МАТЕРИАЛИТЕ НА АЛЕНИЯ КРЪГ

Серия Творец

Урок 10: „Направете крачка в своята божествена воля“

Представена от Тобиас, ченалинг чрез Джефри Хоуп

Представена пред Аления Кръг

на 12 май 2001 год.

http://www.crimsoncircle.com/


Тобиас: И така е скъпи приятели, скъпа Шамбра, ние отново сме заедно в нашия кръг. Това е толкова драгоценно време! Време на любов, почит и благодарност. Молим ви да усетите всичко, което навлиза в пространството на този кръг. Защото днес идват много същности и носят своята енергия. Молим ви да откриете сърцата си и да ги обедините с нас в този кръг, защото има много за обсъждане днес.


Енергиите днес са толкова приятни! Трудно ни е даже да говорим с думи, защото енергията е толкова плътна. По– лесно ни е да ви предаваме чувствата и мислите си във форма на вибрация, като любов. Но също знаем, че обичате да слушате думи, за това продължаваме. (подсмихва се )


Енергията тук е така ароматна, плътна, наситена с любов. Благодарим на всеки от вас, че е тук. За това, че сте дошли в това пространство и сте привнесли от вашата любов в него. И благодарим на всеки, който чете тези думи, за работата, която върши по вграждането на новите енергии на Земята.


По време на обединяването на енергиите, докато свиреше музиката (преди ченалинга ), ние казахме на Калдре ( Джефри Хоуп )– на този чрез когото ви предаваме ченалинга, че днес искаме енергията и обединението да преминат на по-високо ниво. За много от вас това ще се усети по друг начин, не като преди. Сега ще бъде по-различно, защото ние с вас сме готови да преминем на следващото ниво. Това е резултат от работата, която свършихте до сега в живота си. Това е резултат от цялата ви мисловна дейност, всички изучени уроци. Всички размисли над това кой сте и какво правите тук. Всичко, което сте интернализирали в дълбочина -ах, ние знаем колко много е това! Знаем колко трудно е било това. И знаем, че отвън не е било толкова трудно, както отвътре. Знаем го.


Работата, която свършихте и особено тази в последните няколко месеца–това е прехода към Новата Енергия–тази работа скъпи приятели, създава значителни промени. Тя позволява на нас и на тези, които идват в това пространство и на вашите посредници, да пренесат енергията на абсолютно ново ниво. Ще можете да почувствате тази енергия с тялото си. Ще я почувствате със сърцето си и ще видите промените в ежедневния си живот.


Тук ще ви дадем малка подсказка, малка тайна. Когато тази нова енергия изцяло се обедини с вас, когато я привлечете и я вдишате, ще започнете да забелязвате, че всичко е станало много по– лесно. По– леко и не толкова напрегнато. Всичко ще бъде различно. По някога ще се чудите какво става около вас. Но скъпи приятели, важно да знаете, че няма нужда толкова да се борите. В Новата Енергия към която сте се запътили -всичко е там, вече е там.


Има могъщи думи, които скоро ще се научите да разбирате. Те преминаваха през ума ви, но не ги бяхте привнесли съвсем в живота си. Това е простата енергия на думата АЗ СЪМ. Това е същността на нашето учение скъпи приятели.


АЗ СЪМ


Ето защо ви казахме, че няма повече нужда да създавате намерение. Намерението ви отделя от реалността. Намерението казва, че вие още не сте там. АЗ СЪМ се намира в момента сега. То не е разделено, не се различава, не се отделя. ТО Е и се излъчва отвътре.


(усмихва се ) Скъпи приятели, чухме няколко подигравки, може би и критики по повод отношението ни към молитвата. Ние не казваме, че молитвата не е уместна, но в новите енергии към които се движим, няма нужда от молитва. Молитвата предполага, че нещата не се намират в нужния баланс.


Даже в момента Калдре ни се кара! Той казва, че по някога се нуждае от молитва и ние го уважаваме за това. Разбираме го. Но в процеса на преход към Новата Енергия, ще започнете да разбирате могъществото на АЗ СЪМ, могъществото на СЕГА и на БОЖЕСТВЕНИЯ МОМЕНТ. Няма да изпитвате нужда да се молите на което и да било външно същество или на духа, когото не познавате чак толкова добре. Няма да имате нужда от посредници (водачи ), които никога не сте срещали с имена, които не знаете. Няма да имате нужда от нищо подобно в новата енергия. Това ще бъде просто пребиваване в АЗ СЪМ без намерение и цел, просто БИТИЕ.


Знаем, че всеки от вас е запознат с концепцията за АЗ СЪМ, но ви беше трудно да го асимилирате с интелекта, със сърцето си, за да го интегрирате в живота си. В известен смисъл имаше затворена врата, която пречеше на истинското разбиране, истинското състрадание, за проявлението на АЗ СЪМ. Но скъпи приятели, благодарение на работата, която свършихте, ние преминаваме на нова вибрация. Както вече споменахме, всичко ще бъде различно. Няма да идва от това място от което сте се свързвали до сега с Тобиас и с Аления Съвет и с другите с които сте работили. То няма да дойде от предишното място, така че не поглеждайте назад. То идва от ново място и ако сега се запитате от къде– ще направим пауза и ще ви помолим да станете, за да може то да обяви присъствието си.


АЗ СЪМ В БОЖЕСТВЕНИЯ МОМЕНТ


Говорехме ви за Новата Енергия. Тази Божествена Енергия, която се излъчва от вас и се намира тук и сега. Не търсете повече. Вместо да се борите в ума си, отворете съществото си, за да позволите на тази енергия да се прояви.


(усмихва се ) Не можем да се сдържим да не се разсмеем. Едновременно се смеем и плачем! Вие доста ни развличате. (смях в залата ) Когато се събираме тук, когато легиони ангели навлизат във вашето пространство, ние забелязваме, нещо което вие още не можете. Ние виждаме тези, които ще бъдат учители, тези които инсталират енергийните образци на Новата Енергия. Виждаме тези, чиято светлина започва да свети ярко и стабилно. Вашата светлина не трепти и не отслабва, както преди година. Сега тя сияе мощно и ярко. Виждаме как тази вътрешна светлина расте и се увеличава, но за сега скъпи приятели, много от вас не я виждат. Борите се твърде силно!


През целия си живот на Земята търсите и преживявате опитности. Бяхте обучени да го правите. Ходехте на лекции за това. Трябваше да погледнете отвъд себе си, за да видите това, което се крие вътре във вас. Това беше уместно, но сега се променя. Това е същността на Аления Съвет. Това е същността на цялата група от човешки ангели, които наричаме Аления Кръг. Цялата работа, която сте свършили, всички трудности, през които сте преминали– целта на всичко беше да преобразувате енергията. Всичко това беше част от процеса, който да запали огъня във вас, Огъня на Христос ( Кристалния Огън ) за който сме говорили. Той оживя. Казваме ви това, защото от нашата гледна точка, можем да видим абсолютно всеки от вас. Не е важно дали се съмнявате в себе си, ние не се съмняваме, защото виждаме този божествен огън вътре във всеки от вас.


Това е благословен момент за нас. Вие– семейство. Вие преминахте през много приключения и през много опитности. Сега завършвате обучението, което още никой не е преминавал. И това ни изпълва с любов и благодарност, защото както казахме и преди–много ще ви последват. Всички ангели във вселената чакат, чакат да дойде момента да преминат пропастта. И те ще знаят, че други човешки ангели вече са преминали отвъд. О, да разбира се ще трябва да направим това самостоятелно, също както и вие трябваше да го направите сами. Но ще знаем, че е имало толкова упорити като вас, които са посветили живота, същността си, посветили са хиляди животи на Земята, за да достигнат до тази точка, където сте вие сега. Защо смятате, че така ви почитаме за работата, която вършите?


Да, харесваме името “Работници на промяната “("Changeworkers"), измислена от един от вас. Действително вие СТЕ Работници на Промяната и ние ви уважаваме за това. Имаше моменти, в които просто спирахме и сядахме до вас, плачехме и се смеехме заедно с вас. Искахме да ви покажем пълната картина на това, което сте направили. То е грандиозно. Да, енергията днес и толкова сладка!


По-нататък. Енергията се издига скъпи приятели и вие ще забележите много промени вътре и около вас. Една от тях може да почувствате днес, защото както вече казахме, НИЕ канализираме ВАС. Свързваме се с всеки в стаята, с всеки, който чете това, независимо че това може да е след известно време в бъдещето. Ние се свързваме и буквално ви предаваме обратно собствените ви мисли и вашите собствени преживявания. Молим ви, усетете себе си днес в нашите думи, почувствайте се. ВАШИЯ отпечатък се проявява в думите, които произнася Калдре. ВАШАТА диря присъства в енергията, която се предава. Вашия енергиен отпечатък минава през мислите, чувствата и духа на Тобиас и се връща обратно към вас. Почувствайте себе си в нашите думи. Ще го направите с лекота, защото това сте ВИЕ.


Питахте ни как усещаме духа ви. Днес ще имате възможност да го усетите. Духът ви се завръща обратно, защото НИЕ всъщност канализираме ВАС. Нима това не е забавно?


Вие, Аления Кръг, другите хора от Шамбра, всички събрали се тук, които нямат физическа форма– залата ни е доста препълнена. Но в цялата тази енергия, в цялата тази любов сте вие. Това вече не е някой друг, отделен. Вие не просто слушате някакво екзалтирано същество, излязло от Библията и заключено в затвора. (смях в залата ) Усетете се в тази енергия. Това сега е достъпно за всеки един от вас. Това ще трае още известно време, докато сме заедно днес. Вие помолихте да видите отражението на духа във вас. Помолихте да видите Христовото (Кристално) Сияние във себе си. Сега с преминаването на следващото ниво, това е възможно и то е във всеки от вас.


Някои от вас може да се усетят днес, както вие казвате “отвеяни “. Може да не разберете думите на Тобиас, но самата енергия на вашето Божествено Аз, разбира се, ще се върне обратно към вас. Почувствайте себе си в нашите думи, в енергията ни днес.


Сега, това е интересно, защото има някой, който идва в нашата класна стая. Винаги има такива, които отрано молят да бъдат тук. Не само на хората се налага да отказваме присъствие в залата, заради недостиг на свободни места. (смях в залата ) Налага се да отхвърляме и да отказваме и на нефизически същности. В известен смисъл не желаем да препълваме пространството, защото всеки път каним и специални гости. Те идват, за да добавят своята енергия, да наблюдават, да ви обичат. Идват, за да видят напредъка и успеха на хората, които вършат такава вътрешна работа.


Скъпи приятели, идвало ли ви е на ум, че когато се разхождате навън сред другите хора, те не вършат такава вътрешна работа като вас? За тях тя няма никакво значение, защото те са ориентирани навън. Уважавайте ги за това, то е уместно. Но замисляли ли сте се каква огромна работа вършите и колко много време и енергия са били нужни? И всичко това, за да преминете през божествения процес на трансформация.


Мислите, които ви хрумват сутрин веднага след като се събудите от рода на “ Кой съм Аз?” или “ Какво трябва да направя? ” или “ На къде да тръгна? ” Всички тези вътрешни мисли създават важни енергии, които ви предвижват напред, към по–дълбоко разбиране. Те движат напред Всичко Съществуващо. През деня у вас възникват мисли за вашето Аз, което наричате другата страна –съмненията в себе си с които се борите. Не ви ли се е струвало, че другите хора си нямат и понятие от вътрешните дискусии, които ви се налага да водите ежедневно?


(подсмихва се ) Това не се случва, защото имате такава нужда от психична работа или пък защото винаги сте имали нужда, да решавате някакви ваши проблеми. Това не е и някакво задължение на светлинните работници-да продължават да ровят все по-дълбоко, а след това да анализират, размишляват и след това отново да продължат да копаят. Всеки път, когато го правите вие създавате пътища в тунелното съзнание. Копаете в този тунел все по-напред и по-напред. Този тунел води към просветление и осъзнаване. Той създава вход за вашата божествена енергия и проявление.


Не се самобичувайте за вътрешната работа, която вършите. Това ДЕЙСТВИТЕЛНО води до промени не само у вас, но и в енергията на планетата, вселената, кралството от което сте дошли. Скъпи приятели, продължавайте вътрешната работа и от сега нататък я вършете с любов и уважение.


Днес в качеството си на гости при нас идват, тези които вие бихте нарекли лидери, главните под чието ръководство се събират другите съвети, работещи с хората. О, да има много съвети. Аления Съвет е само един от тях. От него идвам аз Тобиас и с него е свързан всеки от вас. Заедно работим по усъвършенстването и подобрението на качеството на енергията и вибрациите на учебния процес. Вие сте част от това. Вашата енергия се съдържа в Аления Кръг на Земята. Вие сте учители. Няма да “бъдете учители “, защото ВЕЧЕ СТЕ учители в новите енергии.


Днес тук се събраха тези, които представляват другите съвети. На нашата страна съществуват множество съвети. Има такива, които се занимават с изкуството и с целителските практики. Има съвети, работещи с вашата физическа медицина. Даже има съвети, които работят с инженерите (смях в залата) Има съвети, които се занимават с ежедневните проблеми в човешкия живот тъй като това е важно не само за хората но и за ангелите. Има съвети, които е занимават с обезпечаването на храната на вашата планета. Да, има такива, които работят с фермерите, с тези които произвеждат, регулират и разработват хранителни продукти, защото на Земята трябва да се подпомагат биологичните форми на живот.

 

Така, че колкото човешки ангели ходят по Земята, толкова групи от нефизически същности- многочислена група от ангели- работи с техните специфични енергийни особености от другата страна. Когато фермера реши да засее нивата и да се грижи да посевите, има ангели, които можем да нарече Съвет по Растежа- не е най-точния израз, които работят с фермерите, балансирайки енергията. Но отново, те не правят нищо от негово име, той сам трябва да си свърши работата. В крайна сметка, човека трябва да е този, който обработва земята и си взаимодейства с нея. Но има легиони ангели, които присъстват там по много конкретна причина– да балансират енергията, да създадат пространство и да осигурят този тип любов, който може да дойде само когато има молба за нея.Тя може да дойде само, когато имате повикате, когато отварите вратата за нея.


Днес също така дойдоха тук тези от съвета, които помагат за раждането. Когато дух, ангел идва от нефизическа форма, за да се роди отново на Земята, с него идват и ангели от съвета, които да му помогнат. Но отново, както вече казахме, именно човека трябва да извърши действието. Човека е длъжен да роди, само той може да свърши тази работа.


Днес тук присъстват даже тези от съвета, които помагат на хората с баланса на парите ви, вашите финансисти. В момента, това е важен аспект от живота ви на Земята. Това ще се промени, но за сега е важно. Така, че тези хора, които имат работа с пари да знаят, че има съответните съвети, които се занимават и с това от нашата страна на завесата. За всяка човешка особеност – да разбира се –за този който току що попита, даже за военните, съществува съответния съвет от ангели. И винаги е в съотношение 1:1. За този, който попита –не, вие не принадлежите само към една група, към един съвет. Общото свойство на Аления Кръг, е че вие сте учители. Но също така можете да бъдете част и от други вибрационни съвети, вибрационни групи. Можете също да бъдете въвлечени в енергийна група, която има за задача придвижването напред на компютърните технологии– пазители на портата (gatekeepers), както ние ги наричаме. Можете да бъдете въвлечени в работа, която помага да се балансира околната среда или можете да бъдете всичко това едновременно, да сте учители и да сте един от Аления Съвет.


Главният от тези съвети -използваме грубия човешки език– тези които поддържат високото ниво на енергията за своите съвети, дойдоха тук днес. Те идват във втория кръг за да наблюдават. Привнасят енергията и любовта си към хората, които са се събрали тук. Защо ги поканихме тук ли? Защото скъпи приятели, те са запленени от успехите ви. Идват тук с благоговение пред хората, зовящи се Шамбра, преживяващи вътрешно пробуждане из цялата Земя. Те се възхищават от прогреса ви.


Знаете ли, че имаше прогноза, че ако сте в състояние да прескочите потенциала на хаоса през 2000 год., ако прескочите потенциала на унищожение и разруха, следващия голям скок според календара на маите трябва да е през 2012 год. Тогава според много предсказания ще има квантов скок от енергията на “двойката” към енергията на “четири “. Преминаването от дуалността към божествения баланс. Но знаете ли, че тази 2012 год. , все още не е точно установена? Благодарение на вашата работа, работата на Шамбра и всички хора по Земята, тази дата все по– бързо се премества към по –ранна дата. Не се вкопчвайте за 2012 год ., защото квантовия скок във вас самите, а след това и в цялото човечество може да стане по– бързо!


Тези, които дойдоха днес тук, усещат вашата енергия и я оценяват. Те ще отнесат тази информация в своите ангелски съвети, в семействата си от нашата страна на завесата. Те ще разкажат какво са видели и почувствали тук, в тази стая. Ще кажат на другите от съвета, че всичко става по-бързо от очакваното. Ще разкажат на останалите от съвета си, че има група от хора, които вършат огромна вътрешна работа. Работата на Шамбра е стигнала до точка, в която може да бъде обучавана с книги и уроци, за да помогне после на другите които ще дойдат след тях. Те ще разкажат на съветите си, за група хора, които помагат за промяната на Земята: за Шамбра –Работниците на Промяната!


Не ни вярвате особено! Намирате всичко това сложно за разбиране, защото през цялото време сте смятали, че имате работа с емоционалните си проблеми! ( смях в залата ) Всъщност скъпи приятели, вие прокарвахте тунел между старата и новата енергия. Така, че тези които идват днес тук се смеят, забавно им е с вас. Те са тук, за да почетат работата ви, но най-важното заради което са дошли е за да занесат посланието за вас на другите от съвета. Послание за това какво се случва. Днес в тази зала има промени, които позволяват обединяване, което по-рано не беше възможно.


О, да още един от вас, за който попита –ще имате още предизвикателства. За в бъдеще ще продължавате да се сблъсквате с дуалността. Това ще е така още известно време. Но вие, като учители от Шамбра, ще реагирате по съвсем друг начин на тях. Ще имате дълбоко разбиране и мъдрост. Друг път ще поговорим повече за това.


Молим ви да запомните тези думи защото голяма част от нещата, които ни предстоят ще бъдат свързани с тях: Скъпи приятели, това вече не ви касае. Това няма нищо общо с вас! Мислехте, че има, но не е така. Ще посветим голяма част от третата серия на това.


Сега представителите на светлината, които са тук за да се слеят с вас и да се учат от вас, ви молят да им позволите да се разходят между редовете, да ви усетят, да сложат ръце на раменете ви, да целунат челата ви, да ви поблагодарят, че им позволихте да бъдат тук сега. Молим Калдре да помълчи за малко. Скъпи приятели, просто приветствайте тези, които дойдоха за да поседят с вас. Приемете даровете, които са ви донесли. След минута ще продължим.


Ще стигнете до нови прозрения и осъзнаване защо сте тук. Ще го усетите дълбоко в себе си. Ще бъде като шок, като леден душ, когато изведнъж осъзнаете, че това не е било за вас и няма никакво отношение към вас. Ще разберете, че всичко, което сте правили е било от любов към Духа, към Всичко Съществуващо. Това ще бъде прекрасен ден и ние ще бъдем с вас, когато това се случи.


А сега, нека продължим с днешната тема. Молим всеки от вас да се настани удобно и да вдиша дълбоко. Някои от вас дишат много повърхностно. Вдишайте дълбоко скъпи приятели.


Преминаваме към Десетия Урок от Серията на Твореца. Знаем, че предишните уроци не бяха точно такива, каквито очаквахте!(подсмихва )


Някои от вас може би си мислеха, че ви даваме магически мантри, които ще ви помогнат да си правите каквото си поискате, когато си поискате.


Преминаваме към Десетия Урок от Серията на Твореца. Знаем, че предишните уроци не бяха точно такива, каквито очаквахте!(подсмихва )


Преминаваме към Десетия Урок от Серията на Твореца. Знаем, че предишните уроци не бяха точно такива, каквито очаквахте !(подсмихва )


Някои от вас може би си мислеха, че ви даваме магически мантри, които ще ви помогнат да си правите каквото си поискате, когато си поискате. Някои може да са си мислели, че ви даваме ритуален танц, но танца който ви дадохме не е ритуален ни най-малко! Днес преминаваме към Десетия Урок, от първата от последните три Серии на Създателя. В тези последни три обсъждания, ние отново ще ви предизвикаме да пуснете нещо, за което сте се вкопчили, защото ви е скъпо и познато. Ще ви дадем инструменти и похвати, нови методи, нов начин на мислене, но ви предупреждаваме, това няма да е, което си мислите. Поне това трябваше да сте разбрали вече!(подсмихва се )


В предишните девет урока ние работихме, за да променим възприятието ви за това, което си мислите, че сте. Работихме да ви помогнем да разберете какво е това енергия. Също така, да ви помогнем да разберете от къде сте дошли и защо сте тук.


Първите три урока бяха за “приемането “. Приемане и позволение. Позволение на всичко да бъде каквото е. Да стоите зад ниската ограда и да се учите да се приемате какъвто сте-това е възможно най –провокативния от всички уроци. Да се научите да се приемате. Ето защо говорихме толкова на широко днес, за това през какво преминавате, за това какво сте свършили, за вътрешната работа, която вършите. Вие доста се огорчихте от себе си, защото си мислехте, че губите твърде много време. Ние сме тук, за да ви уверим, че това не е така! Става въпрос за промяна в нещо много по –величествено.


Третия урок също беше за “приемането “, за пребиваването в Божествения Момент, за това да не оставаме в миналото. Защото миналото скъпи приятели, миналото в много отношения, се явява бъдеще за вас. Миналото- това е до голяма степен бъдещето. Говорихме за пребиваването в Божествения Момент, в това Божествено Пространство, за да не се безпокоите, за това какво ще стане, какво ще се случи. Това е пребиваване в Божествения Момент.


Следващите три урока (4-6) бяха за освобождението, за пускането. Говорехме за Печката на Благодатта ( урок 4 ) Как да предадем проблемите си на личната си Божествена Енергия. Да го пуснем от ръцете, от ума си и да го поместим в Божествения Процесор вътре в нас. Когато това стане, очевидно е, че ще има промени в живота ни (урок 5) Тези промени са уместни и своевременни, така, че ги благославяйте.


След това скъпи приятели, когато настъпят промените и се научите да ги благославяте, пребивавайте в Божествен Баланс. (урок 6) Позволете си новия баланс -не дуалността, не двойката, а божествения Баланс на четворката. Говорихме за четирите сфери. В миналото имаше тъмен, светъл и трети елемент, който се променяше, като хамелеон придобивайки ту свойствата на светлината, ту на тъмнината. Но също така обяснихме, че идва и четвърти елемент, четвърта сфера, която осигурява необходимия баланс, за да ви изведе отвъд пределите на дуалността – в Новата Енергия. Това бяха уроците за пускането, разбирането и помагането на промените да се случат. В следващите три урока (7-9) обсъждахме как да започнем процеса на творчество. Говорихме за широките маски на творенето (урок 7), за рисуването с голямата четка. На този етап ви помолихме да се откажете от определено намерение. Просто да започнете да създавате с широка ръка. Това ще активира процес, който ще ви изведе от неутралното състояние и движението ще започне. Но не на ляво или на дясно, той ще започне да се разширява навън и във всички направления.


Когато започне процеса –да си Творец на Земята, има и енергия която помага това да се случи. Тук говорехме за получаването на плода на розата (урок 8, за възвръщането на страстта която винаги ви е принадлежала, но от много време е била приспана. Да възможно, това да беше лесен урок, но също така и доста мощен. Той ни връща обратно Божествената Енергия, която не донесохте със себе си, когото дойдохте на Земята и придобихте човешко тяло. Но дойде време отново да се обедините със страстта си, време да я приемете в себе си. За това няма нужда от специална работа –ритуали или церемонии, не е нужно да се борите за нея или да се молите 21 нощи поред. Просто получавате, това, което ви принадлежи.


А след това скъпи приятели когато започне процеса на творене с широки мазки, който е като гориво –вибрациите ви ще се разпространят из новия ви дом, в света около вас. Тези вибрации на любовта, съчувствието и мъдростта, които излъчвате към другите, ще бъдат като светлина, която ярко ги огрява, но ще има и обратна вибрация, която се възвръща обратно към вас. С помощта на вашите посредници, тази вибрация ще ви доставя всичко необходимо, точно до входната врата на дома ви ( урок 9 ). Това е част от процеса на творене. Да сте в новия си дом, да кажете Аз Съм, да започнете процеса, който да задвижи страстта ви и който след това ще излезе във физическия свят около вас и това, което ще се върне обратно към вас ще бъде всичко от което се нуждаете и което е уместно за вас. Може би няма да го разпознаете веднага, като нещо уместно –казваме същото и на Калдре –но то наистина е такова. Това, което създавате в момента, ви се връща обратно по най -уместния начин.


И така пристъпваме към заключителната серия от уроци (уроци 10- 12 ) как да станем творци на Земята. Имаме още 3 урока от тази поредица. Отново ще поговорим за Джак. Това ще ви помогне да разберете, защо всичко е такова, каквото е и защо изпитвате определени неща в живота си в момента.


След това ще има нещо много ценно, което ще ви помолим да пуснете днес. Най- вероятно това ще се окаже предизвикателство за вас. Може и да ви е трудно, но когато се откажете от старото, то на свой ред ще създаде нов път. И така, всеки ден откривате, че не намирате отговори по старите пътища.


Ще проумеете, че отговорите не са в“ старото”. Отговорите не са там, където ги намирахте в миналото. Сблъсквате се с опитности и преживявания, които го доказват. Някой, когото познавате от години изведнъж отново се появява в живота ви. Или внезапно се връща стара болка, която сте си мислели, че е отминала. Или пък емоционална ситуация, която си мислите, че сте отработили, се връща и ви нанася емоционална болка. Това така ви обърква и озадачава. Питате се, защо не успявате да се справите със ситуация, с която преди сте успявали. Чудите се защо изобщо се появява отново сега. Скъпи приятели, отговора е другаде. Той е в Новата Енергия. Отговорите на всичко, което се случва във вашия живот сега е в Новата Енергия.


Сега ще се отклоним от темата за малко. Вътрешните предизвикателства през които преминавате не са свързани с минали животи, защото болшинството от тях са си отишли, с изключение на малък остатък. Трудностите, с които сега се сблъсквате в голяма степен, дори не са свързани с настоящия ви живот. В края на краищата вие се чувствате много дистанцирани от това което сте били преди пет, двадесет или тридесет години. Трудно ви е да се идентифицирате със себе си от преди. Защо? Защото сте се променили. Защото сте преминали в следващия си живот, въпреки, че продължавате да сте тука. Трудностите, които ще преживеете тук са свързани с вашето първо преминаване през Огнената Стена. С това е свързана дълбока травма. Това ви е потресло из основи.


Когато Джак преминал през Огнената Стена, за която тъй често ви разказваме, това бил много травматичен опит за него. Когато Джак преминал през тази стена от Първото Творение в пустотата, всичко се променило. Всичко. Докато Джак бил в кралството, всичко било единно. Един стремеж, една посока, една воля. Всичко се излъчвало навън от центъра на кралството. Това било прекрасно, изпълнено с покой и любов. Всичко било такова в първия кръг на Първото Творение. Всичко било едно, една воля Когато Джак преминал през Огнената Стена в пустошта, той изведнъж придобил ново качество, което било наречено Свободна Воля.


Това е малко сложно да бъде описано с човешки думи, но ще продължим да опитваме. Преминавайки през Огнената Стена, Джак вече имал Свободна Воля. Цялата му Същност се разширила, той навлязъл в ново измерение. Джак винаги е бил принц –син на крал и кралица, този, който един ден ще застане на престола. Но сега, той изпитвал нещо абсолютно ново -Свободна Воля. Той не знаел много добре какво да прави с нея, въпреки, че винаги до сега смятал, че знае каква е мисията му, предназначението му, съглашението му с единствената воля на Кралството му. Но сега, всичко било допустимо и възможно. Нямало предварително начертан план. Пътешествието на Джак е вашето собствено. Всеки от вас е изпитвал какво е да преминеш от Единната, към Свободната Воля. Това ви довело до редица интересни опитности. Подбудило ви бъдете свободен творец по най– различни начини и всички те били уместни. Всичко това е благословено от Духа. От като сте получили Свободна воля, вие, Джак и всички останали ангели, всички хора - придобивате способността да разширявате творението по начини и средства неизползвани до преди. Осъзнавате ли какво е това въздействие? Имали сте единна воля– да любяща, да благословена, но единна в Първото Творение. Когато преминавате през Стената, на вас ви се дава Свободна Воля.


Когато Джак пристигнал на Земята в тяло, той вече имал свободна воля но имало нещо като завеса, което му пречело да осъзнае какво се случва от живот в живот. Завесата му пречела да разбере пътешествието, което го е превело от Кралството през пустошта, за да може да създаде енергията и шаблоните на вашата Вселена. Комбинирайте тези два могъщи елемента -завесата и свободната воля и ще получите много мощна енергия. Това е нещо с което е бил принуден да живее всеки от вас.


Имали сте Свободна Воля да правите каквото поискате, но сте имали и завесата, за да не можете да си спомните голяма част от решенията и опитностите. И ето ви тук, Шамбра. Приближавате се към завършването на личния си цикъл от животи на Земята. Пътешествието ви е към края си, към заключителното прочистване, което ще ви позволи, да преминете към ново разбиране. Както вече говорихме, от това ниво, вие не се връщате у дома, а продължавате напред. Продължавате да се разширявате, но ще дойде момент, в който завесата ще бъде снета, когато ще осъзнавате напълно пътешествието си и ще имате съвсем ясно разбиране, кои сте и защо сте тук.


В същото време преминавате през много промени в живота си, сблъсквате се с много предизвикателства. Имали сте очаквания как ще протече процеса възнесение (повишаване на вибрациите ), но става по съвсем различен начин. Той не е това, което сте си мислили, че трябва да бъде! Докато се приближавате до затваряне на цикъла, скъпи приятели става нещо интересно. Има крачки, които ви предстои да направите. Има крачка, която днес ще ви представим. Вътрешно всички вие сте знаели, че този момент ще дойде, но трябваше да бъде съобщен отвън за потвърждение. Тази крачка е много проста. Настъпвайки в новата енергия, за да станете творец, какъвто в действителност сте, вие ще трябва да преминете от Свободната Воля към Божествената.


 Десети Урок от Серията на Създателя е: направете Крачка в Своята Божествена Воля. Това е проста, но много мощна крачка. На пръв поглед изглежда очевидно, но когато се замислите за това в човешкия си ум, може да ви изплаши, защото както вече сте разбрали, сте били помолени– Калдре, разбирасе се съмнява и задава въпроси по този повод- но вие бяхте помолени да пуснете Свободната си Воля и да Преминете в Божествената. И сега ако ни позволите, ще споделим каква е разликата между двете. Калдре казва: „ О, Тобиас, какво си ни донесъл днес !?“ Хммм. (смях в залата ) Десети Урок: Направете Крачка в Своята Божествена Воля. Когато дойдохте на Земята със Свободната си Воля и навлязохте в дуалността, вашата Свободна Воля ви позволи да виждате огледално това, което сте. Свободната Воля ви позволява да виждате светлината и тъмнината. Тя ви позволява да виждате възходи и падения, но в известен смисъл, както вече забелязахте Свободната Воля и завесата са много ограничени. Много от вас даже се съмняват, действително ли сте ИМАЛИ Свободна Воля или сте били просто марионетки за ангелите и Духа. Но не е така, наистина сте имали Свободна Воля през цялото време.


Когато преминавате в Божествената Воля, излизате отвъд дуалността и разделението, което сте носили със себе си от Огнената Стена. Преминавате отвъд отделеността от Духа, която сте изпитвали първоначално, напускайки Кралството. Когато се премествате в Божествената Воля, става дума за Божествената Воля, която идва от вас самите. Тя е свързана и интегрирана с Духа на най- дълбоките нива на вашата същност. Когато преминавате в Божествената Воля, излизате отвъд пределите на човечността, която сте носили в себе си. Излизате отвъд пределите на дуалността, която е била част от това което сте от самото си пристигане на Земята. Преминавате от двойката към това, което наричаме ВСИЧКО. В божествената Воля ще има решения, които преди не са съществували. Не е имало възможност да проникнат през Свободната Воля и дуалността. В Божествената Воля, ще обръщате по-малко внимание на себе си и ще проявявате повече съчувствие и разбиране за Всичко.


Божествената Воля не обладава нещо извън вас. Тя е вътре във вас. Когато преминавате в Божествената Воля, когато пускате старата Свободна Воля, вие още веднъж се свързвате с Духа. Това се превръща в осъзната връзка, осъзнато разбиране, което не сте усещали от еони.


Божествената Воля не седи и не чака, докато Бог или Духа ви каже какво да правите. Това е разбиране, което е част от вас самите, вътрешно разбиране, че Духа вече е тук, че няма нужда да слушате никакви вътрешни гласове. Духа, Бог, Божественото, Христовото Съзнание вече са вътре във вас. Божествената Воля –това е вслушване в дълбокия и страстен вътрешен глас.


Когато започнете работа по този урок, ще се питате: „ Какво е това Божествена Воля ?“ или „ Лудия ми мозък ли отново се обажда?“ Може да се вцепените, ако приемете това за вярно. Но ние ви съветваме, когато това се случи, просто да останете спокойни и да си кажете:“ АЗ СЪМ в Божествената воля”. Разберете, че това което се появява и излиза на преден план–е Божествената Воля.


Свикнали сте със старите качества на Свободната Воля или Дуалната Воля. Това бяха постоянни предизвикателства, неспирна борба, колебания, напред и назад в ум ви. Когато се премествате в Божествената Воля, ще привлечете решения много по-висши и по -обширни от всичко, което сте изпитвали до сега. Няма повече да усещате старите гласове, от старото си човешко аз в ума си –постоянно спорещи и всеки дърпащ на своята си страна, както често се е случвало преди.


(усмихва се ) Когато направите крачка в Божествената Воля, ще усетите, а възможно и да чуете различен, не приличащ на нищо подобно отговор, който ще дойде от ВСИЧКО. Но разберете и ние го подчертаваме, че всичко идва от вътре, от вас! Ако търсите отговори отвъд себе си, ако смятате, че има същност някъде отвън, която сега ще започне да общува с вас – вие не търсите на правилното място! Търсите в пространството на Старата Енергия. Божествената Воля е вътре във вас. И както сме ви казвали и по- рано и сме се шегували по този повод, ние виждаме светлината у вас, но вие още не.


Десети Урок: направете Крачка в Своята Божествена Воля. Може би в началото ще чувствате леко неудобство, ще си мислите, че трябва да чуете какво ще ви каже Духа: „Как да постъпя, така или иначе? Дух, водачи, какво ще ми кажете? Нужен ми е отговор отвън. „ Но няма да има отговор. Нищо няма да чуете, ако го търсите там.


Когато направите крачка в своята Божествена Воля, която всъщност е много лесно да направите –отговора ще дойде сам. Знанието и разбирането ще дойдат отвътре от място, което не сте познавали или усещали до преди. То ще бъде цялостно, обилно, разкошно, така че няма да имате никакво съмнение от къде е дошло-от пространството на любовта. Ще дойде от тази дълбока ваша част, която наистина е Духа. Това няма да е умствено упражнение, то ще бъде живо и разширяващо се чувство, което извира от вас.


Дойде време ангелите, които направиха толкова дълго пътешествие от както напуснаха Дома, да се отърсят от ужаса, който изпитаха, когато за пръв път преминаха Огнената Стена. Настана момента да пуснат това, което наричат Свободна Воля. О, когато я придобихте за пръв път, това беше невероятна играчка. Това беше потресаваща играчка, за ангел, който току що е преминал през Огнената Стена. Това беше също толкова плашещо, защото вие никога до тогава не сте имали Свободна Воля. Имали сте Единна Воля, Разширяваща се Воля.


Но сега, на всеки от вас беше дадена сила, избор, каквито никога не сте имали. Взели сте тази Свободна Воля и сте започнали да играете във вселената и пустошта. Тази Свободна Воля била като невероятен, изключителен инструмент на Твореца. Можехте да правите неща, които до преди не сте могли. Можехте да се забавлявате в пустотата, създавайки звезди, нови енергии. Можехте даже да се сражавате с други същества! В Кралството си, не можехте да правите такива неща. Там нямаше битки. Вие можехте да създавате нови места, можехте да имате нови мисли, чувства, всяка от които дърпа в различна посока.


Свободната Воля беше невероятна играчка. Но тя стана причина за огромна печал. Много трудности и много болка. Вие сте взели Свободната Воля и сте се отправили на места по-ниски от най-ниското, на дъното на самото дъно, в най– мъчителните, тежки места, които цялото творение би могло да си представи. Но вие просто сте играли с Новата Енергия. О, разбира се вие също така носехте на всичките тези места вашата любов, за да се учите на състрадание и участие в създаването на светлина.


Имахте този дар, този инструмент, подарен ви от Духа– Свободната Воля – от момента, в който прекрачихте Огнената Стена. Този дар беше с вас еони. Той ви служеше добре, когато създавахте от нищото, когато създавахте вселени, галактики и звезди. Свободната Воля ви служеше прекрасно, когато се въплътихте на Земята. Тя ви помагаше да избирате между светлината и тъмнината, бялата и черната топка. Тя ви позволяваше да изпитате дуалността по много специфичен начин.


Но сега скъпи приятели, ние ви молим да направите крачка в своята Божествена Воля. Това ще бъде предизвикателство. Ще се питате, що за чудо е това Божествената Воля –чия е? Духа ли отново се връща, за да ви казва какво да правите? Или пък сега вашите водачи и наставници или ангели ще ви напътстват? Не, Божествената Воля извира отвътре. Това е вашата воля, която въз основа на Божественото излиза извън пределите на дуалността. Тя е по– висша от човешката дейност, с която сме свикнали. Тя е пряко свързана с Цялото и с Духа, но разберете скъпи приятели, че вие сте Духа. Божествената Воля идва отвътре. Тя осигурява отговорите, решенията, опита, новите възможности и способности, които никога допреди не сте изпитвали.


Това ще бъде предизвикателство. Ще ви се прииска да притежавате и Двете–вашата Свободна Воля е Вашата Божествена Воля. (усмихва се ) Ще пожелаете да запазите прекрасните свойства на Свободната Воля и в същото време да имате и новата Божествена Воля. Ние сме тук, за да ви кажем, че това не става така. Нужно е първо да пуснете едната, за да получите възможност да усетите другата.


И сега, ако нещо дойде и почука на вратата ви и вие танцувате с него –много от вас ще попитат Духа:“ Добре, аз танцувам, но какво да правя после? Кога ще свърши песента? Кой трябва да води? Какви стъпки да правим? “ По време на танца, направете тази стъпка в Божествената Воля. Нека си представим някаква случка от ежедневието ви, на пример с ваш колега от работата. Колегата идва и чука на вратата и вие се съгласявате, че е дошло време за танц. Вие танцувате, колегата ви ви гледа удивен, а вие питате: „ Дух, а сега какво да правя, на къде да продължа от тук нататък?“ Направете крачка в Божествената Воля.


Не можем да ви опишем съвсем конкретно какво ще се случи тогава. Ще се преместите в ново пространство –отвъд пределите на дуалността. Ще стигнете до осъзнаване, което дори не можем да определим. Ще достигнете до ново разбиране, нови нива на вибрация и енергия, до които старо енергийния път на Свободната Воля ще изглежда унил и скучен. Вашите стари начини и средства ще изглеждат безинтересни, безжизнени, лишени от страст. Когато направите крачка в Божествената Воля, всичко стремително ще се разшири!


С Божествената Воля ще дойдат и отговорите, решенията и по -широката картина. В този момент съвсем точно ще знаете какво да правите. Ще знаете какво да правите с тази енергия, която идва при вас в новата Божествена Воля. Ще говорим повече за това в следващите два урока. Но днес ви даваме предизвикателство с Десетия Урок. Направете Крачка в своята Божествена Воля. Възможно е на някои от вас да им се стори лесно. Някои от вас ще кажат: „ Аз съм повече от щастлив да го направя ", но ще откриете, че Свободното Воля е с вас от самото начало, от както сте дошли в това творение. Тя е с вас от векове и дълбоко в себе си, ще искате да я задържите. Ще бъде изпитание да преминете в Божествената Воля.


Ще ви се прииска да знаете, точно какво представлява, преди да направите крачката. Скъпи приятели, не може да дадете определение на Божествената Воля от това състояние на съзнанието, в което сте в момента. Трябва първо да пристъпите в нея. Още веднъж ви молим да преминете над пропастта сами, без наша помощ. Знаем, че всички от вас ще прекарат известно време в размисли за последствията от крачката в Божествената Воля, защото това означава пускането на Свободната Воля. Свободната Воля може да бъде прекрасно развлечение. Знам, защото също съм го преживял! Това е удивителна енергия. Божествената Воля е ...тя е повече, по- съвършена, пълна. Вие, които питахте: „ Дух, какво да правя с работата си, с отношенията си, какво искаш да направя сега? “ Отговаряме ви, че е дойде момента в който, сте готови да направите крачка в божествената си Воля. Тогава знанието ще дойде при вас. Знаем, че ще има много обсъждания и спорове за този урок. Ще има много предизвикателства. Ще ни обвинявате, че ви молим да се откажете от това, което ви е дар от Бога, вашата Свободна Воля. Ще ни обвинят, че ви молим да се откажете от това, което е било крайъгълен камък в целия ви досегашен опит, от както сте тук на Земята и през цялото време когато сте създавали вселени в пустошта. Ще има и такива, които ще напуснат групата, заради този разговор! Защото не го разбират достатъчно. Не разбират последствията от включването към Божествената Воля. Но тя ще ви помогне да затворите кръга на целия ви опит от момента в който прекрачихте през Огнената Стена. Тя ви пренася на ново ниво на разбиране.


Ние безкрайно ви обичаме заради работата, която вършите. Обичаме ви за това, че сега продължавате ( смях в залата), за това, че преминавате през тези уроци и прилежно ги изучавате. Обичаме ви за това, че работите върху всеки един, разсъждавате върху тях, приемате ги в живота си. Правите го сами, по своему през цялото време заради което ви обичаме.


Сега, на къде ще продължим от тук? На къде ще поемем в следващите уроци? Ще ви помогнем да разберете как действително се придвижва енергията, когато пребивавате в състоянието Аз Съм. Аз Съм– това е основа, фундамент, то е СЕГА. Ще работим с вас, за да разберете как да работите с енергията, как да и въздействате, как да бъдете истински Творци.


Тези, които се събраха днес във втория кръг, буквално и метафорично ви аплодират. Позволиха им да бъдат тук, за да видят и почувстват реакцията ви на този урок. Той ще предизвика умствена блокировка в много от вас. За някои ще бъде твърде висока летва. Той не изисква кой знае каква работа от вас. Няма нужда от часове учене и практика. Трябва просто да пуснете това, което ви е познато и да се осмелите да навлезете в новия вид енергия. Предстои ви да направите тази стъпка, скъпи приятели, вие и само вие, във вашето време и пространство. Ако не разбирате всичко така добре сега, ако това създава вътрешен конфликт у вас –не бързайте. Дайте си време. В този процес в това време, когато правите първата си крачка в Божествената Воля, вие разбира се не сте сам. Има множество, легиони същности, като тези които са се събрали тук днес, които са винаги до вас. Обичаме ви нежно.


И това така ...

 

Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова