МАТЕРИАЛИТЕ НА ТОБИАС

 

Серията за Божествения Човек

Шоуд 7:„ ИЛЮЗИЯТА НА СИЛАТА част 1“

Представено пред Аления Кръг

На 01 февруари 2003 год.

http://www.crimsoncircle.com/LibraryTextViewer.aspx?ContentID=239

 

ТОБИАС: И така е скъпа Шамбра, отново сме заедно в енергията на Аления Кръг. Тези, които крачат по трудния път на ангели в човешка форма, се събраха тук за да споделят, да учат, да обучават и наистина да се извисят. Аз, Тобиас се издигам с емоциите и любовта. Това не е само физическо място, а пространство на енергия и съзнание, където всички са обединени в едно.

 

Ще ми отнеме миг, за да приспособя енергиите си към пространството в Аления Кръг. Обичам да наблюдавам всеки от вас. Познавам всеки един от вас...независимо дали е било в живот на Земята, където споделяхме много смях и няколко сълзи...или когато е време за сбирките на Аления Кръг, когато идвате между животите си, а ние седим и слушаме вашите истории за чудните ви приключения на Земята.

 

Когато дойдете тук между животите си, ние ви питаме: „ Какво е усещането отново да си човек? Какво е усещането да обичаш толкова силно? Какво е да изпитваш отново болката на смъртта? Какво усети, когато се роди в човешко тяло, когато усети, че губиш контакт с нас? Какво е усещането, когато създаваш нещо с ръцете си? Ах, и какво е усещането, когато създаваш нещо използвайки духа и креативността си? Какво е усещането, да наблюдаваш залеза, след като си бил така далеч от себе си за известно време? Знаеше ли, че седим точно до теб?

 

Обичаме да слушаме историите ви, когато се завърнете тук. И вие знаете, че не става въпрос да ви наобиколим и да ви съдим и да ви показваме къде сте сбъркали и къде не. Това е качество на хората, които живеят в дуалността. Тук наистина няма правилно и грешно. Има само опит и изразяване.

 

Когато се върнете тук нямаме интензивни занятия с вас, в които да преглеждаме с подробности случките от живота ви и после да ви обясняваме как е можело да свършите по– добре работата си. Това не работи така. Ние просто сядаме и слушаме историите ви. Като добри анализатори, ние казваме: „ Какво е чувството? ( смях) Какво е усещането?“

 

Тогава казваме с усмивка и намигване: „ Ако трябва да направиш всичко това отново, как щеше да постъпиш? “ И хоп, вие се връщате отново на Земята! ( смях) Изчезвате точно пред очите ни! Толкова сте силни. Толкова творческа енергия притежавате. В момента, в който си кажете „ Да, бих искал да се върна и да го направя по различен начин, така че да имам различно усещане “ -вие изчезвате. Изпарявате се.

 

Сега скъпи приятели, има много за обсъждане днес. Има много, неща които ВИЕ да кажете в този Шоуд. Така, че ще гледаме да сме кратки. Проверихме ви по– рано...надникнахме в съблекалните ви така да се каже, за да разберем каква ще е темата на днешния Шоуд. И това е една много интересна концепция, която сте осъзнали.

 

Сега, нека ви представим днешния ни гост. Скъпи приятели, усетете тази енергия. Почувствайте го. Не се притеснявайте за име или образ, които могат да изникнат в мозъка ви. Това може да дойде по– късно. Но усетете енергията на нашия специален гост. Тук има много семена на идеи...много, много идеи, достатъчно за да попълнят редица области.

 

Наш гост днес е скъпия ни приятел от миналия месец– енергията на Сен Жермен. Той се върна отново на посещение. Както казахме, той ще работи с вас. Той посети всички вас през последните седмици в една или друга форма.

 

Вие казвате: „ Е, аз не го виждам. Не знаех, че е бил там. “ Спомнете си. Върнете се назад. Той би могъл да ви се появи във вид на малко животинче, което позволява неговата енергия да премине през него. Той би могъл да ви се появи през нощта, когато внезапно се събудите в 3:00 или 4 : 00 сутринта. Той говори с много от вас, докато карате по пътя, ах, когато сте на спокойствие. Той беше с вас. Той ще продължава да е около вас през цялата година. Скъпи приятели, Сен Жермен ще бъде близо до вас...заедно с любящата и грижовна енергия на Дева Мария. Те двамата ще работят много тясно с вас.

 

Както споменах на последната ни дискусия, Сен Жермен беше доста далеч за известно време, помагайки на ангелите от нашата страна на завесата да се развиват и да създават това място, което наричаме Новата Земя. Той беше извън контакт, помагайки за този проект. Сега с изравняването на решетките, той привнася енергията си и на двете места– в тази физическа Земя, която населявате и в Новата Земя. Той е нещо като посредник между двете земи.

 

Сен Жермен работи директно с ордена на Архангел Габриел. Познаваме го като ангел, който може да се свърже в човешка форма. Ние го познаваме с името Забаел. Не го наричаме Сен Жермен. Това е човешкото име, което използвате за него.

 

Бих искал да разгледам нещо, което ми достави голяма радост преди седмица в Денвър в Работилницата по Ченалинг. Беше такава радост да бъда в енергиите на Божествени Човеци, които са достатъчно смели, за да отидат отвъд зоната си на комфорт и да се научат да канализират.

 

Спомнете си чувството, когато дойде време да отворите уста и да позволите на духа си да се изрази. Спомнете си нервността, трепета или може би чувството, че сте блокиран, знаейки отговора, усещайки го вътре, но чувствате, че може и да кажете нещо погрешно или неподходящо или че трябва да кажете нещо велико и дълбоко. Да, всеки от вас, всеки един пое риска да се премине отвъд тази линия. Беше удоволствие да наблюдавам хора, които усещат това отново.

 

Бяхте научени да сте логични, да разсъждавате по предварително определен начин. Но сега, вие се учите как да УСЕЩАТЕ отново...и може би ще бъдете малко изплашени от чувствата си в началото.

 

Да, наистина, когато се отворихте за Духа вътре във вас, това отключи стари спомени. То ви върна спомена за времето отдавна, много отдавна преди да дойдете на Земята, когато бяхте толкова могъщи и така изразителни, когато създавахте велики неща и бяхте също така разрушителни и вършехте ужасни неща. Вие изключихте. И сега смятате, че ако отново се отворите и се научите да чувствате, ще бъде малко объркващо и ужасяващо поне в началото.

 

Тези от вас, които преминаха през опитността на Семинара по Ченалинг, направиха гигантска крачка. Позволихте си да чувствате. Както казахме не става дума за ченалинг. Канализирането е отживелица. То ще остане на заден план. Съжаляваме Калдре! ( смях)

 

Става дума да си позволите отново да чувствате. И когато това стане вие отваряте вратата за връзка със своята божественост със своя Аз –Бог. Когато си позволите да чувствате, вие ще можете да се свържете с всичко. Всичко вибрира и притежава уникален енергиен отпечатък и вие можете да се свържете с него.

 

Когато си позволите да чувствате, можете да се включите към енергията на дърво. Може би дървото няма нищо за споделяне във вид на думи или дълбока мъдрост. Може би то просто иска да усетите енергията му. И то да усети вашата. Има канал между вас и това дърво.

 

Когато се научите да се свързвате, когато отворите чувствата си, ще можете да контактувате с всеки човек. Когато застанете пред ниската стена по –специално и се абстрахирате от драмата без осъждане и все още с огромно състрадание, ще усетите толкова много неща от другите хора. О, о и чувства, които ще ви отворят към тях! Ще можете да чуете е усетите техните истории. Ще можете да усетите историята на тяхното пътешествие от като са напуснали дома.

 

Тогава, когато наистина се отворите, ще можете да ни усетите, тези нефизически същности, ангелите, архангелите, най –великите от великите. Ще можете да ни усетите и да общувате с нас. Не е задължително да говорим с вашите думи, както го правим сега. Ще ви говорим с чувства.

 

Ние нямаме езици, като вашите на Земята. Ние се свързваме вибрационно, с чувства и енергия. Ох, това е толкова по- пълно в сравнение с думите. Не обичаме да ви говорим с думи, защото те са така ограничени. На Калдре му отне известно време, докато се научи да възприема мислите и чувствата, които идваха от нас и да ги приложи в човешки думи, които да бъдат разбираеми за всички останали.

 

Хората, които присъстваха на Семинара по Ченалинг миналата седмица имаха същата задача– как да възприемат този океан от чувства и да го преобразуват в малка река. На това прилича вашия човешки език –токова ограничен. Но за мен беше удоволствие да видя хора, които чувстват отново.

 

Вашите училища, семейства и работа ви научиха да не чувствате. Вашите деца са обучени да не чувстват. На тях им е казано да използват неща като мозък и ум. Казано им е да се фокусират там. И така те не са научени да чувстват.

 

Скъпи приятели, скъпи приятели, беше такава радост. Ще насърчаваме тази група от учители да продължава да прави тези семинари. Някой ден може би дори в този ви живот, ще има милиони и милиони, които ще бъдат научени отново да чувства.

 

Говорите за идеи, креативност и страст. Всички те са във вашите чувства. Чудите се защо по някога не усещате страст в живота си. Това е защото вече не чувствате. Опитвате се да си направите страст в ума. Това не работи. Вашия мозък е безстрастен.

 

Вие ангела и вие Бога сте пълни със страст. Тя идва през чувствата ви. Ако искате да разберете къде е страстта, тя е в това нещо наречено чувство. Тя е там, но вие се опитвате да я намерите в ума си.

 

Такова удоволствие беше да бъда в това училище!

 

(пауза)

 

Скъпи приятели, нека поговорим за нещо за което Калдре говори преди малко– Университета Шамбра. Той идваше много пъти при нас с думите:„ Тобиас, Тобиас, какво трябва да направя?“ „ Няма значение“ -му отговаряхме ние. „ Няма значение. Може да не правиш нищо. Или можеш да работиш за всичко.“

 

Тобиас, как трябва да изглежда? “ „Не ни пука “- му отговаряме. ( смях) „ От теб и Шамбра зависи. Калдре, намери някой, който може да придаде форма на това. Намери някой, който да може да канализира Шамбра, някой който да може да рисува върху платното.”

 

Тобиас, Тобиас, казваше Калдре, това велико ли ще бъде?“ И ние отговаряхме „ Много велико! “ ( смях) Много по– велико от това, което си мислиш в момента. Промени начина си на мислене и чувствата си и се отвори. Защо се ограничаваш, Калдре? “

 

О, ние не се заяждаме само с Калдре. Заяждаме се с всички вас. ( смях) Чухте ни!

 

И Калдре каза: „ Как ще свършим тази работа? Каква е логистиката? “ И ние му казахме: „ Калдре, това е причината поради която ТИ дойде на Земята като човек. “ Това е пътуването на човешкия ангел. Твоя работа е да разбереш. “

 

И на края в отчаянието си, той каза: „ Но, Тобиас, Тобиас, какво мислите за това?“ И аз му казах, „ Смятаме, че това е Нова Енергия. Смятаме, че е подходящо. Ти решаваш да не го направиш и ние ще го разберем. Ако Шамбра по целия свят реши да не бъде част от това, ще разберем, че това е подходящо. Разбери, че ако решиш да не го направиш, следващата група ще го направи. “ ( още смях)

 

Ще ви споделим нещо сега. Ние как да кажем, се кискахме. Очаквахме този момент. Не го казахме на Калдре или на някой друг. Но сега ви го казваме.

 

Това място, което наричате Университет Шамбра, който виждате нарисуван на картината вече съществува. Той не е тук на тази планета. Той съществува на друго място в друго измерение. Всички вие го построихте вече. Той съществува от нашата страна на завесата.

 

Той беше в процес на изграждане последните 12 години. Вие работехте по него. Вие изграждахте енергиите за него. Вие оформихте всички рамки и след това го изпълнихте отвътре с подходящите енергии. Всеки път, когато преминавахте през трудностите и предизвикателствата на възнесението, вие изпълвахте Университета Шамбра с тези енергии.

 

 Той вече съществува в друго измерение и на друго място. Вече е факт и вече се слива с това място наречено Нова Земя. Виждате ли, Новата Земя е библиотеката и университета на новата енергия. Новата Земя е библиотеката и университета и изследователския център на Божествения Човек.

 

Така че виждате ли, тази концепция, която наричате семена, вече покълват. Не искахме да споделяме това с Клдре или който и да било друг до сега. Искахме вие да вземете решенията.

 

Ако решите да привнесете енергиите на Университета на Шамбра тук на Земята, ще бъде лесно. Той вече съществува.

 

Ще откриете, че всичко тече към вас. Ще откриете, че има хора които крачат напред, за да ви предоставят изобилието от което се нуждаете, изобилието от талант, пари, любов и състрадание и познание, мъдрост и всичко останало. Те ще крачат първи. Но те ви очакваха. Те ви очакваха...да Калдре...вас чакаха, Шамбра...да бъдете смели и дръзки.

 

Нека поговорим за малко за това, как някои от тези неща работят. Метафизиците водят много дискусии относно паралелните вселени и реалности. Не сме се спирали на това в миналото, защото искахме да се фокусирате върху момента „ сега “ в животите си. Но наистина има други реалности и те съществуват навсякъде около вас. Те съществуват извън Вселената.

 

Вие гледате Вселената. Поглеждате навън и виждате през измеренията на очите си. Виждате звезди, разположени на конкретни места. Това, което не виждате са всички тези слоеве и мулти –измерения, които съществуват. Вие гледате чрез ограничените човешки очи. Ако си мислите, че Вселената е голяма, гледайки през човешките очи, трябва да видите колко голяма наистина е през очите на ангел!

 

Когато усетите това, ще осъзнаете че вашата физическа реалност е доста празна. Но всички вселени и съществуващи слоеве в и около нея са доста пълни. Много човешки преживявания и пътешествия са работили за създаването на тези многомерни светове.

 

Например, легендата за Камелот и Крал Артур на която много от вас са фенове, в действителност не се е случила точно на Земята, съжаляваме да го кажем. Но това е станало в друго измерение. То е станало в енергиите заобикалящи място познато ви като Арктур. Героите не са били в човешки физически тела, но цялата реалност, концепция и енергиите са доста сходни. Имаше Крал Артур и Гуиневир и Мерлин и всички останали герои. Скъпи приятели, това беше много важно и така символично във времена на промени.

 

Вие бяхте актьорите в тази игра. Когато не играехте, помагахте зад кулисите. В други случаи, бихте седнали сред публиката, за да погледате легендата за Крал Артур и разгръщането на историята за Камелот. И това стана там. Случи се.


Това беше сценарий не написан предварително. Ние не знаехме и вие не знаехте какъв ще е края на историята. В известен смисъл може да се каже, че историята за Крал Артур продължава в други измерения. Историята никога не свършва. Тя продължава. Вие се връщате към нея от време на време, за да се свържете отново. Много от тези енергии бяха донесени тук на Земята от вас, защото бяхте замесени в тази история.

 

 

Да има много Крале Артур и Гуиневир и много Мерлиновци и всички останали герои. Понякога може да кажете: „ О, Тобиас, мисля, че в предишния си живот съм бил Крал Артур. Но как е възможно това? Вчера срещнах човек, който ми каза същото нещо и предния ден също.” ( смях)

 

Чешете се по главата и си казвате: „ Как е възможно да има толкова много от нас? Или наистина полудявам. Всъщност това са налудничавите халюцинации на човешкия ум, които искат да бъдат в отрицание на ежедневния ми живот.”

 

Не, скъпи приятели, не е така. Вие бяхте...бяхте Крал Артур. В даден момент, вие излязохте на сцената и приехте тази енергия и играхте известно време. След това дойде друг и прие ролята и после още един. След това си сменихте ролите. Играхте различни роли в тази динамична драма.

 

След това, когато дойдохте на Земята, о вие се чувствахте толкова свързани с тази история и с земята на която се е случило. То се е случило. Части и откъси от това са станали тук на Земята, но повечето от случилото се е на космически план.


Това се отнася за толкова много неща в многоизмерните нива.

 

Ох, те са доста натоварени. Доста. Вие се чудите защо някой скъп ваш човек напуска физическото си тяло и се връща на нашата страна, защо чувате нещо от него за кратък период от време и след това изобщо нищо не чувате от него. Скъпи приятели, на нашата страна има толкова много дейности. Как да кажа– всяка вечер, когато сте от нашата страна, може да отидете и да играете много пиеси, много роли. Може да отидете в училищата. Може да излезете от себе си...толкова много неща става тук.

 

Така беше, докато не нарисувахте на вашата картина Университета на Шамбра. Той вече е построен. В този момент, вие привнасяте неговите енергии в човешката си реалност. Сега може да го построите и на Земята. Да го построите на много места. Не го дръжте само на едно място. Постройте Университети на Шамбра по целия свят.

 

Както вече много, много пъти сме казвали има такава нужда от учители, такава нужда от енергийни места, където другите да могат да учат, да учат за своето пътешествие. Те могат да учат от вас. Могат да дойдат във вашите часове и да четат книги. Могат да се подложат на терапии, свързани с това как да се отворят да чувстват, как отново да станат креативни.

 

Това е мястото, където ще идват децата. Ще бъда учени от вас по различни начини. Те ще бъдат учени да използват всичките си ресурси, не само ума си, не само за изучаване на математика и компютри, но ще учат и как да чувстват отново.

 

Всички тези дискусии относно различните видове деца– индиго, чистите, кристални и Бог знае още какви. Но тези, които ще дойдат в Университета Шамбра са божествените и изпълнени с креативност. Това е Новата Енергия.

 

Сен Жермен и аз прекарваме много добре времето си след завръщането му. Той ми е стар приятел и двамата сме били хора в миналото. Така, че преди време си говорихме за старите времена, посмяхме се с разказите за човешките ни истории. Мисля, че някои от нашите истории– опитахме се да се надскочим един друг– бихме написали велики литературни творби.


Едно от нещата с които се шегуваме е „ ангелската поща“, която идва от вас в последно време. ( смях) Имате толкова много въпроси. Ние ги чуваме всичките. Бихме искали да обсъдим няколко от вашите въпроси, преди да започне Шоуда.

 

Сега Сен Жермен коментира...“ Хората сега задават велики въпроси.” Това е което ние ще наричаме, вашата телевизионна игра– хората задават велики въпроси. ( смях)

 

Има ли Бог? “ Този го получаваме отново и отново от вас. „ Не “...и „ Да.” В условията на традиционното човешко мислене няма Бог. Хората са научени да смятат, че Бог е всемогъща мъжка фигура седяща на облак в небето. Въпреки, че вие Шамбра знаете това много добре, този отпечатък си остава в ума ви. Все още си мислите, че там някъде има един голям човек. И все още опитвате да се свържете с неговата енергия.

 

От тази гледна точка, Бог няма. Не съществува създател, който да ви осъжда по какъвто и да било начин. Няма такъв вид Бог.


Да има Бог, Бога във вас, който винаги е бил там. Има Бог– източник и Дом от който сте произлезли. Има ги енергиите на Краля и Кралицата, които много са се обичали. Когато са се погледнали един друг в очите, любовта им се свързала...сте се родили вие...още една нова енергия...енергията на откривателя...енергията, която ще отведе любовта на Духа до нови места...ще я приведе в нови измерения...ще я отведе до места, които не са съществували до преди.

 

Има Бог и състрадание и единство, което винаги ви е обичало. Има ги енергиите на майката / баща, енергиите за които говорите. Но, виждате ли, вие смятате, че Бог е отделен. Вие си мислите, че Бог е забравил за вас, докато е вървял по пътя. Смятате, че сте свили в погрешна посока. И че сега ще трябва да се потрудите да намерите обратния път към Дома. Такъв Бог няма.

 

Има Бог, който е тук сега, който е навсякъде около вас и който съществува в многомерните слоеве на вселената. Има Бог, който седи в Кралството и на когото липсвате много. Има Бог, който идва при вас, за да разширите енергиите на Дома. Така, че когато ни зададете този въпрос и получите смешния отговор „ да и не “, това е причината.

 

Много от вас ни питат „ Кой е най –величествения ангел? Ние знаем, че имате йерархия от вашата страна. Така, че кой е най –великия ангел? И скъпи Тобиас, къде е твоето място в нея? ( смях) Ти от висшия ешалон ли си или си от средното ангелско ниво?

 

Скъпи приятели, хората са създали тази ангелска йерархия. Ние го намираме за смешно, много смешно. Вие сте създали целия този ред от ангелски семейства и ангелски родословни дървета и кой за какво отговаря. И ние се смеем.

 

Ако наистина искате да разберете, кой е най– великия ангел, обърнете диаграмата наопаки. Вие сте на върха на класацията! Вие сте шефа. Ние сме тук за да ви подкрепяме. Както сме казвали и преди, ние следваме вашите стъпки.

 

Ние можем да отговорим на този въпрос, но Калдре ...казва „ Искате ли това място, Университета на Шамбра, роден, построен и създаден? “ Всички от нашата страна на завесата кимат с глави и казват „ да“ защото, когато следваме стъпките ви и дойдем на Земята и започнем процеса си на Възнесение, ще се радваме да имаме място като това. ( смях ) Ще се радваме да разполагаме с цялата тази информация и енергията през която сте преминали. Ще се радваме да имаме ВАС за учители.

 

Така, че да вие сте най– величествените ангели. За това всички ние сме тук за ваша подкрепа. Освен това тук няма йерархия.


Има нещо наречено Ордена Арк, Орден от Архангели, които представляват обединените енергии на тъмните и светли ангели. Всички те създадоха Ордена на Арк, за да преминат на следващото ниво на разбиране. Виждате ли, когато вселената стигна до застой, много, много отдавна, всички енергии се забавиха и дойде застоя. Трябваше да намерим решение, защото тази застояла енергия не служеше вече на никого.

 

Така, че всички ние добрите и лошите момчета, създадохме Ордена на Арк. В него има архетипни енергии. Там са енергиите на Габриел, Рафаил, Амаел и всички останали от Ордена Арк.

 

Но те не са отделни архангелски същности. Те са енергия. Да, понякога може да видите или усетите енергията на Рафаел. Но това не е самостоятелен ангел. Това не е унифицирана енергия. Тя е част от вас.

 

Така, че ние чуваме този въпрос много често „ Кой е най– великия ангел? Кой е отговорника? “ Енергията на Метатрон, която много от вас познават, седи от дясната страна на Духа. Но както знаете Метатрон сте вие. Метатрон е вашия глас в Духа. Метатрон може да се възприеме като вашия глас в Духа.

 

Той може да се възприема като самостоятелна енергия или като многопластова, многоизмерна енергия.

 

Къде е моето място, като Тобиас? Това е забавно. Скъпи приятели, на мен ми бе оказана такава чест, която на другите ангели и същности не беше. Така, че аз получавам малко по –специално обслужване понякога. Това, че някога съм бил човек означава, че за мен има известно разграничение и почит. И да има други ангели които идват от много далеч, за да ме погледат и да се учат от мен, да чуят какво ще им кажа.

 

Те са очаровани от всеки ангел, който е минал през процеса да си човек. Така, че когато се върнете тук, ще бъдете почитани и ще има много, много ангели, които ще ви заобикалят и ще чакат да получат автограф от вашите енергии, да чуят историите ви за живота на Земята.

 

Другия въпрос, който чуваме много често е „ Защо има войни?  Защо има войни на Земята? “ Този е интересен. Скъпи приятели, ще ви кажем, че войната е начин за хората да отработят конфликтите.

 

Казахме ви преди доста време, че всички ваши преживявания на Земята в известен смисъл са възстановки на опитностите, които сте имали преди да дойдете в човешка форма.

 

Преживявате отново неща, които са се случили в много отдалечени места във Вселената. Идвате на Земята в много по –забавена енергия, където имате възможност да направите съзнателен избор какво да последва.

 

Може би сте имали опит много преди да дойдете на Земята, преживяване във Вселената свързано с някаква Голяма битка с друго същество, където сте се опитвали да консумирате енергията на другия. Сега идвате на Земята и искате да получите по –дълбоко разбиране за случилото се. Искате да го преживеете отново, но по нов начин, начин по който да можете да го почувствате.

 

Така, че може да се сблъскате отново с това същество в този си живот. Сега и двамата сте в човешка форма. Имате нещо като уговорка от миналото, да се завърнете заедно. Това не е карма. Това е избор. Това е избор за повторно преживяване на нещо случило се много отдавна.

 

Така, че вие се жените за този човек. ( аудиторията се смее, защото Линда и Джеф се споглеждат ) И след това преживявате какво е любовта, какво е да споделяш всичко. О, вие ще имате и няколко разногласия от време на време. Но сега преживявате заедно нов начин да се справите с разногласията си, нов начин за справяне с разликата в енергиите. С него сега преживявате какво е да си влюбен до уши.

 

Виждате ли, в опита си преди човешката форма, никога нямаше да ви хрумне да се отворите и да позволите сливане на енергиите си. Може би от страх да не ви погълне.


Но на Земята, като човек вие можете да се отворите и да се влюбите един в друг. Може да се учите как да позволявате. Виждате ли скъпи приятели, това което правите тук на Земята ви води до по– дълбоко разбиране за това, което сте преживели в миналото.

 

Защо има войни? -питате вие. Все още има групи...все още има хора, които се опитват да разберат. Така, че те продължават да се бият помежду си. Те ще разберат, както и вие го разбрахте, че войната не води до никъде. Никоя от страните не може да доминира вечно над другата.

 

Виждали сте това в Земната си история. Виждали сте как една страна завладява друга. Но след няколко стотин години това се променя. Ако минат още няколко стотин години или по –малко, нещата могат пак да се обърнат. Една енергия никога не може да доминира над друга. Един ангел не може да притежава друг.

 

Те преживяват стари опити. За това казваме: „ Позволете им да минат през това.” Те ще се отегчат от него. Ще се изморят, ще взривят страните и сградите си. Ще се изморят от всички негативни енергии свързани с това.

 

Тогава скъпи приятели е момента вие да започнете работа. Някак си някъде, те ще намерят пътя към вас. Те ще намерят пътя си към вас и ще ви кажат: „ Войната не доказа нищо. На къде да тръгнем от тук? “ Те ще бъдат изморени от опити да доминират и да се надвиват един друг. Ще бъдат изморени от опити да показват колко големи и могъщи са. Ще бъдат изморени от терористични атаки, когато усещат, че гласа им не се чува.

 

За това все още има войни. За това ви молим да я почитате, но също така да разберете, че те ще се изморят от нея.

 

Уважаеми Тобиас, скъпи Сен Жермен, казвате вие, защо се чувствам заклещен точно сега? Защо става така, че въпреки ченалингите които чета и семинарите които посещавам, все още се чувствам заседнал? Все още не мога да направя тази връзка със своята божественост?“

 

И ние ви отговаряме, скъпи приятели: „ Твърде силно опитвате да го направите с ума си. Забравили сте как да чувствате. Заседнали сте, защото не си позволявате да чувствате. Толкова сте заети да разбирате, че сте забравили да чувствате.”

 

Така, че ние ви казваме „ Зациклили сте точно сега, защото не сте отворили сърцата си. “ Тези няколко пъти, когато сте се опитали...да отворите сърцата си...сте били уплашени. Не знаехте какво да направите. Изключихте емоциите, чувствата и визията си. Опитът се втурна към вас и вие се усетихте извън контрол, когато отворихте вратата на сърцето си. За това се усещате заклещени. Отворете вратата. Позволете на тези чувства да се проявят. Позволете си да усещате отново.

 

По същия начин можете да ни попитате: „ Защо не усещам страст?“ Такова противоречие...вие не усещате нищо, така че защо да усещате страст?“ ( смях) Когато си позволите да чувствате на най –дълбочинните си нива, ще усетите страстта си.

 

Опитвате се да създадете страст в ума си. Това не работи по този начин. Опитвате си за си направите страст, да си я нарисувате на хартия. Опитвате се да бъдете архитекти и строители на страстта. Никога няма да я намерите там.

 

Страстта, плода на розата винаги е бил вътре във вас. Той е тук точно сега. Той е достъпен, когато чувствате, когато се отворите, когато си позволите да се откажете от старите начини, когато излезете от ума и навлезете в сърцето, скъпи приятели.

 

Уважаеми Тобиас, скъпи Тобиас пишете: „ Какво мислиш за съобщенията на Аления Кръг?“ (смях) О, скъпи приятели това е в челната тройка на най– популярните въпроси, които получаваме. Понякога така се смеем на всички въпроси, които получаваме. Ние просто седим и се смеем.

 

 

Какво прекрасно място за проявление на дуалността! Виждате ли, вие учите толкова много, но все още имате всички тези конфликти. Те идват от вашето „ Табло с въпроси “ ( от уебсайта). Имаше и няколко мъдри и прекрасни споделяния на дъската. Но имаше също и доста конфликти. Има толкова много натиск, скъпи приятели върху вас точно сега. Вие– как да кажа– избухвате.

 

Чуваме толкова много от вас, които искат да знаят как да се чувстват относно този статус на модератор. ( смях) Чуваме ги да казват: „ Но Тобиас, ти ни каза, че тук няма да има правила. Тогава защо има правила за дъската със съобщенията? Тобиас, говори с Калдре. Говори с проклетите модератори.” ( още смях)

 

Скъпи приятели, ние нямаме, нямаме правила. Позволихме това да бъде ваше. Но ви напомняме...и на Калдре, той се смее сега. Напомняме ви, относно правилата, че ви казахме да се освободите от тях –ставаше въпрос за ВАШИТЕ правила, собствените ви правила. И все пак, вие си оставате фокусирани върху външните, чуждите правила.

 

Скъпи приятели, правила ще има винаги. Дори на нашата страна има някои споразумения, за някои неща. Не ги наричаме правила и закони.

 

Докато сте на Земята ще имате споразумения и правила. Когато видите знак стоп, това е сигнал да спрете. Ако преминете и катастрофирате, не казвайте на полицая или на Тобиас, че не трябва да има правила и за това сте пренебрегнали знака. Не, скъпи приятели правилата за които ние говорим, са тези които сте създали за себе си.


Сега, можете да изхвърлите правилата си...можете да настроите енергиите си...и можете да бъдете на място в истинско състрадание, извън драмата, далеч от всякакви енергийни въздействия...независимо дали това е съобщение в интернет...или шофирате по улицата и следвате правилата за потока на трафика...независимо дали се отнася до правилата на работното ви място.

 

Знаем Шамбра, че вие сте Разбивачи на Системи. Мразите всички правила. Но въпроса е: „ Можете ли да отхвърлите собствените си правила, така че да можете да сте в потока на всяка среда и всяко място? Можете ли да отидете навсякъде...независимо дали е в ресторанта или театъра...в офиса или у дома...и да разберете защо тези хора, които са част от тази енергия, са създали тези споразумения....и все още са във вашето божествено пространство?

 

Може би, може би Шамбра вашето просветление и вашето присъствие в която и да е енергия ще помогне за преминаването му на следващото ниво. Може би, по– специално с това нещо така наречено от вас дъска за съобщения, може да допринесете за повдигането на вибрацията, така че тук няма параметри.

 

Нямаме точно становище по този въпрос. Но се наслаждаваме като ви гледаме как играете на тази дуална игра, гледаме как изопачавате думите ми. О, да! ( смях)

 

Скъпи приятели, другия въпрос, който много често ни се задава е: „ Защо съм тук? Какво правя аз на Земята? “ Този е добър. Добър е в смисъл, защото отговора е всичко и нищо. Ако сега напуснете Земята, вие сте добре дошли тук. Ако се върнете тук, о ще имаме такава прекрасна среща!

 

Какво правите на Земята? Помагате за новото разбиране и новата мъдрост за всички в Духа. Вие напуснахте Дома много отдавна –но не съвсем– от името на Духа вие получихте право да разширите неговата любов. За това сте на Земята. Толкова е просто. Живеете тук, преживявате момента и създавате от името на Всичко Което Е.

 

И на края, скъпи приятели вие ни питате : „ Какво е любовта? Какво представлява любовта? “ Ах, това е толкова просто нещо. Любовта е приемането на всичко. Когато ви кажем, че Духа възприема безусловно, това означава, че той обича всичко във вас, приема кои сте и всичко, което някога сте били. Любовта е приемане на всичко. Толкова е просто.

 

Любовта е състрадание. Състрадание и приемане. Състраданието е мъдрост и разбиране, че всичко е подходящо, независимо как изглежда отвън.

 

Любовта също е изразяване. Любовта е желание за споделяне на всички нива. Любовта вижда навътре, също така се изразява навън. Когато напуснахте комфорта на Дома и Кралството, това беше копнеж да изразите любовта си и това беше причината да напуснете. Любовта е приемане и изразяване на радост.

 

Така, това са само някои от многото, много въпроси които искахме да обсъдим с вас. Ще говорим повече за тях в бъдеще. Чувствайте се свободни– как да кажа– да се свържете с нас по всяко време.

 

Но сега искаме да чуем вас. Бихме искали Шамбра да обедините енергиите си в това прекрасно нещо наречено шоуд, момента в който вие говорите, а ние слушаме. И така, ще отнеме момент да настроим енергиите си. Следващото нещо, което ще чуете ще бъдат собствените ви гласове.

 

( пауза)

 

Шоуд: Ние сме Шамбра. Ние сме семейство. Ние сме един глас и много гласове от целия свят и от цялото творение. Идваме заедно свързани доста по– често от веднъж месечно. Но все по –често се свързваме по между си.

 

Когато се видяхме за пръв път, просто се радвахме на новата среща, защото сме били заедно толкова пъти в миналото. Като Шамбра, има много неща които ни се случват в живота сега. Има много промени случващи се навсякъде по света и ние сме въвлечени в тях. Като Шамбра, ние започваме да усещаме истинска радост и вълнение да бъдем тук като хора, които се придвижват в Новата Енергия.


Като Шамбра ние усещаме как бремето на миналото ни напуска. Ние усещаме как тежестта напуска тялото ни.

 

Като Шамбра, усещаме вълнение заради момента в който се намираме. Усещаме вълнение заради всичко, което можем да създадем заедно. Малко по малко, крачка по крачка тези трудни моменти от миналото, тези дни в които крачехме по пътя на възнесението ще изглеждат все по– далеч и по– далеч. Ние придобиваме ново разбиране и просветление. Споделяме повече по между си от когато и да било.

 

Има нещо, което ние Шамбра открихме в последно време. То не дойде от Тобиас или от Метатрон или от Сен Жермен или от който и да било ангел. Изпитахме го по дребни начини в живота си и сега сме тук, за да разкажем какво разбрахме.


Да се върнем назад до момента в който напуснахме Кралството и Дома, когато преминахме през Огнената Стена и за пръв път усетихме собствената си индивидуалност. От този момент нататък започнахме да усещаме все по– голяма сила, мощта, че можем да създаваме звезди, галактики и планети. Можехме да създадем всичко това от нищото. Виждате ли, ние бяхме в пустоща. Там нямаше нищо.

 

Усетихме великата сила, която се изливаше през нас към мястото, където можехме да създадем всички тези неща. Усетихме сила, когато се натъквахме на друга същност, друг ангел. Тогава наставаше сблъсък на нашите енергии. Влизахме в битка, за да разберем кой е по –силния, кой е най –добрия. Имахме толкова много сила тогава да създаваме и да рушим. Но в известен смисъл това беше просто трансформация на енергия от едно състояние в друго.

 

Силата е пристрастяваща. Силата беше вълнуваща и ние искахме все повече и повече. Това беше един от нашите начини на преживяване на собствената индентичност извън Дома –да усещаш силата, да придобиваш по– голяма мощ и да я използваш.

 

Но в един момент всички енергии във Вселената започнаха да се забавят докато не настъпи пълен застой. Независимо колко сила имахме, нещо накара енергийните ни източници да стигнат до застой.

 

Тогава създадохме Ордена Арк, за да намери решение и да освободи енергиите ни отново.

 

Ние, Шамбра избрахме да дойдем на Земята в този момент и да придобием човешки тела. Когато се спуснахме и понижихме вибрациите си и придобихме маса, ние открихме нещо. Открихме какво е да нямаш сила, като хора ние не можем да създаваме много, открихме какво е цялата магия да ни бъде отнета, всичките ни способности да създаваме от нищото, да творим вселени. Беше голям шок за нас да научим какво означава да нямаш сила.

 

Толкова много животи бяха пропилени в опити да преоткрием своята сила в това забавно място наречено Земя. Място като никое друго на света. Как да станем могъщи ангели, могъщи същества? Как да проявим нещо на мига, просто като си го помислим и го пожелаем?

 

И така ние направихме това дуално пътешествие, в копнеж властта да се върне отново при нас, но все още ходейки в тези смешни тела без никаква сила в тях...понякога ни беше трудно да си намерим работа или храна или да създадем неща, които искаме в живота си.

 

Ние помним на дълбочинно ниво колко лесно беше да създаваме нови форми на живот, преди да дойдем на Земята.

 

Така, че живяхме в тази дилема в продължение на много години.

 

Сега идва нова енергия. Сега предстои отварянето на нашето съзнание. И сега идва осъзнаването, че няма сила. Сила никога не е имало. Тя беше илюзия. Илюзията на силата...трябваше да стигнем толкова далеч, цялото това дълго пътешествие, за да направим това откритие. Трябваше да имаме това, което си мислехме, че е силата в един момент, след това да я загубим като дойдем на Земята, за да стигнем до разбирането, че сила никога не е имало.

 

Има само енергия и ние можем да направим с нея каквото си поискаме. Но цялата тази концепция за силата не съществува. Тя е илюзия. Борихме се за сила в животите си. Но все пак тя е само илюзия. Няма вече борба.

 

Има просто енергия. Тя не може да се измери или складира или контролира. Така си мислехме преди. Има енергия. Тя е наша за да работим с нея, не да я използваме срещу другите, не да я натрупваме или складираме, както правехме преди, не бива да я използваме за да покажем на другите колко сме велики.

 

Няма сила, Шамбра. Тя е илюзия. Има само енергия. Има само любов и изразяване. Ние знаем какво значи това, въпреки че нашия ум се опитва да го разбере точно сега. Ние знаем какво имаме предвид. Това е илюзията на силата.

 

Сега можем да се освободим от концепцията да бъдем могъщи същества. Няма нужда от нея. И това е така.

 

Тобиас: Аз Тобиас и Сен Жермен се завърнахме обратно. Харесаха ни думите ви. Хареса ни това, което сте осъзнали.


Когато ви подслушвахме Шамбра, за да разберем за какво ще говорите днес, бяхме малко озадачени в началото. Вижте, ние научихме нещо от вас. За вас това е трудно за разбиране, защото смятате, че ние от нашата страна на завесата знаем всичко. Но скъпи приятели, не винаги е така. Понякога вие правите откритието първи. Вие стигате първи до просветление. Понякога ни изненадвате и изумявате.

 

Когато ви погледнем и видим реализацията до която сте стигнали, скъпи приятели, ние я пренасяме на нашата страна. Казваме: „ Познайте какво осъзнаха хората? “ (смях) И те казват: „ Какво?“ А ние отговаряме :“ Хората ще говорят днес за силата.” И другите ангели кимат с глава „ Да силата, чудесно нещо, прекрасно.” И ние казваме „ Не, не, вие не разбирате. Хората стигнаха до осъзнаването, че силата е илюзия.”

 

И ангелите от нашата страна на завесата се просълзяват. Това беше нова информация за тях. Те я осъзнаха чрез вас. Това промени много от аспектите на нашата работа тук. Знаем, че това е малко объркващо за някои от вас. Ще разберете. Но, скъпи приятели, ние ви поздравяваме и ви почитаме, вас учителите.


Силно ви обичаме. Никога не сте сами. Нека пътешествието ни продължи заедно.

 

И това е така!


Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова