МАТЕРИАЛИТЕ НА АЛЕНИЯ КРЪГ

Серия Възнесение

Урок 7: „Знайте, че Планове няма“

Представено пред Аления Кръг

На 02. 02. 2002 год.

http://www.crimsoncircle.com/LibraryTextViewer.aspx?ContentID=263

 

Тобиас: И така скъпи приятели, отново се събрахме в нашия кръг като семейство, като Шамбра. Тази енергия наистина е толкова сладка, много сладка! Днес по –специално трябва да отворите сърцата си повече от всякога. Можем да усетим чувството за приемане.  Можем да усетим надеждата, която изпитвате във вашето същество. Можем да усетим силата във всеки от вас и връзката на всеки от вас с този материал. Вие развивате силата си и преминавате отвъд това, което се възприема като обикновен човек. Сега вие се развивате като божествен човек, крачещ с по –голяма осъзнатост от всякога. Вие сте божествен човек, изпълнен с любов, изпълнен със състрадание, божествен човек който сега е в състояние да приеме и задържи тази енергия. Това сигурно е предизвикателство за вас, скъпи приятели, през последните няколко години.

 

Идват нови енергии и вие със сигурност го позволявате. Но сега въпроса не е дали ще го позволите, а можете ли да ги задържите или ще ги пуснете да отлетят неизползвани, без това да смути системата ви, да я разбалансира или да ви попречи да се заземите. Но вие се учите, виждаме го, как да удържате енергията си! Това е много ценно.

 

 

Аз Тобиас, бих искал да се изправя сега в чест на всички вас ( аудиторията се смее ), но бях помолен да не го правя. Но в известен смисъл аз стоя. Гледайте на мен като на изправен тук, специално облечен за тази среща. И другите, които дойдоха...те също са се облекли официално. Много от вас могат да видят това и ще го усетят, докато говорим тук. Облекли сме най –хубавите си дрехи, енергийни дрехи.

 

Ние блестим в червено днес. То е подходящо не само за това време на годината от вашия календар ( Свети Валентин )той не е подходящ само защото е цвета на Аления Кръг. Той е подходящ, защото червеното е цвета на любовта. Червеното се отнася също така за състраданието и чувствата. Червеното също олицетворява връзката между ученик и учител. За това цвета, който усещаме в тази стая днес и червения, алено блестящо червено.

 

Идваме тук в чест на учителя, който седи тук. Учителите не сме ние. Вие сте учителите ! Ние в действителност сме студентите. Ние се учим от всеки от вас, колкото и странно да ви изглежда. Взимаме всичко, което сме научили от вас и го разпространяваме по всички коридори и измерения на Вселената. Вие сте учителите, а ние сме студентите, дошли да учат от най –мъдрите, които все още не разбират кои са. Но вече започвате да получавате проблясъци . Вие започвате да приемате и признавате кои сте. Ставате част от тази сила и успявате да я задържите здраво в резервоара на човешкото ви съзнание.

 

Голяма наслада е да бъдем тук днес. Усетете енергията приятели. Вдишайте я. Вдишайте я в цялото си същество. Почувствайте енергията на това което сте. Вдишайте любовта на тези, които започват да изпълват стаята. Те дойдоха от другата страна на завесата, за да бъдат тук днес. Това е деня, в който наистина бих казал на Калдре ( Джефри Хоуп ), че имаме интересен урок за вас.

 

Смятаме, че този урок ще бъде най –голямото предизвикателство за вас. Той ще предизвика доста големи дискусии и голямо объркване. И доколкото добре познавам Шамбра вече, доста от вас биха наругали Тобиас за седмици напред! ( аудиторията се смее )

 

Но скъпи приятели, когато приемате всичко което сте и когато приемате, че вие също сте Бог –че вие сте Духа –когато приемате своята същност, вие ставате много по –силни. Ставате много по – осъзнати. Това отваря новите измерения и новите хоризонти за вашето съзнание.

 

И така, през последните няколко седмици, ние знаем, че много от вас преминаха през люлките за които говорихме. Вече се люляхте на люлките. Повишихте чувствителността си. Бяхте много чувствителни към околните и към техните енергии. Бяхте по –чувствителни дори към собствените си енергийни цикли, повече от всякога.

 

Може би си помислихте, докато преминавате през Новата Енергия– през статуса си на възнесение –че тези усещания ще намаляват. Помислихте си, че ще бъдете по –слабо засегнати от собствените си цикли от възходите и паденията си. Сега се учите да сте по осъзнати за тях. Ставате все по –чувствителни.

 

Толкова много проблеми нахлуха в живота ви напоследък. Има причина за това и причината за тях е –по някога в живота просто се пръкват нови или стари проблеми. Днес ще поговорим повече за това в новия ни урок.

 

Но преди да навлезем в урока, позволете ни да внесем ...Калдре вижда картината, на което са способни и много от вас. Нека навлязат всички, които очакваха да бъдат тук днес. И отново, както последния месец и за в бъдеще, енергиите на този, когото наричаме Метатрон, са тук с нас. Но този път е по –различно. За някои от вас, енергията последния път беше малко груба. Беше много топло, може би твърде горещо за физическото ви тяло и може би малко по –обезпокоително и смущаващо, когато Метатрон дойде тук последния път.

 

Но сега сте по –приспособени към тази енергия. Работихте с Метатрон в продължение на цяла седмица. Можете да приемете повече от тази интензивна енергия. И така, днес сте си по– близки, когато Метатрон проправя пътя си мястото, което споделяме.

 

 На последната ни среща трябваше да филтрираме енергията на Метатрон, това беше основното тогава. Тя беше способна да изгори някои от вашите вериги. Но днес няма нужда от чак толкова голямо филтриране. Метатрон идва разбира се внимателно с грижа и състрадание. Вече няма толкова много щитове.

 

Когато Метатрон дойде тук миналия месец, беше сам. Но днес води антураж със себе си. Те също са облечени в малиново червени и златни роби. Те са високи и застават в периметъра на нашия енергиен кръг. Те ще заемат мястото си в това пространство.

 

Те работят в тясно сътрудничество с енергията на Метатрон. Приличат на пазители на енергията. Те са тези, които помагат за баланса. Те са тези, които работят директно с вашите посредници, помагайки за цялостното изпълване на тези грандиозни енергийни цикли. Те са високите същества, дошли тук. Те съпътстват Метатрон, в пътешествието му все по –близо и по –близо до енергиите на Земята. Те му помагат да осигури баланса.

 

Когато работите с енергията на Метатрон, както и много други ще направят, ще усещате този антураж. Той е важна част от енергията на Метатрон. Това са ангелски същности, които ще работят по –пряко с вас, от колкото Метатрон може да го направи. Дори и да сте с много по –висока енергия сега, все още е много трудно да се работи директно с Метатрон.

 

Сега ви молим да усетите това с цялото си същество, да го вдишате и да го позволите. Когато се отваряте и се присъединявате към този енергиен кръг, това изгражда енергията по толкова мощен и прекрасен начин. Това ни позволява наистина да видим и да почувстваме през какво преминавате, така че да можем после да върнем обратно съответните енергии.

 

Скъпи приятели, има такива, които попитаха за енергиите зад числата от датата 02.02.2002 ( казва го много отчетливо, натъртено нула, две...нула, две...две, нула...нула, две ). От нашата перспектива тези цифри не съдържат кой знае каква енергия. Но какво става в човешкото ви съзнание, когато сте вече осъзнати за тази последователност от цифри ... наясно сте за тези „нули “ и тези „ 2- ки “.

 

Когато погледнете към тази дата и поредица от числа, тя прави нещо. Тя се отразява на масовото съзнание, което в крайна сметка се отразява на Земята, на всички хора, на всеки един от вас. Когато се вгледате в тези числа, вие още веднъж виждате символите на дуалността. 2-ката представлява полярност и двойственост. Тази енергия е толкова вкоренена, че е много трудно да си представим нещо различно. И тогава вие я виждате в непосредствена близост до „ нула “, „нищото “. Знаете ли какво става тогава? Ставате по- осъзнати за енергията на дуалността.

 

Скъпи приятели, скъпа Шамбра, излезте навън и поговорете с хората от улицата, които не са н извървели вашия път, които все още се въртят в кармичния кръг, които все още са дълбоко в дуалността. Разкажете им за дуалността и полярностите. Те няма да ви разберат. Ще си помислят, че сте малко „ чалнат “. (Ще си спомнят за филма „ Красив ум “) Ще решат, че си говорите със странни гласове. ( аудиторията се смее )

 

Шамбра, това за което ставате осъзнати е, че има такова нещо като „ дуалност “. Когато погледнете тези цифри на този ден, можете да го видите точно пред вас. Виждате тази двойнственост и знаете на най – дълбочинните си нива, че вие, Земята и в крайна сметка вселената се отдалечават все повече от дуалността. Днес ще говорим повече за това как започвате да правите този преход от дуалността към другите сфери и как да се освободите от дуалността.


Какво по– специално наблюдавахте през последните една, две, три и четири седмици? Това, което видяхте са предизвикателства директно свързани с дуалността. Видяхте ги да стават по– силни от всякога в живота ви. По някога се разстройвахте. Мислехте си, че всичко трябва да започне да става по –лесно, а се оказвахте изправени пред повече проблеми за решаване от когато и да било.

 

Има енергии които се освобождават от вас. Те се проявяват в живота ви, за да намерят разрешение. Има начин да стане това. Има начин да се освободят енергиите на дуалността, които са във вас още от времето в което напуснахте Кралството. Ще бъде предизвикателство за вас. Ще се почувствате странно. Ще бъде трудно на моменти.

 

На моменти ще ви се иска да задържите дуалността и полярностите, защото това е енергия, която разбирате на най –дълбоките нива на вашето същество. Ще има моменти в които ще се чувствате наистина съвсем сам. Но това няма да трае дълго, скоро ще се освободите и ще преминете към едно ново и по –дълбоко разбиране. Това изисква известна работа. Ще отнеме известно време. Но скъпи приятели, сега ние виждаме, че можете да задържите енергията на вашата божествена същност и то не само за кратко. Вие наистина започвате да я задържате в тялото си, в духа и ума си и във всичките си сетива.

 

Това е прекрасно да се наблюдава! И ето защо на този ден сме специално облечени в най –фините си енергии, в потвърждение на това, че ВИЕ прогресирате и че СТЕ способни да задържите божествеността си. Това беше един от големите въпроси за вас и нас, особено в това ви превъплъщение. Вие бяхте относително сигурни, че ще успеете да се справите с кармичните предизвикателства, окончателното прочистване, което си възложихте. Така, че много от вас отработиха по няколко кармични линии наведнъж в този си живот. Но вие се чувствахте уверени, че ще се справите с това за един живот или за половин. Но никой от нас не беше толкова сигурен, че ще можете да удържите енергията на своята божественост, докато се прехвърляхте в Новата Енергия.

 

Ние идваме на този ден, символ на дуалността, деня 02-02-2002 ( отново умишлено повтаря нула, две...нула, две...две, нула...нула, две ), за да ви кажем, че започвате да удържате тази енергия в себе си. Това е енергията на вашата божественост. Ние можем да видим как вдишвате и с всеки дъх вие възпламенявате огъня на вашата божественост от вътре. Но този огън вече не може да бъде угасен така лесно. Той ще продължава да свети.


Има много същности в тази стая днес. Пълно е. Те са тук и само ако можехте да видите усмивките по ангелските им лица. В известен смисъл, скъпи приятели няма нужда от много приказки днес, но както вече знаете, ние ще говорим!( аудиторията се смее )

 

Сега ще направим бърз обзор. Някои от вас може да бъдат докоснати от ангелите на Метатрон. Може да бъдете докоснати и през деня. С ваше позволение, те ще се разхождат навсякъде около вас. Те няма да правят изцеления или настройки. Те просо искат да постоят до вас, за да се запознаят с енергиите ви. Те са тук за да усъвършенстват енергийните си връзки с вас. Когато си тръгнете, тази енергия ще ви последва, за да се опознаете по –добре. Така, че не се стряскайте, ако усетите „ докосване“ днес.

 

Скъпи приятели, по средата сме на Сериите за Възнесението. Вие сте на средата на тази серия, която ще ви въведе през вратата на Възнесението. В първия ни урок, ние говорихме, за това, че водачите ви напуснаха! И познайте какво –това нямаше нищо общо с това, което си мислехте! Вие си мислехте...имахте илюзията, усещането за това какво ще е възнесението.

 

За много от вас, които идват от по– традиционните християнски среди ...вие си представяхте, че ще отплувате. Мислехте си, че ще се превърнете в чиста ангелска енергия. Мислехте си, че по време на възнесението ще се отървете от това –как да го кажем –проклето физическо тяло ( аудиторията се смее ) и че повече няма да изпитвате болка и страдание. Мислехте си, че във възнесението всичко ще работи перфектно за вас през цялото време. Това не ви се струва много забавно сега, нали? ( повече смях от публиката и Тобиас също се разсмя)

 

Но скъпи приятели, вашето възприятие за възнесението се основава на концепцията на Старата Енергия за дуалността. Възприемате това от вчерашното съзнание, без да имате пълното съзнание за това, което наистина може да стане. Ако се бяхте възнесли на базата на съзнанието от Старата Енергия, в крайна сметка не бихте били така цялостни и завършени както можете да изпитате това сега. Ще говорим за това в този урок.


В първи Урок от тази серия ви казахме „ Това вече не те касае “. Вие напуснахте кармичния цикъл. Повече няма да преминавате през кармата. Тя не се отнася за вас. Когато се озовете по средата на някакъв конфликт, свързан с други хора, разберете, че това не ви касае. Те все още са в кармата. Те ще ангажират с това всеки попаднал наблизо и ще се опитват да го въвлекат в драмата си. Няма нужда и вие да сте един от тях. Това не ви касае.

 

Когато някой ви критикува или ви е ядосан, не позволявайте тази енергия да се прикрепи към вас. Тя е за тях. Това скъпи приятели, е вашето състрадание към себе си и към другите, състраданието да разберете, че те все още преминават през процесите си. Смилете се над тях и не се опитвайте да ги промените. Те сами избират пътя си.

 

Срам за всички, които поставят собствените си мисли и желания в служба на другите! Срам за тези, които изпитват състрадание към просяците по улиците! Това не е състрадание! Това е вашата програма! Състраданието е разбирането на причините поради които човека е избрал да бъде просякът на ъгъла на улицата. Почитай тези скъпи човеци, за това което са, за това което носят, за това как миришат. Почитайте ги, а не се опитвайте да ги промените. Това вече не ви касае. Това е за да се научите да приемате всичко наоколо.

 

Първия Урок беше доста труден за вас по много причини. Изведнъж се озовахте в залата на Възнесението и то не приличаше на нищо от това, което очаквахте. Нищо. Изненада. Това е една празна зала пълна с потенциала на любовта и потенциала на завършването – същинската причина за напускането на Дома ви. Тук са потенциалите на състраданието и потенциалите на разширяването на Всичко Което Е. Но в известен смисъл, това е просто празна зала, в очакване на новите си обитатели, очаквайки вас „ възнесените “, да влязат и да започнат да я оформят по начина по който желаете.

 

Знаем, че сте малко разочаровани, че нямаше грандиозно парти по посрещането ви в Залата на Възнесението. Нямаше хапки на клечка и реещи се ангели със свещи, като във филма за Хари Потър. Беше пусто. Тя е ваша, за да я сътворите по най – подходящия начин, по най –божествения начин, начин, който може би не разбирате до край в момента . Но сте на път да започнете.

 

( пауза )

 

Метатрон е в центъра на тази стая, сияещ както никога до сега не съм го виждал. Той е като топка блестящи цветове, предимно червените, точно в центъра на това пространство. За мен е прекрасно да го наблюдавам. Трябваше да спра за момент. Енергията тук е така интензивна и прекрасна, приятели!


Сега ще се върна на темата. Когато се придвижихме към Урок Две, трябваше да направим малка разместване. Урок Три трябваше да е Урок Две. Направихме това, въз основа на това, което видяхме да се случва във вашия свят в този момент ( началото на септември 2001 ) В Урок Две, скъпи приятели говорихме за овладяването на вашата божественост, овластяването и. Това, което видяхме е че вие започвате да проумявате тази концепция. Напредвате по въпроса, но все още разчитате на други хора, ангели или който и да било.

 

Все още не приемате собствената си сила и мощ и факта скъпи приятели, че сте божествени хора. Не приемате факта, че всичко което е...е което сте. В известен смисъл, вие очаквате велик ангел да слезе и да го направи вместо вас . Вие очаквате да ви бъдат доставени някакви небесни инструкции, свитък, пергамент да падне в краката ви и да каже „ Джо, направи това “. Не се обръщаме към никой конкретно ( смях в аудиторията ) ...но донякъде. ( Още смях, защото в публиката има един на име Джо, когото всички познават )

 

Скъпи приятели, вие все още не сте овластили своята божественост. Все още чакате нещо отвън. Все още чакате някаква магическа врата да се отвори и някакво велико създание да влезе през нея. Трябваше да променим урока този път за да ви напомним да припознаете своята божественост. Тя е ваша и САМО ваша и САМО ти можеш да я активираш.

 

Бяхме доста категорични този урок. Но ние също така знаехме, че ще имате нужда от сила, вътрешна сила и баланс в идните дни, защото този ченалинг беше представен в началото на септември. Той беше излъчен преди събитието, което разтърси вашия свят, което наричате „ 9.-- 11. “

 

Нека поговорим за това за малко. Това промени Земята. Това не е нещо, което можете да прочетете във вашите вестници, но това доведе до съществена промяна в съзнанието. Това може да се измери с някои видове резонанс ( базира се на Резонанса на Шуман ). Има някои потенциални научни уравнения. Има начини по които може да се измери „ духовния коефицент “. Вие сте доста близо, но все още не сте го достигнали.

 

Но имаше промяна, която се промъкна този ден. Както казахме и тогава, последвалите три дни са най –важните в съвременната история на Земята. Това, което се случи в душите и сърцата на човечеството, определи посоката му за стотици, а може би и хиляди години напред. Хората откликнаха. О, как откликнаха! Как го изразиха по целия свят в сълзите и грижата си!

 

Беше интересно. С целия този хаос и разруха и тъгата по време на това събитие „ 9-11 “, ние бяхме малко шокирани от реакцията ви. През последвалите три дни, това, което дойде на Земята за повечето хора беше мир и спокойствие и истинско усещане за единство, единение и грижа.

 

Това, което се случи на Земята ни изненада малко. Но предполагам, че не трябваше да бъдем толкова изненадани. Имаше малка промяна в дневния ред, различна от обичта ни един към друг. Цялостната и преобладаваща енергия на човечеството не се вдигна на оръжие, не пожела клане, за да увековечи още повече дуалността. Отмъщението не беше поставено на дневен ред. Много често това е начина на вашите религии и политици. Вместо това, в сърцата и душите на отделните хора по Земята, това беше време за размисъл, спокойствие и грижа, без други планове.

 

Възниква голяма промяна, промяна която ни позволява от тази страна на завесата да работим по –директно с вас. Това помага и на Метатрон да работи по –близо до Земните нива. Септемврийската промяна рязко повдигна съзнанието и вибрацията на Всичко Което Е.

 

След това, скъпи приятели в Третия Урок говорихме за змиите. Те търсят освобождаване. Това беше нашето послание за вас, че има змии в живота ви и те идват за вас. Те ще продължават да са там. Може би предпочитате да си мислите, че те са напълно изчезнали. Но те служат на определена житейска и духовна цел. Те имат цел също както змиите са част от животинското царство и са там неслучайно. Също така има причина да са част и от вашия живот.

 

Все още има проблеми, включително и свързани с дуалността, които нахлуват непосредствено в живота ви. Може би ще поискате всички тези проблеми да изчезнат от живота ви. Сигурно ви се иска да кажете: „ Тобиас, аз се възнесох вече. Не би трябвало да се занимавам с подобни неща. Те би трябвало да си отидат “. Но скъпи приятели, те ще се завръщат при вас, по -силни от всякога, за да бъдат разгледани и разбрани. Веднъж разбрани, вие ще може наистина да се пренесете в новите грандиозни нива на собственото си битие. В следващите три урока –Урок Четири, Пет и Шест –ние говорихме за Езика Ах. И ще продължаваме да говорим за него, докато не ни позволите да дойдем и да седнем до вас. Езика Ах е много прост. Това е нов начин за възприемане и разбиране. Сега още няма да навлизаме в детайли, но това е един нов начин за събиране и натрупване на енергия и пренасянето и във вашето същество и използването и по най –ефективния начин. Но за момента, Езика Ах е начин за разпознаване и възприемане на вашите божествени нива.


Проведохме тези три урока за Езика Ах, защото той е много важен. Ние знаем, че вие го използвате в живота си и както вече казахме, Езика Ах ще дойде по един или друг начин. Той ще докосне човешките ви сетива. Той ще докосне божествените ви сетива, които в момента се установяват около вас. Със знанието и разбирането за това, вие ще сте в състояние да го използвате по –добре. Ще можете да го интегрирате по –добре в живота си и ще сте способни да научите по– добре и другите които ще дойдат при вас.


Стигнахме до средата на серията за Възнесението. Метатрон дойде при последната ни среща. Той е тук отново днес като гост и посетител . Когато той не е точно в нашия кръг, енергиите му и тези на негови антураж със сигурност ще са навсякъде. Както споменахме при последната ни среща, има причина за тази високо научна и техническа енергия, която приижда и ние ще продължаваме да дълбаем в тези области и за в бъдеще.

 

През втората половина от нашата серия, ще поговорим за това как работят енергиите и как можете да ги използвате. Вие може да бъдете като сателитна чиния, която събира, да усъвършенства и преобразува енергията и след това я помества по най –подходящия начин. Но има някои разбирания, които трябва да дойдат първо, преди да излезете и да започнете да приемате тази сурова енергия. Това е целта на дискусията ни днес.


Сега ще направим кратка пауза, за окончателната настройка на енергиите. След това ще преминем съм Седми Урок от Серията за Възнесението. Молим ви да се настаните по– удобно. Ще ви помолим да вдишате дълбоко. Молим ви да докоснете ръката на Метатрон и на всички тук присъстващи. Ще се завърнем след момент.

 

( пауза )

 

Метатрон има кратко съобщение преди да продължим. Той ви носи просто послание днес. То е за радостта да си човек . Както знаете, той не е бил човек до сега. Той е възхитен да бъде толкова близо до вас тази вечер. Той напомня на всеки от вас да отделяте по малко време всеки ден за да се наслаждавате на човешкия си опит. Той е видял и усетил неща, които никога преди не е усещал до сега, през последните няколко седмици, защото енергията му не позволяваше такава близост.


Той седя до вас и гледа филми и се радваше на удоволствието да е тук в това пространство, по някога с други хора, по някога сам. Той беше до вас скъпи приятели, докато шофирахте по пътя, виждайки всичко създадено от човека, сградите, пътищата. Много от вас се натъжават при тази гледка. Метатрон каза, че вижда радост. Той вижда радостта. Той вижда усилията на хората Той вижда усилията на хората, може би не винаги си го обясняват, разбират, но поне опитват. Той вижда сърцата и душите на хората, които очакват нещата да придобият балансирана и любяща енергия.

 

Докато Метатрон седял с вас в ресторанта и се наслаждавал заедно с вас на прекрасната храна миналия месец, той успял да усети какво е да докоснеш до нещо твърдо. Той усетил какво е глътката вино. Той можал да почувства интимността на околните, приятелството и разговорите. О, той наистина можал да усети тежестта в живота ви, но посланието, което иска да ви предаде...отделяйте време всеки ден на радостта от това да си човек.

 

За мен е чест да съм човек. Толкова е изпълващо да можеш да докосваш друг човек. Ние не можем да го направим от другата страна. Ние можем да сливаме енергиите си, но нямаме човешките сетива за допир. Когато докоснете друг човек, вие можете да обедините божествените с човешките сетива.


Вие може да имате радостта да седите с домашните си любимци и да говорите с тях на много нива. Знаете ли, че повече от вас използват Езика Ах, за да разговарят с домашните си любимци, а не с хората? ( аудиторията се смее ) И това е естествено. Те разбират. Сега вие разговаряте с тях не чрез мозъка си, а през цялото си същество, през сетивата си. Не сте ли забелязвали скъпи приятели, че сте се сближили с домашните си любимци последните няколко месеца? Изглежда ги разбирате по нов начин.

 

Метатрон ви моли да се наслаждавате на това да си човек и на всички облаги, които носи това. Можете ли да си представите, какво ще стане, когато комбинирате тази радост с божествената ви същност? Ах! Какво прекрасно нещо! Божественото съзнание съчетано с човечност. Можете да имате всичко това в известен смисъл. Можете да бъдете в материята, във формата. Можете да се потопите в това прекрасно измерение и да сте осъзнати за това което наистина сте.


И сега тук е светлинния работник, Шамбра, на име Давид. Той много прилича на всеки от вас. Давид чете тези уроци. Преминава през материалите. Той работи по тези задачи също като вас. И Давид също като вас се бори с много от концепциите. По някога се удря в стената и по някога дори побягва от Аления Кръг и казва, че това не е за него! Тези уроци не винаги го карат да се чувства добре, защото те са предизвикателство. Но Давид се завръщаше в тази енергия, защото дълбоко в себе си той знае, че това е енергията на Дома.

 

И така, Давид е човек, който се учи да интегрира своята божественост във всичко което е. Той има жена и деца. Има постоянна работа и сметки за плащане. Дейвид има много копнежи и желания, първото от които е да служи на Духа. Той е прекрасен човек като всички вас.

 

Има неща, които Давид не харесва в работата си. Ще му се да му плащат повече и му се ще ако може да не работи точно в този отдел. Той не се разбира много добре с някои хора. И не обича мястото където паркира колата си ( смях ). Не му харесва, че има само три седмици отпуска. Има много проблеми относно работата му, но той се примирява с тях. Той прави каквото може, но има дни, когато това се отразява на енергията му.

 

Давид също така има проблеми и с жена си. Те имат различия по някои въпроси. И с децата също...той би искал децата му да се учат по – добре в училище . Ще му се сина му да е по –атлетичен, какъвто е бил самия той в младежките си години. Но синът му не желае да прилича на него. И дълбоко в себе си, Давид би искал дъщеря му да е малко по –привлекателна ( аудиторията се смее ). Той смята че ако тя приличаше повече на майка си, за нея би било по –лесно за нея да се омъжи.

 

Сега Дейвид има много, много програми както всички вас. Той има много проблеми. Той взима духовното знание и просветление, които е придобил и се опитва да прилага тази енергия за да придаде форма на нещата около себе си –в дома, в офиса. Той използва енергията, и по програма...на пример, когато си купува лотариен билет. Той се опитва да използва тази новата енергия, за да повлияе на резултата, така че да може да спечели от лотарията. Можете ли да повярвате? ( аудиторията се смее)

 

Сега Давид стигна до момента, в който е много разочароват от себе си. Съмняваше се в себе си. Той вървеше в Новата Енергия с усещането, че неговата божественост нараства отвътре, но и получаваше много разочарования от себе си. Имаше усещането, че не може да повлияе на нещата около себе си. Не беше в състояние да използва силата си, за да повлияе или промени нещо.

 

Давид се депресира, много дълбоко. Той яхна ниска и трудна вълна и през цялото време се опитваше да направи каквото и да е за да се измъкне от нея. Давид прилича на толкова много от вас. Той обичаше високите обороти, но не и ниските –никак не му се нравеха.

 

Ще се отклоним за малко от историята за Давид. Може да изпаднете в депресия и периоди на неудовлетвореност по време на пътуването си в Новата Енергия. Да се борите с упадъка. Ще се опитвате да го избегнете като чума. Чудите се какво не е наред, когато отидете до ниските обороти. Може даже да отидете на лекар и да си купите лекарства, които да ви измъкнат от това.


Но ние сме тук за да ви кажем, че тези цикли са подходящи. Но ние сме тук за да ви кажем –и Калдре вече е готов да ни спре ( аудиторията се смее). Ще бъдем търпеливи. ( още смях ) Не се опитвайте да се борите с ниските обороти. Естествено е да се случват. Скъпи приятели, в Новата Енергия, в новата вибрация в която вече сте вие не можете –как да го кажем –да стигнете дъното. Вие не можете да изгубите себе си. Ние знаем, че го има това нездраво любопитство –колко ниско, колко ниско мога да падна? И вие усещате, че ако не се държите здраво или не се опитате да изпълзите от тези ниски нива, ще бъдете пометени като от приливна вълна.

 

Но скъпи приятели, ние ще говорим директно от енергията която причинява това и как да работите с нея. Но ще ви кажем да спрете да се борите с тези ниски обороти. Те са толкова важни, колкото и високите. Ако нямате ниски, няма да имате и високи. Скоро ще научите, че всичко това е част от едно цяло. Скоро ще разберете, че висотите и спадовете в известен смисъл представляват стария баланс на дуалността. И сега може да ги видите в друга светлина.

 

За тези от вас, които минават през тези цикли, това е естествено. Позволете да се случи. Има толкова много, може би повече, което да спечелите от тези ниски обороти. И да, знаем че се чувствате ужасно. Чувството е ужасно, защото се съпротивлявате. Ужасно е, защото имате предубеждение, базирано на енергията на дуалността, за начина по който трябва да се чувствате и какво трябва да мислите.

 

Вие преминавате през тези цикли много интензивно в момента, защото дуалността във вашето същество се нажежава. Нажежавайки се, тя може да се трансформира в нещо друго. Опитвате се да отхвърлите паденията. Но така вие просто ще отхвърлите и издиганията. Ще говорим още по този въпрос и това е причината Метатрон да е тук днес. Ние ще говорим директно на физиката и енергията зад тях в следващите ни уроци.

 

Но сега нека се върнем към историята с Давид ...Давид, който изживяваше висотите и паденията в живота си. Давид имаше толкова много хипотези, за това как нещата БИ ТРЯБВАЛО да бъдат в живота му и в него самия, предубеждения, базирани на Старата Енергия. И какво откри той? Откри, че просто се е блъскал с глава в стената. Нещата не са такива, каквито е смятал, че трябва да бъдат. От време на време имаше проблясъци на надежда, че нещата ще тръгнат на добре и тогава имаше особено добър ден. Но на следващия ден изпадаше във фрустрация и депресия и съмненията се завръщаха. Това беше непълно и ужасно чувство.

 

И не знаейки на къде да поеме, Давид, съвсем на скоро ни призова: Той каза: „ Мили Дух, Тобиас, Метатрон “. Не ме нарече „ скъпи “, защото ми беше сърдит. „ Какво да правя сега? На къде да поема от тук? Защо не усещам удовлетворение, щастие и радост, които наистина бих искал да почувствам? “


Това, което му казахме, го казахме и на друга група преди седмица или повече на място оградено с високи стени. Там имаше решетки в известен смисъл. В съвременната си версия, имаше бодлива тел. Това беше един затвор, където за първи път посяхме семената на Урок Седми. И това беше най– подходящото място да се засадят тези семена.

 

Тези семена порастват. Това е причината да преминавате през всички тези проблеми последните няколко седмици. Какво казахме на ДАВИД ...това е което казахме на затворниците ...БЕЗ ПРОГРАМА.

 

Ще озаглавим Урок Седми от Серията за Възнесението, „ БЕЗ ПРОГРАМА “. Или както обичаме да казваме “ не, не “ без дневен ред. ( аудиторията се смее и Тобиас също ) И трябва да ви кажа, че този хумар дойде директно от Метатрон. Той тренира да бъде забавен човек . ( много повече смях и и Тобиас се разсмя. )

 

Скъпи приятели, Урок Седми е да знаеш, че НЯМАШ ПРОГРАМА. Това ще бъде предизвикателство за вас, както беше и за така наречения Давид. Най –напред той каза: „ Ах, без дневен ред! Това звучи супер! “ Но когато започна да го прилага в живота си, Давид забеляза нещо веднага. Той осъзна, че харесва плановете! ( аудиторията се смее )

 

Плановете се основават на енергията на дуалността. Вие имате планове от както напуснахте Дома. Чувствате се голи без плановете си. Когато започнете да работите с този урок, ще наречете мен Тобиас, а може би дори и Метатрон луди. Ще кажете: „ Ние трябва да имаме цели! “И ще се опитвате да интелектуализирате и оправдаете, защо трябва да имате планове в живота си! “

 

Засадихме тези семена преди седмица или повече в Поправителния дом, недалеч от тук, с лишаване от свобода, който е със съвсем друг вид енергия от вашата. Те не се смятат за свободни, за разлика от вас. Ние посадихме семената там, когато заговорихме за освобождаване от плановете.

 

И знаете ли какво скъпи приятели? Тези, които са зад стените, към които аз Тобиас мога да се отнеса -въпреки че трябва да кажа, условията бяха доста по –лоши, когато аз бях опандизен - за тях е толкова лесно. Те имат много по– добра храна! ( аудиторията се смее ) Те имат топлина и светлина и не видях нито един плъх. Всичко, което видях бяха зайци! ( смях ) Не можех да повярвам, че това е място за наказание. Сега трябва да престана да мисля за собствените си предизвикателства и трудни времена. Може би някой ден, ще накарам Калдре да напише книга за преживяванията ми в затвора. Но първо трябва да го накарам да напише първата книга на Аления Кръг! ( повече смях в публиката )

 

Урок Седем: БЕЗ ПРОГРАМА. На Метатрон му допада как звучи това! Скъпи приятели, когато си тръгнете, може би ще решите, че това е много лесен урок- „ лесно е да се освободиш от плановете си “, разберете, че плановете са енергия на дуалността, енергия на полярностите. Беше подходящо да поднесем този урок днес, на тази дуална дата право в лицето ви.

 

Ще бъде предизвикателство за вас да не правите планове. Ще се окажете в ситуация, където дневния ред е нещо нормално, където сте толкова погълнати от ситуацията, че не можете да видите нищо друго. Ще има моменти, когато ще ругаете и ще тропате с крак, казвайки: „ Но аз трябва да имам план за този проблем! “

 

Говорейки за планове и за последните събития във вашия свят, има такива, които имат терористични планове, за господство над другите, за контрол над човечеството. Това се стари планове. Те идват от времето, когато напуснахте Дома, когато се опитвахте да асимилирате чужда енергия, за да опитате да се завърнете в Кралството, да намерите начин да се приберете у Дома. Войните са толкова стари, колкото времето в което напуснахте Дома.

 

Контрола върху другите е отживелица и ние открихме, че това вече не работи добре. Това е план. Това е план, който бихте казали, че принадлежи на мрака. А знаете ли, че има и друг план, такъв за който някои от вас са отговорни? Вие ще се ядосате днес и с право. Моля ви да погледнете в огледалото на вашите планове. Вие се наричате „ миротворци “ и „ освободители “, тези които се молят за световен мир. Знаете ли, че и вие имате програма? „ Не “, вие казвате, „ Но Тобиас, мира е хубаво нещо. “ Няма да ви се ядосаме за това, но ще ви кажем че вие имате планове. Наречете го „ дневен ред на светлината “. Това затвърждава дневния ред на тъмнината. Вие играете същата игра. Тук става дума да се освободите от плановете си.

 

Вижте енергията отвъд урока. Тя е продължение на някои от миналите уроци. Важно е да се пренесат до тази точка от вашето пътешествие. Когато нямате планове, това ще означава, че вие позволявате на вашата Божествена Воля, да отвори новите потенциали. Да нямате планове е точното продължение на урока, в който говорехме за „ стоенето зад ниската стена “. Обаче, когато ви представихме този урок, ние само ви помолихме да останете зад ниската стена. Знаехме, че вие все още имате планове. Знаехме, че си имате собствено мнение за резултата.

 

Знаете ли, че тези планове по дефиниция желаят изход от дадена ситуация? Това насочва енергията ви към даден резултат. Скъпи приятели, когато има планове, вие играете играта на дуалността. Отхвърлете всички планове и ще можете да се придвижите в Новата Енергия. Това ще ви отведе отвъд дуалността. Ще ви отведе до новото съзнание, съзнание на възнесението, което не е толкова фокусирано върху енергията на две, полярностите и дуалността.

 

Знайте, че няма планове, скъпи приятели. О, вие ще срещнете голямо предизвикателство тук. Ще се чувствате голи без плановете си за живота. Ще се чувствате все едно– как да кажем– без гръбнак. Ще се чувствате като медузи без гръбнак, защото до сега целите са ви давали сила, голяма сила. Когато целта ви е силна, вие сте силен. Може да станете силен в Светлината или силен в Мрака. Вие в същност сте силен в битката на дуалностите. За известно време може да се почувствате разколеба. Може да се почувствате като желе без целите си. Може да усетите, че сякаш се връщате назад в дуалността, под сигурното одеяло на плановете.

 

И така, много от вас имаха много мощни програми през последните няколко години. Наричахте се Светлинни Работници. Прекрасни хора. Това беше одеяло, което да ви предпазва от заобикалящата действителност, място където да се чувствате добре. „ Аз съм войн на светлината “, казахте ви. „ Вие воювахте в битката на дуалността “ бихме казали ние.


Скъпи приятели, това е Седми Урок. Това е много важна, много деликатна и много предизвикателна стъпка. Ще я използваме за мост към следващите уроци от тази серия. Запомнете реакциите си на този урок. Запомнете преживяванията си през първите дни и седмици и дори месец след урока. Ще дойде ден, в който вашите ученици ще дойдат –новите хора пресичащи Моста на Мечовете – и ще кажат, „ Скъпа Шамбра, драги учителю, аз изучавах тези уроци, научих ги и станах божествен човек. Но защо продължават да се появяват тези проблеми право в лицето ми, както никога до сега? Защо се чувствам депресиран и не мога да продължавам да се съпротивлявам повече? Защо се чувствам по този начин? След цялата работа, която свърших, все едно се удрям в стена! “


Вие ще седнете и ще им разкажете за тази енергия на дуалността. Те са на път да напуснат дуалноста. Ще им кажете, че когато дуалността е готова да напусне съзнанието им, това ще изглежда все едно ги връхлита с пълна сила.


Ето защо и вие имахте предизвикателства в последно време. Ето защо вашите интернет съобщения бяха така хаотични последните няколко седмици. Ние специално помолихме Калдре да стои на страна. И знаете ли какво? Той искаше да скочи. Той искаше да има планове и да ги качи на дъската със съобщенията ( аудиторията се смее ) Той искаше да се намеси. Той искаше да се извини за това, което прави, за това, което аз Тобиас правя.


Благодаря, но не се нуждаем от оправдания. Ние се забавлявахме да наблюдаваме, как всичките ви планове изникват на вашите табла за съобщения. Това беше микрокосмос на целия ви Ален Кръг, показан през интернет. Програма. Върнете се и прочетете съобщенията, които сте оставили там. Да всички, всички вие, които четете и слушате това...върнете се и прочетете всяко съобщение на таблото. Вижте си програмата. Влезте п – дълбоко и вижте какво наистина казвате. Ще бъдете изненадани след като се потопите в енергията на този урок. Той е за плановете ви. Те ще станат по- явни сега.

 

Скъпи приятели, ще има много дискусии за този урок. Ще имате много въпроси. Следващите уроци ще обсъдим енергиите, които стоят зад това. Ще ви помогнем да разберете от духовна гледна точка, как идва енергията, как да я използвате и как се проявява в съзнанието.

 

ЗНАЙТЕ ЧЕ ПЛАНОВЕ НЯМА. Освободете живота си от тях. Дневници. Водете си записки или споделяйте опита си с другите, защото скоро ще имате много интересни преживявания. Ще имате чувството, сякаш сте всмукани през някакъв тунел, вероятно без абсолютно никаква възможност за контрол. Но ние знаем: Вие ще пристигнете на много добро място, място отвъд дуалността. Ще погледнете на дуалността по начин по който не сте го правили до сега. Без планове, може да преминете от дуалността към божествеността. Молим ви да изпитате това преди следващия ни урок. ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ НЯМА ПЛАН.

 

Ще откриете нещо ново за себе си. Ще бъдете в ситуация с други хора и там ще има планове –аргументи или дискусии, дебати –и тогава ще се освободите от планове и ще освободите и останалите. Ще можете да ги освободите от собствените им планове. Когато свалите меча си, те ще свалят техните. Когато знаете, че няма план, отбележете си как това променя ситуацията около вас.

 

Ще ви кажем още нещо преди да си тръгнем днес. Вие ще бъдете тествани от отдела по плановете през следващите седмици. Дори и когато си мислите, че се справяте добре и се потупвате по гърба, казвайки си „ Научих се как да се освобождавам от плановете си “, някой ще се приближи с меч опрян в гърба ти ( смях ), опитвайки се да те накара да приемеш неговия график. По правилото на дуалността, са нужни двама. По правилото на дуалността за всеки двубой с мечове са нужни двама.


Те ще ви предизвикват да направите плановете си. Ще ви накарат да вземете страна за нещо. Ще ви критикуват и ще ви казва : „ Какво ти става? Ти да не си безгръбначно ? Нима нямаш мнение ? Къде ти е силата? “ Нима си се превърнал –как да го кажа –разтопен сладолед? “( смях ) Но ако продължавате да сте свободни от програми, ще се случи нещо ново. Ще има ново осъзнаване.

 

В началото на срещата, когато Метатрон дойде ние ви казахме, че най –накрая сте успели да задържите своята божественост. И ние знаехме, че ще бъдем в центъра на обсъжданията днес. Когато започнете наистина да задържате своята божественост –нов вид сила -не силата на дуалността –тогава ще сте готови да пуснете старите планове. По някога чувството може да е все едно ходите гол, когато нямате план скъпи приятели. Може да се почувствате гол.


Нека ви кажем какво представляват плановете от нашата гледна точка. В основата на всичко е енергията и тя винаги свети. Тя винаги тече. За нея няма цикли. Тя не е включена или изключена. Тя просто е. Това е енергията, която взехте със себе си, когато напуснахте Дома, когато всички ние напуснахме Дома. Това е непроменлива, блестяща енергии. Докато енергията се разпространяваше навсякъде, тя се превърна в един вид енергия включвам / изключвам.


Ще направим още пояснения за това по –късно, но мислете за енергията като за нещо течащо като река, гладко и свободно, открито. Програмите са като камъни в реката. Те блокират свободно течащата енергия. И колкото повече камъни има в реката, тя се превръща в язовир. Язовира блокира потока и той се затлачва. Тогава започват всички видове проблеми скъпи приятели.

 

Вашите планове са като камъни във водата, блокиращи и ограничаващи потока на енергията към вас. Камъните са колективните отломки. Време е да отстраните камъните и да позволите на божествената енергия да потече свободно и открито. Забавлявайте се с този урок, докато настъпи следващата ни среща!

 

Скъпи приятели, искаме да добавим нещо преди да си тръгнем. Когато се сблъскате с трудностите на този урок, когато недоумявате, ако имате въпроси, не се затваряйте. Не тръгвайте по друг път, не дърпайте одеялото над главата си, в опит да игнорирате проблема. Общувайте с другите Шамбра. Влезте в интернет. Бъдете в местните си групи . Говорете си, споделяйте. Тези, които седят до вас изпитват същото, но вие го сдържате за себе си. Смятате, че е твърде лично. Знаете ли какво става, когато споделяте мисли и чувства? Вие осъзнавате, че сте на прав път, че сте божествено същество и вие никога не сте сами.

 

И това е така.

 

 

Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова и Алекс