МАТЕРИАЛИТЕ НА АЛЕНИЯ КРЪГ

Серия Възнесение

Урок 9 „Пустотата на Възнесението “

Представено пред Аления Кръг

На 5 май 2002 год.

http://www.crimsoncircle.com/LibraryTextViewer.aspx?ContentID=266


ТОБИАС: И така скъпи приятели и скъпи учители, ние отново сме заедно в кръга на Новата Енергия. Наслада е да бъда пак с вас. Енергията тук е любяща и грижовна. Изпълнена е със състрадание, изпълнена с есенцията на вашето пътешествие.


За тези, които си мислят, че само ние се енергизираме, когато идваме при вас, тя цялата се връща обратно към вас. Това ни дава сили за да бъдем тук с вас. Това ни дава –как да го кажем – тръпки побиват цялото ни етерно същество. ( аудиторията се смее)


За тези, които могат да виждат цветовете на събраните тук и на тези от другата страна, ще видите как всичко блести, когато идваме в свещения ви храм. Свещен храм...това е което създадохте тук, Шамбра, учители. Когато се събирате така, вие създавате храм на Новата Енергия. Позволявате ни да влезем в това свещено място. Позволявате ни да влезем през вратите на вашия божествен храм.


Сваляме си обувките във ваша чест. Калдре...смята, че ги събуваме просто защото не обичаме да носим тези смешни неща на краката си Но също така и нашия начин да ви почетем. Благодарим ви, че ни преведохте в храма на Новата Енергия.


Каква чест е да бъдем тук! Каква чест е да виждаме какво правите! Не е лека задача да бъдете първите в Новата Енергия. Ще говорим за това днес. Ще говорим за това какво наистина е Новата Енергия. Но, каква чест е да сме тук с вас!


Изпращаме ви толкова много любов. Тя не може да се опише с думи. Усещате ли това, което ви изпращаме? Усещате ли какво създавате тук, вие които седите в тази стая, които се свързват чрез интернет Какво създавате!


В известен смисъл ние ви направихме снимка, въпреки че Калдре каза че снимките са забранени! ( смях ) Ние правим енергийна снимка, когато се събираме тук. После я закачаме на стената от нашата страна на завесата. Подреждаме снимките на групата на Аления Кръг. Правим индивидуални снимки на всеки от вас или на тези които четата текста. После ги сравняваме...връщаме се година или две назад. Виждаме прекрасните промени, които са настъпили във вас.


Вие също може да видите снимките. Просто поискайте. Ние ще ви отведем в стаята, където сме подредили всички тези енергийни снимки и публикации. Ще ви отведем там през нощта, докато спите или дори в будното ви състояние. Когато се учите да се освобождавате от дуалността, ще се научите да пътешествате без коли и самолети. И вие също ще можете да зърнете снимките на напредъка ви през последните няколко години.


О, знаете ли колко кратък период е няколко години, след като сте имали стотици или хиляди животи! Вижте какво сте постигнали за толкова кратко време!


Стаята е изпълнена с тези, които дойдоха за този урок, за специалните ни гости и за многото други, които се събраха наоколо...гледат...почитат ви ....чувстват любовта на тази малка група от хора, които са извървели дълъг, дълъг път в продължение на много животи.


Да“, това чухме от вас предния месец. „ Да“ чухме от душата ви, от човешкото ви его, от съзнанието ви, когато Метатрон ви попита“ Готови ли сте, скъпи мои?“Да“ чухме, когато ви попитаха“ готови ли сте да се освободите от нещата, които ви задържат назад?“


Наистина, имаше и такива от вас, които поставиха и условия след своето „ да „! „ Да Дух, но ще трябва да ми дадеш това! „И знаете ли какво скъпи мои, това е подходящо! Ние искаме да знаете от какво се нуждае Земята. И вашето същество, душата ви трябва да го чуят също.


Страхувахте се да помолите за нещо. Мислехте, че ведрото на Духа е ограничено. Мислехте, че супата на Духа е само толкова! Искахте да се уверите, че ще има за всички по света. Ние ви обичаме за това! Но това е подобно на бездънно блюдо. Тук има повече от достатъчно за всеки.


Важно е да споделяте от какво се нуждаете по време на пътешествието си. Може и да не можем да ви го доставим като осезаем, материален продукт. Но можем да ви го дадем с нашата енергия и любов.


Когато молите за нещо, това помага на душата ви да разбере от какво имате нужда в момента. Не се страхувайте да искате. Скъпи мои, кажете ни, ако имате нужда от любов, ако имате нужда от състрадание. И позволете на самите себе си да знаете, че имате нужда от изобилие сега.


Не слагайте ограничения за това колко или къде или кога. Просто изразете вибрацията, че сега е времето за неща като човечност, емоции, за тези духовни неща да навлязат в живота ви. И те ще ви бъдат доставени. Това е физиката на Новата Енергия. Тя идва при вас.


И „ Да“ е което чухме, когато Метатрон ви попита „ Готови ли сте да покажете кои наистина сте?“ Готови ли сте да изразите своята същност и своята божественост?“ „ Да“ чухме, когато Метатрон ви попита „ Готови ли сте да осветите вашата божественост“? Не да я държите в тайна, на скришно място, но да осветите с нея цялото си същество и всичко наоколо.


Да“ чухме– хор от да -та идващи от Шамбра– когато ви попитахме“ Готови ли сте да разберете кои наистина сте?“ Не илюзията за човек с ограничения, не илюзията за капана за циклите на земните животи. А да се познаете като Бог.


Вие напуснахте дома преди много, много време...но в същност не чак толкова дълго. Като човек, който е бил в Кралството с Краля и Кралицата, като наследници на трона. Някой ден можеше да го привнесете в собствената си същност. За това Метатрон ви попита „ Готови ли сте да разберете, че вие сте наследниците на трона?“


Има много последици от това, които ще продължим да обсъждаме. Но сега е време да бъдете Аз– Бог, все още в единство с Всичко Което Е, но с отделна идентичност. „ Готови ли сте да разберете кои сте?“


Готови ли сте да приемете Плода на Розата?“ И това, което чухме беше „ Да, но съм малко объркан, какво точно е това“. (смях) Това е владеенето на това което сте, на собствената ви божественост. Това е знанието, че вие сте създали всички решения, дори преди ситуацията да се е появила в живота ви. Плодът на Розата е вашата божественост.

 

Когато попитахме „ Готови ли сте да го приемете“ вие отговорихте по цялата Земя и дълбоко в сърцата си „ Да Метатрон! Да Дух, и да Тобиас! Готови сме! Защо по дяволите мислиш, че преминахме през всички тези препятствия? ( смях ) Защо изобщо ни задаваш всички тези въпроси? Не сме ли ти го повтаряли вече отново и отново? „ Но Метатрон отново ви попита, защото сега момента е подходящ.


Ние ви попитахме „ Готови ли сте да позволите на другите тяхното пространство, с разбирането, че те са на собствено пътешествие “ Своевременно, те ще дойдат при вас Но докато това стане, позволете им да играят своята игра, позволете на душата им да се развива, да преживява и да израства, също както направихте и вие.


Скъпи мои, когато ви попитахме“ Готови ли сте да се обикнете“, ние чухме по целия свят, „ Може би...може би “. ( смях) Това беше най –трудния отговор, защото поставя много дълбоки въпроси за размисъл. Този въпрос постави пред вас въпроси относно вашето достойнство.


Готови ли сте да се обичате?“ Може да уловите проблясъци в сънищата си и дори в будното си състояние за неща, които вече сте преживели. Там имаше предателства, убийства, болести, злоупотреба с власт и корупция. И след това се осъждахте за това.


Готови ли сте да се обичате скъпи мои, сега?“ Готови ли сте да разберете, че всичко това беше само за опит?“Плащахте дълговете си от живот в живот. Няма причина повече да задържате нищо от миналото, освен мъдростта на опита. Духа и Метатрон не ви осъждат. Те дори не знаят какво е грях. Те дори не познават това, което вие наричате карма, за тези които още вярват в нея. „ Готови ли сте скъпи мои, питаме ви днес „ да се обичате, нежно и интимно?“


Бяхте учени, че не е редно да обичате себе си, че това е извратено. Но скъпи приятели, това е най– свещеното, което можете да направите! Да обичате всичко, което сте и да осъзнаете, че целия ви опит ви е довел до момента на тази мъдрост.


Скъпи мои, Метатрон също ви попита“ готови ли сте да се освободите от илюзията на дуалността? Готови ли сте да я пуснете, въпреки, че дори не знаете какво ще последва от това?“Ах, голямо предизвикателство! Много от вас биха казали “ Готов съм да се освободя, но аз съм толкова въвлечен в нея, че не знам как да го направя “. Дуалността е така силно сраснала част от вас, че казвате „ аз дори не зная как да я освободя “ . „ Да“- то, което дойде от сърцето ви и от вашата същност, от устата ви и всички го чуха...това „ да“ създаде енергия, която ще помогне за освобождаването на дуалността.


Все още не знаете на къде сте се запътили, какво е така наречената Нова Енергия. Това е мистерия. Това е трудно постижимо. Това е трудно разбираемо в този момент. Но ще дойде. Ще говорим за това този урок.


Когато Метатрон говори за ветровете, пожарите и дъждовете и за недоволството на Земята, това бяха заглавията от вашите вестници. Това беше съобщение за вас самите.


Готови ли сте за пожарите, които ще пометат вашето физическо тяло?“ Може би познавате тези пожари като грип. Може би ги познавате, като кожни раздразнения. Може да ги познавате, като горещи вълни. Това са пожарите на вътрешното пречистване, за това сега има такова голямо търкане във вашето енергийно същество на най –дълбочинно ниво. Триенето причинява топлина, която носи вътрешните пожари. Тези пожари пречистват вътрешната ви същност и изчистват старите белези. В горите ви има пречупени дървета. За гората това са отпадъци. Във вашето същество е същото. Там има неща, които трябва да бъдат пречистени. Вътрешните огньове спомагат за освобождаването им.


И земетресенията, които предстоят...действително Метатрон говореше за разтърсвания и недоволство, които може да ви обхванат, а също така телесни болки и страдания. Вашето същинско ДНК се променя сега. Всъщност ние сме с вас през нощта. Стоим до вас като буфери, за да помогнем на този процес. Вие променяте собствената си ДНК, собствените си молекули, цялото си същество на атомно ниво. Променяте се вътрешно и това ще предизвиква трусове.


Вие държите енергийните отпечатъци от миналото в тъканите си, в костите си, из цялото си физическо тяло. Понякога се налага да се разтърсите, за да се освободите от тях. Когато това стане, не идвайте при нас с думите, „ Метатрон и Тобиас, защо направихте всичко това с мен? Защо изпитвам болка в тялото си? “ Скъпи мои, това е заради освобождаването. Разберете този процес и позволете да протече.


И водите, които идват...вълните...това са сълзи. Това са сълзите на сърцето ви. Защото наистина е тъжно да напуснете старата енергия, енергията на дуалността, която толкова дълго наричахте дом. Сълзите на сърцата ви, ще помогнат да измиете емоционалните остатъци от миналото. Те ще прочистят старото, за да позволят наистина да продължите в новото.


Ах, и ветровете. Вътрешните ветрове. Не се учудвайте на ветровете скъпи мои – вие се движите толкова бързо сега. Някога показвали ли сте си главата през прозореца на кола, която се движи с 100 км/ч? Може да усетите въздушната струя. Това доста наподобява на ситуацията в момента. Вие се движите толкова бързо в Новата Енергия сега, че това предизвиква вятър отвътре. Ветровете също пречистват. Те също ви освобождават. На моменти ветровете приличат на кадифена четка, която минава през цялото ви същество за утеха и успокоение. А в друго време– реват като ураган или торнадо.


Всичко това става, докато се придвижвате към това нещо наречено Нова Енергия. Метатрон много говори за вас на последната ни сбирка. Тя беше за вас.


Ще видите същите неща да се случват и извън вас. Дори когато променяте съзнанието си, това помага и на другите да променят своето. Дори и да седите зад бюрото си по цял ден, без да общувате с никой друг, промените в съзнанието ви, засяга хората около вас. Те преминават през процеси, много сходни на тези, през които вие сте преминали. На тях ще им бъде малко по – лесно, защото ще имат учители– вие– за да ги напътстват. Те ще дойдат при вас в подходящия момент.


****


Енергията на Метатрон се утвърди на Земята. Не му отне много за да дойде тук. За кратко успя да коригира енергията си, за да можете по– лесно да я усвоите. И тази енергия е плътно тук сега. Без посредници, които да ви я доставят. Без филтри или бариери, както беше преди. Тя е тук.


Метатрон, скъпи мои сте вие. Метатрон е колективната енергия на тези, които се придвижват към Новата Енергия. Можете да видите отражението си в Метатрон. Това е блясъка на това, което сте. Това е вашата божественост. Метатрон, който се представи, като „ Вашия глас в Духа“ е част от вас, която не беше в състояние да се интегрира на земно ниво по много, много причини. Метатрон е божественото съзнание, което до сега беше неспособно да премине през дуалността. И тази енергия на Метатрон, на вас, на вашата божественост, сега е тук здраво вкоренена.


Голяма наслада беше за съзнанието на Метатрон да говори с вас миналия месец. Неговото съзнание ще продължава да общува с вас, но разпознайте себе си в това. Познайте Шамбра в гласа на Метатрон. Метатрон ще продължава да работи с вас.


Сега, нашия специален гост днес за този урок. Малко, по малко той се приближаваше, за да бъде тук в подходящия момент. Той е тук за днешното празненство и за да ви даде пример за пътешествие в Новата Енергия.


Днешния посетител присъстваше на някои от последните ни дискусии. Това е енергията на Гуатама, Буда, Сидхатра. Той е известен с много имена, като на пример „Просветленият“. Гуатама е тук особено в това време от годината, вашия месец май, времето, когато самия Буда е получил своето просветление под дървото Бо.


Гуатама дойде днес тук, за да бъде с вас и да ви поговори за Новата Енергия. Енергията на Гуатама присъства във всички вас. Усетете този флуид от златна енергия, който се движи вътре и вън, блестящ във всички цветове, но все пак изпълнен със златисто. Ние канихме Гуатама на няколко от последните ни срещи. Наистина го доведохме във вашето пространство в Салт Лейк, където говорихме за промяната на истината, еволюиращата истина. Няма единна, статична истина. Истината еволюира във всеки момент, в който се променя и съзнанието.


Вижте снимките, които закачихме по стените. Вие знаехте истината преди две години. Сега тя е различна. Вие се развихте и помъдряхте.


Доведохме Гуатама тук в Салт Лейк ( семинара на Тобиас, 30.март „ Що е истина“ ), за да ви дадем да разберете, че истината еволюира и се развива. Вашия живот и вашата истина ще се променят, дори от това какви са днес. Преди седмица и един ден, Гуатама дойде в Ню Йорк( семинара на Тобиас 27 април, Фестивала Уесакс) в храма, в светилището създадено за него. Неговата енергия присъстваше с всички, които се бяха събрали там.


Важно беше енергията му да е там, когато говорехме за реализацията. Това беше осъществяване, което не можеше да има в този живот. Той разбира това. Той знаеше това в съзнанието си и усети тази вибрация с цялото си същество. Но той не можа да остане в това съзнание, защото енергията на деня не го позволи. Той дойде преди седмица и един ден в този град, премина през толкова много, за да ви донесе послание за отиването в пустоща на Сътворението. И той ще говори повече за това днес чрез мен Тобиас и Калдре.


Преди да продължим с Урок Девет от Серията за Възнесението, скъпи приятели ще направим кратка пауза. Ще ви помолим да вдишате. Сега ще настроим енергиите на този свещен храм.


****


Гуатама се усмихва, защото знае, че вие също вървите по пътя. Вие сте търсачи, в търсене на истината, в търсене на отговор вътре. Подобно на Буда, не се задоволявате с всяка истина на пътя. Не спирате и не закотвяте крака, казвайки: „ Това е истината. Няма да продължавам нататък.“ Вие също сте буди...Вие сте просветлените.


Ще ви разкажа кратка история. ( Тобиас се смее) Калдре също. Той смята, че историята ми е смешна. Но аз наистина срещнах Гуатама Буда в живота си като Тобиас. Като Тобиас търговеца, пътувах по земите надлъж и шир, за да пазарувам за краля. Някои от пътешествията ми бяха малко по –дълги, от което краля беше доволен.


Бях привлечен от района в който Гуатама преподава. Чух,че той бил в село, не далеч от мястото където търгувах, така че отидох да го послушам. Бях сравнително млад мъж тогава. Той беше по– възрастен. Аз седнах и се заслушах.


Аз бях евреин със силни убеждения, но също така и в непрестанно търсене и изследване. Макар да бях много стриктен във вярванията си, винаги ми се искаше да чуя какво имат да кажат и другите. Когато чух Гуатама онзи ден и видях мира изписан на лицето му и божественото присъствие навсякъде, това промени много, много в моя начин на мислене.


Слушах го в продължение на часове, а след това имах удоволствието да поговоря с него за кратко насаме. От устата му не излизаха много думи, но от сърцето му струеше толкова енергия. Попитах го: „ Скъпи Просветлени, Принц Буда, разкажи ми за истината, която си открил. Какво знаеш, което да трябва да знам и аз?“


Буда избухна в смях. Той каза: „ Защо си мислиш, че аз съм намерил истината?“А аз му отговорих: „ Скъпи Буда, защото ти каза,че си Просветленият. Наричат те Мъдреца.“


Той отново се разсмя и каза:“ Истината винаги се развива. Никога няма да я намериш. Ти просто осъзнаваш определени енергии с които си взаимодействаш. Когато си помислиш, че си открил истината, значи е време да продължиш. Време е да преминеш на следващото ниво на истината.“ „ Защо“, каза той мислиш аз продължавам да вървя по тези пътища село след село да уча на всичко, което знам, без да се задържам на едно място?


Но“ каза той,аз уча всеки човек, че божественото е вътре във вас и просветлението също. Те никога няма да го намерят в друг човек или на друго място. И тъга налегна Гуатама. Той каза, „ Знаеш ли скъпи Тобиас, това е моето истинско послание и само единици до сега са пожелали да го чуят? Те искат да виждат чудеса.“ Той продължи казвайки: „ Аз мога да покажа няколко чудеса. Те са по –скоро трикове, но могат да минат и за чудеса. Но аз избрах да не го правя, за да не фокусирам енергиите върху това. Те искат чудеса, но не искат да чуят, че чудото е вътре във тях самите. Те искат спасител. Аз не мога да бъда това за тях, така че аз продължавам да търся моята разширяваща се истина. Мога само да се надявам, че посланието за божественото отвътре, ще достигне до нечии уши.“


В този живот, в който срещнах Гуатама, аз имах огромно влияние. Можете ли да си представите каква наслада беше да срещна Гуатама тогава, да бъда с него енергийно и също да разкрия нещо за това кой съм?


Гуатама беше роден в царско семейство, принц. Това би трябвало да ви напомня нещо...факта че е бил принц, роден в кралство от крал и кралица, кралски особи. .Някой ден щеше да наследи трона. В тази история няма случайни съвпадения!


Неговите родители и семейство знаели, че в него има нещо по –различно. Това звучи ли ви познато? Те се опитали да го държат далеч от пътя на просветлението, от организирането на трудни пътешествия. Те всячески го глезели. Защитавали го по най –различни начини, без да му позволяват да среща каквито и да било трудности и предизвикателства от човешкото битие. Но това било досадно за него. Той мечтаел да изследва света отвън, за да разбере себе си отвътре. Това звучи ли ви познато Шамбра?


И така, Гуатама се опита да угоди на околните. Ожени се много млад, когато беше само шестнадесет годишен. Той се ожени, защото така се очакваше от него. Това беше чуждата енергия, наложена от другите. Няколко години по– късно със съпругата му дариха дете на света.


И какво направи после? Какво? Напусна. Той се разочарова от живота. Отказа се от кралския живот, който живееше. О, можете ли да си представите заглавията във вестниците, ако той живееше в днешно време? „ Баща напуска семейството си!“ или „ Принца напусна семейството си заради Егоистично Пътешествие. “


Но Гуатама трябваше да намери собствената си истина и собствената си божественост. Той оставил кралското семейство и положил обет за бедност. Звучи ли ви познато това, скъпи приятели? Той промени външността и самоличността си скъпа Шамбра.


Гуатама усети, че тялото му и външността му не са подходящи. Те го дърпаха назад, държаха го далеч от знанието за това кой наистина е. Така, че той насили тялото си, като не се хранеше и не го поддържаше. Той опита да се отрече от себе си, вместо да последва песента на сърцето. Той го направи в търсене на истината. Звучи ли ви познато Шамбра?


Той приключи отношенията си с всичките си стари познати. Преживя много физически и емоционални несгоди по пътя си. Отиде да учи при велик и мъдър учител. Учи скъпи мои изкуството на „ ни- що“ смятайки, че ако изпразни цялото си същество, ще разбере кой в действителност е Учението беше трудно и продължително с този майстор на освобождаването.


Гуатама е тук сега, за да ви каже, че това което е вършел тогава е просто още едно ниво на отричане. Той отричал способността на съзнанието му да работи и да има вибрации и енергии, които да преминават свободно през него. Той се обучавал как да блокира ума си, как да спира притока на енергия. Той направил това и с тялото си. Той отрече тялото си от любовта.


В действителност той научил много, докато прави това. Той научи, че болката не е много забавна! Той научил, че има много пътувания в променено състояние на съзнанието, които може да бъдат предприети, когато тялото и ума ти достигнат до толкова дълбоки нива на отричане. Но той разбрал, че тези пътувания в променено състояние на съзнанието не са базирани на реални живот. Те също били илюзия. Те не носят есенцията на любовта, есенцията на Духа и същността на истината.


Гуатама се забавлявал с тази висока степен на отричане...когато косата му опадала, защото нямало вещества, които да я поддържат ...и когато ноктите на краката му буквално опадаха. Той не обичал тялото си. Той го отричал. И когато тялото му стана крехко, той научи много за това отричане, това „ ни -що.“


Един ден вътрешния глас на Гуатама му каза, че не е това истината, която търси. Това бил просто един от аспектите му. И така, той си тръгнал и продължил надолу по пътя. Той продължил да се занимава с неговите дълбочинни медитации. Продължил да провежда церемониите си. Продължил всички тези свещени практики. В известен смисъл те му помагали по пътя. Той се смиряваше. О, разбира се, Гуатама беше депресиран, изплашен и тревожен. Но това, което наистина правеше, беше чрез смирение, да се опита да достигне до просветление.


По пътя си, той чул за друг учител. Учение на нова, дълбока, истинска мъдрост. И така, той отишъл да се обучава при втори майстор. Той го научил на изкуството на не –възприятието. Той го научил, че всички неща са само илюзия.


Гуатама обичаше това учение, тази игра на ума, да нямаш възприятие, да нямаш илюзии, освобождаване от всичко. В известен смисъл това беше антитеза на отричането, което учеше преди. Но скоро той разбра, че не –възприятието е просто друг вид отричане. Когато наречем всичко илюзия, когато има отказ от „ Сега“ ...това е просто още един вид отричане. Това звучи ли ви познато, Шамбра?


Гуатама напуснал второ училище с огромно отчаяние, без отговорите и истината, които търсел. В един момент, той осъзнал, че този живот в отричане, блокажи и не живеене в „ сега“...не бил истински. Той възобновил храненето си, хранел тялото с енергията, от която се нуждаело. Той се върнал към живот в изобилие. Осъзнал, че живота без изобилие само причинява болка.


С тази нова мъдрост той имаше баланс и разбиране... на енергиите...на изобилието...на храненето на тялото...на позволението на потока да тече свободно през ума. Той се завърна в „ сега“, възобнови отношенията с познатите и приятелите си.


Разбирате ли какво ви казва Гуатама днес, скъпи приятели? След като издържа на болката и страданието чрез отричане, той получи голямото си просветление в този живот. Докато седеше под дървото, той осъзна, че е Духа проявен като човек...но той наистина е Духа.


Когато той разбра това на най– дълбоките си нива, останалите го видяха изписано на лицето му, в изражението му. Те станаха негови последователи. Искаха това, което притежаваше той. Но той отново и отново им повтаряше, „ То е вътре във вас. Аз мога да ви предложа мъдростта на моя опит, но пътешествието е само ваше.“ Той не обичаше много своите последователи, но те го обичаха, те го обичаха.


Сега вече много книги са изписани за Просветления. Много храмове се построиха в негова чест. Хората по целия свят говорят за неговото пътешествие и какво е научил. Той е тук днес, за да ви каже едно: това така наречено просветление, това така наречено божествено разбиране...той не го получи напълно в този живот. Но то е достъпно за вас, Шамбра във вашия живот. Ще ви обясним какво имаме предвид.


Нека поговорим малко за енергиите и как работят, за дуалността. Нека поговорим малко за възходите и паденията. След това нека поговорим за Новите Енергии на Земята през които преминавате. В следващите уроци от тази серия, ще говорим за Новата Енергия и какво наистина се случва около вас.


Дуалноста беше начин да търсите себе си, да се погледнете в огледалото. Вие дойдохте от Едно, от Кралството, където имаше само Едно. Когато напуснахте Дома, когато напуснахте Първия Кръг, скъпи приятели, тогава дойдоха и първите енергии на дуалността. Тогава за пръв път се огледахте в огледалото. Дуалноста– две противоположности. Дуална реалност.


Тогава за пръв път придобихте своя собствена индивидуалност. До тогава бяхте просто някой, който е живял в Кралството, в единство. Сега вече можехте да започнете да развивате своята индивидуалност. Тази идентичност като Принц, като Джак, беше като камък във водата. Говорихме за камъните наскоро. Това беше като скала. Тя пречи на водата да тече свободно.


Енергиите на Кралството бяха единичен поток. Сега вашата нова идентичност е като скала в потока на вашата Божествена енергия. Когато хвърлите камък във водата, това създава турболенция. То разбива потока. Част от водата се издига. Друга се завихря около скалата. В известен смисъл това е дуалността. Вашето чувство за идентичност извън Кралството е като един голям камък в потока на енергията. Той ви помага Принцове и Принцеси, да придобиете нови разбирания за това кои наистина сте.


Енергиите на дуалността в известен смисъл са вълните около камъка. При вълните има високи и ниски части, възходи и спадове. Енергията на дуалността е като вълна. Виждали сте как се движи вълната от енергия– нагоре– надолу.


Когато преминахте през огнената стена– знаем, че някои ще поспорят за това– но имаше ограничено количество енергия, която премина с вас. Когато напуснахте Дома, ви остана малко енергия. Сега тя е в огромно количество! Като човек, не бива да се притеснявате от изчерпване на енергията. Но всичко извън Първия Кръг, съдържа ограничено количество енергия.


В хода на времето, още преди да дойдете на Земята, енергиите на дуалноста, играеха една срещу друга. Светлината играеше изключвайки тъмнината. Лявото играе срещу дясното. Мъжа играе срещу жената. И в известен смисъл те играеха своеобразен танц. На моменти енергиите се сблъскваха помежду си и това беше начин за обмен на енергии, но не и за създаване на нови енергии. Енергията на дуалността може да променя баланса между светлината и тъмнината, но никога не може да промени количеството на енергията във тях. Дуалността е просто две срещуположни енергии. Понякога, те са заедно, понякога играят роли, понякога тези енергии си слагат нови лица, нови маски. Но сбора от енергиите никога не се променя.


Сега, във вашите животи има висоти и спадове. Преминавате през вълните на дуалността. Изпитвате ги по всевъзможни начини. Изпитвате емоционални, физически и духовни висоти и спадове. Като човеци, вие се опитвате да избягате от спадовете и да изпитвате само висините.


Низините са уместни. Погледнете назад в живота си. Не бяха ли низините най –големите предизвикателства в живота ви, когато стигахте до най –големите прозрения, най –големите си разбирания? А също имахте и най– силното желание да пратите по дяволите тези низини. ( смях) Бихте направили всичко, за да се измъкнете от тях, да избягате от спадовете! Не стояхте безучастно тогава.


Нито пък Гуатама беше, когато премина през периода си на отричане. Той беше в най– ниското състояние на застой, физически и психически. Но все пак това привежда енергията в движение и го мотивира да продължава да се движи напред.


В дуалността, спадовете осигуряват– как да го кажа– ефекта на влакчето в увеселителен парк, което ще ви засили към висините. Периодите на възход са когато обедините просветлението и мъдростта, които сте придобили в низините. То е тук за да ви донесе новата мъдрост в по– осезаема кристална форма.


Но, знаете ли какво става скъпа Шамбра, когато стигнем до висините? Вие искате да преживеете опита на още едно спускане! И така вие си позволявате още едно гмуркане в низините. Разпознавате ли се в това? Спадовете ви помагат да натрупате мъдрост, да се мотивирате да продължите напред. След това пренасяте тази мъдрост във висините и в известен смисъл я закотвяте там, преди да се върнете обратно в низините. Така работеше дуалността– висини и спадове.


Много е пагубно да се опитвате да избягвате спадовете. Ето защо говорехме против психотропните лекарства, които поставят одеяло върху живота ви в момента. Ах, спадовете! Те бяха толкова ценни. Те бяха такава част от вашето пътешествие и такава част от пътешествието на Гуатама. Така работи дуалността. Знаем, че много от вас се страхуват от спадовете. Ненавиждате ги. Не искате да сте в тях. Смятате, че има нещо грешно в тях, но те са естествена част от дуалността. Вълните на възходите и паденията ви доведоха до тази точка.


Сега, вълните никога не са създавали Нова Енергия. Те просто ви донесоха ново разбиране за енергията, която вече съществуваше. Сега идва момента, за който говореше Метатрон, когато вие навлизате в Новата Енергия. Тя няма да е никога вече като вълна с върхове и спадове.


Трудно е да се опише Новата Енергия. Всъщност дори и думите казани днес да прераснат по –късно в дискусия. Старата енергия приличаше на линейна вълна от върхове и спадове, която се движи в определена посока. Новата Енергия е като да добавите нова вълна отстрани. Тя се преплита със старата вълна на дуалността –една вълна все още се движи нагоре и надолу, но новата вълна, която отива настрани се движи наляво и надясно. Тези вълни се пресичат, кръстосват.


Сега ще имаме много дискусии за това. Но трябва да кажем, че дуалността не е унищожена или отречена. Тя се разширява. Вие преминавате от „ 2“ към „ 4.“ Вие ще видите, че има четири вълнови модели в Новата Енергия, възходи и падения, но също и от една страна до друга. Те общуват помежду си и се пресичат. Това променя възприятието за спадовете, защото вече има нов баланс на вълните, които идват от страни. Това е Новата Енергия. Тя все още съдържа същността на дуалността, но има цяло ново измерение към нея.


Говорихме преди седмица и един ден за Празнотата на Възнесението. Ние засяхме тази енергия в Ню Йорк, където има голяма празнина на мястото на Световния Търговски Център. Тези сгради олицетворяват дуалността. О, и говорихме по– малко от колкото преди една година. Казахме ви, че стените ще паднат. Това беше в буквален и преносен смисъл. И наистина двете сгради, които паднаха, представляват стените на дуалността.


Не, ние не подозирахме преди година, че точно това ще бъде мястото. Но знаехме, че енергиите са готови за това. Това можеха да бъдат и други сгради. Можеше да бъдат институции. Можеше да бъдат правителства. В известен смисъл, вие като човеци избрахте този символ на дуалността, точно до статуята на Свободата, символа на свободата. Не смятате ли, че енергиите на свободата не подпомогнаха освобождаването на енергиите на дуалността?


Сега, когато тези сгради паднаха и отломките бяха почистени, там стана празно. Няма нищо освен дупка. И сега не е момента да се възстановят. Оставете празно мястото. О, разбира се може да е подходящо да се направи паметник, парк. И все пак, най– добре е да го оставите празно за известно време.


По какъв начин това е свързано с вашия живот? Как се отнася към Новите Енергии и как е свързано с Гуатама, нашия гост днес? Просто е. Докато сте в преход към Новата Енергия и преживявате опитности, имате въпроси и предизвикателства– отидете в празното пространство за малко. Ако имате много належащ въпрос в ума си, не ни питайте. Дори не се опитвайте да попълвате празнините в себе си.


О, има такава тенденция при хората. Когато сте готови да пуснете нещо, преди това търсите отговора за новото. Това не работи така в Новата Енергия. Отидете в празното пространство. Казваме „ празнота“, защото просто и позволявате да бъде там за известно време.


Приемете ситуацията в живота си. Може би става дума за работата ви. Може би тя ви се е изплъзнала. Има тенденция да пожелаете незабавно да я замените. Виждате купчината от сметки, а чековата си книжка- празна. Може да изкрещите и да кажете: „ Имам нужда от смяна на работата“.


Вместо това, отидете в празното пространство на Възнесението. Има проблеми в живота ви– видяхме го на последния семинар за изобилието. Помолихме Калдре да говори за пребиваването в покой, тишина, без да търсите отговори от Духа. Без да се опитвате да изфабрикувате отговор за себе си. Вместо това, отидете в пустотата за кратко.


Това ви отделя за малко от проблема. Защо ? Защото ако се опитате да го замените, ако се опитвате да го решите, вие всъщност го решавате с дуалния си ум. Опитвате се да намерите решение в Старата Енергия. Сложете го настрани, независимо какво предизвикателство или въпрос е.


Това, което става е, че вашата божественост, която съществува в Новата Енергия ще ви донесе решението. Това е решението за което говореше Метатрон, това което вече е там. Но то съществува в Новата Енергия, не в Старата. Тя позволява на вашата божественост да ви го достави през вас, чрез вас. Тогава вие ще получите „Ахх хааа!“, мига на познанието, „Ах“, за което говорехме, Просветлението.


Но има един кратък момент в тази Пустота на Възнесението, когато вие отхвърляте Старото, когато се освобождавате от Старото и то все още не е заменено с нищо. Това не е някаква бездна. Това не е мрак. Това не е спада на дуалността. Това е просто стоене настрана за един божествен миг, в празнота.


Това, което става тук скъпи приятели е чудо. Това е чудо. Когато се абстрахирате, вие позволявате на Плода на Розата, да роди решението. Когато дадете позволение за това, става нещо ценно, това е удовлетворение и реализация. Това е нещо, което дори и Гуатама не можа да направи в живота си. Когато позволите на своята божественост да намери решението, се създава Новата Енергия. Нова Енергия.


Казахме по– рано, че когато напуснахте Дома, Кралството, ограничено количество енергия премина с вас. Извън Първия Кръг никога не е създавана нова енергия. Вие просто променяхте и трансформирахте вече съществуващата енергийна база. И помните ли какво ви казахме, когато говорихме за всичко във Второто Творение и как всичко стигна до задънена улица? Енергиите на вселената попаднаха в застой. Дуалността вече не можеше да се самоизразява.


В школата на Аления Кръг- Калдре ни поправя ( Аления Кръг интензивен ) -се говори много за това. Имаше момент в „ Междузвездни войни “, където енергията не можеше вече да се движи нито напред, нито назад. Стигна се до задънена улица. Всичко спря. Това беше, когато създадохме ордена Арк, за да намерим решение на този застой. Земята беше създадена, за да намери решение на настъпилата безисходица.


Когато се взирате в звездното небе, вие гледате своето минало. Когато вашите учени използват новите модерни телескопи, за да изследват Вселената, те също наблюдават вашето минало. Те търсят това, което сте оставили назад, което сте създали. Това търсят.


Както сме казвали и преди, технологиите следват съзнанието. Вашето съзнание расте. Вие сте в точката на квантов скок на съзнанието си. Значи не е чудно, че тези последни космически снимки ( с помощта на телескопа Hubble ) се връщат сега при вас?


И знаете ли какво ще видят вашите учени съвсем скоро, ще се сблъскат лице в лице с всичко, с което някога са спекулирали? И наистина ще видят това, на което толкова от вашите религии учат. Ще открият, че Вселената е ограничена! Ще открият, че в даден момент от историята на Вселената, всички енергии са били в застой.


Те няма да знаят как да интерпретират това. Те няма да разбират защо след като има толкова много енергия във Вселената, всичко спира в даден момент. Това, което те не разбират, е че наблюдават нещо от миналото. Но това е тема на съвсем друга дискусия.


Когато отидете в празнотата на Възнесението, не взимайте със себе си енергията на дуалността. Не търсете решения от съзнанието на дуалността. Отидете на тихо място. Не разнищвайте проблемите си. Позволете на Плода на Розата да ви даде решението. Точно така се създава Новата Енергия. Това не е правено никога преди.


Сега, тази Нова Енергия няма да е в такъв вид, че да я разпознаете веднага. Тя няма да протича през крака и ръцете ви. Няма да е във вид в който да можете да я използвате. Но това е Новата Енергия. И ще има отражение върху всичко наоколо. Ще говорим за това в следващите два урока от тази серия.


Урок Девет от Серията за Възнесението– Вие създавате Новата Енергия. Правите го чрез освобождаването от дуалността, без да се опитвате да я замените със съзнанието на Старата Енергия. Когато намерите решение дошло от вътре, това създава Новата Енергия. Това не е правено до сега. Последиците от това са грандиозни ...последиците за съзнанието, за Земята и за вас, като личности.


Вашето домашно за следващите 30 дни е да отидете в Пустотата на Възнесението, на мястото където вече не сте в Старата Енергия. Не се опитвайте да намирате решение в дуалния си ум. Отидете на това място. В началото може да бъде плашещо, но ще премине. Решението ще дойде отвътре. И вие ще познаете собствения си глас. Той ще бъде обгърнат от мъдрост и просветление.                                                                                                  

За Гуатама беше удоволствие да бъде тук днес. Той отбелязва месеца, в който той самия получи просветление. Но той клати глава и казва: „ Аз получих просветление за това време и за това Земно съзнание .“ Но заради съзнанието на Земята не можах да стигна до божествената си същност. “ Не можах да създам Нова Енергия. „ Всъщност аз започнах да разбира много неща за своето пътешествие“, каза той, „ но не можах да постигна истинско просветление, защото съзнанието на Земята още не беше готово за това тогава.“


Гуатама не можа да достигне до енергията на възнесението, до която вие можете. Има много прекрасни неща, които той успя да направи. Но той не успя да отиде в Пустотата на Възнесението, защото тя още не беше създадена.


Сега ще върнем Гуатама в настоящето и по– специално в днешния ден, защото и ние искаме да отбележим нещо важно тук. Медитацията беше много важна част от пътешествието ви до сега. И ние наскоро ви помолихме да я освободите. Медитацията ви служи добре. Разбира се служи на Буда доста добре. Но медитацията беше форма на отричане, когато вие се опитвахте за блокирате съзнанието и тялото си.


В Новата Енергия, дори в Пустотата на Новата Енергия, няма блокиране. Всички енергии протичат през цялото ви същество. Реката потича отново. Личността се слива с реката. Няма нужда от камъни в реката. Тя протича през вас. Тя е като дъха през вас. Влива се и изтича.


Молим ви да се освободите от медитацията. Не усвоявайте друга практика на нейно място. Не се опитвайте да я замените с нищо друго за сега. Пустотата не е медитация. Не е опит да прочистите съзнанието си. Това е позволението на своята божественост да намери собствено решение и изразяване чрез вас.


Ако постоянно се борите и настоявате да извършвате церемонии, да се молите и да медитирате, вашата божественост няма да получи шанс да се разгърне, защото ще се опитвате да я напълните с нещо. Когато празнотата се появи, вашата божественост ще може да се прояви. Не се опитвайте да замените Старата енергия с нещо друго.


Не се опитвайте да замените разрушените сгради в Ню Йорк с нови. Имаше опит да направите точно това наскоро, за да прикриете нещо. Някои искаха веднага да запълнят празнината.


Празнотата е неудобна. Няма нищо там. Хората от дуалността винаги искат нещо там, винаги търсят пълнота, винаги искат замени. Бъдете в Празнотата на Възнесението поне за миг.


След това вашата божественост, вашия Бог ще избухнат през вас. Тогава ще стигнете до прозрението и разбирането, че най– вероятно вече не притежавате съзнанието на дуалността. Ще придобиете осъзнатост, ще ви се случват неочаквани неща, защото вие очаквате от дуалното съзнание.


Това ще бъде много различно. Не можем да го обясним подробно. Това ще бъде ваше индивидуално преживяване. Ето защо ви помолихме да освободите водачите си. За това ви помолихме да се освободите от кристалите си и от цялото си снаражение, което запълваше вашата енергия. Освободете ги. Бъдете в Пустотата на Възнесението. Тогава божествената ви същност ще може да дойде. И отново, това няма да прилича на НИЩО, от това което се очаква да бъде.


Урок Девет от серията за Възнесението: Вие създавате Новата Енергия. Мислехте си, че Новата Енергия е просто нова дума за New Age! Но не е. Новата Енергия е нова физика и тя започва да се случва сега. Когато говорим за Новата Енергия, ВИЕ Я СЪЗДАВАТЕ.


Калдре сега ни мъмри и ни подсеща, че деня става по– дълъг. Всъщност наистина е така. Искахме да отделим време, за да обясним какво е да си в Празнотата на Възнесението, да знаете че вашата божественост се появява, че Новата Енергия идва. Това става сега. Това е феноменално. Случва се след еони от време. Става сега. И вие по някога се питате, защо пътешествието ви е толкова трудно?


Гуатама казва, че неговото пътешествие е било трудно на моменти, но е нищо в сравнение с вашето. Вълните на дуалността, висините и спадовете са били по– раздалечени. И не са били толкова високи или толкова ниски в живота му като Буда. Вашите са много по– компресирани сега. Вълните са много на често. Има високи висини и ниски низини. Има преобръщания, резки смени на посоките, по –бързи от всякога. Това наистина е голямо предизвикателство за вас. Наистина!


Ние също така отбелязахме, че Гуатама разказва истории за пътешествия. Ние ви разказахме истории за пътешествия обратно в наши дни. Така обясняваме нещата по –добре.Така обясняваме просветлението. И наистина дори Сидхатра имаше четири осъзнавания...и четири просветления... и срещна четирима души по пътя си. Не само аз Тобиас го направих! ( аудиторията се смее )


Има определено значение в цифрата четири. Това е Новата Енергия. И има смисъл във всяка от историите на Шамбра за пътя. Когато Шамбра е по пътя на истината, вие сте придружавани от тези, които ви наричат МАЙСТОРИ. Това са Йешуа, Метатрон, Гуатама и всички останали. За това вие никога не сте сами. Ние силно ви обичаме.


И това е така.

 

Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова