МАТЕРИАЛИТЕ НА ТОБИАС

Серията за Новата Енергия

Шоуд 1: „ Атрибутите ти Господи “

Представено пред Аления Кръг

На 2 Август 2003 год.

http://www.shaumbra.ru/frm/viewtopic.php?f=12&t=30

 

Тобиас:


И така е скъпа Шамбра, ние отново сме заедно като семейство. За мен Тобиас е чест да бъда тук с вас, за да започнем още една серия заедно. Такава радост е за мен да виждам всеки един от вас и да се съединявам с всеки седящ тук, който е настроен към това.


Казах на Клдре преди известно време, че не трябва да очаква голяма тълпа. Това е друг вид работа, която вършите. Свързана е с трудности. Това е пробив отвъд старите системи и което е най –сложното –пробив отвъд Старите системи вътре в себе си.


Ние всъщност не очаквахме, че след четири години ще седим с такава силна и любяща група Шамбри, група, която израстна от малка среща в планината. Тя прерасна в това, което привлече вниманието на светлинните работници на Новата Енергия по целия свят и привлече към себе си вниманието на ангелите, съвета и лигите от нашата страна на завесата.


Така, че за мен е особена чест да бъда тук с вас и да гледам как групата ви нараства, да гледам как се връщате за да седнете в тези столове, за да вземете още от мен. (смях) Чест е да виждам този прогрес, който направихте само за няколко години.


Както вече казах по –рано това беше курс, който мислехме че ще отнеме много, много животи. Но тук...вие тук преминахте през приемането на Всичко Което Е, преминахте през приемането, че наистина сте се възнесли и сте все още на Земята и все още в човешка форма. Но вие се възнесохте, което означава, че сте преминали от един живот към друг и което е по –важно, в течение на един живот сте превключили съзнанието си от Старите системи към Новите.


Все още работите с всички тези неща. Все още се сблъсквате с определен вид борби. Но всеки ден, когато работим с вас, ние откриваме, че пускате все повече и повече от Старото, за да го приемете обратно по друг начин в Новите енергии. Преминахте през толкова по пътя на освобождаването ...в отношенията си...в жизнените си планове, с които сте дошли в този живот. Вие пуснахте вашата работа. Пуснахте дори здравето си. Пуснахте толкова много неща, че те изцяло могат да се върнат към вас в Нов и Божествен вид.


И така, днес съм малко преизпълнен с емоции, да съм тук, да ви гледам, да наблюдавам гостите, които сме поканили. Това е велико време.


Калдре казва, че понякога изглеждаме малко помпозни. Но позволете ни да продължим работата с вас без да прекъсваме. ( смях)


Това е велико време, време което продължава вече три, четири хиляди години, епохата в която съзнанието е готово за промяна. И разбира се, както знаете някой оглавява тази промяна. Това е велико време, когато енергиите и същностите, които проправиха пътя днес и които през цялото време поддържаха всяка архетипна енергия, са готови да ви предадат щафетата Примери за това има в нашите ченалинги и обсъждания през годините. Но сега има голяма промяна и тя е възможна само...благодарение на работата която вършите, която сте свършили. Днес ще говорим за някои архетипни енергии, които са вече недействителни и ни напускат.


Но скъпи приятели, нека заедно да вдишаме дълбоко Духа, за да навлезем в енергията на срещата ни днес– много значима от историческа и духовна гледна точка, защото днес присъства група от работници в Новата Енергия, готова да направи следващата стъпка, готова– така да се каже– да встъпи в новото пространство към новите хоризонти. Велик ден.


Ето защо днес в качеството си на наши гости дойдоха Майсторите, за да поседят с вас и по свой начин на предадат енергиите си и на вас. По конкретно това са четири енергии и много други, много други, които се намират във Втория, Третия и другите Кръгове наоколо. Да, всъщност всички вие– които сте тук или ни слушате онлайн– те ви обгръщат със сфера от любов и подкрепа. Когато нещо става с вас, то става и с нас. Така, че те са доста силно заинтересовани. Те се интересуват много силно какво правите.


Нека позволим на енергията на първия ни гост да влезе, ролята на когото сега на Земята се променя– с отварянето на Седемте Печата и влиянието на Библията на Новата Енергия. И така, нашия скъп гост днес е Йешуа. Той идва сияещ, скъпи приятели, сияещ от любов и благодарност. Това не е образа на Йешуа, който обсъждахме малко по –рано –този, който беше на кръста, който страда за вас. Това е старата енергия на Йешуа.


Тук е този, който прилича на вас. Тук е този, с когото сте ходили по Земята толкова много пъти и сте прекарвали толкова много време. И той идва днес, за да ви каже, че времената се променят. Неговото време се променя. Времето в което енергиите бяха толкова съществена част от Земята, трябва да се промени сега, защото вие сте отворени за приемането на енергията на помазаните от Бог.


Така че, скъпия Йешуа може да бъде освободен днес. Той може да бъде освободен от тази толкова напрегната земна енергия, за да продължи работата си по това, което бихте могли да наречете Ордена Сананда, работата му от другата страна на завесата. Той харесва пътешествието си тук, на Земята и той обича да е с всички вас. Но дойде момента, дори и неговата енергия да си отиде, така че вие да станете носителите на Христовата енергия.


Сега наистина има такива, които са навлезли много, много дълбоко в тази архетипна енергия на Йешуа, енергията на Иисус. И те ще продължават да я удържат. И Йешуа ще продължава да пребивава там, да работи с тях...да ги моли, да ги моли да се освободят и да пуснат...ще ги моли да търсят в себе си...ще ги помоли да намерят учител, който е известен под името Шамбра, защото този учител ще им помогне да разберат, че той също е Бог.


Йешуа влиза...и той казва по–точно, че неговата енергия винаги ще бъде достъпна за вас, но на Новия път, не по Старите писания, не чрез пътя, за който се говори в тях–тези думи са така силно изкривени. Той казваше: „ Пътя по който вървя–е моя път, но вие също можете да минете по своя път, както го направих и аз. Вървете по собствения си път и за пръв път ще откриете за себе си, това което никога до преди не сте забелязвали. ”


Йешуа сияе днес, защото най–накрая енергията на Шамбра се оказа достатъчна, за да бъде създадена тази нова книга – Библията на Новата енергия–ТИ СЪЩО СИ БОГ. Това е което той чакаше преди да си тръгне. Той ще работи с вас на другите планове и нива. Той специално помоли за възможност да се върне в тази група, но с друго име и с друга енергия. Всички вие направихте това две хиляди годишно пътешествие, по един или друг начин. И днес той е тук за прощаване, но прощаване само със Старите времена.


Великите Майстори идват днес, за да ви предадат жезъла, така че днес вие сте на работа скъпи приятели. И сега в тази група влиза възлюбената и любяща енергията на Буда, Гуатама, който идва ухилен до ушите...щастлив да бъде човек...щастлив да бъде Божествен...радостен да е на Земята с тази група от хора, които стигат до разбирането, какво е това нещо всеобхватното просветление. Това е комбинация от човека и Духа. Това е приемане на Себе си и на божественото заедно.


Дойде време да напуснете дори енергията на Буда. Ще видите нещо много интересно–как да кажа–ще видите почти бунт срещу Буда, от тези които вече не могат да се справят с тази енергия–те ще пометат статуите му. И Буда се чувства прекрасно от това, скъпи мои. Той няма нужда от метални статуи, от бронз, камък или пластмаса в негова чест.


Той идва днес да поседи с вас. Той беше до вас, за да ви напътства по много начини по време на вашето пътешествие. Той също така ще се върне с ново име и Нова Енергия, но няма да е този, който сте издигнали на пиадестал, няма да е този чието изображение сте сложили на олтара, но ще бъде нов образ, образ, който ще бъде създаден от работата която сте свършили и от напредъка на човечеството.


Да, наистина има огромен прогрес. Понякога е труден. Понякога, знаем, оглеждате се наоколо и се чудите, ще може ли човек някога да го постигне. (смях )


Но, скъпи приятели, вижте заглавията във вестниците. Вижте кориците на списанията си. Вижте как говорят хората около вас...толкова е по–различно от преди 10, 20, 30 години. Заглавните статии на кориците са за медитации...за здравето в новата енергия...статии за това трябва ли християните да се опитват да променят мюсюлманите...теми, които не можеше да бъдат обсъждани преди няколко години. Днес това е в общия поток. Това, което смятахте за ненормално преди 10 години, сега е прието. (смях )


А вие достигнахте до ново ниво. Наистина, когато човечеството тепърва започва да разбира и отчасти да приема атрибути като медитация, вие ги пускате. ( смях). Когато вашите популярни вестници пишат за силата на молитвата, вие знаете, че молитва вече не ви е нужна. По такъв начин вие наистина преминавате на следващото ниво.


Но вижте ефекта, който оказвате върху Съзнанието на Земята. Те не възнамеряват да се връщат обратно. Всичко се движи напред. И част от нашето послание към вас през следващата година ще бъде да ви помогнем да разберете, че нещата вървят напред толкова бързо, четири пъти по–бързо, скъпи приятели.


Бързате към събитието наречено квантов скок, за който ви казахме, че е с променлива дата. Но бихме казали, че ще се случи през 2007 год. Само след четири години съзнанието ще направи квантов скок. Той ще бъде значителен. Ще празнувате този ден.


И така, много предстои да се направи до тогава. Ние малко се превъзбудихме (смях).


Калдре винаги пита какъв ще бъде следващия ни ченалинг. След Седемте Печата, той се прибра вкъщи, седна в стаята си и ми каза: „ Тобиас, извинявай...повече няма какво да обсъждаме. ” (смях ) „ Ти закри Старата Библия. Написа Нова. И предполагам от нас зависи да решим. ” И по някакъв начин той беше прав. Вие решавате. Но скъпи приятели, ние не можем да си тръгнем точно сега. Много ни е весело с вас! (смях )


И така, прекрасната енергия на Буда идва днес, усмихва се от ухо до ухо, с толкова благодарност. Някои от вас може да усетят леко потупване по гърба, вятър в краката, когато преминава покрай вас, защото той също е много развълнуван. Изморил се е да стои затворен в статуя. (смях )


Едно от нещата на които се смеем от нашата страна, скъпи приятели–всеки път когато има велик човек и му издигнат статуя, енергията му се движи много трудно, когато се завръща у Дома. Трудно му е да се освободи от тази личност, която е бил в този живот. А хората отиват на поклонение, понякога мразят тази енергия. Хората се вкопчват в нея.


Ние имаме много топло отношение към статуите от нашата страна. Точно за това понякога изпращаме птиците да се погрижат за тях. (смях ) Това е мнението ни за тях. Интересното е, че хората обикновено слагат статуите извън помещенията.


И така, скъпи приятели, Буда олицетворяващ толкова много енергии от вашето време, от настоящето ви съзнание, епохата на тези религии на Земята, идва днес, за да ви благодари, в известен смисъл да се сбогува с вас, за да ви предаде жезъла. Той се усмихва, знаейки че вие бяхте достатъчно смели, за да кажете: „ Аз също съм Бог ”, достатъчно смели, за да пуснете старото, което така ви задържаше.


Ако точно сега вдишате, ще можете да усетите свободата на освобождаването на Старото. Разбирате ли, беше трудно, защото вие помагахте за създаването на тази книга. Вие сте в основата на създаването на тази книга–Библията от Старата Енергия. Вие, някои от вас, буквално помагахте за написването на някои от страниците и. Толкова дълбоко сте свързани с това пътешествие. За това, скъпи приятели в този ден има толкова много свобода.


Енергията на Мохамед идва днес на гости, архетипната енергия на Мохамед, който има такова голямо влияние и до ден днешен на Земята...много спокойна енергия, въпреки поведението на много от тези, които приемат тази енергия на Земята в момента сега...това е много, много предана и любяща енергия. Но Мохамед идва и отново ви казва, че същността на неговата вяра, независимо от това как изглежда е в думите „ Ти също си Бог. ” Това е което той от много, много дълго време се опитва да каже.


Но наистина, хората преиначават думите. Хората променят думите. Хората утвърждават, нещо което никога не е било у истинския пророк. Мохамед идва, със знанието, че толкова много от неговата енергия може сега да напусне и да се върне за да работи от нашата страна на завесата. За работа с небесните разпоредби, които помагат да се освободят толкова народи, които са поробени...но не се променят енергиите на диктаторите, на тези които ги задържат. Тя, енергията на Мохамед, се завръща от тази страна за работа с тези народи, които не вярват в себе си, не разбират или не чувстват Божественото вътре в себе си. Това е единственото, което удържа хората в робство или ги държи под тиранично управление–това е тяхната собствена ниска самооценка.


Работата, която вършим от тази страна на завесата се състои в постоянно меко потвърждаване и обнадеждаване, постоянно изпращане на вълни на любов и увереност, че вие сте обичани и че пътя към Духа започва от вътре. Не се опитваме да променим посоката в която се движат. Но от време на време, когато се отвори прозорец, ние имаме силата да изпращаме това нежно обнадеждаващо послание, което идва като свеж бриз, което идва като чувство на нежност или мисъл или музика, която казва: „ Вие наистина сте достойни. ”


И четвърта днес влиза енергията на Моисей. Моисей беше толкова важен основен герой за религията в днешния свят. Моисей наистина помогна за освобождаването на народа си. Той беше този, който помогна да се определят условията на живот като дух и като човек. Моисей идва днес, както правеше и от другата страна на нашите срещи, за да каже, че за него също е дошъл момента да отзове енергиите си. За него дойде момента да остави толкова много мъдрост, толкова много просветление от работата си с вас.


Тези четирима гранд Майстори–Йешуа, Буда, Мохамед и Моисей–а има и много други–са най–признатите архетипни енергии от съвременната ви епоха...те идват днес да изразят своята признателност за работата която вършите, която сте свършили, идват за да ви помолят да задържите енергиите, които те задържаха толкова време. Те съответстват повече на живота на човешкия ангел на Земята–да задържите точно тези енергии, а не архетипните Стари енергии.


Вие видяхте че много, много енергии си отидоха през последните няколко години. Много от тях си тръгнаха право през вратата на нашата зала по време на сбирките ни. Много тръгнаха по други пътища. Отново, това значи, че има такава почит към вас и вашия път, че сега можете да го приемете.


Има и пета енергия, която идва също, енергия която малко се различава от другите, но беше важна в съвременното ви съзнание и култура, по–важна от колкото някои от вас осъзнаваха, енергия, доста по–голяма от проста история. Нещо от нея се е случило наистина. Нещо се е случило в многомерността. Но е дало основа за вашето съвременно съзнание, за вашите убеждения.


Енергията, която идва днес...с вас днес е енергията на крал Артур. Реален ли е Крал Артур? В известен смисъл, в известен смисъл... но не както е показано в книгите ви, не само като човека–крал, момчето– крал. Част от това наистина се е случила по някакъв начин. Ако се върнете в исконната страна Британия, ще можете да го усетите там. Ще можете да усетите неговата енергия. Но всичко това се е случвало много многомерно.


Той бил, как да кажа–създаден в такава енергия, че всички вие вътрешно я приехте. Всички вие бяхте свързани с нея от тази или от другата страна. Всички вие носите енергията на Артур в себе си. Заедно с нея присъства и енергията на Ланселот, Гуиневир, Моргана, Мордред–целия списък с герои.


Скъпи приятели, те също са готови да си тръгнат. Те са готови да кажат своето „ сбогом ”, защото има промени, които ще прочистят всяка земя с която са свързани–земята Англия, както я наричате, земята Великобритания. Пречистващите промени ще се случат там примерно в близките 12 месеца.


Ще ви позволим да наблюдавате и да видите какво става. И понякога ще виждате събития в тази прекрасна страна, която е родила енергиите на толкова много от вас, която е родила енергията на континента Европа, която е отворила вратите за тези, които после са потеглили към Америка, за да създадат свободна страна...О всичко това е преплетено. И в центъра на всичко това стои енергията на Артур. Тя е тук. Тя е неотменна част от това кои сте или кои сте били. Скъпи приятели, от вашите Кръстоносни Походи, от търсенето на светия Граал...всичко това са метафори, но всичко това наистина е станало.


И така, Артур идва днес и ви казва, че няма смисъл да търсите светия Граал. Той винаги е бил във вас, но вие бяхте заградени със стена, плътно затворени в тези условия, за които говорихме на последната ни среща. Той винаги е бил там.


Артур беше убит от сина си, което само по себе си е интересна метафора. Артур си позволи да бъде убит от сина си, от покаяние за греховете си. Разбирате ли, той е бил войн. Той е бил боец. Той обичал войната. Не му коствало нищо да отсече глава или да прониже сърце с меч, докато веднъж не стигнал до извода, че нещо вътре се надига. И това била собствената му Божественост. Това било неговото пробуждане.


И той наистина бел засегнат от енергиите на Христовите семена, енергиите върху които много от вас работиха в ранните дни на Йешуа. Той беше засегнат от вас и от работата, която свършихте. Той пуснал меча си и създал ново място на света, място на разцвет и изобилие, свободно място. И тогава той си позволил да бъде убит за греховете си в битките . По такъв начин неговата енергия идва днес, за да ви благодари за пробуждането, което сте му дали.


В работата му, във вашата работа имаше няколко разклонения на енергиите. Едно от тях се наричаше Кръстоносни походи...интересно нещо, нещо което го има у много от вас тук, точно сега, точно след като го казахме, енергията в залата падна с 10 пункта. ( смях ) Това беше трудно време. Вие бяхте кръстоносци. Вие бяхте тези, които се опитваха да пренесат на света нова дума, опитваха се да внесат Христовото съзнание в света. Но скъпи приятели, тогава то просто се изплъзна от ръцете ви. Но вие бяхте толкова страстни ...О, толкова страстни, толкова пламенни, че от тогава не си позволихте повече да бъдете такива.


Артур идва да ви каже, че това което направихте оказа влияние върху целия свят. То промени света. И сега дойде момента за нова промяна . Именно за това сте тук. Скъпия Ланселот– малко ще поговорим за него–той също отдръпва енергията си, любящата енергия, но енергия, която някога беше така почитана.


Моргана, която удържаше баланса на светлината и мрака ...много погрешно беше разбрана нейната роля...опитваше се държи порталите между измеренията отворени...опитваше се скъпи приятели, да запази разбирането между двете страни...да съхрани разбирането за мистицизма във времето, когато църквата процъфтяваше, всичко беше потулено ...беше премахнато. Църквата тогава представляваше особена смесица от политика...понякога религия...и много рядко духовност...Опитваше се да създаде във всекиго сходни възгледи, определени концепции и идеи за Бог и Христос. По такъв начин Моргана, която е част от вас, също е готова да остави енергията си и да се върне от нашата страна и да работи с вас по изцяло нов начин, дори с новоенергийно име


Мордред, този който създаде хаоса в двореца...той също си тръгва. Работата му приключи. Вече не трябва да се нагърбва с трудната и тъмна роля. За него дойде време да върне енергиите обратно в баланс.


И да, никога няма да забравим Гуиневир...тази, която обича, изпълнена със страст...също и конфликта...не съм сигурен тя служеше ли или следваше сърцето си...или има начин да служиш едновременно и да следваш сърцето си? Тя беше такава част от вашата енергия...помагайки ви да разберете този баланс между любовта и възпитанието...както и баланса на служенето...опита се да ви помогне да разберете какво е да обичаш открито и свободно ...но по Нов начин.


Така че енергията на Камелот обединена с енергията на Йешуа –днес имаме интересна комбинация–и енергията на Буда, Моисей и Мохамед, са тук за да ви предадат жезъла...без да ви оставят сами скъпи приятели...защото както винаги казваме: „ Вие никога не сте сами ”...но и за да ви кажат: „ Дойде момента за вас да носите семето на Христовото съзнание по– натам за който е готов. ” Тези Майстори...помагаха за разпространението на Хростовото съзнание. Не става дума само за Йешуа. У Буда имаше Христово съзнание...и в Мохамед...и в Моисей...и в много други. Но сега зависи от вас.


Днес имаме грандиозна среща. И срещите ни в бъдеще ще бъдат същите, защото вие се избавихте от много Стара и тежка енергия. Вие сте тези, които искат да отворят Седемте Печата и да тръгнат по нов път. Грандиозна.


Знаете ли, че учениците, апостолите по времето на Йешуа наистина не мислели, че това което правят е толкова важно. Те си мислели, че са обикновени хора, търсещи отговори чрез Йешуа. Те били зле информирани за влиянието на работата им, въздействието което ще окаже след две хиляди години.


Ние ви гледаме с такава почит Шамбра. Вие дори не започвате да разбирате с човешкия си ум, това което правите и влиянието което имате.


На нашата последна среща ние говорихме за Седемте Печата. Днес вие ги разгледахте и знаете със сърцето си, какво представляват и какво означават. Седемте Печата бяха в края на Библията на Старата Енергия. Сега, когато ги отворихте, може да процъфтява Новата Енергия. Вие може да процъфтявате с Библията на Новата Енергия...всичко е толкова просто. Толкова просто...Ти също си Бог.


Със Седемте Печата, скъпи приятели...ще отнеме известно време за да разцъфне напълно. И ще ви помолим и ще помолим Калдре и Линда да продължават да работят с това. Може да отнеме година. Може да отнеме четири години работа -отварянето за постоянно на тези енергийни центрове, на тези състояния, които бяха запечатани вътре във вас. Това не е еднократна сделка. Това ще се случва отново и отново.


Ние ви молим и хвърляме предизвикателство на Шамбра да разработи различни уникални начини за представянето му. Това не трябва да е едностранно. Вземете енергията на нашето събрание от миналия месец и опитайте. Разбирате ли, има много мощни методи за изцеление и ребалансиране в нея.


Не трябва да работите само с другите Шамбра. Ще има хора, които ще идват при вас–тези които са готови за това. Седемте Печата, ако погледнете енергиите стоящи зад тях и дисбаланса в организма им, ще можете да стигнете до много бързо възстановяване и изравняване, просто позволявайки си да усетите кой от тези печати е най–небалансиран.


Дълбоките рани присъстват в Печата на разделението и на него трябва да се обърне нужното внимание. Не е задължително да казвате това директно на клиента или този с когото работите. Но позволете си да усетите дълбоките, дълбоки рани, свързани с тази болка, да усетите болката. Детето било отделено от родителите си–ето това е чувството в тази рана. Ако у тези с които работите има много остри проблеми, веднага отидете и разберете какво е заключено за този човек в този Печат.


Има и такива от вас, които работят с музика. В този Печат има – как да кажа–вибрация. Има вибрация, която позволява да се измени баланса на Печата, ако човек го иска. И можете да работите върху това чрез музиката ...чрез различни тонове в гласа...чрез различни видове енергийна работа...всички тези начини.


Скъпи приятели това представлява ребалансирането в Новата Енергия, което може да направите. Много от вас търсят своята страст и се питат–какво да правя. Върнете се назад и прочетете отново. След това влезте навътре в себе си. Там ще има толкова много информация за вас–как да извлечете основната, съществена информация от този материал и да създадете Нови програми.

 

Вижте децата си, къде са техните блокажи, къде е дисбаланса в техните Седем Печата. Болшинството от тях скъпи приятели, като подсказка, точно сега ще имат дисбаланс в Печата на Спасението. Точно там те преживяват труден период. Децата на Новата Енергия преминаха през борба, но имат трудности със Спасението.


Именно за това те ви гледат, в известен смисъл и чакат отговор и са невероятно недоволни от вас (смях ), защото искат да знаят, че вие също сте приели че, вие сте Бог. След това те поглеждат настрани и виждат, че други хора са стигнали до това разбиране. И остават разочаровани...и отново възстават...и си тръгват...или скъпи приятели, стават дезориентирани. И не могат повече да се концентрират.


Вижте Печата на Спасението, когато работите с тях за да им помогнете да възстановят баланса. Помогнете им да разберат, че това започва отвътре. Вътре в тях вече го има просветлението. Помогнете им да го открият, за да стигнат да ново усещане в себе си, в Новата Енергия. Толкова е просто.


Толкова много, толкова много предстои да се направи със Седемте Печата през следващите години. Питате се какво да правя. И днес ще ви кажем–ето я, свещена възможност. Има толкова много начини да се работи с това–истории...начини за изцеление...събирания на групи. Това не трябва да се ограничава с Шамбра. Дори не трябва да говорите за Седемте Печата с тези с които работите. Бъдете наясно за дисбалансите. Помнете, че това са центровете на седемте чакри, които отчаяно се опитват да се върнат към баланс, като единен енергиен център.


Това, което става сега е грандиозно. И ние ще продължаваме да ви го казваме отново и отново, така че да разберете, че не сте дошли тук просто, за да чуете няколко сладки приказки за час, час и нещо. Идвате тук, защото това е Нова работа. Вие избрахте да останете на тази планета. Шамбра, избрахте да растете и да се учите и сега да бъдете тези които удържат енергията, когато другите я пускат–когато Майсторите я пускат.


Така че, скъпи приятели, представихте Библията на Новата Енергия. Тя също е метафора в известна степен. Ще е интересно да видим на къде ще тръгне това. Но вие представихте тази енергия и това е важното. Вие и позволихте да навлезе и да я премете.


Знаехте думите от много и много години. Майсторите ви ги казваха така или иначе. Но още не бяха проникнали в сърцата. Не бяха преминали през всичките ви слоеве и филтри. Това беше концепция, но вие не я практикувахте в ежедневния си живот. Вие я пазехте като малка кокетна концепция, където вие играехте на духовно превъзходство над другите–кой може да се извиси, използвайки най–добрите ключови думи? И това беше добре, защото ви помогна да я приведете в своята реалност.

 

Но след това започнахте да я допускате. Вие наистина започнахте да я усещате. Знаехте, че вие също сте Бог в своеобразни одежди наречени човешки условия.

 

Но вие сте Бог по друг начин, различен от Бога от Дома. Работата е там, че Бога, Краля и Кралицата, Бога–майка и Бога –баща, образа, който беше в Старата Енергия не е това, което сте вие. Този Бог нямаше опита отвъд пределите на Първия Кръг...излизането от Дома...разработването на новото чувство за автентичност...бидейки Творец по произход.

 

Бога от Дома има опит само чрез вас. Вие сте много специфичен вид Бог, защото имахте тези опитности. Вие живяхте в човешка форма. Бога от Дома не е правил такова нещо–само чрез вас.

 

За това когато казвате, че вие също сте Бог, това е друго. То безусловно се отличава от Старата Енергия, Старата илюзия за стареца с дългата брада, седящ в небесата. Това толкова отдавна остана назад.

 

Това е различно от вашата концепция–както бихте казали– Всичко Което Е. Толкова много от вас се придържаха към тази концепция, усещайки, че сте взаимосвързани и че тази същност представлява единство и то е Бог. То също се различава. „ Ти също си Бог “, също означава, че вие сте тези неща, но притежавате уникалния опит на пътешествието си като ангел, вашето пътешествие на Земята като човек и след това пълния цикъл...така че това е различно.

 

В предстоящата година скъпи приятели, възнамеряваме с лекота да променим енергията от нашите Шоудове на базата на вашата молба. Възнамеряваме наистина да говорим с вас за това какво става от нашата страна на завесата. Но ще говорим с вас–така да се каже–по някои актуални теми за Земята–за това какво става на нея...на къде се придвижват енергиите на Земята.

 

И ще наречем Серията за Новата Енергия, защото наистина, наистина вие сега се движите към Новата Енергия...Част от вас са все още в Старата Енергия. Но в това се крие красотата на момента–можете да бъдете в Старата и в Новата енергия едновременно. Вие го можете.

 

В тази Серия за Новата Енергия ще говорим с вас. Ще правим Шоуди заедно за най–обикновени неща–как бизнеса ще работи в Новата Енергия...въз основа на работата, която вършите сега...въз основа на това, което всички ние виждаме от гледна точка на енергийните тенденции и модели...на пример предприятията ще се измъкнат ли от конкурентното си дуалистично мислене и ще преминат ли в Новата Енергия. И ние мислим, че ще бъдете удивени от някои неща, които ще кажете ( смях ).

 

Ще говорим за църквите и на къде отиват, дали са заобиколени или не от Новата Енергия, как ще изглеждат духовните сбирки в Новата Енергия, въз основа на работата която вършите. Преди две години и два месеца, седяхме тук говорихме с вас за църквите и за стените, които рухват. Вижте промените, които станаха само за две години по най–високите нива на църквите. Вижте как те се промениха.

 

Някои от тях в сърцето си на Бог, всъщност признават хората, които се наричат гей. Каква промяна, скъпи приятели...това е повече от едно заглавие във вестника, балансираната енергия ще се върне обратно към някои от църквите. Тези, които не отварят себе си, за да се балансира мъжкото и женското начало и да приемат всеки такъв какъвто е...стените им ще се превърнат в руини. Така ще стане.

 

Ще говорим по въпросите на здравеопазването. Ще говорим за нашата биология. Ще говорим за медицината на новата Енергия и...Калдре ни спира точно сега ( смях ). Той не иска да говорим за медицина и подобни работи . Но ще видите, че това не е за което си мислехте. Ще говорим за това как...нищо няма да ви предписваме ( смях ). Ще видите как енергийните и химическите лекарства могат да работят заедно. И ще говорим как те работят, за да се надвият едни други.

 

Ще говорим за съобществата. Ще говорим за местата, където хората да се събират, за да живеят и работят заедно и с подобаващо правителство. Ще говорим за пътищата на Новата Енергия, начините по които ще се проявява в предстоящите дни, много скоро. Ще говорим за това, защото вие създавате енергията за тези нови условия на съществуване. Ще говорим с вас за тях, защото искаме да имате разбиране на всички нива за това, което става в света около вас. Когато има хаос, когато има конфликти, когато стават войни и сражения...ние искаме, вие да разберете, че всичко това са части от процеса, който е уместен, части от процеса на промяна, процеса на освобождаване. По такъв начин заедно ще преминем през тези теми тази година.

 

Ще ви предизвикваме повече от всякога, скъпи приятели, за да направите това което иска сърцето ви, за да последвате страстта си. Плода на Розата се намира в отварянето на Седемте Печата. Той е там.

 

Ще ви поощряваме да се освободите от тези ситуации в които се намирате. Знаете, че сте заседнали, но се боите да се пуснете. Ще ви поощряваме да следвате сърцето си. Не сте създадени да следвате някакъв мрачен, жалък път на страдание. ( смях ) Вие просто сте го избрали ( смях ). Имаме намерение да ви помогнем да разберете как можете да се освободите от това, как можете да го пуснете.

 

Ще каним нови гости, които как да кажа–ще очакваме нов тип гости на нашите срещи.

 

Наистина вие показахте по всички възможни начини, че сте готови за Новата Енергия. Показахте по всички възможни начини, че наистина сте готови да поемете инициативата.

 

Уважаеми приятели, вие също сте Бог. Вдишайте го точно сега. У вас е Йешуа признаващ този факт. Имате Буда, признаващ този факт. У вас са Моисей и Мохамед и разбира се Артур и целия Камелот, признаващи този факт. Вие пристъпихте линията в приемането на това. И сега дойде време да започнем да живеем с това. ВИЕ СЪЩО СТЕ БОГ.

 

Бог обича нежно винаги. Той винаги е бил с вас. В разбирането на Божествената любов към вас, ще може да разберете и любовта към себе си и след това истинската любов към другите хора, към живота наоколо. За да разберете как вие също сте Бог, трябва да разберете състраданието на Духа, което винаги е имал към вас–пълното състрадание, пълната любов, дори в най–тъмните моменти.

 

Когато пропаднахте в пропастта и усетихте, че Духа го няма, той все пак беше там. Духа беше с вас. Той беше там в пълно състрадание, плачейки със същите сълзи, преживявайки същата самота, усещайки дълбочината на тъмнината заедно с вас.

 

Понякога състраданието на Духа...състраданието понякога не може да бъде усетено, защото то е толкова близко, че дори не можете да го разпознаете. В дните, когато се чувствахте изоставени, питайки се къде е Духа, състраданието...състраданието беше толкова дълбоко и чисто и толкова всеобхватно вътре във вас, че можеше даже да не го усетите като външна енергия. Състраданието беше толкова искрено, че вие едва ли можехте да го усетите. То беше толкова близко. То винаги е било.

 

Духа винаги е имал състрадание във вид на пълно приемане на всичко, което сте, всичко което сте били и всичко което сте направили...пълно приемане, никога не се сърди, никога не предполага, че сте направили грешка. Това е условен рефлекс, който получавате от родителите си, от обществото...не от Духа. Духа винаги ви е почитал за всичко, което сте, което сте направили, защото ВСИЧКО е свещено.

 

Чрез вас Духа е получил опита от изгрева на слънцето. Духа никога не би могъл да го изпита без вашите очи, вашите чувства, вашето сърце. Духа усеща болката от разрива в отношенията чрез вас и никога преди това не е усещал такова нещо. Духа дори не разбираше взаимоотношенията до момента в който вие не преминахте през тях. Той разбра за отчаянието на тъмните дни чрез вас.

 

Духа има пълно състрадание към вас. И състраданието включва в себе си приемане и зачитане. ТИ СЪЩО СИ БОГ. И скъпи приятели, вие сте отражение на Духа.

 

И докато настъпвате в дните на Новата Енергия и питате: „ Какво значи–Аз също съм Бог? “ Помислете за състраданието, което е имал и има Духа към вас. Имайте го и вие към другите. Това ще бъде най–сложното нещо за преодоляване за вас, преди всичко останало.

 

Имайте състрадание към лишените, към страдащите. Имайте състрадание към изгубените и тревожните. Имайте състрадание към винаги успешните. Имайте състрадание към здравите. Имайте състрадание към всеки човек.

 

Престанете да се опитвате да променяте света. Бог не го е променил. Бог не се меси във вашето пътешествие. Бог само ви обгърна в състрадание. Можете ли да бъдете Бог и да имате такова състрадание към всеки човек, да почитате и приемате тяхното пътешествие? Престанете да се опитвате да промените света. Бог не го е променил, защото ви обича.

 

Най–сложната задача, която много от вас ще решават в Новата Енергия, това е почитането и приемането и пълното състрадание, дори ако виждате, че някой много го боли. Да, ние знаем, какво ще искате да направите. Ще искате да спрете болката и да го изцерите. ( смях )

 

И това е уместно, когато ви помолят. Не е задължително молбата да е била с думи. Ще имате знание, знанието на Божествения Дух. Ще проверявате щателно, за да се уверите, да сте уверени, че това е най–дълбокото ниво на вашата истина. Не е ваша работа да променяте тези хора. Спомнете си състраданието, което Бог имаше за вас и го внесете в Новата Енергия за другите. Това ще бъде сложна задача.

 

А след това, скъпи приятели имайте го и за себе си. Имайте същото състрадание към всеки и за всичко на което сте способни в този момент...пълно състрадание към себе си...към всеки физически дисбаланс.

 

Един от най–големите дисбаланси на енергия, който преживявате в момента–това е проблема с теглото. И ние сме толкова уморени от това ( смях ). Бог ви обича дебели или слаби, високи или ниски Имайте състрадание към себе си. Можете ли да имате състрадание към себе си? Можете ли да намерите радост във физическото си съществуване ? Можете ли да видите задачата, която си поставихте?

 

Ако можете да намерите състрадание и любов в това тяло, което сами сте си дали, то вашето тяло ще се върне към благословен баланс. Пуснете концепцията за това, как по ваше мнение трябва да изглеждате и позволете на тялото си да се балансира по най–божествен начин, по–велик от колкото можете да си представите. И тази задача е за вас.

 

Да, всичко е взаимосвързано тук. ( смях )

 

Скъпи приятели, ВИЕ СЪЩО СТЕ БОГ. Бог винаги е имал пълно състрадание към вас. Сега в настъпващите дни, имайте го за вашите събратя. Имайте го за Земята. Имайте го за цялото животинско и растително царство на Земята.

 

Състраданието не означава безразличие. То просто означава почитане.

 

И когато има още един човек–ангел, който ще пожелае да избере различен път, той ще дойде при вас. Той търси Шамбра точно сега. Не мрънкайте някакви думи. Работете с него на всички нива. Погледнете го в очите. Обединете се. И му кажете от сърце към сърце не от уста в уши, а от сърце към сърце: „ Ти също си Бог. Аз те познах. “ Това ще промени начина по който ще започне работата ви и как ще работите с него. И така, имайте пълно състрадание. Скъпи приятели, концентрирахме се върху атрибутите на състраданието, защото е много важно да поработите с това.

 

Разбирате ли, имаше друг гост, когото искахме да дочакаме, за да го поканим сега. И сме абсолютно сериозни. За да ви помогнем да разберете енергиите стоящи зад състраданието, един от тези много прости атрибути на Бога, ние каним енергията на великия и могъщия, силния и смелия.

 

Той е мъртъв. Супермен умря, скъпи приятели ( смях ). Супермен умря, защото у него почти нямаше състрадание. Той се опитваше да спаси света, когато света не искаше такова нещо. Той се месеше във всичко, което ставаше около него. Не криптонита ( фантастичен минерал, източващ силата на Супермен ) го уби. А именно отсъствието на състрадание. ( смях )

 

Супермен беше архетипна енергия, създадена в това време когато вашия свят наистина искрено се нуждаеше от нея. Трябваше им надеждата на някакъв свръх човек.

 

Но в известен смисъл тази архетипна енергия заработи против вас. Това е не просто супермен. Това са всички супрергерои и велики същности, които сте манифестирали. Искахте прекрасно тяло, съвършена сила, рентгеново зрение, умение да правите всички тези неща, да спасявате света.

 

Но, скъпи приятели, сега Супермен е мъртъв, заменен от състраданието, заменен от образа на това съвършено тяло, което беше силно и имаше всички останали атрибути на физическото същество. Всичко това сега е мъртво. Вие се борихте и сражавахте с вашите мисли за това, че сте длъжни да станете супер човек. И това си тръгна, тръгна си...мъртво е.

 

И това се заменя с вашата божественост. Заменя се с вашия естествен баланс, който придобива тяло и който приема ум и дух...докато вие пускате старите концепции, опитващи се да бъдете супермен и супер жена Съсредоточихте вниманието си. Дори осъдихте духовността си, осъдихте всички повърхностни неща. Сега те си тръгнаха. Те бяха заменени от състраданието и почитането на себе си и всички наоколо. Супермен забрави да почита себе си и другите. И му се наложи да си тръгне. ( смях )

 

Втория атрибут на Духа–те са много, днес ще разгледаме четири. Втория атрибут на Духа е просто радостта и празнуването. Духа се намира в постоянна радост и празнуване по време на всичко случващо се...Така, скъпи приятели в благоговеен трепет от това, което правите, дори да имате лош ден, празнува и усеща какво е да имаш лош ден. ( смях ) Сега може да престанете да имате толкова много лоши дни, защото Духа вече знае какво е. ( смях ) Това го отметнахте.

 

Духа е в постоянен празник ...продължава ли битката...имате ли рожден ден...купон ли има...седи ли учещия студент...изтребление ли е станало...той е в постоянна радост и празненство.

 

Вие също сте Бог. Можете ли да бъдете в постоянна радост и празник? Можете ли да престанете да съдите, кое е правилно и кое не, кое е добро и кое лошо? Можете ли да празнувате смъртта на ваш близък човек? Можете ли да празнувате вашата собствена неминуема смърт? Можете ли да бъдете в радост и празненство, когато четете какви отвратителни неща стават по света? Ако не можете, скъпи приятели, то вие не си позволявате да бъдете Бог.

 

Ние знаем, че отначало ще ви бъде трудно. Но, Бог, Духа се намира в постоянна радост и празник. Това не означава, че Бог не разбира последствията от това, което се случва, че не разбира дълбочината на преживяванията на хората. Бог изцяло осъзнава тъмнината и светлината. Но Бог празнува всеки опит.

 

Вие също сте Бог. И дойде време за радост и празник във вашия живот. Дойде време, както вече сме говорили, да се освободите от страданията през които преминахте, в които се бяхте натикали. Всеки миг е радост и празник...не се оглеждайте за нас, за да го направите. Вие го правите. Празнувайте изобилието по всякакъв начин в живота си. Празнувайте всичко.

 

Ако ви е интересно какво е да си също Бог–това означава състрадание. Това означава радост и празненство.

 

Бог винаги твори. ( третия атрибут ) Винаги има движение на енергия. Има изразяване на любов и това винаги е творчество. Бог се намира във велика радост и тържество на творението си.

 

Вие също сте Бог–вие сте Творци във всички отношения, постоянно творите, независимо дали го осъзнавате или не. Сега дойде момента да бъдете съзнателни Творци.

 

Скъпи приятели, работейки с вас ние знаем, че ще сънувате нощем. Искаме да поговорим за сънищата в едно от предстоящите обсъждания. Но вие имате сънища и някои от тях са страшни и плашещи. Някои от тях са сложни и трудни и нямат никакъв смисъл.

 

Обаче в последно време много, много от вас тук... ние бяхме плътно до вас по време на травматичните сънища. Вие спряхте в съня си и си казахте осъзнато: „ Това е само сън. Аз мога да го променя. Това, което създавам е илюзия. И тъй като аз съм Творец, сега аз мога да променя съня и да стане какъвто си поискам. Аз вече не съм жертва на съня си. Аз съм Творец на сънища. “

 

Когато седите тук сега, вие сънувате. Това е илюзия. Опитайте се да ме намерите. ( смях ) Това е илюзия и тя е много реална. Това е потенциал, който сега се проиграва много интензивно много фокусирано и много материално. Но разберете, има и други потенциали, които се проиграват на другите нива. Все пак това е мястото, където е фокусиран основния акцент. Няма нужда да задълбаваме. Оставаме тук.

 

Но скъпи приятели, седейки тук и явявайки се също и Бог, вие можете същото, което сте правили в сънищата си. Спрете за момент. Вдишайте. И ето. Вие можете да го промените. Вие сте творци. Вие не сте жертва в живота си. Вие сте неговия Творец. Вие сте твореца в живота си. И това е едно от нещата, които ви прави така уникални, дори от гледна точка на Духа.

 

Вие също сте особен вид Бог. Виждате ли, Духа, който познавате, Бога на всичко, Единството не се опитва да определи какво трябва да се сътвори. Този Дух позволява това да бъде направено чрез вас. Духа само иска вие да продължите работата по създаването, изучаването обучението и разширението.

 

Това е голямата разлика между вас, Бога и Бога от Дома. Вие можете да променяте своите творения. Можете да ги изпращате навсякъде. Бога в Царството Божие, Бога от Дома няма особено–как да кажа–той и тя ви е дал това право за творчески избор. Можете да седите тук днес и да го промените . Не е нужно да конкретизирате.


Вече сме говорили в ченалингите за „ творенето с широки маски. “ Не издребнявайте. Няма нужда да се безпокоите за това как организма ви преработва храната в енергия. За това ще се погрижат на божествено ниво. Същото е и с вашите творения. Творете с широки маски.

 

Ако не ви харесва това, което създавате, променете го. Как да го промените? Просто вдишайте дълбоко. Пуснете Старото. Напомнете си, че се намирате в състояние на много реален сън и след това изберете широко общо ниво. Ще говорим с вас в бъдеще за по–конкретните творения. Но преди това трябва да разберете самата природа на творчеството.

 

И така творете с широки маски. Променяйте творението, ако не ви харесва. Но творете. Правете нещо. Създавайте. Това е природата на Духа, а вие също сте Бог.

 

Скъпи приятели, тази концепция: „ Ти също си Бог “...вие започвате да я осъзнавате, чувствате и разбирате. И ние казваме, че Супремен е мъртъв, за да разберете, че не става дума просто за създаването на идеално тяло. Това е детска игра. Ние искаме тази енергия да бъде освободена. Става дума за създаване на най–божественото ниво, на най– сложните нива.

 

И скъпи приятели, Бог винаги ви обича. ( четвъртия атрибут ) Бог винаги ви обича...обича всичко...обича жизнения опит...обича себеизразяването. Обърнете внимание на тези области от живота си, които не обичате–тъмните области, трудните области, областите вътре в себе си–и си позволете да имате тази любов. Позволете си да го имате.

 

Областта с която ви молим наистина да поработите се връща към първото състояние на Бог–състраданието. Това е, което ще дойде към вас в предстоящите седмици и месеци, особено през следващите няколко дни–имайте пълно състрадание. Това не означава безразличие. Това не значи апатия.

 

Точно обратното–в състраданието, вие имате пълна любов, пълно приемане, пълна страст по отношение на другите. Стоенето зад ниската стена не означава липса на грижа. Това означава да излезете от Старата Енергия, от дуалните начини. Това означава да погледнете как нещата наистина са сътворени. Това е над което наистина ви молим да поработите тук за известно време.

 

И така предстои ни много, много да свършим. Както вече сме казвали преди четири години и нещо–датата не е конкретна– съзнанието на човека ще премине през квантов скок. Не казваме какво конкретно ще стане на този ден. Не казваме, че ще има някакви необикновени заглавия. Но това, което ще стане на невидимите нива, доста прилича на това което стана по време на „ хармоничната конвергенция .“ Това не беше просто изравняване на планетите. Това беше промяна на условията.

 

В близките четири години ще стане голяма промяна. За всички предстои много работа. Има работа по подготовката на Новия Дом за това, което ще стане после. Всичко наоколо ще се ускорява. Разберете защо това става точно се.

 

С това любящите енергии на Артур, Буда, Мухамед, Моисей и Йешуа идват за да ви прегърнат. Те също ще се върнат обновени и с Нови имена. Но сега те напускат Старата Енергия. И те оставят пътя към Новото за тази група, която ние наричаме Шамбра.

 

Вие никога не сте сами. Но нещата винаги се променят.

 

И това е така!

 

Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова