МАТЕРИАЛИТЕ НА ТОБИАС


Серията за Божествения Човек

Шоуд 8: „ Илюзията за Силата-Част 2 “

Представена пред Аления Кръг

На 01 Март 2003 год.

http://www.crimsoncircle.com/LibraryTextViewer.aspx?ContentID=240

 

Тобиас: И така е скъпи приятели и Шамбра, отново събрахме енергиите си в това свещено време и свещено място. Аз Тобиас, очаквах да се върна отново при вас и да се насладя на прекараното със семейството си време. Чаках да съм с вас, очаквах да чуя вас в Шоуда.

 

Вие канализирате с дълбока мъдрост в Шоудите, скъпи приятели, мъдрост на която се обучаваме тук, от другата страна на завесата. Стигате до такова дълбоко, но също така и просто ново разбиране за това кои сте. Започвате да разбирате със сърцето, а не с ума си.

 

О, има толкова много книги за религията и духовността написани от ума. Но скъпа Шамбра, вашите знания идват от чувствата. Ще разберете повече за това през следващите месеци и години. Но това е разликата, която виждаме ние. При вас няма дълги и подробни списъци с правила. Няма тежки томове, които да трябва да бъдат изучени. Шамбра, вие поддържате знанието толкова просто, дълбоко и така мъдро.

 

По време на нашата среща преди месец, когато казахте, че силата е илюзия...това в известен смисъл беше пробив в квантовите пропорции. Така, че много от вас, включително и Калдре ( Джефри Поуп) все още не осъзнаваха последиците от това. Но, това е основния материал и ядрото за Новата Енергия. Това не са само думи, които изричате, за да запълните дадено пространство. Това е новото съзнание.

 

Ето защо всички ние, ангелите от другата страна на завесата бързаме да бъдем с вас отново, да ви слушаме, да ви усещаме, да споделяме момента с вас. Нека го направим сега. Нека споделим момента. Нека да започнем Шамбра, по целия свят. Нека се обединим в един прост дъх заедно. Позволете на вашата божественост да го докосне. Позволете си да бъдете смели.

 

Нека всички си позволим да бъдем в този момент в мълчание и да го усетим. За всички, които слушат днес ( по интернет ) нямам му нищо на компютъра ви. Може да му стане след като си тръгнем ( смях) но за момент тук, си позволете да почувствате момента с всички останали Шамбра.

 

(пауза)

 

Толкова много може да бъде споделено в този момент заедно. Толкова много чувства изникват. Толкова много от вас се отваря. Да, наистина вие ставате смели и дръзки човешки ангели в този момент, изцяло съсредоточени в момента Сега и в усещането. Изисква се смелост и дързост, човек да се отвори и да чувства отново. Тук се намира ядрото. Това реално е мястото на информация. Това е мястото където божествеността може да дойде и да заблести.

 

Ние виждаме, че сте отлепили слой след слой, след слой които са ви държали далеч от чувствата. Те ви държаха далеч от истинското разбиране за това кои сте. Да наистина се изисква смелост и дързост за да се откриете така.

 

На нашата сбирка миналия месец, вие признахте, че силата е илюзия. Ето защо мили приятели, когато се отворите, когато си позволите да чувствате отново няма нужда да се тревожите, че някой ще се натрапи във вашето пространство или енергия. Виждате ли, толкова сте се затворили. Сложили сте всички тези бариери, за да не може друга същност да ви контролира, да ви унищожи, да открадне енергията ви, да контролира ума ви, живота ви или да ви пороби по някакъв начин.

 

Всички вие минахте през това. Бяхте роби и собственици на роби, не само в животите си на тази планета, но дори преди да станете човеци. Усетихте какво е някой да иска да отнеме силата ти. Усетихте какво е да имаш власт над друг живот. И по този начин вие се затворихте. Скрихте чувствата си от самите себе си.

 

Сега стигнахте до осъзнаването, че силата е илюзия. Има само енергия, енергия за да играете с нея както си пожелаете, да създавате с нея каквото си поискате. Но силата е илюзия; следователно, вие наистина никога не можете да поробите някой друг. Вие наистина никога не можете да превземете някой. И никой не може да ви контролира.

 

Скъпи приятели, при сегашното ви ниво на мъдрост и разум, не съществуват сили, които да могат да ви контролират или да ви надвият...освен ако не го пожелаете. Така, че това е подходящ момент да бъдете смели и дръзки. Отворете чувствата си и знайте, че нищо не може да влезе ...нищо. Нищо не може да ви погълне.  


Това е времето на новата Енергия, да живеем наистина, истински живот.

 

Нека вдишаме дълбоко още веднъж. Докато го правите ние ще се гмурнем още по –дълбоко, още по- близо до вашето пространство и още по – близо до вашите чувства. Молим ви да ни усетите, всички нас...да наистина, включително и нашия специален гост, който дойде днес. Да, има голямо любопитство около това! Ще ви представим специалния ни гост до няколко минути.

 

Много от вас познават днешния ни гост. Работили сте с това същество по толкова много начини. Живота ви беше повлиян от него по много, много начини. Грандиозно същество!

 

Но преди да ви представим скъпия си гост...също така и мой добър приятел...да наистина, аз имам много добри приятели от тази страна. (смях)...Бих казал на този, който видя регистрационния ми номер...не бях аз в колата! И за Калдре, аз не мисля, че той е много забавен, но днес беше малко забавен ( още смях, Тобиас се позовава на шегата на Калдре от преди малко, когато Калдре казва, че си представя как Тобиас шофира с превишена скорост голям автомобил и заема целия път ...) Но също бих му казал, че регистрационния номер който вижда не съществува. Колата има –това което бихте нарекли– нормални номера с нормални букви.

 

Но вие чувствате. Сърцето ви е отворено. Аз седя до вас. И когато погледнете, няма да видите нищо друго, освен “Тобиас “ шофиращ надолу по пътя...да наистина...шофиращ с вас.

 

Скъпи приятели, нека поговорим малко за епохата в която се намирате, тази Нова Енергия към която се придвижвате и тази предполагаема дуалност между Старото и Новото. Нека поговорим малко за вашите религии. Говорили сме за това и преди. Бихме искали да поговорим за това отново, преди да ви представим нашия гост.

 

Религиите във вашия свят в момента преминават през голям вътрешен хаос. Те преминават и през много промени. И все пак има много части от тях, които принадлежат на Старото. Те не желаят промяна. Страхуват се от нея. Повече от всичко те мислят –помнете думата мисля– че Бог не иска да променят Старите си методи, така че те отчаяно се държат, въпреки всичко, което им показва, че е време за промяна.

 

По отношение на хората, които посещават службите им, те постоянно намаляват. Но все пак, те не разбират защо. Те правят проучвания и организират огромни срещи, на които се опитват да разберат защо броя им намалява. И така, те много пъти обвиняват човечеството, че губи чувството си за духовност.

 

Това е смешно от нашата страна. Смеем му се. Хората не губят своята духовност. Те са по– духовни от когато и да било. Има повече пробуждащи се места на планетата, пробуждане на съзнанието, което ще доведе до квантов скок в живота ви...големи промени се спускат над земите ви.

 

Вашите религии продължават да се държат за Старото. Те се опитват да намерят начин да продължат да съществуват. Следващите години ще наблюдавате как техните стени буквално и преносно рухват. За много от тях стените, ще се срутят отвътре навън. Ще продължавате да наблюдавате голям хаос в църквите по целия свят.

 

Войните, които се водят в момента са религиозни. Това не е икономика. Не е заради нефта. Става дума за религиите. Има стара карма в тази игра. Има и конфликти между църквите. И това е така уместно. Така подходящо.

 

Скъпи приятели, ето защо сте тук на Земята и ето защо сте Шамбра. Да, ще видите...вие сте създателите на тези църкви. Вие бяхте създателите на Новата Мисъл преди много години. Вие спомогнахте за изграждането на религиите.

 

На даден етап вие знаехте с душата си, че е време да се освободите, да пуснете и да си позволите да стигнете до нова истина и ново разбиране. Видяхте как беше изкривено и преиначено божественото слово и изменено в услуга на човешките нужди. И това ви натъжи. Все още има тъга в сърцето ви. Много от вас напуснаха не само религиозните ордени, но и живота. Знаете за какво говоря.

 

Върнахте се в последните си превъплъщения, но прекарахте живота си в самота и далеч от себе си. Бяхте разочаровани от това, което създадохте и от това в което се превърнаха църквите, разочаровахте се от войните, от липсата на състрадание и любов. Бяхте разочаровани от енергиите, които създадоха църквите, които опитаха да завладеят света. Толкова много от вас бяха въвлечени в миналите си животи в многото, много кръстоносни походи, не само християнските, но и кръстоносните походи на исляма и на много други религии.

 

Вие напуснахте църквите, които така обичахте, същите църкви за изграждането на които помогнахте. След това се уединихте. Опитахте се да забравите кои сте. Видяхте резултата от това, което се опитахте да създадете. И не ви хареса много. И за това се скрихте. Поехте на самотно пътешествие...някои от вас за много, много животи...десетки животи...сами...дистанцирани.

 

Вие знаехте дълбоко в себе си, че имате силата и разбирането. Знаехте, че можете да повлияете на толкова много нещо и въпреки това останахте скрити. Не си позволихте да се покажете. Не посмяхте. Не бяхте смели. Бяхте се снижили.

 

Но вие също така знаехте на ниво душа, че момента да се покажете ще дойде, за да можете да изразите своята божественост, за да бъдете учител и водач на другите, но не по Стария начин, не със старите църкви. Вие ще бъдете пионерите.

 

За това имахте толкова много предизвикателства в този живот. Знаехте, че това ще е живота на възнесението и обединяването със себе си.

 

Скъпи приятели, когато се вгледате в концепцията на Университета Шамбра, който се строи на Земята, той ви плаши. Вие си спомняте. Но си казвате:“Но аз помогнах за създаването на църквите. Виж какво сторих. “ Скъпи приятели, това беше Старо и имаше определена цел. Църквите доведоха човечеството до пътя на пробуждането на неговата божественост.

 

Както казахме и преди, Архангел Габриел свиреше с тръбата, за да се върнете отново...за да бъдете учителите...да пристъпите напред...не да създавате религия, а да създадете съзнание. Призивът отекна, без обемна документация и книги за това как трябва да се живее живота, а по– скоро да осветите своята божественост, да я върнете към живот. Бидейки в Сега като Божествен Човек, е най– добрия пример, най –добрия начин да давате пример на другите.

 

Те ще дойдат при вас. Те ще дойдат не за да помнят дълги текстове, не за да помнят дълги списъци с правила. Те ще дойдат при вас, за да усетят блясъка на вашата божественост и след това да разгърнат своята. Те ще дойдат при вас, за да видят, че е възможно да бъдеш божествен ангел тук на Земята.

 

Така, че днес ви казваме, че промените във вашите църкви ще продължават. Те ще прокламират повече от всякога, че са прави, че знаят точния начин. Ще се държат за Старите пътища. И след това, стените им ще рухнат.

 

Виждате ли скъпа Шамбра, защо е толкова важно да сте тук сега? Когато стените на църквите паднат, къде ще отидат хората? Към кого ще се обърнат? Ще бъдат разочаровани, както вие бяхте преди. Те ще имат нужда от напътствия, от някой който е намерил вътрешно просветление.

 

За това сте тук. За това ви молим да бъдете дръзки и смели в живота си точно сега. Излезте, излезте скъпа Шамбра, където и да се криете! ( смях) Ще продължим да насърчаваме напредъка в живота ви. Знаем, че още се криете. Знаем, че сте все още плахи. Но сега е момента да пристъпите напред.

 

С това бихме искали да въведем днешния ни гост. Скъпи приятели, молим ви да усетите енергията. Тя е добре позната на много от вас. Нашия гост толкова силно обича всички вас. ( аудиенцията се смее, защото Тобиас продължава да забавя представянето на госта)

 

Нашия гост е човека, който...( още смях) който ходеше в човешка форма и е придобил известност по няколко различни повода. Нашия гост застана пред горящия храст и чу думите на Бог. Нашия гост застана на върха на планината и усети небето да се отваря и беше вдъхновен по начин, който промени света и все още оказва влияние върху него. Нашия гост донесе съобщение на своя народ.

 

Бихме искали да поканим Моше –Моисей. Той дойде да ни посети днес. Дойде, за да бъде с вас. И, да в отговор на въпроса, който се роди току що в нечий ум, той хареса филма. Той хареса как Чарлетън Хестън изигра ролята. ( много смях ) Хората задават странни въпроси, като този понякога! ( още смях)

 

Енергията на Моисей дойде за да бъде с вас днес. Да, той беше човек. Той знае какво е. Той избави народа си от робство, освободи ги когато бяха толкова изпаднали. Те се задържаха. Бяха роби на египтяните, на великите владетели по онова време.

 

Като дете, Моисей е щял да бъде убит, ако родителите му не го бяха скрили и след това го предадоха на кралското семейство. Той израсна без да знае, че е евреин. В по– късните си години, той откри, че е евреин, че е бил спасен и защитаван. Благодарение на тези случки той протегна ръка на благодарност за спасяването си към Бог.

 

Моисей премина през толкова много неща в живота си като човек, преживя подобно на това, което много от вас преживяха в този или в друг живот. Той беше образован. Той имаше най –високите звания на обществото си по онова време.

 

Един ден, Моисей видял как един пазач бие роб евреин до смърт. Той от своя страна убил пазача. Гневът му и любовта му към собствения му народ се проявили. Той избягал и се скрил за много, много години, точно както и много от вас направиха преди, криейки се от миналото.

 

Но той беше изградил толкова силна връзка с духа и със своята божественост в този живот, че не можеше наистина да се скрие. Не можете да се скриете от своята божественост и от това, което наистина сте. И така, един ден пред горящия храст, Моисей получил съобщението, че има работа за него, че трябва да освободи народа си от робство.

 

Скъпи приятели, Моше –Моисей– беше пелтек. Той заекваше. И каза: „ Мили Боже, как да бъда лидер? Как да освободя хората си, като заеквам?“

 

Той се опитваше да се измъкне от мисията си. Така, че наистина Духа работейки чрез Габриел и Михаил посади идеята да има говора на брат си, защото дълбоко в себе си, той още се страхувал да се покаже, да бъде смел и дързък.

 

Скъпа Шамбра, разбирате ли какво се опитва да ви каже Моисей?

 

В един момент, Моисей се изкачил на върха на планината Синай. В медитация и молитва, той помолил Духа за разбиране, как да ръководи по– добре народа си. Това било мястото, където той получил десетте заповеди. Това бяха божите заповеди...заповеди към Моисей...заповеди към народа му...и заповеди към цялото човечество на Земята.

 

 Интересно е как църквите, за чието създаване спомогнахте преиначават тези заповеди. Защо Бог изобщо трябва да заповядва? Бог има заповеди. Духа има заповеди за вас. Ще говорим за тези неща след малко.

 

И така скъпи приятели, Моисей помогнал за освобождаването на своя народ. Той ги повел на дълго пътешествие през пустинята, една прекрасна метафора...и частично истина. Той го повел на дълго, дълго пътешествие през пустинята, което ги превело през тъмната нощ на душата. Той бил начело на цяла раса. Моисей и съзнанието на евреите създало нова държава –Израел. И знаете много за останалата част от историята.

 

Моисей помогнал за създаването на новите насоки за човечеството по онова време. Той им помогнал да разберат как да живеят по – добър живот, да имат по– добър морал и по– добър духовен живот. Той помогнал за създаването на правила, които били необходими тогава, правила които да помогнат на човек да разбере мястото си в общността, в семейството и мястото си с Бог. Той дал надежда на цяла една нация.

 

Неговото слово все още има силно влияние, особено при християните и евреите. Това, което Моисей започна преди почти 4000 години, все още има толкова силно влияние върху вашия свят. Моисей спомогна за основаването на епохата на Христос, в момент в който човечеството можеше да започне да проявява своята божественост от външните светове на Земята, за да се интегрира с тяхната човечност. Моисей беше подбудител, изпълнител на тази задача, работейки с много от вас.

 

Да, много от вас, крачеха до Моисей тогава. О, вие мислехте, че стария владетел е корав. И той наистина беше. Беше строг понякога. Трябваше да бъде. Той се опитваше да покаже на вас и на останалите пътя към собствената ви божественост. Това беше доста трудно на моменти. Съзнанието тогава беше много по– различно от сегашното.

 

След като води доста дълъг и по– скоро изпълнен с предизвикателства живот, но също и удовлетворяващ, Моисей напусна Земята. Той видя какво предстои, голямата чистка на Земята. Но той също видя и дисбаланс. Той видя, че тук има друга група от хора, които са третирани като роби...които бяха нечия собственост...които нямаха надежда...нямаха напътствия. Те имаха нужда от различно послание в този момент за тяхната група.

 

И така, скъпия Моисей се завърна. Скъпия Моисей се завърна на Земята, приемайки друго предизвикателство, отново завръщайки се на земята като Мохамед.


Моисей и Мохамед ...същото...една и съща същност. Питахте, кога ще дойде Мохамед в Аления Кръг? Трябваше да се посмеем тогава, защото ние знаехме, че той се готви да ни посети. И тогава ние ви казахме,че ви готвим изненада.

 

Моисей се върна като Мохамед за да създаде исляма. Исляма, предаването, освобождението, пускането. Хората на земята Арабия имаха стара карма за освобождаване. Те имаха нужда от водач, който да изведе душите им от затвора.

 

Моисей и Мохамед имаха такова огромно влияние върху обществото. Така, че представете си как се чувства той в момента, като наблюдава тази дуалност, като гледа конфликтите между Християнството, Юдаизма и Исляма. Сега, може би си мислите, че той ще се натъжи от тези събития. Но, скъпи приятели той притежава велико, велико състрадание към хората.

 

Моисей и Мохамед разбират какво става по света в момента. Той разбира, че човечеството е в период на големи промени. Той разбира, че религиите, които са били подходящи тогава, вече не са чак толкова уместни.

 

Моисей дойде днес тук, за да ви окуражи да продължавате работата си. Той ви насърчава скъпи приятели да застанете пред горящия храст и да чуете Божието слово в себе си. Той ви насърчава да седнете на върха на планината, както правите сега – не планината Синай, но Коал Креек Каньон ( смях) -за да разберете мисията, която Духа ви е възложил, задължението към собствения си дух.

 

Той дойде тук за да ви помоли да бъдете смели и дръзки, какъвто е бил и той. Моисей пелтека, този който дори не е можел да говори добре, но въпреки това е последвал сърцето си, за да промени света. Моисей, който се завърна като Мохамед, за да помогне на друга група в тяхното иго, за да помогне за издигането на съзнанието, за да освободи тази група от миналото им.

 

За това е огромна радост да приемем Моисей, Мохамед днес тук –за да споделим времето си заедно, да бъдем в момента Сега.

 

Молим ви да вдишате и да позволите на енергиите на Моисей и Мохамед да бъдат с вас, да ви се усмихнат и да ви благодарят за работата, която вършите. Той има съпричастност и състрадание, защото е ходил в обувки няколко пъти, проправяйки нови територии, разрушавайки старите системи бидейки в собствената си действителност.

 

Моисей каза така ...(пауза) скъпи приятели, той казва, че Десетте заповеди бяха подходящи, макар и грешно формулирани. Но Моисей ни казва, че ако трябваше да напише нещо сега за Новата Енергия...ако работеше с Шамбра сега, щеше да има нов набор от заповеди. Ето какво Моисей/Мохамед би написал като заповеди в Новата Енергия.

 

Първо и преди всичко, скъпи приятели, Моисей казва: „ Ти също си Бог. Ти също си Бог”. Почитайте това. Приемете го. Бъдете в любов с това. Усетете Бог в себе си. Ти също си Бог.

 

Номер 2, Моисей/ Мохамед казва, да сте в момента Сега с Бог, Бога във вас, Бога който е във всичко. Позволете си да го усетите. Бъдете в това пространство. В друг момент, той би казал да почитате съботата като почивен ден. О, това беше голямо предизвикателство в миналото да накараш хората да спрат за един ден и да усетят Духа. Това, което той казва сега е „ Бъди в момента с Духа в себе си. Усети го “. Няма нужда да взимаш отделен ден. Можеш да бъдеш в любов към духа всеки момент.

 

Номер 3, Моисей/ Мохамед казва „ Почитайте потеклото си. Почитайте предците си. Почитайте миналото си.” Преминали сте през толкова много животи и инкарнации за да стигнете до тази точка. Понякога дори не искате да разбирате кои сте били. Защо си мислите, че сте забравили миналите си животи? Защото сте ги сритали под килима. Постоянно се опитвате да ги скриете. Почитайте всичко, което сте сторили, дори и тези животи които смятате за презрени. Почитайте себе си и миналото си. Преди близо 4000 години Моисей каза: „ Почитай майка си и баща си.” Сега казва, „ Почитай потеклото си. Почитай това, което си. Наистина почитайте това, което сте днес.”

 

Номер 4. Моше казва, „ Скъпи приятели, бъдете в своята истина. Бъдете в истината си по всяко време.” Хората избягват истината си. Да, наистина те лъжат, защото не искат да видят собствената си истина. Сега бъдете в своята истина.  Това ще доведе то издигането на ново съзнание вътре във вас. Това ще ви помогне да чувствате. Ще ви помогне да разберете и дори да чуете истинските думи на вашата божественост.

 

Ако сте в момента Сега в своята истина, скъпи приятели, това ще ви даде всичко от което се нуждаете. Когато се опитвате да отхвърлите истината за това кои сте били в миналото или действията си в този живот, това разрушава реалността ви. В известен смисъл живеете в променено състояние. Излизате извън Сега. Бъдете в истината. Бъдете честни за това кои сте. Приемете действията си и поемете отговорност за живота си. Бъдете в истината си скъпи приятели.

 

Номер 5, Моше „ Вие сте творци. Вие можете да сътворите собственото си изобилие в живота. Вие сте създателя на всичко от което се нуждаете в момента. Отново, поемете отговорността. “

 

В древните дни, бихме казали „ Не кради. Не пожелавай стоките на ближния. “ Но сега казваме „ Ти си творец. Не се нуждаеш от това, което притежава който и да било. Ти можеш да го създадеш за себе си ...всичко...всичко в живота си. “ Не поглеждай към чуждото със завист, защото не разбираш предизвикателствата пред които те са се изправили за да го придобият. Бъди творец на собствения си живот. Поеми отговорност.

 

И на края Моше казва: „ Скъпи приятели, празнувайте живота. Вдишвайте живота. Бъдете смели и дръзки. Усетете живота. “ Кажете си „ Да, аз избирам живота. Избирам да съм тук, на тази планета Земя, точно сега, напълно осъзнат за това кой съм, напълно осъзнат за това какво правя тук. “

 

И така,това е което Моисей и Мохамед биха написали на плочата за вас. Това е доста просто. Може да направят филм за това! ( смях)

 

Скъпи приятели, енергията на Моисей и Мохамед се завърна на Земята точно сега толкова силна. Ще бъде тук за известно време, особено в преходния за вашите църкви момент. Ще бъде тук известно време.

 

Енергията на Моисей ще продължи да е тук –и да -за този, който попита –да наистина имаше чудеса...разцепването на Червено море, то не е точно чудо, но към момента изглежда така. И да, за тези, които се чудят– той ще разчисти пътя надолу по магистралите за вас тази вечер. ( става дума за обилния снеговалеж, покрил пътищата по които Шамбра трябва да пътуват за да се приберат у дома след ченалинга) Той ще седне до вас. Той ще седне до вас и ще разчисти пътя.

 

Преди да продължим с Шоуда, нека поговорим за една концепция. Молим ви да усетите това. Имате тенденция да ставате много интелектуални. Предупреждаваме ви за това. И се кискаме. Молим ви да УСЕТИТЕ това за което се каним да говорим.

 

Ще говорим за малко за Разширяващото се Сега и какво означава това, последиците от него в живота ви и с какво е по – различно от момента Сега. Разширеното Сега, искаме да го усетите.

 

Съществува потенциал за големи дискусии по интернет относно това. Ние ви молим да бъдете смели и дръзки като Шамбра и да се отнесете много детайлно и комплексно към това, което имаме да кажем. Напомнете и на другите да се върнат към ЧУВСТВАТА си. Ще разберете много повече през чувствата си, от колкото ако се опитвате да интелектуализирате.

 

(пауза)

 

Точно сега, заедно седим в Разширено Сега. Включително и вие в този момент, изцяло присъствате с нас. Но е разширен, защото не само вие седите в столове или лежите на дивана или на пода. Това не е само тази част от вас.

 

Виждате ли, вие се разширявате. Отваряте енергийните си полета, за да поберат и други неща от вашия момент. Това включва Моисей и мен Тобиас, въпреки че ние сме двойка стари евреи. ( смях) Вие ни включвате в своя момент.

 

В Разширеното Сега, не е нужно да напускате тялото си или реалността, за да отидете в друго измерение, за да ни посетите. Вие не отричате вашата човечност или момента, в който седите тук. Но вие отваряте енергията си. Разширявате енергийното си поле, за да ни включите в него.

 

Като разширявате енергийното си поле, вие включвате и всички свои аспекти, които сте били в миналото. Включвате и всички от енергията на вашето Сега. Докато седим тук точно сега, повечето от вас не се страхуват да се отворят. Вие сте в свещената енергия на своята божественост и на семейството на Шамбра. Така, че можете да се отворите, за да включите целия опит на миналите си животи. Може да се отворите, за да включите другите сфери.

 

 Това е Разширено Сега, защото вие сте изцяло в настоящето. Вие сте в точката на котва. Вие сте фокусната точка. ВИЕ сте източника.

 

Виждате ли, в миналото се опитвахте да напуснете момента Сега и тялото си. Опитвахте се да отричате настоящето и да отидете някъде другаде. За това говореше Моше, като каза: „ Бъдете в истината. “Вашата истина е, че сте човек. Вие сте тук сега. Не се опитвайте да напуснете. Това е Разширено Сега.

 

Разширеното Сега е Новата Енергия. Това е физиката на Новата Енергия. Може да сте напълно присъстващи, но това да включва и всичко останало. Когато не се страхувате, че някой ще ви обладае или контролира, може да отворите енергийните си полета и да бъдете в Разширено Сега.

 

Вашето съзнание се разширява в многоизмерни нива, когато сте в Разширено Сега. Вашата енергия не само се разширява във вашия трето– измерен свят, но сега тя преминава и в другите измерения. Вие навлизате в многомерните слоеве на това, което наричаме „ пространството между пространството “ в атомите. В пространството между пространството е там, където имате достъп до многомерните слоеве.

 

Ще ви дадем кратък пример, за да ви помогнем да разберете. Представете си едно голямо езеро. То е красиво, заобиколено от планини. То е много красиво и спокойно. Повърхността му е като стъкло.

 

Вие седите в лодката си на пристана в единия край на езерото. Движите се в права линия и се насочвате към брега от другата страна. Но това е суша, която не можете да видите. Предполагате, че е там.

 

Набирате скорост по гладката езерна повърхност. Когато погледнете назад, виждате вълните, които се създават от движението на лодката.

 

В тази метафора, вълните зад вас са целия ви опит от миналите животи. Вие сте създали нещо. Създали сте движение и това представляват вълните. Те притежават собствена енергия и живот.

 

Много приличат на енергиите от миналите ви животи, които поемат собствената си идентичност. Те не са творци като вас. Но вашите минали животи продължават да живеят. Говорихме за това преди. Когато ги освободите те отиват на космическите самолети и продължават да живеят собствен живот. Вълните зад лодката са всички преживявания и енергия от миналото ви.

 

Сега, когато отидете в Разширеното Сега, в което сте в момента, лодката спира. Лодката спира, но вълните продължават. Те имат собствен живот. Те се завръщат и се пресичат с лодката. Те се връщат. Вълните се връщат и се пресичат с лодката.

 

В Разширеното Сега, не сте само повърхността на езерото, но сте също и в дълбините му. Не сте само лодка на повърхността, но сте и подводница отдолу. Виждате ли, докато смятате, че водите много линеен живот, се случват толкова много неща на другите нива.

 

Езерото е много, много дълбоко. Това, което създавате е много повече от вълна на повърхността. Вие променяте всичко във вселената. Вие виждате само повърхността. Виждате само вълните. Никога не виждате брега или под повърхността на водата.

 

В Разширеното Сега в което се намирате, имате пълен достъп до дълбините на езерото, до всички преживявания, създадени на повърхността във вълните. Всичко се връща при вас. Няма нужда да се състезавате през езерото с лодката си.

 

Всичко се връща при вас...всичко. Разширеното Сега включва всички енергии на миналото, цялата работа между измеренията, която сте вършили. Всичко се връща при вас сега. Връща се.

 

Толкова много от вас изпитват нещо като разстройство на множество личности. Чудите се какво става в ума ви. Имате усещания. Започвате да виждате картини и образи от миналото, от многоизмерните си аспекти. Те преминават. Няма нищо лошо в тях. Останете заземени в момента на Разширено Сега и ще разберете за какво става въпрос.

 

Ще имате преживявания, които ще ви накарат да се почесвате по главата, чудейки се за регистрационния номер който виждате, например, ще се чудите защо в един момент си мислите, че ще попаднете в ужасна катастрофа, а в другия ще се озовете от другата страна на пътя, по посока на трафика и в пълна безопасност. Чудите се какво става в „ губещите “ се моменти. Не го направиха ангелите. Бяхте вие в Разширения Момент, избирайки различен потенциал.

 

Ще говорим за Разширеното Сега и как то се отразява на живота ви и на следващите сбирки на Шамбра. Ще навлезем в още повече детайли.

 

В същото време, ние знаем, че някои от вас набързо си водиха бележки и се опитаха да проумеят това. Скъпи приятели, усетете го. Просто го усетете. Бъдете в Разширения Момент. Наистина, всичко идва при вас. Всичко. Това е физиката на Новата Енергия.

 

Сега, скъпа Шамбра, е време за Шоуд. Време е да обедите енергиите си в едно. Време е да говорите с един глас. Време е аз и Моше да седнем и да слушаме вас...да седнем и да слушаме думите ви...да усетим вашето любовно излъчване.

 

Ще отнеме малко време, докато настроим енергиите тук. И следващото нещо, което ще чуете ще бъдете самите вие.

 

И, скъпи приятели тук преди да започнем...бъдете смели. Отворете се. Добавете енергията си към Шоуд. 

 

(пауза )

 

Шоуд: Ние сме Шамбра. Ние сме семейство. Ние сме едно семейство от целия свят и от цялата вселена. Ние сме един глас и много гласове в този ден.

 

Радваме се да сме с Моисей и Мохамед и Тобиас. Това е голяма радост, да говорим от сърцето си и от чувствата си. Радост е за нас да изразяваме пътищата на Новата Енергия.

 

Миналия месец, когато се събрахме в Шоуд, ние говорихме за илюзията на властта, както и за факта, че наистина сила не съществува. Има само енергия. Ние работим с енергия. Ние създаваме енергия.

 

С това ново разбиране, ние знаем че в Разширения Момент, в рамките на нашата действителност, няма светло и тъмно. Няма сили, които работят една срещу друга. Сега елементите работят заедно един за друг.

 

Можем да лекуваме с това прозрение. Можем да балансираме собственото си тяло. Ако има заболяване в нас, сега то работи с елементите, които се опитват да ни излекуват, силите на имунната ни система, които се опитват да ни възстановят.

 

Сега в нас няма две сили, биещи се напред –назад. Те са само едно. Те работят заедно, обединени. Те работят заедно, за да ни поддържат в баланс в Новата Енергия.

 

Не бива да се притесняваме, че ще прихванем микроби и болести от другите хора. Може да бъдем в офисна среда, където има настинки и грип и да не се притесняваме, че ще се заразим. Можем да се отворим и да позволим всички енергии в нашата реалност, в живота ни, дори в тялото ни, защото след като влязат в там, те започват да работят заедно. Съчетават се в новата Енергия в изцяло нов баланс.

 

Няма сила на грипа или на тялото, която да се самолекува. Това е илюзия. Сега всичко се обединява. В Разширения Момент ние се подмладяваме. Като Шамбра, ние осъзнаваме, че няма нужда от битки. Не трябва да се борим с това, което смятаме за тъмна енергия, болестотворна енергия, нездравословна енергия, те са илюзия.

 

Не бива да се притесняваме за небалансираните емоции, тъмни емоции, защото сега всички ваши емоции работят заедно. В миналото винаги се сражавахме с демони, с нашата собствена тъмнина. Това беше подходящо, понеже ни даде енергия за да продължим пътешествието си.

 

Но сега, с освобождаването от за илюзията на силата, с освобождаването от осъждането за светло и тъмно– всички тези неща започват да работят заедно. Можем да бъдем творци и да избираме собствената си реалност и всички енергии подкрепят нашите избори.

 

Не бива да се тревожим, че ще ни засегнат негативните вибрации от другите хора. Те могат да дойдат в нашите енергийни полета, негативните чувства, аспекти. Те не могат да ни надвият. Това е просто енергия и тя може да ни подхрани. Ние можем да я балансираме. Можем да бъдем изпълнени с любов и състрадание, дори и когато големи групи от хора са ядосани или депресирани.

 

Чрез освобождаването от илюзията на силата, ние откриваме изцяло нов свят от енергии, които да подкрепят нашите избори на творци. Ние можем да привнесем всяка енергия в битието си. Става преобразуване. Има процес, който обединява всичко заедно в подкрепа на боговете, които сме.

 

Да се сражаваме с мрака, както правехме преди, само му даваше сила. Когато тъмнината се опитва да унищожи светлината, тя само и дава още сила и надежда.

 

Сега, ние пускаме осъждането на енергиите. Освобождаваме се от илюзията за силата, за да може всички да работят заедно.

 

Отваряме се към всичко, за да се изцерим. За да изцерим телата си, позволяваме на всички енергии да се завърнат заедно. В известен смисъл може да се каже, че нямаме нужда от антибиотици. Нямаме нужда от всички тези неща, които се опитват да ни прочистят от негативното. Ние приемаме и ценим всички енергии, които идват.

 

Чрез работата, която вършим със Сен Жермен, ние трансмутираме. Ставаме преобразуватели на енергия. Освобождаваме се от старите тълкувания за светлина и тъмнина, така че и двете да са подходящи. И сега те работят за нас, защото ние сме творците.

 

Това е начина по който променяме света в себе си. Променяме света, като обединяваме енергиите и приемаме всичко за уместно. Променяме животите си, като поемаме отговорност за всички аспекти от миналото. Поемаме отговорност, дори ако тялото ни е болно в момента и си позволяваме, да го преобразуваме в здраво. Поемаме отговорност за всеки дисбаланс в емоциите си.

 

И позволяваме на противоположните сили в нашия ум да се обединят, а не да се опитват да се заробят или унищожат по между си, да работят в хармония, преплетени в нов танц в който светлина и мрак се срещат и създават Новата Енергия, третата енергия.

 

Силата е само илюзия. Има само енергия.

 

Ние сме Шамбра. Ние сме приключенци. Ние сме Създателите.

 

И това е така.

 

(пауза)

 

Тобиас: Сега, аз Тобиас и Моисей се завръщаме. Да ние имахме няколко интересни сбирки. Може би никога не и помисляли, че някога може да седите до Йешуа, а на следващия ден до Моисей и до всички останали, които сме канили тук. Но скъпи приятели, вие привличате тези енергии. Вие привличате интереса на ангелите с работата, която вършите.

 

Казвали сме ви отново и отново и ще продължаваме да го повтаряме –ние ви почитаме. Вие сте велики същности. Вие не виждате под повърхността на езерото. Вие не виждате това, което наистина вършите. Склонни сте да погледнете назад и да кажете: „ Но единственото нещо, което създадох са вълни! “ ( смях)

 

Това, което направихте промени самата тъкан на човешкото съзнание. Вие също така променихте самата тъкан на универсалното съзнание. Ето защо ние винаги с толкова чест споделяме любовта си към вас и я поднасяме на ангелите и Майсторите. Почитаме ви, защото сте истински Учители в Новата Енергия.

 

Наистина, ние ви молим да бъдете смели в живота си. Излезте скъпа Шамбра. Излезте и играйте. Излезте и създавайте. Излезте и бъдете светлинните маяци за всички останали.

 

Ние силно ви обичаме. И ще продължаваме да бъдем с вас.

 

Шамбра, най– великите ангели във Вселената ви наблюдават. Те ви обичат и ви подкрепят в това невероятно пътешествие. Вие никога не сте сами.

 

И това е така.Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова