Материалите на Тобиас


Серията  Божествен Човек

Урок 3: „Живот в два свята“

Представя Тобиас, канализирано чрез Джефри Хопе

Представено пред Аления кръг на 13 октомври 2002 г.

www.crimsoncircle.com

www.shaumbra.ru

Превод на български: Нели Фиалковски


Тобиас: И така, скъпи приятели, събираме се заедно като семейство, като Шаумбра и като тези, които се познават от много отдавна. Енергията на този ден е наистина сладка. Това наистина е енергията на тези, които вървят напред, които влизат в Новата енергия. Това са тези, които се осмелиха да попитат защо: Защо съм тук? Защо съм на тази планета в този живот, сега? Защо съм тук…като Божествена искра…като идентичността на всичко което Е? Защо съм тук?

 

Вие се осмелихте да попитате защо. Това стартира събуждането и разтварянето във вас. Това ви поведе по нов път, който ви отведе в съвсем Нова енергия. Вие вървите в съвсем Нова енергия. И според това какво научавате и къде отивате от тук, всичко останало ще последва. Всичко, Което Е следва вашите стъпки.

 

Вие вървите първи и Всичко, Което Е ви следва. Всички Архангели. Всички Ангели. Дори Духът следва вашите стъпки. Трудно ви е да си представите това. Но затова сте тук. Затова и ние ви почитаме толкова много.

 

Скъпи приятели, скъпи Шаумбра, свалете си обувките. Свалете си обувките сега! Молим ви да си свалите обувките. Не сте много заземени. Имаме да свършим много работа с вас на този ден. Ако не си харесвате краката или мислите, че миришат (публиката се смее), време е да промените начина си на мислене за себе си и своето тяло. Толкова много от вас не са заземени.

 

( Публиката си събува обувките)

 

Сега почувствайте със стъпалата си. Почувствайте килима. И да, да и вие в къщи слушайки или четейки това, повечето от вас вече са се събули. Но за тези, които не са, време е да го направите.

 

Почувствайте енергията, която идва от Гая, от Земята. Тя влиза в цялото ви тяло. Вие сте като дърво с корени. Имате нужда от енергията на Земята. Трябва да сте заземени. Толкова много от вас работят само с горната половина на тялото си. Време е да почувствате с цялото си същество.

 

Сега след като си свалихте обувките, приплъзнете крака си върху този на човека до вас, до пръстите, които не ви принадлежат и ги докоснете. Почувствайте техните стъпала. (Публиката се смее) Това, скъпи приятели, е хубаво нещо. Вие пазите тези ваши стъпала заключени прекалено много! (Още смях) Нищо чудно, че те правят странни неща с вашето тяло. Докоснете стъпалата на хората от двете ви страни. И ако няма никой друг около вас, докоснете единия си крак с другия. (Още смях) Заземете се преди да продължим.

 

В моите дни, когато аз вървях по Земята като Тобиас, ние много докосвахме Земята. Ние не носихме тези интересни обувки на нашите крака. От тази страна на завесата, понякога се смеем на аксесоарите, които си слагате на краката. Интересните дизайни, които имате. С интересните видове платформи. За нас изглежда, че колкото са по-странни, толкова повече ги харесвате. (Още смях)

 

Когато махнете обувките си и позволите на нервните окончания по стъпалата ви да абсорбират енергиите, естествените енергии на Земята, тогава вие вкарвате истински ритъм в тялото. Комбинирано с дишането, скъпи приятели, това ще ви помогне да се балансирате.

 

Имаме много да дискутираме на този ден. И както винаги имаме гости, които ни посещават. Има някой, който идва днес, който не е бил тук директно, но енергиите му са били около нас. Може да почувствате енергиите му, неговата топлина. Почти може да кажете, че днешният ни гост ви е побутвал, задавал ви е ритъма, който ще помогне за събуждането ви.

 

И наистина, това е енергията на този, познат като Архангел Габриел. Архангел Габриел, изпълнен с блестящите цветове на сребърно и розово, комбинирани и сплетени заедно, влиза в нашето пространство днес. Ние молим всеки от вас да почувства енергиите на Габриел. Почувствайте Габриел във всяко вдишване. Почувствайте Габриел през вашите стъпала, през ръцете си, и във сърцето си.

 

Габриел, както знаете е Архангела, който известява с тромпет идването на Христос. Това си ти. Христос е твоята Божественост, която се ражда отвътре. Габриел е този, който озвучи повикването, което започна вашето събуждане. Той е изобразен във вашето изкуство като този, който свири на тромпет и възвестява идването на Новите времена.

 

От нашата страна на завесата Габриел е известен като Ангела на Раждането. Tова, което вие раждате сега, е вашата Божественост. Тази безценна светлина винаги е била във вас, но е била запечатана със седем печата. Габриел идва да помогне на Майка Мария с процеса на вашето раждане.

 

Габриел идва при вас, когато търсите сила, за да продължите вашето пътешествие, тъй като той е известен с баланса между силата и съчувствието. Когато търсите сила, когато сте в тъмния си час и ни призовавате, Габриел се отзовава първи и води много други след себе си.

 

Габриел също носи енергията на състраданието, свързана с раждането на Новото. Той ви помага да събудите състраданието в себе си. Габриел ви помага да събудите състраданието за вашето пътуване, за да ви помогне да освободите енергиите на миналото, които тежат на душата ви. Състраданието ви помага да се освободите от бремето на вината, страха и срама.

 

Габриел идва при вас в този момент, защото вие сте толкова отворени. Вие сте толкова изпълнени с радостта от своето пътуване. Вие сте толкова присъстващи в този момент. Вие работите много близко с Габриел, особено докато спите нощем.

 

Габриел наблюдава развитието на това, което ние наричаме Новата Земя. Това не е планета, но е различна от Земята, на която сте сега, Земята, която усещате през пръстите си сега. Наистина има ново място, което се строи, ново съзнание. Ние скоро говорихме за него на другия край на света ( Холандия) с група на Шаумбра. Ние говорихме за някои от атрибутите. И ще продължим да обсъждаме повече в хода на вечерта.

 

Но сега, скъпи приятели, не става въпрос само за вашия живот на Земята. Вие помагате да се установят енергиите на Новата Земя. Наистина, когато напуснете тялото си след този живот, ще имате избор. Ще имате избор пак да се върнете на тази Земя, за да бъдете учител на мнозина, да бъдете тези, които са просветлени, и които са опознали себе си. Ще имате избор да се върнете на тази Земя да бъдете човешки ангел водач за другите, които минават през тяхното събуждане.

 

Другият ви избор ще бъде да отидете на Новата Земя. И отново това не е планета, въпреки че някои от вас и вашите учени я възприемат като скрита планета, десетата планета. Никога няма да я видят с техните научни инструменти. Всъщност няма скрита планета, не и скрита материална планета. Но има енергия, която се натрупва, която ще бъде Новата Земя, новото място.

 

Вие ще имате избор да отидете там, защото бяхте архитектите. Вие сте строителите. Вие строите рамките за това ново място. Ще говорим още за това. Ще го запазим за друга дискусия.

 

Чувствате Габриел познат, защото сте работили с него. Работите с него като минавате през своите решения, като минавате през вашите преживявания. Габриел се присъединява към нас в този момент и ще остане през цялото време днес. Той ще продължи да работи с вас, да бъде до вас като приятел, като водач, като някой, с когото работите.

 

Скъпи приятели, много неща се случват на Земята сега. През следващите няколко месеца подравняването на решетките ще бъде завършено. Това е работата, която Крион правеше от много години насам. Крион подравняваше магнитните решетки на Земята, решетките над вас, решетките, които обграждат земята от външните светове. Подравняването на тези магнитни решетки трябваше да бъде направено, за да можете да привнесете повече от своята божественост. Божествената енергия не е задължително в решетките, но те влияят на това колко от енергията можете да внесете в себе си.

 

Решетките също дават силата на дуалността. Решетките също създават завесата. Наистина, завесата ви кара да забравите кои сте и защо сте тук. Но вашето съзнание и съзнанието на всички хора на Земята сега се променя. Крион, магнитният майстор, дойде на тази планета с антуража си, за да нагласи решетките и вие наистина да можете да привнесете и задържите вашата божественост.

 

Тази работа приключва следващите няколко месеца. Няма специална дата. Много от вас се чудеха, дали това не е 30 Декември 2002 г. Или 3 Март 2003? Скъпи приятели, няма специална дата. Ако искате да отбележите дата на календара и да празнувате, добре. Но това няма да стане по определено време.

 

В края на тази година Крион ще започне да си тръгва. Крион ще освободи пътя ви, за да можете да приемете и балансирате вашата божественост. Вие ще можете да привнесете голямо количество от вашата божествена енергия в тази точка.

 

Вибрацията на Земята минава през много промени и нагласи сега. Може да видите това като четете заглавията във вашите вестници. Една стара борба се случва сега, битката между новото и старото. Вие ще продължите да я виждате за известно време, скъпи приятели. Няма да се случи така, че като преместите календара на 2003 година и всички ваши проблеми ще изчезнат. Всъщност нещата ще са по-интензивни от всякога.

 

Какво става когато дадете на дете много мощно нещо, с което да си играе? Понякога това води до повече конфликти и хаос, защото то не знае как да борави с него.

 

Вие, скъпи приятели, които сте Шаумбра, които се свързвате с вибрацията на Аления Съвет, вие сте развили баланса. Вие сте развили мъдростта да се справите с вашата божественост.

 

Но има много по Земята сега, които чувстват новото усещане на промяната и новото усещане на силата в тях. Има много хора, които ще почуствaт липсата на комфорта на водачите, които са били около тях. И това ще предизвика разбалансиране за определено време.

 

Терористичните атаки, които оглавяват вестниците ви ще продължат. Но няма нужда това да ви засяга, Шаумбра. Може да застанете насред буря и да бъдете напълно балансиран. Може да застанете в средата на бурята и да не сте засегнати от дъжда, от ветровете, и от тътена на Земята. Вие разбирате какво се случва, вие разбирате, че продължавате да живеете и продължавате да растете. И вие разбирате, че всичко идва при вас. Всичко, от което имате нужда идва при вас. Ще поговорим повече за това днес.

 

Има дрънчене на саби по вашите земи сега. Има заплаха за война. Има желание за промяна и това понякога довежда до конфликти. Понякога, за да преминете в Новата Енергия както знаете се изисква и вътрешна борба. Всеки от вас тук го е преживявал.

 

Има също битки и навън, стари кармични условия, които трябва да се балансират, които трябва да се разрешат. Има нарушения на баланса, които са предизвикани от тази Нова енергия достъпна до всички хора- и друга Нова енергия, доставена от други части на Омнивърса (Omniverse). Това нарушава баланса.

 

Вие минавате през период на големи промени сега. Вземете своята божественост. Стойте в момента сега и няма да бъдете засегнати от тези неща. Виждате цената на вашите борси и на вашите собствени пари да намалява и намалява. Всяка малка промяна в системата, всяко притеснение, че нещата няма да са така, както бяха вчера, предизвиква паника, страх и несигурност. И затова вашите пазари вървят надолу. Това се надгражда от само себе си.

 

Ще продължавате да го наблюдавате. Ние говорихме за това повече от година. Казахме, че ще има сривове на пазара, и след това неочаквани печалби, и отново сривове. Ще бъде като диво возене на въртележка. Ще продължавате да го виждате.

 

Да, ние знаем, скъпи приятели, че засяга много от вас персонално. Вашето гнездо с яйца, вашата възглавничка за бъдещето, вашата предпазна мрежа изведнъж изчезна. Това много ви притеснява. И вие плачете на Духа през нощта. Вие казвате: „ Скъпи Господи, къде греша? Защо се случва това?” Всичко е както трябва. Това ви учи да живеете в сегашния момент. Учи ви, че за в бъдеще няма да ви се налага да планирате всички тези неща.

 

Тук е мястото, където Калдре (Geoffrey Hoppe) не харесва какво казваме. Той знае, че ще получи много въпроси. Но, скъпи приятели, ние повтаряме, това ви учи да живеете в сегашния момент, да сте всичко, което сте.

 

Вие ще продължите да виждате целия този смут по целия сват. Има енергийни цикли. Има висини и спадове, и те работят заедно. Спадовете са толкова подходящи както и висините. Когато във вашия живот сте в спад, това създава инерция и енергия, която след това ще ви изстреля в съвсем ново съзнание. Това не е поредица от цикли нагоре- надолу, които следват линеен път. В определена точка ви изстрелва в ново съзнание.

 

Циклите годе-долу на вашата земя също са подходящи. Когато видите тези неща да се случват по света, когато видите всички тези разтърсвания, и когато чуете разговори за война, застанете зад ниска стена. Излезте от дуалността за малко. Влезте във вашата божествена слава. Вижте какво наистина се случва, а не какво изглежда на повърхността и какво пише в заглавията ви. Застанете зад ниска стена и вижте какво наистина се случва.

 

Калдре ни спря тук! Постигаме споразумение сега. Съгласи се да ни разреши да продължим. (още смях)

 

Скъпи приятели, ние знаем, че толкова много от вас се молят за мир точно сега. Това е добре. Но не е непременно най- подходящото нещо, което да прави Просветления Божествен човек в момента. Отново както казахме, разберете за какво се молите първо. Разберете, динамиките на това, което се случва преди да се молите за мир.

 

Ние знаем, че молитвите идват от любящо място в сърцето ви, място, което истински желае решение и баланс. Но понякога, когато се молите за мир, вие буквално покривате проблема с одеяло. Вие се опитвате да покриете рана, която има нужда от различно внимание. Понякога молитвата за мир забавя неизбежното и всъщност подклажда разгарянето и засилването на конфликта.

 

Скъпи приятели, застанете зад ниска стена и разберете какво става във вашия свят сега. Когато стигнете до ново просветление, ще знаете какво да направите. Като божествен човек можете да направите повече,за да промените съзнанието на планетата, отколкото като се молите за нещо, което не съвсем добре разбирате.

 

Когато имате мир, баланс и интеграция вътре в себе си, когато сте преобразували старите страхове и старите вини във вас и сте ги преобразували в мъдрост и божествена енергия, скъпи приятели, това прави повече, за да промени съзнанието на планетата от всичко друго. Не трябва да правите нищо специално сега. Вашата вибрация ще промени тези, които са около вас. Ще промени събития и ситуации и може би ще разреши на някои от конфликтите да намерят разрешение по един здравословен и позитивен начин.

 

Сега, докато има хора по Земята, ще има и конфликти. Когато хората станат Божествени хора, тогава конфликтът изчезва. Докато сте тук, ще живеете в свят, който е изпълнен с конфликти. Спомнете си собственото си пътешествие. Спомнете си конфликта, който имахте със себе си. Спомнете си как го разрешихте. Не беше като го криехте под килима. Беше като му обърнахте внимание, като работехте по него. И да, ние знаем, че беше трудно.

 

На скоро някои от вас чувстват интензивна галактическа дейност. Вие чувствате, че много неща се случват там, в мулти-измерните равнини на вашата вселена. Вие чувствате притеглянето. Вие чувствате как вашата енергия е притеглена към планетите и галактиките. Вие знаете, че нещо става там.

 

Някои от вас чувстват комуникации от тези, които наричате извънземни. Ние наричаме това вашето минало. Искаме да поясним това преди да се зададат въпроси по-късно. „ Какво става там? Защо чувствам тази активност в другите светове?” Активността не е само във вашата физическа вселена. Вие чувствате активността и от нашата страна на завесата.

 

Тук има толкова много активност, колкото и на Земята сега. Има голямо трансформиране на старите енергии в Нова Енергия сега. От нашата страна на завесата се приготвяме за Новата Земя, това място за което ще говорим по-късно. Вселената се променя, защото вие се променяте. Вашето минало се променя, защото вие освобождавате. Вие пускате. Бъдещето е излекуваното минало. Лекуването се случва сега.

 

 Можете да почувствате активността сега. Можете да почувствате смяната на енергиите. Може да почувствате как се променят същества. Може да почувствате резолюцията на миналото.

 

И също така може да почувствате, че има енергии, които не искат да преминат в новото, както е на вашата Земя сега. Те се придържат към старите книги и старите правила. Те се страхуват, че техните идентичности ще бъдат анихилирани в промяната към Новата Енергия. И като цяло, те са прави. В смисъл, че старите идентичности ще се променят. Те няма да могат да се придържат към това, което си мислят, че са били.

 

Това звучи ли ви познато, скъпи приятели? Това звучи ли ви като всичко, през което минавате сега във вашия собствен живот- части от вас се държат за Старото и отчаяно не искат да се пуснат, страхувайки се, че идентичността им ще умре?

 

Това е вярно. Идентичността ще се промени завинаги. Но от това ще дойде нова идентичност и ново разбиране за това кои сте- и всичко това, защото вие зададохте въпроса: Защо?

 

Нека да поговорим за малко за вашето пътешествие, вашето пътешествие, което обхваща много животи, много видове животи, дори преди да дойдете на Земята. Вашето пътешествие ви преведе от Царството, през Огнената Стена до ден днешен. Нека да поговорим за човешкото разбиране за вашето пътешествие.

 

Вие си мислите, че вървите от точка А до точка Б. Вие пътувахте по линеен път във вашето пътешествие. Ние ви виждаме метафористично как препускате по пътя във вашия автомобил, карайки с бясна скорост. Багажника ви е пълен с багаж, препълнен с багаж..натъпкан с багаж( публиката се смее) Задната ви седалка е пълна с карти, с компютри, с навигации и всичко друго, от което си мислите, че имате нужда за пътуването си, и още допълнителни неща, които носите.

 

Движите се бързо по тази магистрала в търсене на вашата идентичност и на разбирането кой сте и защо сте тук. Толкова бързо се движите по тази линейна магистрала, че едва спирате за почивка. Карате толкова бързо, колкото колата ви позволява, без да знаете точно къде отивате, но знаейки, че трябва да сте там в кратък срок. (публиката се смее) Ние ви виждаме в това търсене, на това пътешествие.

 

Вие отбивате за почивка само, за да заредите колата си и да отидете до тоалетната. И дори тогава, скъпи приятели, вие отивате до тоалетната толкова бързо, че системата ви страда! Вие нямате време да оставите нещата наистина да отминат. Толкова много бързате. И след това за наше изумление, ние ви виждаме да скачате отново в тази ваша кола и да пиете още една чаша кафе, или още една от вашите газирани напитки. (още смях) Такъв беше вашият път. Линеен и бърз, с много малко спирания.

 

Доста ни изненадахте преди няколко месеца, когато решихте да си вземете свободен уикенд от вашите дейности. (Почивния Уикенд на Шаумбра през Август) защото ние знаехме тогава за какво ще говорим. Вие помислихте, че беше време да спрете и да подновите системата си. Ние ви аплодираме, че разпознахте нуждата. Но това също е хубаво нещо, защото ние ще използваме този пример, за да ви помогнем да разберете


Новата парадигма на Новата Енергия.

 

Ето ви, карате от точка А до точка Б по линейния път, толкова бързо, колкото можете, правейки толкова почивки, колкото можете. Това беше начинът на Старата Енергия. Наистина по пътя вие научихте много. Доста спечелихте чрез вашите преживявания. Доста научихте за себе си.

 

Но в Новата Енергия нещата са различни. В Новата енергия вие спирате на мястото за почивка. И паркирате вашата кола. Отваряте багажника и изхвърляте целия си багаж. (Публиката се смее) Изхвърляте всички карти, всички навигации, цялата електроника и компютри и всички други неща, които са задръстили колата ви…и мобилния си телефон. (още смях) Изхвърляте ги, скъпи приятели, защото нищо от това няма да ви трябва вече.

 

И тогава заставате за момент, просто наслаждавайки се на Земята под краката си и на въздуха, който дишате с дробовете си. Вие се наслаждавате за момент на гледката пред вас. И си казвате: „ Невероятно е, че не съм го забелязвал преди - толкова бързо се движех. Бях толкова зает да преследвам този линеен път от точка А до точка Б, че никога не забелязах всички тези неща около мен. Никога не забелязах, че има животни по дърветата и в полята. Никога не забелязах топлината и любовта, които се излъчват от слънцето. Никога не забелязах как добре се усеща Земята под краката ми. Никога не забелязах колко важно наистина е дишането.”

 

Докато стоите тук на това място за почивка, изведнъж нещата започват да се променят. Това ви плаши, защото вие не обичате много промяната, нали? Не обичате промяната. Вие забелязвате, че вашата кола, която ви возеше надолу по пътя с бясна скорост, започва да избледнява, започва да изчезва. Багажа, който изхвърлихте на купчина от вашата кола, изчезва също.

 

Това бе само илюзия. Това бе илюзия до точката, скъпи приятели, когато вие бяхте готови да спрете. Бе илюзия докато вие бяхте готови да влезете в Новата Енергия. Сега го освобождавате и виждате,че то изчезва.

 

И тогава осъзнавате нещо докато гледате пътя, по който вървяхте. Пътят се движи, а вие стоите на едно място. Пътят се движи в Новата Енергия, а вие оставате на място!

 

Докато вие продължавате да обмисляте това, виждате, че пътят не е само един. Не е просто права линия от точка А до точка Б с жълта линия по средата. Вие осъзнавате, че има много пътища, многомерни, пресичащи се в точката, където вие седите. Има пътища, които се издигат и спускат, движат се под различен ъгъл. Някои от пътищата са дори спираловидни, някои изглежда отиват направо нагоре или надолу, други отначало изглеждат двупосочни, а после стават четири и дори осем лентови.

 

Всички пътища се движат, а вие оставате на едно място. Това е енергията на момента, енергията на Сега. Това е енергията на Новите времена.

 

Вие страдахте, опитвайки се да накарате нещата да работят. Вие се опитвахте да разберете как да продължите старото пътешествие, като се движехте с по-висока скорост, дори и като старата кола започваше да се разваля. Вие се опитвахте да го разберете по начина на Старата енергия.

 

В Новата енергия вие оставате центриран и балансиран и изцяло присъстващ в момента. Пътят се движи. Ние ви говорихме за това преди доста време. Ние ви дадохме малко по-различна метафора. По времето, когато вие тъкмо започвахте да достигате до съзнанието, за да разбирате как наистина работи животът. Сега, няколко години по-късно ние идваме при вас с това съобщение. Това е да живееш момента.

 

Сега ние казваме, пътят се движи. Какво значи това? Това означава, че нещата ще дойдат при вас. Всички пътища, всички енергийни движения ще минат през вас. Това ще ви донесе всичко подходящо, било то изобилие, било то определена връзка или нова възможност. Това ще дойде при вас, защото пътят се движи и минава през вас. Когато преминете в Новата енергия, всичко подходящо ще дойде при вас. Това имахме предвид като ви казвахме: „ Танцувайте с това, което идва пред входната ви врата.” То ще дойде при вас.

 

Много, много неща ще пресекат вашия път. Някои от тези потенциали, някои от тези преживявания или хора, или възможности, енергии просто минават. Няма нужда да ги приемате (прегръщате). Просто им позволете да минат.

 

Хора ще идват и ще си отиват бързо от живота ви. Това не значи, че трябва да се държите за тях. Това означава, че те имаха нужда да бъдат докоснати от вашата енергия докато продължаваха надолу по техния стар път от точка А до точка Б. Има възможности, които ще дойдат при вас, не всички са предназначени да ги прегърнете. Те просто минават.

 

Помните ли когато ние ви говорихме за добавянето на вашата енергия към думите? Ние ви дадохме пример с главоболието от друг човек. Тяхната енергия е излъчена навън. Тази енергия на главоболието бе като малък балон, прелитащ покрай вас. Като мина край вас, вие го докосвате с Новата си Енергия, която е в неутрално състояние. Той може да бъде активиран от всеки човек, който избере това и този балон ще мине край вас и ще бъде прехвърлен върху тях.

 

Горе- долу така е и с това ваше място за почивка. Неща ще идват във вашия живот и ще преминават, за да имат възможността да бъдат докоснати от вашата божествена енергия. Други неща ще дойдат при вас и ще се спрат. Те ще бъдат там, за да ги прегърнете и да танцувате с тях.

 

Това може да са връзки, работа, всякакъв вид нови възможности. Но те идват, за да бъдат прегърнати. Ще го знаете ако се запитате вътрешно. Но това, което специално ще бъде привлечено към вас са тези неща, за които имате разбирането, мъдростта и опита да се справите.

 

Спомняте ли си, скъпи приятели, когато ви говорихме за Пещта на Благодатта? Спомняте ли си как поставяхте там проблемите си за решение? Ние знаем много от вас, които го правеха всяка вечер, слагайки въпрос за връзка или изобилие или за вашето здраве в Пещта.

 

Спомнете си, че ние ви казахме: „Позволете на вашата божественост да намери решение. Позволете на вашата божественост да сготви проблема, докато той е готов да бъде изваден.“ След това вие изваждахте проблема от там и го оставяхте да изстине на плота. По някое време ние ви помолихме да вземете всички тези проблеми, които бяха разпръснати из кухнята в новия ви дом и да ги хвърлите във въздуха. Когато го направихте, те се превърнаха в красиви блестящи светлини, брилянтни блестящи светлини, които представляваха мъдростта на наученото през предизвикателствата и трудностите.

 

Сега, ние вземаме това и го прилагаме към вашето място за почивка. Всички тези проблеми, представени като бели светлини, танцуващи светлини, мъдростта, която придобихте, това ще бъдат светлините, които ще осветят вашето място за почивка. Това ще са светлините, които привличат хора и ситуации към вас. Те са като наниз от светлинки, с което украсихте това място.

 

Точно тези проблеми, над които вие работихте, може би изобилието, сега вие сте експерт по тях. Точно проблема, който имахте ще бъде привлечен към вас чрез другите хора. Тези, които имат проблеми с изобилието, на някакво ниво вътрешно ще усетят и почувстват светлината, която някога беше ваш проблем. И ще дойдат при вас за съвет. Те ще бъдат привлечени към вас.

 

Ако вашият проблем е свързан с връзките, о вие постигнахте толкова много разбиране през последните няколко години за връзките, и за това кои сте вие. И така, не е ли естествено, че този, който ще дойде при вас на това място за почивка също има проблем с връзките?

 

Вашите собствени светлини, това което беше за вас предизвикателство и го сложихте в Печката на Благодатта…вашата собствена светлина ще привлече и всички пособия и ресурси, които са ви нужни, за работата, която вършите. Вашата собствена светлина, вашата собствена мъдрост от предишните ви преживявания, ще привлече сега изобилието, от което имате нужда. Ще привлече хората. Ще привлече потенциалите, от които имате нужда. Всичко това ще дойде при вас, ако не се опитвате да карате надолу по магистралата с бясна скорост.

 

Проблемите, които сте имали преди, сега ще привлекат хората и обстоятелствата, които са подходящи за вас, за да бъдете истински учител, утешител и водач на другите. Доста е просто, скъпи приятели, но ще трябва да поработите с това.

 

Вие оставате в момента сега. Оставате напълно присъстващ, изпълнен с живот и жизненост в Сега. Това ние наричаме вашето място за почивка, вашето крайпътно място. Пътищата се движат. Те се движат и минават през вас. Това е енергията на Новите времена. Това е смяната в парадигмата, която ви позволява да привлечете всичко, от което имате нужда сега.

 

Останете в Сега. Останете напълно присъстващи. Разберете, че нещата идват при вас. Разберете, че някои неща идват само, за да бъдат докоснати от вас. Други ще дойдат, за да потанцувате.

 

От ваша страна ще се изисква малко работа, за да се научите да оставате присъстващи. Вие толкова сте свикнали да живеете в миналото, или да се притеснявате за бъдещето. Миналото, скъпи приятели ви убиваше. Животът в миналото създава смърт -точка. Когато живеете в миналото, вие си мислите за това, което е станало преди. Това изпраща сигнал до системата, до вашата биология, да започне процеса на смъртта.

 

Когато живеете в бъдещето, когато се притеснявате за това какво ще стане, когато се притеснявате за пенсионирането си, когато се притеснявате как ще изглежда бъдещето след 10-15 години, когато се притеснявате дали ще получите розов плик в офиса следващата седмица, това ви кара да се задушавате, потушава пламъка на божествеността, който се заражда във вас. Миналото ще ви убие, бъдещето ще ви задуши.

 

Живейте в сега, на момента, напълно присъстващи, напълно достъпни да правите каквото е необходимо, когато тези неща дойдат при вас. Това е енергията на Новите времена. Това е промяната в парадигмата, която ще е толкова важна, особено през следващите няколко месеца. Ние знаем, че това е енергията на Новите времена, защото ние виждаме това на мястото, наречено Нова земя.

 

Сега, скъпи приятели, е време вие да говорите. Аз, Тобиас, казах достатъчно за днес. Време е Шоуда да започне. Време е за Габриел, Мария, Метатрон, Тобиас и другите да отстъпят за малко, да седнем на столовете си, да си събуем обувките и да слушаме какво има да ни каже Шаумбра. Ще ни отнеме момент да настроим енергиите. И това, което ще чуете е гласът на вашето собствено същество.

 

Пауза

 

Шоуд 3 започва:

 

Ние сме Шаумбра. Ние сме семейството. Ние сме един глас и ние сме много.

 

Ние вървим в два свята. Ние живеем в два свята сега. Ние намираме това за предизвикателно- част от нас в Старата енергия, част от нас в Новата. Това създава тези предизвикателства и трудности. Това ни дърпа в различни посоки понякога.

 

Толкова голяма част от нас иска да премине в Новата енергия. Но все още живеем в Старата енергия. Понякога откриваме, че просто не знаем вече как да балансираме двете. Понякога разбираме, както казваме на нашия човешки език, че сме между чукът и наковалнята.

 

Но ние правим прогрес в балансирането на двете. Ние достигаме до ново разбиране за нещата, дори за нашето собствено здраве, как откликва нашето тяло. То бе построено в Старата енергия, търси как да се съживи в Новата енергия.

 

Нашите тела търсят нови видове храна. Нищо не е подходящо вече… с изключение на шоколада! (публиката се смее) Нашите тела не се задоволяват с това, което виждаме на лавиците в магазините вече.

 

Но никой не е развил новите храни и хранителни продукти, които нашите тела започват да желаят. Така че, ние трябва да говорим на старите храни. Ние променяме техните енергии преди да ги приемем. Ние говорим на нашето физическо тяло за това, как да приема храните от Старата енергия.

 

Това един пример за трудностите, от това да живеете в два свята едновременно. Знаехме, че ще е трудно много преди да дойдем в тази точка. Очаквахме да е трудно. Но не осъзнавахме точно какво значеше това.

 

Ние осъзнаваме, че ходенето на работа става все по-трудно. Ние гледаме системите на Старата енергия и хората, които така яростно ги защитават. Трудно е да им кажем, че има и друг начин, различен начин, заради йерархията, която е изградена в толкова много компании. Ние намираме това толкова изтощително и досадно да бъдем на работните си места от Старата енергия.

 

Но все още не сме сигурни къде са работите от Новата енергия. Предполагаме, че ние трябва да ги създадем. Междувременно е предизвикателство и става все по-трудно с всеки изминал ден да ходим на тези стари работни места.

 

Ние желаем нови разбирания, нови съзнания в хората, които работят около нас, с които работим. Все още не сме сигурни какъв е отговора, защото бяхме блокирани в нашия начин на мислене, че трябва да имаме това за нашето изобилие. Може би в Новата енергия скоро ще намерим по-добър начин?

 

Нашите взаимоотношения, също така бяха базирани на Старата енергия. Ние ги започнахме в Старата енергия. Понякога е трудно. Трудно е да се свързваме с някои от старите ни приятели, дори с тези, които са от нашето семейство, тези, за които сме се оженили. Понякога е много трудно да се свържем с нашите собствени деца. Знаем, че не е подходящо да се опитваме да ги променим. Но понякога е трудно да живеем в два свята по едно време, притеснително е.

 

Иска ни се просто да избягаме от време на време. Някои от нас са толкова изненадани, защото не мислехме, че имаме нужда от толкова много време, толкова много ценно време. Но сега разбираме, че е много важно. Намираме, че е приятно да се събираме с другите Шаумбра, защото там поне имаме разбиране, дори без да си говорим. Поне имаме разбиране като става въпрос за връзките.

 

Да се живее в два свята по едно и също време е трудно, дори да живеем в два свята в нашите собствени отношения и усещания за това какво сме. Част от нас иска комфорта на Старото, а друга част иска отчаяно да премине в Новото. Трудно е да живеем в самите себе си и в два свята. Мислехме, че сме освободили всичко, а откриваме, че има още за освобождаване, още слоеве. Понякога това изглежда безкрайно. Много е трудно да живееш в тези два свята по едно и също време.

 

Ние откриваме, че има нови инструменти сега, които идват. Това не са инструментите, които очаквахме. Те са прости инструменти. Когато ги използваме, те ни служат толкова добре по толкова неочаквани начини.

 

Като Шаумбра, ние учим за важността на Дишането. Никога не сме мислили, че това ще е толкова мощен инструмент. Дишането разпалва божествения пламък отвътре. Дишането помага да се поставим в момента сега. Дишането подсилва нашата система.

 

Ние си мислехме, че това ще е нещо по-сложно, тези нови инструменти за Новата енергия. Ние откриваме, че съзнателното дишане ни отваря. То помага да се облекчи много от стреса и от напрежението.

 

Ние също откриваме, че инструмент за Новата енергия е Чувстването. Учим се първо да чувстваме, а после да мислим. Учим се да мислим чрез нашите чувства, вместо да бутаме всичко първо през главата за анализ. Ние научаваме, че има нов вид интелигентност у нас, която надскача стария начин на това, което наричаме мислене. Всичко се съдържа в нашите чувства.

 

Когато първо чувстваме, а после мислим, ние ставаме толкова по-сензитивни. Чувствителността е чудесна, защото ние усещаме и разбираме нещата както никога до сега. Но понякога, докато живеем в два свята, чувствителността е трудна, защото усещаме болката на другите хора. Чувстваме тяхното страдание. Може да почувстваме неща дори в нас, които не сме знаели, че са там.

 

Ние се учим, като един от инструментите на Новата енергия, да мислим с нашите чувства. Има място за логиката и има място за анализ. Но, мъдростта не идва от мозъка. Идва от нашите чувства.

 

Да се живее в един свят бе достатъчно трудно… а сега живеем в два свята. Но като живеем в два свята, намираме, че има още един прост инструмент, много прост инструмент. Това е осъзнатостта за момента „ Моментната осъзнатост. „Това е да бъдеш в момента, напълно присъстващ. И отново, никога не сме си мислели, че ще е толкова просто да бъдеш в Сега…да не се притесняваш за миналото, защото сме го освободили, да не се притесняваш за бъдещето, защото още не сме го създали. Когато сме напълно присъстващи в Сега, в този момент, тогава сме балансирани.

 

Като седим сега тук като Шаумбра, животът е балансиран, животът тече. Нещата са както са си. И това по себе си е перфектността. Като седим в момента, нашата енергия не изтича в миналото или бъдещето. Нашата енергия напълно се съдържа в този момент.

 

Когато сме в момента, може да настъпи подравняване. Когато сме там, ние спираме достатъчно дълго, за да може нашето тяло да се върне към естественото си подравняване. В момента, нашето тяло се наглася от Старата Енергия в Новатa. Даваме му възможност да се настигне само.

 

Когато сме в момента, нашите емоции идват в баланс. Нашите емоции бяха разпръснати на толкова голяма територия в миналото. Седейки в момента и дишайки, нашите емоции могат да се подравнят. Нашите тела…нашите емоции… нашият ум, всичко се нарежда естествено.

 

Като живеем в два свята, ние разбираме, че пътят се движи, че ние можем да стоим в момента, и всичко ще дойде при нас. След това ние имаме отговорността да взаимодействаме с каквото и да е, било то човек, работа, възможност, предизвикателство. Когато се отнася до нас и ние усетим, че е подходящо да потанцуваме с това, тогава имаме отговорността да направим нещо с него.

 

 Вече не трябва да препускаме надолу по пътя. Вече не трябва да се състезаваме за някаква непозната дестинация. Ние може да присъстваме в момента. Пътят се движи около нас и ни носи каквото е подходящо.

 

Да живеем в два свята по едно време е предизвикателство, което не сме очаквали. Но с новите инструменти на дишането, на момента, на чувстването, на позволяването нещата да дойдат при нас, ние се учим да се нагаждаме.

 

Като Шаумбра ние знаем, че сме се заели с предизвикателна работа. Знаем, че имаме много да обучаваме. Също трябва и да учим за Новата енергия. Като Шаумбра знаем, че ние създаваме енергиите на Новата Земя. Но ние също помагаме да се наместят енергиите на Старата Земя.

 

Ние живеем в два свята. Ние сме Шаумбра.

 

Тобиас: Аз Тобиас се завръщам за кратък момент, за да ви аплодирам за разбирането, до което достигнахте.

 

Искам също да ви аплодирам за работата, която вършите с Шоуда. Толкова много от вас по света започват да изразяват своята божественост и тази на другите.Това е толкова важна стъпка във вашия прогрес. Говорят душите и сърцата на тези, които се събират тук с вас. Говорят вашите собствени души и сърца. Ние ви окуражаваме във вашите Шаумбра групи по света.

 

Не се притеснявайте дали думите, които излизат от устата ви звучат като вас. Това е подходящо. Когато всеки от каналите, с които работим започне канализирането, техния глас от началото звучи като тях, те ще ви кажат. Когато започнете Шоуда, започвате процес на напълно притежание на това какво сте, напълно изразяване на това какво сте.

 

 Скъпи приятели, ние ви говорихме какво е новата парадигма. Ще ви е нужно малко време да го обмислите. Вече чуваме вашите интелектуални въпроси за това. И това е ок.

 

Ние ще се радваме да отговорим на въпросите ви след кратка почивка. Ще се върнем тук. Молим ви да дойдете до микрофона за въпроси, споделяне на преживяване с Шаумбра по целия свят.

 

Ние ще се върнем след няколко минути. До тогава, скъпи приятели, знаем, че вие живеете в два свята. Но знайте, че има много от нас, от тази страна, включително Габриел, който свири на тромпета си през цялото време докато ние говорихме, малко дразнещо- включително Габриел, който се присъединява към вас в Новото. Защото наистина никога не сте сами!

 

И така е!


Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени