МАТЕРИАЛИТЕ НА АЛЕНИЯ КРЪГ

Серия Възнесение

Урок 10: “От липса на Идентичност, към Нова Идентичност“

Представена пред Аления Кръг

На 01 Юни, 2002 год.

http://www.crimsoncircle.com/LibraryTextViewer/ContentID/267

 

ТОБИАС: И така скъпи приятели, скъпа Шамбра, отново се събрахме заедно в нашия кръг. Енергията на всички, които се събраха тук във физическо тяло или дух е любяща, силна и устойчива. Пътя на възнесението се оказа не такъв, какъвто предполагахте. Не беше толкова лесно. Но вие продължихте. Продължихте пътешествието си. Продължихте с уроците, които ви донесохме, от любов и дълг към себе си.

 

Тези от нас от тази страна на завесата могат да усетят вашата ангажираност. Тя е силна. Вашата любов и енергия са силни. Вашето желание да продължите напред е силно. Дойде момент да направим пауза. Това е времето да останете в покой и тишина. Може да пуснете борбата, предизвикателствата и емоционалната и физическа болка. Това е времето просто да получите любовта на тези, които са вашето семейство.

 

През този кратък период в който сме заедно, ние ви молим да се отворите за нашата любов. Молим ви да си починете от предизвикателствата на човешкия си живот. Молим ви да се освежите за момент по дългия си път, като седнете под дървото, както Буда е направил, за да се наслади на сянката му. Използвайте това време, за да възстановите енергията си.

 

Следващите няколко часа ще работим заедно в нашия кръг. Ще преместим енергията. Ще ви донесем любовта, за която така силно копнеехте в живота си. Скъпи приятели, ние знаем, че част от пътуването ви беше да се откажете от любовта. Това беше отказ точно от тези, които ви бяха най –близки в миналото в този или в някой друг живот. Отказахте се от близки човешки взаимоотношения, за да можете да се фокусирате върху вашия вътрешен дух и същност.

 

Вероятно това беше вашето биологично семейство. Може би това беше сродна душа или много приятели. Може би това бяха собствените ви деца и близки, скъпи приятели. Те не ви бяха отнети. Вие ги пуснахте, за да можете да продължите по пътя си и да проявите собствената си божественост.

 

Но ние знаем, че беше тежко да живеете без любов през цялото това време, без тази силна човешка любов. Знаем това. За това дойдохме тук, като семейство, като подкрепа, за да ви окуражим и да ви обичаме, което вие знаете много добре. Ние идваме при вас за да ви кажем: „ Просто се отпуснете “. Тук сте сред приятели. Тук сте с Шамбра и ангелите от всички видове и измерения, които се присъединяват в този кръг.

 

Колко ви обичаме, заради работата която вършите! Колко ви се възхищаваме за това! Няма друго, което да трябва да ви кажем. Само енергията на любовта, която ви донесохме.

 

И да, за тези, които попитаха, това също ще се промени. Любовта и отношенията в живота ви ще се променят, но ще бъде по– различно от това, което вече познавате от миналото. Някои от вас ще се зарадват на това. Говорихме за това в Урок Осми.

 

Това ще бъде любов пълна, цялостна сама по себе си, защото ВИЕ сте напълно цялостни. Това ще бъде любов без планове. Тази любов няма да отразява другото лице на дуалността, както беше в старите енергии. Това ще бъде завършена и цялостна и вярна сама по себе си любов. Тя ще ви обвързва единствено заради самата себе си. Представете си, че имате връзка с друг човек САМО заради любовта. Не заради някакъв план или заради някой, който се опитва да бръкне в емоционалния ви джоб. Само заради любовта!

 

Скъпи мои, ние ценим времето прекарано с вас. Имаме много за обсъждане днес. Това време е ценно и кратко. Знаем, че много от вас Шамбра са преживели загуби в живота. Ще говорим за това днес. Знаем, че усещате ускорението на дуалността в себе си и около вас точно сега и за това трудно намирате време да поседнете като сега с Духа, със Себе си, с Шамбра.

 

Енергиите тук са интензивни и изграждащи. Чрез божествените си сетива, може да усетите, че има посетители, които преминават през вратата от другата страна на завесата. Има много гости днес, които сядат във Втория Кръг, за да бъдат с вас, да наблюдават и да ви обичат и подкрепят. И все пак има двама по– специални, които се присъединиха към кръга, които донесоха интензивна енергия.

 

Всъщност тези, които могат да усетят енергиите тук, вече са наясно за един от тях- който ги напътства, който е рамо до рамо с тях по време на пътешествието им в Новата Енергия. Така наречения Метатрон е тук отново. Енергията на Метатрон е по– различна днес в сравнение с първия път, когато дойде тук преди много месеци. Сега тя е много по– различна.

 

Това не е защото Метатрон се е променил скъпи приятели. А защото вие сте се променили. Енергията на Метатрон не ви влияе така, както преди. Не ви вади от баланс. Не идва с гръм и трясък. Сега той се усеща много по –комфортно, много по –нежно, но все още твърде интензивно. Тази интензивност на енергията на Метатрон олицетворява интензивността на собствения ви път. Но Метатрон идва за този урок, в който ще говорим за вас...и за това което вече не сте.

 

Създадохме Енергията на Метатрон в тази стая и във всеки от вас. Но сега тя ви е много по –позната, защото скъпи приятели Метатрон беше толкова близо до вас. Метатрон СТЕ ВИЕ! Метатрон е гласа ви в Духа.


Метатрон балансира енергиите от другата страна на завесата. Той балансира енергиите в този свещен храм на Ордена на Арк, храм, защитен, в безопасност и много свещен. Малцина са били допускани в този храм. Това е мястото, където част от вашата божествена енергия беше пазена от Метатрон. Тук най –божествената ви и чиста частичка любов чакаше пазена от гласа ви в Духа Метатрон, докато настъпи подходящия момент. Метатрон премина с всички нас през Сериите на Възнесението.

 

Метатрон сега е в състояние да донесе енергиите си директно до Земята. Това беше невъзможно преди. Беше невъзможно. Сега Метатрон може да се присъедини към нас, да привнесе енергиите си в това пространство, в този кръг. И наистина неговата енергия е тук сега.


Почувствайте енергията на Метатрон не като същество от вън, не като мъжки ангел. Почувствайте тази енергия като собствената си божественост под името Метатрон, под колективната енергия на Метатрон. И позволете на Метатрон да се почувства във вас. Позволете му да се слее с това пространство.

 

Метатрон –символа на вашата божественост и гласа ви в Духа се присъединява към нас сега. Метатрон е вашата божественост, позволете му да си отдъхне от вашите доскорошни предизвикателства по пътя, сега ние споделяме заедно. Метатрон ви позволява да се оставите в ръцете на собствената си божественост, да обедините енергиите си за миг на почивка и подмладяване на тялото, емоциите си и всичко което сте.

 

О, скъпи приятели, вие наистина позволявате на тези енергии да влязат. Можем да видим това из цялата стая, из целия кръг в който сме насядали заедно. Вие наистина позволявате на цветето си да разцъфне, позволявате на вашата божественост да се прояви сега.


Има още един гост, който се присъедини към нас за този урок. Сега той привнася присъствието си. Това е енергия, която добре познавате –енергията на –как да кажем –този, когото наричате „ Шефа “. Това е много позната енергия. Понякога много му се ядосвате. Ще разберете за какво ви говорим след миг. В известен смисъл той е ръководител на групата или лидер за вас, който идва от добре познато ви семейство. Той идва тук днес, защото това е още една повратна точка за вас, още един преход.

 

Приветствайте с добре дошла енергията на Архангел Михаил. Присъствието му не беше забележимо в „ класната стая на новата енергия “. Той не беше от избраните ни гости до сега. Но идва тук за този урок. Той идва с меча си, който проклинате толкова често. Меча на Архангел Михаил е осветен от пламъци. Настъпи подходящия момент за присъединяването му към нас. До сега не беше така.

 

Ще ви разкажем малко за Архангел Михаил. Той ви моли просто да се отворите към вибрациите за които говорихме. Михаил в известен смисъл носи отговорност за всеки от вас. Той работи много от близо на много различни нива. Когато беше създаден Ордена Арк, в усилията за постигане на Новата Енергия във Вселената, Михаил работеше с вас, помагаше в тренировките, подготвяше ви за Земното ви пътешествие, което започна много отдавна.

 

Както знаете Михаил никога не е приемал човешка форма. Той е архитекта, който заедно с вас помогна за създаването на шаблони на Земята, човешкото тяло, биология и съзнание. В известен смисъл Михаил беше ваш сержант преди да напуснете Ордена Арк и да дойдете на Земята. Михаил беше този, който даде на всеки от вас Меча на Истината, символ на вашето лично пътуване. Мечът е част от вашето собствено съзнание и тяло даден ви от Михаил преди да се впуснете в преследване на собствената си истина. Меча ви беше даден преди да отпътувате към Земята. Той беше част от това, което сте били до сега.


Тези, които ви учеха от Библията и старите писания как Михаил влязъл в грандиозна схватка в небесата със Сатаната или Луцифер и че Михаил изхвърлил Сатаната от небесното Царство ...Скъпи приятели, историята е малко по –объркана, защото в истинската история, Сатаната сте вие! ( аудиторията се смее и Тобиас се разсмива ). Но в по –добрата версия това е дявола.

 

ВИЕ бяхте този, който напусна Ордена Арк или „ небесата“. Михаил ви подготвяше за това. Той ви даде меч и ви изпрати по пътя. Не бяхте изхвърлени никъде. Вие избрахте да напуснете „ рая“ и да дойдете на Земята. Вие имахте предварителна уговорка.


Истинската история е, че когато Михаил ви връчи Мечът на Истина, който е символ на съзнанието което търсите, в очите му имаше сълзи.

 

Той знаеше, че това ще е дълго и трудно пътешествие. Знаеше, че ще има моменти, в които няма да го разпознавате, когато дойде в сънищата или в променените ви състояния. Това го натъжаваше.


Истинската история не е за битката в която Сатаната е бил изхвърлен от рая. Тя е за вашето отпътуване от Ордена Арк, за да дойдете на Земята. Тя е за вашето пътешествие в търсене на истината, скъпи приятели. Вашата истина е вашата божественост. Вие трябваше да я откриете сами. Трябваше да я намерите с елементите на дуалността и също така с елементите на завесата – две много силни сили, които бяха скривани от вашето минало, от себе си, от нас толкова дълго време. Вие трябваше да отидете отвъд това пътешествие до Земята– как да го кажем –неутрална среда, за да откриете своята божественост. Меча на Истината олицетворява вашето пътешествие.

 

Не е ли чудо, че Михаил се присъедини към вас днес? Той идва тук, като човек който е бил ваш треньор, с който сте били тясно свързан в продължение на много дълги периоди от време. Михаил идва на този урок, като на церемония на дипломиране. Той е тук за да ви освободи, така че да можете да достигнете до тези последни моменти от намирането на вашата вътрешна истина.

 

Енергиите на Метатрон и Михаил са тук сега, за да се погрижат за вас, така че можете да си отдъхнете от напрегнатия процес по възнесението през който преминавате.

 

Скъпи приятели, обхванахме голям обем в уроците ни заедно. Вече преминахме през две пълни серии ( Нова Земя и Създателя ). Сега се придвижваме към края на Серията за Възнесението. Молим ви да се върнете към същността на това, за което ви говорихме.


Всъщност ние ви дарихме историята за това как сте напуснали Дома. Вие бяхте млади принцове и принцеси, стремящи да се впуснат в нови приключения, да открият своята идентичност отвъд пределите на Първия Кръг. Искахте да разберете кои сте, преди да наследите трона.


Преминахме през много дискусии последните три години. Говорихме за стоенето зад ниската стена и за слагането на проблеми в Пещта на Благодатта. Говорихме, че това вече не ви касае. Това вече не се отнася за вас или за този, който се мислите, че сте. Тук има нещо много по– величествено.

 

Не става дума за изцеление на карма от миналото. Не става дума за лекуване на кармата ви от преди да дойдете на Земята. Не става дума за вас вече. Вие се издигнахте в статус на възнесение. Говорихме с вас за освобождаването от толкова много неща, за поставянето им в Пещта на Благодатта. Говорихме да нямате вече планове, да пуснете всичко, без дневен ред ...О, това е толкова дълбоко застъпено в дуалността, в Старата Енергия!

 

На последната ни среща ви говорихме за пустотата, за пребиваването ви в пустота, интересен урок, интересна концепция. И наистина, наистина избрахме думата „празнота“ много внимателно. В действителност, тя ви напомня за времето, когато напуснахте Дома. Има връзка с миналото ви. Когато напуснахте Кралството, вие се озовахте в празното пространство.


Когато пуснете дуалността, отново ще попаднете в пустотата, защото това, което е отвъд дуалността още не е създадено. Вие сте тези, които го създават, скъпи приятели. Вие сте първите, които преминават към Новите Енергии. Вие полагате основите за другите след вас. И настина това е плашещо, защото извиква спомени и опасения от миналото, когато напуснахте Кралството.

 

Така, че не се чудете ако през последните 30 дни или повече у вас са се появили забравени чувства...на страх...може би спомени за угризения...може би са се появили опасения за това, което правите. Много от вас си помислиха в дните след последния ни урок: „ Това да не е някакъв номер? Да се освободя от това, което съм? Да пусна себе си? Бях помолен да отида на място, където може да ме превземат или да бъда завлечен към тъмната страна?“

 

И както знаете, ние ви казахме “ Наистина, ако това е което искате да правите. Наистина. “ Но ние знаем, че не искате. И ние знаем, че искате да освободите тази стара игра на светлина и мрак. Готови сте да освободите тази енергия, страха, че ако не държите здраво дуалността, ще бъдете обладани от нещо зло.

 

Това е старо скъпи приятели. Това не работи вече. Няма същности, които да ви отвлекат...различни от, да за тези, които току що попитаха...съпрузите ви го правят от време на време. ( аудиторията се смее) Но същности от другата страна не могат да го направят. Дори ако Метатрон или Михаил решат да ви отвлекат сега, да ви повлияят или да ви обладаят, те няма да могат. Никой не може. Вие удържате своята божественост!

 

Преминахме през много дискусии заедно. Същността на всички беше за освобождаването, освобождаване от навици, освобождаване от това кои сте, освобождаване от миналото, от моделите, истинско освобождаване. Това бяха вашите условия, вашите дефиниции, бавно пътуване. Отне три години, да се научите да се освобождавате. От нашата перспектива това е много кратък период от време!

 

Вие освободихте опит, който датира от преди хиляди и даже милиони и повече години. Това са модели, които бяха установени преди много, много време. От това се освободихте. Уроците от последните три години, наистина бяха фокусирани върху освобождаването. Когато се научите да го правите, ще сте неспособни да пренесете стария си багаж в Новата Енергия.

 

И това е момента на най– голямо предизвикателство сега. Имате голямо желание да вземете някои неща със себе си, да вземете– как да кажа- съзнанието за вашата идентичност, части от вашата идентичност от миналото. Това главно е защото си нямате пълно доверие.

 

Дори напомнянето за пустотата ви изпълва със страх. То извиква всички тези въпроси: „ Ами ако? Какво ще стане, когато пусна всичко? Ще имам ли идентичност след всичко това? Дали няма да бъда обладан от друга същност? Да не ме завладее злото или тъмната страна? “ Наяве излизат всички тези опасения. И те са подходящи точно сега. Не отричайте тези чувства, мисли и тревоги. Пускането и отиването в пустотата сега са част от процеса на Новата Енергия. Но скъпи приятели, не отричайте това, което сте били. Това не е опит да отрежете част от себе си.

 

Празнотата на Възнесението е тихо място, където да не се борите с дуалността в себе си. В тази празнота, вие молите всички ваши части да застинат за момент, да пребивават в тишина и спокойствие за миг. Това е мястото, където молите белите, сиви и черни мраморни топчета - да се успокоят и да усетят зараждането на енергията на вашата божественост. Това е мястото, където не се опитвате да разбирате нещата с ограниченията на вашия човешки ум.

 

В Празнотата на Възнесението вие позволявате на божествения си ум да се прояви сам. Той ви принадлежи. Вие слушате себе си. Вие просто оставяте дуалността на страна за момент. Тогава ще усетите вкуса на ВАШАТА Нова Енергия, на ВАШАТА Божественост. Много от вас тук вече имаха това чувство. И това е само началото.

 

Оставете на страна опасенията „ Трябва / Не трябва “, съмненията, които ви преследват. Сложете ги настана за малко. Бъдете в празнотата. След това божествеността, която е ваша и само ваша, ще може да се прояви. За тази празнота говорехме. Вие прочиствахте прохода през който да позволите да премине вашата божественост.


Продължавайте да работите с това. Усетете какво става, когато наистина се абстрахирате от проблемите си, когато наистина оставите притесненията си настрана. Тогава ще заговори вашата божественост. Ще можете да я чуете, защото няма да сте толкова въвлечени в подробностите на дуалността.

 

Сега нека поговорим за дуалността. Енергията на „ две“ съществува от както притежавате идентичност след напускането на Първия Кръг. Тя вече се променя, както все по– често ви споменаваме. Преминаваме от енергията на „ две“ към енергията на „ четири“. Ще го видите навсякъде около вас.

 

Често говорехме за математиката на четири. Говорихме за новите прозрения и открития, които ще ви помогнат да придвижите човешкото съзнание от дуалността към Новата Енергия. Казахме, че информацията ще започне сама да постъпва в точния момент. Когато съзнанието ви започне да се променя, научната информация ще се появи за потвърждение. Има учени и изследователи, които работят по въпроса.


Учени математици, които дори написаха книга за това, публикувана след последната ни среща ( „ Нов вид Наука“ от Стивън Волфрам ) Това провокира доста интерес и дебати. Но същността на. изследването, в тази книга, самостоятелно издадена от автора си, тепърва си проправя път в общия поток. Това показва, че ако има три елемента, всеки с различен вид енергия и четвърти, който се присъединява към тях това ще създаде Нов вид Енергия. Проучването показва как се създават моделите в природата и как да бъде създадена Нова Енергия. Той говори за последователността на енергиите и как работят. Но това винаги е енергията на 4. Винаги един от четирите елемента влияе на останалите три.

 

Това вече е достояние в пресата. Може да прочетете за него. И това е само началото на разбирането на математиката на четири за която говорихме. Това е първата стъпка. Други изследователи ще дойдат, за да опитат да разберат или опровергаят това. Това ще предизвика още повече математически потвърждения.


Сега го наблюдавате в живота си скъпи приятели. Това не е в етерите или някъде, далеч. Виждате го в ежедневието си. Виждате потвърждение на вашето пътуване.

 

Същевременно дуалността се държи здраво. Не иска да си отиде. Можете да видите доказателства за това във вашите вестници по заглавните страници. Дуалността отчаяно се е вкопчила. Не иска да напусне. Не иска да си тръгне или да бъде унищожена, забравена. Опитва се да задържи идентичността си.

 

Да, наистина дуалността има идентичност. Тя разполага със собствена вибрация. В известен смисъл тя е като същност, като вас. Но както знаете от собствен опит, дуалността също така е уморена. Тя знае, че е дошъл момента да се трансформира в Новата Енергия. Дори дуалността да е в противоречие на самата себе си, част от нея иска да остане, част от нея иска да напусне. Какъв прекрасен оркестър! Тя е красива разбира се! Всичко това създава високи върхове и ниски спадове и по –бързи цикли, които олицетворяват промените които се случват и ще продължават все така.

 

Както Метатрон отбеляза, докато дуалността води своята последна битка, ще виждате тревожни събития около себе си и хората около вас, племената, народите и правителствата. Бяхте помолени да не се молите, да не медитирате, да не визуализирате докато се опитвате да разберете динамиката на това, което се случва в света около вас. Застанете зад ниската стена и наблюдавайте прехода на дуалността в Новата Енергия. И тогава ще разберете какво трябва да правите.

 

Всички събития на които ставате свидетели са подходящи. Дуалността подскача напред назад в опити да се освободи, да остане тук. Това става не само във вашия свят, но също и вътре във вас. Това става, дори докато се придвижвате по пътя на Възнесението.


Вие преминахте от един живот в друг оставайки в същото физическо тяло. Повечето от вас дори запазиха същото име, въпреки че преминахте в нов живот. Можете да поддържате голяма част от старата си идентичност. Има част от вас, която не желае да се раздели с нея и друга, която отчаяно се опитва да го направи. Виждате конфликта в собствения си живот, предизвикателствата в него. Силно желаете да останете и в същото време жадувате промени –интересна енергийна драма!

 

Погледнете на нещата около вас. Вижте лицето на дуалността. Вижте хората, които искат да се придържат към това, което смятат че са. И все пак тази стара идентичност се отдръпна от тях сама  Ние се подсмихваме, когато наблюдаваме популярността на татуировките във вашето общество. Това е начин да кажете: „ Аз искам да остана в старата си идентичност, толкова силно, че искам да го отпечатам върху тялото си, за да си спомням кой съм. Не искам да се разделям със своята идентичност. Искам да я зазидам в моята физическа и емоционална същност.

 

Подсмихваме се, когато виждаме как хората се опитват да запазят своята самоличност, като я маркират върху дрехите си, персонализират гардеробите си, включително изписват своите имената на фланелките си. Ние го намираме за смешно. Нима те наистина не знаят кои са? ( смях )

 

Но да, ще продължавате да виждате хора, които се опитват да запазят своята идентичност, да я задържат, но друга тяхна част отчаяно ще жадува промяна. Това противопоставяне е част от процеса по преминавана в Новата Енергия.


Тази промяна на самоличността е причина за много тъга у Шамбра. Ние сме трогнати от тъгата през която много от вас преминават в момента. Малко можем да направим, освен да ви уверим, че това е част от процеса. Малко можем да направим, освен да бъдем с вас в моменти като този, да седнем до вас и да споделим с вас причината за вашето пътуване. Малко можем да направим освен да дойдем и да ви кажем, че не сте сами. Пространството е изпълнено от двете велики същности Михаил и Метатрон и много, много други, които идват за да ви обичат в тази спирка по пътя ви.

 

Тъгата във вас е защото сте изгубили нещо. Загубихте това, което смятахте, че сте. Изгубихте връзки, работа и някои от вас здравето си. Изгубихте всичко, което си мислехте, че сте. Знаем, че тъгата ви засяга дълбоко и тя е силна. Ние сме тук за да ви кажем, че това е просто част от процеса, скъпи приятели. Знайте, че не сте сами.

 

Тази тъга ще бъде заменена, но не с енергията за която си мислите. Няма да се събудите някоя сутрин изпълнени със старата радост от дуалността. Пълнотата ще ви намери. Това ще бъде различен вид емоция. Вие дори няма да искате да използвате думи за да опишете това чувство, защото една дума е твърде ограничаваща. В същото време разберете, че ние знаем какво преживявате.

 

Когато седнете с други хора, като техен учител, ще трябва да им съчувствате и да разбирате през какво преминават. Ще наблюдавате промените от първа ръка. Ще можете да задържите ръката им и да им кажете, че разбирате тяхната тъга, тъгата която идва, когато всичко което са си мислели че са е различно.

 

Скъпи приятели, време е да се доверите на себе си. Михаил идва днес за да сподели това с вас. Вие преминахте през толкова много опитности, пазейки Меча на Истината в себе си. Време е да си повярвате, на всичко, което се случва в живота ви, дори и когато съпруга ви напуска. Вие се самообвинявате. Привидно обвинявате другите, но ние знаем, че вътрешно се самообвинявате.

 

Много неща стават в живота ви. Чудите се кои сте, какво правите в момента, защо сте тук. О, вие сте изпълнени с толкова съмнения на вътрешните нива. Михаил дойде да ви помоли да се доверите на своята божественост, да започнете да разбирате, че всичко е подходящо. Дори ако чувствате сякаш вътрешните ви стени се разрушават. Дори ако усещате, че тъканта която ви изгражда се разплита.

 

Наистина дойде време да се доверите на себе си. Вие носите енергиите на божествеността. Действително вие носите Меча на Истината. Време е да се доверите на себе си. Да излезете може да бъде толкова трудно, колкото и предизвикателствата в живота ви за които говореше Метатрон. Започнете преподаването си, започнете да работите.

 

О, ние знаем. Чуваме ви да казвате: „ Но Тобиас аз не знам какво трябва да правя. Очаквам знак “. Скъпи приятели, НЯМА ДА ИМА ЗНАК! Няма. Вие чакате нещо. Но то вече е тук! То вече е на входната ви врата. То вече се премести в новия ви дом. То вече е там. Не го виждате, защото не искате, заради голямата отговорност. Или го виждате и това ви плаши.

 

Шамбра, вие се съгласихте да бъдете учители. Време е да започнете да преподавате. Ако не знаете какво означава това, или какво представлява, отидете в Пустотата на Възнесението за която ви говорихме в последния урок. Бъдете спокойни. Оставете дуалността настрани. Ще го чуете или ще го усетите или ще го познаете. Отговорът е вътре във вас.

 

Михаил дойде днес за да поговори с вас. Някога вие бяхте негови ученици. Той идва, за да ви предизвика да бъдете учители. Престанете да ходите на училище. Започнете да ходите на работа. Няма какво още да научите за сега, което да ви направи нещо повече от учители в Новата Енергия.

 

Ще научите повече като преподавате, но на този етап няма какво да учите. Няма вече книги. Вие ги изчетохте всичките. Няма повече занятия. Сега започнете да преподавате, скъпи мои. Ще знаете къде да отидете. Ще знаете какво да правите.


Михаил, който ви даде Меча на Истината, по времето на Ордена Арк, сега ви предизвиква да станете учител. Михаил ви предизвиква да се доверите на себе си на най –дълбоките нива. О, това е ужасяващо, знаем. Искате да се доверите на нещо или на някой друг. Последното нещо на света, което хората искат да направят е да се доверят на себе си. Това е твърде голяма отговорност.

 

Михаил вашия учител и треньор, каза че е време да ви освободи. Той работи с вас от както напуснахте Ордена Арк, за да дойдете на Земята. Той беше важна част от енергията. Сега той ви освобождава. Той ви дипломира. Сега той се разхожда наоколо в тази стара роля. Казва, че винаги ще ви бъде приятел и винаги ще ви почита. Но сега е време той да напусне енергийното ви поле, така че да можете да приемете енергията на ВАШИЯ глас в Духа, представена от Метатрон.

 

Михаил дойде днес, за да предизвика всеки от вас да се довери на себе си достатъчно за да стане учител. Дойде момента и света наистина е нуждае от това. Не чакайте дълго. Не бъдете смирени. Не превивайте гръб. Работете един с друг. За това се присъединихте към семейството на Шамбра по целия свят.

 

Михаил казва: „ Но сега какво чакате? Кога ще започнете да практикувате? Кога ще станете учител? Кога ще поемете тази отговорност в себе си? “ Събитията, енергиите, хората, възможностите...те не ще бъдат ясни, докато не поемете отговорността, отговорността,че сте учител за другите.

 

Знаем, много от вас си мислят: „ Ох, но кой съм аз, че да обучавам? И на какво да ги уча? И как да го правя? “ Тези въпроси ще намерят отговора си в момента, в който вие поемете отговорността. Но първо трябва да го направите. След това ще дойде отговора.

 

Михаил дойде да ви подхвърли това предизвикателство да се придвижите от ученик към учител. Той иска да се доверите на себе си, на своята божественост, за да бъдете тук и за другите. Михаил казва, че другите които тепърва започват своето пътешествие на възнесението ще имат нужда от вас.


Дуалността се намира в деликатен баланс сега. Света се нуждае от вас. Вярвайте в себе си достатъчно, за да напредвате скъпи мои. Вярвайте в себе си. Това е трудно постижимо, ако сте потънали в тъга, когато имате предизвикателства, когато неща напускат живота ви. Трудно е. Искате да изчакате. Искате да изчакате, докато всичко се успокои, докато всичко се подреди перфектно.

 

Част от вашата мъка идва от божествения зов във вас. Има зов, но вие не му отговаряте. Някой чука на вратата, но вие не отваряте. Това е част от причината за вашата тъга. Има връзки със старата енергия, които трябва да бъдат прекъснати сега. Има неща, които трябва да бъдат освободени. Просто го направете. Имайте вяра в себе си. Това ще сработи за вас. Знаете дълбоко в себе си, че е време да се доверите на себе си и да изпълните това за което сте дошли да свършите в Новите Енергии.

 

Сега скъпи приятели, когато напуснахте Кралството толкова отдавна, вие разработихте идентичност и познание за себе си. Преди това познавахте само единството. Когато преминахте през Огнената стена, за пръв път имахте осъзнаване за собствена идентичност. Вече не бяхте само част от Кралството. Вие не бяхте само част от това, което ние метафорично наричаме Кралско семейство. Вие развихте вашата собствена идентичност. Можехте да развивате своята идентичност в продължение на множество животи и през много преживявания преди да дойдете на Земята.

 

Но сега звучи доста странно, че дойде момент да пуснете своята идентичност. Време е да се освободите от нея. В миналото изграждахте своята идентичност, както бихте я нарекли идентичност на ниво душа, от един живот в друг. Можехте да добавяте към нея в линейна прогресия един опит след друг. Правехте го от като напуснахте Дома.


Докато се придвижвате в Новата Енергия, също ще се придвижите и към нова идентичност. Вместо да правите крачка по крачка към новата си самоличност, вие направо скачате. Прескачате в нова самоличност. Може да направите скок от този, който смятате че сте били, към липса на самоличност и след това към нова идентичност. Празнотата на Възнесението за която говорехме в урок девет, е когато енергията на старата ви идентичност временно си отиде.

 

Преминавате през период без идентичност. Нямате идентичност. Поглеждате в огледалото и там няма отражение. Това е зоната, в която много от вас се намират сега. Това е част от причината за тъгата ви. За това се чудите кои сте и на къде да поемете. Това е част от причината за дълбоката ви, изключителна вътрешна неувереност. Самоличността избледнява. В същото време друга не се появява, докато не си разработите такава.

 

Скъпи приятели, Урок Десет от Серията за Възнесението –От липса на Идентичност, към Нова Идентичност. Вие имахте опита с липсата на идентичност преди да навлезете в новата си идентичност. Това е огледало без отражение.

 

Погледнете в огледалото. Ще видите собственото си физическо отражение. Но докато продължавате да го наблюдавате, изображението вече няма да прилича на вас. Няма да ви резонира. Няма да се чувствате добре с него. За някои от вас, изображението може съвсем да изчезне и няма да виждате нищо освен празно огледало.


Защо според вас останалите ви игнорират напоследък? (аудиторията се смее ) Това е защото идентичността, която смятахте че притежавате -ние подчертаваме тази дума –това което СИ МИСЛЕХТЕ че сте, си тръгва. Наред с това си заминават енергиите и символите на старото ви аз. Неща като автомобилите, които сте смачкали или вашия дом. Знаем, че това е трудно за някои от вас...дрехите ви...приятелите ви ...всички тези неща.

 

В този период на липса на идентичност, нещата, които най –силно ви задържат на земята ви се отнемат. Те не ви се отнемат от нас, от Михаил и със сигурност не от Метатрон. Вие сами се лишавате от тях. Вие преминавате през период без идентичност преди да придобиете нова самоличност. Това е пустотата за която ви говорихме на последната ни среща. Това е част от процеса на Възнесение. Това, през което преминавате сега е най –трудно и предизвикателно.


Погледнете в огледалото. Едва ще разпознаете човека отсреща, ако изобщо видите нещо. О, ние знаем, много от вас забелязаха това в последно време. Поглеждате в огледалото и казвате: „ Не може да бъде. Не чувствам да съм аз това, което виждам в огледалото вече. “ Знаете ли за какво говорим? Този, който си мислехте, че сте си заминава.

 

Сега, вие не изчезвате наистина. Не се изпарявате. Вие просто преминавате през промяна, която много наподобява тази на гъсеницата преди да се превърне в пеперуда. Каква прекрасна аналогия! Какъв прекрасен пример имате в природата, да ви напомня за метаморфозата на възнесението през която преминавате.

 

Представете си гъсеница, която се чуди докато седи в пашкула: „ Каквопо дяволите– да, кълнем от тази страна на завесата ( смях)– какво по дяволите става?“ Точно това си мисли гъсеницата. „ Какво става? Мислех, че ще бъда възнесена гъсеница!“ ( смях ) “С повече крака и по– зелени и може би с допълнителни очи и може би малко по –умна от преди и по –красива. Какво става с мен мили Боже? Може би съм направила погрешен завой по пътя на възнесението! ( още смях ) Аз съм в този голям пашкул и се чудя защо не правя това, което си мислех, че трябва да правя. “

 

Бедната гъсеница си мисли това секунди преди да изскочи от пашкула с цветните си крила. Крила! Гъсеницата никога не е знаела нищо за крила! И за цветове! Гъсеницата познаваше само зеленото! Но ето ни тук сега, спектакъл за всички които я погледнат.

 

Скъпи приятели, знаете ли, че ангелите настина нямат крила? Наистина нямат. Някои много проницателни хора на изкуството са разбрали, че хората в даден момент ще преминат през метаморфоза. Те знаеха, че хората ще се променят. Те използваха енергията на метаморфозата на пеперудата и нарисуваха ангелските крила. Това трябваше да символизира това през което някой ден ще преминат и хората.

 

Бедната гъсеница се оглежда в огледалото, както е в пашкула и се чуди какво става. Тя дори не може да се познае. Тя сега не се възприема като гъсеница, а като грозно и променено създание. Гъсеницата не доумява какво става. Тя си чуди защо е попаднала в този капан и защо вече нищо не е както преди. Гъсеницата преживя хиляди такива мигове преди да изскочи от пашкула като пеперуда.

 

Това се случва и на вас. Стигате до точката на „ липса на идентичност“, точно преди новата идентичност. Но трябва да преминете през тази зона, тази празнота „ без идентичност“, време през което всички процеси да се случат за вас и действително да се появите след това с новата си идентичност.

 

Вашата нова идентичност по нищо няма да прилича на старата. Здраво сте свързани със старата си идентичност, с това, което сте и с това, което виждате в огледалото. В Новата Енергия не е така. Вашата идентичност няма да е заключена. Ще бъде много гъвкава, много флуидна. С новата си идентичност, ще бъдете осъзнати за себе си, но и много по – осъзнати за всичко около вас. Това осъзнаване ще дойде от вашите божествени сетива, през Езика Ах.

 

В новата си идентичност няма да бъдете обвързани от старите си договори. Няма да сте заключени в старата матрица. Ще притежавате крилата на новото съзнание. То няма да е линейно. Ще бъде многоизмерно. Няма да ви се налага да развивате и защитавате новата си самоличност. Ще бъдете защитени в себе си, напълно вътре в себе си. Вашата нова идентичност ще иска да се изразява. Ще искате да се разширявате. Ще искате да се извисявате скъпи приятели.


Михаил дойде днес да го каже: „ Имайте доверие в себе си през този период на липса на идентичност. Вярвайте в себе си. “ Направете крачка напред сега. Излезте от пашкула. Поемете отговорност като учител. Поемете отговорност, когато новата ви идентичност се появи навсякъде около вас.

 

Урок Десет –От липса на Идентичност, към Нова Идентичност. В бъдеще ще говорим повече за тази нова идентичност, за това кой сте в Новата Енергия. Но, разберете скъпи приятели, разберете защо преминавате през това, което сте точно сега. Това е част от вашето пътешествие като Шамбра, пътуването на всички, които ще ви последват.


Домашната ви работа от този урок е много проста. Това е нещо, което правите всеки ден. Погледнете в огледалото. Погледнете в огледалото този, който си мислите че сте. Погледнете отвъд лицето в огледалото. Погледнете енергиите, които ви напомнят за миналото. Вижте промените, които се случват, промени подобни на тези през които минава гъсеницата преди да се превърне в пеперуда. Знайте, че преминавате през забележителен процес.

 

Преди да си тръгнете, ще обърнем внимание на още нещо, което наистина ви обърква! Това ще стане повод за много дебати в бъдеще. Новата Енергия не е просто подобрение на Старата Енергия. Тя е съвсем различна. Когато преминавате в Новата Енергия и поемате отговорност за вашия статус на възнесение, това също ще освобождава вашата самоличност от това, което сте били в миналото.  Това освобождава миналите ви животи.

 

В известен смисъл може да се каже, че самоличностите ви от последните превъплъщения са се придвижили към енергията на собственото ви семейство, на собствената ви душа. Те винаги ще бъдат част от вас, но в известен смисъл вие освободихте самоличностите от миналите си животи. Сега те могат да създадат своя собствена нова самоличност. Първоначално това няма да стане в Земното царство. Тези аспекти ще се разпръснат из Вселената, за да започнат да създават свои уникални идентичности.

 

Помните ли Вселената ? Казахме ви, че няма кой знае какво отвъд в момента. Вие създавате тази огромна велика зала наречена ваша вселена, за нови форми на живот в Новата Енергия. Когато получите новата си идентичност, това ще освободи вашите идентичности от минали превъплъщения, всеки отделен живот ( и това е доста сложно ). Ще ги освободите. След това те ще се разпръснат в нефизическа форма из най –различни части на вселената, за да открият собствената си независима идентичност.

 

Скъпи приятели, току -що родихте Новата Енергия! Вие сте си собствените родители. Помислете за това. Помислете си. Може би сега по –добре ще ни разбирате, когато кажем „ Това вече не ви касае “. Вие сте родител на много ваши деца, давайки им собствена идентичност от предишните си животи и след като ги освободихте, те ще могат да станат творци също като вас. Но вие сте единствените...вие сте единствените, които ще имат възможност за този вид родителство или възможност за създаване. Вашите аспектите които сте изпратили, освободили, ще могат да създават свои собствени, но няма да имат същата способност като вас да ги освобождават.

 

Това е голяма част от великата картина и вие сте създателите точно в средата и. Вие освобождавате идентичността, която сте смятали че притежавате и преминавате през период на липса на идентичност, така че да можете да разберете кои наистина сте. Това е вашата божественост. По време на този процес освобождавате миналото си. Раждате вашето минало, така че то да може да създаде своя собствена идентичност. Много интересни неща стават! А вие си мислехте, че живеете в малък свят!

 

Скъпи приятели, чест беше да бъдем с вас. Беше наслада да споделим това пространство във вашето време и да ни позволите да ви обичаме и обгрижваме. Радваме се, че избрахте тази спирка за почивка под дървото, за да бъдете с приятелите си. Това ви беше необходимо. Бяхте доста уморени напоследък. Бяхте изпълнени с тъга и разочарование. Така е, защото се променя това, което сте смятали че сте.


Наслада беше за нас да сме с вас днес. Беше наслада и за Михаил, този който ви даде Меча на Истината, за да ви освободи и от студент да се превърнете в учител. Той винаги е бил ваш приятел, но вече не, от както някои от вас го наричат „ шефа “.


Ще се върнем отново след месец и една седмица за последния урок от тази серия. Много неща ще се случат във вашия свят през това време.


Знайте, че сте обичани и никога не сте сами.


И това е така.

 

Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова