МАТЕРИАЛИТЕ НА ТОБИАС

СЕРИЯ НОВА ЕНЕРГИЯ

Шоуд 12: “Тъмнината – това е вашата Божественост

Представено от Тобиас, ченалинг чрез Джефри Хопи

На лятната конференция в Санта – Фе, Ню – Мексико

На 17 юли 2004 г.

http://www.shaumbra.ru/frm/viewtopic.php?f=12&t=163


И така е скъпа Шамбра – събрахме се заедно тук в Новата Енергия, в тази безопасна енергия ... АХ, в енергията на Шамбра. Наслада е да слушам вашата музика, да усещам дълбочината на вашия опит и вашите думи. Това е такава радост за мен, Тобиас да имам възможност да се приближа до вас днес, когато ви носим послание, малко по – различно от обикновеното. Ако си позволите да усетите съвършено различната есенция на това, което ви носим.

 

Наистина ние правим ченалинг с вас. Държим ви в обятията си. Усещаме какво изтича от сърцата и душите ви. И ние го вдишваме. Вдишваме го през всички коридори на Омнивърса ... вдишваме го чрез Духа ... вдишваме го чрез всички ангели ... чрез всички аспекти на това, кои сте били в миналото ... и след това го издишваме обратно към вас, меко, чрез човешкото ви тяло. Ние вдишваме нежно, така че да го усетите по лицето си ... по ръцете си ... и в сърцето си ... вдишваме го обратно към вашата същност, за да можете да го усетите и да си спомните, кои сте всъщност ... издишваме го обратно така, че то да възпламени вашия вътрешен Божествен огън, за да го забележи целия останал свят.

 

Днес вдишваме вибрациите ви, вдишваме енергиите ви и особено вашата мъдрост. Днес вдишваме посланието, което сте оставили не само за себе си, защото вече знаете какво съдържат думите и енергиите в Шоуда. Вдишваме го като послание за цялото човечество, за да му обръщат след това внимание човек след човек, същност след същност и в крайна сметка да го види цялото човечество.

 

Това е просто послание. Това е много смело послание. Това е послание, което ще накара някого да отиде на място където има страх и гняв. Но, скъпи приятели това послание, което чакаха да чуят много, много отвъд пределите на семейството на Шамбра, за да се освободят от това, което ги задържа ... да се освободят от тъмнината, която ги измъчваше ... тъмнината, на която бяха в плен ... да се освободят от бремето, което носиха през цялото време.

 

Така, че скъпа Шамбра, всички ние от нашата страна на завесата – всички ангели, които сме се събрали днес, а също и всички Шамбра по света – използват този момент да вдишат с вас. Позволете ни да се приближим толкова близо до вас, да станем част от вас, да споделим свещеното и драгоценно Сега с всеки един от вас. Позволете ни да го издишаме обратно към вас. Позволете ни да го издишаме към всеки един от вас, който е тук, който е свързан с тази енергия. Позволете ни да вдишаме чрез вас за всички останали хора, които са готови да чуят това послание, да обърнат внимание на този момент.


Заедно, Шамбра ние се занимавахме със строителство през цялото това време, особено в тази серия, в която се намираме, в серията на Новата Енергия. В последните месеци ние говорихме за Новата Енергия и за това, какво е и какво представлява в действителност Новата Енергия. Това не е просто термин. Това наистина е Нова Енергия.

 

Когато напуснахте Дома - Царството – с вас остана ограничено количество енергия. И част от това, което искахте да изпитате, част от това, което искахте да създадете в крайна сметка беше Новата Енергия. По такъв начин в продължение на еони от време, вие просто събирахте енергии, които вече съществуваха и се учихте да ги ваете ... учихте се как да играете с тях ... учихте се, как да превръщате една енергия в друга ... от една вибрация в друга ... просто да играете със съществуващите енергии – до неотдавна.

 

Но миналата година Шамбра, Нова Енергия за първи път за цялото това време беше създадена извън Дома. Това чисто и просто означава, че вие се научихте да бъдете самостоятелни Творци, Творци, изцяло в Новата Енергия. Тя все още е нова. Тя все още изисква някакво време, за да бъде усвоена, за да влезе във вашата реалност. Но с всеки момент – с всеки нов момент – вие разбирате все повече и повече за това чудо Новата Енергия.

 

В тази серия ние говорихме за Въображението. Говорихме за отварянето не само на ума, но и на сърцето ви – разтварянето и позволението ви да полетите, да се разширите за първи път отвъд ограничените човешки линейни измерения, в които се намирате, да излезете отвъд пределите – Ох, оставайки в настоящия момент сега и оставайки много заземени – но излизайки отвъд пределите. Въображението – това е дар, който винаги сте имали, но в продължение на много, много животи тук на Земята, вие го изключихте, съсредоточени върху триизмерната реалност.

 

Но дойде време за въображението отново да полети и да признае всички мисли и чувства, през които преминавате. В миналото бяхте блокирали толкова много от тях, защото бяха болезнени или защото не се доверявахте на себе си или защото зачерквахте части от себе си от вашия опит.

 

За тези от вас, които не усещат това, това което някога са чувствали – това е така защото, си нямате доверие. Вие отричате много, много жизнено важна част от себе си. Затваряте се, приемате само през ума си, обработвайки само през мозъка си. Но ние работим с вас по отварянето, позволяването на всички мисли, които понякога смятате за луди, да влязат.


Но те всъщност не са налудничави. Те са потенциали, които може и да не се проявят на Земята. Това са сценарии, които може да се случат в други измерения. Те са ваши. Може произхода им да не е земен, но това не значи че са погрешни. И това не ви прави луди.

 

И така ние работихме, за да отворим Въображението, да позволим на този поток да навлезе във вас и да преминава през вас. И ви казахме,че сега да се прави това е безопасно. Вие създадохте Новата Енергия, безопасната енергия. Не е нужно да се притеснявате за демони, привидения, дяволи и всякакви тъмни същности, които влизат във вас, използват ви, контролират ви, поробват ви ... абсолютно ненужно е.

 

Вие сте в момента Сега, в безопасната енергия, в свещената енергия. И е безопасно да се отворите към всичко ... всичко ... което сте.


Говорихме за пребиваването в момента Сега и за позволението да започнете да се изразявате ... без повече да се сдържате ... позволявайки си да бъдете заземени в момента Сега ... но толкова открити и разширени, че да можете да се изразявате. Скъпи приятели, това е безопасна енергия, заземена в момента Сега – това е енергия, в която стават чудеса.

 

Но истинското чудо – истинското чудо – това е да си спомните защо сте тук, да си спомните кои сте. Истинското чудо – това е отварянето и свободното съзнание.


Дори Йешуа ви каза това преди време за това. Чудото – това не е да изцелите ръката на някого. Чудото – разбира се не е да превърнете водата във вино или да размножите рибата и хляба. Това е – детска игра, която идва като естествен резултат от изцяло отвореното съзнание и спомените – пълните спомени – за това кои сте. В това пространство, в това безопасно пространство, всичко останало става много лесно. Това, което можете да наречете физически или триизмерни чудеса, чудесата вече не са такива, защото вие разбирате как се случват.

 

Не ви е нужно напразно да губите жизнена енергия в опити да правите чудеса или магии. Това става по естествен начин, когато стане чудото на отварянето и освобождаването на съзнанието. Но това не може да стане, докато сте извън безопасната енергия. Това не може да стане, ако все го има това, което ви задържа, това от което се страхувате, това, което сте заключили в далечните дрешници на душата си. И вече го знаете, Шамбра. Вече го знаете.

 

Нека си поговорим малко за енергиите на светлината и тъмнината, базисните енергии на дуалността, двете основни и първоначални енергии, които съществуват и до днес. Съществува светлината, която наричаме енергията АА (която се произнася ”АХ”). Има я и тъмната енергия, която наричаме енергията на ОО (произнася се ”ОХ”). Те произлизат от един източник. Те са просто различни изражения на единния. Звуците АА и ОО – това са първоначалните звуци, скъпа Шамбра, първоначалните вибрации, звучащи малко грубо в човешкия език.

 

Всички заедно отделете момент за да чуете звука АА, истинската музика и вибрация на АА – това е което изпитахте, когато за първи път напуснахте Дома, енергията на светлината АА.

 

Отделете миг, за да усетите енергията на ОО. Чуйте ОО – противоположното на АА – отрицателното на тъмнината.

 

АА ...ОО ... изначалните звуци, изходните вибрации, когато напуснахте Дома ... първоначалните ви съставни частички ... АА и ОО ... са толкова части една от друга и са толкова дълбоко влюбени ... о, подобно на двама влюбени, които споделят опита си ... решили да бъдат заедно завинаги ... решили да служат един на друг ... решили да се обичат безусловно.

 

По такъв начин енергиите на АА и ОО вътре във вас започнали опита си извън Дома, между тях имало голяма любов, такова състрадание и споделяне, че енергията на ОО – тъмната енергия – казала на енергията на АА: ”Толкова те обичам, че ще поема върху себе си цялата ти болка. Имам толкова състрадание към, че ще приема върху себе си, това което не обичаш в себе си. Изпитвам такава радост от пътешествието, в което смяташ да се впуснеш, че ще приемам върху себе си всичко, което не ти хареса в пътешествието ти. Обичам те”. И еони от време и много животи на Земята, енергиите на АА и ОО играха заедно, подкрепяха се и се обичаха една друга.

 

Енергията на ОО прие върху себе си ”тъмните” атрибути, всички атрибути на ”негативното”, всички атрибути на болката – в почит и състрадание към енергията на АА. Енергията на ОО си позволи да бъде отделена в съзнанието си от енергията на АА, защото енергията на АА не можеше вече да гледа енергията на ОО. Защото тъмнината поглъщаше енергията на ОО, тя стана обременена. Стана осакатена. Стана грозна. Стана противна в очите на АА.

 

Скъпи приятели, това за което говорим днес е разделението между тъмнината и светлината, същината на това, което са тъмнината и светлината. Те нямат нищо общо с това, как ги разбира в момента човечеството.

 

Човечеството продължава битката между тъмнината и светлината. Човечеството продължава да се опитва да унищожи тъмнината. Човечеството както преди се опитва да изхвърли тъмнината, в енергията на ОО, всичко което не обича в себе си. Хората, отделните хора правят това по отношение на себе си. Всичко от което се страхуват ... всичко което отричат в себе си, се отхвърля в енергията на ОО. И тя е приела тази роля върху себе си, приела е ролята на тъмнината.

 

И както знаете, за това човек си мисли, че трябва да се бои от тъмнината. Че трябва да унищожи тъмнината. Трябва да се избави от нея. Но, Шамбра както вече знаете, това не може да стане. Всичко това е част от едно и също.

 

Искаме всички, които са готови – всички, които идват в тази точка на Безопасната Енергия – да видят какво всъщност представлява тъмнината. О, тя приличаше на влюбен, който се раздаде изцяло, прие върху себе си всички ваши съмнения в себе си от любов към вас. Тя приличаше на влюбен, който ще направи всичко за да ви услужи, за да можете да вървите напред, за да можете да продължите своите опитности и живот.

 

Така че, скъпи приятели, намерете време да погледнете енергията на ОО, тъмната енергия. Тя съвсем не е това, което изглежда. Човечеството, отделни хора продължават борбата между светлината и тъмнината вътре в себе си. Това създава бариери, стена, която им пречи да обединят всичко това, което са всъщност. Това им пречи наистина да живеят в Новата Енергия. Разделението на светлината и тъмнината вътре не им позволява да изпитат радостта и чудесата, които предлага живота.

 

Скъпи приятели, молим всички заедно с нас да отделите време. Погледнете тъмнината, енергията ОО, излизайки отвъд границите на очевидното. Нека усетим състраданието, което имаше тази енергия, да усетим влюбения, който ще направи всичко за вас.

 

Всяка енергия се стреми към разрешение. И сега тъмнината се опитва да се освободи от тази роля, която играеше вътре във вас. Тя се стреми да бъде освободена от ролята на сметище ... демон ... лошия, злия ... непризнатия ... и ненавиждания. Тя носеше този товар в продължение на толкова дълго време чак до ден днешен.

 

И тя иска да се върне при вас. Тя иска да ви обича по изцяло нов начин. Иска да бъде влюбена във вас по новому. Тя изобщо не е това, за което сте я мислели.

Всяка енергия се стреми към разрешение. И това, което вие наричахте ”тъмнина” ... ”негативно” ...”лошо” ... това е просто част от вас.

 

Скъпи приятели, ТЪМНИНАТА – ТОВА Е ВАШАТА БОЖЕСТВЕНОСТ. Тя беше скрита. Тя беше скрита толкова дълго време. О, да, наистина Божественото Е тъмнината. Тя ще ви даде тема за размисъл за дълго, дълго време. (лек смях)

 

Ние не говорихме с Калдре преди Шоуда, защото знаехме, че в такъв случай той никога няма да се качи на сцената. (смях) Малко се затруднихме да го накараме да произнесе тези думи.

 

Но в тази безопасна енергия, която споделяме заедно искам по абсолютно нов начин да погледнете на това което са всъщност АА и ОО – тази Божественост, която ви обича толкова силно, че е поела върху себе си всички ваши трудности и болка, цялата ви тъмнина – тя се стреми към разрешение, точно сега. Тя иска да се върне точно сега. Иска да спре играта на АА и ОО и просто да бъде единен звук вътре във вас. ОО се опитва да се върне.

 

ОО ... вие много дълго я викахте. Но отричахте това, не е ли така? Зовяхте своята Божественост: ”Къде е тя? Къде е този златен ангел? Къде е Бог вътре в мен? Защо моето божествено ... Бог ме изостави? Защо съм сам тук, на Земята? Защо не чувам гласа на Духа?”

 

Скъпи приятели, то беше във вас през цялото време. Това беше ОО. Тя беше това, което вие наричате тъмнината, негативното. Тя беше вашето духовно бунище за всичко, което не харесвате в себе си. Дойде време да пуснете това.

 

Тя – тази Сянка, която винаги е била тук, скъпи приятели, винаги близо до вас, повече от всичко ... Сянката, от която се бояхте толкова дълго ... Сянката която не искахте да погледнете, защото там са части от вас, които искате да отречете, от които искате да се откажете, които не обичате.

 

О, енергията на ОО ви обичаше толкова силно, че пое върху себе си най – великите страдания, които някога можете да си представите. ОО пое върху себе си всеки дисбаланс, всяка частица страдание, цялото отвращение към себе си и неувереност в себе си. Вие ги изоставихте там и любовта на ОО, скрита от завесете на тъмнината, ги пое и ги удържаше, така че да можете да продължавате опита си.

 

Сянката винаги е била там. Както вече говорихме в групата преди около шест месеца – помислете за нея от тази перспектива. Сянката може да съществува само, когато светлината осветява уникалната ви духовна личност – вас. Когато светлината на Дома, на източника, на Бог осветява душата ви, вашето индивидуално същество хвърля сянка. Същество без душа няма сянка. И само на вас беше даден този дар на истинската духовна личност и пълномощията на творец. Само вие имате сянка.

 

Молим ви сега да признаете Сянката – това сте вие, признайте тъмнината – това сте вие, признайте ОО. Това е един от двата звука, съставляващи вашата енергия – ОО ... АА ... и вдишвате.

 

Толкова дълго се борихте с тъмнината, отричахте тъмнината, защото я мислехте за истински враг. Толкова дълго се борихте с тъмнината в собствения си ум и в сърцето си, че се уморихте, изплашихте се и се оказахте в изолация. Но ОО, тъмнината просто задържаше в себе си цялото възможно състрадание към вас.

 

Можете ли безстрастно да я пуснете в живота си? Можете ли, вие Шамбра, да разберете, че тъмнината носи в себе си вашата Божественост?

 

Енергията се стреми към разрешение. Тя се опитва да се върне – двама влюбени, които се съединяват отново след дълго раздяла.

 

Отговора на вашите молитви, отговора на сълзите, които проляхте – питайки къде е Духа – винаги беше там, скрит зад нещата, които не харесвате в себе си и в света около вас.

 

Шамбра, можем ли заедно да отпразнуваме това? Можем ли да приемем това, което наричате тъмнина? Можете ли да приемете тази реалност, това, което нарекохме ОО? Можете ли да въплътите енергията на ОО?

Можете ли да позволите на АА и ОО отново да се обединят в любов, споделяйки изцяло нов опит в Новата Безопасна енергия? Можете ли да го позволите, независимо от възпитанието си, цялото програмиране, цялата пропаганда, която сте имали относно тъмните енергии? Можете ли да позволите отново да се завърнат към единство тези две енергии за създаването на Божественото и Човешкото, въплътени в едно, тук в момента Сега, по едно и също време?

 

Това, Шамбра е смела крачка. И има много хора отвъд пределите на тази зала, които не разбират. Има много, котио ще го нарекат лъжа. Има много които ще го окачествят като ерес.

 

Но това са тези, които се сражават със себе си, все още се борят с другите народи, все още ненавиждат аспекти в себе си. Това са тези, които все още проповядват, но не въплъщават в себе си Новата Енергия, не въплъщават в себе си Божествената енергия и любовта към ВСИЧКО КОЕТО Е в момента Сега.

 

Има такива отвъд пределите на тази зала, които предпочитат битката в себе си в Старата Енергия, между светлината и тъмнината, защото това им помага да получат ново разбиране за себе си. О, и понякога те дори стават склонни да играят на тази игра на светлина и тъмнина. Има и такива, които са извън енергиите на Шамбра, които продължават да изливат багажа си ... цялата си омраза ... цялото си разделение ... всички енергии на седемте печата, за които говорихме миналата година. И те имат нужда от място, където да продължават да изливат всичко това.

 

Шамбра, ние вдишваме енергията в която се намирате: разбиране и мъдрост, това, че АА и ОО сега се върнаха заедно в новата любов и ново състрадание. Шамбра, нека изпратим смело и ново послание, обръщение към съзнанието на човечеството, че светлината и тъмнината всъщност са едно, не го превръщайте в ментално упражнение, нека е реалност в която позволяваме това да се въплъти в нас.

 

Нека енергийно изпратим послание към света, че светлината и тъмнината се стремят да се обединят отново. Нека отправим послание към света, че тъмнината съвсем не е това, което изглежда. Това е мястото, където се намира вашата Божественост, което така ви обича, че пое върху себе си от ваше име цялата тъмнина.

 

Заедно Шамбра, нека въплътим ОО и АА. Нека освободим старите възгледи и представи, какво е тъмнината и какво е Божествеността. Нека им позволим да се влеят заедно в безопасното и свещено пространство. Там, където става изцелението на душата – точно сега, тъмнината и светлината отново се обединяват.

 

И това е така!

 

Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова

 

 

 

и