Материалите на Тобиас

Серията на Създателя

Урок 7: “Творете с широки мазки“

Представя Тобиас, ченалинг чрез Джефри Хоуп

Представено пред Аления Кръг

на 10 февруари 2001г.

http://www.shaumbra.ru/frm/viewtopic.php?f=9&t=351


Тобиас: И така е скъпи приятели, скъпа Шамбра, ние пак се събрахме в този кръг. Струва ми се, че е минал само миг от както за последно седяхте тук. Но ние знаем, че през това време вие сте преживели много, а също и няколко не леки предизвикателства! Колко е приятно да усещаме енергиите ви (и на четящите това). Приятно е да слушаме вашата музика, вашите истории за пътешествия изразени с музикална вибрация(Музика Aryeh David ). Аз Тобиас нежно пазя тези моменти. С нетърпение очаквам дните, в които семейството ни се събира като сега.


И така, следващите няколко минути, ще работим с вас, за да настроим енергиите ви.Тези, от нашата страна идват сега, за да помогнат, за да работим с всеки един по отделно и групово, за да обединим човешките и божествените ви енергии с нашите –от тази страна.


Скъпи приятели, скъпа Шамбра, много добре познавам всеки от вас! Познавам енергията на всеки от вас. Познавам всеки от вас по работата, която сме свършили заедно в миналото като семейство.Тези времена би трябвало да са познати на всеки от вас. Това би трябвало да бъде позната енергия за вас.


Сега, когато започваме да разширяваме кръга, отделете малко време, за да отворите сърцата си, защото тук сте в безопасност. Отворете сърцата си и позволете на любовта, светлината и Христовото съзнание, което е вътре във всеки от вас, да изпълнят това пространство, което създаваме заедно. Дишайте дълбоко. Дишайте дълбоко и позволете на тази енергия да се пропие в цялото ви същество, в цялата ви биология и в цялата ви същност. Дишайте дълбоко и знайте, че сте със семейството си!


Тези, които идват днес, помагат да настроим енергиите си, помагат да вплетем вибрациите си в това пространство. Времето, което прекарваме тук-час, час и нещо, или малко повече (подсмихва се), с вас се намираме в нова енергия, в ново измерение, което създаваме заедно. То става част от вашето същество. То се интегрира във вас. Тази енергия поддържа нещо като енергиен шаблон, който старите енергии, които все още носите в себе си, ще започнат да копират и имитират.


Старите енергии във вас ще гледат новите енергии, които ви помогнахме да създадете днес. Ще ги гледат и ще кажат:“ Това всъщност е светлина. Това е, което всъщност копираме и имитираме на суб-атомно молекулярно ниво на ДНК“. Това е много интересен процес - как реагират енергийните частички от най-дълбоките ви части. Те, както и вие търсят най-подходящата вибрация за да създадат истински баланс. Това се случва във вас в момента.


Енергията създадена в кръга, преминава във вашето същество и остава в него. Тя не се губи. Това време, това измерение, пространство в което се намираме заедно са едни от най- целителните за вас. Тези енергии могат да се върнат във времето и пространството и да балансират всеки от вас, които седите тук или четете или слушате това. Даже ако го четете седмица или месец по-късно. Даже ако не присъствате в стаята, енергията е същата. За тези, които четат или слушат това в по-късна календарна дата, по интересен и необичаен начин вие също сте тук с нас, също както и всеки друг тук във физическо тяло.


И така, имаме много неща за обсъждане днес. Преминаваме към Седми Урок от Серията на Твореца. Знаем, че всички сте си изпълнили домашното. Много интересни опитности привнасяте в живота си сега! Домашната ви работа не е само в това, което става в ума ви, не е само в момента, в който заставате зад невисоката стена. Изпълнявате си домашното не само, когато слагате проблемите си в Печката на Благодатта. Домашното –е всичко което се случва в живота ви сега.


Замислете се за миг за нещата, които са ви се случили три дни по-рано или преди две седмици. А за някои от вас-вчера вечерта. В крайна сметка, за някои от тук присъстващите –по пътя насам днес сутринта. Ето го вашето домашно. Това, което правите. Всички тези предизвикателства, обстоятелства, опитности, които вие поставяте пред себе си, за да ви помогнат в крайна сметка на станете божествен човек.


По време на срещите ни има моменти, когато оставаме безмълвни. Можем само да седим тук с вас. Можем просто да дадем изява на емоциите си. Те щяха да се проявят като сълзи. Сълзи на радост и щастие –но най-вече сълзи на невероятно уважение. Това вече сме ви го казвали, но вие още не можете да се видите така, както ви виждаме ние! Все още не виждате този когото представлявате, не виждате какво всъщност правите. Сред вас има такива, които се събуждат сутрин с чувството, че са толкова нищожни, незначителни и самотни . Вие даже не сте започнали да разбирате кои сте! Мислите си, че преувеличаваме, когато ви говорим за висшата ви мисия на Земята. О, скъпи приятели, чака ви голяма изненада! Надявам се тя да се появи, докато все още сте на Земята във физическо тяло. Изненадата, в осъзнаването колко могъщи създания сте всъщност.


Разказвахме ви историята за младия принц Джак, която е историята на всеки един от вас. Но начина по който ви я разказахме не разкрива напълно цялата слава и величие, любов и саможертва. Това не е тази помпозна история, която сте чули от мен Тобиас или от други. Нашите разкази едвам докосват повърхността. Ето, сега сте пред нас. Тези, които бяхте принцове и принцеси в кралството на Всичко Което Е. [Аll That Is – дословно Всичко Което Е]. Вие избрахте да напуснете кралството заради нещо изключително почтено. И ето ви тук на това малко място наречено Земя. Мислите, че сте само хора, че ще преживеете осемдесет или деветдесет години. Че трябва да оцелеете, да се борите, с всички сили се стараете да постъпвате правилно. Не виждате човека, който действително сте!


Това е една от целите на Аления Съвет –да пробуди това осъзнаване у вас. Както беше казано по-рано, това не можете да го направите с ума си, може да получите това знание само със сърцето си, или по-точно казано с единната си чакра –Христовото (Кристалното ) семе във вас.


Постойте известно време „без ум“. Това е прекрасно! (подсмихва се) Има лекарства, които могат да ви помогнат да достигнете до това, но скъпи приятели вие можете да го направите по-добре и без тях!


Всеки път, когато се създава този кръг, когато идваме, с нас идват и някои „знатни гости“на деня. Отделете малко време скъпи приятели, за да усетите тази енергия, която донесоха тези, които се събраха днес във втория кръг. Вие хората сте в първия кръг. Около вас, заобикалящата ви енергия и любов сме всички ние от другата страна на воала, които ви наблюдаваме. Ние сме очаровани! Всеки път, когато се събираме, както днес има нова група от „знатни гости“. Разбира се, за да са тук, трябва да имат покана! (подсмихва се)


Тези, които дойдоха днес, внесоха със себе си техническа енергия. Даже и от нашата страна на воала има определени енергийни групи или семейства. Съществува група от ангелски същности, чиято работа се явява да наблюдават и замерват вибрациите на Земята и на хората на Земятя. Тези, които дойдоха днес във втория кръг- Калдре (Джефри Хоуп )се смее, те са „небесните инженери“. Те са тук по особена причина. Първо, дойдоха да се насладят на вашата компания, да ви се усмихнат. Те са тези които гледат „датчиците“ и „таблата“ на вашата работа и замерват как се справяте. Те се събраха днес, защото наскоро направиха замерване на вибрациите на Гая и на човечеството. Днес вие се явявате част от изследването им.


Те дойдоха тук, за да наблюдават групата, която преминава през особен процес на трансформация, за да интегрира своята божественост. Те дойдоха днес, защото вашите вибрации, силно се различават от тези на по-голямата част от човечеството. Вие – тези които се посветиха на служенето. В течение на много, много животи, вие изучавахте духовните аспекти, както собствените, така и чуждите. Прекарахте много време в човешките си школи, също и в школите от нашата страна на завесата в промеждутъците между превъплъщенията си, изучавайки процеса на възнесение. Вие сте тези, които не само го изучават, но и го живеят ден след ден!


Тези, които дойдоха днес замерват, следят и записват вашия опит. Те стоят зад гърба ви с приборите си и образно казано с бележниците си. Те са доста заинтересовани от вас. За тези, които току що зададоха въпроса си: не, те не се намесват. Те не използват сонди, не се натрапват, винаги спазват дистанция. В последно време са заети не само с вас. Те наблюдават всички хора по Земята. Наблюдава се така да го кажем енергиен скок, който трябва да се измери.


Параметрите се променят по-бързо от когато и да било. Вибрациите прескачат нагоре и надолу. Те вече не следват старите схеми. И за тези които зададоха телепатично въпроса: ние следим също и фондовата борса, защото това е един интересен показател за някои аспекти на човешките вибрации. Вибрационните промени стават по-бързо от когато и да било. Това прилича импулс, който набира инерция. Това е като колело, което в началото се върти по-бавно, а след това все по-бързо и по-бързо. Докато се вглеждате във въртящото се колело, формите вътре започват да се променят. По някога, колелото, което се върти по часовниковата стрелка, може да създаде впечатление, че се върти обратно на часовниковата стрелка. Импулсите се променят и възприятията на формите не винаги са такива, каквито изглеждат.


Тези, които измерват всичко това, са особено заинтересовани от така наречените Работници на Светлината. Те виждат тук отклонение. Те виждат нови начини за използване на вашата енергия. И те усилено я наблюдават.


В резултат на първоначалния импулс и на това, как вие променихте вибрациите си, разбира се виждате и промените по Земята. Гая ще се адаптира. Ще видите вътрешните си промени. Ще видите квантов скок в земните си технологии, но най-вече ще забележите квантовия скок в собственото си просветление на Земята. Вие живеете във време на велики промени. Дръжте се, защото този смел скок ще продължи още известно време!(подсмихва се )


И сега скъпи приятели, преди да продължим нека направим пълно сливане на енергиите си. Позволете ни да се приближим, да ви докоснем, да ви прегърнем. Позволете ни да се помолим, както ние умеем. Разрешете ни да ви помолим да си спомните кои сте. Разрешете ни да ви изпратим енергията на спомените, за да си спомните кои сте всъщност!


Молим Калдре да помълчи за малко и молим всеки от вас да приеме тази енергия която внасяме сега.


Наистина е прекрасно да бъдем тук с вас! Виждаме това искрящо намерение да служите. Преди 8 дни от вашето време ние седяхме с малка група от Шамбра. Разговаряхме и преди да започнат да задават въпроси, ние им казахме, че изпитваме благоговение, когато ви съпровождаме ден и нощ. Изпитваме благоговение, защото основния въпрос, който ни задават Шамбра не е как да получим повече пари, не са за здравето, и разбира се не е за това как да станат по-могъщи от останалите. Ето какво питат най-често:“ Скъпи Дух, как да съм полезен? Скъпи Ду, как да помогна на човечеството? Скъпи Дух, какво мога да направя за теб?“


Разбирате ли за какво говорим? Това, че вашето сърце не е егоистично! Вие не молите нещо за себе си. Вие питате какво да направите за Духа. Това ни поразява! Това поразява мен Тобиас, защото смятам че, ако бях на ваше място, аз разбира се щях да помоля за повече пари! (смях в залата) Несъмнено щях да поискам несъкрушимо здраве! Със сигурност щях да поискам нещо не толкова високо вибрационно и изпълнено с любов, като това което чувам във вашите молитви! Вие казвате: “Скъпи Дух как мога да ти служа днес? Скъпи Дух, какво искаш да направя?“ Когато човек стигне до тази точка, ние знаем със сигурност, че той е просветлен. Знае , че той е на пътя!


Скъпи приятели, ние ви казваме всичко това, защото от тази позиция няма начин да пропаднете. Няма смисъл да се страхувате, че ще изгубите почва под краката си или, че ще се върнете назад. Престанете да се притеснявате, че ще кривнете или ще пропаднете назад от пътя. Вашата вибрация на любов и служене е много силна.


И така, днес ще продължим разказа за принц Джак и неговото пътешествие, което в края на краищата го довело до Земята. Използваме тази метафора, за да опишем случилото се с вас, когато бяхте принцове и принцеси в кралството на Първото Творение. Даваме ви я на части, за да може да вникнете по-добре и да проумеете кои наистина сте. В тази история има много повече, от колкото ще ви разкажем днес.


Предупреждаваме ви, че разказа ни може да не се хареса много на някои от вас. Може да изразите недоволство или да се изненадат, може някои от вас- светлинни работници да стиснат юмруци. Молим Калдре да се оттегли, докато ви предаваме тази информация. Той знае какво ще стане и не е особено въодушевен от това, че възнамеряваме да отворим пред вас кутията на Пандора! (подсмихва се)


Джак бил принц в Кралство на Всичко Което Е. Той бил велик пътешественик, велик изследовател и велик творец.Това бързо му доскучавало. Той пътешествал до пределите на своето кралство, а след това продължил по вода. Джак се натъкнал на огнената стена, която означавала край на всичко известно на творението. Това го изплашило, той се опитал да се върне обратно в Кралството, но вакуума и всмукващата енергия на стената го завлекли навътре.


Сторило му се, че минава цяла вечност, докато бил в огнената стена. Неговата същност била разбита на множество парчета. Част от тях се обединили в подобие на „пашкул“ и изпаднали в летаргия, за да оцелеят. Джак винаги бил външно ориентиран като творец и като същност. Част от енергията на Джак не преминала в пашкула. Част от него продължила пътя си.


Но Джак не тръгнал направо към Земята. Имало преходен период. Това е доста трудно да се опише, но ще опитаме да ви го преведем, в тясно сътрудничество с Калдре. Зад Огнената Стена нямало нищо –пустота и абсолютен мрак. От това нищо се родила впоследствие вашата физическа вселена. Когато Джак навлязъл в пустотата, там нямало звезди и галактики. Нямало никаква енергия. Просто нищо.


Енергийно Джак не бил в своето светлинно тяло, което притежавал в кралството, но пък и не бил в плътна физическа обвивка. Неговата енергия се въртяла много по-бързо, в сравнение с хората от Земята, но значително по-бавно от когато бил творец в Първото Творение. Става дума не за вибрации или за коефициент на любовта. Джак не беше плътен, но не беше и“ светлина „. Той беше нещо по средата. (подсмихва се )Може да си представите това състояние, като газообразно.


Когато Джак (Вие)прескочил огнената стена, той видял своята противоположност. Той видял своето огледало. Тогава започнал да преживява опитности сам, а след това и с други същества. Тези първи опитности породили енергия, която извирала от него (Вас) и създала структури и форми във вселената , която до скоро била пуста. Джак (Вие)преживял експерименти, които в последствие създали енергийната тъкан на гоблена от звезди и галактики и слънчеви системи. Това бил много интересен период от живота на Джак (Вас).


Благодарение на този опит, Джак започнал да придобива нова индивидуалност. Той започнал да се събира с други същества с подобни на неговата енергия, които също били преминали през Огнената Стена. Свързвайки се с другите, той започнал да формира „енергийни „групи. Странствайки из вселената, тези енергийни групи започнали да се заселват на определени места. И както вече знаете от предишните ви опитности със семейството, при тях започнали вътрешни дрязги. Джак и другите започнали битка, започнали войни.


Това било много хаотично време. Джак все още се учел да се приспособява към новите обстоятелства, след преминаването през Огнената Стена. Никога преди не бил изпитвал нищо подобно. Той се опитвал да си спомни кой е и от къде идва, но сега притежавал нови умения, които не можел да съотнесе към нищо предишно. Започнал да изпитва странни усещания и вибрации. Там, където Джак бил само светлина, започнал да придобива гъстота, тежест в цялото същество –това, което после ще се превърне в тяло.


На Джак това не му харесвало. Не му се нравело забавянето на енергиите му, намалената скорост на мислите му спрямо скоростта на светлината и след това спрямо скоростта на електричеството. Това изобщо не му харесвало. Той искал да се отърве от това, но не знаел как. Ставал все по-плътен. И докато той претърпявал тези промени, вашата вселена също се променяла и ставала все по-плътна. Планетите започнали да придобиват очертания, форма и маса.


О, скъпи приятели на Джак –на вас –всичко това изобщо не му харесвало. Чувствали сте се така, сякаш пропадате и падате и падате. Вашата енергия и вибрация се забавили. Вие сте се борили с това. Чувствали сте, че ще настане време, когато изобщо няма да можете да си спомните кой сте и от къде сте дошли. Отчаяно сте се опитвали да задържите вибрациите на Кралството. Вие проклинахте прехода през Огнената Стена!


Пребивавахте в хаос. Имаше ужасни войни във вашата вселена. Това било времето, когато за пръв път се появили понятията за смърт и убийство. Имало много гняв по отношение на себе си и на другите. Имало групи, които бродели из непрестанно втвърдяващата се вселена, опитващи се да завземат силата на другите. Те смятали, че ако могат да се докопат до силата и енергията на другите същества, да присвоят вибрациите им, това ще повиши собствените им вибрации и ще ги изпрати обратно вкъщи, в кралството.


Започнахте да се придвижвате на групи. Някои били по-големи, други по-малки. Когато това станало, когато своего рода се хванахте за ръце и обединихте енергиите си, това образувало около вас енергиен „кораб“. Вие живеехте в него, пътешествахте навсякъде и преживяхте много опитности. Това било интересно, защото вие можехте много лесно да пътешествате по широката мрежа от енергийни коридори, която съществувала във вашата вселена. Вие знаехте как да попаднете от единия край на вселената в другия, който може да отстои на милиони и даже милиарди светлинни години, ако използвате вашата сегашна измервателна система. Преместването можеше да трае не повече от миг. Вие бяхте изкусни в това.


През цялото време всички продължавахте да се съпротивлявате на това забавяне на енергията, на това втвърдяване, което се случваше с вас и с цялата ви вселена. Започнаха да ви се случват странни неща. Започнахте да се блъскате в предметите! Не можехте вече да преминавате през материята. Енергията вече не преминаваше през енергията . Предметите започнаха да стават толкова твърди и забавени, че вие наистина можехте да се ударите в звездите и планетите, в метеоритите и астероидите. Вие бяхте удивени, поразени от това. Продължихте да воювате. Боевете станаха все по- ожесточени. Това било много тежко време. Създали се колонии от тези, които опитвали да открият път назад към Вкъщи, търсейки подходящата вибрация, отваряйки енергията на любовта и светлината. Но за по-голямата част от вас, вибрациите стремително се понижили.


И в даден момент, както вече сме говорили, настанала безисходица. Нищо не можело да се развива повече. Конфликтите и боевете между тези, които наричате светли и тъмни, стигнали до мъртва точка. Дори и вселената, каквато я познавате спряла да расте. На този етап било взето решение, съглашение, да се дойде на планетата Земя и веднъж за винаги да се премине през последната завеса. Вие сте се съгласили да преминете отвъд последната бариера, буквално приемайки много плътна човешка обвивка, помествайки своята същност в тази форма, известна като ваше тяло. Вие сте се съгласили да живеете напълно губейки спомена за това кой сте, преминавайки през цикъла на живота и смъртта и през това, което наричате карма. Правейки още един пълен кръг, за да си спомните кой сте били по-рано, преди да преминете през Огнената Стена.


Ето защо сте тук! Ето защо вече стотици,стотици, стотици животи сте тук. Вие преминахте жизнения цикъл на Земята, изпълнявайки съглашението да преминете през пълния цикъл и да затворите кръга. Съглашението да изцелите миналото си, времето на прехода през Огнената Стена, да изцелите времето на творене в пустошта, създаването на вселената каквато я познавате днес. Преминахте през всички тези превъплъщения, за да се изцелите и да направите ново откритие.


Тези, които са дошли днес тук във втория кръг, замерват и наблюдават вашите действия. Те са тук, защото кръга е готов да се затвори. Вие сте на заключителния етап от пътешествието си, продължителността на което дори не сме способни да обясним. Но кръгът е готов да се затвори, благодарение на работата която свършихте.


За вас едва ли е изненада, че в ежедневието ви всичко е така сложно. Това не е само заради вас! В този си живот вие изцелявате не само себе си. Вие вече сте изцелили стотици, стотици, стотици минали превъплъщения. Повечето от тях скъпи приятел, са се изцелили и са си заминали. Гая е освободила техните енергии, които се пазели в Земята. Всъщност дори и сега вие изцелявате момента, в който сте творили от пустошта, времето между Огнената Стена и пристигането ви на Земята. Изцелявате времето, когато сте прескачали от единия до другия край на вселената, преживявайки опита на проявлението на материята и масата. Това е било време, когато сте можели свободно да пътешествате през времето и пространството, но никак не ви е харесвало това, което се случва. Било е време на хаос.


Сега. Тези, които наричате извънземни, скъпи приятели, всички те, това са ваши аспекти от това същото минало, времето когато сте сътворявали от нищото. И преди сме ви казвали, че когато погледнете нагоре към звездите, когато погледнете вашата вселена, там няма кой знае колко. Да, точно това имаме предвид. Вие наблюдавате вашата физическа вселена под формата на ограничено пространство. И разбира се там няма кой знае колко! Там е вашата енергия от миналото, която се движи и по някога частично се припокрива с енергията ви от настоящия живот на Земята.


Позволете ни да използваме аналогия. Ще използваме аналогията с дома, защото е подходяща (подсмихва се). Представете си, че сте в гостната си и се оглеждате. Всичко, което виждате е гостната ви, но у вас има и други стаи, които не може да видите, защото сте на едно място в този момент. В другите стаи се случват неща за които не знаете и които не можете да видите или чуете. Вашата вселена много прилича на това. Има много стаи. Много измерения. Когато гледате небето и виждате звездите –в тази стая няма нищо кой знае какво . Там наистина няма кой знае какво от гледна точка на живота. Там има много енергия, но не и много форми на живот. Има стаи които същeствуват паралелно, измерение до измерение с вашата вселена, които не можете да видите или чуете. Някои от вас започват да чувстват тези стаи. Всички те се намират под един покрив, но са разделени една от друга.


Изведнъж в някаква необичайна енергийна ситуация става преплитане или пресичне. Вие успявате да видите една от другите стаи или същество от другите стаи преминава през вратата и се оказва у вас. Когато се случи такова нещо–това сте вие от миналото! О, то ще изглежда като извънземно и ще се чувства като извънземно, но скъпи приятели – това сте вие от миналото. С цялата тази огромна работа, която вършите по изцелението на този път, в определен смисъл вие съществувате паралелно с него. Сега вие сте хем тук, хем изцелявате съседната стая. За това са възможни случаи на преплитане и наслагване. Има ли във вашата вселена извънземни, които са по-мъдри, грандиозни или по-умни от вас? В същност, приятели мои, не! Това са аспекти от вашето минало. Как може да са по-мъдри, по-умни или могъщи? Тези аспекти, като част от вашето минало съществуват в този момент. Даже, когато седите тук, част от вас, която е създавала старите структури от пустошта, съществува в същото време.


Сега не искаме да се отклоняваме толкова далеч от нашата тема с концепцията за алтернативните реалности или за множеството измерения. Просто искаме да отбележим факта, че това сте вие от миналото и че понякога може да преминавате тук. Важно е да знаете скъпи приятели, че вие изживявате заключителния етап от вашата работа, затваряте кръга. Преживяхте голяма травма, когато преминахте през Огнената Стена. Не се отказвайте от силата си в полза на когото и да било, на което и да е същество, което наричате извънземен.  


Дори това да е аспект от вашето минало, той ще се опита да ви се представи като велико и интелигентно същество. Ще ви разказва –и в това ще има известна истина –че е ваш родител, че представлява част от вашето семейство. Ех, да в крайна сметка те са вашето минало! Но не се лъжете, че са велики същества, които притежават ключовете към всичко. Скъпи приятели, вибрацията на думата извънземен е -лъжа (на английски се получава думата :alien –извънземен ;lie –лъжа). Не отдавайте силата си на друг. Вие сте така близо до затварянето на кръга. Това е напрегнат момент, когато даже вие от миналото ще се опитате да излъжете себе си, че притежавате мъдрост.


Аз, Тобиас ви моля да запомните енергията, тук и сега, която ви казва, че вътре във всеки от вас винаги са били Христовите Семена (Кристалните Семена). Не следвайте никой, освен Бога вътре във вас! Няма да ви е лесно в следващите дни, докато свързвате кръга. Предизвикателствата ще бъдат тежки и именно заради това изнесохме тази тема за обсъждане днес. Казваме ли ви, че ще срещнете извънземни? В известен смисъл да. Това може да не стане в 01:00 ч. през нощта докато карате колата си в посока на жп.прелез(смях в залата). Това може да стане на сън. Това ще се случи най-вече като стар спомен, който ви връхлита като товарен влак. Спомен изпълнен със страх, който ви поразява, вцепенява ви. Когато това се случи, скъпи приятели, искаме да се върнете в енергията днешния ден, когато Дух, когато Йешуа и Аления Съвет и Тобиас седнаха пред вас и ви казаха: “мили мои, вие сте пробуждащия се Бог. Няма никой пред вас и над вас.“


(усмихва се) Сега ще има много въпроси за извънземните! Ние сме готови за обсъждането на всички и всичко. Калдре ще ти дадем инстремент, за да можеш да им отговориш.


Сега ще повдигнем енергията и ще преминем към Седмия Урок от Серията на Твореца. Молим всеки от вас да се настани по-удобно. Скъпи приятели, ще ви разкажем кратка история, за да ви помогнем да разберете по-добре нашия Седми Урок. Той е много прост. Сигурно даже ще се възпротивите, че е толкова прост. Даже може да опитате да го усложните.


Урок Седми се явява първия от така наречените практически уроци за външното творене. По-голямата част от това, което до сега сме ви казвали, беше основно да разберете и работите със старата енергия, която имаше нужда от пребалансиране. Сега, във втората част от серията, ще започнем поредица от стъпки в посока на активното творене. Това може да се стори странно или необичайно за някои от вас. Дълбоко във всеки от вас е вкоренен дълбок страх пред вашата сила на творец. Има известно нежелание да се твори отново, защото дълго време е имало и продължава да има срам и чувство за вина, заради това, което сте направили в миналото.


Усещате в себе си изначален грях, за това че сте преминали Огнената Стена. Чувствате, че сте стигнали твърде далеч. Чувствате, че в процеса на творене от пустота, сте водили войни в енергията на хаоса. О, скъпи приятели, битките, които са се водили тогава, биха накарали „Междузвездни войни“ да изглеждат като детска игра! И така, когато говорим за истинските ви способности на творец, някои от вас може да се изненадат. Някои от вас ще се чудят правилно ли са разбрали и че може още да не е дошъл момента.


Живяла някога работничка на светлината на име Анна. Чудесен работник на светлината, както и всеки тук и всеки, който чете това. За последните 30 години, тя посетила много духовни курсове. Научила за контрола на ума, който сам по себе си е забавен. Тя се учила да медитира, изпълнявала медитациите като ритуал пречистващ ума. Но и ние и вие знаем, че ума така и не се очистил. Тя прекарвала 20 минути по два пъти на ден, седейки в неподвижна поза, защото си мислела, че това е което трябва да прави.(смях в залата) Но в известен смисъл това било много полезно за нейната душа и за цялото и същество, защото и помагало по пътя. Това и помагало да поддържа структурата.


Нашата скъпа работничка на светлината Анна посетила много курсове по най-различни техники, най-различни теми –как да бъдем миролюбиви, как да бъдем приветливи, как да приличаме на Бог, как да се покоряваме на Бог, как да се скрием от Бог. (смях в залата) Тези курсове били като стъпала по нейния път и и помогнали да стигне до определена точка.


Но вътрешно Анна си задавала въпроса:“Ако аз толкова добре се уча и толкова сериозно израствам, защо тогава не мога да повлияя на собственото си същество, на моето пространство? Защо не мога да фокусирам съзнанието си и да изменя посоката в която тече водата от чешмата?“ Тя опитвала и не се получавало. “ Защо не мога да повлияя на пламъчето на свещта, само с усилие на мисълта? Защото аз знам и Духа знае, че когато то потрепери –това е само вятъра.“


Анна била разстроена, защото продължавала да се сблъсква с проблеми и предизвикателства в живота си, които изобщо не можела да контролира. Тя постъпила правилно, като просто избрала да живее и да продължава духовното си израстване. Разбирате ли, тя не осъзнавала, че цялата и работа и усилия, които влагала изграждали нещо в нея. Пробуждали нещо дълбоко в нея. Но, да тя била разочарована, че това не води до изменения в нейната външна реалност. Нещата наоколо се променяли. За това имало много причини. Една от тях била, че момента бил неподходящ. Това не било уместно. Това би било както се казва пълна катастрофа. Момента бил съвсем неподходящ.


Всички вие чакахте така дълго. Ние ви разбираме. Личния баланс на Анна - помните ли топките: прозрачната, бялата и черната, продължават да играят играта си вътре в нея. Не бил подходящия момент да приключва тази игра. Тя продължавала да отдава силата си на другите. Тя посещавала курсове, четяла книги и станала последовател. А творецът не може да бъде последовател! Това са взаимно изключващи се понятия.


Но вече е подходящия момент скъпи приятели. Както вече споменахме –тези които дойдоха във втория кръг днес, замерват и наблюдават. На тях им е много интересно, защото момента е настъпил. Те знаят, че вече има хора които ще започнат да творят. И тези хора сте вие.


Анна била много разстроена, че не може да контролира своите външни обстоятелства, външната си същност. В някакъв момент, както направиха и много от вас, махнала настрана всички книги, всички инструменти и казала: “Стига вече курсове. Те с нищо не ми помогнаха, но ми струваха прескъпо!“ (смях в залата) Скъпи приятели, не ни разбирайте погрешно, всички тези курсове, техники, дисциплина, бяха стъпала за нея, защото и помогнаха да се присъедини към семейството си. Един вид, благодарение на тези курсове, тя се запознала с други като нея. Енергията на срещите била много ценна и благодарение на нея, тя се събрала със семейството си.


И така Анна научила за това място, което се нарича нейния Нов Дом. Тя не го разбирала, но вътрешно знаела, че това място е добро за нея. Тя се чувствала там в свои води и прекарвала по няколко минути в тишина там. (подсмихва се) И така тя прекарвала известно време в новия си дом, точно както молим да правите и вие. Настанете се в енергията на Новия си Дом. Усетете мелодията на Новия си Дом. Ако не можете да я чуете, почувствайте я. Ако и това не ви се отдава, просто знайте, че там има вибрация, централна, коренна вибрация на Вашия Дом.


Анна, леко разстроена от липсата на възможност да твори целеустремено и мощно, стигнала до мястото, където трябвало да отхвърли много стари методи. Стигнала до точката от която наистина била готова да започне да твори.


На пода в своя Нов Дом Анна забелязала голяма четка в кофа с прекрасна светеща боя. Тя знаела, че боята и четката не са там просто така. Тях ги нямало, когато била за последен път вкъщи. Но тя усещала, че това е правилно. Четката била голяма, много голяма, по-голяма от която и да било четка виждана някога.Тя се огледала. Запитала се какво трябва да прави с тази огромна четка. Но вместо да се безпокои за каквото и да било, тя просто попитала в прекрасната енергия на новия си дом: “Какво трябва да знам за тази кофа с прекрасната светеща боя в нея и за тази огромна четка ?“ От нея дошъл глас –не глас като на водач, не глас като на Тобиас –и той и казал, просто вземи четката, натопи я в боята и направи широка мазка на която и да е стена в Новия си Дом. Когато Анна взела четката е я натопила в боята и направила една голяма мазка по стената на Новия си Дом - научила Седмия Урок.


Урок Седми:Творете с широки мазки(в Английския език In Broad Strokes дословно се превежда –„големи щрихи“, има и друго значение „в общи линии ", така че  може да се разбират и по двата начина) Творете с размах. Прост, но дълбок урок. В следващите 30 дни ще получите своето първо истинско разбиране за творението. Повече няма да бъдете жертва реагираща на това, което се случва в живота ви. Ще творите истински. Молим ви да отидете във вашия дом да усетите вибрацията му и когато сте готови, вземете тази голяма четка, натопете я в боята и направете широка мазка. Само една, не повече. След това оставете четката, седнете на пода и наблюдавайте какво ще се случи с мазката, която сте създали. Наблюдавайте я. Тя ще се променя. Ще променя формата си. Ще намери свой собствен баланс. Вие в Новия си Дом се намирате в енергия, която съдържа в себе си собствен баланс. Вашето първо творение –вашата първа широка мазка, е да намерите своя божествен баланс.


И сега. Какво ще създавате? На последната ни среща говорихме за четирите сфери на човешкия опит. Говорихме за ресурсите, за изобилието. Говорихме за здравето и биологията. Говорихме и за отношенията и за собствената значимост. Изберете си произволна от тези сфери. Задръжте я в сърцето си. След това направете голям щрих и просто сътворете баланс в тази област. Вие създавате баланс. Няма нужда да имате конкретна цел или намерение за Духа или за себе си. Вие създавате божествен баланс. Но сега ще го правите разгърнато. Ще творите активно.


Какво означава всичко това? Какво ще стане после? Отначало може да се появи страх. Може да се запитате, какво всъщност създадохте и какво ще стане от тук нататък? Този страх се отнася за времето преди идването ви на Земята. Той е свързан със срама, който изпитвахте тогава, че преминахте през Огнената стена, за това,че напуснахте Кралството. Насочете се в тази посока. Седнете с този страх във вашия Нов Дом. Приемете го и поговорете с него. Този страх може да бъде като ваш най-добър приятел или като най-лошия ви враг, като творец. Ако оставите този страх без надзор, той ще се върне обратно. Той ще се върне под формата на извънземно (смях в залата) Сериозно ви казваме. Ако позволите на този страх да порасне и да придобива мощ, той ще ви върне обратно, там от където е дошъл.


Урок номер Седем:Творете с широки мазки. Не се безпокойте за техническите детайли. Залата днес е пълна с техници и механици, които се грижат за детайлите. Вие като Творци, не е нужно да вниквате в това сега. Творете с широки мазки. Може би ще имате желание да вземете по-тънка четка и да направлявате с нея Духа и вашата Божествена същност как да постъпят. Не се поддавайте на тази съблазън. Седнете пред тази прекрасна широка мазка, която сътворихте и просто и позволете да намери собствения си баланс. Това изглежда лесно скъпи приятели, но все пак за вас ще е предизвикателство.


Да вземем на пример проблемите във взаимоотношенията. Няма нужда да обяснявате на Духа или на себе си какъв е проблема. Не изпадайте в детайли. Вземете проблема си. Задръжте го в сърцето си. Творете с широка ръка и знайте скъпи приятели, че божествения баланс и вашата собствена божественост ще се погрижат за всичко останало.


Виждате ли какво се случва? Учите се да се доверявате на своята божественост и и позволявате да действа. Вече сте опитвали да изпадате в детайли в миналото! Бяхте откъснати от Кралството толкова дълго, че усещахте, че трябва да се занимавате с всяка дреболия. Дойде време да се доверите. Само се опитайте да позволите на своята божественост да ви балансира и о, скъпи приятели, живота ви ще стане много по-лек! Ще бъдете художници, създаващи прекрасни мазки. Грижата по механиката на проявлението, ще се случва на други нива. Живота ще стане много по-радостен.


Защо стените? Защо боя? Огледайте се в новия си дом, след като направите широката мазка. Всичко ще ви изглежда различно. Вещите отвън ще изглеждат различно, заради работата, която сте свършили отвътре! Ще изглеждат по-иначе. Ще започнете да виждате зад пределите на това, което можехте да разпознаете по-рано. Ще започнете да виждате как всичко започва да се напасва. Ще можете да гледате хората около вас, във връзка с които изпитвате вина или ги съжалявате, виждайки радост в живота им. С първата широка мазка на четката, вие сте изменили нещо вътре в себе си и то започва да си личи и отвън.


Не сте променили ничии живот. Само своя. Казвали сме ви това и преди - не слагайте другите в печката. Не се опитвайте да ги променяте. Няма смисъл, защото всичко ще се промени ще придобиете разбиране, което не сте имали до сега.


Урок Седми: Творете с широки мазки. Скъпи приятели, не се поддавайте на желанието да вземете тънките четки и да се занимавате с детайлите. Това ще бъде направено за вас. След като сътворите своя щрих, седнете на пода и се полюбувайте на произведението на изкуството, което току що създадохте. Говорихме и по-рано за Печката на Благодатта. Говорихме с вас и ви преведохме през опитността с полагането на проблемите си в нея. Печката на Благодатта е прекрасен инструмент за стари проблеми. Но тя може да ви послужи много добре и за обработка и баланс на новите неща, които създавате. Това е като цялостната енергийна система на вашия дом. Когато творите с широка ръка, вашата Печка на Благодатта балансира и обработва енергията. С други думи, позволявайки на Благодатта да обработи вашето ново творение, вие си осигурявате божествен баланс. Това гарантира, че вашето творение ще се появи уравновесено по най-уместния и любящ начин. Няма нужда да се притеснявате дали ще създадете най –уместната или просветлена вещ. Вашата собствена божественост ще се погрижи за баланса.


Имате вроден страх да направите нещо погрешно. Той стопира много от вас  до ден днешен. Не искахте да сътворявате, защото не бяхте сигурни дали е правилно. Вие чакахте Духа да ви каже какво и как да правите, защото не искахте да направите нещо неуместно отново. Печката на Благодатта, вашата божествена същност и любовта на Духа ще направят така, че да не може да направите нищо неуместно. С четирите топки и с вътрешния си баланс няма начин да създадете нещо лошо или тъмно. С любовта вътре във вас не може да направите нищо грешно.


И сега какво ще направите? Лесно е. С широките си мазки ще сътворите нов баланс в отношенията си, в изобилието си, баланс в здравето и собствената си значимост. Когато правите тези щрихи с четката си, вие създавате новия баланс. Не мислете колко струва този нов баланс или как ще изглежда новия ви любим. Божествеността ще се погрижи за баланса и ще ви донесе необходимото. Когато променяте нещо вътре, променя се честотата на вибрациите ви. Променяте енергийните си модели и когато пристъпите прага на новия си дом, се променя възприятието ви за нещата. Променяте реалността си, без да въздействате на друго човешко същество. Това е много интересно. Ето защо ви казахме: “Не се молете за промяна в света. Молете се само за вътрешно пробуждане“. Кога ще го направите, кога ще промените реалността си? Ще говорим за това в следващите ни уроци.


Урок Седми е много прост, но е първия от активното сътворяване: Творете с Широки Мазки. Изберете си една от четирите сфери, които обсъждахме. Разбира се в зависимост от нашия напредък, ще има по-подробни и интензивни уроци, но за сега поработете с този известно време. Творете на широко.


Сега скъпи приятели, тези които присъстват във втория кръг, които наблюдават и замерват енергията, се усмихват. Те виждат и чувстват нивото на вибрациите, които са откривали до сега толкова рядко. Тази вибрация идва от любовта, сияеща вътре във вас. Те се усмихват на честотата, на любовта и предаността ви. Те излъчват светлина.


Те ще правят още много измервания за вас Шамбра и за Земята. Те казват, че очакват да видят промени на Земята. Ще видите смени във властта. Ще видите промени в Гая. И това ще се засилва. Скорошните земетресения в Южна Америка и Индия– са само началото. Ще има още и това ще бъде уместно. В бъдеще ще обсъдим как да се справяте с такива ситуации.


Когато се събираме както днес, това наистина е време на любовта и единението. Обичаме времето прекарано заедно. Обичаме срещите си. Вземете тази енергия. Вземете усещанията си, когато се събираме заедно. Задръжте ги в себе си. Пазете ги вътре. Настройте ги като ръководство за всички други енергии на вашето същество. Скъпи приятели има множество същества от тази страна на завесата, които работят за вас и се грижат за вас. В същност вие никога не сте сами.


И това е така ...

 

Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова