BIBOR KÖR (CRIMSON CIRCLE) ANYAGOK
“Sétálj tovább - A Hatalommentes élet” Sorozat
4. SHOUD – A főszerepben: ADAMUS, Geoffrey Hoppe csatornázásában
Elhangzott a Bíbor Körben
2015. december 5-én
www.crimsoncircle.com
Vagyok, Aki Vagyok, Adamus professzor, Dickens, Saint-Germain. (A közönség éljenez és tapsol)
Drága Shaumbra, üdvözöllek benneteket ezen a magasan energetizált összejövetelen. Mindannyiótokat üdvözöllek, akik online néztek minket, akik összegyűltetek a mai napon. Á!
Szép, csinos, érdekes, elképesztő kosztümök. (a közönségből sokan viselnek karácsonyi jelmezeket) Van abban valami, amikor így jelmezbe öltöztök. Olyankor megváltozik a tipikus rutinotok, és ettől egy kicsit másképpen érzitek magatokat. És ez tulajdonképpen megváltoztatja a sejteket a testetekben. Igen, és az elmétekre is hatással van. Új lehetőségekre nyitja meg. De a testetek sejtjei…(Adamus leáll, mert meglátja Sart-ot, aki nőnek öltözött. A közönség nevet) – Nos, igen. Sok új lehetőségre nyílik meg. Elnézést asszonyom, de melyik WC-t használta a szünetben? (még több nevetés)
SART: Nem emlékszem.
ADAMUS: Nem emlékszel. Köszönöm a vaníliás kávémat. (mondja Sandrának) Kaphatnék bele egy kis kávélikőrt is?
LINDA: Nem.
SANDRA: Nem.
ADAMUS: Pedig szerintem szükségem lesz rá. Ó, hm. (a közönség nevet)
Üdvözöllek benneteket drága Shaumbra. Igen, amikor jelmezbe öltöztök, akkor egy kicsit másképpen érzitek magatokat, ahogy ezt Sart is elmondhatja nektek. (nevetés) Az, akkor minden sejtedre hatással van. Többé nem vagy lekorlátozva arra, hogy mondjuk csak a régi, megszokott maszkulin sejtjeid legyenek. Mind a kettővel rendelkezel. Nem érzed magad kicsit könnyedebbnek ebben a cipőben? (Sart bólint) Igen, igen! Ó, igen, igen! (Adamus nevet)
Shaumbra, most egy pillanatra álljunk meg, mert el szeretném mondani, hogy mennyivel jobban érzem magam ebben az öltözékben, mint Cauldre szokásos ruhájában. (Adamus Dickens korabeli jelmezbe öltözött)
EDITH: Remekül nézel ki!
ADAMUS: Köszönöm. Köszönöm, mint mindig. (kisebb nevetések) Az utolsó életemet kalappal a fejemen éltem le. Na, nem ezekben a baseball típusúakban, hanem egy úriember kalapjában, cilinderben. Na, igen. A bot Cauldre-nek kell. Az évek során kicsit fel kell ide segíteni. (nevetés) Most azt szeretném, ha éreznétek az itt lévő energiát.
Itt vagyunk, 2015. december 5-én. Összegyűltünk itt egy nagyon gyorsan változó világban. Ma erről fogunk beszélni. Ez a szabványa, a vezérfonala a bolygó új spiritualitásának. Ez nem a New Age. Mert a New Age-ben mindenki körben ülne vagy térdelne, vagy mit tudom én, és sokkal több lenne az ájtatosság, a komolyság. Nem lenne sok nevetés. És ez semmilyen értelemben sem a katolikus egyház. Képzeljétek csak el, mi történne, ha ezekben a jelmezekben mennétek el a katolikus egyházba. (nevetések)
SART: Ott engem kiközösítenének. (Adamus nevet)
LINDA: Ijesztő lenne.
ADAMUS: Azonnal pappá avatnának.
LINDA: Óóó!!!! Óóóó!!!! (a közönség nevet és tapsol) Óóó!!!
ADAMUS: Ahogy már mondtam – amennyiben érzitek ezt – ez itt az új példa – és még csak nem is spirituális. Ez egyszerűen csak tudatosság, és ti elég őrültek vagytok ahhoz, hogy ebben úttörők legyetek. Ti vagytok azok, akik kiléptek és túlléptek a régin.
Kell ehhez egy kis őrültség, vagy talán sok őrültség. Sok humor kell hozzá. Nagyon sok humor kell ehhez. Nagyon jó kis egyensúlyt teremt bennetek, amikor képesek vagytok áttörni a normákon. Ó, és ez mennyire a normák világa!
Tehát itt vagyunk ma, és ez itt egyértelműen nem egy mecset, és nem érdekel, ha ez neked nem tetszik. (Adamus ezt a kamerába mondja, és közben nevet) Majd elmesélem ezt Mohamednek, ha továbbra is így imádkozol itt nekem. (Lindának elakad a lélegzete)
LINDA: Kussoljál!
ADAMUS: Ismerem őt, elég jó barátom. A Felemelkedett Mesterek Klubjának a tagja. Tényleg.
Tehát képesek vagytok nevetni, képesek vagytok élni, képesek vagytok a túllépésre, és ez az, amit annyira szeretek a veletek való munkában, a veletek töltött időmben.
Ma el fogunk fogyasztani egy négy fogásos Adamus ételt…
LINDA: Ó!
ADAMUS: Tudati ételt. Igen. Az első fogás, az előétel egy pár nagyon fontos kérdés lesz a közönség részvételével. Készüljetek fel ma a mikrofonra. Edith, miért forogtak a szemeid? (nevetések)
LINDA: Hm?
ADAMUS: Láttam, ahogy forgatod a szemed – Edith! Kérlek, tedd meg újra! A kamera rajtad van.
EDITH: Ó, hát belement egy bogár a szemembe! (nevetés)
ADAMUS: Ó, valami más ment bele a szemedbe! (még nagyobb nevetés, a közönség reakciója:- Ó!) Az agyad, egyértelműen! Egyértelműen! Remekül nézel ki kedvesem!
EDITH: Köszönöm.
ADAMUS: Igen. Tényleg remekül nézel ki. Fiatalabbnak tűnsz. Nem tűnsz olyan terheltnek. Edith – te egy nagy rock sztár vagy az egész világon. – Na, tessék! Már megint azt csinálja. (nevetés) Elég nagy rock sztár vagy az egész világon. Az emberek azt figyelik – hogy van Edith ebben a hónapban? Hogy dumál vissza Adamusnak? - Olyan, mintha az a teher eltűnt volna? Mi ez?
LINDA: Várj! Kéred a mikrofont?
ADAMUS: Igen, igen, a mikrofont.
EDITH: Én csak….ó.
LINDA: Várj!
ADAMUS: Ez itt Edith pillanata.
EDITH: Kösz.
ADAMUS: Egy nap egy egész filmet fogunk erről készíteni – Edith pillanatai címmel. (nevetések) Mi történt ma a szemeddel? Mi van a szemeddel? A szemeid egyfolytában forognak – mmm-mmm-mmm – pontosan így. (Adamus forgatja a szemeit) Szóval Edith, mi a helyzet? Fiatalabbnak nézel ki.
EDITH: Egyszerűen csak jobban érzem magam magammal, és annyira szeretem magam, hogy nem tudom megállni, hogy ne forgassam a szemem. (nevet)
ADAMUS: De miért nézel ki kicsit fiatalabbnak, kevésbé terheltnek, mint máskor?
EDITH: Hát azért, mert fiatalabb vagyok!
ADAMUS: Jó. Történt valami a biológiáddal?
EDITH: Természetesen, hiszen mindig egészséges.
ADAMUS: Mindig egészséges.
EDITH: Igen.
ADAMUS: Hm.
EDITH: Az.
ADAMUS: Mostanában kicsit jobb lett. De erre még később visszatérünk. Köszönöm.
Az első fogás során kérdezni fogok a közönségtől, tehát erre készüljetek fel, mert bármelyikőtök megkaphatja a mikrofont bármikor. Ezt soha nem lehet tudni, amikor Grinch itt van a teremben, és nála van a mikrofon. (Linda Grinch-nek öltözött) Akár most vagy itt először, akár már régi motoros vagy, ahogy ezt mondani szokták – ma megkaphatod a mikrofont. Hm.
A második fogás egy megbeszélés, megfigyelés, egy előadás lesz, amikor is behozzuk a tisztánlátást. A harmadik fogás egy személyes merabh lesz a fantázia birodalmába, az elmén túlra. Igen. A negyedik fogás…(valaki azt kérdezi: - Vagy inkább az elmén kívül?) – Nos, az elmén kívül. Nos, inkább a testen kívül. Az elméről nem tudom.
A negyedik fogás legyen meglepetés, és majd később határozom meg. (valaki azt mondja: - Ó!) –Ó! Igen. Ez olyan izgalmas! Izgalmas, izgalmas.
 
Első kérdés
Tehát indul az első kérdés. Grinch, készen állsz a mikrofonnal?
LINDA: Ó, igen, igen.
ADAMUS: Az első kérdés a következő: - A naptári év végén vagyunk, ami mindig egy remek időszak arra, hogy összegezd ezt az évet saját magad számára, és megnézd, hozol-e bármilyen új fogadalmat – amit én személyes hazugságnak hívok – tehát, hogy hozol-e bármilyen fogadalmat a következő évre vonatkozóan? A kérdés tehát az, hogy ebben az évben, 2015-ben, az egytől tízig terjedő skálán, ahol a tíz jelenti a legtöbbet, a legjobbat az egy pedig a legkevesebbet, a legrosszabbat – mennyire tudtál természetes lenni? Mennyire voltál képes megengedő lenni? Mennyire maradtál kívül az összes mentális zűrzavaron, és mennyire engedted meg, hogy ez a megvilágosodásnak nevezett dolog természetesen eljöjjön a testedbe és az elmédbe?
Tetszik nekem ez a bot.
LINDA: Igen, azt látjuk.
ADAMUS: Az egytől tízig terjedő skálán mennyire voltál természetes 2015-ben?
Most ebbe érezzetek bele! Mennyire voltál természetes? Hm.
Oké. Linda, készen állunk a mikrofonnal. (Adamus a kávéja után nyúl, és közben feldönt egy gyertyát az asztalon) Hoppá! (valaki azt mondja: Ó, a szarba! – és a többiek nevetnek) Köszönöm. Ez egy varázs gyertya. Soha nem alszik ki. Igen.
SAM: Hat.
ADAMUS: Hat.
SAM: Hat.
ADAMUS: Ez egy inspiráló szám?
SAM: Lehetne.
ADAMUS: Lehetne.
SAM: Miért is ne lehetne?
ADAMUS: Igen, igen.
SAM: Ez egy nagyszerű szám.
ADAMUS: Igen, egy nagyszerű szám, úgy értem, ha tavaly év végén megkérdeztem volna, hogy mennyire leszel természetes, és mennyire fogod megengedni, hogy a dolgok eljöjjenek hozzád, és mennyire engeded be a megvilágosodásodat a testedbe, az elmédbe, akkor boldog lettél volna a hattal?
SAM: Hát nem lettem volna szuper elégedett a hattal. Valószínűleg nem.
ADAMUS: Igen, nem lettél volna szuper elégedett. Oké. És jövőre, 2016-ban mire vágysz ugyanezen a skálán?
SAM: Egyszerűen csak hagyni fogom, hogy olyan legyen, amilyen.
ADAMUS: Ez tíznek hangzik számomra. (nevetnek) Természetesen. Jó, és most szeretnék itt veled egy kicsit beszélgetni. (nevetések)
SAM: Rendben.
ADAMUS: Azt látom, hogy megállsz, elindulsz, megállsz, elindulsz, gondolkozol, visszaesel, gondolkozol, bajba kerülsz….
SAM: Aha.
ADAMUS:…majd ellazulsz, és akkor a dolgok megérkeznek. Észrevetted ezt a mintát?
SAM: Igen, igen. ADAMUS: Igen, igen.
ADAMUS: És ma hogy állsz ezzel a mintával?
SAM: Szerintem a visszaesésnél, és annál, amit az előbb felsoroltál.
ADAMUS: Amit felsoroltam. Oké.
SAM: Ma messze vagyok.
ADAMUS: És mit fogsz tenni azért, hogy természetesebb tudj lenni ebben az egészben?
SAM: Úgy értem, ha megint gondolkozni kezdek, az megint csak visszaránt abba a hurokba.
ADAMUS: Mondhatni.
SAM: Igen.
ADAMUS: Mondhatni.
SAM: Tehát nem tudom, hogy létezik-e jó válasz ennek tudására.
ADAMUS: Abba fogod hagyni a gondolkodást?
SAM: Hogy abba fogom-e hagyni a gondolkodást?
ADAMUS: Igen, igen.
SAM: Ez nem valószínű.
ADAMUS: Nem valószínű. Nagyon nem valószínű. Oké.
SAM: Igen.
ADAMUS: Jó. Oké. Köszönöm.
SAM: Igen.
ADAMUS: Következő. Hol állsz az egytől tízig terjedő skálán azzal, hogy megengedd a megvilágosodásodat a testedben, az elmédben, és hogy minden természetesen eljöjjön hozzád?
CHERYL: Hetet mondanék.
ADAMUS: Hetet! Egy kicsikét jobb, mint Sam esetében. Jó. Boldog vagy ezzel?
Szerintem tudjuk a választ.
CHERYL: Természetesen jobban szeretném, ha most azonnal megvilágosodnék és minden…
ADAMUS: Igen. Nos, ez megtörténhet.
CHERYL: Oké, akkor most azonnal ezt választom.
ADAMUS: Oké, de meg is tudod azt engedni? Á!
CHERYL: Igen!
ADAMUS: Akkor itt most álljunk is meg – „Ezt választom.”Jó. Tudom, hogy mindannyian ezt választjátok, de meg is tudjátok ezt engedni?
CHERYL: Szerintem igen.
ADAMUS: Hát ez nem volt túl…
CHERYL: Nem hangzott túl lelkesen, ugye? (nevet)
ADAMUS: Nem. Nos, nem, nem, nem, nem, nem! Nem. Mindannyian ezt választottátok, ezért ez meg fog történni. És ami ezt időnként keménnyé és nehézzé teszi az az, hogy egyszerűen nem engeditek ezt meg. Nem engeditek meg a bizalmat, nem engeditek meg azt, hogy ez valódi. Még mindig ott van a kérdés bennetek – még mindig ott van – hogy ez valódi, igaz? Vagy pedig csak egy hónapban egyszer összejövünk, és együtt töltünk egy jó kis bulizós időt, nevetünk egy párat….
LINDA: Bulizós időt?
ADAMUS:…jelmezekbe öltözünk, vagy átöltözünk. (nevetés)
LINDA: Bulizós időt?
ADAMUS: Hogy egy kicsit megkönnyebbüljetek, a hétköznapi élet unalma alól vagy ez tényleg történik?
Mennyire vagy más, mint öt évvel ezelőtt?
CHERYL: Te jó ég!
ADAMUS: Igen.
CHERYL: Rengeteget változtam.
ADAMUS: Milyen értelemben?
CHERYL: (kis szünet után) Sokkal…
ADAMUS: Egy pillanat! (Adamus elhesseget valamit a feje fölött a levegőben) Jó.
CHERYL: Köszönöm.
ADAMUS: Egy entitás kicsit túl közel volt hozzád. Egy nagyon kedves entitás, de…
CHERYL: Oké.
ADAMUS: …tudod, abban az értelemben, hogy: - Ó, most éppen veszi a kamera… (nevet) Meghátrált.
CHERYL: „Akkor most vele együtt engem is fel fog venni a kamera!”
ADAMUS: Igen.
CHERYL: Sokkal jobban megbízom az univerzumban, abban, hogy a dolgok eljönnek hozzám.
ADAMUS: Ó, az univerzum, az egy szerencsétlen flótás! Az univerzum nem tud semmit. Sajnálom. Tudom mit értettél ezalatt, de nem szeretem ezt a fogalmat. Az univerzum. Hogy micsoda?! Micsoda?! ÉN VAGYOK.
CHERYL: Sokkal jobban megbízom magamban és az Én Vagyok-ságomban, és az ebben való létezésben.
ADAMUS: Jó, mert az univerzum bármikor pofon vág, amikor csak alkalma adódik erre.
CHERYL: Igen, megtette.
ADAMUS: Észrevetted? Bármikor, amikor az univerzum csak szórakozhat veled, megviccelhet, pofon vághat - meg is fogja azt tenni, mert az univerzum nem más, mint várakozó, lófráló energiák összessége, amik semlegesen várakoznak a tudatra – vagy éppenséggel a tudat hiányára – és bizony arcul fognak csapni. Tehát igen, ezt te teremted.
CHERYL: Sokkal jobban szeretem magam, mint korábban.
ADAMUS: Jó. Jó.
CHERYL: Egyre jobban elfogadom azt, aki vagyok.
ADAMUS: Igen.
CHERYL: Nagyra becsülöm azt, aki vagyok.
ADAMUS: Jó.
CHERYL: Mert azt gondolom, elég csinos vagyok. (nevet)
ADAMUS: Én is így gondolom.
CHERYL: Köszönöm. Én is ugyanezt gondolom rólad. (nevet)
ADAMUS: Köszönöm. Az azonnali kölcsönös csodálat társadalma.
CHERYL: Ó, ez igaz! Ez igaz! (mindketten nevetnek)
ADAMUS: Jó. Tehát hét. Szeretem ezt a számot. Jövőre mennyi lesz ez a szám?
CHERYL: Meg fogom engedni magamnak a nagyobb nyitottságot.
ADAMUS: Az egytől tízig terjedő skálán….
CHERYL: Igen, legalább.
ADAMUS: Végre – legalább.
CHERYL: Legalább tíz.
ADAMUS: Oké. Jó. Köszönöm.
CHERYL: Nagyon szépen köszönöm.
ADAMUS: Még kettőt kérnék. Ugyanez lesz a kérdés, mielőtt feltenném a következőt. Milyen voltál az idén a természetes skáládon? Ami alatt azt értem, hogy a megvilágosodás el fog jönni hozzád, de milyen gyakran aggódsz és stresszeled magad emiatt? Igen drágám.
MARY: Szerintem úgy nyolc, sőt, esetleg kilenc.
ADAMUS: Igen, és én kilencet adnék neked. Tényleg. Igen.
MARY: Jó.
ADAMUS: Éreztelek, figyeltelek és… igen. Jó. Jövőre?
MARY: Minimum kilenc.
ADAMUS: Minimum kilenc. Mit teszel? Milyen tanácsot tudsz adni a Shaumbrának - azoknak, akik itt vannak személyesen, és azoknak, akik most a világ minden tájáról néznek minket – hogyan engedjék meg ezt a természetes fejlődést a megvilágosodásba?
MARY: Hát szerintem, amikor elég idős az ember, az nagyon sokat segít ebben. (nevetés és némi taps)
ADAMUS: Hát ebben van némi igazság, és ezért ez mindenkivel megtörténik. Miért az öregedés? Mi köze van ennek a megvilágosodáshoz?
MARY: Nem tudom. Van benne egy szabadság.
ADAMUS: Igen, van. És ha nem bánod, akkor ugyanezen a vonalon folytatnám – félsz a haláltól?
MARY: Nem.
ADAMUS: Jó, és nem is kellene. Félsz attól, hogy beteg leszel? Fizikai betegséged lesz?
MARY: Nem.
ADAMUS: Jó-jó. Mert nagyon sokan aggódnak emiatt, és ezért nem is élnek igazán. Aggódnak valamiféle közelgő betegség miatt, és ha ezt teszik, akkor az „univerzum” meg is fogja adni nekik.
MARY: Ha beteg leszek, akkor egyszerűen csak meg fogok halni.
ADAMUS: Pontosan. Meglátogatsz engem és a többieket. Van egy remek Felemelkedett Mesterek Klubunk. Szerzek neked egy vendég belépőt, vagy talán meg lesz a sajátod, ha érted mire gondolok. (nevet) Jól van. Köszönöm.
Még egyet kérek! Hol tartasz az egytől tízig terjedő természetes skálán?
WOLFGANG: Én?
ADAMUS: Igen, igen.
WOLFGANG: - Ó!
ADAMUS: Ez szokott történni itt a Bíbor Körben. Körbeadjuk a mikrofont.
WOLFGANG: Oké.
ADAMUS: Tudod, mint az őslakosok, akik a békepipát adták tovább. Na, mi ugyanezt csináljuk a mikrofonnal.
WOLFGAND: Három.
ADAMUS: Három. Tehát egy mentális fickó vagy.
WOLFGANG: Az vagyok. (nevet)
ADAMUS: Igen-igen. Milyen munkát végzel?
WOLFGANG: Szoftver mérnök vagyok.
ADAMUS: Ó! (Linda nevet) Ó! Ki gondolta volna? (Wolfgang nevet) Akkor hát szoftver mérnök, miért vagy annyira mentális?
WOLFGANG: - Szerintem azért, mert tényleg nagyon sok minden miatt lehet aggódni.
ADAMUS: Igen, ez így van, amennyiben szeretsz aggódni a dolgok miatt. (Wolfgang nevet) És nagyon éles az elméd, nagyon magasan képzett, és elég érdekes, hogy ma itt vagy, mert ma valamit csinálni fogunk ezzel. Nagyon mentális vagy a dolgokkal kapcsolatosan. Mindent alaposan átgondolsz, kiköpülöd az elmédben. És ez milyen messzire juttatott el az idén?
WOLFGANG: Hát nem túl messzire.
ADAMUS: Nem túl messzire. De legalább ide, Coloradóba elhozott.
WOLFGANG: Igen! (nevet)
ADAMUS: Miért vagy itt? Na persze a Shoud miatt.
WOLFGANG: Egy hetes szoftver mérnöki konferencia képzés van Boulderben.
ADAMUS: Nahát! (nevetnek) Bumm! Mondanék neked valamit! Arra alapozva, amit ma itt tenni fogunk, továbbá arra, hogy mennyire nyitottan fogadod ezt magadba. Tegyük fel, ez megváltoztat valamit az elmédben, és amikor elmész erre a szoftver mérnöki nagy ünneplésre, programozásra és tanulásra – egyszerűen csak nem fogod tudni majd felfogni a dolgokat. Ott ülsz majd, és a professzorok, az előadók meg beszélnek, és nem fogod tudni ezt úgy felfogni, ahogy ezt a szoftver programozók szokták. Csak ott ülsz, és próbálod megérteni, ahogy eddig – és nem fog menni. Nem fog menni. Mondjuk azt, hogy elvesztetted ezt. És mi következik ezután? Mihez fogsz kezdeni? Felszállsz egy gépre és hazarepülsz, és utána mi lesz? Felmondasz a munkahelyeden? Azon fogsz majd gondolkozni, hogy mi a baj? Igen, pontosan ezt fogod tenni. (Wolfgang nevet) Igen, ott fogsz majd ülni, és nem fogod azt felfogni. Egyszerűen csak nem fogod érteni. És utána mihez kezdesz? Egyszerűen csak üressé válsz. Néhányan átéltétek ezt mostanában ugye? (a közönség válasza: - Igen) Dolgok, amiket évek óta teszel, olyan sokszor, hogy profi vagy benne, és egy nap leülsz a számítógéped elé, ahol tenned kellene valamit, és egyszer csak rádöbbensz arra, hogy már három órája ülsz ott a monitort bámulva, és semmi sem történik idefent. Ekkor mit teszel?
WOLFGANG: Jó kérdés.
ADAMUS: Tudom. (Wolfgang nevet)
WOLFGANG: A képzés végén lesz egy vizsga, és természetesen nekem is eszembe jutott, hogy mi lesz, ha nem megyek át a vizsgán.
ADAMUS: Na, igen. Mi lesz, ha nem sikerül a vizsga?
WOLFGANG: Az életem akkor más irányt vesz, gondolom. (nevetés)
ADAMUS: Készen állsz erre?
WOLFGANG: Pfff!
ADAMUS: Pffff. – Ma egy Pfff-t kapunk Valami baj van a mikrofonnal? (Wolfgang nevet) Mi van akkor, ha nem mész át a vizsgán? A világ végét jelenti?
WOLFGANG: Nem, természetesen nem.
ADAMUS: Nem, nem, nem. Egyszerűen csak szarul érzed majd magad magaddal kapcsolatosan? „Rossz programozó vagyok.”
WOLFGANG: Részben igen. (nevet)
ADAMUS: Igen-igen. „Rossz programozó.” – Igen. És mihez kezdesz ezzel? (Wolfgang felsóhajt) Megmondom én neked, mihez fogsz kezdeni, mert pontosan ott leszek ám a te szoftver programozó elmédben. Azt mondod majd: - Ez az egész teljesen helyénvaló. – Nincs ebben semmi rossz. Nincs azzal semmi baj, ha ott ülsz és bámulod a monitort. Ez nem azért van, mert öregszel vagy, mert hat rád az időeltolódás vagy a magaslati levegő, vagy bármi egyéb. Ez mind teljesen rendben van. Nem sikerül a vizsga, és te mosolyogsz egy nagyot, és azt mondod: - Itt volt ennek az ideje. Már ideje volt.
Az is lehet, hogy sikerül a vizsgád, és lényegében sikerülni is fog. (Wolfgang nevet) Sikerülni fog a vizsgád, és közben ott lesz neked ez a potenciál is, amit odaadtam neked, és gondolkozni fogsz róla, mert már eddig is gondolkoztál ezen: - Tudod, teljesen helyi lineáris voltam. Mindig is a következő, meg az azt követő vizsgákra fókuszáltam, pedig létezik valami más is. – És attól még mindig lehetsz programozó. És talán, de csak talán, a programozásod jóval felül fogja múlni az eddigi munkádat. Mert többé már nem a helyi lineáris értelemben leszel programozó.
WOLFGANG: Igen, természetesen már gondolkoztam ezen. (nevet) Mert mindig ezt teszem.
ADAMUS: Igen-igen.
WOLFGANG: Amikor idejöttem, ez a kérdés járt a fejemben. Elektronikai mérnök diplomám van, aztán letettem a doktorimat is. És le fogom tenni ezt a nagy vizsgát is, és minden mást is. Tehát ez csak egy vonal, ahol egyik vizsga követi a másikat….
ADAMUS: Igen, és mennyi….
WOLFGANG:…és ez tényleg nem számít.
ADAMUS: Hány diplomád lehet még?
WOLFGANG: Szerintem már így is túl sok van. (nevetés)
ADAMUS: Nem erről van szó, a végzettségek, a diplomák jók. Megmutattál valamit magadnak. De mégis utána merre indulsz? És ez az idegesítő – most magadra hagylak ezzel az egésszel, és összefoglalom. Igen, ez nem túl rossz. De fenékbe foglak rúgni, ha benne maradsz az elmédben. Ki foglak onnan szedni, mert van valami az elméden túl, és máris rá fogok erre térni. De köszönöm.
WOLFGANG: Köszönöm.
ADAMUS: Köszönöm. Nagyon szépen köszönöm. (a közönség tapsol)
LINDA: Köszönöm, hogy ilyen fair voltál.
ADAMUS: Mennyit vagytok még képesek tolerálni? Mennyit tudtok még eltűrni ebből a lineáris útból, ebből az elméből, sőt abból, hogy kergeted a spirituális céljaidat, amikre 10,20,30 évvel ezelőtt azt mondtad: - Ez az egyetlen dolog, ami igazán fontos számomra? – Mennyit tűrsz még el ezekből? És ezen a ponton vagytok most, ami az áttörés pontja.
Egészen eddig csak kicsi kis huppanók, bukkanók meg apróságok és kiigazítások történtek, de most a nagy áttörés pontja következik úgy, ahogy soha korábban. És ezért is fogunk ma kifejezetten egy kis munkát végezni Timothy azzal, hogy túllépjünk az elmén. Igen. Igen. Jó.
 
Második kérdés
A következő kérdésem az, hogy az embereknek a saját magukról való értékelésük – nagy általánosságban véve – pozitívabb vagy negatívabb – az önmagukról való értékelésük pozitívabb vagy negatívabb? Azt kérdezem, hogy az emberek valójában hogy érzik magukat saját magukkal kapcsolatosan? David, ez nem rólad szól, hanem általánosságban az emberekről.
DAVID: Az emberek egyre rosszabbul érzik magukat.
ADAMUS: Rosszabbul. És miért?
DAVID: Ítélkeznek maguk felett, mert megpróbálnak tökéletes életet élni.
ADAMUS: Oké.
DAVID: Ami lehetetlen, ahogy már tudjuk.
ADAMUS: Igen. Az önmagukról való értékelésük jobban a negatívon van, mint a pozitívan. Szerinted csak egy fokkal negatívabb a megítélésük, vagy akár kettővel is? Jelentősen negatív? Hogy áll ez az egyensúly?
DAVID: Tudatosan másmilyen, mint tudat alatt.
ADAMUS: Oké.
DAVID: És tudat alatt jelentősen negatív. Tudatosan nem annyira rossz.
ADAMUS: Oké. A kérdésem úgy folytatódik, hogy milyennek látják a külvilágot, pozitívabbnak vagy negatívabbnak?
DAVID: Negatívabbnak.
ADAMUS: Negatívabbnak.
DAVID: Kifejezetten mostanság.
ADAMUS: Akkor válaszként kaptunk egy dupla negatívat.
DAVID: Igen.
ADAMUS: Dupla negatív. Oké, mert negatívan állnak magukhoz, és a külvilágot is elég negatívan látják. Mik a negatív dolgok számukra a világban?
DAVID: Az, hogy az nem működik, amennyire ők látják.
ADAMUS: Helyes.
DAVID: Legyen szó akár a politikáról, a terrorizmusról, az adózásról, az egyenlőségről, a szabadságról.
ADAMUS: Jó. Kitűnő. Jó megfigyelés. Igen, ellenük van. Jó. Rendben. Nagyszerű, köszönöm. Következő.
DAVID: Köszönöm.
ADAMUS: Jó válasz David. (enyhe taps) Nagy golf tapsot kérünk! (David nevet)
Tehát a kérdés első része úgy szól, hogy általában véve az emberek negatívabban vagy pozitívabban értékelik saját magukat?
LARA: Negatívabban.
ADAMUS: Negatívabban. És mennyire?
LARA: Hm. Szerintem nagyon.
ADAMUS: Ha mondjuk a nulla a semleges, és utána jön a negatív egy, majd a negatív kettő, negatív három, és így tovább?
LARA: Ha a negatív tíz a legrosszabb, akkor én úgy negatív hetet vagy nyolcat mondanék.
ADAMUS: A hét az elég rossz. Nahát! Ha most kezdeném az életet és karriert szeretnék csinálni, akkor bizony pszichológus vagy pszichiáter lennék ezek alapján, vagy gyógyszerész – de valamelyik a háromból. Mindegyik ugyanaz. Tehát elég negatívak saját magukra vonatkozóan. És mi a helyzet a körülöttük lévő világgal?
LARA: Szerintem azt is ugyanúgy látják.
ADAMUS: Ugyanúgy.
LARA: Igen.
ADAMUS: Oké, rendben.
LARA: Ennek van értelme.
ADAMUS: És milyen negativitást látnak a körülöttük lévő világban?
LARA: Szerintem pillanatnyilag mindent, ami éppen a világban történik.<
ADAMUS: Mindent.
LARA: Igen.
ADAMUS: Ezt elég jól összefoglaltad. Mindent.
LARA: Igen.
ADAMUS. Azért mondj egy pár dolgot, ami hirtelen az eszedbe jut a negativitásra vonatkozóan.
LARA: Itt van a terrorizmus, ami éppen folyik.
ADAMUS: És ez bánt, zavar téged?
LARA: A Párizsban történtek nagyon.
ADAMUS: Igen?
LARA: Igen.
ADAMUS: Hatással volt rád?
LARA: Igen, nagyon is.
ADAMUS: Igen. És ami a héten történt?
LARA: Azt választottam, hogy nem hangolódom rá, és így nem volt rám igazán hatással.
ADAMUS: Helyes. Olyan mintha szinte nem is tudtál volna rájuk hangolódni?
LARA: Igen.
ADAMUS: Igen. Sokat gondolkozol róla?
LARA: Nem.
ADAMUS. Hm. Oké.
LARA: Nem.
ADAMUS: Jó. Oké.
LARA: De pár hete még sokat gondolkoztam rajta.
ADAMUS: Ez érzelmileg lemerítő.
LARA: Igen.
ADAMUS: Energetikailag fárasztó. Ha megnézem az emberek vagy a csoportok energia mezőit egy ilyen Párizsban vagy San Bernardino-ban történt esemény után, akkor azt látom, hogy az energia szintjük –nem csak egy pár emberé, hanem mindenkié – nagyon leesik. A tompaság és a szomorúság elegyét látom, ami egy elég érdekes kombináció.
LARA: Igen, az.
ADAMUS: Tehát 2x hetet adtál – negatív, negatív.
LARA: Aha.
ADAMUS: Oké, nagyszerű. Még kérek egy párat kedves Linda. Köszönöm. Jó megfigyelések. Még kérnék egy párat!
LINDA: Akkor kérdezzünk meg egy tanácsadót!
ADAMUS: Ó, nahát!
LINDA: Bizony! Egyébként hajlandó segíteni a Shaumbráknak, amennyiben szükségük van valakire. Julie Mack-ra számíthattok. (Adamus nevet) Ó egy Új Energiás Spirituális Tanácsadó.
ADAMUS: És a monitor aljára kiírhatnánk a telefonszámát és az email címét.
JULIE: Kitűnő.
ADAMUS: Igen, tehát az emberek…
LINDA: Telefonos üléseket is vállal.
ADAMUS: …önmagukról alkotott észlelésük. Te emberekkel dolgozol.
JULIE: Aha.
ADAMUS: Egy tanácsadói környezetben. Átlagos emberekkel dolgozol vagy Shaumbrákkal?
JULIE: Nagy a tartomány. Tehát…
ADAMUS: Nagy a tartomány.
JULIE: Igen, én így látom. Vannak Shaumbrák és vannak más tudatos egyének.
ADAMUS: Rendben.
JULIE: Ez változó az embereknél, és én ezt 3-tól 10-ig látom.
ADAMUS: Háromtól tízig. Tudnál adni egy átfogó számot?
JULIE: Hetet mondanék.
ADAMUS: Hét – negatív vagy pozitív értelemben?
JULIE: Negatív értelemben hét.
ADAMUS: Negatív hét.
JULIE: Átfogó értelemben igen.
ADAMUS: Tehát a tömegtudat értelmében az énjükről alkotott észlelés. Oké. És mi a helyzet a külvilággal kapcsolatos észleléseikkel?
JULIE: Hasonló.
ADAMUS: Hasonló.
ADAMUS: Te jó ég! Ma aztán tényleg nagy a szar itt. (nevetnek) És mik azok a nagy dolgok a világban, amik miatt ilyen negatív a megítélésük?
JULIE: Én határozottan azt látom, ahogy a világesemények bekövetkeznek, az emberek nagyon negatívan…..
ADAMUS: Csak úgy napi szinten kérdezlek…
JULIE: Jelenleg a politika miatt negatívak.
ADAMUS: A politika miatt. Oké, de amikor elmennek hozzád, mik azok a gondok- bajok, amikről tényleg beszélnek az élettel kapcsolatosan – a személyes dolgokon túlmenően?
JULIE: A depresszió és a szorongás. Mindenki… rengeteg ilyen embert látok.
ADAMUS: És tudják, hogy ez mitől van?
JULIE: Én azt látom, hogy amikor az életről beszélek az embereknek, akkor sokan félnek és nem tesznek meg dolgokat, amiket élveznének, és amiket akarnak az életükben.
ADAMUS: Bezáródnak. Begubóznak.
JULIE: Igen, nagyon. Abszolút.
ADAMUS: Igen, oké. És szerintük ez a depresszió és szorongás honnan ered? Szerintük egy pusztán egy biológiai dolog, ami történik?
JULIE: A legtöbben ezt állítják.
ADAMUS: Igen. Kérnek gyógyszert?
JULIE: Én nem írok fel gyógyszert, ...az attól függ.
ADAMUS: Igen.
JULIE: Én olyan embereket vonzok, akik gyakran nem akarnak gyógyszeres kezelést.
ADAMUS: Jó. Százalékban kifejezve, azok közül az emberek közül, akik hozzád fordulnak tanácsért, és persze te nem írsz fel gyógyszert, de mégis hányan szeretnének gyógyszert szedni még mielőtt elmennének hozzád?
JULIE: Úgy körülbelül 30%-uk.
ADAMUS: 30%. Oké. Ez elég sok. Nagyon magas érték. Oké. Jó. Kitűnő. Kitűnő. Még egyet kérnék. Még egy valakit.
LINDA: Oké, át kell mennem a terem másik végébe. Lássuk csak! Hmmm. Hmm. Hmm.
ADAMUS: Általánosságban véve az emberek hogy látják magukat? Igen. Igen, drágám. Elragadóan nézel ma ki.
CAROLINE: Ó, köszönöm.
ADAMUS: Igen.
CAROLINE: Köszönöm.
ADAMUS: Milyennek látják magukat az emberek az egytől tízig terjedő skálán?
CAROLINE: Hogy az emberek milyennek látják magukat az egytől tízig terjedő skálán?
ADAMUS: Igen.
CAROLINE: Szerintem a legtöbben nem látják magukat valami jó színben, mert szerintem az egyház és a szüleink is arra neveltek minket, és megtanulni magunkat szeretni az egyik legnehezebb dolog az életben.
ADAMUS: Ez így van.
CAROLINE: És amikor valaki megdicsér, mond egy bókot, akkor is nehéz néha köszönömöt mondani, mert mi magunk nem hisszük azt el.
ADAMUS: De te nagyon is jól fogadtad a bókomat.
CAROLINE: Mert te egyszerűen csodálatos vagy!
ADAMUS: Igen, mondhatni az vagyok. (nevetés)
LINDA: És milyen őszinte!
ADAMUS: Ahogy te is az vagy. És bizonyos szempontból ez egy vicces dolog – és te hoztad ezt fel – mondasz valakinek egy bókot, és a legtöbb esetben szinte ellenállnak neki. Félrenéznek vagy félreseprik azzal, hogy: - Ugyan már! – vagy pedig felhoz bennük valamit, néha szinte haragot. Nagyon különös.
Szeretnék egy olyan világot látni, ahol valaki bókol neked és azt mondja: - Ma fiatalnak nézel ki. – És ahelyett, hogy erre egy rakás bűntudattal válaszolnál, egyszerűen csak azt mondanád: - Abszolút! – ahogy ezt Edith is tette. – Abszolút, mert élek és fiatal vagyok. – Kettőtöket egy kalap alá veszlek. De az emberek észlelése az egytől tízig terjedő skálán nem valami jó.
CAROLINE: Nem túl jó.
ADAMUS: Ötöt mondanál?
CAROLINE: Mindenkire? Vagy csak magamra?
ADAMUS: Általánosságban mindenkire.
CAROLINE: Igen, körülbelül ötöt.
ADAMUS: Rendben – öt.
CAROLINE: És szerintem a Shaumbrában megtanuljuk, hogy megtapasztaljuk és elfogadjuk, hogy csodálatos emberek vagyunk. Csodálatos emberek vagyunk, és ez növekszik, mert újra és újra megtapasztaljuk, és ez segít ebben.
ADAMUS: És most ugyanennek a kérdésnek a folytatása, az egytől tízig terjedő skálán hogyan látják az emberek a környező világod? Az egytől tízig terjedő skálán pozitívabbnak vagy negatívabbnak látják?
CAROLINE: Negatívabbnak. Ez szomorú, de szerintem tudod, az összes dolog, ami a világban történik, hogyan is, tudod… nehéz látni a fényt.
ADAMUS: Igen, ez jó. Nagyon köszönöm.
CAROLINE: Szívesen.
 
Az emberek észlelése
ADAMUS: Összegyűltünk itt a teremben és online is – és érezhető egy szomorúság. Ott egy szomorúság a Shaumbrában. Ott van ez a szomorúság, és egy tűnődés: - Mi történik? Legközelebb mi fog történni? - És egyébként az ilyen időszakokban nagyon könnyen el tud terelni a legújabb termék, program vagy személy, guru, vagy a kristályok, esetleg valami új kencefice, ami mindent ki fog majd tisztítani – de ez nem így van. Nem így van.
És tudjátok, mindig azt mondom, hogy minden, amire csak szükséged van, azzal már rendelkezel. Mindennel. Semmi másra nincs szükséged. Jó dolog másokkal beszélgetni időnként persze, de nem létezik semmiféle mindent-meggyógyító dolog. Semmiféle gyógyszer, drog – legális vagy illegális – és semmi más nem tesz ilyet. Már ott van benned. De mégis hatalmas jelenleg a nyomás. És nagyon könnyű elterelni magad.
Láttad ezt már másoknál is, akik korábban itt ültek ezekben a székekben – és ez nem arról szól, hogy kötelező lenne itt ülniük – de hirtelen megjelenik egy új guru a városban. Hirtelen ott van az az új termék. Hirtelen megjelenik egy drog – ami elvisz titeket ezekre a pszichedelikus utazásokra. Valaki most éppen mosolyog. (nevetés) Vagyis nagyon könnyű elterelni magatokat a legújabb legnagyszerűbb dologgal, kifejezetten akkor, amikor szomorúak vagytok, és amikor azon tűnődtök: - Mi történik a világban? Ez őrület. Teljes őrület.
De a lényeg az, hogy lássátok ezt energetikailag. Az emberek elégedettebbek saját maguk észlelésével, mint a külvilágban történtekkel. Az emberek nagyon is ítélkeznek saját maguk felett, de legalább tisztában vannak a gyengeségeikkel. És általánosságban tisztában vannak az erősségeikkel. Nagyjából tudják, hogy állnak. Persze elég nagy a zűrzavar ezzel kapcsolatosan is, de általánosságban szólva jobban érzik magukat a helyi lineáris környezetükben.
Nem azt mondom, hogy nagyszerűen érzik magukat saját magukkal kapcsolatosan. Nem azt mondom, hogy az emberek tényleg boldogságot éreznek belül, mert a boldogság szintet nagyon vicces megmérni. De jelen pillanatban valószínűleg kevesebb boldogság van a világban – az emberek kevésbé boldogok saját magukkal - mint mondjuk 30 vagy 50 évvel ezelőtt. Érdekes módon nagyon sok ember érzi magát elveszettnek mostanság. Tudjátok sok embernek, kifejezetten rátok gondolok most, határozottan jó életetek van. Van autótok, számítógépetek, otthonotok, és sok mindenetek van, amivel sok más ember nem rendelkezik. Általánosságban véve egész jó életetek van, és azt kérdezitek: - Mit kellene csinálnom? Merre kellene mennem? Mi jön ezután? – És a Shaumbra esetében ez felerősödik. De a többi emberre vonatkozóan az történik, hogy amikor eljutnak odáig, hogy az anyagi szükségleteik kielégítődnek az életben, akkor elunják magukat, megzavarodnak, sőt akár még szomorúak is lesznek. Hát igen.
De az emberek általánosságban szólva jobban érzik magukat a saját kis helyi, lineáris környezetükben – magukban, és a közvetlen környezetükben – mert így tudják, hogy mi fog másnap történni. Ahogy ezt már oly sokszor elmondtam, a jövő előrejelzése elképesztően könnyű. A holnap nagy valószínűséggel pont olyan lesz, mint amilyen a tegnap volt – a legtöbb ember esetében. És ők ezzel boldogok. Tényleg boldogok ezzel egészen addig, amíg el nem kezdenek felébredni. Akkor az, maga a pokol.
Nem érzik magukat túl komfortosan, mert nem rendelkeznek a világgal kapcsolatos átfogó nézőponttal. Ha megkérdezel valakit, hogy milyen lesz az élete öt vagy tíz év múlva – és nem csak a Shaumbrát, hanem bárkit – akkor én lényegében 5.5 –öt vagy talán 6-ot mondanék. Ha azt kérdezem tőle: - Hol leszel tíz év múlva? – Hát, addigra már egy kicsit többet fogok tudni, kicsit jobban fizető állásom lesz. Talán kicsikét több barátom lesz. Új autóm lesz. Már jó ideje akarok egyet. – Látjátok, nincs semmi projekt előttük. Legalábbis semmi jelentős. Úgy értem, nincsenek nagy dolgok. Egy kicsivel több pénz. Tudod, mi történik, ha megkérdezel valakit arról, hogy mennyivel lesz több pénze lesz tíz éve múlva, mint most? Az átlagos válasz erre az, hogy úgy 20-22%-kal lesz több. Ez elég szomorú. Tudjátok ez tényleg szomorú. Mert ezért élnek.
De legalább felfele menő irányban halad. Amikor megkérdezed az embereket arról, hogy hogyan látják a világot – Milyen lesz a világ úgy tíz, húsz év múlva? – akkor ijesztő, amit az emberek erről gondolnak. Tényleg nagyon ijesztő. A válaszok váltakoznak, onnan kezdve, hogy: - El sem tudom képzelni, mi lesz tíz év múlva, nem látok annyira előre, azt meg pláne nem, hogy mi lesz öt év múlva. Nem tudom. A világ valamiféle furcsa fordulóponton van.
Amikor megkérdezed tőlük, hogy milyen lesz a világ harminc év múlva, akkor a többség – nem mindenki, de a legtöbben – azt mondják, hogy nagyon védett környezetben fognak élni, akár érzelmileg, akár fizikailag értve ezt. Más szavakkal, azt mondják, hogy vissza fognak húzódni az egyre kisebb és szűkebb világukba, mert a külvilág egyre félelmetesebb. A külvilág jelenleg tele van félelemmel, és ha megkérdezed az embereket arról, hogy milyen lesz az emberiség tíz év múlva, akkor ettől szinte hányingerük támad és émelyegni kezdenek, mert azt látják, ami mostanság történik.
Ez az egész dolog lényegében elég érdekes. A tény az, és erről beszélni fogunk a ProGnost-ban – hogy a világ bámulatos helyek felé tart. Csak az a helyzet, hogy a legtöbben ezt most nem képesek látni.
 
A mai világ
Ahogy ezt már múlt héten a Keahakban is elmondtam, a technológia elképesztő mértékben növekszik. Önmagában véve ez is elég nagydolog, de ennek a következményei és okai tényleg bámulatosak. A technológia hihetetlen mértékben növekszik. Néhányan, akik nagyon okosak vagytok, és doktori fokozattal bírtok, biztosan ismeritek Moore törvényét, ami kimondja, hogy a számítógép technológiátok sebesség hatékonysága két évente megduplázódik, lényegében úgy 18-19 havonta, és két évente felére csökken az ára. Egyre olcsóbb, gyorsabb és jobb, és ennek mindössze egyetlen oka van ezen a bolygón: - A tudatosság. Nem az intelligencia, nem az, hogy volt egy pár neves felfedező, mint Tesla vagy Edison és Steve Jobs, és még páran mások is. Nem miattuk van ez így. Ők azok voltak, akik a technológia megmozgatói vagy szószólói voltak, de igazából nem ők fedezték ezt fel. Mindössze magukba szívták azt a levegőből. Elég tehetségesek voltak ahhoz, hogy képesek legyenek beleérezni abba, hogy a tudatosság változik.
A technológia elképesztő és hihetetlen módon növekszik, és ez meg fogja változtatni a világot. De értsétek meg, és nagyon világosan értsétek meg, hogy a technológia csak a tudatosság miatt képes ilyen ütemben változni, hogy pár éven belül robotok fogják takarítani a házatokat, vezetni az autóitokat, és levágni a lábkörmeiteket, és minden mást is meg fognak tenni. Ha a tudatosság nem tisztult volna ki, akkor ebből sem történhetne meg. Tehát a technológia a tudatosság eredményeképpen elképesztő mértékben növekszik, és ez hatalmas változást okoz most ezen a bolygón.
Nem hiszek az előrejelzésekben, de a trendekben, az irányvonalakban annál inkább. Vagyis megnézem az emberek, a bolygó és a kozmosz energiáit. A dolgok tíz év alatt nagyon meg fognak változni ezen a bolygón. Vannak, akik azt mondanák, hogy ez jó, mások pedig azt, hogy ez rossz lesz, mindez csupán nézőpont kérdése.
A technológia akkorát fog fejlődni, hogy magatokkal fogjátok hordozni az egyik „ÉnVágyak”-at, (elővesz a zsebéből egy apró kis távirányítót), ami képes lesz átvizsgálni az egész testedet úgy körülbelül öt másodperc alatt, és ez a vizsgálat mindenre kiterjedő lesz – mutatja a vérnyomást, a szívverést és az ehhez hasonló dolgokat – de azt is képes lesz előre jelezni, hogy hajlamos vagy-e valamiféle betegségre. Megméri a testtömeg indexedet. Jelezni fogja, hogy vajon közeledik-e egy megfázás vagy egy influenza pár héten belül. Sokkal több mindent meg fog tudni mutatni, mintha most elmennél egy orvoshoz egy átvizsgálásra, ahol jelenleg ezért elég sokat kell fizetned, és sok időbe telik az egész, és amikor végre megkapod az eredményeket, akkor meg fogalmad sincs a jelentésükről, mert senki sem érti az orvosok beszédét. De csak ránézel a kis szerkezetedre, és az majd elmondja neked ezeket a dolgokat. Azt fogja mondani: - Elizabeth, a mai napon nagyon jó az egészséged, de azt javasoljuk, hogy vegyél magadhoz egy kis lúgos élelmiszert. Mert hajlamos vagy arra, hogy három-négy héten belül elkapj egy megfázást. Ezért azt javasolnánk, hogy egyél egy kis C vitamint, vagy akármit.
Mindent el fog neked mondani, és ez nem sci-fi barátaim. Hanem ez már ma is létezik. Csak még nincs kint a piacon. És annyira olcsó, és még ennél is olcsóbb lesz. Ez a kis szerkezet megmondja a tested hőmérsékletét, a csontsűrűségedet, a szíved egészségét – sokkal jobban, mint ahogy erre egy orvos képes jelenleg, több hetes vele való találkozás után. És ez nem tudományos fantasztikus dolog. Ez már most létezik. Úgy értem, hogy ott van a laboratóriumban.
Évekkel ezelőtt, 2007-ben a Kvantumugrás összejövetelen emlékeztek mi volt az üzenetem? Azt mondtam – éppen most, miközben itt ülünk – hol is volt ez? – Taosban, Új Mexikóban, hát persze. – Tehát miközben itt ülünk, tudósok dolgoznak a laboratóriumokban az olyan betegségek meggyógyításán, mint amilyen a cukorbetegség és a rák. – A rákot leveszem a listáról, mert a rák egy óriási politikai játszma. Sajnálom, ha ez nem tetszik, de akkor is így van. Ez pillanatnyilag egy pénzügyi és egy politikai játszma. De jelenleg tudósok olyan gyógymódokon dolgoznak, amiket korábban gyógyíthatatlannak tartottak. Jelenleg a tudósok olyan technológiákon dolgoznak, ami még 2007-ben is elképzelhetetlennek tűnt. De már itt vannak. Itt vannak.
Szeretném most egy pillanatra – és erről sokkal többet fogok beszélni a ProGnost-ban, de szeretném, ha most egy pillanatra itt és most csak éreznétek ezt. Mindez a tudatosság következményeként lehet most jelen, és ebben az esetben annak tudatosságán, hogy az élet sokkal többről szól. Az életnek sokkal többről kell szólnia. Az életnek és a spiritualitásnak sokkal többről kell szólnia. Szétfeszítettétek az élet és a spiritualitás, a vallás határait. Azt mondtátok: - Ennél többnek kell lennie, és én erre készen állok. – És ennek következtében ez most már itt van.
De ez, hogy ez „itt van” egyben hatalmas konfliktust is okoz jelenleg a bolygón. Maga a tudatosság egyben egy Anti-tudatosság mozgalmat is okoz. Az Anti-tudatosság alatt azt értem: - Zárjuk be magunkat. Térjünk vissza a régi dolgokhoz. Ne legyünk szabadok! A szabadság túlságosan nehéz. A szabadság, lássuk be, túl szabad. Túl sok munka. Térjünk vissza a nagyon is alapvető megszokásokhoz, rutinokhoz, mintákhoz, hitrendszerekhez, hierarchiákhoz, szervezetekhez. Térjünk vissza a mentálishoz!
Jelenleg egy hatalmas potenciális probléma van jelen a bolygón, de én ezt imádom, és ti is imádni fogjátok, amikor elmondom. Azért imádom, mert elérkezett az ideje, és a probléma a következő – Á! Imádom! – Imádom, és ez jelenti a kulcsot a munkánkhoz, ahhoz, amit tesztek.
A probléma az, hogy a dolgok rendkívül gyorsan történnek. A technológia és az oktatás. Fel tudjátok fogni, hogy az egész oktatási rendszer el lesz törölve a következő tíz év alatt, mert a helyi lineáris többé már nem működik. Már nem működik az, hogy elküldik a gyerekeket az iskolába anélkül, hogy valóban megértenék az egészségüket, az elméjüket, a vágyaikat vagy a kreativitásukat – mert megszüntetik a kreativitásukat. Olyan iskolákba küldik őket, ami többé már nem működőképes. Ehelyett a gyerekek otthon fognak ülni a számítógépükkel és onnan kapcsolódnak majd össze a világgal, nem csak az apró kis közösségükkel. És valódi tanítótól kapnak majd vezettetést és néhány robottól is, de a lényeg az, hogy mindenki a saját tempójában, a saját maga által vágyott szinten fog tanulni.
Ezek a jelenlegi téglából és cementből épült iskolák tároló szekrényként fognak funkcionálni. Marihuánát fognak benne termeszteni itt Coloradóban. (nagy nevetés) Természetesen csak Coloradóban. Minden változik. És ennek az a szépsége, hogy ezt ti segítettétek szárba szökkenni. Igen, ti: - „A kicsi régi én” – Igen, te, aki azt gondoltad, hogy: - Ó, én csak a saját problémáimon dolgoztam. – Nem. A tudatodon dolgoztál. Az összes gondod, amivel bajlódtál: - Hogyan kezeljem ezt? Hogyan kezeljem magam? – Ez a tudat valódi egyeteme.
És az összes aprócska kis problémád, amikről azt gondoltad, hogy a sajátjaid - lényegében azt tetted, hogy magadra vetted a világ tudati problémáit. Az összes kis kihívás, ezek tényleg – és már ezerszer elmondtam ezt – ezek tényleg nem a sajátjaid, de te magadra vetted őket, akár csak egy színész. Azt mondod: - Ó, ez az én problémám, és ezek az én saját gondjaim. – Nem! Fel tudjátok fogni, hogy a legtöbb ember nem aggódik így, szinte megszállottan, mint ti, azon, hogy: - Mi az élet? Ki vagyok én? De ti igen, és ez az, ami változik. De nem erről akarok beszélni.
Arról akarok beszélni, hogy egy nagyon érdekes dilemma van ezen a bolygón. Szeretem ezt a dilemmát, de mások nem fogják szeretni, de a dilemma a következő. Az agy (a fejére mutat) Nem a kalapomról van szó. Nem a kalapom jelenti a dilemmát. Mert egy páran azt kérdeztétek: - Tényleg? A kalapja? – Nem. Az agy, az elme a dilemma, ahogy ezt a Keahakon is elmondtam.
Vannak olyan emberek, akik azt állítják, hogy az emberek az agyuknak csak húsz százalékát használják. Megmondom én nektek: 100 %-át használják minden egyes nap és küzdenek. (Adamus nevet) Tényleg küzdenek. Nincs az agynak felhasználatlan területe. Minden egyes nap a fejlett elme minden egyes része használatra kerül. Persze időnként elunja magát és olyankor keresztrejtvényt fejt, meg hasonló dolgokat tesz, de valahogy akkor is használatban van. Elképesztő mennyiségű bemenet és kimenet folyik állandóan.
Az agy a maximumon van. A technológia elképesztően fejlődik, a tudatosság elképesztő mértékben kiterjed – az agy pedig elcseszett. (nevetés) Azt akartam mondani, hogy elbaszott, de... (még több nevetés és taps) De karácsony lévén, és….(Adamus nevet) Ez a helyzet. Ez a ti meghatározásotok. Tudjátok milyen ez, amikor valami tényleg el van cseszve, és nincs már remény. – Az a foci csapat egyszerűen csak….- vagy – Az a személy….vagy bármi. Az agy el van cseszve, teljes mértékben elcseszett. És teljesen ki van merítve, elérte a maximumát. Képtelen már kezelni a következő dolgot, és ez egy érdekesen bámulatos ügy.
És ez érdekes dolgokhoz fog vezetni. És ezt minden nap látjátok. Látjátok ezt magatokban, és más emberekben is. Egyszerűen már nem bírják ezt, mert az agy egyben az érzelmek központja is. Efelett gyakran elsiklanak a szociális tudósok, hogy az elme az érzelmek székhelye. Tehát az történik az agyban, hogy már képtelen többet befogadni, és így az agy és az érzelmek egyszerűen lezáródnak. Eltompul. És ekkor meg az történik, hogy az emberek visszavonulnak és megint apróvá zsugorodnak – és Cauldrenek van erre egy megnevezése, ami az, hogy bunkerben, silókban élnek. Lezárják magukat. A siló egy szép érzelmi dolog körülötted. A silót a mezőgazdaságban használják, és betonból építik.
Tehát a silóikban élnek. Helyi, lineáris életet élnek. Azzal kezdődik, hogy azt mondják, leegyszerűsítik az életüket. De nem ez történik, hanem az, hogy egyszerűen csak lezárják magukat. De van ebben egy érdekes dilemma. Az elme nem akar bezárva lenni, annak ellenére, hogy a kapacitása a végét járja. A kapacitása a végét járja. De ekkor az elme elkezd lázadni, és nagyon hamar megvadul és őrjöngeni kezd.
Az elme a végét járja, de attól még mindig próbálkozik és próbálkozik, próbálkozik, próbálkozik. Hiszen erre lett beprogramozva, hogy mindenképpen működjön, akármi is történik. Arra lett beprogramozva, hogy mindig legyenek gondolati áramlatai, információi, sőt, még az álmok is keresztüljöjjenek rajta. Soha nem lett arra programozva, vagyis soha nem lett neki megengedve, hogy leálljon akár csak egy kis időre is. Még éjszaka sem áll le, még akkor sem, amikor álmodsz. Az elme nem áll le. Huszonnégy órában működik.
Tehát itt van ez a dilemma a bolygón. Az emberek elméje teljesen a maximumra lett járatva. És ezért már képtelenek a dolgokat kezelni, pedig egyre több minden lesz. Egyre több minden lesz a technológia miatt, a tudatosság eredményeképpen. Mihez fogunk kezdeni?
Lesznek olyan emberek, akik megpróbálnak okosabbak lenni, de akkor meg fognak őrülni. Tényleg meg fognak őrülni, be fognak kattanni, és utána gyógyszereken, vitaminokon, drogokon, kiegészítőkön fognak élni, és minden egyében, amivel egy kicsit megpróbálják lenyugtatni az elmét.
Van egy pár nagyon okos ember, akik tényleg nagyon okosak, de még ők is a kapacitásuk végét járják, és ez így tökéletes. Ez tökéletes, és ahol ti vagytok, az is tökéletes, mert ahová innen tartunk, ahogy erről a múlt alakommal is beszéltem, az az elmén való túllépés.
Ennek így kell lennie. Egyszerűen így kell lennie. Itt az ideje a fantáziának, vagy hívhatod ezt tudásnak, vagy bárminek, de most már oda kell ugranod.
Most sokkal inkább, mint bármikor eljött a két világ ideje. Beszéltünk már erről. Láttátok, hogy ez el fog érkezni úgy az elmúlt 15 évben. Most már elérkezett a két világ ideje, és egy ideig, egy jó ideig bizony ebben fogtok élni, és ez így van rendjén.
Két világ, és Linda arra kérlek, ó, Grinch arra kérlek, hogy fáradj oda a táblához.
LINDA: Örömmel.
ADAMUS: Arra, hogy milyen lesz a világ, különféle kifejezéseket fogok használni és arra kérlek, hogy két oszlop legyen a papírlapon.
LINDA: Oké.
 
Gondolkodók és tudók
ADAMUS: A világ megosztódik a gondolkodókra és a tudókra. A gondolkodókat írd a bal oldali oszlopra, a jobb oldalira meg azt, hogy tudók. Ez lesz a legnagyobb különbség, és nem lesz túl sok tudó. A tudó az, aki a gnosztját használja. A tudó az……most meg kell állnom egy pillanatra, hogy ezt elmagyarázzam.
A kedves Linda és Cauldre elkezdtek panaszkodni az én hirtelen változtatásomra, amikor azt gondolták, hogy a DreamWalker Születést fogjuk filmre venni, és hirtelen valami mást kellett csinálniuk. De egy tudónak ez nem jelent problémát, mert együtt halad ezzel. Nem panaszkodik. Nem….
LINDA: Egy kicsit azért panaszkodhatunk. (nevetések)
ADAMUS: Nem. És ez egy nagyon jó példája volt ennek, hogy ők egy helyi, lineáris utat követtek. A helyi alatt azt értem, hogy fel tudjátok fogni, hogy milyen sok olyan ember él ezen a bolygón, akik soha nem éltek 25 mérföldre, azaz 35-40 kilométerre a szülőhelyüktől, ahol felnőttek? Ezt értem helyi alatt. Van egy pár ember, aki utazgat egy kicsit, de a legtöbb ember az idejének 99,9 %-át a helyi környezetében tölti. És ez nem annyira rossz. Úgy értem, kiválasztasz egy helyet, amit kedvelsz, és ott élsz és minden ismerős, de az szokott történni, hogy a gondolkodásuk is ilyen behatárolttá válik. Helyivé, korlátozottá. És mindenben ilyen helyivé válnak, amit csak tesznek. És a gondolkodásukban is helyivé, rögzültté válnak, és a gondolkodás egyáltalán nem kreatív. Nem vezet sehová.
Tehát egy olyan világ lesz itt, ami kettéosztódik a Gondolkodókká és a Tudókká. És a tudók mellé tedd zárójelbe, hogy kreatív. Kreatív. És ismételve, amikor a kreatív megfogalmazást használom, akkor egy kiterjedésről beszélek…
LINDA: Kreatív alatt? …
ADAMUS: Kreatív. K-r-e…
LINDA: A Tudók alatt?
ADAMUS: Igen asszonyom! Azt fogjátok látni, hogy ez a világ kettéválik és a vicces az, hogy a tudók azok, akik a most pillanatban vannak és abszolút megengedőek, mert teljesen megbíznak magukban és engedik, hogy a kreatív áramlat áthaladjon rajtuk, amivel enyhítik az elmére nehezedő nyomást, mert, ha egyszer megengedi magának, hogy tudó legyen, vagyis egy kreatív létező legyen akkor, az nagy nyomást vesz le az elméről. Ekkor az elme abbahagyja, befejezi az érzelmek, a problémák és az aggodalom játszmáját és végre azt teszi, amiben az elme a legjobb, ami lényegében az adatok, a tények és a számok kezelése, az emlékezet és az, hogyan funkcionáljon ebben a környezetben. Ebben tényleg az elme a legjobb, de az elme semmi más átgondolásában nem igazán jó.
Tehát itt lesz nekünk a Gondolkodók és a Tudók világa. Ti vagytok a tudók, a gnoszt. Túlléptek a gondolkodáson. Az elme a befogadó képessége végét járja, és hirtelen átugrotok a tudásba.
Ez egy hatalmas ugrás. Igazából egy kicsi ugrás, de csak miután megugrottad, de amikor előzetesen gondolkodsz róla, akkor nagy ugrásnak tűnik.
Tehát folytassuk a táblával Linda. Itt van nekünk a gondolkodó kategória, ők a lineárisak és a helyiek.
LINDA: Helyi és lineáris.
AADAMUS: Helyi és lineáris. Amikor elkezdesz elmélkedni a világon, a kozmoszon, akkor többé már nem vagy helyi, lineáris gondolkodó. Amikor elkezdesz elmélkedni a világon, az egész kozmoszon, akkor hirtelen ki kell, hogy lépj a gondolkodásból, mert az elméd ezt nem tudja megtenni. Hirtelen a tudásban, a gnosztban találod magad.
Tehát oda, abbe az oszlopba írjuk be, hogy hatalom.
LINDA: Hatalom?
Hatalom. Hatalom. A világ egy óriási hatalmi játszma, és a hatalom az elme illúziója. Nem létezik hatalom. Ez az egész egy illúzió. Sehol sincs egy szemernyi hatalom sem, amíg valaki el nem kezd benne hinni, és el nem kezdi azt kiélni. De nektek itt van a hatalom egész egyenlete ezen a bolygón. Ezt látjátok jelenleg is a hírekben. Minden a hatalomról szól. És erre később még visszatérek. Minden a hatalomról szól.
Bár tudóként ezt felismered, hogy a következő dolog a hatalom helyett – nyugodtan maradj csak ott a tábla mellett Grinch – az Én-energia. ÉN-energia.
LINDA: Én-energia.

ADAMUS: Két szó: Én-energia. Az ÉN energia azt jelenti, hogy a tudat vonzza hozzád az összes energiát, akár már ott van a fizikai lényedben, akár csak egyszerűen már ott van a meződben. Te vonzod azt, és ez ott van. Nincs szükséged hatalomra, mert a tudatod hozza el az összes energiát, amire csak szükséged van. És ekkor kezdesz fiatalabbnak kinézni Edith, igen, amikor abbahagyod azt a sok gondolkodást.
Igen, itt a másik oszlopban itt van nekünk az elme természetesen, az agy a maga kimerült kapacitásával. Ez az a dolog, amikor az elmédnek mindössze a 20 %-át használod. Talán az életednek, a valódi képességeidnek csak 20%-át használod, de az elméd egészét használod!
Tehát itt van nekünk ebben az oszlopban az elme, a másikban pedig természetesen a gnoszt.
LINDA: (beüti a kezét) Jaj!
ADAMUS: Jaj! Jaj! A bal oldali oszlopban itt van az, amit gravitációnak fogok hívni. Két sorba írd. Az egyikbe írd azt, hogy gravitáció, a másikba pedig azt, hogy Téridő. Az emberek ebben vannak. Ebbe vannak beleragadva.
LINDA: A Téridőt alá írjam?
ADAMUS: Igen, legyél szíves. Ebbe vannak beleragadva. És fel fogjátok ismerni – már kezditek felismerni – hogy lényegében a Téridő az, ami keresztülhalad rajtatok. Nem ti mentek rajta keresztül. És ez hatalmas dolog, amikor ezt elkezditek felismerni, bár eleinte nagyon fura, de amikor elkezded ezt felismerni, akkor ezhatalmas. Tehát nincs erre szükséged. Még csak szóra sincs itt szükségünk, mert – de igen, szükségünk van egy szóra.
A gravitáció itt egy szembenálló erő. Ha leejtesz valamit… (Lindának elakad a lélegzete, ahogy Adamus eldob egy palack vizet) Tehát amikor ledobsz valamit, akkor ez egy ellentétes erő lép működésbe. Leesik a földre. Írjuk ide a gravitációt egy pluszjellel. A gravitáció szolgálni fog benneteket. A gravitáció szolgálni fog benneteket.
Itt van ez az egész energia iránti keresés a bolygón, és Jézusom, napelemeket szerelnek fel, mintha kimentek volna a divatból, és ezek kis is fognak menni a divatból, és ez a vicces dolog. (Adamus nevet) Amennyiben jövőre sok pénzt költötök napelemekre, akkor nagyon sajnálom, mert ezen a bolygón a valódi energia – a valóban elérhető könnyű energia – a gravitáció. Fel tudjátok fogni, hogy a gravitációban lévő erő ezen a bolygón az, ami azt okozza, hogy ez a vízzel teli palack lefelé essen, de ugyanúgy meg van benne az a potenciál is, hogy felfelé menjen. Meg van benne. A tudósok azt gondolják majd, hogy megőrültem, de pár éven belül én leszek az, aki utoljára nevet.
A gravitáció rendelkezik egy eleve beépített energiával állandóan. Ez semleges állapotban van, de abban a valóságban, amiben ti éltek, minden lefelé esik. De fel fogják ismerni, hogy az összes energia, amire csak szükséged van, benne van a gravitációban ezen a bolygón, de ez egy egészen másik dolog.
Erre az oldalra írd azt, hogy fizikai.
LINDA: Fizikai.
ADAMUS: Fizikai. Fizikai testekben éltek, és a tudók rá fognak jönni, hogy a fizikai test csak az egyik érzékelő szenzor eszközük, amivel rendelkeznek. Csak egy. Most tényleg nem vagytok biztos benne, hogy mit írjak arra az oldalra…talán csak azt, hogy érzéki tudatosság.
LINDA: Érzéki?

ADAMUS: Érzéki tudatosság. A fizikai testeddel vagy képes érzékelni, észlelni a valóságot. Ezek az érzékszerveid és az elméd. De létezik egy érzékszerv, és lényegében több is, amik ezen túl vannak, és nem kapcsolódnak a testtel. Vagyis elkezdtek egy nagyon „ÉS” valóságban élni.
 
Két világ
Ezt még sokáig tudnánk folytatni, de más dolgok várnak ma ránk. Szeretném, ha elkezdenétek úgy látni a világot most, hogy a világ úgy válik két világgá, ahogy eddig még soha. És kijelentem, hogy ez a nap – 2015. december 5. - annak dátuma, hogy hirtelen felismerjük, hogy ez két világ, hivatalosan két világ.
LINDA: Nahát! Nahát! Nahát!
ADAMUS: Ez már egy ideje elkezdődött, meg volt az egész elkötelezettségi folyamat, és aztán – Bumm! – itt vagyunk. Hivatalosan is két világ.
Jó hír, rossz hír. Jó hír, rossz hír. Sok kumbaya hívőnek ez nem fog tetszeni. – Nem, mi mind egy világ vagyunk. – Pedig nem. Nem, nem vagy az.
Szeretném, ha ezeknek a dolgoknak a tudatában lennétek, mert még mindig ennek a kellős közepén éltek. (A gondolkodók oldalán) Ti is mind innen jöttök. És ez beleivódott a rendszeretekbe. És ez az egész mind megpróbál majd visszahúzni benneteket, amikor megpróbáltok átmenni. (A tudók oldalára) Azonnal vissza fog benneteket szippantani, és azt mondja majd: - Fizikai létező vagy, és képes vagy érezni, hogy ez mennyire tud fájni. Egy érzelmi – mentális létező vagy. Lineáris vagy. Korlátozott vagy. Őrültnek kell lenned ahhoz, hogy azt hidd, hogy képes vagy meghaladni a gravitációt és a téridőt. Bolond vagy. – És ez az egész dolog meg fog próbálni téged visszaszippantani. És ez az egész dolog, megpróbál majd bezárva tartani, és ezt már tudod milyen. A valóság pedig az, hogy természetesen átjutsz ide. (A tudókhoz) Ezért is tettem fel az elején azt a kérdést, hogy boldogultál ebben az évben a természetes éneddel?
És nem az elméd az, aki eljuttat téged ide. És nem is az, hogy spirituális tanfolyamokon vettél részt – mert az sem fog eljuttatni ide. És az sem fog téged eljuttatni ide, hogy bizonyos típusú ételeket eszel. A tudók oldalára az fog téged eljuttatni, hogy ez egy természetes haladás, egy természetes kiterjedés, és hogy te magad is erre vágysz.
Még egy dolgot fel szeretnék venni a listára. Mégpedig a szenvedélyt, és amikor a szenvedély szót használom, akkor a régi emberi szenvedélyt értem ezalatt, tudjátok azt, ami izgalomba hoz és beindít titeket. Egyébként a globális szenvedély hatalmasat zuhant a legtöbb emberben, és ha ezt globális szinten megmérjük, akkor azt kell mondani, hogy a szenvedély nagyot zuhant.
Ha átjössz ide a másik oldalra, akkor felismered, hogy a szenvedély divatjamúlt. (Adamus nevet) És nekem ez tetszik.
LINDA: Ha, ha, ha.
ADAMUS: A szenvedély divatjamúlt. Nincs szükséged arra a külső stimulációra. Nincs szükséged már azokra a kis aktivátorokra benned. Igazából magára a szenvedély szóra sincs szükséged. Tudom, hogy rettenetes volt kiszállnotok a régi szenvedélyeitekből – Miért vagyok itt? Miért vagyok itt? – Fogd már be! Csak….(Adamus nevet)

A szenvedély egy olyan szó, ami el fog tűnni a szótáratokból, mert nem kell már keresnetek a szenvedélyt. Nem kell szenvedélyesnek lennetek magatokkal pár naponta. Nem kell…..Mert az mindig ott van. Tudod, ez csak az Én Vagyok. Az „Én Vagyok élet”. Kinek van szüksége azokra a szenvedélyekre, legyen szó akár arról, hogy érméket gyűjtesz vagy, hogy bicikli versenyeken veszel részt, vagy bármi más, amit a szenvedélyedért tettél. Minden pillanat maga a szenvedély. De a szenvedély ki fog menni a szótáratokból. És erre itt a másik oldalon nincs egy megfelelő szó. De kinek van erre szüksége, amikor éltek és tudatosak vagytok?
Tehát ma hivatalosan is bejelentem, hogy ez annak a napja, amikor a két világ elkezdődött. Már régóta készülődött, de most már itt van. Most. A legnagyobb különbség a Gondolkodók és a Tudók között az lesz, hogy a gondolkodók még mindig az elméjükben vannak, még mindig az elméjükben próbálnak rájönni a dolgokra. És ez nem azt jelenti, hogy az elméjük rossz, hanem azt, hogy megtelt. Teljes mértékben megtelt.
A múlt hónapban a fantáziáról beszéltem nektek, és sok mindent meséltem erről, de azt mondtam, hogy a fantázia jelenti a kiutat, a túllépést. A fantázia az, amikor megengeded magadnak, hogy túllépj az elméden, és belemenj azokba a dolgokba, amiket az elme lehetetlennek, hihetetlennek és puszta kitalációnak ítélne. Amikor belemész a fantáziába, az pont ugyanannyira valóságos, mint ez az egész, csak másféleképpen igaz. Talán nem fizikai, helyi, lineáris értelemben igaz, de attól még igaz.
Ez az ugrás az elmén túlra – egy hatalmas ugrás, mert az elme félelmében, teljesen összeszarja magát tőle. Az elme azt kérdezgeti: Mi fog történni? – Sss! Elme, ez az egész természetes. Teljesen természetes.
Kedves elme, ahogy a test, és minden egyes sejt is a testben, már régóta várakozik fenntartva egy helyet arra, hogy a Fény oda bejöhessen. Kedves elme, te is már régóta vártál erre az ugrásra a gnosztba, a túllépésre. Ez egy egészen másfajta érzékelést és gondolkodást jelent. És ez kivisz minket a helyi lineárisból, és bevisz minket a globális kiterjedésbe, a kozmikus kiterjedésbe. És ez nem a régi megszokott alapokon fog nyugodni. És a valóságod alapja sem lesz ugyanaz, mint volt. Mert ez teljesen másmilyen lesz. És attól még ugyanúgy itt leszünk, és ugyanúgy képesek leszünk érzékelni az emberi érzékszerveinkkel, de közben belemegyünk valami másba. És a vicces dolog pedig az, kedves elme, hogy ezen a mai hivatalos dátumon – ami azért hivatalos, mert én azt mondtam, és mert le lett írva (az állványra). És ha egyszer le lett írva, akkor az onnantól fogva már hivatalos. (nevetés) Mert ezen a hivatalos napon került felismerésre a két világ ezen a bolygón. Ami a Gondolkodók és a Tudók világa. Kedves elme ezen a napon ez történt, minden erőfeszítés nélkül, és meg fogom engedni magamnak egy nagyon természetes módon, hogy egyszerűen csak ott legyek.
Elme, ezt nem fogod tudni azonnal kitalálni. És lehet, hogy számodra ennek semmi értelme sem lesz, de akkor is erre haladunk. És természetesen jutunk el oda, erő, erőfeszítés és gondolkodás nélkül.
Kedves elme! Ezen a napon, 2015. december 5-én lejátsszunk egy kis karácsonyi zenét. Egy kis kellemes karácsonyi zenét, amennyiben előkészítettétek a zenét. Tehát szólni fog itt egy kis kellemes karácsonyi zene, mi pedig ezt természetesen meg fogjuk engedni.
(megszólal a karácsonyi zene)
 
Merabh a tudás megengedésére
Mi ez? Ez, a „Boldog Karácsonyt!” dal. (az éppen szóló dalra utal) De mi ez a tudás? És hol van? És mire való? Csitt!
Látod, ha megpróbálod kitalálni – kérhetném, hogy lekapcsoljátok a fényeket? Ez egy merabh – ha hiszitek, ha nem. A fele társaság már úgyis alszik, ezért muszáj egy merabh-ot csinálnunk. (nevetések)
Kedves elme, nem fogjuk ezt az egészet átgondolni, hanem egész egyszerűen csak meg fogjuk ezt engedni; mert kedves elme, amennyiben elkezdesz ezen gondolkozni, akkor ez az egész csak mentális. És akkor az tényleg nem a tudás. Tehát most egyszerűen csak itt fogunk üldögélni ebben a nagyon, de nagyon kellemes energiában, és közben finom karácsonyi zenét hallgatunk, és egyszeriben csak ott leszünk. Nos, igazából egyszerűen csak hagyjuk, hogy az eljöjjön hozzánk.
Ebben az egészben nincs semmiféle folyamat. Nincs benne gondolkodás. Nincs benne elemzés. Csak megengedés van.
Ez nem egy megtervezett módon történik meg. Hanem egyszerűen a megengedéssel. De tudjátok, egy nagyon vicces módon már úgysincs más lehetőségetek. Ahogy már említettem, az elme a kapacitása végét járja. Az emberek beszélnek a bolygón lévő kihívásokról – az élelemmel, az üzemanyaggal és a vízzel kapcsolatosan – pedig a valódi kihívás az, hogy az elme már képtelen többet befogadni, és nem is kell neki.
És most megszüljük a Tudókat. Ebből egy jó kis tudományos fantasztikus filmet lehetne csinálni – A gondolkodók kontra tudók – címmel. Megszüljük a Tudókat és az bennük a vicces, hogy a pillanatban élnek. Megengedik, hogy minden eljöjjön hozzájuk. Nem kell azt átgondolniuk. Ez egy könnyebb élet, mert minden csak úgy ott terem. Még csak gondolkozniuk sem kell róla.
Amikor azt mondom, hogy „ott terem”, akkor nem csak a pénzt vagy az egészséget vagy az ilyesmi dolgokat értem ezalatt, hanem a nagy kérdésekre adott válaszokat, azok tudását, továbbá annak tudását, hogyan lehet megoldani azokat a nagy gondokat, amivel az egyének, a lakosság vagy maga a bolygó szembenéz, és mindezt gondolkodás nélkül. És ez a vicces benne, hogy gondolkodás nélkül.
Elképesztő mértékben hozzászoktatok ahhoz, hogy mindent alaposan átgondoljatok, és csak nagyon csekély kreativitást engedtetek be, mert egy nagyon logikus utat követtetek a dolgokra vonatkozóan. Ezért aztán nagyon furának fog tűnni az, hogy Tudók legyetek, mert az egyszerűen csak ott lesz. Az emberek azt kérdezik majd: - Honnan tudod? – Onnan, hogy tudó vagyok. (nevetések)
Ez egyszerűen csak ott van. – De honnan szerzed ezt a tudást? – Hát, csak felbukkan. – Nehogy azt merd mondani, hogy nem tudom. (Adamus nevet) – Az egyszerűen csak ott van.
“Nos, ehhez tanulmányokat kellett folytatnod?" – "Nem, ez csak úgy megjelenik."
“Miféle előkészületeket tettél ehhez?" – "Semmilyet. Ez egyszerűen csak ott van."
“Meg tudsz erre engem is tanítani?" – kérdezik majd. – Nem. (Adamus nevet) Visszagondolsz majd a saját utazásodra, ahogy eljutottál ide, erre a pontra, amiről azt hitted, hogy elkezdted, és amiről azt gondoltad, hogy az egy spirituális utazás lesz, pedig valójában nem az.
És ez egyszerűen csak megjelenik, és barátaim, minél kevésbé próbálkoztok vele, minél kevesebb erőfeszítést tesztek erre vonatkozóan és minél kevesebbet küzdötök ezzel – ahogy ezt most sokan teszitek – az annál inkább ott lesz. Előemelkedik. Előlép. Nem kell kimenned és megszerezned vagy kiérdemelned valamilyen módon. Ez egyszerűen csak megjelenik. Nem kell ehhez okosnak lenned. Sőt, jobb, ha nem vagy nagyon okos, mert az hajlamos az utadba állni.
Nem kell semmiféle értelmet találnod ebben a régi gondolkodó módon.
Ó! Az a régi Gondolkodó út nehézkes, terhelt és fáradságos volt.
De azon sem kell aggódnod, hogy az elhalványul, kikopik, mint ahogy az elméd ezt egyébként megteszi. TEzt imádom a Gondolkodókban. Egyre csak gondolkoznak, meg gondolkoznak, meg gondolkoznak és gondolkoznak, majd az egészet elveszítik Puff! Elszállt.
Öregszel. Az emlékezeted kihagy. És tudod hova lesznek? Elkezdenek bemenni a fantáziába. Elkezdenek átmenni ebbe a másik világba, ami mindig is ott volt. És akkor mindenki azt mondja majd rád: - Nézd már, megbolondult. – Nem. A bolond és az őrült az, aki az állatkertben van.
Tehát a bámulatos dolog, a valódi áldás az, hogy az égvilágon semmit sem kell tenned azért, hogy odajuss, csak annyi a dolgod, hogy megengedd ezt a természetes állapotot. És ismételten, az elméd azt fogja kérdezgetni: - Megértettem? Felfogtam? Vagy elaludtam közben? - Csitt! Felfogtad. Felfogtad.
Igen, de akkor meg hol van? – Meg fogod látni. Meg fogod látni. Sok különféle és érdekes úton-módon fog felbukkanni. Néha meglepő módokon, néha pedig úgy, ami összezavar téged, és olyan módokon is, amik eléggé kellemetlenül fognak érinteni, mert ki fognak szedni a régi rutinjaidból.
Ezért is tettem fel a kérdésemet az elején. Elmész a tanfolyamodra, és szuper fejlett leszel, még fejlettebb szoftver programozó leszel, de tegyük fel, hogy ez az egész olyan, mint egy üres képernyő. Az egész idő alatt, amíg ott vagy, egy szót sem fogsz fel az egészből. Semminek nincs értelme. – Jaj, ne! Mi a baj velem?! Valami baj van? – Nem, nem. Hiszen egy Tudó azt tudja, hogy attól még ugyanúgy megmarad a szoftver programozó tudásod. Attól az még ott marad, csak hirtelen valami megváltozik, és te olyan kódot fogsz tudni, ami nem nullákból és egyesekből áll. Azt a kódot fogod tudni, ami az univerzum, ami a tudat és a fény. És az elektronikai szoftver kódoláson túllépve a valódi tudat kódolását fogod tudni. És ez sokkal szórakoztatóbb. Sokkal.
És akkor ezt az egész szoftver programozást meghagyod majd a fiataloknak, tudod? Meghagyod ezt másoknak, mert olyan mélyebb és bámulatos megértéseid lesznek, amik túl vannak az elmén.
Tehát az elme, a bolygó elméje maximumra lett járatva. Az emberek persze továbbra is próbálják azt használni, próbálják azt jobbítani. Mindenféle vegyszerekkel, még több gondolattal fogják azt teletömni, hogy ezzel próbálják stimulálni, kiterjeszteni, ismétlem, kissé lineárisan. De ezzel nem fognak túl messzire jutni.
De a Tudók – az intuitívak, a kreatívak, a gnoszt – hirtelen egy egész más szinten találják magukat. És….attól még ugyanúgy ott lesz az elmétek, de többé már nem uralmi erőként. Ugyanúgy rendelkezni fogtok az összes ténnyel, adattal, emlékkel és minden mással is, de ezek többé már nem fognak irányítani téged.
Egy dolgot máris elárulhatok: - Egy kicsit kemény lesz ehhez hozzászokni, mert ez rombol. A tudás egy romboló technológia. Pusztító.
Egyébként én imádom a romboló technológiákat. Ezek fogják megváltoztatni a világot. És mindenhol ott vannak körülötted. De jelenleg az elsődleges – pusztító technológia, ami valójában egy romboló tudatosság – az, ami Tudóként belép az életedbe. És ez lesz a kemény része. Mert ez meg fogja változtatni a dolgokat az életedben, de tudjátok, mostanra ehhez már hozzászoktatok. Mostanra ebben már profik vagytok.
Akkor most vegyünk egy mély lélegzetet és minden nyomás vagy erőfeszítés nélkül – hát nem fura ez? – Nos, hogyan vagy képes bármit is megtenni nyomás vagy erőfeszítés nélkül? – Ez az egyik első lecke, vagy inkább az egyik első tapasztalás egy Tudó számára. Hogy nem kell hozzá nyomás vagy erőfeszítés.
 
Tudónak lenni
Emlékezzetek a régi világunkra, amiben ott van az – erő, a hatalom, az erőfeszítés, a gravitáció és minden egyéb – és a Tudó felismeri, hogy ehhez az exponenciális változáshoz nem kell hatalom. Nem kell hozzá energia, vagy bármilyen erő. A fenébe! A francba! – Ez bizony kemény dió az emberek számára. De Shea számára nem az. És ez jó. De vannak, akik azt mondják: - Na igen, de nem éreztem semmit. – Ez jó. Ez nagyon jó, mert nem is kellene érezned. Az érzések a régi fizikai érzékszervekből jönnek. Az érzések az elméből és az érzelmekből erednek. Tehát nem, ott azonnal nem fogsz semmit érezni. Lassan lehalkíthatjuk a zenét. Nem akarom, hogy túlságosan belemerüljetek itt a karácsony szellemébe. (nevetések)
Ez egy nagyon érdekes dolog, és utána még egy dologról szó lesz. Tehát azt várod, hogy érezz valamit – egy elektromos töltést, ami végighalad a testeden, vagy azokat a borzongásokat, amik le és fel áradnak a testedben. Egy biofizikai reakciót vársz, hogy ebből tudd, hogy valami történt. És Tudóként arra fogsz rájönni, hogy ehhez ezek nem kellenek. Sőt, a legtöbb esetben semmit sem fogsz érezni. Á! És azt kérdezed majd: - De akkor honnan tudjam, hogy egyáltalán történt valami? – Nos, hiszen Tudó vagy. Egyszerűen csak tudod.
A következő történik. Nincs biofizikai reakció erre a változásra, erre a tudásra, erre, ami éppen most történik – ahol is Gondolkodóból átváltasz Tudóvá. Erre nincs valódi reakció – kivéve azt, hogy azt mondom, hogy a legnagyobb reakció az lesz, hogy egy kicsikét fáradtnak, kicsit álmosnak érzed magad. De ilyen ma itt az energia.
Az történik, hogy kimegy egy szonda az agyadból is és a tudatodból is, azt kérdezve: – Történt valami? Nem érzékeltünk semmit. Történt valami? – Tehát szondázol. És ez stimulálja az újat – vagyis lényegében a természetest, ami számotokra az új lesz – ez az érzékelés, érzéki tudatosság, az új érzés.
Öt fizikai érzékszerved van, és ott van az agyad. A testedhez már hozzászoktál. De ez hirtelen stimulálni fogja a valódi érzékelésedet.
Hívhatjuk ezeket angyali érzékszerveknek is, vagy bárminek, de ez a te természetes képességed a valóságok érzékelésére, és ezt most többes számban mondtam. Ha Linda esetleg – ó, Grinch felébredt! Ez a te természetes képességed a valóságok érzékelésére. Megtennéd, hogy ezt felírnád egy új lapra? Csak annyit, hogy: - Ez a te természetes képességed a valóságok érzékelésére. – A valóságok az többes számban van. És ez fel fogja ébreszteni azt a régi, nagyon is természetes képességet az észlelésre, az érzékelésre.
LINDA: A természetes…?
ADAMUS: Képességed a valóságok észlelésére. Tehát ez természetesen fel fog ébredni. És hirtelen lesz egy furcsa….és ez még csak nem is érzés lesz. Nem biofizikai lesz. Hanem egyszerűen csak részed lesz egy fura érzékelésben. És ez azért lesz furcsa, mert nem a testedben és nem az agyadban található, és azt mondod majd: - Valami történik. – És innen fogod tudni, hogy felébredsz – vagyis, hogy ez az érzékelés újraébred. Ez az érzékelés.
Akkor vegyünk egy jó mély lélegzetet. Sokat beszéltünk, ami valójában egy jó nagy elterelés.
Mit is csináltatok? Azt mondtátok: - Oké, hajlandó vagyok túllépni az elmémen, és ugyan nem tudom, hogy mi ez, de rendben van, csináljuk. – Rendben vagytok ezzel? (A közönség egyetért) Jó. Jó. Oké.
Vegyünk egy jó mély lélegzetet! Egy jó mély lélegzetet!
És most egy kicsit átváltom itt a sebességet. És John, szeretném kérni a szokásos merabh zenét, ami nem karácsonyi zene.
Vegyünk egy jó mély lélegzetet!
(megszólal a zene)
 
Merabh a változásra
Mindannyiótokat el akarlak ismerni, akik természetesen meg fogjátok engedni magatoknak, hogy a Gondolkodó tudatosságból átváltsatok a Tudó vagy Én Vagyok tudatosságra.
El szeretnélek mindannyiótokat ismerni, akik valahol tudtátok, hogy ez mindenképpen be fog következni.
A legnagyobb kihívást ezen a bolygón abban látom, hogy az agy képtelen felfogni azt, hogy mi fog történni – a filozófia, a technológia vagy a kihívások értelmében. Az elme nem lesz képes ezt kezelni. Lesznek olyanok, akik ezt majd a gépek, számítógépek segítségével akarják megoldani. De ti is és én is tudom, hogy a számítógép csupán az elmének egy kiterjesztése. Ezután pedig megpróbálnak mesterséges intelligenciával működő számítógépeket létrehozni, de az sem fog működni. És lesz egy apró, de igen bámulatos csoport ezen a bolygón, akik túlléptek a Gondolkodó mivoltjukon. És most ők a Tudók.
Igen, ezzel szeretnék elbúcsúzni tőletek, egy teljesen más megjegyzéssel.
Elképesztő, óriási változások zajlanak – és annak nagyon is tudatában vagytok, amik bennetek zajlanak. De hatalmas változások zajlanak jelenleg a bolygón – és ennek a szabadsághoz van köze. Továbbá az elmén való túllépéshez, ami része a szabadság egyenletnek. És jelenleg a bolygón egy ellenállásnak vagytok a szemtanúi – ami ellenáll a magasabb tudatosságnak, és ellenáll annak, hogy a mentális korszak véget érjen. Az ellenállás természetes. Mondhatni a változás gravitációjának az eredménye. Bármikor, amikor valamiféle változás történik egy valóságon belül, az létrehoz egy vákuumot, egy gravitációt, egy húzást.
És most pontosan ez történik a bolygótokon. Ezt látjátok, és ez továbbra is folytatódni fog. Ezt látjátok a terrorizmus képében, a vallások, a politika és a bankrendszerek képében. De barátaim, ezeknek a rendszereknek lejárt az idejük. És természetesen nem kegyelemben fognak eltávozni. Továbbra is próbálnak a hatalomba kapaszkodni. Továbbra is próbálnak a dolgok régi megtételéhez ragaszkodni.
És mindezt a terrorizmuson keresztül teszik, de a terrorizmus valójában a félelem beadagolása, a bizalom aláásása. Ők ezt – és igazából nincsenek ám olyan sokan. Ezek a terrorista merényletek, amiket láttok, itt nem nemzetek harcolnak más nemzetek ellen. És nem is a vallások harcolnak más vallások ellen. Néha úgy tűnik, mintha ez valami vallásos dolog lenne, de a vallások az elme termékei, és amikor az elme megpróbál a hatalomba kapaszkodni, akkor a változásnak való ellenállás legkönnyebb célpontjai a vallások.
A vallások abszolút a hatalomról szólnak. Teljes egészében az elméről szólnak. Tehát amikor egy terrorista keres egy utat, amikor egy terrorista keres egy módot a munkája elvégzésére, akkor nagyon könnyű a valláshoz fordulnia. Könnyű behipnotizálnia az embereket, könnyű őket felbujtani, és mindezt a mennyország égisze alatt tenni.
A terroristák egyáltalán nem vallásosak. Tényleg nem azok. Rengeteg a szónoklat, rengeteg a hipnózis, de tényleg nem vallásosak. Annyi tudatossággal bírnak, mint egy homokszem.
De mégis a vallást használják fel a céljaikra, de amit valójában tesznek, az nem más, minthogy aláássák a bizalmat. Félelemre sarkallnak. Hatalmas elterelést okoznak. Azt okozzák, hogy az emberek csak erre fókuszáljanak, és csak ezekről a terrorista merényletekről beszéljenek. A múlt hónap óta, a legutolsó találkozásunk óta mennyi beszélgetés folyt a hírekben a terrorizmusról?
És gyönyörűen aláássák ezt. Aláássák magának az életnek a szövetét, amikor hirtelen kiderül, hogy a közvetlen szomszédod egy terrorista. Arról a kedves párról, aki a közvetlen szomszédodban lakott, kiderült, hogy robbanószereket gyártottak, amivel több tucat, több száz embert megöltek. Ez aláásás. Ez félelem. Ez azt fogja okozni, hogy a szomszédok egymás ellen forduljanak. Hogy a barátok gyanakvóak legyenek a barátaikkal szemben. Sőt ez még azt is okozza, hogy a családok megkérdőjelezzék a saját családtagjaikat. Nem kell ehhez sok minden, ahogy ezt ti is látjátok. Ehhez többé már nem kellenek hadseregek.
Ez az egész végső soron a hatalomról, az elméről szól, és a régihez való ragaszkodásról. És ez az egész ellenáll a szabadságnak.
Az egyik legnagyszerűbb eszköz, amit elképesztően hatékonyan használnak, az a hipnózis. Körülbelül tíz perc leforgása alatt, egy egyébként normális emberből, akinek rendes munkája van, és aki egész életében próbált jót tenni, egy ilyen embert tíz perc alatt terroristává lehet változtatni, anélkül, hogy erről neki egyáltalán tudomása lenne. Úgy, hogy még csak nem is tud róla.
A hipnózis azért működik olyan kiválóan, mert az elme lineáris és helyi. Az elme fogékony. A hipnózis akkor működik a legjobban, amikor valaki mentális, ami alatt azt értem, hogy teljesen benne van az elméjében. Sokkal könnyebb valaki olyat hipnotizálni, akit nagyon okosnak tartasz, mint a falu bolondját. Hála Isten a falu bolondjának.
Tehát amikor ilyen dolgokról hallasz, mint ami Párizsban vagy San Bernardino-ban történt, vagy amikor azt hallod, hogy repülők hirtelen lezuhannak az égből, meg amikor ehhez hasonló dolgokat hallasz, és azon tűnődsz, hogy vajon mi történhetett, nos, ilyenkor rengeteg hipnózis zajlik, és ez a hipnózis szunnyadhat. Ne a régi zsebóra értelmében gondoljatok a hipnózisra, amikor tudod, ott lengetik előtted, és azt mondják közben, hogy: - Most elálmosodsz – A hipnózis módszerei ennél jóval kifinomultabbak, és folyamatosan keresztüljönnek, csak nem tudtok róla.
A hipnotikus szuggesztiók akár évekig is szunnyadhatnak. Nem szokatlan, hogy egy húsz évvel ezelőtti beültetés még a mai napig is hatékony, amennyiben aktiválásra kerül. Az aktiváció állhat hangokból vagy szavakból. Néha akár még matematikai formulákból is és – szoftver programokból.
És ezt azért mondom el, mert szeretném, ha megértenétek, hogy miért válhat minden ennyire félelmetessé a külvilágban. És tudom, hogy miközben ezeket a szavakat kimondom, azon tűnődtök: - Te jó ég? És én? Én is be lettem hipnotizálva? Vagy most is be vagyok hipnotizálva? – (néhányan nevetnek, mert Adamus játékból a kezeit lengeti)
A hipnózis egy roppant rémisztő dolog, és az elme, a mentális társadalom mellékterméke. Ezért is annyira könnyű használni. Kinek van bombákra szüksége? Kinek van katonaságra szüksége, amikor a szomszédok be vannak hipnotizálva? Hirtelen a telefon megcsörren háromszor, majd elhallgat. Aztán megcsörren kétszer, és megint abbamarad a csöngés. És aztán még egyszer megcsörren egyszer, és már ott is van az összes jelzés, és az a kedves, boldog pár az utcából máris bevetésen van, máris be lett aktiválva.
És most egy páran azt kérdezitek: - Adamus mit akarsz ezzel az egésszel mondani? Ez ijesztő. – Abszolút az, de szeretném, ha valamit felismernétek. Szeretném, ha visszamennénk ide – a gondolkodók oldalára – A hipnózis csak a gondolkodókra van hatással.. Csak a Gondolkodókra hat. Meg sem érintheti azokat, akik a tudásban vannak.
Tehát ha most azon gondolkozol: - Akkor én is be lettem hipnotizálva? Én is ki vagyok téve a hipnózisnak? – Ha egyszer megengeded a tudást, akkor nem. Nem, nem vagy neki kitéve. Nem vagy erre fogékony mivel, ahogy ez az érzék működik, ahogy a valódi Én Vagyok érzék működik, akkor a lineáris nem tud téged lekorlátozni. Nem.
Ahogy ez az érzék tényleg elkezd beintegrálódni az életedbe, akkor megjelenik egy állandó kreatív keresése a válaszoknak, a több potenciálnak, a több tapasztalásnak. Vagyis ha egyszer túllépsz a lineárison és a helyin, és benne vagy ebben az Én Vagyok érzékben, akkor az soha nem fog téged lekorlátozni egy hipnotikus gondolatra.
A tudás exponenciális. Növekszik, gyarapszik. Érez. Minden értelemben tud. Az elme lineáris. Ezért is annyira könnyű egy hipnotikus beültetést alkalmazni egy lineáris úton, ami továbbra is a lineáris úton halad. Mert az nem fedezi fel a többi birodalmat természetesen, így a hipnotikus beültetések a helyükön maradnak. De a tudásban ez nem lehetséges. Nem lehetséges.
Azért akartam erről beszélni, mert igen, a külvilág meg fog őrülni. És nem, neked személyesen emiatt nem kell aggódnod, de a világ egyre őrültebb és őrültebb lesz. Itt van nekünk a technológia és a maximumra járatott elme összefutása. Továbbá, itt van számunkra a világ egyensúlytalansága: ami egy létező dolog, és ami számunkra nem létezik – értelmében. El fog szabadulni a pokol – egy nagyon jó értelemben.
Látjátok, a drága Linda, azaz Grinch azonnal így reagált, hogy: - Ó! – Ne tegyétek ezt barátaim! Szeretném, ha egy pillanatra ezen a napon, itt és most felismernétek a két világot. Ez nem egy Jujj! – hanem egy: - „Wow”!
Ti vagytok a Tudók. Ti vagytok a kreatívak. És hogy mi következik? Mi következik számotokra? A lineárison való túllépés.
És akkor most engedjétek meg, hogy ez a tudás bejöhessen. Mi következik számotokra a lineáris utatokról lelépve? Mi következik a bolygó számára a lineáris úton túl? A lineáris út elég szar, de mi következik akkor, amikor a technológia exponenciális növekedését összekombinálod a tudattal, a tudatossággal, a kreativitással, és ehhez még hozzáteszed az elme maximumra járatását, továbbá az emberek vágyát egy jobb világra? Akkor mi lesz?
Mi jön a tudásból, ami nem az elméből való? Mi az, ami lehetséges?
Igen, változás. Romboló rendszerek, technológiák, minták - rombolás. De ennek rossznak kell lennie a régi Gondolkodó módon? Egyáltalán nem. És itt jöttök ti a képbe. Ez az, ahol a fantázia, ami egyáltalán nem is fantázia – ez az, ahol a tudás, a képzelet képbe jön.
Mindezek a romboló technológiai rendszerek, minták és rezgések: - a rombolás egyben pusztítást is jelent?
Vagy inkább fejlődést jelent?
Akkor most vegyünk erre egy mély lélegzetet!
És ezzel drága barátaim, mindig, mindig, mindig tudjátok, hogy minden jól van a teremtés egészében.
Köszönöm drága barátaim! Köszönöm. (a közönség tapsol)
---
Fordította: Telegdi Ildikó – [email protected]