МАТЕРИАЛИТЕ НА ТОБИАС


СЕРИЯТА ЗА БОЖЕСТВЕНИЯ ЧОВЕК

ШОУД 9: „ ВАШИЯ БОЖЕСТВЕН ПЛАН “

Представено пред Аления Кръг

На 5 април, 2003 год.

http://www.crimsoncircle.com/LibraryTextViewer.aspx?ContentID=241


Тобиас: И така е скъпа Шамбра и мили приятели, отново се събрахме заедно в пространството, където отваряте сърцата си, където преминавате на ново ниво, ново разбиране. Аз, Тобиас и всички останали от ангелските сфери прииждат в това пространство сега.

 

Молим да ни усетите. Отворете сърцата си. Усетете как се променя енергията в последните няколко минути. Усетете как това се променя, когато вдишате осъзнато.

 

Не ние от тази страна го променяме. Вие го правите. Но когато се отворите, когато излезете от скривалището, тогава и ние можем да се приближим много повече. Можем да дойдем толкова близо, че ако позволите можете да усетите топлината на енергията ни точно до вас. Ако си позволите може може да усетите почитта и любовта която ви носим. Не можем да изразим с думи чувствата, които изпитваме към вас.  Така, че позволете на чувствата ни да ви разкажат история.

 

Вдишайте скъпи приятели. Вдишайте. Поемете нашето чувство на любов и почит.

 

Ние знаем, пътешествието може да бъде трудно. Но също може да е много просто. Пътешествието беше дълго и изпълнено с предизвикателства. Но сега може да е радостно и вечно.

 

Вие наистина се заземихте в така наречената Нова Енергия. Наистина започнахте да се отваряте, да интегрирате всичко което някога сте били, да осъзнавате, че сте Творци и да разбирате, че можете да създадете всеки момент в който се намирате.

 

Бяхте така фокусирани върху човешките си аспекти. Центъра на вниманието ви беше толкова груб, жесток –и труден. Но вие разширявате фокуса си сега. Променяте го приемайки „ Аз Съм “ вътре в себе си, докато сте все още на Земята.

 

Толкова много от вас си казваха в миналото “Чакам деня в който да напусна тази планета, за да си спомня кой съм и кой съм бил. Не мисля, че някога ще бъда в състояние да разбера живота, докато съм в това човешко тяло и се движа през човешките измерения.

 

Но ето, че над вас се появи промяна. Започвате да разбирате, че е подходящо да се отворите, да си спомните и още веднъж да почувствате всичко което сте, докато сте все още на Земята. Няма нужда да чакате да отидете в гроба, за да получите напомняне, да имате осъзнатост и съзнание.

 

Но скъпи приятели, вдишайте още веднъж. Вдишайте енергиите на всички ангелски същности, които седят до вас сега.

 

Когато започнахме срещите си с вас преди няколко години, беше трудно за нас да се приближим толкова, колкото сме сега. Имаше бариери, които ни предпазваха да не се приближим много. Беше трудно да дойдем много близо, защото не искахме да разстроим деликатния баланс на вашите тела и ум и всичко в духа ви.

 

Сега в Новата Енергия, с вашето отворено съзнание и усещанията ви в момента Сега, ние можем да дойдем точно тук. Може би няма да ни видите веднага, защото не е много подходящо да ни видите с физическите си очи. По– уместно е да ни усещате, когато отворите сърдечния си център. След това ще можете да започнете да правите всички тези неща за които сте мечтали– да виждате духове, да ни чувате да говорим.

 

Но първо трябва да ни усетите, да ни почувствате. Това не идва през ума. То идва през цялото ви същество, през това, което наричате сърдечен център .

 

Аз, Тобиас съм тук. Леко кръжа над Калдре. Също така прегръщам Линда, за да помогне да поддържаме комуникационните линии отворени и ясни. И седя точно до всеки от вас. Всичко това се случва едновременно. Наистина мога да бъда точно до Калдре и Линда и също така до вас.

 

Ще говорим с вас за безбройните пътища на Новата Енергия. Но, разберете първо, тя минава през чувствата, през сърцето. Ако ума се бори в момента, нежно го отстранете. Усетете ни, почувствайте ни през сетивата си. Нежно, нежно позволете. Нежно с доверие в себе си, за да бъдете в състояние на човек като духовно същество точно сега. Това е пътя на Новата Енергия.

 

Скъпи приятели, такава наслада е бъдем тук с вас, да говорим с вас днес. Има много въпроси, които искаме да обсъдим. Нека започнем дискусията с това, което наричате измерения и време и пространство.

 

Многоизмерното съзнание е нещо, което вие Шамбра вече започнахте да преживявате. Ще започнете да преживявате повече и повече от него през следващите дни. Там няма време или пространство, но все пак има нещо, което помага да се определят и оформят различни нива на съзнание.

 

Представете си, че сте свалили часовника от ръката си. Представете си, че слънцето никога не се движи на небосклона. Как ще разберете колко е часа?

 

Времето е състояние, което вие създадохте, когато дойдохте на Земята. То се основава на общите движения на звездите, слънцето и Земята. То е предназначено да помогне за определяне на развитието или еволюцията на вашите преживявания. Времето помага да подредите събитията в определена перспектива. То поставя житейския опит в разбираеми опаковки за вас.

 

Времето не съществува от нашата страна на завесата, но все пак има прогресия от събития, както и развитие на съзнанието. Някои хора приемат, че всички събития вече са станали –минало, настояще и бъдеще. Но разберете, че бъдещето не е още създадено. Бъдещето е неизвестно за Духа или за вас. Бъдещето предстои да бъде определено.

 

Бъдещето се определя от всички потенциали, които трябва да избирате. Това е като да отидете в един от вашите големи универсални магазини, където има хиляди, може би милиони произведения от които да изберете. Бъдещето в известен смисъл, е като огромен магазин с потенциали. Може да изберете според това, което искате да преживеете.

 

Тогава между съществуващите там потенциали има и „ не– потенциали “ -ние знаем, че физиците няма да харесат много тази дума. Но там съществуват и „не – потенциали.Предстои да бъдат определени. Има места в съзнанието, създадени за тези потенциали, които дори не са взети под внимание.

 

Бъдещето още не е създадено. От вас зависи какво ще изберете да преживеете. В крайна сметка вие и душата ви решавате какво да преживеете.

 

Времето не съществува. Няма и пространство. Вие определяте пространството чрез измерване на разстояния от една до друга точка. Имате методи за измерване с определени единици като дължина или обем. Можете също да измервате скоростта на движение, както и времето необходимо на светлината да стигне от една до друга точка. Но скъпи приятели, всичко това е илюзия. Наистина не съществува пространство.

 

Интересно е, че учените непрекъснато се опитват да определят размера на Вселената. Но те правят измерванията със старите човешки инструменти. Те правят измерването с енергийно неподходящи инструменти извън пределите на Земята или може би на Слънчевата система. Не съществува пространство, като това което бихте познавали.

 

Всичко това са само начини, по които хората са избрали да си помогнат в разбирането и определянето на преживяванията си. Когато има голямо събитие в живота ви, може да определите с времето и пространството, че сте били там. Това помага да вкарате всичко в определена перспектива.

 

Времето и пространството, както знаете ще продължат да съществуват още дълго на Земята. Но...но, в Новата Енергия вие се учите да излизате отвъд познатите области на времето и пространството. Това е важно да се разбере. Споменаваме всичко това, защото има нещо, което много от вас започват да преживяват. В известна степен то е плашещо за някои от вас. Чувствате дисбаланс. Чувствате липса на контрол.

 

Вие се придвижвате в Новата Енергия. Преживявате живота в Разширеното Сега. Изобразявате в себе си всички тези многоизмерни нива.

 

Скъпи приятели, знаем, че понякога ни проклинате защото не можете да си спомните кой ден е или колко е часът. ( смях) Сърдите ни се, защото усещате физическа дезориентация. Чувствате, че губите контрол. О, вие сте ...на такъв благословен и специален път.

 

На последните семинари по Божествени Инструменти, ние предприехме групови пътешествия, за да изпитаме Разширено Сега. Преминахме отвъд времето и пространството. Този опит ви помогна да разберете как да бъдете Божествен Човек, докато имате достъп до всички многоизмерни нива.

 

Говорихме наскоро за това, което наричате „ точки на разделяне.Това са точки на разделяне на съзнанието. Няма време и пространство сами по себе си. Но има точки на разделяне на съзнанието.

 

Седнахме заедно преди няколко минути, когато засвири музиката. Музиката ни обедини като група, като Шамбра в точката на разделение на съзнанието. Ние се движим заедно от едно ниво или една точка до следващата.

 

Сега ние сме в нова точка на разделяне заедно. На това ниво вие сте много по –наясно с душата си, с духа на всички около вас. Вие сте все още човек, седнал в този стол или пред компютъра си. Но сега сте отворени към другите сфери. Вие сте в нова точка на разделяне.

 

Може да си припомните преживяване в което стоите на брега на езеро или река. Спомняте ли си как усещате различните слоеве на температурата на водата ? Най – горния слой е топъл, а малко по – дълбоко е по – студен. Но все пак, когато стигнете още по – дълбоко ще откриете нов топъл слой.

 

Няма точно определени слоеве вода. Но все пак има точки където водата е топла или студена. Може да го усетите с тялото си.

 

Многоизмерните нива са същите. В определена степен те са много преплетени, но можете да намерите точки на разделяне на съзнанието. Ето така може да започнете пътуването си в многоизмерните нива.

 

Там няма пространство и време. Има точки на разделяне на съзнанието. И днес с вас преживяхме една такава.

 

Сега, Шамбра нека всички обединим енергиите си отново и да се отворим за поредната точка на разделяне на съзнанието, на място където ние разбираме, че всички сме хора. Ние сме божество. Но се отваряме към нови енергии и нова информация. До колкото дадете разрешение и позволите на това да се случи, вашето съзнание ще отиде до нова точка на разделяне.

 

И така, нека поеме дъх заедно като Шамбра и да преминем към следващата точка на разделяне. Това е ново ниво на съзнание. То не е по– добро или по– лошо. То просто се разширява. То е просто по– величествено или по– всеобхватно.

 

Може да бъдете стабилно заземени в човешката си реалност и едновременно да имате достъп до всички тези точки на разделяне на съзнанието. Може да отидете до много слоеве на разбиране докато работите с учениците си, с вашите клиенти. Работехте много линейно. Опитвахте се да проследите пътя с тялото или ума си. Но сега, скъпи приятели можете буквално да отидете на тези нови точки на съзнание заедно. Може да предприемете това пътешествие като техен водач и да стигнете до съвсем ново разбиране за основната причина за дисбаланс в тяхната система.

 

Можете да отидете до точката на разделяне на съзнанието на собствената си душа. Душата ви не е линейна. Тя е дълбока. Тя е мъдра. Тя е широка. Тя е тясна. Тя е малка– в същото време. Тя се разширява навън и се свива навътре. Вашата душа е толкова многоизмерна. Вие оперирахте на едно линейно ниво.

 

Сега може да се отворите за всички точки на разделяне. Точките на разделяне може да бъдат съзнанието на един живот към друг. Това може да бъде разбирането за връзката ви с всички други ангели. Може да си позволите да отидете на точки на разделяне във всички тези слоеве. Във вътрешността на всяка точка има информация, мъдрост и разбиране.

 

Можете за отидете до точката на разделяне на предишен живот, като все пак запазвате настоящия момент. Може да получите и запомните цялата информация от този живот. Виждате ли, толкова много от вас бяха блокирани от миналите си животи, защото се опитвахте да ги проумеете с ума си.

 

Опитвахте с воля на ума да си спомните преживявания. Вашия ум е програмиран за реалността в която сте. Той не може да взима информация от другите животи...до сега. Сега може да позволите на съзнанието си да отиде до точката на разделяне, слой от душата ви, да получи и усети информация.

 

Ето така ще пътувате в Новата Енергия, всичко това докато оставате точно тук, като човек на Земята. Ще се разширявате по толкова много начини. Ще имате такова голямо разбиране.

 

На там сте се запътили Шамбра. Това е способността да имате всичко в настоящия си момент. Това включва спомени от миналото, способността да отидете в други измерения, наистина да бъдете в състояние да усещате и разбирате небесните селения, да пътувате до части на вселената, които никога не бихте си представили и измерения които са разположени между всички звезди и всички слоеве.

 

Това ще става бавно, Шамбра така че да не ви претовари. Виждате ли, вашия собствен Аз регулира през колко може да преминете. Вие не искате да смажете тялото или ума си. Това става точно сега. Ето защо ще имате някои усещания в тялото, ума и духа в този момент.

 

Ще отнеме известно време, за да разберете това, което ви донесохме днес. Не искаме да го интелектуализирате. Знаем, че има такава тенденция. Но в Новата Енергия, когато вдишвате, когато усещате, когато живеете в момента сега, ще започнете да установявате контакт с тези точки на разделяне на съзнанието.

 

Нека вдишаме още веднъж и да пренесем енергиите си в друга точка на разделяне, до друго ниво на съзнание, където има осъзнаване за всичко случващо се наоколо, но без да е необходимо да се въвличаме във всички тези емоции и цялата тази дуалност. Ние можем да бъдем страстни наблюдатели на заобикалящия ни свят. Нека отидем до тази точка на разделяне и да бъдем заедно за едно по– ясно разбиране и мъдрост за случващото се. Говорим за вашия свят в момента.

 

От последната ни среща насам избухна нова война. Опустошителна война, даже и в този момент. Погубват се човешки животи точно сега, скъпи приятели. Има страдания, проливат се сълзи. Има гняв, гняв по цялото земно кълбо.

 

От нашата перспектива, от нашата точка на разделяне, не бива да бъдем въвличани в тази Стара Енергия на дуалността. И все пак, може да проявим състрадание към пътешествието на всеки който играе тази игра.

 

Тази война е отражение на съзнанието на старата Земя. Има интересна динамика тук.

 

Това е война на кармата, война на религиите. Това не е войната на Старата Енергия, която се опитва да завладява и разрушава. Това е война за контрол и власт. Това е война, която бушува в сърцата на всеки мъж и жена на Земята в момента, може би с изключение на вас Шамбра.

 

Скъпи приятели, вие вече преминахте през войната. Ето защо тя засяга някои от вас така дълбоко и е толкова болезнена. И за другите Шамбра, чудите се защо това не ви засяга. Чудите се защо не ви докосва. Може би сте обезпокоени, че това не предизвиква емоции у вас. Шамбра, вие вече преминахте през това.

 

Вижте аналогиите тук. Има две сили, които се борят да са прави пред очите на Бога, сражавайки се помежду си. Имали сте подобни преживявания в собствения си живот, в съзнанието си, в душата си. Има една страна, която се опитва да стане освободител, а другата страна претендира да се придържа към праведните енергии на Бога. Спомняте ли си Шамбра своята собствена битка вътре в себе си, много сходна на тази– напред– назад в Старото и Новото?

 

Войната също се основава на дисбаланса между мъже и жени. Това е война на религиите и на баланса между мъжкото и женското. Едната страна се държи много здраво за практичните енергии, без да иска да ги пусне, твърдейки че Бог Отец им казал да се държат за тази енергия.

 

Интересно е, че „ героя “ на войната поне в очите на новините е жена. Тя беше заловена, но след това спасена и освободена. Това е символ на случващото се в момента на Земята. То вече е заело място във вас.

 

Войната изглежда едностранна, неуравновесена в момента. Едната страна претендира за победа в най– скоро време. Но скъпи приятели, това не е края. Макар да е ясно кой е победения, не е толкова очевидно какви нови проблеми ще излязат на повърхността. Тези проблеми ще се върнат с различни лица. Това е само началото.

 

Спомняте ли си, скъпи приятели когато си мислехте, че сте унищожили тъмнината в себе си? ( смях) Спомняте ли си, когато си го помислихте, защото казахте че сте Светлинен работник и сега мрака трябва да отстъпи? Бяхте толкова горди, когато усетихте че мрака във вас е победен. И се почувствахте праведен.

 

И тогава, като стояхте дебел и щастлив, видяхте какво стана. ( още смях) Тъмнината се появи от скривалището се, като хлебарка отново в живота ви, правейки ви нещастни, по– нещастни от това което бяхте преди битката. ( още смях ) Това ви обезвери, изгубихте доверие в себе си и в Бог и във вашите учители.

 

Скъпи приятели, които вече сте преминали през войните и битките в себе си. Вие стигнахте до място на нов баланс и разбиране, че няма правилно и грешно. Има просто опит. Няма тъмнина и мрак. Има само енергии, които работят заедно, за да продължат да разширяват съзнанието ви и за да еволюира съзнанието на човечеството. Вие преминахте през войните.

 

Това, което виждате по телевизията и четете по вестниците е битка, през която вече сте преминали. Да, ще има „ край “ много скоро. Но в действителност никога няма край в нищо, което правите или в царството на духа.

 

Трябваше да се засмеем с Шамбра, когато бяхме провокирани от някой, който попита: „ Тобиас, кога ще настъпи края?“ Ние се засмяхме и казахме: „ Никога! “ Има само еволюция, само промяна, само разширение на съзнанието и мъдрост. Няма край.

 

Тази война е на толкова свещено място. Този район от света е дал живот на велики Майстори. Това също така е район от Земята, където почти всички от вас в един или друг момент са живели. Преминали сте през този район за да привнесете енергиите си там. Войната в тази част от света е на място със свещени енергии, но небалансирани мъжки, враждебни, гневни, търсещи власт енергии.

 

Много от вас, ни попитаха наскоро: „ Уважаеми Тобиас, скъпи Тобиас, какво чувствате относно войната всички вие, ангелите? Защо не се намесвате? Защо не спрете болката и страданието?Скъпи приятели, ние ви обичаме всички, изпитваме огромно състрадание към всички вас. Не бихме посмели да ви спрем да играете игрите си, да преминавате през процесите си и да достигате до нови разбирания.

 

Духа силно ви обича. Той ви дава възможност да избирате всякакви начини по които да израствате, да учите и да се превърнете в „ Аз Съм.Не бихме посмели да се намесим в това, което се случва в Близкия изток в момента.

 

Ние сме тук, за да утешим всеки, който ни призове. О, и след това, тогава идва точката на разделяне на съзнанието, това става когато сме призовани, за това можем да седнем с този човешки ангел и да поговорим с него. Но няма да вземе страна. Не искаме едните да победят, а другите да загубят.

 

Всичко ставащо там е толкова подходящо. Питаме ви днес: „ Можете ли да почетете това? Можете ли да имате търпение и състрадание към това което става там? “ Погледнете отвъд очевидното. Погледнете отвъд сълзите и кръвопролитията и разберете как всичко това помага за промяната на Земята. Това е потенциал, който много хора са избрали да преживеят, за да се премине към следващото ниво на съзнание.

 

Почитаме ви, когато избирате едни от най– трудните преживявания в живота си, докато преминавате през процеса на възнесение. Ние ви почитаме, въпреки че на моменти ни е много трудно да ви гледаме. Почитаме ви, когато избирате бедността, когато избирате болестите или психическата нестабилност да ви помогнат да преминете през процеса на възнесение. Ние ви почитаме, за това че останахте на Земята и си позволихте да се превърнете в Божествен Човек.

 

Обичаме тази точка на разделение в която няма време или пространство. Обичаме да седим до вас в тази точка на съзнание. Обичаме да споделяте с нас и да абсорбираме енергиите си.

 

(пауза)

 

Имаме специален гост днес. Той не е нито мъж нито жена, но ще го идентифицираме като мъжки ангел, за улеснение на обсъждането. Госта ни не е бил в човешка форма преди. Името му не е записано в книгите ви. Но това е име и енергия с които всеки от вас е запознат.

 

Наричаме го Ангелът на Възнесението. Той е прекрасен, състрадателен ангел от нашата страна на завесата, който работи с всички вас най– редовно. Той работи с вас през цялото време, докато преминавате през процеса на възнесение. Това е Ангела на Промяната, ангела който ви помага с напътствия, който ви насърчава, когато генерирате енергия, за да ви помогне да преминете от обикновено човешко същество в Божествен Човек. Това име го няма в човешките книги.

 

Молим ви да вдишате енергията на Ангела на Възнесението.

 

За много от вас той беше като обучаващ сержант, но състрадателен, който работи с вас постоянно. Сега той поема нова роля.

 

Името на Ангела на Възнесението е Хосаф, което ще бъде написано на човешки език– Х -о-с-а-ф. Познавате го добре, когато дойдете от нашата страна на завесата, докато спите. Хосаф е като приятел, учител, поддръжник и е много суров треньор.

 

Хосаф искаше да дойде на наша сбирка от известно време, но енергиите не бяха съвсем готови. Не беше подходящо за неговата енергия да дойде тук. Беше по– подходящо за вас да свързвате енергиите си, когато идвате от нашата страна на завесата, когато правите между –измерни пътешествия през нощта.

 

Сега Хосаф дойде и е изпълнен с радост, когато вижда как изглеждате в човешка форма. Той се забавлява с избора ви! ( смях) Хосаф ви познава само на енергийно ниво. Познава ви като цветове, когато сте в нашите триизмерни нива.

 

Хосаф дойде сега –и как да го кажа- той е наистина пренавит. Той сякаш се опитва да сложи лице на енергията ( смях ).Той ви вижда и по двата начина. Може да различи вашите енергийни модели, цветовете, както бихте ги нарекли. Но също така той вижда вашето славно лице и тяло.

 

Хосаф е изумен! Ето защо не го поканихме по –рано. ( смях ) Той е изумен как сте успели да се наврете в това – как да кажа– тази твърда материя, защото той никога не е бил в такова състояние на съществуване. Той е като дете, което търчи из стаята. Той е така изумен, че това е възможно.

 

Той е слушал вашите истории. Но сега може да дойде толкова близо. В известен смисъл това му дава нов вид състрадание и разбиране за вашето пътуване. Може би трябваше да го пуснем по– рано! ( смях)

 

Той е велик учител, който разбира духовната физика, който разбира измеренията, как се движат енергиите, как дори вече могат да бъдат създавани енергии. Хосаф искаше да се срещнете във вашата не –естествена природна среда тук, в човешка форма.

 

Той също така ще работи с вас по друг начин сега. В известен смисъл той имаше смяна на работата. Той ще ви помага в баланса на енергиите, когато живеете в Разширено Сега и когато започнете да живеете в многоизмерните реалности.

 

Той дойде в деня в който говорим за точките на разделяне или точките на новото съзнание, за да може да ви помогне да балансирате между физическите и нефизическите сфери. Той ще работи с вас, когато разширявате енергията в момента Сега и интегрирате многомерните нива.

 

Има потенциал да се нараните или да излезете от равновесие, което Калдре преживя преди няколко седмици по време на нашите ченалинги ( В Сан Франциско работилница „ Божествени Инструменти“ ). Има потенциал да се разбалансирате, когато се разширите в Сега, като отидете в другите слоеве и нива. Хосаф се съгласи да работи директно с вас в човешката ви форма, да ви помага да запазите баланса докато се разширявате многоизмерно.

 

Това е голямо предизвикателство, защото има тенденция да оттеглите енергиите си, да ги приберете дори по– близо, да ги притиснете по –силно към вас. Искате да определите какъв би трябвало да е живота въз основа на нагласата спрямо Старата Енергия, вместо да го приемете такъв, какъвто би бил в Новата Енергия.

 

Понякога се чудите, защо някои неща в живота ви не се променят, защо не създавате повече, не проявявате повече, защо все още не чувствате процеса на избор. Така е защото сте склонни да оттегляте енергиите си, да ги проявите навън е прекалено категорично. Предизвикателство е да се разширите и да останете в момента Сега. Това е мястото, където ще настъпят най –големи промени в живота ви.

 

Хосаф, бидейки ваш треньор в това ви пита сега „ Е, какво имате за губене? Какво ще загубите като се отворите, чрез разширяване и позволявайки себе си?“

 

Когато се ядосате на себе си или на нас или на Духа и се чудите защо нещата не се променят, обърнете внимание на енергиите си. Вие сте ги затворили. Вдишайте в този момент. Усетете се в тази точка. Приемете напътствието на Хосаф и всички от неговия отбор, които идват, за да ви помогнат да поддържате баланса между вашето човешко и божествено състояние и вашето божествено право.

 

Хосаф се кротна малко. ( смях ) Сега вече започва да работи с вас. Той беше толкова удобен и като учител в другите светове. Той е този, който се върна за вас, когато бяхте объркани, разплакани, ядосани, разочаровани в нощта. Той е този, който със силна и състрадателна енергия ви подкрепи да продължите. Сега той настройва фокуса и работата си. Той дойде още по– близо до вас в тази човешка реалност. Ние сме щастливи да бъдем с теб Хосаф.

 

(пауза)

 

Нека поговорим за малко за вашето пътуване скъпи приятели, за някой от другите аспекти които се случват в момента. Нека поговорим за Божествения План, вашия Божествен План или това което ние предпочитаме да наричаме „ целия план.

 

Виждате ли, цял живот гледате през очите на ограничения човек и това беше уместно. Вие си поставихте ограничения. Създадохте си човешки план. Казахте си, че искате да имате определени неща в живота. Искате да се ожените. Искате да имате деца. Искате да имате определен вид къща, определен тип приятели. Това беше човешкия план, който развихте.

 

Когато плана не сработи вие се ядосахте и разочаровахте. Църквите ви казаха, че сте грешник и вие им повярвахте. ( смях ) Чудехте се защо човешкия план не се получи. Станахте разочарован и объркан. Много от вас прекараха часове на колене, в молитва, чудейки се какво ще последва, молейки за напътствия, молейки за прошка от Бог, когото не познавате. Но скъпи приятели, вие съставихте човешки план, който не е задължително да съответства на Божествения План.

 

Божествения План не е човешки. Не е написан на хартия, няма разписание, график, бюджет и всички тези по– скоро забавни неща, които правите вие ( някои се смеят). Ние нямаме такива неща от нашата страна. Тук е много по– забавно. ( смях)

 

Вашия Божествен План не е написан. По– скоро това е страстта на душата ви. Това е страстта да учите нещо, да растете, да се разширявате или да чувствате, да преживявате.

 

За толкова дълго време Божествения План бе блокиран от вас. Когато дойдохте на Земята, вие приехте определени атрибути на дуалността и завесата падна, така че Божествения План остана недостъпен.

 

Има толкова много хора, които се завръщат от нашата страна на завесата към своята ангелска енергия, които все още нямат разбиране за Божествения План. Понякога той е скрит дори и за ангелите. Понякога е скрит, така че ангела или човека може да мине през опит, преживяване необременен от това което публиката си мисли, че трябва да стане. И така човек може да премине през даден опит свободен от така наречения план.

 

Виждате ли, божествения План или целия план е, че няма никакъв план. Винаги нещо се случва. Но това нещо понякога има определена посока или цел. Има определено желание с което се изпълва.

 

Божествения План на вашата душа беше голяма загадка за вас през толкова много животи, особено в този . Чухме ви да повтаряте отново и отново „ Дух, какво трябва да правя сега? “ И отговора, който получавахте –не ви хареса много– е „ Не ни пука, каквото и да изберете, каквото и да е.( смях) Сега става трудно, защото знаем, че ще се разочаровате от нас, защото искате да разберете какъв е Божествения План.

 

Аз Тобиас, Хосаф или които и да било от останалите ангели не можем да ви кажем какъв е целия план. Но можем да ви кажем сега, като хора в Новата Енергия как да получите достъп до него и как да се интегрирате с него. Можем да ви кажем как да го привлечете в живота си. Той е ваш. Това е вашия подарък. Той е между вашето човешко състояние и божествената ви същност. Той е ваш.

 

Целия Божествен План е като течение в реката. Той има определени граници, но те могат да бъдат преодолени всеки момент. Това е красиво, прекрасно и естествено. Няма нужда от контрол или манипулация.

 

Вашия Божествен План изпълва душата. Това е страстта на душата. Божествения План е много трудно да се опише с думи. Ние знаем, че ще се опитате да го интелектуализирате, може дори да го запишете и да си го закачите на стената и да кажете „ Това е моя Божествен План.Току що поразихте смисъла на връзката ви с Божествения си План.

 

Божествения План се променя постоянно, защото вие се променяте постоянно. Той е в Сега, но обхваща миналото също и потенциалите на бъдещето. Божествения План може да се интегрира с човешкия план. Те могат да се допълват взаимно. Божествения План може да донесе един вид материално удовлетворение, което желаете, докато продължавате да изпълвате Духа с енергията на творец. Те могат да работят заедно. С други думи, вашия Божествен План може да чуе нуждите на човешкия ви аз. И сега вашия човешки аз може да усети вашия Божествен План.

 

Как да стигнете до там скъпи приятели? Как да се свържете с Божествения План и да го обедините с човешкия? Ще стане като си дадете разрешение да отидете до тази точка на разделяне, на енергийния кръстопът където се пресичат – точката в която сте в момента. Вашия Божествен План е навсякъде около вас. Ако се опитате да го създадете в ума си и да го изкажете...да се опитате да го анализирате...да го разделите на части, както правите с времето или пространството...ще ви се изплъзне.

 

Не забравяйте, че казахме, че времето е илюзия. То е просто инструмент в ръцете ви. То е резултат от това, което виждате на небето.

 

Божествения План, скъпи приятели не може да бъде сегментиран или пакетиран или анализиран, както правите с времето и пространството. Той просто е тук. Той е чувство, което не може да се опише с думи, не може да се напише на хартия. То е чувство.

 

Не можем да го дефинираме. Можем само да ви кажем, че съществува в този момент, в тази точка на разделяне, в която сме в момента. Може да го доведете в реалността си като останете в момента сега с нас, дишайки. Ах... то ще привнесе енергиите си във всяка част от тялото ви. То ще привнесе Божествения План във всяка част от съзнанието ви. Като вдишате в този момент, това ще обедини Божествения и човешкия ви план.

 

Бихме се засмели, защото дори думата „план “ е неподходяща. Това е просто изпълване и случване. Това е вашата душа, която иска да играе. Това е вашата душа във велико състрадание към живота. Това е вашата душа в страстта си да опита нещо ново. Божествения и човешкия план могат да се обединят в Новата Енергия точно така.

 

Толкова е просто! Шамбра, не го усложнявайте. То е толкова просто!

 

Можете просто да седнете в момента на сливането на божественото с човешкото разбиране по всяко време. Не е нужно да стане точно сега на сбирката на Аления Кръг. Това, което преживявате тук сега, може да бъде преживяно във всеки друг момент.

 

Божествения План не трябва да остава повече скрит. Не трябва да е неуловим вече. Не е тайна. Той е ваш сега.

 

Това е различна енергия от тези, с които сте работили преди. Тя не може да бъде контролирана. Може само да бъде прегърната. Тя не може да бъде ограничена, тъй като се разраства през цялото време. Не може да бъде уловена или затворена, защото това сте вие. И тя е по– велика от човека който сте. Божествения План не може да ви бъде отнет, защото не ви принадлежи. Той просто е. И винаги ще бъде.

 

И така, скъпи приятели, в тази Нова Енергия, може да разширите съзнанието си, да пътувате между слоевете, да пътувате между измеренията. Божествения План може да влезе в теб сега, за едно по– добро разбиране на предназначението си.

 

Чудехте се „ Уважаеми Дух, къде е моята страст? “ Тя е тук сега. Вдишайте я. Усетете я. Дайте и живот. Тя носи ново разбиране. Избягвайте изкушението да анализирате. Избягвайте изкушението да се опитвате да го заключите.

 

Виждате ли, то е като птица. Искате да я затворите в клетка, за да и се радвате по ваше усмотрение и желание. Не бива да бъде оковано във вериги.

 

Тя винаги е там, развива се, винаги на разположение. Няма ги вече дуалистичните атрибути, няма го разделението на човешки и божествен или дори липсата на осъзнатост. Има тук и сега.

 

Вселената скъпи приятели, вие, Бог, винаги сте изпълнени и разгръщащи се. Вселената не се ограничава по никакъв начин, който някога би ви създал проблем. Тя винаги е в отговор на вас, всеки момент. Вие и душата ви откликвате на себе си във всеки един момент.

 

Не съществува недоимък, а само илюзията за него. Няма болест, само илюзията за нея. Бог не задържа нищо далеч от вас. Но, Боже...понякога се преструвате, че нещо ви липсва, за да можете да преживеете даден опит. Но сега нуждата от подобен вид опит отпадна.

 

Може да използвате вашето съзнание и разбиране, наистина да създавате. Вселената непрекъснато се разширява, за да може постоянно да се изпълва. Може да си позволите да бъдете в тази точка на разделяне, където получавате благословия за изпълване във всички времена. Толкова е просто. Толкова просто –по –различно от начина по който сте се държали, мислили или действали. Това е Нова Енергия. Сега е по –различно.

 

Скъпи приятели, днес направихме нещата по малко по– различен начин. Направихме го за да дадем възможност на Хосаф да разбере с какво се занимаваме в класната стая, да ви усети. Нямаше нужда от отделен Шоуд. Нямаше нужда аз Тобиас да говоря и после Шамбра. Всичко се сля в едно. Ние седим в тази точка на разделяне, където всички слоеве се пресичат и сливат в едно.

 

Шоуда е ченалинг. Аз съм ти. Всички гласове са едно. Вече не е необходимо това разделение.

 

Малка промяна...трябваше да предупредим Калдре, той е толкова нервен. ( смях ) За последните 15 минути, той каза: „ Но Тобиас, ти говори много дълго днес. Ще имаме ли време за Шоуд? “ Бяхме в Шоуд, скъпи приятели.

 

Има и още една точка, в която искахте да стигнете днес. Това е прост въпрос, но искахте да се подсетите за него. Скъпа Шамбра, приемате се много на сериозно. Забравяте да се смеете. Заравяте да се забавлявате. Все още имате правила за това какво да мислите и какво да правите. Забравихте да се забавлявате.

 

Шамбра, окуражете се да бъдете по –щастливи, в известен смисъл, да не бъдете толкова загрижени за нещата от живота, за хората в живота си. Знаете, че истински можете да обичате някого, когато спрете да се грижите толкова за него. Вашите грижи са вашите притеснения. Смятате, че трябва да носите  чуждото бреме, да се тревожите за другите.

 

Загрижени сте за посоката в която върви света. Скъпи приятели, света е съвсем добре. Наистина. Светът се развива по подходящ начин. Имайте страст и състрадание към това.

 

Много сте загрижени за себе си и за духовното си развитие. Ако спрете да се грижите– то няма да се случи. ( смях ) След това ще можете да се насладите на всичко през което  преминавате. Но вие си мислите, че това трябва да стане по определен начин и да има определени свойства. Мислите си, че ако се смеете, ако си прекарвате добре, това ще ви изтика от пътя.

 

Аз Тобиас, съм известен с това, че пиех по чаша или две вино. Но скъпи приятели, понякога ви гледам и си мисля: „ Ако бях във вашите обувки, бих пийнал повече и нямаше да изпитвам вина.( смях ) Всяка нощ ще празнувам живота си и приятелите си Шамбра.

 

Да, защо получавате главоболие? Защото дяволски много се притеснявате за всичко, което правите. Защо напълнявате толкова, когато се храните? Защото много се притеснявате за това. Вие се притеснявате за всичко.

 

Не бъдете толкова сериозни и се радвайте повече. Вие сте на път да преминете през една от най– величествените промени, която човечеството е виждало. Промяната от Старата към Новата Енергия, неща за което беше мечтано и беше предсказвано от както първите ангели дойдоха на Земята. Това е създаването на Новата Енергия. А вие го пропускате тревожейки се за всичко.

 

И ние чуваме вашите извинения: „ Но, Тобиас, аз трябва да се притеснявам. Колата ми не работи добре. И може да изгубя работата си. Трябва да се тревожа.Така, че скъпи приятели, наслаждавайте се. ( смях )

 

Помолихте ни да ви напомним това. Мислехте за това. Чудехте се как да не бъдете сериозен. Толкова сте сериозни, че забравихте как да се забавлявате.

 

И така, нека се преместим в тази точка на разделяне. Нека заедно се придвижим в тази точка на радост. Нека изместим съзнанието си до точката, където се забавляваме в живота си. Ще забележите, че това е много по –лесно. Ще видите, че имате енергията да създавате каквото си пожелаете. И така, скъпа Шамбра, забавлявайте се. Усмихвайте се по– често. Прегръщайте се по– често. Пийте малко повече вино през нощта. И не работете срещу себе си.

 

С това скъпи приятели, беше чест за Хосаф да бъде тук днес. Беше чест за него да приеме тази нова роля, да ви помага с многоизмерната експанзия, докато сте изцяло в настоящето и дишате и чувствате в момента сега.

Тона е Новата Енергия и вие сте пионерите. Вие сте тези, които разрушават стените на Старата Енергия, за да стигнат до тук. Вие сте тези, скъпи приятели, които промениха света, защото променихте съзнанието си.

 

Понякога се чудите и казвате: „ Скъпи Дух, не усещам че правя нещо.Но НИЕ Знаем, че вие свършихте изумителна работа, просто бидейки тук. Не е нужно да правите нещо физически, за да имате голямо въздействие върху Всичко което Е. Вие променихте света.

 

Това, което виждате да става по време на война е резултат от промененото ви съзнание. Да, войната е по ваша вина. ( смях ) Тя можеше да бъде опустошителна. Тя можеше да бъде Армагедон. Тя можеше да обхване целия свят– Трета Световна Война –но този път с атомни бомби. Войната, да, е ваша вина, защото е изолирана в малък район.

 

Има само малък брой хора, които ще преминат през този процес. Те се жертват за промените, които ще настъпят. Войната ще бъде кратка. Няма да навреди на човешкото съзнание. Войната се показва в реално време във вашето Разгърнато Сега, така че да можете да проследите ефекта, така че цялото човечество да може да премине през промяната на съзнанието и да достигне до нова точка на разделяне.

 

Така, че да скъпи приятели, не че предлагаме тези активности да бъдат първия ни избор. Но понякога, понякога трябва да се отдръпнем и да зачетем избора на хората. Вие скъпи Божествени Хора имате състрадание и почит към това което преживяват вашите събратя в Старата Енергия.

 

Вие никога не сте сами в пътешествието. И сега Хосаф идва да ви помогне за вашите нови многомерни разбирания. Ние силно ви обичаме.

 

И това е така!

 

Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова