост (смях). Следващия, моля.

 

ЛИНДА: Следващия.

 

АДАМУС: Следващия, моля. Какво ново? Какъв е обзора на новините?

 

СКОТ: Е, аз просто виждам все повече от това което неотдавна писаха във вестник “Таймс“ – Нарушители на Мълчанието. Хора, които енергийно казват, “Стига. Готов съм да разкажа историята си“.

 

АДАМУС: Това излиза на повърхността.

 

СКОТ: И това просто излиза на показ.

 

АДАМУС: Да.

 

СКОТ: Това толкова дълго беше под ключ за тези хора.

 

АДАМУС: Аха.

 

СКОТ: Тоест за някои 20 години или може би повече.

 

АДАМУС: Живот.

 

СКОТ: Живот, да.

 

АДАМУС: Живот с насилие.

 

СКОТ: Да. Те просто казват …

 

АДАМУС: И така, всичко това сега изплува и е много интересно да го наблюдавам от Ангелските Висини. Знаете как е, мръдни се, махни ми се от пътя. Много е интересно да се наблюдава. Нарушителите на Мълчанието, харесва ми този термин. Тези хора вървят напред сякаш се смущават, забавляват се, осъждат и всичко останало. Но това разклаща всичко в момента. И първата част от разтърсването винаги е забавна. Тя е като, “Ние наистина разтърсваме нещата“, но след това всичко започва да изплува от тях. След това става грозно, като пуловера ти.

 

СКОТ: Мисля, че точно заради това мъжете са наплашени и си мислят, “Какво ще стане?“

 

АДАМУС: Точно! Точно. И така, ти какво усещаш относно ролята на мъжа на планетата? Какво ще стане с нея?

 

СКОТ: Те преминават през процес, в който трябва да се развиват. Тоест те могат да заседнат и нищо да не разберат или просто трябва да решат, “Трябва да се събудя и да разбера всичко“.

 

АДАМУС: Или да създам нещо от сорта на Долната Земя, която …

 

СКОТ: Да или това.

 

АДАМУС: … или Друг Свят, те ще решат как да го нарекат, “Не, ние ще продължим да поддържаме мъжете.“

 

СКОТ: Точно, точно.

 

АДАМУС: Да. Да.

 

СКОТ: Те или ще поддържат своята линия или просто ще кажат, “Хм, може би си заслужава малко да се поотпусна“.

 

АДАМУС: Да, именно. И така, какви съвети можеш да дадеш на обикновените мъже на планетата в момента? Типичния мъж, значи този който разбира се не участва на нашите сбирки, просто обикновен мъж от улицата. Какъв съвет можеш да му дадеш?

 

СКОТ: Просто започнете да обръщате внимание, осъзнавайте, имам предвид, да сте наясно как се чувствате и наблюдавайте как нещата по света се развиват. Не толкова в заглавията, а просто усетете защо тези жени се чувстват така.

 

АДАМУС: Да, точно.

 

СКОТ: И да наблюдават тези които смятат за мъже за пример, които се променят независимо дали в бизнеса или в личния живот и виждат по какъв начин го правят, защото както ти каза и на тях ще им се наложи да го направят по един или друг начин.

 

АДАМУС: Аха. Да и аз усещам, че тук има двоен стандарт. Много мъже ще си кажат, “Дойде време жените да играят по – значима роля в бизнеса, в религията“. Дойде време жените – да бъдат свещеници в католическата църква, иначе няма да се отървем от тях. Те казват така от една страна, но от друга, в личния си живот, в работата си, в света на бизнеса или където и да било още, срещат трудности с, “Жената изкарва колкото мен? Или тя ще ми стане началник?“ Това постепенно се променя, но те са объркани. Те наистина са объркани. Добре. Благодаря.

 

Да, още един. Какво има сега по новините? Какво всъщност става?

 

ШАМБРА1 (мъж): Въпреки всичко това аз виждам у всички любов и доброта.

 

АДАМУС: Да. О, огромни.

 

ШАМБРА1: Да.

 

АДАМУС: Да. И всъщност много проявления на любовта и добротата се случват насред объркването и неразборията. Понякога най – добрите човешки качества се проявяват в момент на криза за съжаление. За съжаление.

 

ШАМБРА1: Аха.

 

АДАМУС: Те толкова са свикнали, че в момент на криза най – добрите им качества, които понякога всъщност довеждат до криза …

 

ШАМБРА1: За да бъдат любящи.

 

АДАМУС: … защото така просто стават герои.

 

ШАМБРА1: Да.

 

АДАМУС: Те могат да бъдат герои. Да, да. Но, добро наблюдение.

 

В момента на планетата стават безпрецедентни промени. Обаче трябва да отбележа, че в същото време, в крайна сметка в тази пост – Атлантическа епоха на човечеството има повече разцвет и изобилие, по – малко войни. Повече прояви на доброта, повече хора даряват пари. Повече хора по цялата планета получават достъп до чиста вода и до някъде здравословна храна. Така че в известен смисъл, това наистина е едно от най – добрите времена. Сега няма чак толкова много войни. Има местни и стари войни, но няма големи войни.

 

Но въпреки всичко, това са времена на много бързи всеобщи промени и хората са объркани. Хората са съвсем объркани и обобщавам за да спестим време, объркването – е емоционално – ментално. Те всъщност не са точно объркани, по – скоро старите начини на взаимодействие с хората и ситуациите много бързо се променят. Те не знаят какво да правят, особено се отнася за мъжете, защото не пускат този есктрасензорен, бих казал женски аспект в живота си. Този екстрасензорен аспект, присъстващ в жените, присъстващ у всички като женска енергия може да се прояви и да започне да обединява всичко заедно, чувствайки, вглеждайки се в другите потенциали и вероятности. Мъжете не се занимават много с това. Ето защо жените, скъпа Линда са многофункционални, а мъжете – еднофункционални, Калдре (някои се смея). Така става защото жените използват голямо количество екстрасензорна енергия.

 

Мъжете гледат и казват, “това е много объркано“, защото точно когато говорите за едно нещо и изведнъж сменяте темата. Как мъжете да разберат, че сте сменили темата на разговора без да сте им го казали? (лек смях) А жените си мислят, “Трябва да бъдеш голям екстрасенс, за да го забележиш“(още смях).

 

Но сега света стига до това състояние в което е объркан – и това което повече от всичко са склонни да правят обърканите хора, повечето мъже, защото жените са свикнали със своето психическо и емоционално Аз и много си споделят, а мъжете не знаят какво да правят – и така, какво правят те? Те взимат лекарства, тези антидепресанти и тям подобни, защото не знаят какво да правят. Те са толкова объркани. И най – смешното в тези препарати е че те ви карат да се объркате още повече. Ето защо са нужни – да накарат хората да спрат контакта със себе си. И ето защо при вас толкова много мъже, бели мъже извършват тези зверски масови убийства, масов тероризъм, защото те са съвсем объркани.

 

Ако проследите всичко, всички полицейски и медицински записи за всички тези масови убийства, говоря по – точно за Съединените Щати, ще откриете, че всички те са приемали или в този момент или неотдавна тези препарати, защото са много изгубени. Света преживява такива промени и толкова бързо, че за много това е трудно.

 

На емоционално ниво света преживява промени, които сте изпитвали в миналото. Принципите на еволюцията се променят по – бързо от когато и да било. Виждали ли сте – как го наричате вие – хокейна карта. Еволюцията за последните да кажем 5000 години (той рисува във въздуха почти хоризонтална линия). След това за около 50 години тя върви ето така (рисува рязък подем). Графиката нараства толкова бързо, че скоро ще се настигне от другата страна. Тоест като самолет, който прави лупинг в небето, толкова бързо се движи всичко. И го казвам почти буквално. Всичко става толкова бързо, че скоро ще се преобърне.

 

Защо сте тук

 

Повдигнах този въпрос по една важна причина, защото искам да разберете защо сте тук сега. Избрахте този момент. Решихте да дойдете, болшинството – след края на Втората Световна война, защото дойде времето, както аз го наричам Ерата на Машините, време на големи промени и огромен разпад на планетата. Разпад на Нова Земя или Долната Земя или Нисшата Земя, наречете я както искате. Време когато всичко се разпада, за да се обедини, но всъщност се получават, да го кажем така – по –  обособени площадки, вместо една голяма.

 

Хората стават все по – обособени, “Искам да играя на Новата Земя, където имам много по – голяма творческа свобода“ – или други казват, “Не ми харесва да играя на нито една от тези игри. Ще се върна към корените“ и отиват в Долната Земя. И нямам предвид ада или подземията. Искам да кажа, Земя от друг тип и те ще се превъплътят там в следващия си живот и ще си мислят, че това е тази планета, тя ще притежава всички атрибути, но ще бъде по – стара. Това имам предвид като казвам че няма да е като съвременната. Ще прилича на превъплъщение назад във времето, но ще се превъплъщават в това което аз наричам, Долния Свят.

 

И така, всичко това се случва и аз искам просто за миг да усетите –  защото и вие понякога забравяте и също се изгубвате - защо сте избрали да сте тук сега. Защо решихте да сте на тази планета в своите 30, 40, 50, 60, на колкото и години да сте. Защо избрахте да сте тук в един от най – безумните, най – сложни периоди.

 

Бих искал да го усетите. Няма нужда от музика, просто наистина го усетете за миг. Вие го избрахте.

 

(пауза)

 

В този живот няма никакви грешки. Знам, че много от вас са се питали, “Ех, защо не направих още нещо в този живот? Защо не написах бестселър или не основах голям бизнес?“ Не дойдохте заради това. Тоест можете да направите и това, ако поискате, но болшинството от вас избраха да не го правят. Дойдохте в този живот заради едно. Това е вашия последен живот на Земята, на тази Земя и вие дойдохте тук, за да въплътите Духа, Майстора. Дойдохте тук за да обедините в този живот човека и Майстора.

 

Това беше безшумен път, самотен и труден път, заради съмненията, заради това, че от време на време губите вътрешния си компас, това вътрешно знание за това, защо сте избрали да сте тук. Дойдохте не за това да се опитвате да спасите планетата. Това няма да сработи. Но вие знаете, че заради това което правите вътре в себе си, приемайки върху себе си дори това, което не ви принадлежи; вие знаете какво правите бидейки тук със самото си присъствие. Без да четете лекции, без да провеждате церемонии, без проповеди, но присъствайки на тази планета и оставайки в тяло, фактически изцяло променяйки динамиката на тялото си на ДНК.

 

ДНК - това е удивителна и трудна за разбиране, така да се каже светлинна нишка, нишката на духа, понякога я наричаме ангелската нишка. Това е живото творяща сила, стояща зад всичко. Това е програмиране. Това е програмата на живота. Но дори и сега тя се променя.

 

Вие се променяте в своето тяло и аз се усмихвам вътрешно, когато чувам Шамбра да казват, “О, тялото ми. Болките и мъченията през които преминавам“. А аз казвам, “Дишайте. Приемете го, защото вие помолихте за това. Не се съпротивлявайте“, и аз знам че това звучи противоположно на това, което си мислите че трябва да направите – да тичате да си купите всички добавки, свети масла и тям подобни. Не. Вие преживявате феноменални помени. Можете ли да си позволите да ги преживеете?

 

Така че спомнете си за миг защо сте тук, защо точно по това време. На всички съм ви го казвал, можехте да позволите просветлението си в миналия живот, преди няколко живота. Най – вероятно веднага щяхте да изскочите на другата страна. Но вие казахте, “Не, ще дойда в това време и ще премина през промените в тялото си“.

 

Както вече казах на групата от Австралия, това е все едно да сте реактивен самолет, който се движи с 500 мили в час и да решите изцяло да се реконструирате и да си сложите нов двигател, който не се задвижва с нефтени продукти. Това е двигателя на Новата Енергия. Искате по време на полета изцяло да преправите целия корпус на самолета и всичко останало. Ето какво правите. Правите го по време на полет и това е наистина удивително. Адски безумно. Безумно. Можехте да позволите на други да го направят първи, но не го позволихте (някои се смеят). Казахте, “Не, аз ще го направя“, но после всеки път – всеки път – всяка нощ чувам болшинството от вас, “О! Какво става, Адамус? “Аз отговарям, “Ти ставаш просветлен“. Вие, “Аз си мислех, че това ще е весело“. “Кой ти каза?!“ (смях) Аз никога не съм казвал такова нещо. И Тобиас не го е казвал. Той умря в затвора по време на просветлението си. Тоест просветлението – не е приятно нещо. Наистина не е. Крайния резултат е феноменален, а самия процес на просветление? Пфф! Той е ужасен, жалък.

 

И така, нека вдишаме това по – добре, по – дълбоко (Адамус се усмихва). Да.

 

САРТ: Ура!

 

Въпрос 2 – какво става с вас?

 

АДАМУС: Следващия въпрос. Какво сега става с вас? Говорихме за това какво става по света; какво преживявате вие? Ще говоря за последните два, три месеца и бъдете лаконични. Не искам да слушам множество стари истории. Бъдете кратки. Какво става с теб, Патрик?

 

ПАТРИК: Не знам.

 

АДАМУС: О, почакай малко.

 

ПАТРИК: Не! Не, не, не, не! Не!, не! (публиката казва, “Оооо!“) Взимам си думите обратно.

 

АДАМУС: Добре, добре (лек смях).

 

ПАТРИК: О, не, не. Не, не.

 

АДАМУС: Женската тоалетна е тук, зад ъгъла…

 

ПАТРИК: Това, което става с мен през последните два – три месеца и би било интересно дали и другите Шамбра го усещат, с две думи това е пълна човешка скука и отсъствие на страст.

 

АДАМУС: Да, добре. О, тогава ти си точно там, където трябва да бъдеш.

 

ПАТРИК: Очевидно (смее се).

 

АДАМУС: Да, да. Да, скука и никаква страст. И нея не можеш да я подправиш. Не можеш да фалшифицираш страстта.

 

ПАТРИК: Тоест, аз моля … аз позволявам страстта на своето Аз Съм, но не мога да я заставя.

 

АДАМУС: Не, не можеш.

 

ПАТРИК: Усещам че понякога я има, но е много неустойчива.

 

АДАМУС: О, аз мисля, че това е най – лошата част от просветлението – губиш страстта си. Няма нищо и това е абсолютно уместно, защото тази страст е стара. Тя е основана на човека. И когато се опитваш да я възкресиш и да я върнеш обратно си мислиш, “Кого залъгвам?“

 

ПАТРИК: Точно.

 

АДАМУС: И се спускаш до такива дълбини, до такова отчаяние, “Охх! Защо съм тук на тази планета?“ И ти е скучно до смърт и тогава се опитваш да убиеш времето и тям подобни.

 

ПАТРИК: А имам много свободно време.

 

АДАМУС: Имаш много свободно време.

 

ПАТРИК: Имам изобилие от свободно време! (Патрик се смее)

 

АДАМУС: Да. Да и не всъщност именно там трябва да бъдеш, защото осъществяваш преход или се развиваш или както и да го наречеш. Ще разкажа за това след малко. Така че …

 

ПАТРИК: Не мисля, че съм единствения, който минава през такъв опит.

 

АДАМУС: На кой още му е скучно и няма страст? (вдигат се ръце и Патрик се смее) Някой готви ли се да напише няколко книги по този въпрос? Да, “Скука без страст“.

 

Да. Какво става сега в живота ти?

 

МЕРЕДИТ: Бих казала,“ Същата тъпня“.

 

АДАМУС: Същата тъпня.

 

МЕРЕДИТ: Да.

 

АДАМУС: Да.

 

МЕРЕДИТ: Но може би дори отидох малко по – далеч, стигнах до отчаяние. Но както и преди – имам изобилие от свободно време.

 

АДАМУС: (подсмихва се) Изобилие от свободно време!

 

МЕРЕДИТ: И съм отворена, така че…

 

АДАМУС: Да. А умствени проблеми? Много ли си говориш сама?

 

МЕРЕДИТ: Да, старая се да живея от сърцето, а не от мозъка.

 

АДАМУС: Да. Как ти се получава?

 

МЕРЕДИТ: Сложно е.

 

АДАМУС: Да. Така е.

 

МЕРЕДИТ: Сложно е. Но аз съм начинаеща в това …

 

АДАМУС: О, да.

 

МЕРЕДИТ: … пътя, да.

 

АДАМУС: Не, ти не си начинаеща. О, не, не си новак! (смее се) Да.

 

МЕРЕДИТ: И така.

 

АДАМУС: Между другото, израза, “същата тъпня“ може да се употреби за всеки един от вас, който се връща в следващия живот, “Същата тъпня“ (много смях). Същите стари неща, се повтарят отново. Но това не е така. Това е той. Последния ви живот.

 

Добре, какво още? Още двама. Какво става в живота ви?

 

СЮЗАН: От всичко по много.

 

АДАМУС: Да?

 

СЮЗАН: О, да.

 

АДАМУС: Добре, кое е най – значителното?

 

СЮЗАН: Най – значителното. Ами, точно преминах през голяма депресия.

 

АДАМУС: Аха. О, прекрасно (тя се смее). Да.

 

СЮЗАН: Цялото тяло ме боли.

 

АДАМУС: Да.

 

СЮЗАН: Още, имам чувството, че всичко се събира. Имам чувството, че всичко се обединява.

 

АДАМУС: Да. О, нима това не е странно? Да, да. Всичко се разпада и чувство на обединяване.

 

СЮЗАН: Харесва ми.

 

АДАМУС: Да, да.

 

СЮЗАН: За мен всичко се обединява.

 

АДАМУС: Да. Добре.

 

СЮЗАН: И чувствам сърцето си и Аз Съм Тук.

 

АДАМУС: Искам да ви дам малък бащински съвет на Възнесения Майстор. Не се опитвайте нищо да форсирате. Не се опитвайте да се заставите да бъдете щастливи. Не се опитвайте нищо да насилвате. Ще обясня това след малко, но не се опитвайте.

 

СЮЗАН: Добре.

 

АДАМУС: Ти преминаваш през нещо. Просто правиш преход. Караш колата, пътя е открит, деня е прекрасен.

 

СЮЗАН: Аха.

 

АДАМУС: Изведнъж влизаш в тунел преминаващ през планината. Там е тъмно, не виждаш и не знаеш къде се намираш и усещането е странно, появява се клаустрофобия – само така можеш да стигнеш до другата страна на планината. Тук е същото. Вие преживявате всичко това и всички …(нещо издрънчава) Изведнъж всичко притъмнява и се разпада. Тогава започвате да се притеснявате, да се опитвате да се лекувате или да мислите по въпроса. Опитвате се да приемате нещо, било то алкохол, наркотици или подобни или добавки или свети, ритуални неща. Забравете за това. Или се опитвате да се лекувате или да медитирате. Не.

 

Какво да направите? Да позволите. Да позволите. Колкото и странно да ви изглежда това което преживявате в момента – това е най – великия опит от целия ви живот. Преживявате въплътено просветление и в някои дни е доста гадно. Тоест в някои дни направо ви се гади от духовността, защото е толкова трудно (някои се смеят), а в други дни чувствате, “О, да. Всичко се нагажда“. Това е абсолютно уместно. С вас не става нищо лошо. Не ви се случва нищо лошо, когато тялото ви боли.

 

С удоволствие бих ви показал какво става на клетъчно ниво, в ДНК и вътре във вас. Носите в себе си съвършено различно – харесва ми този термин светлинно тяло, защото всички си мислят, че то е пухкаво, светещо нещо, а то не е така. Носите в себе си истинското енергийно тяло, относително независимо, с което вече нямате нужда да се подхранвате от другите хора, от храната или от каквото и да било друго. Истинското енергийно тяло. То не е паразитно тяло. А всяко тяло, всяко човешко тяло – е паразитно. Първо, точно сега у вас в червата ви има паразити. Има ги. Заслушайте се (смях). “Хей! Пуснете ме от тук!“ (Адамус говори с писклив глас и се смее). И вашето физическо тяло – е паразитно. То има нужда от енергия, то се храни от нея, може да я получава и от другите хора, от храната или от още нещо. Вие сте зависими. Истинското енергийно тяло, което идва към вас няма нужда от това. То, не искам да казвам на 100 процента – то като цяло е независимо.

 

Така че вие преминавате през всичко това в полет. Представяте ли си. Би било много по – лесно да умрете и да започнете отново. Но сте упорити. Настоявахте, “Не, ще останем. Ще направим това точно тук, докато сме живи“, така че нека вдишаме дълбоко. Вие сте точно там, където трябва да бъдете.

 

СЮЗАН: Благодаря.

 

АДАМУС: Да. И още един, много бързо. Какво сега става с вас?

 

ШЕРИ: Чувствам се като на най – безумното пътешествие с влакче от лунапарк.

 

АДАМУС: Да.

 

ШЕРИ: Добре.

 

АДАМУС: Сега, днес ти на върха ли си или в подножието? Или крещиш докато се спускаш?

 

ШЕРИ: Не, днес се чувствам добре. Аз съм с Шамбра, разбираш ли?

 

АДАМУС: Да.

 

ШЕРИ: Днес съм щастлива. Човека, който предпочитам да бъда, днес е тук. Майстора е тук.

 

АДАМУС: Да.

 

ШЕРИ: Но много … всичко е по – интензивно, когато си просто човек.

 

АДАМУС: Да.

 

ШЕРИ: То е като тези страхове  – страха от финансовата несигурност, защото аз вече от няколко години не работя …

 

АДАМУС: О, не!

 

ШЕРИ: … това е просто …(лек смях). Да. Ще загубя …

 

АДАМУС: Струва ми се че трябва да работиш?! (още смях) Да имаш хубава работа, тежка.

 

ШЕРИ: Е, да изгубя контрола, който мисля, че имах. Виждаш ли, това е много интензивно, Адамус.

 

АДАМУС: Да. Много е интензивно.

 

ШЕРИ: Когато се оказвам в това. Тоест то е като …

 

АДАМУС: Много интензивно. То …

 

ШЕРИ: Точно това имам предвид, толкова че чак тялото ми се тресе. И като, “О, Боже! Това вече не е забавно!“

 

АДАМУС: Да, да.

 

ШЕРИ: А има и дни …

 

АДАМУС: Не, така си е, по някакъв странен начин.

 

ШЕРИ: Да. А в други дни, когато съм Майстор, аз сякаш обичам живота. Вярвам, че всичко идва към мен. Знаеш, Амио и ето ни и нас! (Адамус се усмихва) И знаеш ли, точно така е. Тези възходи и падения.

 

АДАМУС: Да. Наричам ги дни в “в една фаза“ и в “противофаза“.

 

ШЕРИ: Възход.

 

АДАМУС: Има дни в които сте в една фаза с Майстора, човека и Масйтора. А Майстора – знам че звучи коравосърдечно – но всъщност на него не му пука, защото той няма нужда от енергия. Майстора няма нужда да живее по човешкия начин за да съществува. Майстора няма нужда от работа. Майстора гледа всичко наоколо и си мисли, “Ох, кога човека ще престане така усърдно да работи и просто ще позволи?“. Така че Майстора един вид е равнодушен. Майстора идва не за да ви спаси живота, да ви даде работа, нов дом, сродна душа, партньор или каквото и да било. Майстора казва, “Хей, човеко ти можеш просто да го позволиш, защото то все едно ще се случи“. Да.

 

Майстора много се смее. Не знам дали чувате този тих смях на заден фон, когато живота ви лети право към ада (Шери се смее). Това не съм аз (смях в публиката). Това не съм аз, гарантирам. Аз отивам да се смея някъде другаде, но Майстора си мисли, “Ти всичко така дяволски усложняваш“. Да. Да. Добре. Благодаря.

 

Вие се променяте

 

Какво става сега с Шамбра? Ще направя резюме, също както направих и за новините. Вие преживявате трансформация. Сега преживявате велика трансформация, велико развитие на Себе си. Това преустройство на тялото, започва на дълбоко ниво на ДНК – искам да кажа, че това дори не е на атомно и не е на въглеродно ниво. Цялото тяло се променя.

 

Продължавате да гледате в огледалото и да си казвате, “Но аз както и преди виждам същото лице и то старее с всеки изминал ден“. Така и ще бъде за известно време заради огромното количество енергия, което сега преобладава в човешкото тяло – обърнете внимание на апетита си – то харчи огромно количество енергия, преживявайки промените, които всъщност не изискват енергия. Но човека е много обезпокоен от това, той се държи за старата биологична еволюция, за еволюционния цикъл на хомо – сапиенс и се опитва да продължи да го следва. Но идва Майстора, така нареченото енергийно тяло и това предизвиква – усещане за загуба, “Какво ще стане?“. Страх, “Ще умра ли? Ще се побъркам ли?“. А после идват съмненията.

 

Много добре умеете да се съмнявате. Достигнали сте съвършенство в изкуството на съмнението и вие се обръщате към този ресурс. “О, не знам какво да правя. О, знам. Ще се съмнявам. Ще се съмнявам във всичко, което правя. Ще се занимавам със самоанализ, ще се изолирам и ще стигна до пълна скука, отсъствие на страст и всичко останало“. И в известен смисъл това е ефективно, защото … то ви изтощава. Смятах да кажа лоша дума, но това ви изтощава. И в този процес става интересно явление. Във всичко което сега преживявате, не можете да сгрешите. Можете да го направите тъжно. Можете да го направите сложно, но не можете да го направите грешно. То ще се случи. То вече е станало – възнесението. Казвам ви това от самото начало – отпуснете се в своето просветление. Отнасяйте се към него просто. Човек не носи отговорност за него и не може да предизвика просветлението си. Човека няма представа за него. Човека би очовечил просветлението. То би станало ограничено. То би станало – би станало скучно.

 

Човек не може да предизвика просветлението, защото вие все още оперирате от своите ограничени сетива. Ако човека просто го позволи, отпускайки се в просветлението, да разглежда всеки опит – било то болка във физическото тяло, било то абсолютна скука – би направил крачка напред, би погледнал и би си казал, “Еха! Виж какво става“, защото в същото време вашето тяло силно се променя – и аз говоря не за физическото тяло, а за енергийното тяло което в крайна сметка ще промени и физическото. И не, вие не е задължително да се подмладите с 50 години и няма да изглеждате по – млади когато станете на 50 години. Няма да поискате да живеете 500 години, гарантирам ви го, независимо дали сте в енергийно тяло или не.

 

Спомнете си за миг, моля просто си спомнете на клетъчно ниво какво беше по времето на Лемурия, когато бяхте все още ефирни, въздушни. Не бяхте напълно влезли в биология. Просто танцувахте с биологичните форми на живот на тази планета, но още не бяхте влезли в цикъла на въплъщенията, така че тялото беше леко, почти въздушно. Сякаш сте тук, но и не сте едновременно. Усещате тялото, но не сте затворени в него. Просто си спомнете за миг. Всички вие сте преминали през това.

 

(пауза)

 

В този период вие развихте огромна любов към природата и особено към елементалите. В известен смисъл към това и вървите. Иначе казано няма да сте толкова физически тежки, няма да сте толкова силно свързани с тялото или с разума. Това е странно чувство, защото също както при тези групи от хора на Земята, които сега ще преминат в Долния Свят, на място създадено специално за тези на които им харесва жестокостта и определеността във всичко, вътре във вас има част, която се вкопчва в старото – защото   това е което в действителност помните – за физическото си тяло, “Кога тялото ми ще стане по – добро? Кога ума ми ще стане по – умен?“ А това няма да стане. Няма да стане и не трябва да става.

 

Всъщност ние не сме тук заради това да усъвършенстваме човешкото състояние. Първо, защото то не е нужно да се усъвършенства. Може да се каже, че дълбоко вътре в енергията на всеки човек има скрит бутон, който не позволява на човешкото положение да стане по съвършено, защото тогава никога няма да можете да се измъкнете. Парченцата от пъзела няма да се намерят, с други думи казано, никога няма да можете да завършите цикъла. И това е добре, защото така бихте се оказали тук в капан.

 

Сега преживявате колосален процес, който изглежда много странен на човека и той е свързан със загубата на контрола.

 

У всички вас контрола е проявен на високо ниво иначе нямаше да сте тук, особено що се отнася до Шамбра. Много от вас казват, “Не, аз нищо не контролирам“. Хм! (Адамус се прокашля, лек смях). Изглежда вече имам разстроен стомах. Не, вие много добре контролирахте биологичните и менталните процеси. Станахте експерти в това, но сега изведнъж губите контрола.

 

Човека губи контрола или в крайна сметка възприятието за контрол. Човек усеща че всичко това ще се разпадне на части. Вече не можете да се фокусирате. Не можете да се опрете на старите начини на действие.

 

По – конкретно през последните няколко седмици видях много от вас – вие дори не можете да прочетете страница от книга, защото очите ви блуждаят. Ума ви блуждае. Мислите си, “Какво ми е?“ Разбира се, знаете какъв извод си правите – или остарявате, или имате болестта на Алцхаймер или се побърквате. Не. Вие просто преживявате трансформация. Губите контрола и точно така и трябва да бъде. Тялото ви реагира на това по странен начин.

 

Бих казал че обикновено на ден чувам 27% от Шамбра да казват, “О, умирам. Навярно умирам“ (лек смях). Знаете ли, това е много драматично “О, умирам. Имам някаква болест“. В болшинството от случаите – не, защото вашето тяло сега много бързо се променя. И да, понякога това е болезнено. Ако като дете сте носили шини на зъбите си – това не е много приятно. Но в крайна смета имате равни зъби. А сега вие преживявате колосални промени в тялото си. По – лесно е да умреш, но вие не го направихте. Преживявате колосални промени в тялото. Понякога това ще бъде болезнено.

 

И ума. Бедния ум (лек смях). Ще говорим за него много на ПроГност, но ума няма да работи така, както по – рано. Ума не може, буквално – просто кратък поглед на ПроГност  –  ерата на ума завърши на тази планета и аз не говоря в бъдеще време. Говоря за това, което вече е станало.

 

Компютрите са по – умни от вас. По – бързи са, по ефективни са, не циврят, не е нужно да ги храните. Компютрите са по – бързи. Когато търсите нещо в гугъл, когато използвате търсачката, вие избирате – какво избирате? (някой казва, “Доналд Трамп“) Доналд Тръмп (смях). Да кажем че търсите в гугъл  “Сен Жермен“. Да, да, да, да. Да, да. Така е много по – добре. Търсите в гугъл “Сен Жермен“. За секунди компютъра ви преглежда около трилион различни варианти. Трилион. Натискате копчето и иконката започва да се върти и след пет секунди започвате да псувате (лек смях). Той току що е прегледал трилион различни потенциали, анализира информацията, която съществува в момента на планетата. Ума ви не може така. Ерата на ума, това е последната ера на разума.

 

Вие сте тези, които всъщност ръководят тази промяна, вярвате или не. Дори и тези от вас, които си мислят, “Кой? Аз? Та аз дори нямам техническо мислене“. Не ви и трябва. Вие оглавявате тези промени в ума. Той няма да се промени през следващите две, три  или четири поколения. Ще отнеме известно време. Но на планетата стават сериозни промени.

 

Малка подсказка. Защо му е на ума да разбира сложните изчисления? Защо да седи пред лист хартия и да вниква в сложни математически изчисления, ако можете да натиснете бутона? Защо? Но ума усеща, “О, боже. Ще ме заменят с компютър, с робот.“ и това чувство се добавя към чувството за загуба. Вие, като Шамбра си мислите, “Какво става сега с ума? Какво ще правя?“ И започвате да приемате витамини. Започвате да приемате добавки за подобряване на работата на ума и трябва да спра и да кажа, “Млъкни“.

 

Вдишайте дълбоко. Вдишайте дълбоко. Позволете си да преживеете това през което преминавате, не се борете с него, без медитации и медикаменти. Позволете го. Прегърнете го. Бъдете с него. Сега вие сте точно там, където трябва да бъдете – физически, ментално и във всеки останал смисъл.

 

Не, не е приятно. Това е неприятно. И не е било приятно за никой от Възнесените Майстори. На никой от тях не му е било много приятно просветлението. Вашето – е дори по – лесно от това, през което преминаха те. В крайна сметка, вие поне имате един друг. В крайна сметка сте заедно. В крайна сметка имате мен (Адамус се смее и публиката аплодира). И аз съм тук просто защото, наистина съм тук защото помолихте в огледалото. Това е. Това не е моята мъдрост, а вашата. Не аз се шегувам и разсейвам, а вие. Това е ваше творение.

 

Така че вие сте точно там, където и трябва да бъдете. Но сега преживявате загубата на контрола и това е нормално. Всъщност това е много, много хубав знак. Когато усещате че всичко не работи както до преди – разбира се че не работи. Вашето тяло преживява колосални промени, които все още не могат да бъдат измерени с научните методи, но след няколко години – ще може.

 

Направете си сега ДНК тест. Направете го. Вложете – колко струва той? (някой казва, “Шестдесет и девет долара“). Шестдесет и девет долара, това е безумие! (Адамус се смее) На цялата верига. Направете си тест. След това, след три години си направете още един и ще видите разликата. Да. Напишете друго име, друг адрес и всичко останало. Но си направете още един и ще видите какво ще се получи. Вие сте точно там, където и трябва да бъдете и губите контрола.

 

Това звучи малко странно. Губите контрол над кое? Над какво? Това е Майстора, който сте. Но преставате да бъдете в ограничения спектър на сетивата и в ограничения спектър на осъзнатостта и творческото изразяване в което пребиваваше човека; сега вие се откривате и всичко се променя. И това променя контрола; ако мога да кажа на всички вас, “Махнете крака си от газта и ръцете от волана“. Вие не отдавате контрола си на някой друг – ангелите, светците, Възнесените Майстори или Бог. Това не значи, “Пусни и нека Бог решава“. Това е, “Пусни, Аз Съм“. За човека е много страшно да си махне ръцете от волана и крака от газта – “Какво ще стане?“. Човека толкова е свикнал да контролира всеки аспект от живота си. Пуснете този контрол веднага и вижте какво ще стане.

 

Това не е нещо негативно по отношение на човека. Иначе казано това не значи, че контрола – е съвсем лошо нещо. То е просто ваш опит. И това не значи, че ще се откажете от своята човечност, защото това не е така. Но се отваряте за И, за различни потенциали и възможности, за Майстора отвътре. Вие се отваряте за И и това е странно усещане. И надявам се че в живота на всеки от вас през последните няколко седмици ставаха всякакви глупости, защото това означава, че вие наистина позволявате просветлението. Ако са ви измъчвали съмнения, различни мисли, приливи и отливи, ако сте спали лошо, твърде много ядете, а после ядете малко, ако не разбирате какво става, боли ви тялото – това е защото вие преживявате въплътено просветление.

 

Просто усетете за миг. Някои от вас ще напишат невероятни книги или ще направят фантастични филми, видеоклипове на които никой няма да повярва. Просто си представете за момент, книга за вашето просветление. Но не бъдете сериозни когато    мислите за това или всъщност го направете. Не се страхувайте. Както винаги съм ви казвал, поукрасете малко, нали знаете. Бъдете артистични. Престанете да засядате в ума. Забавлявайте се малко. Сещате ли се, “Смешни неща станаха с мен по пътя към просветлението“ – Кутхуми – “Изгубих всичко! Ах! Изгубих ума си! Изгубих всичко!“ Забавлявайте се с това.

 

Просто го усетете за момент. Книгата на просветлението ви. Не някакъв свят, свещен скучен текст, а цялата трансформация, като се започне с това, което мислите че трябваше да стане в друг човешки живот и завърши с трансформацията, буквално създаваща възможност за по – нататъшната еволюция на планетата, защото тази еволюция, въобще еволюцията на планетата няма да прилича на това което е ставало преди, в предходните стотици, хиляди, милиони години. По – нататъшната еволюция на тази планета ще бъде съвършено различна и вие сте водачите … (чува се звън от телефон и Адамус подсвирква разочаровано).

 

ЛИНДА: Ой, ой.

 

САРТ: По дяволите!

 

АДАМУС: Доналд, това ти ли си? (смях; собственика на телефона по – рано носеше маската на Доналд Тръмп)

 

ЛИНДА: Ой, ой.

 

АДАМУС: Доналд ли се обажда?

 

ЛИНДА: Ой, ой.

 

АДАМУС: Или е Туитър. Това Туитър ли е? Знаех, че Доналд ще е в Туитър (силен смях). Но този път ще му простим. Следващия път ще отиде в тоалетната. Можем ли да насочим камерата на там и да покажем как се изчервява? (силен смях, Адамус се смее)

 

Нека вдишаме дълбоко. И сега ще премина към основната си мисъл за този Шоуд.  Трябваше ми, боже цяла вечност за да стигна до тук, но нека вдишаме дълбоко. Нещо много, много важно. Изискваше известно време, за да стигна до това.

 

Това витае във въздуха

 

И стигнахме до момента, в който независимо от цялата борба, която водихте, стигнахте до така наречената зрялост, мисля че това е подходяща дума – благодарение на своята зрялост, духовна зрялост или зряла осъзнатост, вие в крайна сметка започнахте да различавате това, което болшинството от хората не умеят, вие не го можехте много добре, но у вас се появи способността да разпознавате, толкова се страхувахте да осъждате нещата. Казвахте, “Ох, не мога да усетя другия човек, защото тогава ще се появи осъждане“. Пффф! Не знам. Сарт е забавен, добър, странен човек. Нима това е разсейване (някои се смеят).

 

САРТ: Благодаря.

 

АДАМУС: И с голямо сърце, но това е наблюдение. Не говорех за това на нашите срещи с Шамбра. Това е наблюдение. Това не е оценка. Много се страхувате да наблюдавате, да осъзнавате себе си и околните, защото си мислите, “Това е осъждане“. Не. Ние преминахме през това. Това е наблюдение.

 

Можете да видите някого в магазина, “О, боже! Този човек е уродлив, като един от пуловерите които съм виждал в Аления Кръг“ (лек смях). “О, не трябва да мисля така“. Не, това е нормално – сега това е нормално – защото всичко, което правите е да  уловите мислите им, техните проекции. Вие не ги предизвиквате. Вие ги улавяте. Те са във въздуха и вие ги прихващате.

 

И така, моята основна мисъл днес беше: това витае във въздуха. Ще обясня след миг. Във въздуха витае много от всичко и вие започвате да го усещате, защото сте достатъчно развити и вече не се страхувате толкова много от оценките. Все още се притеснявате малко, но на края си позволявате тази проницателност. Това витае във въздуха.

 

ЕДИТ: Жалко че не мога да усетя печелившите числа от лотарията.

 

АДАМУС: Защо? (лек смях) Не, наистина. Едит няма микрофон и за това никой онлайн не я чу, когато тя каза толкова грубо, “Жалко че ние …(лек смях). Винаги трябва да искам микрофона. Едит каза, “Жалко че не можем да усети печелившите числа“. Наистина ли? Наистина ли? Ние за това ли сме тук?

 

ЕДИТ: Не (смее се).

 

АДАМУС: Не, знам че ти наполовина се шегуваше, но втората половина дяволски го иска (лек смях). Ние за това ли сме тук? Искаме да направим човека по – богат? Защото мога веднага да ти кажа какво ще стане с човека, който е в такова състояние на съзнанието. Той ще спечели три милиона долара от лотарията. След три години ще си мисли че е било по – добре да не ги печели, защото е заседнал в този енергиен шаблон и просто е получил още енергия за да поддържа лошите си навици, ако е имал такива, а повечето хора играещи на лотария имат такива. Те са безразсъдни. Искат някаква магия, някакъв фокус и всъщност това е най – лошото което може да им се случи. Това е просто повече от същата енергия. Те още по – дълбоко ще затънат в липсата на изобилие. Колкото и странно да е, но печелейки три милиона долара, какво ще направят те? Ще ги изгубят. Ще ги похарчат за наркотици. Ще ги дадат на някого. Семействата им ще ги намразят. Приятелите им ще ги намразят. Това е ужасно защото просто вливаш повече енергия в лоша ситуация.

 

Не трябва да се притеснявате за това, защото вече не вливате повече енергия в човешката дупка, както аз я наричам, в човешките условия и за това изведнъж разбирате, “Няма нужда да печеля от лотарията, не искам да печеля от лотарията“. Всъщност това е получаване на енергия от масовото съзнание, която няма да ви помогне в пътешествието. Така че, какво да правим, Едит? Вместо да печелиш от лотарията, какво ще направиш?

 

ЕДИТ: Ами…

 

АДАМУС: Ще вземеш на заем от Джоана (смях). Какво ще направиш?

 

ЕДИТ: Аз просто се шегувах.

 

АДАМУС: Просто се пошегува, но не се шегуваше. В това е работата. Ти просто се пошегува, но не беше просто шега. Ето това витае във въздуха, “Защо просто не можем да усетим числата от лотарията?“ За теб по – добре Линда винаги да имам готов микрофон.

 

ЛИНДА: Искаш …

 

АДАМУС: Не, ще направим следното. Сега навлизаме в нова фаза. Тя се нарича “това витае във въздуха“ и тя е навсякъде – ще обясня след малко. Вдишвате дълбоко (Адамус вдишва дълбоко). Пускате човешкия контрол, защото Едит, ти много контролираш в живота си и се опитваш да контролираш другите – съжалявам да го кажа, но и не ми е жал. Не, наистина имаш огромно ниво на контрол. Имаш голямо сърце, но в живота ти има много контрол и ти се страхуваш да го пуснеш. Така че какво да правиш? Пускаш контрола, вдишваш дълбоко и позволяваш на енергията да дойде при теб и да ти служи. Не печелиш от лотарията. Ти просто стоиш, може и да скучаеш, няма какво да правиш, разполагаш с всичкото време на света; стоиш и позволяваш. Не мислиш; не произнасяш мантри. Не казваш, “Аз-з-з позволя-я-я-вам изобилие“ (лек смях). Ти просто стоиш, мълчалива, щастлива и без контрол (лек смях), а ако трябва да направиш нещо, просто вдигни ръце и позволи на всичко да дойде при теб. Ти си магнит привличащ енергия – дали идва тя във вид на пари, любов, наказания, страдания. Но ти – си центъра на привличането. Позволи и да дойде при теб. Толкова е просто.

 

Ако отидеш на работа в отчаяние, в опит да изкараш пари и да спечелиш от лотарията, опитвайки се да изчислиш някаква система, нищо няма да се получи. Ние вървим към това да станете енергийно независими, не трябва да паразитирате повече и да се надявате на подкрепа от външния свят. Ето какво наричам суверенност. Суверенност. И сега ви казвам – това витае във въздуха.

 

“Майсторе, дари ме с яснотата да позволя това, което избирам, с мъжеството да пусна това което не ми принадлежи и мъдростта да разбера шибаната разлика между тях“ (аплодисменти). Запиши това на дъската, моля (обръща се към Линда). Мисля, това … да.

 

ЛИНДА: О, да. Запомних го (лек смях).

 

АДАМУС: Взаимствах го от програмата с дванадесет стъпки, това не е ли от програмата с дванадесет стъпки?

 

ЛИНДА: За …

 

АДАМУС: Защото … “Майсторе, дари ме с яснота …“. Нека покажем това на дъската. Красив почерк. Бързо, бързо. “Майсторе, дари ме с яснота да позволя това, което избирам“. Това ни връща към основите, “Кое е мое и кое не е?“ Ваше е – Тобиас го каза идеално – само това, което избирате.

 

ЛИНДА: Яснотата да позволя …

 

АДАМУС: “Дари ме с яснотата да позволя това, което избирам, мъжеството да пусна това което не ми принадлежи“. Вашето семейство, наследственост, вашата биология – тя не е ваша. Тя не е ваша. Тя принадлежи на вашите предци, един от които сте вие, но тя все едно не е ваша.

 

“И мъжеството…“ О, тя се е концентрирала. Това тяло - не е ваше, но все пак се вкопчвате в него. Контролирате го, а сега контрола започва да намалява и вие се паникьосвате. Това тяло не е ваше. Както го наричам аз, суверенното тяло, енергийното тяло което сега идва е изцяло ваше и не зависи от енергията, от другите хора или от каквото и да било, както е с тялото.

 

“Мъжеството да пусна това, което не ми принадлежи и мъдростта да разбера шибаната разлика между всичко това“. Да, ще оставим думата “шибаната“, просто за да ви поразтърся малко (лек смях).

 

Мислите в ума, както съм ви казвал не са ваши. Те не са ваши. Може би на 84 – 92 процента от мислите ви не са ваши. Те принадлежат на масовото съзнание. Те се появяват заради хипнозата. Те идват от учителите, родителите, седящите до вас хора, от който и да било, само не и от вас.

 

Кои са вашите мисли? Тези, които избирате. Това е. Толкова е просто. Толкова е просто. Всички останали – не са ваши и се изисква мъжество, защото изведнъж започвате да губите контрола. Пуснахте семейството. Пуснахте мислите, които не са ваши. Пуснахте навиците и поведението, което не ви принадлежи. Бяхте хипнотизирани в тях или не знам, случайно попаднахте в тях, но те не са ваши.

 

Спомнете си това, за което говорихме миналия месец: какво има в сърцето ви? Доброта, състрадание. Състрадание. Ето какво е ваше. Какво още е ваше? Какво още е ваше? Мъдростта, тя навлиза. Но тялото – не. Биологичното семейство – не. Знам, за някои от вас това е тежко, мислите си, “О! Той ми разбива семейството“. Не, не го правя. Моля ви да подходите реалистично към своето биологично семейство. Те може да са прекрасни хора, обичате ги, но не са ваши. Това е една от най – силните връзки в момента на планетата. Вашите деца, “О! Те са мои. Трябва да се грижа за тях“. Глупости. Те не са ваши. И никога не са били. Преминахте през това, обичате ги като одушевени същества, каквито са, отлично. Но ваши ли са? Не. Отговорни ли сте за тях – не. Изгонете ги. Не отговаряте за тях. Те не са ваши.

 

Виждате ли къде се получава конфликта – “О! Искам малко свобода, но не пълна, защото трябва да се грижа за децата си“. Не. Не трябва. Пуснете ги и вижте какво ще стане. Пуснете другите хора в живота си – енергийно, емоционално. Не ви моля да напуснете всички, но спрете паразитните действия от тях към вас и обратното.

 

Изисква се голямо мъжество и до голяма степен става така, “Ще взема 25 процента свобода“. Това не е свобода, докато не вземете цялата доларова себестойност, всичко. Не можете да вземете малко свобода, защото това не е свобода. Не можете да си подадете ръката от клетката в зоопарка и да кажете, че ръката ви е свободна, защото това не е така. Просто сте си извадили ръката от клетката, а някой ще мине наблизо и ще я отхапе. За това се изисква голямо мъжество, да пуснете това, което не ви принадлежи.

 

И тогава ще кажете, “Но не съм сигурен какво е мое“ и ще започнете цялата тази  ментална маструбация. Имайте яснота. Различавайте. Бъдете зрели, “Това не е мое“, а после позволете това, което ще дойде в последствие, защото когато започнете да освобождавате живота си – да освобождавате тялото си, което не ви принадлежи – когато освобождавате живота си, целия процес на въплътено просветление става много по – естествен, много по – мек. Но да се върнем към тема.

 

Във въздуха сега витае по много от всичко. Във въздуха – не непременно в буквалния смисъл, въпреки че може и така да се каже – но мислите, съзнанието, осъзнатостта, идеите, креативността витаят във въздуха, цялото ви усещане за осъзнатост, възприятието ви за осъзнатост, което датира от преди милиони години, тъй като всичко наистина се случва точно сега.

 

Учените ще открият, тъй като науката върви в тази посока, може би не във вашия живот, но хипотетичната квантова физика в някакъв момент ще разбере, някой ще го запише на хартия и ще каже, “Това е голяма догадка, но всичко което открих – ще каже физикът – “колкото и странно да звучи, но всичко съществува и се случва в един и същи момент“. И те ще кажат, “В такъв случай, бъдещето се случва сега. Миналото се случва сега“. А хората, които разсъждават по линейния начин ще кажат, “О, това е твърде сложно. Всичко е много объркано“. Но в действителност няма разделение на времето, защото всичко е в сега. По същество това означава, че всичко витае във въздуха. Това означава, че вашето просветление в този живот витае във въздуха и използвайки цялата си зрялост и умение за различаване вие можете да го усетите.

 

Ако не можете да различавате – не знаете какво по дяволите искате, нямате зрялост, нямате яснота и всичко останало – всичко ще бъде една голяма бъркотия. Всичко ще бъде една голяма каша и много ще се объркате. Но тъй като сте съзрели и сте развили умението да различавате, можете да започнете да избирате това, което витае във въздуха.

 

Вие витаете във въздуха. Да започнем от това. Майстора вече е тук. Майстора не влиза във физическото тяло. Той е в съзнанието; казвам “във въздуха“. Той вече е тук и Майстора седи в стола, в своя стол и казва, “И така, кога човека ще пусне човешкия си контрол и ще позволи истинския божествен поток?“, защото човешкия контрол не е потока. Това е зависимост от енергията. В нея има много страх и много съмнения. Майстора казва, “Аз просто тихо ще си седя, докато човека не пусне контрола и не позволи. Не позволи истинското си Аз, мен и човека. И“.

 

Отделете сега минутка, за да го усетите. Вие витаете във въздуха. Не в някаква друга галактика. Не в духовната страна на чудесата. Това е тук и сега.То витае във въздуха.

 

(пауза)

 

Във въздуха също така витае цялата мъдрост на всички ваши животи и това може да изглежда малко объркано, но вие имате бъдещи животи, които вече са се случили, за това те са сякаш в миналото (Адамус се подсмихва). Сякаш. И човека си мисли за всичко в хронологична времева последователност, а то не е такова, вие притежавате огромна мъдрост. Тя сега витае във въздуха. Не сте я чувствали преди, защото не сте си позволявали тази зрелост и умение да различавате. Всъщност вие се бяхте затворили. Страхувахте се да се отворите. Отдръпнахте се в своя малък свят. А сега всичко витае във въздуха. Можете да се отворите.

 

Помните ли, започнахме да говорим за физиката на женската енергия? Това е свързано и с мъжката и с женската енергия, но сега започвате да го въплъщавате. Женското начало знае как да излезе и да се разшири отвъд пределите на времето. Просто сега вие започвате да го позволявате.

 

В тези условия, в които сте сега – в състояние на претоварване, сякаш сте изгубени и имате усещане за загуба на контрола – това ще бъде много странно. Не казвам че ще ви бъде лесно. Ще ви бъде странно да започнете да се отваряте към това, което “витае във въздуха“. Вие витаете във въздуха. Вашата мъдрост витае във въздуха. И още много.

 

Човешкото съзнание работи по много, много интересен начин. На пример, някога обръщали ли сте внимание на историята, във времената на изобретяване на електрическата крушка – американците на пример били уверени, че крушката е изобретена от Томас Едисон, нали? Всички го знаем. Не. В различни краища на света имало около 27 изобретатели, които работели по една и съща идея по едно и също време. То витае във въздуха. Двадесет и седем. Известни са само шест или седем от тях, но аз знам че са били двадесет и седем. Всички останали са потънали в сянка. За тях никога не се е разбрало.

 

Така че работата не е само в гения на Томас Едисон, Томас Едисон е притежавал умението да усеща това, което витае във въздуха. Той всъщност не е бил божи избраник или духовен или от някакви духовни същества – като изобретател. Изобретението е витаело във въздуха. Има нещо много прекрасно в човешкото съзнание и състояние. То се проявява в масовото съзнание, което като цяло е доста гнило, но има и някои джобове, които са блестящи.

 

“Това витае във въздуха“, означава че можете да започнете да чувствате това, което присъства в съзнанието, просто лети наоколо. Може би никой друг няма да го забележи.

 

Може би във въздуха витае това, което бих нарекъл еволюция на съзнанието – истинското светлинно тяло, истинското енергийно тяло, както предпочитам да го наричам или суверенното тяло. Това витае във въздуха. Не трябва да работите върху него. Вашия човешки ум не трябва да го разбира. То витае във въздуха. То е около вас. Трябва само да го позволите.

 

Болшинството от хората никога няма да го направят, защото си мислят, че това е абсолютно безумие, “За какво говориш?“. Но това витае във въздуха. Можете да го усетите, като познание. То е във въздуха.

 

Стават огромни промени в работата на човешкия ум, за което ще говоря в ПроГност – забележете как се плъзвам по всички тези подсъзнателни намеци и подсказки (някои се смеят) – “Какво предстои?“, големия въпрос. Ще имаме ли компютърен разум? Всъщност не. Всъщност не. На кого му трябва щом имате компютри? Така че разума ще се развие в нещо друго. Той ще заеме друго място. Ще престане да бъде центъра на зависимостите, както е сега. Ума ще заеме ново място, това сега витае във въздуха и можете да го усетите. И да, то е ваше и е съзнание. То е ваше, защото вие и другите като вас допринасяте за това съзнание, но то витае във въздуха и можете да започнете да го усещате.

 

Другите измерения, за които говоря, другите измерения представляват вашите сетива, за които вече сте забравили, те витаят във въздуха. Сетивото Красота, сетивото състрадание, сетивото Любов – всичко това е във въздуха. И не говоря просто за нещо приятно. Говоря за измерение, защото сетивата, останалите 200 000 сетива които не използвате, витаят във въздуха. Те са достъпни. Няма да се побъркате, не е нужно да работите върху ума си за да ги разберете. Това което ви казвам е да си поемете дълбоко въздух и да пуснете контрола. Това е във въздуха.

 

Вие, човека не носите отговорност за своето просветление. То витае във въздуха. Просто ви молят да се отпуснете в него.

 

Мераб – това витае във въздуха

 

Нека включим тиха музика и без излишни приказки просто да отидем там, във въздуха.

 

Вдишайте дълбоко.

 

Навлизаме в мераб, в който разговорите вече не ни служат. Навлизаме отвъд пределите на думите.

 

(музиката започва)

 

Включваме музиката и позволяваме промяната в съзнанието.

 

Вдишайте дълбоко.

 

Днес имахме нужда от известно време докато стигнем до същината. Планетата се променя много, много бързо.

 

Планетата сега се променя много бързо и вие избрахте да сте тук, по това време не случайно. Искахте да участвате в това. Искахте да разберете какво е да преминеш през трансформация “в полет“. Вие го избрахте и никой друг.

 

Това е най – хубавото време. Да, знам, понякога е трудно, но от това ще излезе чудесна история (Адамус меко се подсмихва). А сега, говорим за това, което витае във въздуха, какво витае във въздуха. Винаги е било така, но искам да поговорим за това, което сега е вътре във вас. Бих искал да започнете да чувствате.

 

Може да го позволите, сега сте достатъчно зрели за да разберете много по – добре кое е ваше и кое не. Пуснахте много от това, което не ви принадлежи, сега знаете кое е ваше и с този баланс можете да започнете да усещате какво витае във въздуха.

 

За болшинството от хората това би било поразително. Тези, които се наричат екстрасенси или медиуми бързо биха прегорели, защото до голяма степен не са готови да разберат какво им принадлежи и какво не. Те усещат всичко наред и много от тях приемат всичко за свое – доброто, лошото, уродливото. Но сега, притежавайки способността да различавате и зрелостта, можете да вдишате дълбоко и да усетите какво витае във въздуха. Майстора, мъдростта на миналите и бъдещите ви животи – витае във въздуха.

 

Човешкото съзнание – толкова много от него витае наоколо. Великите идеи, които не бяха осъществени, тъй като хората бяха пълни със страхове и съмнения. Наистина прекрасни начини за изцеление. Във въздуха витаят удивителни, така да го кажем психотерапевтични методи, но на никого не му достигна мъжество за да ги практикува.

 

Усещахте това, което витае във въздуха, но се сдържахте. Усещахте толкова много неща за себе си и знаете ли какво? Може да усетите как те се приближават все по – близо и по – близо.

 

Усещате много неща за Майстора, за това което предстои. Усещате, но се съмнявахте; позволявахте си да усетите само вкуса и после се затваряхте.

 

Сега преминаваме към въплътено просветление, в което дойде време да усетим какво витае във въздуха, да позволим на Майстора да се приближи.

 

(пауза)

 

Човешкото съзнание да кажем така, се е вдъхновявало от много велики идеи, иновативни концепции, които не са били изпълнявани на тази плоскост, в тази  реалност, но те са във въздуха. Може да се каже, че те са на половин дъх разстояние, половин – измерение. Те витаят наоколо, като на пример и изобретяването на самолета. Много хора си мислят, че той е изобретен от братя Райт. Всъщност това е бил един французин, разбира се (лек смях). Но бяха забелязани точно братята Райт. Това витаеше във въздуха и имаше около 12 човека, които работеха върху самолета по това време.

 

Това ставаше далеч преди ерата на интернет, където може да се намери всичко. Това ставаше преди много време, когато хората нямаха начин да се свързват или да съгласуват действията си, защото нещо витаеше във въздуха.

 

Сега, трябва да кажа, във въздуха витае цялата енергия, цялата красота на тези промени, ставащи на планетата.

 

Ако си позволите за малко да усетите, това наистина предизвиква много страх за това, какво ще стане утре. Това витае във въздуха, какво идва с тази еволюция. Не казвам, че ще е лесно, но това което идва е толкова красиво. То е във въздуха.

 

(пауза)

 

Умението да чувствате заобикалящите ви ангелски същности, нефизическите същества. Те са тук не за да решават проблемите ви, но това е чудесно – да имате връзка с тях, защото тогава започвате да разбирате, че има нещо много повече. Те няма да ви дадат отговори – как човечеството да излезе от енергийната криза или да решат вашите лични психологически проблеми. Но когато започнете да разбирате, че има много повече – казвам “там“, но всъщност е тук – изведнъж се освобождавате от много ограничената основа на реалността. Разбирате какво витае във въздуха.

 

Нефизическите същества. Ангелските същества. Същества, които никога не са били на Земята, но на които им е много любопитно това което става тук. Всичко това витае във въздуха.

 

Движите се към тази точка от пътя в която се учите да позволявате това което е ваше, поемате отговорността за това, допускате го в състрадателното си сърце; и се научихте с голямо мъжество да пускате всичко, което не е ваше.

 

Проблемите на света – не са ваши, наистина.

 

Вашата наследствена биология и наследствената психология – не са ваши. Предполагам че са били част от еволюцията, която ви доведе до тук, но те не са ваши.

 

Много от мислите, които пробягват през ума ви, с които се опитвате да се борите – в действителност не са ваши.

 

(пауза)

 

И изведнъж с това освобождаване, с тази яснота се оказваме готови да усетим това, което витае във въздуха, какво още има там.

 

Може да се каже и по следния начин – опита на въплътеното просветление не изисква никакви усилия. Той изисква много Позволение. Не можете и не трябва да го разбирате. То витае във въздуха. Чрез Майстора, чрез Аз Съм, то витае във въздуха. И аз знам, че сега е странен и некомфортен период, защото губите човешкия контрол. Но във въздуха витае божественост, която няма нужда от никакъв контрол, защото тя не зависи от енергията.

 

Моля ви, вдишайте дълбоко и на фона на тази прекрасна музика си позволете сега да се отворите.

 

Ето какво ще ви кажа: това няма да ви претовари. Не. Разширявайки се, разширявайки съзнанието си ще можете да се справите с това. Вече знаете толкова много за това кое е ваше и кое не.

 

Какво витае във въздуха? Да, ще усетите болката и страданията на хората. Ще ги усетите, но те не са ваши, можете да ги пуснете.

 

Започвате да усещате Майстора и мъдростта. Те витаят във въздуха.

 

Ще усетите миналите и бъдещите ви животи. Почти не съм говорил за това на нашите срещи. Не искам много да се фокусирам върху това, но сега преминахте към етапа, в който разбирате, че те не носят историята си със себе си. Миналите и бъдещите животи не носят със себе си своята история; те носят мъдрост. По – рано, ако отидехме в миналите ви животи, щяхте да се увлечете от детайлите, от техните драми, от техните успехи и неуспехи. Сега във въздуха витаят не техните истории, а тяхната мъдрост.

 

Стигнахте до тази точка, в която можете истински да се разширите, да се отворите.

 

Усещам че между тази наша среща и следващата, ще усещате това, което витае във въздуха, тоест може да се каже – кое от това е ваше и кое не.

 

Тук и сега, независимо дали сте в студиото или гледате онлайн, във въздуха витаят да кажем творчески импулси достъпни за всеки.

 

Тук има истории за бъдещето към което се движи тази планета. Те витаят във въздуха.

 

(пауза)

 

Сега повече се отваряме за човешкото съзнание и неговите предели, към това, което можем да наречем божествено съзнание, но то е просто съзнание. Сега можем да се отворим към него. И когато го направите, със своята зрялост, с умението си да различавате, ще можете също така да отворите Себе си, Аз Съм, който витае във въздуха.

 

Как да разберете къде е вашата божественост, къде сте вие, къде са мислите на масовото съзнание, а къде са просто тези творчески искри витаещи във въздуха? Вдишвате дълбоко и избирате кое е ваше и кое не.

 

Нещо от това, което ще усетите ще се окаже бих казал, нещо от бъдещето. “О, във въздуха витае Рождеството“ или “Във въздуха витае напрежение“. Но започвайки по – добре да различавате и повече да Позволявате, ще започнете да усещате много различни неща. Надявам се по - точно вашите и тези на масовото съзнание.

 

Докато отваряте чувствата си, умението си да различавате и позволявате това, което витае във въздуха, вашите сънища ще продължат да се променят, защото те наистина отразяват това, което витае във въздуха. Не се опитвайте да ги анализирате. Моля ви, не го правете сега. Подробно ще говорим за реалността на сънищата, но те не са поредица от забавни символи.

 

Нека заедно да вдишаме дълбоко и да позволим. Дойде момента да се отворите за това, което витае във въздуха. Това сте вие и много повече. Там има изобилие от всичко.

 

Нека вдишаме дълбоко.

 

Време е да се отбия в Клуба на Възнесените Майстори, където ме чака прекрасна вечеря и Иисус (смях в залата). А за вас е време да се насладите на своя празник.

 

Нека вдишаме дълбоко и аз знам, че изпитвате силно усещане за загуба – загуба на контрола, но всичко това е част от процеса.

 

(музиката затихва)

 

Вдишайте дълбоко и си отдайте почит за това че сте там, където се намирате днес.

 

И помнете, че всичко е наред в цялото творение. Благодаря и весели празници (публиката аплодира).