МАТЕРИАЛИТЕ НА АЛЕНИЯ КРЪГ

Серия Възнесение

Урок 5: „Сетивата Ах “

Представено от Тобиас, ченалинг чрез Джефри Хоуп

Представено на Аления Кръг

на 8 декември 2001 год.

http://www.shaumbra.ru/frm/viewtopic.php?f=10&t=348

Тобиас:

 

И така скъпи приятели, отново се събрахме на свещеното място, което създадохме и в което ни позволихте да влезем в този благословен и свещен ден.

 

Да, наистина мина известно време от както бяхме в непосредствен контакт. Но сега, обърнете внимание...обърнете внимание скъпи приятели, колко е различна енергията ! Ние говорим с вас от друго място. Ние протичаме през Калдре ( Джефри Хоуп ). Ние течем през всеки един от вас, през друго място, от както се видяхме последния път. Наистина Божествения език - Езика Ах –започва да се проявява, за да можем да се докосваме до вас по друг начин и да ви усещаме по –различно. Ние даже ви виждаме по друг начин. По всички начини и по всички усещания, вие сте различни. Променили сте се приятели мили.

 

Вдишайте свещените енергии, които навлизат в момента. Вдишайте своята божественост. Направете го сега. Направете го сега. Нека се влее във вас. Нека сега потече към всички около вас. Вдишайте своята божественост и след това и позволете свободата да се изрази, когато я издишвате. Нека тя докосне и някой близо до вас, някой срещу вас, някой отзад. Когато вдишвате своята божественост, тя наистина приема свещен и благословен самостоятелен живот. И това така ни трогва! Ах! Скъпи приятели, това е толкова просто!

 

Сега, преди да продължим с днешната дискусия, аз Тобиас ви съобщавам, че за мен е чест да бъда тук с вас. За мен е чест –да бъда тук по време на този празник ( припомняйки за Коледните празници ). Стаята ви е толкова празнична! Толкова светла! Тя е наситена с оттенъците на червеното и малиновото. Така е изпълнена с енергиите на вашия празник. Това е единственото време в годината, когато вие наистина си позволявате да бъдете, да се изразявате, да споделяте това е прекрасно време, да отидете на гости.

 

Сега преди да продължим, трябва да спрем за момент и да помолим Калдре, да си разхлаби малко вратовръзката около врата. ( смях ) Не разбираме, защо хората носят смешни дрехи. ( смях ) Когато аз ходех по Земята преди повече от 2000 години, ние не носехме такива тесни неща по тялото си. Вие носите тези колани и тези вратовръзки нямат смисъл, освен това задържат потока на енергията. Ето за това, аз носех рокля в моите дни, ( смях ), мантия. ( Калдре отпуска вратовръзката си ) Няма да продължаваме да сваляме останалите аксесоари и дрехи. ( смях ) Но сега е доста по –добре.

 

Сега, всички тук може малко да се поотпуснете, нали сме приятели. Ние сме семейство. Ние сме Шамбра. Отпуснете се, тук където сме се събрали днес. Усетете разликата в енергиите, в сравнение с миналия месец. Особено тези от вас, които работеха с езика Ах, тези, които призоваха божествения език отвътре. Ние видяхме много интересни и смешни неща през последните седмици, в начина по който подходихте към това. И сме толкова радостни, че вие се опитахте да работите с това, че отделихте време и усилия.


Сега, не може да се каже, че всички тренирахте. Ние видяхме много от вас, които след един опит усетиха, че не работи много добре. Усетиха, че трябва просто да почакат. Трябва да почакат, за да се върнат отново в стаята и в тази енергия. Трябва да отложат за друг път.

 

 Но скъпи приятели, ние ви хвърляме предизвикателство. Ние ви подтикваме по много игрив начин да работите с тези инструменти. Можем само да ви кажем, че ние го виждаме и го чувстваме вътре в цялото ви същество. И ние знаем, че е там.

 

 Но вие сте тези, които трябва да го изведете и да го приложете в живота си. Много от вас си тръгнаха от тук след последната ни среща. Много от вас, бутнаха компютрите си на страни след прочитането или прослушването на текста и вие усетихте, че трябва усърдно да работите върху това. И вие може да го възприемете като трудно и предизвикателно упражнение. На истина в известен смисъл това е така, защото е много ново, този език Ах.

 

Но скъпи приятели, какво можем да ви посъветваме, ще поговорим повече за това днес –това е да играете с тези неща. Да трудно е, но когато играете с тях, това може да бъде много по – възнаграждаващо и доста по –весело.

 

 Езика Ах ще се прояви така или иначе. Той е като семе, което покълва и прораства вътре във вас. Но скъпи приятели, ако вие играете с този инструмент, ако практикувате, то ще избуи по– бързо. Ще бъде здраво и ти –божествения човек ще бъдеш по– балансиран, от колкото ако си му позволил да се развие по обичайния стар начин.

 

Използвайте този божествен език. Играйте с него. Когато си тръгнете от тук днес, играйте с него. Наслаждавайте му се. Експериментирайте. Колкото повече правите, толкова по– бързо той ще се прояви чрез вас и толкова по –добро разбиране ще получите. Колкото повече играете с него и практикувате, учите се как да го ползвате, толкова повече ще се променя съзнанието на Земята и толкова по –скоро ще можете да станете истински учители по божественост.

 

Носим ви тази вест всеки месец, защото това са неща, които вече са се случили с вас. Както често казваме, предизвикваме ви. Влизаме в общото съзнание на Шамбра, Светлинните Работници, хората и Гая. И връщаме обратно към вас енергията и думите за това, което вече се случва. Но може би не знаете как точно да го разберете, да го изразите. Ние сме огледалото на това, през което преминавате.

 

 Този език Ах, Божествения език, за който говорихме на последната сбирка е най –основния и най –мощния инструмент за привеждане на вашата божественост в човешката ви реалност. Това е инструмент, който може да се приложи днес в този момент и да започне да ви служи в този живот.

 

 Шамбра, вие търсехте начина. Вие търсехте разбирането, което да внесе баланс в живота ви. Вие търсихте инструментите, които ще ви издигнат на висотата за която мечтаехте. Езикът Ах е най– основния във вашия нов статус на възнесението. Играйте с него. Ние ви предизвикваме да играете с него. И по някога, може да не работи както сте очаквали от начало, но продължавайте да играете. Това ще му даде жизненост, свобода и енергия да се разгърне в живота ви.

 

Това не е интелектуална игра, скъпи приятели, както вече много пъти сме го повтаряли на последната сбирка. Езика Ах е вибрацията на вашата божественост, която сега навлиза във вашата реалност. Това не е езотеричен инструмент. Това не е игра на ума. Това е нещо ново и ние ще поговорим повече за него днес. Важното е, че и в Петия Урок от Серията за Възнесението...ще продължим да говорим за Езика Ах. Това е първия случай, в който посвещаваме два урока на определена тема. Искаме да разберете, колко мощно и реално е това.

 

Езикът Ах не е резервиран само за екстрасенсите и медиумите. Той не е резервиран за тези, които могат да канализират. Ние се шегуваме с Калдре, защото за него и другите ченали, ще бъде даже по –трудно да го използват в известен смисъл. Той е толкова нов...толкова нов, че тези от вас, които си мислят че никога не са имали усещането, че се намират отвъд, ще го усвояват по– лесно.

 

Както знаете ние се отдръпнахме за 30 дни, за да ви дадем пространство за работа с него, да надникнете в себе си. ( подигравателен ) Сега, ние хванахме някои от вас в лъжа! ( аудиторията се смее ) Хванахме някои от вас да молят други същности за поддръжка и насоки! Ние ви предупредихме за това и въпреки това някои от вас го направиха. И това е уместно. Но не забелязахте ли, че отговорите които получихте от тях, бяха заплетени или не такива, каквито си мислехте, че трябва да бъдат? В няколко случая, бяхте помолени да не се обръщате към тях!( смях ) Това не е защото те са толкова заети от другата страна, за да ви напътстват и окуражат да навлезете навътре и да започнете да го използвате. Много е интересно да се наблюдава, как всеки от вас го постига по различен начин. Някои от вас се отнасят към това, като към церемония, в известен смисъл някои от вас си мислят, че трябва да направите ежедневния си ритуал по едно и също време. Това не работи така.

 

Но ние ви благодарим за опита. Благодарим ви, че работихте с това. Някои от вас изследваха сфери, неизследвани до сега. Вие преминавахте отвъд пределите на обичайното, за да намерите езика Ах Някои от вас достигнаха до нови прекрасни озарения и нови чувства. Някои достигнаха целта. Някои от вас отвориха вратата към него веднага почувстваха това усещане, усещането за “ Ах, получи се! “

 

Много от тези, на които веднага им се получи се опитаха да го повторят по друго време и в друга ситуация и откриха, че този божествен език не идва. И те се разстроиха и след това се върнаха назад погледнаха изминатия път и си казаха: „Как го предизвиках първия път? Ще трябва да повторя същата процедура. И ако направя същото, то ще стане пак “. И открихте, че това не е така, защото вие върнахте назад ума и се опитахте да изчислите как работи.

 

Това, което трябва да знаете, е че то работи...работи на момента, спонтанно. Не работи с усилие. Просто не става иначе. Причината да се случи първия път –е защото вие просто го позволихте, защото вие приехте своята божественост и своето лично Божествено Аз. И след това позволихте на процеса да се случи. И то стана като магия, но вълшебника –сте вие. Когато се върнахте назад и се опитахте да повторите процеса, тогава бяхте в интелекта си и блокирахте естественото му протичане. Ето защо ударихте на камък. Ето защо се разстроихте.

 

На всички вас, които практикувахте, които играете със своята божественост...ние ви благодарим, че се фокусирахте на това. Благодарим ви за доверието в себе си, достатъчно за да го направите, независимо от това, че на моменти изглеждаше безумно. Ние ви благодарим, че го направихте.

 

За тези от вас, които опитаха веднъж и се разстроиха –и да, даже няколко от вас се разсърдиха на Тобиас и на някои други от нашата страна -и казаха: „ Това не работи. Това няма смисъл за мен “. Ние ви молим да бъдете по –игриви. Бъдете по –игриви със себе си, не само заради езика Ах, но и във всички аспекти на живота си. Ок е да бъдете игриви.

 

Знаете ли, че когато седяхме заедно в Ордена Арк, създавайки самата действителност на Земята, тя беше проектирана като игрална площадка? И по време на дългия си път, вие може би сте забравили кой сте и сте забравили как да играете.

 

Но играйте повече Шамбра. Пейте повече. Танцувайте повече. Смейте се повече Шамбра. Всъщност вие носите голяма отговорност в момента, по привнасянето на енергиите на промяната на Земята. Но играйте повече. Наслаждавайте се повече. Разкарайте своите церемонии! Всичките! С изключение на церемонията на радостта. Освободете всички останали, защото те са тежки. Имайте церемонията на радостта в живота си, церемония на радостта с другите около вас.

 

Днес ще имаме грандиозна церемония на радостта. ( позовавайки се на Рождеството ) Тук няма правила. Няма изисквания. Тук няма –как да кажа –стоене на колене с часове или стоене в медитативна поза с часове или дни. Ние се събираме тук на радостна церемония. Събираме се тук в тази енергия, най –вече защото вие стигнахте до този момент в годината, края на вашата календарна година, когато си позволявате да разпуснете коси, да махнете вратовръзката, да се отпуснете и да се наслаждавате. Позволявате си пространство в което да се почувствате отново като дете.

 

Правите го в чест на този, когото наричахте Иешуа. И, да той е нашия почетен гост днес. Някои от нас вече го знаеха, защото се отпуснахте и си позволихте да усетите Иешуа чрез езика Ах. Иешуа, за всички, които усещат енергията му и които могат да я видят, той ми е от ляво, за вас от дясно. Енергията на Иешуа ви се пада от дясната страна, тук с Калдре на сцената. Аз за вас съм от лявата страна. Няма друга лява страна. ( смях ) Много е объркано по някога, знаем това.

 

Иешуа беше тук от самото начало на днешната среща. Неговата енергия е в тази стая с вас в радостната церемония, в честването на това, което сте. Вие мислехте, че това е в негова чест? В същност не е така! Става дума за почит към вашето пътешествие.

 

Много от нас усещаха нова енергия, навлизаща в стаята, когато започнахме. Наистина, това беше енергията на Иешуа. Толкова много са ходили с него. Толкова много от вас са свързани непосредствено с този учител на любовта. Толкова много от вас работят с него всеки ден, с неговата енергия. Може даже да не сте знаели, че това е Иешуа. Но в действителност, приятели мои, той е Шамбра, както и вие.

 

Сега Иешуа искаше да каже няколко думи за вас. И ние сега виждаме как Калдре ...се паникьосва. ( смях ) И ще ви кажем с позволението на Калдре – една малка тайна. Калдре е зашеметен от тази енергия. Той не мисли, че е достоен, да провежда ченалинг с такава същност, с която даже се е разхождал преди време, да канализира Иешуа. И така, ние хвърляме предизвикателство на Калдре да се отпусне и да позволи на Иешуа да премине директно през него и през всеки от вас. Молим ви да помълчим за момент, докато се настройваме към това.

 

(пауза )

 

Иешуа ( говори чрез Калдре ): Този проблем с достойнството...за всички вас...е проблем, от който искам да се освободите. Това беше такова предизвикателство за всички вас, които сте тук и които се присъединяват. Вие се чувствахте недостойни за бога, вътре във вас. Вие чувствахте, че вършите нещо погрешно в живота си в миналото или преди да дойдете тук. В тази Нова Енергия, в която сте, пуснете всякакво чувство за малоценност и знайте, че това е момента да интегрирате своето рождено право като Бог, като божествен човек.

 

Когато аз ходех по Земята с много от вас, аз споделих една новина с вас, че „ Ти си Бог “. Тогава за болшинството от хората това беше трудно за разбиране и сега е трудно за разбиране от болшинството от хората. Но това, което направих, скъпи приятели, стана възможно благодарение на вас. Стана възможно благодарение на работата, която вие свършихте. Благодарение на усилията, които вложехте в своето пътешествие, стана възможно за човека, за мен, наистина да го проявят на Земята. И разберете, какво говоря. Това не бях аз. Това стана благодарение на вас. Това стана благодарение на всичко, което направихте.

 

Дойде момента, да приемете всичко това вътре в себе си. О, какво семейство сме и така се подкрепяме. Това е момента да приемем бога вътре в нас и да го изразим. И както казва моя приятел Тобиас: „ То идва от вас чрез езика Ах “.

 

Съобщението, което всички вие донесохте на тази Земя преди хиляди години беше просто. Върнете се назад към тази енергия и си спомнете: „ Вие също сте Бог. Вие също сте Бог “. Вие сте достойни за всичко, което произлиза от това. Фактически, скъпи приятели за мен е чест да съм тук. Чест е да бъда тук.

 

 И в този сезон, който вие наричате Рождество, той не се отнася към раждането на детето Иисус, към човека Иисус, ходещ по Земята. Той се отнася към раждането на вашата собствена божественост от вътре. Използвайте този момент, за да се погрижите за себе си. Използвайте това време за да се радвате. И винаги помнете, че ние сме семейство. Ние винаги сме тук с вас. Нямаме нужда от голяма церемония или дълъг период от време, за да внесем тази енергия. Ние винаги сме тук за вас, вървим с вас, споделяме вашето пътешествие. Почувствайте енергията ми, на Иешуа и на всички, които влизат. Ние наистина сме семейство.

 

( пауза )

 

Тобиас: Скъпи приятели, Иешуа остава в стаята с нас до края на времето ни тук и винаги и на ваше разположение, винаги е отворен за вас чрез Езика Ах. Иешуа не е някакъв грандиозен майстор, който се отличава от всички останали. Иешуа сте вие. Иешуа се е разхождал с вас, яли сте заедно, споделяли сте си.

 

И да, Иешуа е правил неща, които могат да предизвикат въпрос . Той не винаги е бил такъв светец, но в този момент е било важно да се направи така. Там имаше правила, които трябваше да бъдат разбити. По някога той се ядосваше. Той пиеше твърде много ( смях ) -с някои от тук присъстващите! ( по –силен смях ) Той имаше човешки желания. Не се бореше с тях. Той ги разбираше. Той работеше с тях. Той разбираше своята човечност.

 

Вие не се различавате с нищо от Иешуа. Той е тук днес просто като един от вас. Разберете това и пуснете всичко, което ви спира. Позволете си да се издигнете до нови висоти.

 

Сега скъпи приятели, ще направим малка пауза, за да пренастроим енергиите. И ще продължим да говорим за Езика Ах. Ще продължим да говорим за него, защото той е много важен инструмент в този момент. Ще ви помогнем да разберете как да го внесете в живота си, да го направите част от себе си. Ще направим пауза за момент и през това време вдишвайте и се отворете за своята божественост, която се пробужда вътре във вас.

 

( пауза )

 

Сега, Иешуа казва, че ако не възразявате, той би искал да слезе от сцената и да се разходи малко сред вас в този момент и да постои с вас. И така, може да усетите полъх в косите...ако усетите леко докосване по рамото...ако усетите присъствие около себе си...той просто ще ви посети сега.

 

 Днес ще ви разкажем историята за седем на фермера. Ще ви я разкажем, за да разберете по –добре какво се случва с вас.

 

Имало седем фермера и всеки от тях си имал нива. Всеки си отглеждал собствени продукти и си имал собствена продукция, която изкарвал и продавал на другите. Те живеели близо един от друг, така че сформирали кооперация по между си. Всеки от тях бил независим, но те установили, че ако обединят енергиите си заедно ще бъдат по –силни и по –ефективни.

 

Един от фермерите отглеждал прекрасна царевица на своята земя ...по -едра и по –сочна. И когато идвало време да се прибира реколтата, той отивал на нивата и събирал всички кочани на веднъж. След това ги товарел на камиони и други транспортни средства и го доставял на един от пунктовете, който ръководел един от другите седем фермера. Там се обработвали царевичните кочани. Някои се правели на консерви, други се опаковали или се замразявали, някои се изсушавали, за да се закарат на пазара по –късно.

 

Там имало и втори фермер. Той отглеждал красиви ягоди. Струвало си да се видят. Те били големи, червени и много вкусни. Както и първия фермер, той засявал семената си по едно и също време на годината и след това се грижел за реколтата. Разчиствал ги от плевели, гонел вредителите. И в подходящия момент, втория фермер събирал ягодите и ги карал в пункта, където се обработвали от другия фермер, който ръководел централния кооператив. Някои ягоди се правел на сок, други се замразявали. Останалите се складирали, така че да се запазят и да се изпратят до местоназначението си в точното време.

 

Там имало и трети фермер. Той отглеждал прекрасни пъпеши, толкова сладки, че се топели в устата. Той, както и другите земеделски производители, влагал любов в работата си. Той прилежно излизал всеки ден на полето, за да провери, дали посевите са добре напоени, дали да добре наторени. И когато идвало време за събиране на реколтата, събирал пъпешите и ги откарвал в централното обработващо предприятие, което ръководел един от седмината съкооператори. Там пъпешите биваха обработвани по най –различен начин, някои за съхранение, някои отиваха на пазара веднага, докато са пресни, други се пазеха докато настъпи подходящия момент.

 

Там имаше и четвърти фермер, който отглеждал зеленчуци. Отглеждал маруля и броколи, карфиол и репички. Всички те бяха така свежи и изпълнени с енергията на Гая, с любовта на Духа и с любовта на фермера, която буквално можеше да се усети още преди да бъдат откъснати. Бихте почувствали този аромат на свежест, природа, дори и докато растат на полето. Можехте да усетите свежестта на марулята или силния аромат на репичките. Бихте могли наистина да усетите свежестта.

 

И когато дойдело време фермера да събере урожая, както и другите фермери, той го изпращал в централното обработващо предприятие, което било управлявано от един от седмината фермери. Там продукцията се пакетирала, друга част оставала на съхранение и трета част отпътувала за пазара незабавно.

 

Там имало и пети фермер, който отглеждал моркови. Той обичал да излиза и да заравя ръцете си в почвата, да усеща Земята и да усеща морковите. Когато издърпвал морковите от земята, за да ги огледа, той обичал да ги докосва и усеща. Обичал тяхната твърдост. Обичал структурата на стъблото и усещането за самия зеленчук.

 

 И този фермер също така обичал работата, която вършел и влагал сърце и душа в нея. И когато идвало време за събиране на реколтата, той излизал отпускал ръце в земята и събирал морковите. Неговата продукция се изпращала в централата, където се обработвала по много различни начини. Част от морковите се правели на сок, част оставали свежи за пазара и част се замразявали, за да се употребяват по– късно.

 

Там имало и друг фермер. Шестия, който отглеждал лук. И този лук, както той знаел можел да се използва за придаване на вкус и острота, за придаване на страст когато се смесва с другите продукти. Можел да се използва за готвене на вкусни блюда. Можел да внася живот в яденето, което без него би било много питателно, но скучно на вкус. Неговия лук бил толкова голям и сочен, че предизвиквал сълзи не само в неговите очи, но и в очите на много, които са го опитвали. И както другите, той събирал своята реколта и я закарвал в центъра за обработка. Лука се превръщал в много неща, част от него се съхранявала за по –късно ползване, останалата отивала на пазара веднага.

 

Имало и седми фермер, този който ръководел централното съоръжение за обработка. Този фермер също така отглеждал пилета. Към тези пилета се отнасяли с голямо внимание и почит. Тези кокошки снасяли големи яйца, яйца, които съдържали протеини и хранителни вещества, яйца, които помагали на хората да се събудят сутрин и да имат енергия за целия ден. Кокошките радостно снасяли яйца отново и отново за този фермер. Всеки ден той събирал яйцата и те заминавали към обработващия център, който той ръководел. Част от яйцата отивали на пазара веднага. Останалите се разпределяли за съхранение в подходящо време.

 

Всички фермери изпращали реколтата си в центъра за обработка, който странно се намирал в най –отдалечената точка от всички земи на фермерите. Всички стоки се изпращали там и това бил най – ефективния вариант за момента. Заедно фермерите можели да бъдат по –ефективни и да получават най – голяма изгода. Така, че всичко било изпращано към едно място и след това се препращало към пазара или на съхранение.

 

Един ден фермерите научили за нова обработваща машина. С помощта на тази машина всеки фермер можел да обработва продукцията си на място. Това изглеждало като истински пробив в областта на технологиите. Сега морковената ферма нямало нужда да изпраща продукцията си към фермера за обработка. Сега фермера, който произвеждал ягоди, нямало нужда да ги кара за обработка. Всеки фермер можел да си обработва реколтата и веднага да я кара към пазара.

 

И така всеки от фермерите инвестирал в една такава машина. Тези нови машини били по -малки и по-леки и по –евтини, от повечето машини в центъра за обработка. Новите машини били удобни, те също били бързи. Те биха могли да отговарят на променящите се нужди на реколтата. Вече нямало нужда фермера да засади и да обере всичко на веднъж. Вместо това, можело да стане на етапи. Фермерите можели да сеят семена върху малък участък от земя един месец, а другия месец да се преместят на друг парцел. Новите малки обработващи машини можели да се справят значително по -добре и по –ефективно, от големите машини.

 

И Така седмината фермери от кооперацията се съгласили, че всеки ще има своя собствена високо –скоростно, технологична, обработваща машина. И така, те продължили да работят заедно, защото чувствали, че има сила която ги свързва. Те наели експерт, който дошъл да настрои нещо, което вие бихте нарекли „ Вътрешна система “ между фермерите. Тя позволявала на всеки фермер да си взаимодейства с другите автоматично. Морковения фермер можел да види колко тежи пъпеша на колегата му. Те имали достъп до информацията на останалите. Това било много бързо и ефективно. Основавайки се на информацията, която идвала от вътрешната система, те можели да измерват, контролират и коригират засаждането и прибирането на реколтата си така, че цялата продукция да се допълва взаимно.

 

Сега седемте фермера от този кооператив правят голяма промяна, скъпи приятели, когато се преместиха от централното предприятие, където съхранявах цялата продукция и я транспортираха. Те направили голяма промяна, когато всеки от тях се заел със своята си дейност, но все още оставали свързани.

 

Както много от вас знаят, те имаха проблеми с вътрешната система. В началото това беше смущаващо. Някои от тях се сърдеха. Някои от тях искаха да се върнат по стария път. Някои се бояха от технологията. Те чувстваха, че тук липсва заземяващата енергия на старите начини. Някои хич не искаха да се учат да използват своите нови обработващи машини. Те бяха свикнали да товарят продукцията си в камион и да я изпращат в централното управление.

 

 А сега, те трябваше да поемат върху себе си отговорността за собствената си реколта и за обработката и. Те имаха подкрепата на всички останали от кооператива, чрез вътрешната връзка по между им, но това изплаши някои от тях. Всеки работел заедно с останалите. Те споделяли информация. Събирали се редовно, за да обсъждат всички въпроси, как да се справят в трудните и предизвикателни моменти. Те се научиха да карат обработващата си система да работи много гладко.

 

Скоро продукцията нараснала, невъобразимо. Те станали много по –ефективни. Техните превози до пазара вече се базирали на нуждата- „ в точното време, на точното място “. Вече нямало нужда от огромни запаси, замразяване и опаковане. Тяхната продукция пътувала директно от полето, обработвала се и после към пазара. С помощта на информацията от вътрешната система, разбирали как да засаждат, събират реколта и обработват въз основа на необходимостта, своевременно.

 

Година след внедряването на новата система, фермерите се събрали отново. Събрали се на по чаша ягодов сок. И тихо се разсмели. Смели се на себе си, колко дръзко постъпили, когато преминали към новата технология. Те се засмели на спомена за трудните дни...дни в които губели пари и време, когато мислеха по –скоро да се откажат от фермерството от колкото да приемат тази нова технология.

 

Но сега те се смееха, защото с нея бяха много по –ефективни. Бяха много по –щастливи и вече бяха способни да започнат нови дейности. Те се подсмихваха и казваха: „ Можехте ли да си представите, че само за една година можем да стигнем толкова далеч? “ Всички поклатили глави и отвърнали „ не “. Те никога не биха могли да си представят до къде ще стигнат с новата си технология, защото не можела изобщо да се сравнява със старите времена. Когато те планираха новия метод и новата технология, те просто имаха проблясък на озарение и надежда, че това може да ги направи по –добри и по –продуктивни фермери.

 

Те се смееха година по –късно –с разбирането, че това наистина е станало и как ги е променило. То ги направи много по– отговорни и продуктивни. Всеки от тях сега притежавал собствена реколта и обработката и от началото до края. И въпреки това, те оставали заедно в кооперацията.

 

Сега вие ще кажете: „ Защо, Тобиас ни разказваш историята за фермерското стопанство? Какъв е смисъла? Ние не сме фермери. Ние правим много други неща, но фермерството не е това, с което е известна нашата група “.

 

 Ние ви разказваме тази история, за да ви помогнем да разберете езика Ах, Езика Ах за който говорихме миналия път.

 

Ще припомним, че езика „ Ах “ е енергия. Това не е като седенето на столовете ви и повтарянето на мантри, произнасяйки „ Аааххх. Не става дума за това. Нищо няма да стане, ако направите нещо подобно. Езикът Ах е тих, но мощен. Това е невидима, но вездесъща енергия. Това е вашата пробуждаща се от вътре божественост. Това не бива да се повтаря като мантра. Не можете да я накарате да работи. Тя само може да бъде приета, с нея може да играете и след това да я интегрирате в живота си.

 

Скъпи приятели, всички вие, които търсехте езика Ах в себе си... ще ви кажем сега от къде идва. Той навлиза през седемте ви усещания. Това много прилича на историята с фермерите. Езика Ах навлиза чрез усещанията, които използвате и вече познавате.

 

Той навлиза чрез вашия слух, но това не е чуването, което познавате от преди. Това е нов път. В езика Ах ще седите в група или ще се занимавате индивидуално. Ще слушате думите им, но когато езика Ах проникне през вашия слух, това ще прилича на ново разширено усещане за слуха. Вие не просто е чувате думите на околните. Ще чувате нещо между думите и това ще бъде знание и дълбоко разбиране, което ще ви накара да възкликнете: „ Ах! “ Езикът Ах, е Божествен език...той навлиза чрез слуха ви.

 

Езика Ах, навлиза скъпи приятели, чрез чувството ви за визия. Той навлиза чрез зрението ви, но по друг начин. Когато сте в ситуация, вие ще я възприемате по един начин –през очите си. Ако спрете за момент и позволите на Езика Ах да премине през усещането ви за зрение, ще видите нещо ново. Това става. Чрез езика Ах, започвате да виждате неща, които винаги са били там, енергии, които винаги са присъствали, но вашето усещане за визия е било ограничено. Сега то започва да се разгръща и Езика Ах, Божествения език идва през очите.

 

Езика Ах идва чрез вашето обоняние, скъпи приятели. Това е така. Вие чувствате миризмата ( Тобиас вдишва дълбоко )...това е като интуицията. Това е усещане. Вие я ползвате много по– често от колкото осъзнавате Някои от вас я класифицират като едно от най –първичните усещания на човешкия опит. Но вашето обоняние е много прецизно. Вие не просто усещате миризмата, скъпи приятели. Вие усещате енергията.

 

Езикът Ах...прилича на интуицията „ усещане за усещането “. Когато му позволите да се прояви, вие получавате знание, което преминава през човешката ви способност да усещате аромат. У вас ще се появи интуиция, когато сте в ситуация. Ще имате ново разбиране, което ще дойде през носа ви.

 

Вдишайте за момент. Направете го сега. В дишането има много повече от колкото си мислите. Има усещане в този аромат, това е интуицията, която влиза навътре. Когато ви молим да я вдишате, не става дума само за въздуха в дробовете ви. Не става дума само за разширяване за вашата божественост. Става дума за новата интуиция която навлиза навътре чрез обонянието. Но при това тя е вече разширена. Това е нещо ново. Това ви дава озарение и интуиция, която не сте притежавали до сега. Вдишайте!

 

Езика Ах...Езикът Ах...той навлиза на места, които вече използвате в човешкия си опит, скъпи приятели. Това не е кой знае колко специално място. То не е отвъд енергийното ви поле. То не е в сърдечната ви чакра. Не е в пръстите на краката ви. Езикът Ах навлиза през наличните ви човешки усещания.

 

Той също така навлиза и чрез вкусовите ви усещания. Но при това вече имате ново по –добро ниво на оценка и разграничаване. Вместо усещането за черно и бяло, добро и лошо, ще имате нов вкус, божествен вкус за нещата. Това е също така вид интуиция, но тя акцентира върху осъждането. Няма да бързате да осъждате черното и бялото, а ще преминете към ново ниво, което ви свързва с божествената воля. Езика Ах...той извира също така и през вкуса ви, чрез умението ви да различавате. Ще придобиете нов тип разпознаване и разбиране за това какви са нещата във вашата реалност.

 

Езикът Ах, скъпи приятели също така идва и чрез вашето осезание, чрез усещането ви за допир, както бихте го нарекли. Вие използвате нервните окончания на кожата си. Усещате физическия допир до тялото си. Но когато навлезе езикът Ах, той ще премине и през това усещане. Ще имате различно усещане за допир до нещата, ново чувство за нещата. Това ще ви позволи да действате много по -ефективно от преди в такива дейности като лечителството, свързано с ръце и усещания, които са свързани с кожата.

 

Сега прекъсваме за момент, за да ви обясним това онова. Езикът Ах изплува от вашите човешки усещания. Той се ражда. Той разцъфва отвътре, посредством всичко с което разполагате. Но той ще добави нова перспектива във вашето слушане, обоняние, чувстване и осезание. Той ще придаде ново измерение на всичко това.

 

Но как мислите, какво става, когато се проявява езика Ах? Ще преминавате през тези промени и трансформации на всяко от човешките сетива, също както и фермерите преминаха през много промени, когато преминаха от общия център за обработка към вътрешната система с индивидуалната преработка. Това беше трудно от начало. Имаше предизвикателства. Имаше и сривове. Имаше дни, в които всеки от тях искаше, да се завърне на стария път. Имаше дни в които те се чудеха, защо са станали такива безумни първопроходци.

 

Скъпи приятели, в процеса през който преминавате ще има дни в които зрението ви ще се влошава повече от когато и да било. Ще си помислите, че е защото остарявате. Ще проклинате Духа и Тобиас и може би даже Иешуа и ще се чудите какво става с очите ви, защо погледа ви е по -размътен от когато и да било. Преминавате през промени, които са необходими. Тази трансформация е естествен процес.

 

Ще дойдат дни, в които няма да чувате толкова добре и ще си кажете: „ А “? много пъти ( смях ) И ще кажете: „ Какво? “Или ще помолите някой да повтори въпроса, защото сте разстроени от глухотата си. Ще си помислите: „ Остарявам. Вече не чувам добре “. Но скъпи приятели, не става дума за това. Вашия усет за слух се променя и по този начин ще можете да чувате Божествения език Ах от вътре и от другите. Това е процес на трансформация, и ще има период когато може би няма да чувате в определен диапазон и в определени честоти. Не се притеснявайте. Това е просто трансформация, много подобна на това, което фермерите направиха, когато смениха технологията. Вие преминавате през промяна на усещанията, които са ви били присъщи от както сте човек.

 

Много от вас ще решат, че са изгубили обонянието си. Него почти го няма. Но от време на време, както знаем, вие усещате аромата на нещо друго. Вие се опитвате да го определите и не можете. Чувствате такъв странен аромат, необичаен и все пак познат. Но не можете да разберете от къде идва. Вашето ново обоняние и интуиция се пробуждат и в същия момент, вашето старо обоняние може да ви изглежда спящо. Може да ви се стори, че то не функционира добре, но скъпи приятели вие просто преминавате през процес на трансформация.

 

Същото става и с вкусовите ви възприятия...те се променят. Вие ще се чудите защо всичко има много по – неприятен вкус от преди или защо всичко е безвкусно. Вашия вкус се развива...той се променя, така че Езика Ах да може да премине през него.

 

Езика Ах се разкрива по много начини. Един от тях е вашия интернет, но това далеч не е единствения начин.

 

Сега, относно кожата ви...ще забележите промени тук. Не преминавате отново през полово съзряване. (смях ) Тези дразнения и сухота и всичките проблеми с кожата ви скъпи приятели...това е най –големия орган на вашето тяло. Вашето осезание и чувственост ...те се променят и Езика Ах пее през всяко нервно окончание, което имате. Това определено ще въздейства върху кожата ви за известно време. Не се тревожете за това.

 

Ако побегнете към лекаря - ( усмихва се ) както даже Клдре направи неотдавна –скъпи приятели, доктора няма да разбере през какво преминавате. И ние ви предупреждаваме– ние предупредихме и Калдре –не се мажете с тия мазила, които ще ви предпише лекаря, защото така предотвратявате образуването на нов вид чувствителност. Нещата, които се случват с кожата ви ...те скоро ще се балансират: също както фермерите и тяхната вътрешна мрежа и новото им оборудване. Ще изисква известно време за промяната.

 

Имаше дни в които фермерите губеха пари и продукция. И ще има дни, в които ще боледувате. Ще има дни в които ще сте в дупка и когато няма да можете да чуете, какво ви говорим ( празното място нарочно е оставено от Тобиас ). ( смях ) Ще има дни, когато кожата и тялото ще ви сърбят. Ще има дни в които просто си мислите, че остарявате и грохвате, но скъпи приятели, Езика Ах ... той се надига отвътре. Той преминава през всичките ви сетива.

 

Преминаваме към шестото чувство. Винаги се дивим, защо вашите учени не са го определили все още, въпреки че то съществува. Имате чувството за емоция. Това е чувство. То е различно от останалите, но въпреки това е много важно. Вашите емоции. Те също ще се променят. Езика Ах ще идва през вашите емоции и това ще породи у вас ново разбиране и нова страст. В същото време може би много ще плачете и няма да разбирате какво става. Вашите емоции може да се издигат и пропадат като влакче в увеселителен парк. Езикът Ах преминава през това, главно в не –физически смисъл, като емоция и когато това стане, ще изпитвате много повече състрадание към себе си и другите.

 

Имате още и усещането на разума, мозъка. То не се нарича усещане в обичайната терминология на вашата наука, но и той е едно от вашите човешки усещания. Човешкия ум е мястото, където постъпва информацията. Той съхранява и оценява информацията. Той е значим, но главната му цел е да систематизира и след това да оценява информацията, да решава дали нещо е правилно или грешно, дали да тръгнете на ляво или на дясно. Той систематизира миналия опит, за да ви помогне да си извадите изводи за това какво става в живота ви в момента.

 

Мозъка и разума, интелекта това е ценно човешко чувство. Това е разочароващо на моменти, защото е така ограничено в сравнение с това, което наистина може да прави. И това, което наистина е в състояние да върши няма нищо общо с интелигентността или с възпроизвеждането на факти, като какво се е случило преди 3522 години. Това не касае стойността на човешкия мозък. Това усещане е страхотно при въвеждането на информация и в решаването как да я използвате в последствие. И когато Езика Ах навлезе през разума, той внася нова форма знания и разбиране във вашия живот. Главния обработващ център за феромоните е мозъка. Всички ваши човешки усещания са свързани с мозъка, даже усещането да е само по себе си, даже и фермера, който управлявал централния обработващ център, също е фермер. Всички ваши останали чувства, осезания, вкус, зрение, всички са свързани с мозъка. Те са прикрепени към мозъка ви.

 

Но сега всяко от вашите усещания за Езика Ах придобива свой собствен обработващ център. В новата божествена енергия, информацията няма нужда да преминава през мозъка– усещането, което е най –отдалечено от всички останали. Товарите няма нужда да се карат чак до мозъка, преди да се разпространят в живата ви.

 

Всяко от вашите усещания в божествената енергия има собствена форма на интелект. И ние дори не обичаме да използваме тази дума. Те притежават собствена форма на отговорност и реакция. В Езика Ах, няма да изпращате информацията обратно през мозъка. Мозъка наистина не желае да върши това. Информацията ще идва независимо чрез очите и прозрението, чрез миризмата и интуицията, чрез вкуса и разпознаването, чрез допира и чувствителността.

 

Разберете, че Езика Ах работи чрез всяко от вашите седем човешки сетива. Но сега те оперират индивидуално. Да, те са взаимосвързани. Те всички разбират, когато преминавате през опит през вашите нови усещания за осезание, използвайки Езика Ах. Всички останали усещания ще го осъзнават. Те може да се включат, за да помогнат в подходящ момент. Те ще работят за да се балансират един друг, тъй като са свързани. Но до голяма степен, както е в интернет, не е задължително да има централен процесор. Те са независими и въпреки това работят заедно.

 

Скъпи приятели, тъй както търсехте Езика АХ вътре в себе си през последните 30 дни, знайте, че той включва седемте ви настоящи сетива. Не го търсете навън от себе си. Не го търсете скрит зад вратата. Той навлиза чрез вашите усещания. Толкова е просто.

 

 Искахме да прекараме още известно време с вас, да поработим с това, да поиграем с него, да го откриете сами преди да ви открием как точно се проявява. Но сега го правим с вас и с многото, които ще се присъединят към тази информация –сега си казвате: „ Ах, ето защо някога видях нещо си, но не бях сигурен, че наистина съм го видял. Ето защо имах усещания, страст и състрадание към нещо, но не знаех от къде се е взело “. Езикът Ах, седемте сетива. Нима това не е интересно –седем сетива и седемте бивши чакри?

 

Езикът Ах, скъпи приятели, това е също така вашия собствен език, но той навлиза през всички най –важни точки, най –важни части от човешкия ви опит. Той не би се осмелил да влезе на друго място. Той влиза от място, което вече използвате, с което сте свикнали и с което вече работите. По този начин можете да поддържате баланса между божествения език и вашия човешки опит. Ако Езика Ах навлизаше през някое напълно ново и чуждо място, щеше да ви е трудно да го интегрирате в ежедневието си. И така, той навлиза през усещанията, които вече познавате и с които работите. Позволете му да работи с тях. Играйте с осезанията си, със зрението си, със слуха си с всички тези неща. Позволете му да влезе.

 

Скъпи приятели, Този Език Ах е първия и най –основен и най– мощния инструмент от всички инструменти на Новата Енергия. Някой ден ще седите пред учениците си. Ще се опитвате да им помогнете да разберат. Ще им помогнете в опитите да играят с него, с Езика Ах, с божествеността която се надига. Ще им обяснявате, как може да навлиза през седемте им сетива. И ще им помогнете да видят силата на нещата, които не можеха да видят преди, да чуват отвъд пределите на думите, да чувстват отвъд пределите на човешките усещания, да докосват, да усетят аромата в новите граници. Това е много важен инструмент, с който молим всеки от да продължава да играе.

 

Ще говорим повече за това. Но докато отново се съберем заедно, играйте с него. Разберете от къде навлиза. Играйте един с друг. Прекарвайте време заедно, играейки. Тук няма правилно и грешно. Никой още не е написал книга. И така играйте. Бъдете тези, които са открили езика Ах, божествения език, преминаващ през мозъка, усещане за самия себе си, но вече без осъждане, без необходимост от съхранение на обширни количества информация. Това е стария начин за съхранение на нещата. Това е старо. Всичко вече ще ви се носи точно „ сега “, както фермерите, които свикнаха и се приспособиха към новата си технология. Те вече нямаха нужда да се запасяват. Всичко ставаше в точното време, според търсенето.

 

 Вашия нов Език Ах няма да се запасява. Вашата божествена енергия няма нужда от съхранение през дългата зима или през студените дъждовни дни. Тя идва при вас в точното време, в най –подходящия момент, когато имате нужда от нея –в „ сега “. Вече няма нужда от хранителни запаси. Пуснете това. Всичко става в „ сега “. Малко е стряскащо за някои от вас, защото сте свикнали да с се запасявате с информация, емоции, пари, товари от всякакъв вид. Но сега това ще става в нужното време.

 

Урок Пети от Серията за Възнесението –Осезанията Ах. Работете с тях. Играйте с тях. Позволете им да се проявят чрез вас и позволете да се случат промените във физическото ви тяло докато се приспособявате към новия език. Това е силно!

 

Даже музикантите тук днес, които се съгласиха да свирят...сега те привнасят Езика Ах в работата си. Те внасят своята божествена вибрация в работата си. Това се проявява и вие го чувствате чрез слуха си, мозъка си, чрез всичките си осезания.

 

Това е пример, как Езика Ах беше пресъздаден от тези двамата ( музикантите ) талантливи и даровити и го споделиха с всички вас, за да можете да го усетите в себе си. Когато по- късно слушате записа, бъдете в своя Език Ах. Ние помогнахме на оркестъра от тези музиканти, които дойдоха специално, за да се научите да използвате собствените си сетива. Слушайте отвъд слуха си. Знайте отвъд пределите на мозъка си.

 

Иешуа ще пее днес. Иешуа ще ви изпраща вибрации чрез инструментите, гласовете и пръстите. Той ще напътства тези двамата днес. Ще им помага да пренесат този божествен език, така че всеки от вас да има възможност да го изпита, почувства и да знае, че го владее. Той е ваш.

 

Сега ние наистина провеждаме церемонията на радостта заедно с вас. Ние говорим много, но никога силно. Правим го в известен смисъл, за да ви помогнем –така да се каже –да пренесете енергията на друго ниво. По някога ви разсейваме, за да ви помогнем да се отворите, с ваше разрешение разбира се. Но днес ние наистина провеждаме церемонията на радостта заедно с вас.

 

И да, това беше Иешуа, който седеше до вас и ви почукваше по рамената. Това беше Иешуа, който се докосна до чувствата на всеки от вас, докато говорехме за тях. Това беше Иешуа, който избърса сълзите от очите ви. Иешуа ще остане тук. Неговата енергия ще бъде най –присъстващата тази вечер, на днешната сбирка. Той ще танцува по пътя с всеки от вас, осмелил се да стане. ( смях )

 

Скъпи Шамбра, ние много ви обичаме. Благодарим ви за това, че приемате предизвикателството да играете с Езика Ах в живота си. Той идва при вас през седемте ви осезания. Ще се върнем след 30 дни тишина, говорейки с вас, комуникирайки, бидейки с вас сега . Нека го направим заедно чрез вашата божественост.

 

Ние горещо ви обичаме и вие никога не сте сами.

 

И това е така.

 

Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова