МАТЕРИАЛИТЕ НА АЛЕНИЯ КРЪГ

Серия “Свръхчовек“

ШОУД 6 – АДАМУС СЕН ЖЕРМЕН

Ченалинг чрез Джефри Хопи

Представено пред Аления Кръг на 4 февруари 2017 година

https://www.crimsoncircle.com

Превод: Росица Стоянова

 

 Аз Съм Това което Съм, Професор Адамус Сен Жермен.

 Ах! Още преди да съм си отворил очите усещам аромата на кафе -мм- с нетърпение очакващ да изляза на сцената за ежемесечната среща с Шамбра. Какво удоволствие е това - кафе, секс, вино, природа – всичко, което имате вие хората и което ние нямаме в другите сфери и в Клуба на Възнесените Майстори. Имаме някакво кафе, но то не е така реално, не е толкова физическо, не е толкова изпълнено с гравитация, като това, което имате тук.

Ах! Какви удоволствия имате тук. И наистина ми се иска понякога да идвам, не толкова често, да посещавам и физическа форма. Затова ако не възразяваш, скъпа Линда от Иса (той отпива). Ах! Съвършено.

Нека вдишаме дълбоко, започвайки този февруарски - месеца на любовта - Шоуд.

ЛИНДА: Ммм.

АДАМУС: Да. Да.

Колко бързо?

От самото начало имам въпрос към вас. Внимателно работя с вас, наблюдавам, усещам всички ваши енергии, за да мога да кажа: Какъв е точния баланс за да не позволим на всичко да се взриви, за да не станат нещата съвсем безумни?

Въпросът е следния: не трябва ли да се забавим? Не трябва ли малко да се забавя, за да позволим на всичко това да улегне в тялото и ума ви? Трябва ли да забавим или трябва да ускорим? (някой казва, "Да ускорим" и "Да"). Да ускорим. Да ускорим. Да не би да сте подслушвали в Клуба на Възнесените Майстори? (смях). Днес те наблюдават, разбира се.

ЛИНДА: Всички или само някои?

АДАМУС: Някои казват да ускорим - нека гласуваме.

ЛИНДА: О.

АДАМУС: Всички които искат - във всичко което правим, във вашето въплътено просветление – всички, които искат малко да забавим: "За никъде не бързаме. Просто ще се наслаждаваме на пътешествието", всички, които искат да забавим, вдигнете ръце (един или двама души вдигат ръка). Виждам две ръце вдигнати наполовина (някои се смеят), ето така (леко вдига ръка).

Вдигнете ръце всички, които искат да забързаме (много ръце и няколко възгласа, "Ю-ху!" и "Ура!"). Високо вдигнати ръце. Колко не са съвсем в съзнание? Седите тук днес, на столовете си (смях), но не сте в пълно съзнание, още не сте се събудили. Добре. Колко ... (някой казва, "Не искаме нищо да променяме"). Колко ги устройва нашия темп? (някой казва, "Ах!" и "Благодаря"). Ето така. Обичам ви всичките (Адамус се смее).

Причината, поради която задавам този въпрос, е че аз наистина работя с вас за да се убедя, че има интеграция, че има възможност да се премине през този опит в който се намирате. Вече много пъти съм казвал, че това е най - големият опит от всички, които някога ще имате. На някои вече им призлява от тези думи (смях), но това наистина е най - големият опит. Не бих искал да го пропуснете. Ние не сме на състезание, но аз наблюдавам и мога понякога да кажа когато ви става малко скучно. Мога да кажа, когато идвате и седите в тези столове или гледате онлайн и си мислите, "Надявам се, че днес ще има нещо ново за нас, защото всичко което искам - е нещо ново. Искам нещо ново. Не съм преслушал всичко старо, не съм разбрал нищо от старото, но дай ми нещо ново, просто за да се занимавам, да се разсейвам."

И така, сред вас има много, които си мислят, "Да приключваме с това. Нека се гмурнем по-дълбоко", и няколко такива, които сега изпитват трудности, които имат проблеми с тялото, с адаптацията към всичко наоколо. Това е наистина трудно. Това е много, много трудно, защото аз внимателно наблюдавам това и задавайки въпроса, аз вече знаех отговора.

Това е добро правило за всеки от вас - винаги знайте отговора преди да е зададен въпроса. Ние с Калдре работим върху статия за следващото издание на списанието на Шамбра за въпросите - за опасността от въпроси, за страха от въпроси. Но аз вече знаех отговора и отговора е следния: всичко правим правилно. И понякога вие вече сте усещали, че всичко се случва много бързо. Миналия месец беше наистина много бърз. Понякога зная, че ви е скучно и зная, че мислите за себе си, "О! Чували сме всичко това от Адамус и преди. Аз Съм. Аз Съществувам. Все ми е едно. Скучно ми е." (смях) И аз продължавам да се завръщам към тези основни и много важни принципи, защото често, както знаете аз говоря това, което е просто ваше отражение.

И между другото ако ви е скучно, то причината е във вас, а не в мен.

ЛИНДА: Ох (някои се смеят).

АДАМУС: Но аз казвам неща, които вие чувате и някак ви побиват тръпки и ви е приятно, но после, след 48 часа си мислите, "За какво говореше той?". И после отново го слушате и то навлиза малко по - дълбоко и може би е малко по - смислено и ще мине може би година или две преди вие наистина да получите чувствен опит. "Аз съществувам", например. "Аз Съществувам." Красиви думи, много кратко и просто, някак по майсторски. Седите на пейката в парка, хората минават покрай вас или питат, как сте, "Аз Съществувам." (някои се смеят) Звучи много свято. "Аз Съществувам." Охх. "Деца! Хайде де! (смях) Разкарайте се бързо оттук!".

И ето един ден, седейки на пейката в парка, взимайки вана или занимавайки се с нещо друго, отпивайки глътка кафе, изведнъж ще разберете. "Аз ... Аз Съществувам! Сега разбирам какво имаше предвид той" - и това усещане възниква за първи път в тялото ви. И вие го усещате в тялото си - тръпки и настройка - и после умът ви започва да се отваря и приспособява.

Но има чувство отвъд пределите на тези усещания, то е по - голямо от вашето тяло или ум. Всички вие сте го изпитвали - това е чувството, което отива отвъд и казва, "Сега го усещам. Не го разбирам, а го усещам. Аз Съм Това". Самите думи - "Аз Съществувам" - почти изчезват, почти губят смисъл. Но изведнъж вие сте в това усещане. Изпитвате го. То излиза отвъд пределите на менталния и физически план, въпреки че въздейства и на тях. Но изведнъж се оказвате в този опит и както знаете, бидейки там, вие не искате да го пускате. Не искате да му позволите да угасне. И какво става в този момент, когато си мислите, "О, не искам то да угасне. Не искам то ... " Ооо! То угасва, отчасти защото вие се фокусирате върху угасването, а не върху дълбокото вдишване и въплътяването.

Пристига разумът и започва да се притеснява, вие започвате да се притеснявате, "О! Не искам да изгубя това!". И после какви енергии има там? "Изгубвам го", и то изчезва. Но има добра новина - то се завръща. То безусловно се завръща.

И така, нека вдишаме дълбоко. Ние няма - всъщност ние наистина се движим твърде бързо и ние наистина се движим твърде бавно, и ние правим всичко правилно. За да можете наистина да изпитате това, не само да го чуете с ушите си, но наистина да го изпитате на всяко ниво, слой, "И". "Ние се движим много бавно. Кога ще стане това?" "Ние се движим твърде бързо! Не смогвам! Побърквам се! Може би не съм достоен!". А после, "Ние винаги правим всичко правилно. Ах! О!" - пийнете още едно кафе - "Ние правим всичко правилно" и е точно така.

Точно затова обичам това с което се занимаваме заедно. Никога преди не съм имал такава група (смях). Наистина никога преди не е съм имал такава група. Никога преди не съм имал такава група, която да не измре цялата. Много други мои групи измряха. Предполагам, че това не е много добър показател (още смях). Но за тях това беше прекалено. Очакванията им за това, което трябва да се случи и, така да се каже темповете, с които те се движеха и уменията им да се намират в равновесие, умствено, физически и във всички останали области - за които ще разкажа след малко - за тях това беше прекалено. Прекалено. И после съблазънта, привличането на другата страна, което е доста сладко. Другата страна и сега ние имаме Теос и всичките му съблазни и другите измерения. И бидейки с мен в Клуба на Възнесените Майстори, аз ще взема всички билети. Привличането към това, желанието беше толкова силно у толкова много ученици. 

Всъщност една причините, поради която закрихме Школите на Мистериите беше това, те предизвикваха зависимост. Някои от вас се бяха пристрастили към тях и се наложи да ви изгоним. Някои ние просто закрихме. Един ден се върнахте у дома от разходка, а вратите бяха заключени - "Опа!" - защото това можеше да предизвика зависимост. Това ви приковаваше здраво и вие искахте просто да останете в този свят на Школите на Мистериите и да не излезете никога, да не навлезете в живота. Вие просто искахте да бъдете с всички, които бяха там. Не искахте да се смесвате с другите хора - жителите на селата, селските идиоти, както бяхме свикнали да ги наричаме. Ето откъде се взе този термин. Вие го измислихте (смях), "Искаш да отида в магазина с всичките селските идиоти?! Ще остана тук в Школата на Мистериите." "Шегувате ли се?! Хубава музика, хубава храна."

И така способността да оставате и да чувствате, във всеки един момент, да усещате че за вас това е твърде бързо. И аз зная че всеки от вас - всеки, говоря с вас - се оплаква, "О, Адамус! Какво стана?". Нищо. "О, Адамус! Всичко се случва толкова бързо. Струва ми се, че не мога да се справя с това."

А на следващия ден, по - точно на следващата нощ, "Толкова ми е скучно. Всичко се движи толкова бавно. Ще отида в друга група, Адамус." Добре. Доскоро. Но умението да се намирате във всичко това едновременно - означава да бъдете истински Майстор. Умението да чувствате всичко, тоест наистина да чувствате.

Част от проблема, борбата, която се води между вас и мен е в това, че вие мислите за това, а аз казвам, "Превърнете всичко в чувство. Приведете всичко в чувственост, в интуитивност, в истински чувства." Но вие продължавате да мислите. Така че ако в последно време сте усетили някакво напрежение, сякаш някой се опитва да ви потиска - не емоционално - но да каже, "Е, хайде, де. Задръж всичко това в тялото. Задръж всичко в ума. Задръж го в тази реалност и всичко това заедно. Почувствай всичко, което става в теб и престани да се бориш с него. Престани да преследваш нещо. Престани да мислиш как да преминеш през това." Ето това е скуката - да мислиш как да преминеш през това и да се потапяш в менталност. Не, просто вдишайте дълбоко - вдишайте дълбоко и си позволете да усетите всичко, даже да боли, защото тази болка е временна. Болката - това е психическа съпротива срещу нещо много по - дълбоко.

Затова ума който представлява генератор на всяка болка - в тялото ви няма болка, у всеки от вас, тя е в главата - умът създава съпротива срещу истинската чувственост, истинските чувства, не само физическите.

Всички сте имали преживяване с разширяване на чувствата отвъд пределите на ума. Колко е прекрасен, колко е богат той. И както казах в предишният ни Шоуд, точно натам сме се запътили. Но тук има няколко проблема. Има няколко проблема.

Днешното напомняне

Но преди да ви разкажа за това - ежемесечното напомняне за този месец. Бих искал от време на време да правя така, защото ние заедно създадохме огромна невероятна информация. Аления Кръг го нарича съдържание, харесва ми ... съдържание. Съдържание. Голямо съдържание, огромна информация, огромно количество.

Днешното напомняне произлиза от удивителния Тобиас: това няма значение. Това няма значение. И отново, усещате го в главата си, чувствата в думите, "Това няма значение" и си мислите, "Да, не ми пука. Това няма значение." Това не е точно това, което Тобиас имаше предвид. Това няма значение.

Това няма значение

Той изказа това послание, а аз се реех във въздуха наблюдавайки групата. Това беше в Египет. Тази група се намираше в Палатите на Фараона в Хеопсовата Пирамида. Това е доста особено място. Това е едно от тези места, емблематични места, за които знаят почти всички на планетата - пирамидата и тези палати. Знаете ли, на планетата има множество символи, множество известни места, но това, може би влиза в десетката на най - известните по света и каква история само! Каква история!

В тези Палати на Фараона седяха Иешуа и Мария - там имаше множество Марии, но тази вие наричате Майка Мария, Мария Магдалена, Наполеон и още дълго можем да изброяваме - седяха в тази стая в търсене на отговори, в търсене на някакъв дълбок опит. За тези, които бяха в Палатите на Фараона - влизаш там и мирише лошо, защото всеки ден там влизат множество хора и сякаш ... и въздухът там не се проветрява много. Там няма нормална вентилация, така че това се е нагнетявало с векове. А сега, тези които бяха там и тези, които не бяха, просто за миг усетете това.

Излизате навън, изкачвате се по тези каменни стъпала по външната повърхност на пирамидата. Стигате до стълбището от което ще се изкачите нагоре и на места трябва да лазите на четири крака. Там е толкова тясно и изведнъж придобивате клоустрофобия. Да. А после се оказвате заклещени по средата - няколко човека пълзят пред вас и още множество хора пълзят зад вас; понякога вие буквално пълзите на четири крака - а после изведнъж, "Боже ... благослови биологията. Ходи ми се до тоалетна." И какво да се прави? На върха няма тоалетна. Не можете да се спуснете, защото зад вас пълзят на четири крака още 25 човека в пространство - ето толкова широко и високо.

ЛИНДА: На къде биеш?

АДАМУС: Разсейвам ви, скъпа моя! (смях) Те бяха във възторг. Те усетиха всичко това. Пикочните им мехури избухнаха. "Ооооххх! Уххх!". (още смях) Това се нарича изкуствено разсейване. Господи Линда ... господи помогни ми! (смях)

Нека продължим. Пълзите на четири крака, наистина имате нужда да излезете и си мислите, "О, не трябваше да пия кафе преди да започна да лазя тук." А после, най - накрая попадате в Палата на Фараона. Изведнъж пред вас се отваря зала дори не толкова голяма като тази, може би тавана е малко по - висок, но по площ е по - малка от това студио и там няма нищо. На стените няма красиви картини. По стените няма резби. По пода няма килим. Няма тоалетна (някои се смеят). Няма нищо. Това е голяма зала през която кънти ехото. Единственото нещо в залата - е саркофага. Той стои там от векове разбира се, той е много стар и разбит, но това е всичко. Това е всичко.

И цялото внимание се оказва съсредоточено върху единствения предмет в залата, върху саркофага и какво усещане се надига? За смърт. Смърт. "О, Боже! Ще умра." Е, да, ще умрете, но не задължително точно там. Ето такива проблеми възникват.

И така, имаме ... това беше разсейване. И така имаме група от 50 Шамбра с невероятни очаквания от това какво трябва да се случи там. Първо, очакването, че това трябва да бъде някаква златна зала и в нея ще има мумии и всичко останало. А там няма нищо. И когато първоначалният им шок преминава, единственото, което ги очарова в тази зала беше ехото, защото когато говорите възниква ехо-ехо-ехо, което-което-което не просто отскача из стаята, но създава усещане, че преминава през живота, а после се връща защото точно това и става. То преминава в другите реалности, а после се връща. То има много уникален звук.

Групата седна. Дойде Тобиас. Всички очакваха най - големият отговор, най - святото послание, единственият голям отговор на всички тайни и всички въпроси на живота. И Тобиас се възползва от важността на момента, вдиша дълбоко и вярвам, че имаше някаква настройка и после настъпи тишина. Най - накрая Тобиас заговори много бавно и без да бърза и ето дойде най - важният момент." Причината, поради която събрах всички вас тук, от цялото творение, от всички части на света; причината поради която преодоляхте хиляди мили и яздихте върху камили през пустинята за да стигнете до тук и ви се ходеше до тоалетна, пълзейки през коридорите; причината е в това да ви предам най - дълбокото послание, "Това няма значение."" (някои се смеят) (Става дума за посланието на Тобиас, което може да се намери в "Пътешествия във времето")

Можете ли да си представите разочарованието. "Това няма значение?!" Разбира се, никой не каза нито дума, но можеше да се усети как всички крещят, "Това няма значение??! Преминах такъв път, седя тук, в Палатите на Фараона в Хеопсовата Пирамида в Египет и ти ми казваш, че това няма значение? Това трябваше да стане кулминацията на моето духовно пътешествие - тук в центъра на вниманието на цялото човечество, в отправната точка на цивилизацията, тук където седяха такива величия като Иешуа, Наполеон и много, много други - и ти ми казваш, че това няма значение?".

Това няма значение.

И това наистина беше толкова дълбоко послание, че трябва да ви напомня за него днес. Най -дълбокото послание, тъй като цялата тази борба, която водите до никъде няма да ви доведе. Не. Вие няма да получите допълнителен кредит, бонус точки или прясно кафе за всичките борби през които преминавате заради просветлението. Нищо, абсолютно нищо, защото всичките ви умствени усилия, всички опити да разберете нещо, да намерите смисъл, да намерите пътя през лабиринта към някаква тайна стая, която ще ви донесе просветление, всичко това не се брои. Всичко това не се брои. Това е умствено макио. Това и кучешко лайно. Вие се самозаблуждавате.

Всички учения, както вече казах, всички измислици, всички молби, които отправяте нощем към мен и другите - когато не можете да привлечете моето внимание, знам че ми изневерявате. Отивате при някоя друга същност (смях). Ние общуваме помежду си. Общуваме си. Точно онази нощ един от другите Майстори дойде и ми каза, "Знаеш ли, Хенриета ти изневерява, Адамус. Тя беше тук в друг клуб." Аз казах, "Зная. Зная. Това не ме дразни ... особено (още смях). Но аз някак ще стигна до нея."

Всичко това няма значение. Мислите си че има, но не. Искате да има, но не. Не съществуват велики тайни. Не съществува пряк път към просветлението и няма грешен път. Изнесете това на сайта - няма пряк път към просветлението, както няма и грешен път. Той просто е. И колкото по - скоро разберете това и престанете да работите върху него ... всички въпроси в главата ви - в нашата статия ще разгледаме това по - подробно - но всеки път когато мислено си задавате един от  тези въпроси, той полита към вселената в търсене на отговори и той няма да се върне докато не реши, че е открил отговора. Сега всички вие имате въпроси, "Защо съм тук? Кой съм аз? Как да намеря истинското щастие? Къде бъркам? Какво по - различно да направя утре? И отново, кой съм аз? И кога ще стане просветлението?" - вие разпращате всичко това из другите сфери. Имате тези дребни буболечки търсещи наоколо опитвайки се да намерят отговорите и няма да ги намерят.

Това ви побърква, защото можете да го усетите. Зададохте десетки милиарди въпроси - и това беше само за последната седмица (някои се смеят) - и всички те се опитват да намерят отговори. Те търсят и нищо няма да намерят, защото всичко това няма значение. Всичко това няма значение.

Съществува както аз я наричам директива или гравитация на изпълнението, не заради ментален избор, не заради човешки избор, а заради естествената еволюция, заради дълбокия душевен стремеж към реализация. Това ще стане. То вече се случва. Работата е в това, че вие си мислите, че го карате да се случи. Това не е така. Вие му препречвате пътя. Мислите си, че ще помогнете с концентрация, с медитация или дори с някакви упражнения, опитвайки се по някакъв начин. Не. Съществува Директива на Изпълнението от вашата душа, от Аз Съм. Това е реализацията.

Аз Съм просто ви пита, "Няма ли да можеш, дявол да го вземе да се понаслаждаваш на живота? Не би ли могъл, моля просто да се наслаждаваш на живота? Да хапнеш вкусно. Да се разходиш сред природата. Да правиш секс. Мина доста време откакто правихте секс. Послушайте музика. Направете нещо весело", но тук присъства силна ригидност - думата е на Калдре, не моя - компресия на ануса, "Трябва да продължавам да работя, трябва да продължавам да се трудя над това. Трябва да продължавам да работя над това." Не, не трябва, така че нека престанем с това точно сега. Няма никакви отговори, освен позволението.

Имахме много срещи. Много говорихме. Много преживяхме заедно. Много плакахме. Малко се посмяхме. Но това е разсейване за да позволите на естествения процес да ви разкара от пътя си.

Това няма значение. Всичко, което смятате за важно няма значение. Здравето? Всъщност и то няма значение. Богатството? Всъщност, не. Да продължавате да бъдете праволинейни и ограничени, знаете, да спазвате правилата? Това няма значение. Тобиас се опитваше. Той се опитваше да следва правилата на Бога, съгласно Еврейската вяра и това нямаше никакво значение. На Бог му е все едно.

Така че цялата тази тежка работа ... Виждам това и особено през последния месец, вие наистина ... през последния месец всичко се движеше по - скоро бързо, отколкото бавно. И още, аз видях как удвоявате усилията си, в опит да се справите с това и нищо няма да ви се получи. Позволете си да го изпитате. Предполагам, че ако имаше още нещо освен, "Това няма значение", то би било, "Позволете си да го усетите, а не да го измислите." И всички тези ваши проблеми и въпроси, "Какво да правя?". Спрете и вдишайте дълбоко. Всичко това няма значение. Наистина. Всичко, което смятате за важно - пфу! - няма значение. Съжалявам, но това не беше реално, Едит. Това беше наужким (смях). О, може би беше.

И така, нека започнем този Шоуд с молбата да вдишате дълбоко. Вдишайте дълбоко. Няма да можеш нищо да измислиш, човеко и не са те молили за това. Единственото, което ти предлагаме - е би ли получавал удоволствие дявол да го вземе? И престани да се опитваш да разбереш, накъде трябва да тръгнеш или какво ново име да приемеш. Това няма значение. Смени си името, Едит. Всички вие ще бъдете Едит по целия свят (смях). Дължа и това ... Наскоро и се скарах заради мобилния телефон и на мен също ми се скараха след това, тези които наблюдаваха краткото ми представление. Къде е моя символичен подарък? Почакай секунда.

ЛИНДА: Продължавай да говориш (Линда излиза за подаръка).

АДАМУС: Отидох в магазина и ти купих нещо специално, Едит. И така, това няма значение. Нека започнем деня с това, става ли? Нима това не се усеща като освобождаване? "Това няма значение! Оох! Това няма значение!".

Добре, сега искам да премина към следващия момент и ще имам нужда от Линда с микрофона. Или аз мога сам да ходя с микрофона. Да. А може би не. Ще почакаме докато се върне Линда.

Защо живота е толкова тежък?

Въпросът, който имам днес към вас е многослоен: защо живота е тежък? Говоря за живота на всички хора, не само за вашия. Защо човешкия живот е толкова труден? (Адамус подсвирва на Линда; някои се смеят)

Това нещо включено ли е? (той се опитва да се оправи с микрофона) Линда знае как да го направи. Имаме нужда от две Линди. Да. О, ето я, идва. Добре, защо живота е толкова … о, Линда! Защо живота е толкова тежък?

Преди да направим това – всички ще имате възможност да помислите минутка – Едит, Едит, Едит (публиката въздиша, "Ааах", той и подарява букет рози), това е за теб (аплодисменти). Ммуа.

ЕДИТ: Ммуа!

АДАМУС: Много и се скарах на ProGnost – а, но знаете ли, когато сте заети с нещо много важно и изведнъж ви звъни мобилния телефон, какво правите? Намалявате звука или изключвате телефона. Не ровите в чантата си създавайки още по – голям шум и пречейки на професора. Би ли ти харесало, ако докато правиш секс ти звънне телефона и някой да отиде да го вдигне? Нямаше да ти стане приятно.

ЛИНДА: Това какво е, извинение? (смях)

ЕДИТ: Не зная! Това е било толкова отдавна, че съм забравила.

САРТ: Ахх!

АДАМУС: И така, въпроса. Защо живота е толкова тежък? Линда, дай микрофона на някого. Защо живота е толкова тежък? Или това не е така? Не? Да.

ШАМБРА 1 (мъж): Просто е такъв.

АДАМУС: Би ли станал, моля.

ШАМБРА 1: Ой.

АДАМУС: Да. Благодаря.

ШАМБРА 1: Просто е такъв.

АДАМУС: Просто е такъв. Някакви примери за това колко е труден живота?

ШАМБРА 1: Мисля, че сами си го усложняваме.

АДАМУС: Да. Имам предвид за хората – да кажем, ти си философ, психолог или нещо подобно и всеки ден гледаш хората, своите клиенти – защо е толкова трудно? Защо им е толкова трудно?

ШАМБРА 1: (прави пауза, клати глава и се смее) Ммм.

АДАМУС: Били са ги в детството? Лоши родители? Просто измисли нещо.

ШАМБРА 1: Да измисля нещо.

АДАМУС: Да. Да.

ШАМБРА 1: Добре. Ммм, живота. Това е живота.

АДАМУС: Това е живота! Живота е тежък. Добре. Живота е тежък. Добре. Благодаря. Живота просто е такъв. Той е труден. Да. Еха. Никога не съм си мислел, че може да бъде друг. И така, защо е тежък живота?

ЖАНЕТ: Липса на свобода.

АДАМУС: Разбира се.

ЖАНЕТ: Липса на простота.

АДАМУС: Липса на простота. Добре. Това много ми харесва. Да, да. Дай пример за тежък живот.

ЖАНЕТ: Семейство (тя се смее).

АДАМУС: Да, точно. Не, това е отличен пример и веднага ви идва на ум – "Оо!". Ти обичаш семейството си, но е тежко, безусловно.

ЖАНЕТ: Тялото. Тялото може да създава проблеми.

АДАМУС: Тялото, точно.

ЖАНЕТ: Разума. Просто мислите.

АДАМУС: Да, да. Кое от всичко това е най – сложното за теб? Тяло, ум, семейство? Кое е най – тежкото?

ЖАНЕТ: Тялото и разума, може би.

АДАМУС: Тялото и разума. Добре. Те добре ли работят заедно?

ЖАНЕТ: (пауза) Да. Просто и едното и другото, знаеш, трудно е. Те могат да създават проблеми.

АДАМУС: Да. Да. Да. Ако можеше да промениш само едно нещо и да го приведеш в баланс и един вид приравняване със себе си, с Аз Съм, какво би променила? Своето тяло или разума?

ЖАНЕТ: Разума.

АДАМУС: Разума. Да, да. Добре.

ЖАНЕТ: Просто за да се намирам в чисто творение.

АДАМУС: Да, това е така, "Млъкни!" Да, да (Адамус се усмихва).

ЖАНЕТ: Но също така може просто да бъдеш в "И" и просто да седиш на пейката в парка и да наблюдаваш.

АДАМУС: Именно.

ЖАНЕТ: Да, да.

АДАМУС: Именно.

ЖАНЕТ: Няма значение.

АДАМУС: Да, няма значение. Това наистина няма значение. Добре. Тоест може да изглежда странно, че задавам този въпрос, "Защо живота е толкова тежък?", но имам причина за това. Скоро ще разберем каква е тя.

ЖАНЕТ: Ти винаги правиш така. Винаги правиш така.

АДАМУС: Скоро ще разберем. Добре. Следващия. Защо живота е толкова тежък? Здравей. Стани, моля.

КАСИЯ: Защото ние …

АДАМУС: Днес си толкова красива.

КАСИЯ: Благодаря.

АДАМУС: Еха! Сияеш (тя се смее).

КАСИЯ: Защото имаме очаквания, които се опитваме да изпълним.

АДАМУС: Да! Да! Кажи ми някое от твоите очаквания.

ЛИНДА: (тя предава микрофона на Линда) Той още не е приключил с теб.

АДАМУС: Да, да.

КАСИЯ: Моля? Да, добре.

АДАМУС: И така, какви очаквания имаше ти в живота?

КАСИЯ: Наскоро – да постигна свобода.

АДАМУС: Свобода, да. Постигна ли някакъв успех?

КАСИЯ: Не особено.

АДАМУС: Не особено. Любов?

КАСИЯ: Да!

АДАМУС: Да. Оо! Това беше еднозначно "Да." И втория въпрос, по скалата от едно до десет, десет – това е наистина дяволски трудно и едно е – много леко, като цяло, къде се намира твоя живот по тази скала? Близо до едно? Или близо до десет?

КАСИЯ: Зависи от деня (тя се киска).

АДАМУС: Зависи от деня. Не от теб. Но просто имайки предвид всички, масовото съзнание, всички хора.

КАСИЯ: Обикновено около осем.

АДАМУС: Осем, тежко.

КАСИЯ: Да.

АДАМУС: Добре. Да. Да. Добре. Благодаря.

КАСИЯ: Благодаря.

АДАМУС: Радвам се, че си тук. Приятно ми е да те видя отново.

ЛИНДА: Още?

АДАМУС: Моля. Защо живота е толкова тежък?

ФРЕД: Еми, първо, честно казано, за мен той не е тежък. В крайна сметка, това пътешествие беше великолепно и леко.

АДАМУС: Добре. Ти си добър творец и сякаш не ти пука, което е доста интересно.

ФРЕД: Да. Това няма значение.

АДАМУС: Да, да.

ФРЕД: Като цяло, мисля че така и трябва да бъде за да създадеш богат опит и понякога изглежда трудно, но в крайна сметка това прави опита по – богат, този физически опит.

АДАМУС: Добре. Къде би поставил живота на хората като цяло по скалата от едно до десет? Не твоя, но разглеждайки болшинството от хората.

ФРЕД: Мисля, че осем – това е оптимистично. Мисля, че всъщност е по – близо до девет, девет и половина.

АДАМУС: Интересно. Интересно. От гледна точка на цялото човечество, колко е тежък живота? Не лош – не казвам, че е лош, зъл или уродлив. Просто тежък. Добре.

ФРЕД: Тежък е.

АДАМУС: И така, ние сме някъде между осем и девет. Добре. Предаваме микрофона нататък. Това е интересно. Разбирате какво правим тук, всички ние, всички, които гледат – ние наистина създаваме история, книга, разказ.

Да, изправи се, моля.

БЕКИ: Чувствам, че някак трябва да контролирам всичко.

АДАМУС: Да. Да.

БЕКИ: Така че …

АДАМУС: Да. Защо?

БЕКИ: Не зная.

АДАМУС: До колко успяваш?

БЕКИ: Не успявам.

АДАМУС: Не успяваш!

БЕКИ: Не.

АДАМУС: Нима това не е смешно? Но ти продължаваш да го правиш.

БЕКИ: Да, продължавам да го правя.

АДАМУС: Да, да, да. Защото има – може ли да го кажа? – има вътрешен страх, че ако не контролираш, то всичко ще се разпадне.

БЕКИ: Правилно. Правилно.

АДАМУС: Добре, сега обобщи това и кажи, "Почакай секунда. Знаеш ли, аз се занимавам с това просветление, а се опитвам да го контролирам и то е като морков пред коня. Винаги се намира зад следващия завой и ми харесва да си казвам и да си вярвам, да се насилвам да вярвам в това, че вече почти съм стигнала." Така че контрола всъщност – е точно това нещо, което не те позволява да го получиш, защото какво ще стане ако спреш да контролираш? Какво ако лошата част от теб се прояви?

БЕКИ: Правилно.

АДАМУС: Да, ех! Какво ако всичко се разпадне? Тоест, ще се побъркаш; твоя контрол ще се излее върху теб самата. Ти си мислиш, "О, не! Не! Не искам това"!.

БЕКИ: Да.

АДАМУС: Така че, има страх, който те задържа, който ти пречи. Кога смяташ да престанеш да контролираш всичко?

БЕКИ: Точно сега (тя се смее).

АДАМУС: Може би, не.

БЕКИ: Добре.

АДАМУС: Може би, не (смях). Да. Боже, какъв ментален отговор беше това, ако някой го усети. Но ти мислиш за това, нали?

БЕКИ: Така е. Така е.

АДАМУС: Да, да, да. И ти мислеше за това преди две години и преди пет години и преди десет години. Аз разбира се не се опитвам да ти се карам, но ти символизираш много от хората тук и много от хората, които гледат. Ти казваш, "Трябва всичко да контролирам", а после се оправдаваш за това, казвайки, "Това е безумен свят. О, Боже! И аз съм луда в луд свят и всичко просто се разпада."

Какво трябва да се направи за успокоение на ума, за да се върнеш към равновесие?

БЕКИ: Да се разхождам.

АДАМУС: Разходка. Ти разхождаш ли се?

БЕКИ: По пътеките.

АДАМУС: Да, да. Добре. На природа.

БЕКИ: На природа, да.

АДАМУС: Да, правилно. Хареса ли ти встъпителното видео?

БЕКИ: Да.

АДАМУС: Нима не беше чудесно?

БЕКИ: Беше много красиво. Да.

АДАМУС: Да се разхождаш по пътечките и малки слънчеви кълба наоколо.

БЕКИ: Точно.

АДАМУС: И приятна музика, да. Това е хубаво, защото природата – това е първото за което Шамбра по техните думи ще им липсва, когато напуснат тази планета. Природата. Няма да им липсват мъжете, жените, децата. Не храната. Не телевизията. Нищо от изброените неща. Нито секса. Номер едно – е природата. Това говори много. Говори много. Ще поговорим за това по – късно, но благодаря.

БЕКИ: Благодаря.

АДАМУС: Благодаря. Просто вдишай дълбоко и пусни. И после наблюдавай какво ще стане. Когато го направиш, ще се появи този писклив гласец, "Не мога да пусна. Не зная как." Ето кога трябва да излезеш от тези ограничения. Да излезеш отвъд пределите им, просто казвайки, "Аз Съм Тук, на това място, където контрола е ненужен." Виж, да се опитваш да контролираш загубата на контрола от контролиращия разум, контролиращия мозък, просто няма да стане. "Добре, ще програмиране пускане на контрола" и ти просто създаваш още контрол. Затова отиваш в "Аз Съм Тук." И просто се оказваш там. "Аз – съм отвъд пределите на нуждата от самоконтрол." И тогава се оказваш там.

Още няколко … ой, забравих да те попитам. За човечеството от едно до десет, колко е тежък живота?

БЕКИ: Ммм, седем.

АДАМУС: Седем? Добре. И така, за сега се въртим около осем. Добре. Още няколко, Линда.

АДАМУС: Ти.

АДАМУС: Да.

ЛИНДА: Не, ти.

АДАМУС: Когато тя ви го подава в ръката, какво значи това за вас?

ЛИНДА: Ти вдигна ръка. Ти.

ШАМБРА 2 (жена): Не, не вдигнах.

ЛИНДА: Твърде късно (смях).

АДАМУС: Да.

ШАМБРА 2: Добре…

АДАМУС: Добре. Аз зная, че имаш какво да кажеш. Да. Така че, защо живота е тежък?

ШАМБРА 2: О, Боже. Защото винаги имаме на какво още да се учим.

АДАМУС: Ах! Или си мислите, че има на какво още да се учите.

ШАМБРА 2: За колкото и развити да се смятаме сега, понякога има места на които се чувстваме заседнали.

АДАМУС: Да. Мога ли да ви кажа нещо, на всички вас? Няма на какво повече да се учите. Съвсем, съвсем, съвсем на нищо и това е такава зависимост за ума, "Има още на какво да се уча" – било то наука, математика, духовност или още нещо, "Трябва да се науча на нещо, защото иначе нямаше да съм тук. Ако знаех повече, щях да съм там. И затова винаги има на какво да се уча." Не.

Ако преживеете още десет живота, всъщност вече на нищо няма да се научите. Вие наистина няма да имате никакъв нов опит. Ще имате същия стар опит в друга обвивка, но няма да има никакъв нов опит. И това е причината за проблема със скуката. От една страна, този живот ви е толкова омръзнал, защото вече сте били тук, преминали сте през всичко. Разбира се, можете да си купите нов малък електронен прибор, който по – рано не сте имали, но колко дълго ще трае това? Около седмица, а после ще ви омръзне, защото вече сте били там. Вече няма на какво да се учите. Добре. Какво още? Какво още прави живота труден?

ШАМБАР2: О, Боже. Хм …

АДАМУС: Какво прави твоя живот тежък?

ШАМБРА 2: Може би усещането, че съм заседнала.

АДАМУС: Усещането, че си заседнала. Добре. Защо си заседнала?

ШАМБРА 2: Търся нова работа, защото другата ми работа приключи.

АДАМУС: Да, добре. Добре. Какво се готвиш да правиш?

ШАМБРА 2: Просто ще го изпратя към вселената.

АДАМУС: Да. На вселената не и  …

ШАМБРА 2: Има ли някой там? (смее се)

АДАМУС: На вселената и е все едно. Да, да. Да. Искаш ли да работиш? Искаш ли друга работа?

ШАМБРА 2: Да!

АДАМУС: Защо?

ШАМБРА 2: Защото обичам творчеството.

АДАМУС: Добре. С какво се занимаваш?

ШАМБРА 2: Работя върху проекти, нещо като проекти на бъдещето базирани върху недвижими имоти.

АДАМУС: Аха. Еха! Звучи вълнуващо.

ШАМБРА 2: Аха.

АДАМУС: И сега, когато го правиш сама, в своята компания, правиш го по своему, какво е усещането, когато не работиш за някого?

ШАМБРА 2: Това не означава да правя всичко сама. Това означава да намирам нужните хора за сътрудничество.

АДАМУС: Добре. Да си сътрудничиш, но да бъдеш главния сътрудник, вместо някой да сътрудничи над теб (някои се смеят). Как става това?

ШАМБРА 2: Може да бъде вълнуващо, а понякога може да бъде неприятно.

АДАМУС: Да, но аз имам предвид, че ти си – шефа. Сега това е твоята компания, ти си – този, който наистина гледа в бъдещето. Ти си – интересния човек, защото вече знаеш. Ти знаеше отговорите на всички мои въпроси и те винаги минават през теб. На работа ти знаеш бъдещето повече от всеки друг, но не си позволяваш да бъдеш себе си, да бъдеш собствения си лидер.

ШАМБРА 2: Аха.

АДАМУС: Да, да. Затова вероятно няма да си намериш друга работа (тя прави гримаса). Ти може би … да! Нима това не е ужасно? "О, не! Наема!". Но тогава ти ще кажеш, "Просто ще го направя сама. Знам как да го направя. Зная как да взаимодействам със себе си, как да си взаимодействам с другите. Зная как да го направя." Така че просто го направи. Не работи за някой друг.

ШАМБРА 2: Да.

АДАМУС: Освен ако това не ти харесва. Да. Добре. Благодаря.

ШАМБРА 2: Благодаря.

АДАМУС: Благодаря. Съобщих и лоши новини, а тя ми благодари. Днес е хубав ден за планетата. Още един. Още един. Да. Здрасти.

СКОТ: Здрасти. Здрасти.

АДАМУС: Здравей.

СКОТ: Да, смятам, че хората искат живота да е тежък в известен смисъл.

АДАМУС: Да, да.

СКОТ: Благодарение на това има с какво да се занимават.

АДАМУС: Добре.

СКОТ: Затова мисля, че отчасти той е толкова тежък заради чувството за самота и изгубеност.

АДАМУС: Да, да.

СКОТ: И аз виждам, че много, също като мен и другите се опитват да изцерят чувството за самота така или иначе.

АДАМУС: Добре. Добре. И за хората по скалата от едно до десет, колко е тежък живота?

СКОТ: Зависи. Виждам някои хора, които са щастливи, почти безразсъдно щастливи.

АДАМУС: Почти тягостно.

СКОТ: Да (някои се смеят). Както и моите родители, които направиха всичко правилно и сега просто пътешестват с каравана из страната и изглежда са щастливи.

АДАМУС: Да, да.

СКОТ: А има и други хора, такива като другите членове на моето семейство, които са пълни с проблеми, които водят до следващ проблем, преодолявайки го, на секундата получаваш хубаво усещане, а после ти става скучно до смърт, докато не дойде следващия проблем и трябва да събираш сили, за да се бориш отново с проблемите.

АДАМУС: И оставяйки настрана блаженстващите мама и татко, къде по скалата от едно до десет е човечеството по труден живот?

СКОТ: Ще се съглася, че някъде към върха на скалата.

АДАМУС: Да.

СКОТ: Да, някъде към седем, осем.

АДАМУС: Добре. Добре. И просто от любопитство, колко е тежък твоя живот?

СКОТ: Всъщност ми е леко.

АДАМУС: Да, добре. Добре.

СКОТ: Да, съвсем не е тежък.

АДАМУС: Добре. Прекрасно. Благодаря. Благодаря.

СКОТ: Благодаря.

АДАМУС: И, Линда, можеш да вземеш микрофона. Благодаря.

Човешкия живот е тежък

Животът е труден. Животът е труден и всички вие почти правилно го оценихте - по моите измервания трудността на човешкия живот е някъде около 7,8 до 8, някъде в този диапазон - и това е трудно. Това е трудно. Тоест говоря не за вас. Ще говорим след малко за това, но наистина е трудно.

Можете ли да си представите, че при по - голямата част от хората, животът почти винаги е труден; това не значи, че те никога не са щастливи за известно време, защото и това се случва. Не казвам, че животът е лош, той е труден и трудният живот е свързан с такива неща, като тялото - то е един от най - големите проблеми - то боли и не само това, а после умира. И разума, сложността на разума. Някой каза, че животът е труден, защото хората не си позволяват да бъде прост и това е съвършено вярно. Разумът прави всичко много сложно. Сложността води до проблеми, трудности, а също така и вярата в това, че трябва упорито да се трудите, за да получите нещо. У много от вас е заложено в съзнанието, че трябва упорито да се трудите и вие го екстраполирахте. Прилагате го от детството си, упорито се трудите в училище, в ранната си кариера, "Трябва упорито да се трудя на тази работа" - и после прилагате това към своя духовен път, "Трябва упорито да работя, защото иначе няма да постигна никакъв напредък."

И така, човешкия живот е тежък и вашите отговори наистина бяха добри. Той е тежък заради отношенията. Той е труден заради очакванията. Той е труден, защото всеки ден трябва да ходите на работа, която не ви харесва. Тя не е изпълнена с творчество. Ден след ден се примирявате с рутината или повтарящите се движения. Търпите шефът, когото не е задължително да уважавате. Не говоря за всички, но за много живота става труден.

Това не е много добро изявление за човечеството. И както вече съм казвал миналия месец, никога не се предполагаше, че човешкият опит ще бъде тежък. Той не беше създаден за болка, но стана точно такъв. И той няма да се промени още известно време. Той няма да излезе от този шаблон на трудния живот.

Вместо това хората сутрин се събуждат и започват деня, може би на ниво пет, тоест неутрално - нито трудно, нито лесно. Те току-що са се събудили. Но може да се наблюдава как първите часове на деня бързо се покачва до шест - седем. После той малко се заравнява, а по - късно през деня той стига до осем, девет бала, а после вечерта малко се снижава. Връща се, някак спира на осем и половина.

Това е типичният живот на човека на планетата и той е труден заради физическия аспект. Той е труден заради работата, заради семейството. Деня преминава не много весело. Не чак толкова вълнуващо. Колко хора се будят сутрин и си мислят, "Започва съвършено нов ден на тази планета." Много малко. Много, много малко.

Затова те се опитват да лекуват, упояват или отричат живота си. Както съм казвал много пъти те лекуват своята тревога. А тяхната тревога просто казва, "Нещо не е наред. Нещо дявол го взел не е наред." И ако те бяха позволили на тази тревога да се прояви, тя би ги извела от обезцененото им състояние, би ги извела от рутината, която ги е впримчила в трудният живот. Но те не го правят. Те го лекуват и го заливат с алкохол, наркотици или нещо подобно - това е своего рода отрицание на самите себе си - или просто се хипнотизират, "Продължавай да живееш. Продължавай да живееш."

Планетата се оказа на много странно място, много ментално място, както често казвам. Много нечувствително, много безчувствено, наистина - в капана на ума. И искам да сведа всичко до заключението, че това е тежко съществуване и не би трябвало да е така.

Живота на Шамбра

Сега нека поговорим за вас (Адамус се усмихва). Имате съзнание, знание. Вие знаете, че някъде съществува нещо повече или си мисля, че е по - добре да кажа, тук има нещо повече. Че знаете, че съществува нещо повече, но при това продължавате да живеете труден живот; продължавате да се подписвате под фразата, "Духовността трябва да бъде форма на отрицание на човека." Налага ви се да бъдете сурови към своя ум, към тялото си и всичко останало. Както и допреди сте в този шаблон, в който се намира човешкото съзнание. Може би сте на ниво осем по скалата на трудността. Може би сте я снижили до 6,7 или някъде там, но това продължава да е тежко и всъщност не трябва да е така.

Някой може да възрази да каже, "Е, да, но докато ни се налага да си имаме работа с трафика, с другите хора, с членовете на семейството и всички останали, как да се избавим от всичко това? Как да излезем от това?". И ето тогава аз се завръщам към утвърждението: всъщност нищо няма значение. Всичко това няма значение. Нито пътешествията, нито другите хора, нито семейството, нищо няма значение. Не по отношение на ненамеса, пренебрегване. Това просто няма значение. Нищо.

Ето кога вдишвате дълбоко и преставате така усърдно да работите над всичко в живота си - и над работа, и в отношенията. Ще ви разкажа това онова за отношенията: ако наистина се трудите над тях - ще боли още повече. И някои много ще се разстроят от това утвърждение, "О! Трябва да работим над отношенията и трябва ..." Не всъщност, това е голяма глупост и ако имате партньор, който настоява за това, че е трудно и че трябва да се трудите - вероятно не е вашият човек.

Отношенията не трябва да бъдат трудни. Те трябва да бъдат чувствени. Те трябва да бъдат живи. Те трябва да бъдат свободни. Те трябва да бъдат в любящи. И ако са трудни, то вие просто сте се оказали в стария шаблон, към който отдавна сте абонирани. Защо? Защо?

Отчасти защото си мислите, че не познавате нищо по - добро. Мислите си че, точно така и трябва да правите. Проправяте си път през проблема. Работите над него. Не. Спрете. Мислите че изобилието, работата  или каквото и да било трябва да бъдат трудни, че трябва да се работи над тях. Спрете веднага.

Докато говоря, част от вас си мислят, "О, знаех това. Адамус ми го взе от устата. Знаех това." Но друга част от вас от вашият ум, притичва и казва, "Ох, но всичко ще се разпадне. Ще изгубя контрол над всичко. Трябва да се погрижиш за това." Да се погрижиш - нима това не е поредната дума, означаваща много усърдна работа от която нищо няма да излезе? "Трябва да се погрижиш за нещо. Трябва да се трудите на работа." Не, не трябва. Това е толкова стар начин на мислене, вкоренено мислене. Не трябва.

Какво става когато сте настроени за това, че всичко трябва да бъде трудно, каквото и да правите - духовност, живот, отношения каквото и да било, колата ви постоянно се чупи, това е толкова тежко - изненадан съм, че някои от вас изобщо могат да се надигнат от леглата си сутрин. Някои наистина не могат. Но когато се потапяте в това, в този слой на съзнание, който се намира в реалността, можете да го наречете вашите мисли или вашите убеждения, но това всъщност най - тънкият слой на съзнанието - ако притежавахте целия букет подсъзнание, то този би бил най - тънката клонка, но това е този слой, който стърчи казвайки, "Трябва да работим усилено" - точно той сияе и вибрира. Точно той наистина се намира в реалността. Точно той ще привлича всички енергии.

Помните ли - вие сте съзнание, светлина, магнит - и тази част, която наистина сияе, която в даден момент е активна, точно тя ще привлича енергиите, които изцяло я подкрепят, които ще я направят абсолютно реална. Следователно вашият живот ще бъде труден. Изглежда вие наричате това Закона за Привличането. Това е един вид Закон на Глупостта, защото вселената е глупава (лек смях). Когато някой от вас казва, "О, ще почакам да видя какво ще отговори вселената." Вселената е много глупава! Това е просто енергия, частици реагиращи на вашето съзнание - съзнание, което така да се каже резонира, вибрира, намира се на преден план.

Затова когато тук разговаряме и аз ви казвам, "Нека престанем да правим живота толкова труден", идва ума, една от неговите страни и казва, "Да, но какво ще правим? Трябва да ядем нещо." Престанете веднага. Пуснете това истинско знание ... знаете ли, вие бяхте съучредители на планетата - добро заглавие за вашата визитна картичка - съучредител. Планетарен съучредител (някои се смеят).

И когато казвам, че изначално животът не трябва да бъде труден, вие знаете това. Мислите си, "Дяволски вярно." Той трябваше да стане потресаващо пътешествие, чувствен, истински, много - затова няма човешка дума може би ще я измисля - дълбоко колоритен, съдържателен, весел и няма значение - всички тези думи се обединяват в едно. Не трябваше да бъде такъв и не беше замислен така. Някой по - рано спомена засядането. Хората заседнаха. Безусловно. Заседнаха в мръсотия заседнаха в старите модели.

Ако изберете това, нека започнем движението, отначало вътре в себе си, а после ще излезем на повърхността; това не трябваше да бъде трудно. Нищо. Другите хора ще разсъждават защо живота им е тежък. Имат лош съпруг, лоши родители, още някакви проблеми. Нека просто спрем всичко това сега.

Красотата и творческия замисъл на живота

Искам да останете тук. Искам да ви харесва да се събуждате сутрин. Искам да ви харесва това, което ви предлага живота. Искам да обикнете неговия замисъл и красота. Но сега, когато животът е толкова труден, това е сложно. Сложно е да отделите момент за любов към красотата на тази планета.

Трудно е да си позволите да оцените например красотата на музиката. Това е твърде сложно. Твърде сложно. Но нека прекъснем това точно сега. Нека за първи път може би от няколко милиона години да се появи поколение намиращо се не от трудната страна на живота. То да бъде от другата страна започвайки от пет и по - малко по скалата на трудност и може би в някакъв момент дори да се приближи до нулата.

Животът не трябва да е труден. Гледам трудностите, които преживявате - много от тях сами сте си създали, сами сте си ги наложили - и сами сте ги приели, без нито веднъж да ги подложите на съмнение. Нито веднъж не ги подложихте на съмнение. Животът не трябва да бъде труден. Всъщност не.

Знаете, че излизате от този стар начин на мислене; вие знаете, че сте свръх хора обединяващи в себе си божественост и човек; знаете, че се приближавате към чувството - буквално се приближавате към чувството - където можете истински да оцените красотата. Истински да оцените красотата, замисълът. Затова и дойдохте тук - за да създавате, а после да усещате.

Творческия замисъл може да бъде във всичко. Той може да бъде във вашите мисли. Вашите мисли образуват композиция. Сега мислите са в състояние на хаос, конфликт и болка. Сега в главите на хората мислите са много тежки и груби. Но вие ще разберете, че се освобождавате от това - всъщност това е един от първите признаци - когато вашите мисли изведнъж се подреждат в композиция. Някога замисляли ли сте се за това да поставите мислите си в стройна композиция? Може би не, защото вашите мисли напомнят поток несвързани и често жестоки чувства. Мислите се носят и в тях прелитат спомени - поток от спомени, а също така поток оценки и обиди насочени на първо място към вас, а после и към обкръжаващите. И тогава вие се опитвате да сдържате този поток и си мислите, "О! Не искам всички тези лоши мисли." Но те са част от синдрома на трудния живот.

И ще разберете, че започвате да си позволявате лек живот - лек във всички отношения, във всеки смисъл - когато изведнъж, надявам се скоро, изведнъж осъзнаете, "О, в мислите ми има композиция. В тях има красота."

Усетете това за миг. В главата ви се въртят толкова глупости - всъщност не в главата ви, но вие така си мислите. Въртят се всякакви глупости и всичко това прилича на бъркотия. О! Опитвате се да я подтиснете, но пуснете за миг контрола и усетете цялата картина. В нея наистина има композиция. В нея има творчество. В мислите като такива наистина има много красота: как те си взаимодействат, как изчезват в своя собствена посока, как се губят и засядат. В това има своя красота. Мисълта стига до задънена улица във вашия ум, не знае какво да прави по - натам и се побърква. В това има творчески замисъл. В това има красота. Красота.

После вие започвате да забелязвате творческия замисъл в природата. Това не са просто дървета трева и небе. Вие изведнъж разбирате вътрешната красота на природата. Природата заема първо място в списъка с това, което ще липсва на Шамбра, когато напуснат тази планета - и сте прави. Нищо не може да се сравни с красотата на природата. И в нея има творчески замисъл. В нея има цветове. В нея ... В нея има живот.

Природата е живота. Ето защо си мислите, че ще ви липсва и ще ви липсва в известна степен, но природата - това е живота. Той винаги цъфти, расте, реагира и ликува. После тя изпада в дълбок сън и умира - но на нея и е все едно, смъртта няма значение за природата, защото тя отново се възражда - във вид на природа или още нещо.

Природата е толкова красива. Когато започнете истински да я цените, изведнъж ще разберете, "Аз се спасявам от синдрома на трудния живот"; ще излезете на улицата и ще започнете не само да я виждате, ще ви се прииска да усетите нейния аромат, да бъдете вътре, в чувствената и природа.

Вие сами създадохте природата. Това е вашето огледало. Това е вашето огледало. Задачата на природата не е в това да създава кислород, газ или още нещо. Тя беше създадена за да може да видите живота, да видите себе си, енергията в движение – как енергията оживява във форма, рисунка, симетрия, красота и хаос едновременно.

Както вече беше казано, когато се окажете в тази точка на прекрасна простота и преставате всичко да усложнявате, позволявате на всичко отново да стане просто; когато спрете да натрупвате объркване, слой след слой, слой след слой и вместо това преминете към простота, тогава ще разберете, че сте се избавили от синдрома на трудния живот и му позволявате да стане лек.

Простотата представлява почти пълно противоречие на това, което учи света. Той учи на сложното, и тези, които разбират сложното – науката - тези които я разбират, се смятат за наистина умни и мъдри. Всъщност не, мъдри са тези, които могат да погледнат каквото и да било и да видят изящната простота на живота в него. Все ми е едно, че има атоми, бактерии, хромозоми и всичко останало. В известна степен това е интересно, но живота - не е наука. Науката се опитва да разбере живота, но живота - не е наука. Живота - това е творчески замисъл и красота. Ето какво е той.

Тобиас каза, "Това няма значение", с други думи не зацикляйте над глупости. Престанете така усърдно да се стараете да направите живота си по - труден и болезнен. Нищо от това няма значение, защото е точно така. И Тобиас се опитваше да ви обясни, че това няма значение, престанете да вървите по тази болезнена и трудна пътека към духовността, защото тя няма да ви заведе до там. Там можете да попаднете само чрез позволението. И това е. Вдишвайки дълбоко и позволявайки. Това е.

Зная, че ще кажете, "Но умът ми е програмиран за тези шаблони, за тези трудности, за определени действия. Не зная как да се отскубна. Не знам как да изскоча от тази въртележка, която продължава и продължава да се върти - до гадене, до абсолютна скука. Не зная как да сляза от нея." Това е още един капан на ума, на масовото съзнание и тям подобни, още един начин да кажете, "Няма да правя това."

И ето тогава вие, Аз Съм, излизате напред и казвате, "Стига ми толкова. Аз Съм Тук в лекия живот. Аз Съм." Веднага се намесва ума и казва, "О, ти просто си го измислиш", и вие ще отговорите," Правилно, ум, защото аз съм творец. Мога да си измислям всичко, което пожелая и тогава то ще се случи."

Разумът ще подскочи и ще каже, "О! Ти просто се самозалъгваш и отново ще стигнеш до задънена улица - Провал! Провал! - защото си неудачник." Тогава ще отговорите, "Аз Съм Тук. Аз Съм Тук като творец. Аз Съм Тук в своя лек живот. Не ми пука за всичко останало. Аз съм тук."

Някой може да поспори, че вие просто се самозалъгвате и е така, но реалността е такава, че когато вие го позволявате, не просто се стараете да мислите, а позволявате - "Аз Съм Тук в лекия живот" - вече няма значение дали са самозалъгвате или не, защото енергиите започват да откликват по съответстващ начин.

Вселената е глупава. Тя няма да анализира вашата психика. Тя няма да ви проверява на детектор на лъжата, "Той шегува ли се или не? Реално ли е беше това?". Това няма значение. Вселената наистина е глупава - или може би по - добре да се каже проста - и тя откликва по съответния начин.

"Едит, сега си тук, в лекия живот." Всички енергии променят старото си разположение. Те са били ето тук, на осем, на трудния живот и те разбират," Добре, сега това е "лек живот." Сега ние сме тук." Те се прегрупират. Те се прегрупират и ви служат, на Майстора.

Това е много просто. И ако започнете да го усложнявате, започнете да се занимавате с интелектуални глупости, умствено макио, започнете да анализирате, дисекции или да се съмнявате -особено да се съмнявате - тогава търпите провал и отново се оказвате на въртележката. Всъщност вие никога не сте слизали от нея. Но ако кажете като творец, "Аз Съм Тук, в лекия живот на Майстора", тогава така и ще стане. Може би можем да наречем това Основи на Енергийната Физика. Така и трябва да бъде. И това не ви се дава от вселената. Тоест енергията, разбира се идва от някъде, но това не е милостта на боговете, които са снизходителни към вас. Просто вие сте позволили. Това е. Това е всичко.

Ако започнете да усложнявате, ако отидете в социалните мрежи - не съм сигурен дали ми харесват социалните мрежи или не - но ако отидете в социалните мрежи и започнете да се опитвате да анализирате, да правите дисекции, да спорите и да се борите с другите хора, означава, че вие сте изгубили същината. Вие сте се върнали към трудния живот. Ако вие, като творец просто кажете, "Аз съм тук, в лекия живот", така и ще стане.

Това няма да промени околните. Това няма да промени целия останал свят. Те ще останат на осмица или деветка по скалата на трудността. Тази планета ще продължава да живее трудно.

Сега вие сте свободни

Причината поради която повдигам тази тема – ще разкажа по –подробно след миг - причината за това за което говорих неотдавна на ProGnost - а, че Новата Земя и Старата Земя никога, никога никога, няма да се обединят. Може би това е и лоша новина и добра новина. За тези, които обичат тази планета, които наистина са помагали за нейното създаване, това е тъжно. "О-о-о! Ние мислехме, че ще ги обединим." Това няма да стане.

Добрата новина е в това, че сега вие можете свободно да бродите из вселената (смях). Сега вие сте свободни от отговорност, от бремето за тяхното обединяване. Сега вие свободно можете да създавате свое собствено пространство. Можете да бъдете на Теос и тук едновременно.

Но ако във вашето съзнание животът трябва да бъде труден, ако не можете да се отървете от това, то ще ви бъде много трудно да бъдете едновременно на Теос и тук, да бъдете едновременно човек и божествена същност. Ето защо казвам, "Аз Съм Тук. Аз съм Майстор в своя лек живот, съществуващ с околните в техния труден живот." И това е възможно.

Малко е трудно. Ще ви бъде малко трудно – не, това ще бъде много трудно - в много отношения. Ще живеете лек живот без трудности, ще ви бъде леко със самия себе си в свят, изпълнен с осмици и деветки и ще ви се прииска да отидете и да им облекчите живота, защото си оставате духовни социални работници. Все ми е едно какво казвате, но вие не можете да избягате от себе си и тогава се опитвате да ме излъжете отново. Казвате, "Аз просто искам да помогна на този човек."

Знаете ли, върнете се в абсолютното приемане. Истинското състрадание - това е просто позволение, приемане на човека, на всички нива, неговото пътешествие, неговите проблеми и неговата сложност. Хората преживяват своите истории. Това е, и вие нямате право, нито причина да променяте тяхната истории, освен ако не са дошли и не са казали, "Имам нужда от помощ." Тогава ги попитайте три пъти, "Ти наистина ли искаш промяна?". "Е, сега само ми трябват малко пари и тогава всичко ще стане...". "Ти наистина ли искаш да се промениш?". "Е, не...". Попитайте ги три пъти наистина ли искат помощ. Ако на третият път те все още са на колене и плачат, тогава можете да се намесите.

Можете да живеете на тази планета като въплътени Майстори, разбирайки че тя живее на осмица по скалата на трудността, а вие можете да бъдете на единица или двойка, премествайки се по скалата само заради забавлението - това е относително лесно. Ще чувствате известна вина, "Боже, толкова им е трудно, а на мен толкова лесно. Пълен съм с излишна лекота, която да споделя с тях." Спрете. От това ще стане по - трудно и на вас и на тях.

Позволете си лекия живот. Това не означава, че всеки миг ще бъде лесен. Ще продължите да имате "и". Това е като, "О! Има човешка част, а има "и", но вие няма вече да я държите настрана - ще станете непринудени Майстори. Всичко ще идва леко - парите, енергията, но не винаги хората. Невинаги хората. С хората това няма да стане, с всичко останало - да. Ще бъдете сами, в дизайна на живота си, ще усещате своята красота и красотата около вас. Това е важно.

Да се върнем към това за което говорих. Калдре ми подсказва, че твърде много говоря, но нима не ви е интересно? (публиката се съгласява, някой се провиква, "Много интересно!") Добър отговор. Виждате ли колко е лесно? (Адамус се подсмихва) Да се върнем към темата.

Навлезте в сетивата си

Ако Тобиас казва, че това няма значение, аз ще ви кажа, всички вие -  навлезте в сетивата си. Навлезте в сетивата (лек смях). Бих искал това да бъде една от моите ключове фрази. "Навлезте в сетивата" има няколко значения. Първо, "Хайде де, наистина ли? Това не трябва да е трудно. Навлезте в сетивата си." Животът не трябва да е тежък. Не трябва да е тежък.

Навлезте в сетивата си относно собственото си духовно пътуване. Няма никакъв път. "Ха! Това беше шега! Събуди се." Това не е път. Ще ви разкажа за това след малко, но защо потеглихте на път? Защо се поставихте в колелото на хамстера на духовността? Харесва ли ви да го въртите? Харесва ли ви да се потите? Харесва ли ви да се трудите и вие си мислите, че вселената следи всичко, че вижда как наистина всъщност сте се трудили? На нея и е все едно. Все и е едно.

Навлезте в сетивата относно това какво енергия и кои в действителност сте вие. Вие не сте енергия. Вие сте съзнание. Вие сте - "Аз Съществувам." Навлезте в сетивата. Вие привличате енергия. Вие създавате композиция за енергията. Вашето тяло - това е енергийна композиция. Вашите мисли - това е енергийна композиция. Но вие - не сте енергия, вие - сте съзнание. Вие - сте това, което привлича енергиите и ги проектира, създава ги и ги поставя във вашата реалност. Точно вие създадохте природата, която толкова обичате, която сама по себе си представлява живота, който е композиция.

Навлезте в сетивата. Престанете да усложнявате това, което не трябва да бъде сложно. Отношенията - и често аз тук стъпвам по тънък лед, но ми харесва да ловувам под леда - и ще ви кажа, че това е една от най - дълбоките теми. Навлезте в сетивата. Ако вашите отношения не ви устройват - "Чао - Чао". На Бог му е все едно. Не сте се оженили завинаги. Не, и тук е замесена много лоша, стара карма и няма нищо страшно ако вие за кратко нараните нечии чужди чувства. Нищо страшно, нека се напие (някои се  кискат). Няма значение! Не, аз съм много сериозен за това защото, когато един се дави - това е лошо, но двама - е още по – лошо, ако разбирате на къде бия (няколко души казват, "Точно"). Точно. Те така или иначе ще се удавят. Това не се отнася за вашите съпрузи или любими. Някои от вас са много щастливи. Но ако вашите отношения или семейство не ви устройват - "Сбогом." Ще ви бъде малко самотно известно време, но това е всичко.

Отидете в сетивата за собственото си тяло, своя контрол, своите правила и това как се справяте ... отидете в чувството. Не усложнявайте, не усложнявайте. Навлезте в чувството.

Но другата страна на това изражение - това е навлезте в сетивата, в своята сетивност, която не е ограничена от зрението и слуха. Навлезете в сетивата. Ето какво наистина ще ви освободи - вашите сетива. Ето какво ще ви извади от зоопарка. Не вашите мисли, защото вие си мислите само за по - голям зоопарк с по - високи стени. Но вие - сте чувствено същество. Миналият месец аз казах, че тази година ще бъдем в сетивата, ще навлезем в своите сетива.

Разумът веднага пита, "А какви са те?". Аз отговарям, "Това няма значение." Това наистина няма значение, защото те вече съществуват. Ние няма да ги създаваме и не е нужно да ги определяме. Ние няма да създадем сетивата. Имаме за изследване 200 000, които вече съществуват. Ще създадем няколко нови, но отидете в сетивата, защото съществува друг начин на живот - извън разума, извън контрола и извън ограниченията. Отидете в сетивата. Те вече съществуват. Те вече са прекрасни и те ще ви помогнат да разберете композициите и красотата така, както разумът никога няма да може и за което не е бил предназначен.

И тук трябва да се върна към ... Но не трябва да седите тук и да си мислите, че ще започнем да активираме сетивата, защото няма да го направим. Това е просто ментално макио. Няма да правим това. Те вече съществуват. Не трябва да правим нищо, освен позволение. Навлезте в сетивата. И тогава те ще се проявят. У всички ще бъде малко по - различно, но ще се проявят. И въображението, което също е сетиво, изведнъж ще се отвори и вие ще престанете да го ограничавате. Вие казвате, "О, това са само безумни мисли." Не. Това - е сетивото въображение.

Сетивото - това е начин за възприемане на реалността. Ето какво е. Това е друга перспектива за възприемане на реалността.

Когато вие отваряте сетивото въображение, се променя перспективата на реалността. Реалността изведнъж става не толкова тежка. Реалността изведнъж става не толкова ограничена. Реалността изведнъж става почти близка до Фантазия, до приказка и ума казва, "Ти просто си измисляш това." "Дяволски си прав, ум, така е защото аз съм творец и аз позволявам." Това е въображението.

Сънищата. Сънищата - това е още едно сетиво. Това не са нощни разходки на ума, защото вие не можете да измисляте тези глупости с обикновения разум (лек смях). Това е друг начин за възприемане на реалността. Както Калдре написа в своя разказ - той иска да го похваля - сънищата представляват начин да видите продължение на своите истории - било то от минали животи или отношения, които сте имали преди много години и които вече нямате. Вие сте ги пуснали. А историята продължава и тя е прекрасна. В сънищата има замисъл и сънищата - са сетиво за възприемане.

Сънищата - не са някакви безумни мисли заради това, че вечерта сте преяли с пеперони и вашия ум се е побъркал. Това не е така. Те са значими. Те - са част от вас. До голяма степен те не се опитват да ви кажат нещо. Това не са някакви големи тайни. Това са продължаващи истории. И както много от вас знаят, в последно време имате безумни сънища, големи сънища, защото преминавате в сетивото, сетивото на съновиденията. По - рано някои не запомняха своите сънища. Сега започнаха да ги помня и искат отново да престанат (лек смях). Това е начин за възприятие.

Ще поговорим още за това как да управлявате сънищата си. Кои от тях искате да видите? Те приличат на каналите в съвременните телевизори; кой искате да гледате? До сега сънят просто някак се появяваше сам и ние ще поговорим подробно за това как ги възприемате вие.

Но искам да поговорим за едно важно сетиво, докато навлизаме в сетивата. Това ми харесва -навлизаме в сетивата. Това е като, "Спри това, разум! Престани да бъдеш толкова глупав. Навлез в сетивото. Отвори се."

Малко ще сменя темата.

Какво в действителност става

Наскоро през януари ние направихме голям скок и той беше много уместен, защото сега на планетата стават много промени. Така че ние усилихме тези промени. Не, стават всички тези неща, чух че резонанса на Шуман е станал до най - високото си ниво и всичко се променя и имаме политическа драма. Знаете, сега всичко се променя. Еха!

И докато там (сочи с ръка в едната посока) всичко се променя, докато Земята преживява големи промени, разсейвания и разделение и докато трудността на живота е повишена до деветка, ние стоим тук (преминава в другата част на сцената) като свръх хора. Те там се занимават със своите неща - правилни или неправилни, няма значение - защото ние тук, ние сме трансхуманисти. Ние правим това не е с помощта на изкуствен разум или нещо подобно, защото всичко това е просто опит да се подражава на ума. Ние тук навлизаме в сетивата. Ето това е трансхуманизъм. Това означава да позволиш нещо, което вече съществува. Това значи да пуснеш всички прегради и да свалиш защитата. Ние сме тук.

И така, януари беше много подходящ месец, след дългоочакваното обединяване на ProGnost и "Раната на Адам" изненадващо те наистина бяха за едно и също нещо. От имената им не бихте си помислили така. Бихте си казали, "Каква е връзката между Травмата на Адам и ProGnost?". Директна. Най - директната.

В ProGnost аз говорих за това, че Новата Земя и Старата Земя няма да се обединят. Говорих за това, че Новата Земя съществува. Тя се намира в нефизическото пространство, но някои могат да я възприемат физически. Те гледат Слънчевата система и виждат гравитационна сила. Те не виждат планета, но виждаш гравитацията. И бидейки умни и мислещи същества, те си казват, "Значи там трябва да има планета. Ние просто не я виждаме, защото тя се крие зад, Уран, зад слънцето или още някъде." (лек смях, Линда гледа осъдително, защото Адамус произнася Уран на части, което може да се преведе - "Ur - anus" - "твоя - анус"). Не аз съм давал имената на планетите.

Те казват, "Тя се крие зад нещо." Хайде де! Хайде де! Винаги ми е харесвало как науката се опитва да обоснове своите изводи чрез всякакви глупости (смях). Те виждат гравитационния ефект и предполагат, че той е предизвикан от плътна материя. Но те не разбират динамиката на гравитацията.

Гравитацията - това е просто реакция на съзнанието. Времето и пространството се движат през съзнанието и това създава така наречената материя. Но това няма значение. Това няма ... (лек смях; Адамус използва игра на думи от израза "it dosen't matter" - това няма значение - думата "matter" отделно може да се преведе като "материя"). Това не е задължително материя.

И те я наричат Планетата Х, Деветата планета, Нибиру и така нататък и тям подобни. Не. Това, което те виждат - това е гравитацията на Новата Земя. И всъщност нейната гравитация е по -силна от гравитацията на тази планета. Но гравитацията не е задължително да придърпва всичко надолу или да свива. Гравитацията може да привлича всичко. Гравитацията може да привлича енергия. Гравитацията - това е такъв поток, в който могат да се движат енергиите, създавайки реалност. Те виждат Новата Земя, а не Планетата Х или още нещо.

И така, в ProGnost аз говорих за Теос и в общи линии казах, "Старата и Новата Земя няма да се обединят" и това е лоша новина за множество хора. Но това е добра новина, защото Теос е част от пространството на Новата Земя, той е много, много реален и - и - той е тук.

Те предполагат, че гравитацията която виждат, гледайки през своите прибори идва от далечния радиус на Слънчевата система, защото - опитвам се да го предам правилно чрез Калдре - защото тяхната система от убеждения създава реалност, в която тя се намира някъде далеч. Те не могат да повярват, че тя се намира точно тук. Не могат. И тяхната вяра създава реалност. И когато за тях тя е някъде там в същото време, тя е точно тук. Гравитацията, която виждат те на милиони, трилиони километри от тук, я няма там. Това е само тяхното възприятие - това е начина по който се възприема реалността чрез зрението и ума. Но аз се увлякох.

Истинската история, е че вие сте дошли тук, в този живот поради много причини - за реализация. Дойдохте тук за интеграция, да повлияете - това е по - добрата дума - да повлияете на всичките си истории. Вие, това, което възприемате като човешкото аз, което в действителност е много повече, вие дойдохте тук за да повлияете на всяка история. Мисля че Тобиас преди много време го каза, вие сте назначени за възнасящ на всичките си минали и всичките си бъдещи животи.

Вие ще промените историите, в които сте заседнали или сте се отклонили в странни посоки, и самата работа, която сега вършите вътре в себе си, позволението, просветлението, променят всяка история, всеки минал живот. Това не е линейно развитие на събитията, започващо преди осем живота, когато сте започнали да изучавате мистика, а след това седмия живот, когато малко сте напреднали, после шестия живот, когато сте медитирали, после петия живот, когато сте били изгонени от Школите на Мистериите и четвъртия живот ... Това не е така.

Всяка история, всеки минал живот, всеки аспект се просветлява заедно с вас ... заедно с вас. Така че, този живот, да кажем преди дванадесет живота, когато вие сте били просто жалък човек -  и единадесети, и десети живот - този живот, в който сте били просто варвари, войни и сте всявали хаос из цяла Европа - всъщност се просветлява, всъщност променя своята история. И бъдещият живот, който може потенциално да се случи след четири въплъщения, намирайки се на границата на самоубийството, в който не можете да се справите със себе си - сега също се просветлява. Това се случва във всички животи, едновременно. Това не е постепенен напредък, в който вие работите, работите, достигате до 18 - то измерение и тогава се просветлявате. Не.

Сега вие сякаш се намирате в центъра на Слънчевата система. Вие - сте Слънцето. Вие сте този, който позволява просветлението и когато го правите, то навлиза във всяка, без изключение във всяка ваша история - в сънищата ви, в човешкият ви живот, в ангелските сфери, навсякъде. И понякога се чудите, защо е толкова трудно.

Между другото, това е истинският отговор. Защо живота е толкова труден? "Защото аз нося това бреме, гравитацията на всички мои истории. Те са ме назначили."

Те са ви назначили - своего рода съвместно решение - те са ви назначили. Те някак са създали вас, но вие сте създали тях.  Можете да променяте местата си, но са избрали вас. Вие - сте определен за позволяващ (лек смях). Вие сте позволяващият. Вие сте този, който позволява, а после това се разпространява към всички.

Те не можеха да го разберат. Техните истории продължават нанякъде, развиват се. Въпреки това, че са мъртви, техните истории продължават - на тази планета или още някъде. Но всички тези истории се развиват нанякъде. Те не знаят как да завършат историята. Всички те са заблудени. Някои от тях обичат своята история, а някои са съвсем изгубени и искат да я приключат, но не знаят как. Те крещят, "Как да променим историята?"

Да навлезете в този живот. Ето защо сте дошли тук, това е една от причините. "Добре, ще дойда в този живот и ще обединя всичко. Ще интегрирам. Ще стана този, който ще позволи това, което и така ще стане по естествен начин. Ще стана портал за всички свои минали, бъдещи и всички останали животи, за всички истории, случващи се тук и някъде там. Ще стана такъв." Това е голямо бреме. Това е огромно бреме. И оттогава нататък вие се опитвате да разберете, "Как да го направя?". Мислехте, че работата е само във вас. О, не е така. Ето защо животът ви е труден.

Това е почти непоносимо, както показва моя собствен опит. Когато осъзнавате, "Всички вие избрахте мен да го направя за вас?! (лек  смях). Наистина ли?! Наистина ли?!". И тогава вдишвате дълбоко и си спомняте - навлезте в сетивата. Буквално и преносно - навлезете в сетивата.

Първо, ще се запитате, "Но как да направя това? Какво ще стане, ако не им се хареса? О!" Има един - единствен начин - единствен - и това е Позволението. Това е. Вие позволявате. Позволявате това, което ще стане по естествен начин. Интеграция, еволюция, превръщането -вие просто го позволявате. Това е всичко необходимо. Това е много лесна работа. Просто да позволиш. Как да позволите? (Адамус застава в отпусната поза и си подсвирква; лек смях). Това е! А после се наслаждавайте на живота. Отидете на риба. По - добре риболов, отколкото бурна дейност. Или отидете да седнете на пейката в парка или правете нещо друго. Отидете на боулинг или още някъде, а после, малко позволете. Да позволиш - означава просто да вдишаш дълбоко. Това е позволението.

Сияйните вълни на позволението ще навлязат във всеки живот, във всяка история. Това не са само животите, има истории в животите, които придобиват собствен живот, които продължават в другите сфери. Навлезте в сетивата. Навлезте в простотата, но още и в своите сетива - в сетивото въображение, сетивото сън ... а сега ще се върна към това на което бяхме спрели.

В ProGnost аз казах, че обединяването на Старата и Новата Земя няма да се случи по една проста причина. Не защото хората на Земята са лоши, а защото - всъщност вината е ваша (лек  смях) - защото тук не е безопасно да изпитвате истинска любов. Вие не можете да го направите и го знаете.

Любов

Дойдохте в този живот, като бих казал, обозначени за възнасящ. Но също така дойдохте в този живот защото ... разбирате ли, любовта - това е сетиво. Тя съвсем не прилича на зрението, слуха и тям подобните, но тя е сетиво. Любовта - това е начин за възприятие на реалността. Следователно е сетиво.

Любовта не съществуваше, докато не беше открита на тази планета - или осъзната или създадена - както и да го наречете. Тя не произлиза от Бог. Тя не произлиза от ангелите. Тези ангели, които никога не са били тук, не знаят и не притежават сетивото любов. Тя беше създадена тук. Вие обичахте и бяхте обичани. Но съществува да кажем така - последна граница на любовта, заради която дойдохте тук. Това е истинската причина, истинската, истинската причина - или бих казал, че това е най - личната причина. И в някакъв момент в този живот, съвсем наскоро вие разбрахте, че тук не е достатъчно безопасно, защото с хората е трудно. Те живеят тежък живот.

Тъй като тук не е достатъчно безопасно - за следващото ниво на любовта, което вие толкова силно желаете да усетите, което толкова силно желаете да преживеете в своя живот тук, не е безопасно. То е твърде чувствено. Чувствено - както чувствено така и сетивно, от думата сетиво. Това е сетиво.

Енергиите тук са толкова груби, ако не ги уравновесяваше Теос, те биха ви атакували. Това не е задължително да са хора - те биха могли да бъдат - но енергиите биха ви атакували. Живота е толкова груб, а истинската любов притежава такава чувствена красота и замисъл - не тази любов, която сте изпитвали в ранните си години, това беше голяма любов, но аз говоря за чиста любов - налагането един над друг, дисбалансът между двамата ще предизвика грубостта на човешкия живот и буквално ще атакува чувствената, истинска любов. Затова беше създаден Теос, за тези, които искат да изпитат следващото ниво на любовта. И това не е любов към съседското момче или към мъжа, с когото имаш роман в последните няколко години - няма да споменавам името ти (лек  смях). Това не е ... ти си  знаеш (гледа към камерата). Разбра ме (силен смях). Обещах да не говоря.

Това е стара любов. Всички вие сте я усещали. Били сте там. Тя ви е омръзнала. Опитахте. Опитахте се да я възродите сексуално и нищо не излезе. Знаете, че сте дошли тук за да изпитате чувството на истинска любов.

Сега хората не могат да го усетят. Как да изпитате толкова дълбока, всепоглъщаща, всеобхватна любов - как да я изпитате в свят, който все още живее труден живот? Затова двете планети няма да се обединят. Затова се появи Теос, пространство за преживяване на любовта и Земята и вие на Земята и затова те са заедно, но и не са. Те са на две различни нива на способност да усещат живота, да усещат красотата на живота. И двете са тук, но не са заедно.

И точно след това, едва наскоро успяхме да запишем "Травмата на Адам" ("Травмата на Адам" ще излезе на 14 февруари 2017 година). В "Травмата на Адам" се говори за любовта. Това е история за любовта между Адам и Изида, които представляват просто женския и мъжкия аспект вътре във вас. И "Травмата на Адам" - това е разказ за великата любов. Разказ за чувството на срам на Изида, а после за великата любов, която те откриха заедно тук на Земята.

Няма да се задълбочавам в тази история, без излишни думи се разбира, че между тях имаше съвършено прекрасна връзка. Изида се стремеше към любов, тя искаше ... позволете ми да го кажа по друг начин. Изида, женският аспект иска да преживее истинска любов, в същото време в което Адам влюбеният в Изида, я охранява. Адам пази пространството, поддържа равновесието на Земята, където живеете вие, където е вашето тяло, в същото време, в което Изида потегля в търсене на истинската любов, към място наречено Теос. 

Какво ще се случи след това? По натам - истинска любов.

Няма да говоря твърде много за това сега, защото искам вие сами да го изпитате, но също така искам да разберете какво се случва - защо усещате това, което усещате, защо често това ви се струва като безумие, защо не разбирате какво се случва вътре във вас, защо всичко се преобръща с главата надолу. Не е така. Ние се движим твърде бързо. Не се движим много бавно. Движим се както трябва. Това е прекрасно и всички вие просто трябва да навлезете в сетивата.

Сетивото любов – мераб

Искам да завърша този ден с мераб и да позволим на всичко това да попие. Аз ви разсеях, надявам се, че ви разказах нещо интересно, че внесох яснота за това какво в действителност се случва в живота ви. Нека сега да интегрираме всичко.

(музиката започва да свири)

Разбира се, произнесох много думи и нито една от тях няма особено значение. Важното е това, че вие сте тук и позволявате.

Усърдната работа, строгото отношение към себе си - нека вдишаме дълбоко и просто пуснем това.

Какъв чудесен живот! Какъв живот.

(пауза)

Нека сега вдишаме дълбоко и просто да преминем към сетивата, тоест няма да усложняваме нищо. Нека всичко остане съвсем просто.

Нека точно сега преминем към сетивата - вашите сетива. През цялото време говорим за тях, може би ви е омръзнало от това, но сетивото зрение, слух и дори мисълта - всичко това са сетива. Това е което ви дава перспектива, поглед върху живота, върху реалността.

Но сега е моментът в който вие позволявате сетивата да се отворят по естествен начин.

Има такива прекрасни сетива. Сетивото въображение - това е начин за възприемане на реалността.

Сетивото сън - сега сънищата ви дават такова чувство за интеграция на всички ваши истории; чувството как вашите истории, вашите минали, вашите бъдещи животи и всички други животи стигат до реализация - всички едновременно.

Когато позволявате всички персонажи от вашата велика книга на живота стигат до реализация. Представете си тази велика книга - с хиляди истории, хиляди глави - и тези глави, тези истории продължават и продължават. Те не свършват. Но вие позволявате и всичко се променя. Благодарение на това всички истории се интегрират.

Може да се каже, че вие - сте отговорът, който всички търсехте.

Вие - сте отговорът, който те търсеха. И помнете само едно - трябва просто да позволиш това, което се случва по естествен начин - Аз Съм.

Най – доброто, което може да направите за тях и за себе си - е просто да се отпуснете в своето просветление.

Отпуснете се в лекия живот, хубавия живот, простия живот.

Просто се отпуснете в красотата, в творческия замисъл на своето Аз.

(пауза)

Когато се отпускате - може би бихте казали, се доверявате на себе си - всички сетива, всички чувствени части от вас се отварят.

И сетивото любов е сред тях, може би най - голямото.

Има една история, най - близката и скъпа за вас – вие, в този живот. Имали сте други животи, други истории и може да ги усетите, можете да ги почувствате. Те кръжат наоколо. Но има една история, едно сетиво, което в действителност ви накара да се върнете: Любовта.

Сега, позволете си да почувствате общата връзка, обединяваща ви с другите истории. Всички минали и бъдещи животи.

(пауза)

Нима това не са също така любовни истории? Създаването на сетивото любов ... усещането за любов ... Вие преживяхте възходите на любовта и нейната дълбочина.

Не е чудно, че всички тези истории, всички минали и дори бъдещи животи, всички ваши фасети се обединява в едно: Любовта.

Но вие, в това въплъщение казахте, "Сега искам истинска любов – по - дълбока от тази която са изпитвали някога моите фасети и аспекти, по - дълбока от всички останали истории." Тези истории продължават да се разиграват, превъртат и разгръщат, но вие казвате, "Точно това е животът. Този живот е за мен - любовта."

Просветлението - не е най - важното, то е добро разсейване. И възнесението - не е най - важното, то е духовно макио.

Вие навлязохте в този живот, през майчината утроба, за да преживеете най - великия и най -  чистият опит на любовта ... За да утолите жаждата си за любов. Точно заради това.

(пауза)

Любовта към детето - е прекрасна. Любовта към друг човек, към мъж или жена - е грандиозна. Но те бледнеят в сравнение със следващото осъзнаване на любовта.

Ето защо дойдохте в този живот.

Затова създадохте Теос - за да я направите възможна, когато дойде това мъчително разбиране, че любовта която вие толкова искахте стана невъзможна на Старата Земя. Би отнело твърде много време - твърде много - за да се интегрират.

Ето защо Старата Земя и Новата Земя не се обединяват. Затова Теос стана вашето безопасно пространство. Той също се намира тук, сега.

Затова беше създаден Теос – най - безопасното от всички възможни пространства - за да може да си позволите любовта.

(пауза)

Това е едно от ... това е първото и последното, което искате да направите в този живот.

Няма да намерите пътя за там в своя ум - не можете да го разберете, не можете да го признаете. Просто го позволете. Просто, просто позволете.

(пауза)

Вдишайте дълбоко и ви моля просто да усетите създаденото от вас безопасно пространство ... в което можете да разиграете следващия опит, акта на истинска любов. Безопасно пространство, сцена, декор - и вие.

Моля, не се опитвайте твърде да забързвате или да забавяте.

Разберете, в позволението не е нужен контрол. Не е нужно да се опитвате да командвате, да увеличавате или намалявате скоростта. Просто позволете. И тогава любовта ще дойде при вас.

Тя няма да изглежда като висок, тъмнокос, симпатичен мъж или прекрасна жена. Не, тя ще бъде различна. Това няма да бъде някой с когото да можете сутрин да закусите, да легнете в леглото и уютно да се прегърнете през нощта. Не. Всичко това също е любов, но тази любов е съвсем друга. Съвсем, съвсем различна.

Вдишай дълбоко скъпи човеко, скъпи Майсторе и просто позволи. И тогава тя ще дойде при теб.

Това е толкова лесно. Толкова е лесно.

Вдишайте дълбоко.

(музиката затихва)

Синхронизацията на всичко, което правим тук е толкова прекрасна. Каква композиция - композиция от време, енергия и съзнание.

Нека вдишаме дълбоко. Ах! Сега се случи много. Това беше добър мераб. Защото вие позволихте да стане такъв.

Нека вдишаме дълбоко и да се върнем към това, с което започнахме - прост, лек живот и живот в такава любов, която стана причина за това да се върнете в този живот.

Нека вдишаме дълбоко и какво казваме в заключение?

АДАМУС И ПУБЛИКАТА: Всичко е наред в цялото творение.

АДАМУС: Благодаря ви приятели мои. Благодаря (публиката аплодира).