МАТЕРИАЛИТЕ НА ТОБИАС

СЕРИЯТА НА СЪЗДАТЕЛЯ

Шоуд 1: " Приемайте всички неща такива, каквито са"

Представя Тобиас, ченалинг чрез Джефри Хоуп

Представено на 19 август 2000г.

http://www.shaumbra.ru/frm/viewtopic.php?f=9&t=24

 


И така скъпо семейство ние отново сме заедно в този кръг, в тази свещена енергия. Аз Тобиас приветствам всеки от вас в класната стая на новата духовна енергия на Земята. Аз приветствам вас, учител- всеки който седи в тази стая или чете този текст. Вие отдавате себе си и своя живот на една едничка цел–движението напред. Всеки от вас е учител. Вие сте удивени, защо наричам това помещение класната стая на новата духовна енергия! Както много скоро ще разберете, в същност не ние учим вас. Ние се учим от вас.


В момента в стаята има много енергии. Както каза нашия приятел Джефри, в следващите няколко минути ще работим с всеки от вас индивидуално, за да интегрираме и въведем енергията на Духа. Но по-важното е скъпи приятели, че ви помагаме да пробудите своята божественост. Това, за което ще говорим следващите няколко часа не е това какво приемате от нас и от Духа ,а как възприемате човешката си същност. Ще ви говорим за пробуждане и как да започнете да използвате енергията на вашата божественост, дълбоко вътре във всеки от вас. Вие просто още не сте се я намерили.Енергията в кръга ни днес е радостна и силно любяща. Молим всеки от вас да се отвори и да позволи да бъде всичко, което е. Молим ви да пуснете всичките с тревоги. Молим ви да се отървете от безпокойството за бъдещето си. Бъдете присъстващи, бъдете в „настоящето“, бъдете в кръга. Ако четете това съобщение, енергията за вас е абсолютно същата.

 


Вие, хора се намирате в най-личния кръг. Той е по–различен от този на останалото Творение. Вие избрахте да преминете зад пределите на кръга на Духа, създавайки ново измерение и нов кръг, който ще бъде от полза за Всичко Което Е. Ето защо сте избрали да преминете през много превъплъщения на тази Земя. Ето защо присъствате в тази класна стая. Важно е да запомните, че човечеството на Земята съществува в отделен кръг(реалност), спрямо останалото Творение.

 


Нека сега да поговорим за настоящото ви въплъщение. Дойдохте в този живот, за да завършите последната глава от книгата на живота си тук на Земята. Дойдохте, за да пречистите и последните части на кармата си и да изпълните своя контракт. Години от вашата младост бяха заети с това. Срещнахте се с други,с които имахте кармични връзки, които искахте да разрешите. Имахте семейни връзки, които ви осигуриха възможност да отработите натрупалата се карма от въплъщение във въплъщение. Голяма част от младостта ви мина.

 


И тогава, както казахме и преди ,нещо се случи с вас последните двадесет или десет или даже последните две години. В живота ви настъпи пробуждане. Причината може да е била случайно изпаднала от рафта книга. Може да е била информация от приятел или озарение по време на сън, но вие сте стигнали до точката на пробуждане. Това пробуждане ви доведе до тук , то ви насочи по пътя към връзката с Духа и осъзнаването му.

 


По това време вие преминахте през много изпитания или както вие се изразявате – уроци,но ние не бихме използвали точно тази дума. Това беше последната чистка, книгата на вашия живот, която съдържа много, много ваши превъплъщения е към края си. Вие работихте по завършването на тези последни глави. И след това скъпи приятели,тъй като всичко беше приключено, вероятно сте започнали да усещате загуба, объркване или безразличие. Вие приключихте главния контракт в живота си и основната си цел.

 


Настъпи момента да изберете как да продължите – в човешка форма и съзнание или да се върнете назад в нашия кръг. Всеки от вас знае, че този момент ще настъпи в живота му, когато ще се изправите лице в лице пред избора да останете на Земята или да се върнете в кръга, в който се намираме ние в момента. Вие очевидно сте избрали! Избрали сте да продължите. Има една причина за това. Това е вътрешната отговорност, която сте приели. Всеки от вас е избрал да стане учител на новата енергия. Ще направите всичко възможно за това. Ще пожертвате всичко. Ще пуснете всичко от живота си, само и само да бъдете първите, тези които ще станат учители. Вие сте тези, които работят с други хора, за да ги преведете през опита на преобразуването.

 


Ще говорим много за това днес. Но преди да пристъпим към дискусията, нека просто да поседим заедно. В този съкровен момент, ние ви прегръщаме, за да ви благодарим за работата, която свършихте през всичките си минали животи. Особено ви благодарим за това, че останахте на Земята и се съгласихте да тръгнете по пътя на осъзнаването и опита, за да се превърнете в учители!!!

 


О, не бъркате за това. Трудностите, с които ще се сблъскате, особено в тази последната година няма да бъдат напразни. Не са напразни. Всички тези неща, които сте учили и научили, за да станете учители ще ви дадат знание и разбиране за процесите през които преминавате, докато работите с другите.

 


Много от това, което ви се случва в момента не е обезателно свързано с вас. Много от опитностите през които сте избрали да преминете, са за да станете по-силни, по-любящи и съпричастни учители. В следващите няколко години, обръщайки се назад ще си казвате: да знам, знам защо трябваше да премина през това трудно време началото на август 2000 г., така беше за да знам как да се държа сега с този човек който се нуждае ръководство, който се нуждае от любов. Много от нещата през които минавате сега, са обучение и разбиране на това, през което се съгласихте да преминете. Да, вие се съгласихте!!!

 


Скъпи учители, навлизаме във вашия кръг сега за да ви обгърнем и благодарим и да поплачем от радост, заради работата която вършите. Останете така за момент, за да приемете това което ви носим. Молим Джефри да помълчи, докато енергията навлиза.

 


В момент на трудност във вашия живот, в центъра на конфликт и хаоса на енергията, в която сте въвлечени сигурно ви е много трудно да видите кой в действителност сте. Но ние го виждаме ясно. За нас това е изумително, също както и когато сме поканени тук и Джефри чувства нашата енергия. Това дори ни просълзява. В тази енергия вие се възприемате както ние вас. Без осъждане, само с любов, даже без притеснения за решенията които взимате, но с пълна вяра, че те в крайна сметка са основани на любовта. Ние сме изумени от решението ви да дойдете тук –в кръга зад пределите на Всичко Което Е, за да изпитате неща които ще са от полза за Всичко Което Е. Това за нас е изумително.

 


Една от темите, които ще дискутираме днес и в течение на цялата година е началото на спомнянето кои сте. Ще обсъждаме как да успеете да видите кои наистина сте за да намерите силата в себе си и скъпи приятели в крайна сметка да се превърнете в творци в новата енергия!!! През следващата година в този кръг, ние ще работим с вас, за да ви помогнем да разберете какво наистина означава Творци!!!

 


О, вие бяхте Творци във вашия кръг, когато бяхте тук! И както вече не веднъж сме казвали, първото Творение достигна точка на застой и неспособност да се движи напред, до необходимост от ново разбиране. Това се случи отвъд пределите на кръга на Всичко Което Е. За човешкия ум сигурно е трудно да проумее, но имаше осъзнавания от които самия Дух, Бог и всички други се нуждаеха. И за да достигнат до тях, се нуждаеха от група, която да създаде нов кръг отвъд пределите на Първото творение. Ето защо сте тик сега!!!

 


Следващата година ще работим с вас върху разбирането и осъзнаването, че вие сте Създатели. Ще се учите как да създавате на вашата Земя с нова мощ и по нов начин на изразяване. В следващата година ще преминем заедно с вас през поредица много прецизни стъпки. По някога ще бъдем многословни, за да засилим своите послания. Ще повтаряме някои стари послания. О,ще бъдем точно като учителите ви в земните училища!

 


Ще има моменти в които може да ни се сърдите. Ще се чувствате все едно удряте с глава в стената, че не можете да абсорбирате повече информация или да я приложите на практика в ежедневието си. Това ще са моменти в които ще мислите, че не можете да повлияете на никого и на нищо във вашия живот или около вас. Може да имам моменти, в които да паднете на земята, може да има моменти в които да заплачете, когато ще сте готови да се предадете. Всичко това скъпи приятели е приемливо. Тук няма провал. Тук няма състезание или надпревара с никого. Никой не ви поставя оценки в тази класна стая. Всеки от вас ще работи като индивид и като част от група, за да придвижва делото все по-напред.

 


Следващата година в живота ви ще нахлуят изумителни осъзнавания. Молим ви да ги споделите с останалите. Споделяйте ги с вашите съученици тук, тези които се наричате Аления Кръг. Споделяйте ги открито един с друг. Ще има част от тази среща, в която просто ще обсъждаме какво сте научили. За нас, а и за всички останали е много важно да чуем за вашия напредък и за вашите провали. Това ще бъде трудна година, но и изпълнена с много любяща и наситена енергия, предизвикателна и много възнаграждаваща.

 


Сега за нашия приятел Калдре -той бил на военна служба в САЩ. Преминал е през основната военна подготовка и той знае много добре за какво говорим,когато обясняваме какво ви предстои следващата година! Но той също знае, че интензивната тренировка през която ще преминем ще бъде от голяма полза. Той знае, че се учите на нов вид дисциплина, която ще ви позволи да се обикнете. С дисциплина и тренировка следващата година ще станете свежи, чисти и изтънчени в своите мисли. Тук ще намерите инструментите с които да свършите работата , за която сте дошли.

 


Следващата година скъпи учители , ще се учите на много. Знаем къде ще срещнете трудности. Ще има моменти в които ще си мислите, че Тобиас и Аления Кръг нямат земно разбиране за това през което преминавате! И да, по някога ще бъдете прави. Очакваме това време. Някои може би ще напуснат кръга , за да открият неща които са им по-близки. И нови ще се присъединят. Молим ви да им помогнете да наваксат.

 


Отново,тук няма оценки. Няма нещо, което един може да направи по-добре от другия. Работете заедно. Пуснете егото си. Бъдете отворени и любящи. Ще работим тук с вас. Ще бъдем в тази група , в този кръг веднъж всеки месец. Ще има случаи, да се събираме и между предварително набелязаните срещи. Тогава ще трябва да поседим няколко часа за въпроси и отговори. Ще информираме Калдре когато това е необходимо. Ще се погрижим за неговия график, за да може всичко това да се случи (смях).

 


През следващата година от времето ви, скъпи приятели се надяваме, че ще споделяме и ще се учим заедно. След една година ще придобиете ново озарение за своята божественост. Ще придобиете дълбоко озарение за това кои сте всъщност. Ще се приближите до мъдростта и разбирането как да използвате вашата сила, божествената си сила!!! Ще развиете дисциплина и единство с всичко необходимо, за да станете после пълноправни учители, за да бъдете свещени служители на Аления Кръг. Виждаме изпълнението на вашата задача, истинската ви работа, за която сте дошли на Земята!!!

 


Първото което трябва да направите е да пуснете старата карма, която вече отработихте твърде добре, преминавайки през доста интересни опитности от ранните етапи на живота си. И тогава с мъка и трудности, вие пуснахте всичко което ви беше скъпо :връзки, работа,системи вярвания, всичко което си мислехте че е важно за вас,на което се крепяхте.

 


Скъпи мои приятели, последните дванадесет месеца вие изчиствахте лука люспа след люспа, за да се превърнете в пълноправни учители. Последната година преминахте през най-трудните и съкровени опитности, някои от най-дълбоките в живота си. Ние скърбим за вас, но и сме радостни когато виждаме, че преодолявате трудностите. Пред вас сега се откриват съвсем нови предизвикателства. Те ще се отнасят за най-дълбоката ви същност. Няма да идват отвън. Няма да чувствате такова силно разделение, както беше до сега. Преминахте през трудностите и достигнахте деня в който да седите в класната стая на новата духовна енергия на Земята.

 


Някои от вас ще доловят слабия аромат, който се появи. Той е сладостен. Това е напомняне скъпи приятели.

 


А сега Първия Урок. Сега ще ви дадем само един урок. Това ще бъде сложно по няколко причини. Това е урок и прозрение над което ви молим да работите прилежно до следващата ни среща след месец. Това ще бъде доста лесно. Молим да запазите тишина за момент, защото не бяхме споделили предварително тази информация с Калдре. Сега ще му я предадем. Ще я предадем енергийно и на вас, така че това няма да бъдат просто думи, които четете или слушате, ще бъде енергия. Спираме за момент за да позволим на процеса да се случи.

 


Сега започваме днешния урок. Ще говорим за това известно време. Концепцията е проста, но в известна степен е трудна за обяснение. До колкото се издигате в своята божественост и до колкото тя започва да се заражда у вас и да преминава от външните измерения към вашата същност, вие се превръщате в така наречените „Нови Творци“. Новите Творци, това са тези които останаха на Земята, но в същото време могат да призоват божествената си същност. Новите Творци създават нова околна среда и енергия от начало за себе си, а после тя ще повлияе и на другите, които го желаят. След това ще повлияе и на цялата Земя като цяло!!!

 


За да изучите процеса по превръщането ви в истински творец в тази земна енергия, вие трябва напълно да се отстраните от всичко което се случва в живота ви. До сега, вие скъпи приятели все още се намирахте в дуалността-от другата страна на завесата спрямо нас.

 


От време на време се опитвате да създадете нещо за себе си. От време на време се опитвате да създадете или промените резултата от ситуация, която може да повлияе на другите. Това е все едно да тичате срещу тухлена стена. Опитвате се да използвате психична сила,изтласквате я от мозъка си и дори от сърцето. Борите се енергийно със ситуациите и съответно осъзнавате, че всъщност нищо не действа. Скъпи приятели, стигнахте ли до разбирането, прозряхте ли, че съществува течение –творчески процес, когато вие пускате всичко и му позволявате просто да се случи? Човешкия начин е да натискате. Човешкия начин е да създавате енергия на удара, опитвайки се да създадете или да промените дадена ситуация. Ако сте имали такава опитност, знаете, че това е доста изморително. Много от вас до скоро бяха доста измъчени!

 


Опитвахте се да използвате старата система от вярвания и старата концепция за творене и проявление. Това просто не подхожда на новите енергии в момента. Виждаме ви как (комично разбира се )се опитвате да промените курса на другия шофьор (смях). Виждаме ви как се опитвате да държите служителите си в страни от вашата енергия, създавайки всевъзможни бариери и защити. И Бог знае как те успяват да преминат през тях и да направят живота ви пълен с предизвикателства и трудности! Виждаме как се опитвате да издърпате енергията навън, мислейки си че след кратка афера с Духа, ще успеете да промените ситуацията. Чукате на вратата на къща в която вече никой не живее!(смях)Виждаме ви да преминавате през всевъзможни олтари, церемонии и магически ритуали.

 


Скъпи приятели всички тези неща които сте изучавали в предишните си превъплъщения 10, 20 или дори 100 назад. Те всичките са неприложими в момента, в тази енергия. А вие се чудите, защо бяхте толкова разстроени до скоро! Това е Нова Енергия. Нямаше да говорим сега така, както го правим днес, ако не осъзнавахме какво ви причиняваме. Това е един деликатен баланс на силите вътре във вас и във всичко на Земята, който се изисква в този момент.

 


Това вече не се отнася за външните усилия да създадете нещо. Става дума за пълното позволение, за пълното приемане на всичко, каквото е във вашия живот и в живота на другите и в целия свят. Пълното приемане е всичко, което ви молим да направите в този момент. За някои това ще бъде трудно, ще бъде причина за много интелектуални предизвикателства.

 


Преди, бяхте съставили списък с молитви, за да се молите за другите или за Земята или за някакво събитие. Въпреки, че това ви е любимото, молим ви този път скъпи приятели да не се опитвате да въздействате на ситуацията. Просто бъдете в състояние на приемане независимо дали става въпрос за вашия или за нечии друг живот. Знаем, че това ще бъде известно предизвикателство за вас!

 


С тялото си правехте същото. Изпращахте светлина. Опитвахте се да мотивирате, стимулирате другите, да ги лекувате. Сега ви молим да прекратите всичко това.

 


В собственото си емоционално лечение вие също се борихте. Обикаляхте да търсите напътствия и съвети и това е добре за известно време. Но то не гарантира лечението от което се нуждаете, което искрено желаете. И така, ние ви молим да не продължавате тези действия.

 


Нашият приятел Калдре доста недоволства от това, което ви казваме!(смях) В момента леко трепери. Вижда и-мейла отправен към него (смях). Той вижда предизвикателство и за себе си тук. Но ние ще продължим напред, тук има логика, а в разбирането на това има и красота. Сега ви молим скъпи приятели да не форсирате повече светлинната индукция или опитите за лечение, а просто да бъдете в състояние на приемане!!!

 


Всичко, изпитано в живота ви, всичко което сте наблюдавали около себе си–всичко е било дуалност: светло и тъмно, правилно и неправилно, добро и лошо, любов и омраза. И вие бяхте част от това. Бяхте волеви и силен войн. Но скъпи приятели всички тези действия съществуваха във вътрешността на дуалността, а в момента вие се придвижвате извън дуалността към място на единството.

 


Вместо тласъци на енергия в различни посоки, вместо да избирате страна вместо осъждания, кое е правилно и кое грешно, ако отстъпите встрани и просто понаблюдавате и приемете случващото се, ще започнете да проумявате динамиката на енергията, което ще ви насочи към разбирането на истинското творчество. Още веднъж ще повторим, че това е една от най-сложните концепции и ние работим енергийно с всеки от вас, за да ви помогнем да я разберете!!!

 


Не ви молим скъпи приятели да напуснете работа, да оставите това с което сте се захванали. Молим ви само да излезете от ситуацията пред вас. Ако смятате, че резултата за вас е много важен, молим ви да излезете от това. Представете си ниска стена (около вашия дом)и останете зад нея. Осъзнато преминете през стената. Останете от другата страна и просто наблюдавайте какво се случва. Наблюдавайте динамиката на това, което се случва от страната която току що напуснахте.

 


Ако това е семеен спор, вместо да изберете страна, вместо решението да станете умиротворител, просто не се въвличайте в конфликта. Представете си как прескачате ниска стена. Стойте като наблюдател от другата страна. Ще ви бъде трудно, за вас които сте толкова добре тренирани и добре дисциплинирани в това да навлизате в ситуации и да ги променяте.

 


Молим ви да тренирате това упражнение в продължение на известно време. Когато преминете в пространството на приемането и позволението, ще започнете да разбирате динамиката на творението. Ще станете наблюдател. Може буквално да започнете да виждате моделите на енергията около другите и около ситуациите. Ще започнете да виждате лъчи и форми от енергия.

 


Когато преминете към приемаща страна, ще видите неописуемо лъчиста енергия, гоблен изтъкан от хора. Скъпи приятели, ще бъдете толкова близо до всички събития, че да видите духовния гоблен изтъкан от всяка мисъл, действие и постъпка. Когато застанете по-назад, ще можете да видите прекрасното преплитане на цветове, текстури, модели и енергии. И всичко това създадено от центъра на любовта в събитията около вас!!!

 


Когато преминете откъм тази всеприемаща част на стената, от начало ще видите как се тъче основата на гоблена. Ще се случва точно пред очите ви. Колкото по-опитни и дисциплинирани ставате в правенето на крачката назад, толкова по-ясно ще започнете да виждате и горната част на гоблена. Там е истинската красота, истинското изкуство на човешкия опит. Вие бяхте толкова близо, че да чуете вълнението от тъкането на платното. Когато отстъпите от другата страна на ниската оградата около дома ви, ще видите как се създават ситуациите. Ще видите причината и ефекта от действията на хората. Ще видите истинската плетеница.

 


Когато започнете да усещате всичко това, ще поговорим повече за процеса на творенето. Но първото което трябва да направите е да се отстраните. О, вие ще продължавате да стъпвате по Земята. Ще продължавате да ходите на работа. Все още ще разговаряте с другите, ще работите с тях. Живота ви няма много да се промени. Но сега е необходимо просто да се отдръпнете, за да видите прекрасната тъкан на дуалностите. За вас е важно да наблюдавате от разстояние, за да стигнете до истинското осъзнаване на творческата си мощ, на личните си творчески способности,в протежение на цялата следваща година. Когато станете по-изкусни в това, ще обсъдим как да бъдете свой личен Творец.

 


Тогава ще обсъдим как можете наистина да застъпите на служба на цялото човечество, на цялата Земя, като учител на Новата Енергия.

 


Първи Урок в класната стая на новата духовна енергия на Земята е –да приемете нещата каквито са. Да приемете всичко, каквото е, даже в собствения си живот. Ще имате предизвикателства буквално след няколко дни от вашето време. Ще се появи тенденция веднага да скочите в дуалността. За тези от вас, които са целители и опитвате да излекувате пациентите си сами-скъпи приятели, продължавайте работата, която вече започнахте и отстъпете назад. Не осъждайте състоянието на пациентите си, но и не съдете способностите си на лечител. Просто отстъпете назад. Стойте от другата страна на оградата. Наблюдавайте и не осъждайте видяното.

 


В началото, приятели мои може да видите съвсем малко или нищо. В зависимост от това, колко дисциплинирано продължавате да се упражнявате, може да започнете да виждате неща, които е трудно да се опишат. Трябва да достигнете сами до тях. Няма думи с които да опишем това, което ще започнете да изпитвате. За всеки ще бъде различен, индивидуален опит. После ни разкажете за него, а след това и на останалите.

 


Днешния урок е съвсем прост. Ние бяхме многословни! Урокът е: да приемете нещата такива, каквито са. Практикувайте го непрекъснато в следващите дни, особено в личния си живот, в предизвикателствата които ви се поднасят.

 


Преди този ченълинг ние ви дадохме „четирите истини“ (Санта фе , юли 2000) Ще ги повторим още веднъж, защото имат връзка с настоящия урок. Първата!– Духа не знае какво ще се случи. Както казахме в предишния ченалинг, съществува система от вярвания според които, Бог винаги знае какво ще стане. Той просто не ви казва!(смях)Това скъпи приятели не е вярно. Духа също не знае. Вие съществувате зад пределите на кръга на Духа и Всичко Което Е.

 


Истина номер две: Духа няма дневен ред. Винаги сте смятали, че Бог като баща ви или като майка ви, ще предпочита да вършите правилните неща, да учите в правилното училище, да имате правилните приятели и правилната работа. На Бог му е все едно!(смях) Вашите биологични родители може и да се грижат за вас! Но Бог и Духа и Всичко Което Е нямат график. Молим всеки от вас да се откаже от все сърце от тази система от вярвания. Отново, това е голямо предизвикателство за вас, които сте смятали, че има правилен и грешен път и винаги да избират правилното решение в тъмницата.

 


Както учат в църквата Бог ще ви помогне, ако сте сбъркали път! Не, никога не може да сбъркате пътя!

 


Третата истина: Това е, че вашите водачи и ангели хранители не могат да направят нищо за вас. Даже и да искаме, ние не можем. В духовната физика вие и ние съществуваме отделно едни от други, вие сте извън Всичко Което Е. Значи ние нищо не можем да правим за вас. Както казахме и по-рано вие много пъти сте ни благодарили, когато ситуациите са се обръщали във ваша полза. Но това не бяхме ние. Вие създадохте тези ситуации.

 


Четвъртата истина е, че няма повече договори. Повече не сте привързани с миналото. Нито с кармата. Има баланс. Спомените ви преследват, но скъпи приятели, вече не създавате нова карма. Книгата на живота на всеки от вас вече е написана. Съчинихте последната глава. Въпреки това съществува съвсем нова разтворена книга, с празни листа. На тези страници няма духовна директива, която трябва да следвате. Вие сте тези, които създават новата енергия. Повече не сте свързани с миналото. Само по някога ви го напомнят. (смях)

 


Както написахте в последната глава от вашата книга на живота, много от вас изпитваха голяма тъга и след това чувство за загуба, чувство за липса на цел. Това е защото вие приключихте с това за което бяхте дошли, но тук има и предупреждение. Вие знаехте, че ако успеете да завършите тази книга в рекорден срок, ще имате шанс да напишете и друга. Ето защо сте тук и сега. Но тази книга няма основна линия или ограничения, няма номера на страниците. Вие я пишете в движение. Ето какво правите тук.

Урок номер едно: Да приемете нещата такива, каквито са. Ще ви е нужна дисциплина. Ще ви се иска да участвате активно в ситуациите, защото ще се справяте все по-добре. Ще искате да изцелявате себе си, другите, целия свят, да носите мир и любов на Земята. Всичко това е похвално. Ние сме тук за да работим с вас и да ви покажем пътя на новото творение. Вече установихте, че старите начини са уморителни, трудоемки и разрушителни!!!

 


Урок Първи: Да приемете нещата такива, каквито са. Да станете наблюдателни, особено в собствения си живот. Не се безпокойте за това, което ще донесе следващия ден, защото това няма никакво значение. Наблюдавайте какво се случва сега във вашия живот и в обкръжението ви. Не ги съдете,това ще ви изкушава! Не изпитвайте нужда или желание да променяте другите или себе си сега!!!

 


Да, знаем, че има въпроси, които вече си задавате! Този период същото ли е като „не правенето на нищо“, който изпитвахме по-рано? И ние ви казваме: Не. Това е различно. Периода на „нищо не правенето“, който обсъждахме преди, беше необходима точка за трансформация, когато ви молехме да не прибързвате с решенията си. Знаехме, че може да пожелаете да вземете много решения, момента енергийно не беше най-добрия. Ето защо ви молехме да не предприемате нищо.

 


Сега времето е съвсем различно енергийно. Сега е време да приемате нещата, такива каквито са. Ще продължавате да правите всичко, както до преди, за известно време, но ще използвате всяка възможност по пътя си, за да наблюдавате и осъзнавате. Това не означава, че повече няма да усещате страдание или да изпитвате съчувствие, любов или радост. Ще усещате всичко, но ще го приемате и ще го наблюдавате.

 


Приятели мои, това е също и времето да охлабите хватката, да пуснете всичко. Ако не го направите, ще ви го издърпаме от ръцете при първа възможност.(смях) Знаете за какво говорим. Много силно сте се вкопчили в системата ви от вярвания. Вкопчили сте се в концепцията кой сте, вкопчили сте се даже и във вашата „Нова Ера“!!!

 


Сега е момента да пуснете всички стари вярвания. Това отново ще бъде трудно и предизвикателно. Но скъпи приятели, ако продължавате да се държите за тях, ще ви бъде много трудно да проумеете как се тъче платното на живота. Ще ви е трудно да разберете творението, ако се придържате към концепции и системи от вярвания, които някога са ви служили, но вече сте ги надраснали и не ви пасват.Отново сте изправени пред предизвикателство –да пуснете всичко. Ох, някои от вас ще се съпротивляват! Ще се борят за старите концепции и вярвания, които ви държат на повърхността и не ви позволяват да се гмурнете в бездната. Знаете за какво говорим.

 


Живял някога човек (на име Ораен), който всеки ден сядал в своето кану. Избутвал се от брега и започвал да гребе. Гребял нагоре по течението. Колкото повече гребял, толкова повече заяквал. Видял много нови неща по поречието на реката. Продължавал да гребе и гребе. Нощем слизал на брега. Намирал нещо за ядене и заспивал изморен, знаейки че е научил и изпитал много през този ден, че е видял красотата на реката, че е изпитал предизвикателството да се гребе срещу течението. Заспивал изморен от работа. На следващото утро ставал, избутвал кануто си отново в реката и отново започвал да гребе. Ден след ден, седмица след седмица, година след година, гребял и учел. О, несъмнено това било чудесно приключение. Несъмнено било любящо пътешествие.

 


Колкото повече време минавало, колкото повече Ораен гребял, толкова по–смътен ставал спомена му на къде е тръгнал и защо гребе срещу течението. Дошъл ден, в който той се изморил. Изморил се от борба с реката. Ораен бил добър в гребането, но се изморил, защото вече не знаел на къде и защо отива. Той виждал всеки завой на реката, всяко дърво, всеки бряг, всеки камък, всяка скала и всичко започнало да се слива. Не знаел защо е нужно да продължава да гребе.

 


Дошъл ден, в който Ораен осъзнал страха, който го карал да продължава да гребе. Той се страхувал, че ако спре, реката ще го върне обратно обратно в системата му от вярвания. Тя би го дръпнала назад и той вероятно щеше да отплува все по-надолу и по-надолу по реката, докато не стигне до водопад от който да пропадне и да се разбие долу в камъните. Но той бил изморен от гребане срещу течението . Станало му безразлично. Една сутрин Ораен взел лодката си. Изтикал я в реката, но оставил греблата на брега. Позволил на течението да го понесе. Знаел много добре какво грози. Това бил огромен водопад. Можел да пропадне в него, но просто нямал повече сили и желание или страст да гребе срещу течението.

 


Един ден това се случило. Той видял как реката се забързва. Усещал бързеите. Знаел, че напред има водопад. Летейки към него в своето кану, той погледнал през рамо назад. Знаел, че след минута кануто ще се разбие. Той падал, падал и падал в бездната, от която се страхува всеки от вас.

 


Боите се че ако охлабите захвата си, ще пропаднете там. Ораен вече се пуснал. В момента, в който той преминал билото на водопада и пропадането започнало имало момент на ужас и паника. Той знаел, че с човешкия му живот е свършено. Всъщност било точно така! Защото в този финален момент на освобождаване, Ораен се трансформирал, в този момент на най-голям страх, на огромен ужас. Той разбрал, че всичко е било илюзия, просто илюзия!Илюзията била огромна и била много ценна имала огромно значение отвъд живота, отвъд живота на всички. Това беше значимо за Всичко Което Е. Той разбрал какво е илюзия. В този момент на ужас и паника, той бил Създател на тази илюзия, разбрал, че може да сътвори всичко, което си пожелае. Можел да създаде крила за своето кану! Или можел да накара реката да изчезне!!!

 


Скъпи приятели това е целта ни. А сега отпуснете хватката. Ще стигнете до ново прозрение. Ще пуснете старите вярвания. По някога ще изпитвате огромен страх. В крайна сметка, ще се научите изцяло да осъзнавате илюзията. Ще се научите да осъзнавате, че вие сте Творец. Ще се учите да създавате нови реки, ако изберете това или кану с крила, всичко каквото си пожелаете. Това ваше пътешествие е трудно, но и необикновено.

 


Вече сме готови да започнем работа. Ние дълбоко благоговеем пред всеки от вас , дори да не го усещате в своята същност. Опитайте да го почувствате сега!Скъпи учители, вие се отдадохте, за да бъдете на Земята за тези, които ще стигнат до онзи момент в живота си в който ще са изморени от гребане, когато няма да разбират вече нищо, когато ще изгубят своята страст, когато ще знаят че часът на пробуждането е настъпил и за тях.

 


За тях да знаят, че има и друг който е преминал през водопада и е оцелял –за тях това ще е чудесно. О, както вече знаете, няма да можете да го направите вместо тях, както и ние не можем да правим нищо вместо вас. Но те ще виждат пред себе си друг човек, който е преминал по нов път. Те ще виждат учител, който е готов да ги напътства и обича, да споделя с тях. От вас те ще стигнат до осъзнаването на Божествената си същност.

 


Молим ви следващата седмица да поработите над пребиваването в състояние на приемане във всички ситуации. О, това ще бъде предизвикателство. И вие ще го преминете много добре. От време на време ще имате непреодолими пориви да излекувате някого или да защитите някого или да промените някого. Просто бъдете в състояние на приемане. Наблюдавайте динамиката на случващото се. Гледайте как се тъче духовното платно!!!

 


Сега да се върнем за кратко на въпросите и отговорите. Виждаме, че някои от вас вече ръкопляскат. (смях) Преди почивката скъпи приятели, разберете кой сте, пътя който сте извървели и защо сте тук. Позволете си да усетите гордостта от свършената работа. Изминахте дълъг път. Много ви обичаме. Приятели вие не сте сами.И това е така.Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова