МАТЕРИАЛИТЕ НА АЛЕНИЯ КРЪГ

Серия Въплътяване

Шоуд 8: „Свободата на Душата “, Част 3

Представена от Сен Жермен и Тобиас, ченалинг чрез Джефри Хопи

Представена пред Аления Кръг

На 5 март 2005 год.

http://www.crimsoncircle.com/LibraryTextViewer/ContentID/191

 

ТОБИАС: Това съм аз, Тобиас днес с вас. Но нека да няма грешки: енергията на Адамус Сен Жермен, също е въплътена в Калдре. Много е тясно тук днес ( смях ). Трябваше да направим малко допълнително пространство тук. Подхилвахме се помежду си, когато въплъщавахме енергиите си в Калдре и у вас. Да, ние също така сме и с вас. Ние свирехме с вашето ДНК, докато звучеше музиката. Усетете за момент, какво е не просто да имаш своята ДНК в себе си, но също така и нас двамата въплътени в себе си.

 

Радост е за мен, Тобиас да бъда отново с Шамбра. Сен Жермен ще говори днес. Но аз исках да открия днешната дискусия, за да усетите моята енергия...да ми позволите да усетя вашата...да споделим няколко момента заедно, както винаги правим...да споделим любовта си Шамбра.

 

Шамбра е семейство. Шамбра е пробуждане. Шамбра е разбиране за това кои сте и къде сте били. И позволете ми да ви кажа това–това е грандиозно, това което свършихте. Сега се намирате в интензивна динамика, преминавате от Старото в Новото. Но все още има Стари аспекти, които се „ мотаят “ наоколо. Все още има стари начини за правене на нещата.

 

Сен Жермен ще говори с вас днес, за да ви помогне по–добре да разберете някои от нещата през които преминавате. Миналия месец той говори какво е и какво не е енергията. Опита се да ви помогне да разберете, че всичко това е илюзия, прекрасна илюзия–но илюзия, която е толкова реална, че ако сега опитате да минете през стена, може да се нараните ( смях ), но всъщност няма. В края на краищата болката, страданието, въплъщенията...всичко е илюзия ...по–различна от опита, който сте извлекли от това ...виждате ли.

 

Не обезценявайте илюзията, като казвате, че нищо не е било, защото дори и от илюзията можете нещо да научите или да вземете. Това буквално ви позволява да се разширите. Позволява ви да разберете кои сте в сърцевината на своята същност–Създател, който има същото като този когото наричате Бог или Дух. Бяха ви дадени способности на Създател, права на Създател, както на Отца –и Майката Божи, много подобни на енергиите на Дома. Така вие преминахте през този невероятен опит, тази илюзия в която се намирате, за да придобиете по –добро разбиране за това, какъв Създател сте и какъв не сте. Вие изучавахте всички тези прекрасни неща.

 

Шамбра, били сме заедно много време. Мисля, че знаете това и можете да го усетите. Бяхме заедно в храма Тиен. Бяхме заедно по време на пробуждането на Христа, времената на Иешуа. Дойдохме заедно отново, за да влезем или може би за изтичаме, да скочим с радост в Новата Енергия. О, това е трудно, знам. Знам, говорил съм с всички вас. Трудно е да си част от тази история, в реалността около вас. Трудно е да разберете как работи илюзията.

 

Някои от вас питат: „ Но, защо е толкова трудно? Защо ми е толкова трудно и само като си помисля, че напредвам, сякаш правя две крачки назад? Защо става така, че дори да се моля за промяна, не получавам това, което искам? “

 

Може би, Шамбра просто може би е защото вие толкова силно обичате историята си . Толкова я обичате, че ви е трудно да я пуснете. Помислете си за това. Да, ние сме говорили за любовта на някои от предишните сбирки на Шамбра. Трудно е да кажеш „ сбогом “ на любимия и изцяло да пуснеш тази енергия.

 

Казахме неотдавна, че любовта няма привързаност...виждате ли. Винаги сте мислели, че любовта е привързаност. Тя не разполага с нищо. Тя не ви привърза към нищо. Тя не ви държи привързани към никаква форма или състояние на битието. Любовта ви позволява да бъдете тези, които сте и да изразявате това което сте по всякакъв начин по който пожелаете. Любовта няма привързаност...виждате ли.

 

Вие се обичате едни други. Обичате човека до себе си. Влюбвате се в него. И какво правите после? Добре, привързвате се един към друг. И си мислехте, че това е нормално и естествено. Създавате окови и задължения един към друг. Лимитирате се и се ограничавате един друг. Това е форма на любов, но не е истинската свобода на душата и свобода на любовта. Любовта няма привързаност.

 

И така, може да сте пропаднали дълбоко в любовта си към собствената си история. И сега може да позволите на тази привързаност да си тръгне. Може и начина да позволите на тази привързаност да си тръгне е пълното приемане, пълното въплъщаване на това, че вие сте Твореца на тази история, пълната отговорност за това, че вие създавате всеки момент.

 

Ние знаем, че това по някога е трудно да се види, защото вие правите опити за това, което наричате „ творене. “ Вие се опитвате–как да кажа– да угасите свещта, без да я духнете, буквално, без да я докосвате. Опитвате се да го направите в ума си, борите се и се напрягате. И след това спирате и си казвате : „ Не трябва да бъда Творец. Не разбирам, защо Тобиас продължава да го повтаря. “

 

Може би разглеждате творчеството по начина от Старите Енергии. Може би много от вашите енергии са привързани към поддържането на работата на вашата история...виждате ли. Понякога не получавате това, за което сте помолили, нали? Понякога се молите на Бог и на ангелите, за да станат определени неща. Може би просто се опитвате да направите своята история още по–голяма.

 

Може на вътрешно ниво да има по–голямо желание, по–дълбоко разбиране. И може би сега е дошъл момента на го внесете в съзнанието си. Но, вие си казвате: „ Какво ме задържа от това? Какво ме задържа? Какво ще каже за това днес Сен Жермен? “

 

И така, Шамбра вижте историята си. Вижте количеството енергия, което губите, за да я задържате на мястото си. Както неотдавна каза един мъдрец, мъдър Шамбра: „ Опитваме се да заставим историята си да работи. Работим в старата си история през цялото време. И когато историите не работят, ние се разстройваме и им се сърдим. И след това се връщаме назад и продължаваме циклите от инкарнации на Земята. “ Може би е дошъл момента да ги пуснем. Може би вече не трябва да използвате огромни обеми от енергия, в опити да поддържате история, която не е нищо по–различно от илюзия, просто илюзия.

 

И така, моята енергия ще присъства в стаята днес. Ще продължавам да бъда въплътен в Калдре и във всеки от вас. Но нека сега издигнем енергията. И нека дадем думата за посланието на Адамус.

 

СЕН ЖЕРМЕН: Аз Съм...да Аз Съм. Аз Съм енергията на Адамус. Аз съм във всеки от вас днес. Завръщам се в тази група Шамбра, за да продължа там от където спрях. Слях се с Тобиас. Слях се с останалите, които са тук днес. Моята енергия влиза тук меко и по–грациозно във всеки от вас.

 

Трябваше да привлека вниманието ви на последното събрание. Трябваше да ви дам да разберете, че става нещо друго. Трябваше да ви дам да разберете, че няма...не няма да ни удовлетвори, просто да ви „ подхранваме “ с по–приятна енергия. Няма да бъдем удовлетворени просто да ви „ помпаме “ всеки месец и когато след това се върнете обратно да имате нужда от още повече енергия. Трябваше да привлека вниманието ви и да ви дам да разберете, че нещата се променят. И може някои да си тръгнат. Други може да се присъединят сега. Но ние навлизаме в нови сфери. Погнусихме се от някои неща, които си мислехте, че са реалност.

 

Бях с вас в продължение на хиляди години. Пътешествахме заедно. Бяхме заедно във въплъщенията. Познахте енергията ми, когато влязох. И някои от вас свъсиха вежди. Някои от вас не искаха да си спомнят кой съм. Някои от вас работиха интензивно с мен и Тобиас. Вие приветствахте енергията ми. Някои от вас не бяха готови да направят следващата крачка. Но в последния месец това стана, ние виждаме сега, че разбирате...спомняте си какво става.

 

Има много от нашата страна, които поддържат тази работа, поддържат вас. Вие сте в челните редици. Вие навлизате в Новите Енергии. И всички ние служим като поддържаща система.

 

Да, разбира се има неща, които аз съм направил, а вие не. И има неща, които вие сте направили и за които аз само съм мечтал. И ето защо нашите енергии могат да бъдат така съвместими по времето на приближаващия „ квантов скок. “

 

Това е много деликатно, много крехко време, време в което искаме да стигнем до целта. Останаха само няколко години. А годините на нашата страна са просто нищо. Те са нищо и на вашата страна също. Минават така бързо. Това не е паническа или отчаяна ситуация. Но ние знаем, че има важно енергийно събитие, което става- „ квантовия скок “, когато значителна част от масовото съзнание достига до ниво, което надхвърля вибрационната енергия и тя се превръща в експанзионна енергия, която въздейства на всичко наоколо.

 

Във въплъщението си в качеството на Граф Сен Жермен, аз работих с много различни малки групи. Наричах ги “ групи на излъчването. “ Много от вас участваха в тях. Работех с такива групи като Розенкрайцерите, Свободните Масони. Работих с Рицарите Тамплиери, приятелите ми Тамплиерите, Илюминатите...и много други.

 

Нашата теория беше да имаме тези малки-както сега знаем–тайни групи, разпръснати из цяла Европа и няколко в Америка и да осигурим един вид „ излъчване “, тип постоянни енергии, които да държат просветлените, които наричахме „ ходещи Майстори “... не искам дори да чувам че ме наричате „ Майстор. “ Вие сте Майстори, ходещи по земята Майстори. Тези сияйни групи бяха създадени, за да изпращат енергия на всички вас, независимо дали сте участвали в тях или не. Това беше като улична лампа или връзка по пътя. Така че работата беше трудна.

 

Интересно е да отбележа, как бяха създадени тези групи. Тайните общества бяха сформирани, защото силата на църквата беше много голяма по онова време. Ръката на църквата беше силна и тя беше жестока и беше насилствена. И ние бяхме принудени да имаме тайни групи, за да осигурим своего-рода енергийния баланс по онова време.

 

Много от вас участваха в тях. Бяхте това–което днес наричате поддържащи енергията в тези групи. Вие се възнесохте в статус Двигатели на Енергия. Но бяхте поддържащи енергията. Знам, че някои от вас може да си спомнят времената от сбирките на Рицарите Тамплиери–звъни ли камбанката за някои от вас?-събранията на Свободните Масони.

 

Защо Свободните Масони? Това беше един вид вътрешна шегичка. Ние се наричахме Масони, Свободни Масони, защото имаше група, която не беше свободна. Те бяха контролирани от църквата. И тя взимаше цялата енергия на Масоните, строителите, архитектите, строителите на енергия и я употребяваше за себе си. Те задължаваха всеки зидар, всеки Масон, да строи паметник за себе си, църкви от камъни, места, които както те казваха били за богослужения. Но те бяха създадени за удържане и изкривяване на енергията.

 

И Масоните, които бяха под контрола на църквата не бяха свободни. И беше трудно почти за всеки в Европа да си построи собствено място, защото всички Масони бяха свързани с църквата. Считаше се за нелегално да вършиш каквато и било работа, ако не е за църквата.

 

Така, че ние създадохме организацията на Свободните Масони. Говорихме за истинската геометрия, свещената геометрия и енергиите. Много от вас бяха там. Днес има малко или изобщо няма подобни енергии, които присъстваха в организацията на Свободните Масони.

 

Илюминатите бяха прекрасна група, получила лоша репутация, докато не излезе една от вашите скорошни книги, която помогна да ги разберете по - добре. Илюминатите...сияние,Шамбра...сияние...светлина...светлина, която прониква през стените на църквите.

 

Калдре води малка дискусия с нас за църквите. ( смях )

 

Но за вас е важно да разберете, че това няма значение, въпреки че ние знаем, че дори и днес има някои от вас, които удържат енергиите на църквата. Тук имаме съобщение за вас. То не е от ненавист и страх или от грешки. Тук говорим за тези, които слушат, представители на църквата – може да позволите на това да си тръгне сега...може да му позволите да си тръгне. Открихте, че това не работи. Има Нова духовна енергия, която иска да дойде сега на Земята, също както това стана преди 2000 години, но сега тя е различна.

 

Илюминатите беше група, която разбираше какво има отвъд пределите на това, което предполагаше и тълкуваше църквата. Имаше нещо отвъд пределите на правилата, които беше установила църквата. Илюминатите разбираха, че духа, светлината е вътре във всеки мъж или жена или дете на Земята. То не е в стените на църквата. Няма го в нито една книга. Кога хората ще стигнат до разбирането, че всеки един от тях също е Бог? Кога ще престанат да се борят в името на Бога, ще престанат да водят тези войни и сражения в името на Бога? Нека тази стара енергия си тръгне.

 

Аз бях въвлечен в сформирането и поддръжката на тези тайни общества по онова време. Толкова много от вас все още имат от тези енергии в себе си. Толкова много от вас са привлечени към „ Блясъка на скъпоценностите “, които очите ви улавят по определен начин и това ви връща спомена за времената на тайните общества.

 

Тайните общества, един вид могат да бъдат проследени обратно до самите им корени–Шамбра във времето на Йешуа, където се срещнахме. Срещахме се тайно. Срещахме се като Есеи и дори като подгрупа Есеи, за да внесем действително семето на Христа тук на Земята, да внесем пробуждането на съзнание в съзнанието, което спи от дълго време.

 

Работихме заедно толкова дълго. Нашите времена се простират далеч в миналото по времето на Атлантида. Вие бяхте там, аз бях там. Заедно бяхме в храмовете. Бяхме заедно в последните си животи в Атлантида. Изпитахме най–доброто и най–лошото. Ето от къде идва връзката ни Шамбра.

 

По времето на Атлантида аз не бях крал. Не бях свещеник. Не бях от носителите на властта. Бях един от вълшебниците на енергията. Бях просто момче–роб. Вие бяхте велможи. Болшинството от вас заемаха висши позиции в храмовете. Вие разбирахте как работи енергията.

 

Много от вас тук бяха в Храма Тиен, където разбрахте как да освободите енергията от структурата, така че да можете да навлезете в многомерните сфери, все още намирайки се в пространството на физическата Земя. Много от вас работеха с великите енергии на Атлантида. И вие знаехте как да спирате времето. Вие знаехте как да предпазвате тялото си от стареене. Знаехте да изцелявате. Знаехте как да местите материални обекти без да ги докосвате. Голяма част от тази технология беше използвана по–късно при строенето на пирамидите. И ние разбираме, че някои се придвижват бързо в тази посока.

 

Всичко това е свързано с илюзията, с енергията на илюзията. В Храма Тиен, вие го разбрахте. Аз бях просо роб от работническата класа, който беше взет в храма във ваша служба, да ви носи храна и да ви събира отпадъците. Бях там, за да облекчавам живота ви.

 

Интересното е, че аз също „ попаднах “ в разгара на вашите експерименти. В буквалния смисъл, в деня, когато един от експериментите с енергия се завъртя по начин, който не разбирахте и не можехте вече да контролирате, стана така, че аз минах през погрешната врата в неподходящия момент, това малко момче–роб и бях въвлечен в него.

 

Бях на показ за всички и всеки от вас, заседнал в кристала. И аз живях в този кристал и дни и въплъщения и еони от време. Ето от къде се познаваме едни други, защото аз седях там с това ужасно изражение на лицето, когато вие ме гледахте. Вие знаехте как да работите с енергиите. И аз се оказах точно по средата на това.

 

И така, аз бях там, не способен да умра, не способен да живея, но заседнал. И вие не знаехте как да ме освободите. Даже когато Атлантида падна, аз все още бях заседнал в кристала. Бях все още част от вашата карма, бях все още част от вашето родословие. Ние бяхме свързани. И ето защо толкова силно подразних някои от вас миналия път, когато ме видяхте такъв. ( смях )

 

О, да аз излязох след дълъг и ужасен период от време прекаран във вътрешността на този кристал...без смърт, когато ми се искаше да мога да умра...без никой който да ме чуе когато викам...тялото ми застинало неподвижно на едно място...ума ми–активен. Никой не можеше да ме чуе, никой от другите сфери. Кристалната структура, която създадоха вашите енергии, пречеше на всяка външна енергия да ме чуе. Тя отрязваше всичко. Нито един ангел на небесата не знаеше къде съм. Това беше самотен ад, в който ме затворихте! Аз не съм тук за отмъщение. ( смях ) Тук съм за да споделя.

 

С какъв опит ме наградихте...да бъда изолиран...да бъда хванат. Какъв опит–да чувам само собствения си глас. Какъв опит беше заключен в затвора по начин, който не можете да си представите. Аз буквално наблюдавах как пада Атлантида...как изчезва храма Тиен...как препускаха пламъците през това което бяха великите зали на Тиен. Аз буквално потънах в океана на дъното на океана и останах там. Някои казват, че съм се върнал обратно. Някои казват, че съм безпокоил пътешествениците в продължение на стотици и хиляди години след това...в някаква степен това е истина.

 

Моите енергии искаха да се освободят от кристала, в който ме затворихте. Но това, което изучавах–беше как да бъда вътре в себе си. Това, което изучавах, беше как да се освободя от илюзията. И това е всичко, което беше вашия кристал. Той беше илюзия. Трябваше ми огромно количество време, за да го изчисля. Бихте го измерили в стотици и хиляди човешки години.Това беше ад, Шамбра. Но чрез това, аз изучавах това, което беше илюзия. Трябваше да я изучавам. Бях длъжен да разбера как да изляза отвъд.

 

И така, ето ме и мен...освободен. О, и до ден днешен аз обичам този кристал. Обичам скъпоценностите. Обичам да взимам материални неща и да ги превръщам, защото аз разбирам колко е лесно това.

 

Това, което изучих аз, беше от името на всички нас. Влязох в тази стая на храма Тиен по време на вашия експеримент с пълното съзнание, с пълното разбиране. Това не беше грешка. Казвам ви, че това беше невероятно време, невероятно място. Но аз отлично знаех какво правя.

 

Аз ви наблюдавах. Наблюдавах как жреците на Тиен вършат работата си. Аз исках това, което си мислех че имате вие. Исках този елексир. Исках дълголетие. Исках здраве и енергия. И така, това не беше грешка, че влязох вътре. Аз не го очаквах, но го получих. Но беше по–красиво. Това, което изучих в храмовете, го научих за всички нас. И сега се връщам в това свещено време и енергия, за да го споделя с всички вас и с всеки от вас.

 

В известен смисъл вие също сте заключени в собствения си кристал, не е ли така? В известен смисъл влязохте във вихъра на енергиите в неподходящо време и в неподходящо място...но може би на точното място. И вие сте заключени в това. И ето, седите вътре и в момента. ( смях ) Казвам ви го с велика любов и състрадание. Но вие сте заключени вътре.

 

Заключени сте в това, което бих нарекъл хипноза. Вие седите в състояние на хипноза ... „ хипно “ (hupno ) означава „ спя. “Вие здраво спите. Вие сте хипнотизирани. Накарали са ви да вярвате, че това е реално и че сте по–малко от това, което сте.

 

И ние ще разпръснем магията, с която сте се омагьосали. Да ние ще я разпръснем. Ние ще се отървем от хипнозата в която съществувате.

 

Да, има част от вас, която е съпоставима с моята история за кристала– въвлечени навътре в своето собствено същество, вътре в собственото си творение. Не чувствате ли понякога, че сякаш крещите и никой не може да ви чуе...сякаш сте уловени...застинали...замръзнали...очите ви са широко отворени...устата крещи...ръцете са протегнати...замръзнали? Знам какво е. Знам какво е да си хипнотизиран, спящ, омагьосан, какво е да вярваш в неща, които вече не ти служат.

 

Сега, не бива да казваме, че всеки опит, който сте имали е лош. Не е лош. Аз не съжалявам и за минута, че бях застинал в кристалния затвор. Всъщност не съжалявам. Бих прекарал стотици, хиляди години в този ад, за да узная това, което знам сега.

 

И така нека през следващите няколко минути да поговорим за това, защо сте хипнотизирани. Какво предизвиква това? Защо се намирате в това състояние на битието?

 

Преди всичко, църквата има своето влияние. Прекарвам толкова много от времето си в тези енергии напоследък, точно защото както ви казах, църквите сега носят най–болната енергия на Земята. Енергията на църквата–или религията, най–общо болшинството от тях, не всички, но болшинството от тях–носят много страх и дуалност. И това въздейства на хората.

 

И това хипнотизира хората. Те хипнотизират хората да вярват, че съществува правилно и неправилно. Има хора, ходещи днес по Земята, които буквално вярват в дявола, деца, изплашени от така наречения Сатана.

 

Има интелигентни, добронамерени хора, които вярват, че там има място наречено „ небеса. “ Те вярват, фактически буквално в тази същност Свети Петър, който притежава регистър и ви проверява след като напуснете Земята, дали сте били безсъвестни или добри ( смях )...или може би това е Санта Клаус. ( смях )

 

С тази вяра Шамбра, се проявява реалността–така е. Реалността се проявява, заради системата от вярвания, защото това е хипнозата, изложена пред хората и те попадат в нейния капан. И така, има ад и рай. Има съд в другите сфери, защото те са изпълнени с нищо по–различно от велики потенциали.

 

Искате опит? Можете да го получите в другите сфери, нефизическите сфери. Можете да отидете на небесата . Можете да отидете в ада. И там има милиони души, лежащи в покой, очаквайки съд, в очакване на Йешуа. Това е трудно. И вие работите с тях през нощта. Вие сте от този вид работници от Бърза Помощ за тези, които са затворени в своите собствени вярвания и в собствената си хипноза. Хипнозата работи и от двете страни на завесата. Работи.

 

Църквите на Земята са заложили тази енергия на страха, тази енергия на дявола. И това все още е тежко залегнало върху човечеството. То е относително ново творение, изобретение. Всъщност само през последните седем хиляди години от съществуването на човечеството съществува хипнозата на религията. До преди това нямахме такова нещо.

 

В Атлантида, в Лемурия нямаше религия. Ние не разбирахме концепцията за Бог. Не разбирахме концепцията за единство. Ние разбирахме любовта. Разбирахме еволюцията и всичко останало.

 

Но Бог, това е относително ново изобретение. Дуалността в църквите– това е форма на хипноза. И точно в този момент, във вашия свят това държи милиарди хора в състояние на страх.

 

Вие бяхте част от това. Много от вас го имаха в своите въплъщения. Сражавахте се с това и все още го правите. Все още се съмнявате правите ли нещата правилно. Все още се съмнявате, дали не трябва да се върнете към своите по–ранни религиозни корени.

 

Има известен комфорт в това, нали? Те се грижат за всичко вместо вас. Те отговарят на въпросите ви. Те ви казват как да живеете. Те ви казват кой да бъдете и най–вече кой да не бъдете. Това беше хипноза. И тя все още ви влияе. Тя има частично влияние, защото вие сте все още така любяши и чувствителни и открити.

 

Хипнозата на религията сега задържа толкова голяма част от съзнанието на Земята. Аз не говоря за вредата от църквата. Просто се опитвам да излагам фактите. Не мога да говоря за вредата от църквата. Вие и аз помогнахме за създаването им. Ние ги създадохме с друга цел, особено преди две хиляди години. Ние създадохме някои от изначалните църкви, някои от първите пътища на човечеството, когато покълваха божествените семена на Христовото съзнание на Земята.

 

Когато дойдохте в това въплъщение, вие разбрахте колко трудно е да се поддържа божественото семе, Христовото съзнание в толкова враждебен и сложен свят. Така, че започнахте да строите църкви, физически места, които да бъдат свещени, които да съдържат свещената енергия, които да могат да приютят божествената Христова енергия, докато дойде времето наистина да засияе по целия свят. Така вие помогнахте за построяването на физическите църкви.

 

Вие помогнахте за изграждането на някои църковни структури, структури на начин на живот. И това е всичко, което се опитвахте да направите. И това е всичко, което Йешуа се опитваше да направи–да създаде начини на живот, правила, които хората да съблюдават. Но те можеха да решават дали искат да ги използват или не, късчета просветление и мъдрост, към които другите можеха да се присъединят ако го изберат. Но тези енергии бяха изопачени. С тях беше злоупотребено.

 

Енергийните крадци “ от Земята и от другите светове овладяха църквите и ги използваха, за да изцедят до краен предел енергията на човечеството. И те го правят сега из цялата Земя. Те говорят с думите на любовта. Декламират думи, които вероятно е казал Христос. Но как действат те? Какви войни създават? Каква вражда държат в сърцата си? И какъв страх имат в духа си?

 

Като групата, Шамбра може да внесе светлина. Ние не се опитваме да ги променим. Ние просто се опитваме да покажем път, който отива отвъд пределите на този път, който показва църквата. Църквата задържа хората в хипноза от дълго време. Беше много трудно–много трудно–за съзнанието да се раздели с него. Виждате битките, които се водят днес.

 

Как ви наричат, вас които имате други мисли и идеи, тези които носят любовта в сърцата си, тези които правят нещата с любов в живота си? Те ви наричат „ тъмни “, не е ли така? Те ви наричат „ заблудени. “Те казват, че може би сте обладани от Сатаната. О, тук отново има страх. Това е хипноза. И голяма част от света е попаднала под въздействието и.

 

Другата форма на хипноза по света произхожда от правителствата. Сега ние сме длъжни за разберем, че правителства–има много, много, стотици различни правителства на Земята–те се явяват точна демонстрация на съзнанието на тази група от хора. Но това съзнание формира своя собствена жива форма на енергия. Правителството формира свой собствен тип личност. И то има влияние върху хората. То ги хипнотизира. Всичко това, Шамбра е хипноза. Ние не казваме, че това е лошо. Ние просто казваме, че това е набор от система вярвания, които са така силни, че не можете да излезете извън тях.

 

Вие се удивлявате, защо понякога ви е така трудно. Правителството наистина излъчва силен хипнотичен сигнал. Ние не говорим за малки механични уреди. Не говорим за нищо, което да представлява заговор.

 

Заговорите не работят, защото болшинството от хората не са достатъчно умни ( смях )-ще говоря някак за това–защото те наистина не разбират на най–дълбочинно ниво как работи енергията. Те са като децата. Опитват се да откраднат енергия един от друг през цялото време. И го правят по някои от най–примитивните начини. Не, ние не говорим за някакъв грандиозен заговор на правителството, излъчващо някакъв радиосигнал или вълни или замърсяващо небето вещество, което да ви убива...нищо подобно.

 

Правителството разпространява съзнанието. И отново правителството– това са хората. Правителството транслира съзнанието за неща като данъците на пример. Може да сте попаднали в системата от вярвания, че трябва да си плащате данъците, защото правителството вярва, че трябва да взима енергия от вас, за да се поддържа.

 

Правителството разпространява правила как да се живее. То ви казва какво е правилно и какво не е и вие се хващате на това. Бяхте част от това до сега, от като се родихте на Земята в това въплъщение. „ Това е правилно, а това е неправилно.“ Правителството дори има хипнотична връзка с вас, която касае какво да ядете и какво да правите.

 

Ще ви кажа нещо за пример. Всичко, което се отнася за вашата реалност, се намира под хипноза. Вие вярвате в това. И после си задавате въпроса, как да излезете от нея. Ние ще ви дадем пример. Той е близък и скъп за Калдре.

 

Никотина в цигарите–той не предизвиква зависимост. Той не предизвиква зависимост! Вие пушачите не ми вярвате, нали? ( смях ) Вие не–пушачите, не искате да ми повярвате. ( още смях ) Той не предизвиква зависимост. Никотина сам по себе си има невероятно хипнотично въздействие. Всичко към което е прибавен има тенденцията да се преувеличава. И така, ако някой каже, че никотина и цигарите са опасни, той засилва това и го прави опасно. Никотина, това е една от най–реагиращите субстанции на Земята. Той изпълва вашата система от вярвания. Той е прекрасен.

 

Сега има много, които предполагат, че никотина предизвиква навик. Предизвиква един вид силен навик. Сам по себе си, той не го прави. Той е директен усилвател на вярванията. Това е всичко, което е той. Но хипнотичното въздействие, което се изпраща, ви кара да вярвате, че той е лош, че предизвиква навик, че трябва да се борите с него. Има и такива от вас, които са престанали да пушат, но все още се сражават и все още мечтаят за него, защото са хипнотизирани.

 

Правителството помага за регулирането на хипнотичното въздействие от храната, активността, парите, морала. Правителството създава този невероятен хипнотичен ефект. Е, вие можете частично да усетите това, когато посетите който и да е правителствен орган, независимо дали е от градската ви управа или националната. Отидете в столицата на вашата страна и просто постойте известно време. Ще усетите хипнотичния ефект. Ще усетите, как влизате в интензивната дуалност наоколо, това е вашето правителство, то я засилва по всички възможни начини.

 

Сега, не е ли забавно, че църквата и правителството понякога си приличат един на друг, дори когато не е така? Дори когато се преструват, че има разделение, те работят заедно. Отново, това не е заговор. Това е просто набор от системи от вярвания, с които вие сте се съгласили...от които не можете да се отскубнете.

 

И така, имате правителства и църкви работещи заедно. Някои страни са контролирани. Тяхното правителство е и тяхната църква. Други имат правителство в което са допуснати тези, които имат силни религиозни вярвания, но се преструват, че това не е така. И това е форма на хипноза.

 

Трети–това е много интересна форма, която съществува сега на планетата–нарича се бизнес. Бизнеса–прекрасен начин–вие се хипнотизирате всеки ден, когато ходите на работа и когато ви казват, че не сте достойни за повишение или напредък. Казват ви, че не сте тези, които наистина сте. Казват ви, че има определен начин, по който са направени нещата...че трябва да следвате определена формула...че трябва да преминавате през определени фази на изследване и развитие...и че само малка група от хора може да се издигне с идеи.

 

Казват ви, че трябва да дойдете в офиса и да прекарате определен брой часове, за да заработите определена сума пари. Попаднали сте в една от най–смешните системи от вярвания. Казано ви е, че сте ограничени в това колко пари можете да заработите. Попаднали сте в тази система от вярвания, която ви е завладяла, че вие сте длъжни да имате определен вид образование...или тренинг...или опит...или може би правилен произход.

 

Този хипнотичен ефект от бизнеса расте много бързо, по–бързо от другите. Това е нова хипноза, която покорява целия свят. Тя помага за управлението на света. Той създава нови класи за хората. Създава нови стандарти за морал, стандарти за обличане, как трябва да се обличате и как трябва да се държите.

 

Бизнеса хипнотизира света. О, той го прави съвсем открито. Гледате телевизия, виждате реклама. Тя ви хипнотизира, да повярвате че ви трябват определени неща в определено време. Бизнеса формира начина по който работи света. Той сега формира пулса и ритъма на човешкото съзнание. Бизнеса се опитва да завладее света. Той го прави. Енергиите на религията са достатъчно лоши. Но когато към тях добавите правителството и бизнеса, вие получавате много токсичен коктейл, с хипнотичен ефект, който въздейства на всеки от вас.

 

Опитвате се да излезете от това. Какво правите? Избирате си един инструмент, за да излезете от това. Опитвате се да използвате инструментите на религията или бизнеса или парите, за да се освободите от хипнотичното въздействие. Това само ви забива по– дълбоко. Вие сте завлечени към вътрешността на кристала. Аз тук, отвъд пределите мога да видя много добре всичко това.

 

Кого ще пожелаете да излезете? Кога ще пожелаете да оставите всичко това? Преди да отговорите, имам някои съображения. Ние знаем, че искате да излезете. В каква степен това ще промени живота ви? В каква степен това ще промени вашата история? На къде ще я насочи?

 

Нека поговорим за четвъртото по значение хипнотично въздействие върху вас. Това е вашето семейство. Сега това хипнотично въздействие – както се казва–много ограничено, но много силно. То няма дълбочина. То няма страха от религията. То няма финансовия контрол на бизнеса. И не е контролирано от хипнозата на правителството.

 

Но вашата семейна хипноза е свързана непосредствено, толкова непосредствено с вас. Семейството знае как да „натиска бутоните ви. “ Хипнозата на семейството ви, е започнала много от рано, разбира се. Тя е помогнала за формирането на някои от системите ви от вярвания, които все още носите в себе си, по–конкретно системата от вярвания, която ви казва кой не сте.

 

Тя не ви е служила чак толкова добре, като същество излъчващо светлина в ранните ви години, защото сте се опитвали да блеснете и да се отворите. Вие се опитвахте да позволите на Христовото съзнание да се прояви в тази реалност. И това беше прекъснато от членовете на вашето семейство, които бързо ви дадоха да разберете, че не трябва да позволявате да светите толкова ярко...че трябва да бъдете смирени...че трябва да се дребни...че трябва да сте нищожни...че не трябва да сте така помпозни, какъвто наричаха мен ( смях )...че не трябва да сте така уверени в себе си.

 

Болшинството от вас изпитваха това–много силно хипнотично въздействие, което е все още с вас. Вие все още чувате гласа–не е ли така?-гласа на майка ви / баща ви в главата си. Съвременната психология си прекара чудесно в опити да разбере това. Те се опитваха да изчислят всичко това. То е много просто. Това е хипнотично въздействие, което ви беше натресено от родителите ви. И сега ги виждате като архетипни фигури и те ви контролират. Това е само хипноза. Това е всичко.

 

Въздействието на семейната хипноза преминава и в други превъплъщения, минали въплъщения. Тобиас говореше за наследствената карма. Ние разбираме, че той ще направи цяла сесия за това. Има карма, която върви по линия на вашите прародители. И този тип хипноза въздейства върху цялото ви фамилно дърво. И вие сте част от него. Връщате се няколко въплъщения назад, когато може би сте били прадядо на дядо си или пра–баба. Вие сте част от фамилното си дърво. И вие носите тази хипноза със себе си и чрез себе си.

 

И така, Шамбра, това хипнотично въздействие е много силно и тези системи от вярвания в които така дълбоко сте затънали изглежда, че няма измъкване. Заключени сте в тази кристална структура...замръзнали сте в нея...в опит да излезете. Вие буквално–заради хипнотичния ефект –буквално продължавате да работите върху историята си, мислейки, че ако я поправите, това ще ви освободи. Това няма да сработи. Продължавате да се опитвате да градите история, на която и е минало времето.

 

ВИЕ НЕ СТЕ ТОЗИ, КОЙТО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ СТЕ. Това е илюзия. Аз седя от другата страна на вашата илюзия, усмихвам се, знаейки, че вие виждате това, знаейки че това е много по–лесно, от колкото си мислите, от колкото чувствате, знаейки че е толкова лесно да ви пречистя от тези хипнотични въздействия.

 

Интересното е, че тези системи от вярвания се увековечават. Ние сме говорили и преди, че всичко което създавате в известен смисъл вие му придавате форма и му позволявате да продължава да живее самостоятелно, позволявате му да бъде свободно. Системите от вярвания са подобни на това. Системите от вярвания се опитват да създадат своя собствена ценност. Те се опитват да се развиват, да се разширяват.

 

И това е което става сега с вас и с обществото ви. Заради хипнозата, системите ви от вярвания влияят на това, което носите в себе си, вашите истории които се опитват да се защитят. Вашата история се опитва да намери грешката в това, което казвам...опитва се да пробие дупки в това...опитва се да мисли, че говоря за някой друг, а не за вас.

 

Това е за вас. Гледам ви и съм точно отпред. Вие сте завлечени навътре. Но дори и вътре, дори в малката си черупка, вашата раковина, вашата кристална структура, казва: „ Аз съм тук, аз съм свободна “, има все още нещо във вас–тази хипноза–която се опитва да защити раковината. Това е нещо вътре във вашето същество, което се опитва да реши къде грешите. Това е защитното ви устройство. Хипнотичното въздействие, под което се намирате, се опитва да построи вашата история дори още по–гигантска...и вашата кристална структура още по–голяма...вашия затвор още по–силен. Това е което прави хипнозата. Това правят системите от вярвания.

 

Всеки път, когато структурирате енергията, тя се опитва да запази целостта си. Защо? Защото ви обича...вие сте я създали...вие сте създали нейната история...вие сте създали себе си. Ще се опитвате да защитите това, защото това е, което тя си мисли, че искате да прави тя. Вие сте я тренирали да го прави за вас. Вие сте дресирали системите си от вярвания постоянно да ви защитават. Вие сте ги дресирали да създават още по–големи системи от вярвания.

 

Вие сте невероятни. Създали сте мъничка вяра и сте и позволили да се превърне в голяма вяра. И сега не можете да излезете. Дори и да кажете, че искате, вашите системи от вярвания веднага излизат в защита, точно както го правят сега настройват се на режим за отбрана. Те не знаят как да отвърнат на канонадата, която аз и Тобиас им устроихме. Те искат да побегнат, нали? Те не знаят как да постъпят.

 

Това е напрежение. Това е дискомфорт. Искате да прекратим ченалинга точно сега. ( смях ) Говорим за вашите системи от вярвания. Те не знаят какво да правят. С тях никога до преди не са говорили така. Те знаят, че това е истина, но все още не могат да разберат, не могат да се справят. Те се опитват да се защитават, защото ви обичат и искат да ви служат.

 

Сега, вие сте тук в това невероятно хипнотично състояние...състояние на приемане на реалността, че вие сте вътре и не можете да излезете навън...в състояние на контрола и хипнотичното въздействие на църквата...правителството...бизнеса... и религията...и приятелите. Погледнете се...толкова сте хипнотизирани, че виждате себе си през очите на другите. Безпокоите се какво ще си помислят за вас. Това е хипноза! Вие сте абсолютно хипнотизирани, истинския показател за хипноза е, когато се притеснявате за това, което другите ще си помислят за вас. Но точно това и правите. Ето така се възприемате.

 

Тук има и друго–вие знаете, че сте хипнотизирани, когато се притеснявате, че се побърквате ( смях ). Прекарвате толкова много от времето си в безпокойство, да не се побъркате. Защо? Защото това е хипнотично въздействие, което се опитва да ви улови, защото ви обича. И така, то е измислило това нещо наречено „ проверка за лудост.“ ( смях ) Вие си казвате: „ Мисля, че се побърквам, така че ще спра. Връщам се в хипнотичното си състояние, защото излизам от нормата. Излизам отвъд пределите на масовото съзнание. Някой може ли да ме забележи. ( смях ) Трябва да стоя още по–ниско. “

 

Позволете ми да ви кажа, Шамбра, аз съм напълно луд. Кралете и кралиците, банкерите и херцозите ще ви кажат, че е така. И въпреки това ме търсеха за съвет. Те ме търсеха да им помагам, да им показвам как да излязат от кристалните си затвори.

 

Просто ...им казвам аз. Казвам го на кралете и кралиците, на принцовете и лидерите на правителства и на ръководителите: „ Позволете си да излезете от хипнотичното състояние в което се намирате. Позволете си да излезете на 100% - не по–малко, не на 90% - 100%.“

 

Ах, и с това се започват проблемите. Вие правите 10%. Пускате 10% от историята си. Но всичко, което правите–вие пускате нещо, за да направите историята си по–голяма. Под въздействието на хипнозата, вие ще се опитвате да защитавате и да изграждате историята си. Така и трябва да бъде.

 

Системата от вярвания...която и да било система от вярвания ще се опитва да ви се доказва и да се разраства. Ето защо сте тук. Вие сте жертва-или щастлив получател–на своите собствени системи от вярвания. Вие трябва да искате да пуснете 100%.

 

И това е което аз направих. Нямах избор. Бях затворен в енергията след разходката ми в храмовете Тиен и бях замразен и изоставен от вас. Не знаехте какво правите. Не знаехте как да ме изкарате от там. И избягахте. Аз станах част от вашата карма.

 

И така, аз трябваше да се науча да пускам всичко...100%. Трябваше да се науча да пускам всяка система от вярвания. И ето, до къде стигнах, до разбирането, че това е хипноза. Ние никога не сме говорили за тези неща, наречени хипноза, тогава в храмовете. Но това е точно това– система от вярвания, които могат да бъдат подобни на демони, подобни на чудовища...нуждаещи се от енергия за храна...нуждаещи се от все повече и повече енергия...нуждаещи се да създадете по–голяма история...с други превръщайки неутралното състояние на благополучие в енергия.

 

Това е порочен и безумен цикъл. Системите от вярвания имат нужда да се хранят. Имат нужда да продължавате да създавате история. Те имат нужда да правите историята си все по–голяма. Виждате ли...виждате ли как работи това? Това е много интересна динамика ...докато не излезете от това...докато не излезете.

 

Излизането от системата от вярвания, от състоянието на хипноза изисква невероятно ниво на доверие. Вие сте длъжни да желаете да пуснете това. Вие сте длъжни да знаете, че ще умрете в момента, когато пуснете, не само ще умрете, но няма вече да съществувате, поне не по начина по който сте съществували до преди.

 

Трябва да искате да пуснете всичко, но и в същото време да въплътите всичко. Да пуснете и да приемете едновременно. Това не е работа за крехки сърца. Това не е за тези, които се опитват да направят живота си просто малко по–добър. Това е за тези, които са готови да бъдат там, където съм аз. Това е за тези, които са готови да излязат от хипнотичното състояние на реалността в която се намират.

 

Ако обичате своята реалност и просто искате да я направите малко по– голяма–това е лесно. Ние можем да ви покажем, как да създадете повече енергия, за да направите историята си по–голяма. Това е, което болшинството от вас, болшинството от хората правят. Вие постоянно работите върху историята си, не е ли така? Вие се страхувате да я пуснете. И хипнозата подкрепя страха ви.

 

Оставям това за сега. Ще дойда на следващото събрание на Шамбра. И ние ще поговорим в по–големи детайли за това как да излезете...как да отидете отвъд пределите ...как да пуснете всичко...така че това, което в действителност ще получите в замяна ще бъде това, което е по право ваше. Помнете, Шамбра през следващия месец ще сте в състояние на хипноза. Помнете, че това не е лошо. Това е което ви спира в момента.

 

Вие сте под такава прекрасна хипноза. Ние ще работим с вас през следващите няколко седмици, за да ви помогнем да видите как сте хипнотизирани, да видите страха си от напускането на системата, която ви е хванала. Ще видите собствените си страхове, какво е да напуснете системата, а не просто да бъдете малко по–добри в нея, а да я напуснете.

 

Давам думата обратно на Тобиас. Ще продължавам да ви се появявам в различни форми през следващия месец. Аз съм, който съм.

 

ТОБИАС: И така е, скъпа Шамбра, ние продължаваме събранието си. И Калдре се чуди кой е кой ще се прояви чрез него за в бъдеще.

 

Ние помолихме Сен Жермен да говори с вас за пускането на енергийните вярвания. Помолихме го да говори с вас за това какво в действителност е енергията. И на нашата следваща сбирка той ще говори за това как да направите крачката отвъд пределите, как да се събудите от този сън в който се намирате.

 

Интересно е да отбележим, че вие сте в състояние на сън, в състояние на хипноза, точно сега, толкова ви е комфортно в това, че възниква въпроса: искате ли да се събудите. Но дори и във вашето–както бихте го нарекли–състояние на сън, когато заспивате нощем, вие сте много по -свободни, много по–свободни. Случва се много интересна динамика, много интензивна, интензивна работа, която вършите.

 

През следващия месец ще се изправите пред въпроса за това кое е реално. Реално ли е това? Постоянно, отново и отново, ще чувате тези думи. Да, ние ви хипнотизираме! ( смях ) Вие ще чувате това отново и отново от нас. Реално ли е това? Реално ли е? Това може да изглежда реално, но дали е така? Ние ще ви задаваме въпроси за самата тъкан на реалността, чрез които ще откриете, как е създадена реалността и как можете в крайна сметка да придобиете свободата на душата си.

 

Ние много ви обичаме и сме заедно с вас в това вълнуващо пътешествие.

 

И това е така!

 

Тобиас(Tobias) от Crimson Circle представен от Джефри Хоуп от щата Колорадо (Geffrey Hoppe, Golden, Colorado). Историята на Тобиас може да намерите в уебсайта на Аления кръг , http://www.crimsoncircle.com. Материалите на Тобиас се предоставят безплатно от работниците на светлината и Шамбра( Shaumbra )из целия свят от август 1999г.момента в който, както казва Тобиас, човечеството се издигнало от потенциала на разрушението в Новата Енергия.

Crimson Circle представлява планетарна мрежа от човешки ангели, които се явяват едни от първите, които извършват прехода към Новата Енергия. Те изпитват радостите и предизвикателствата на състоянието възнесение. Те помагат и на други хора в техните пътувания чрез споделяне, грижа и напътствия. Повече от 70000 посетители идват на сайта на Crimson Circle: http://www.crimsoncircle.com всеки месец, за да четат последните материали и да обсъждат личния си опит.

Срещите на Crimson Circle се провеждат ежемесечно в Денвър, Колорадо (Denver, Сolorado ), където Тобиас предава последната информация чрез Джефри Хоуп (Geoffrey Hoppe). Тобиас заявява, че той и останалите от божествения Crimson Circle всъщност канализират хора. Според него те четат нашите енергии и ги превеждат обратно към нас. Така ние можем да виждаме всичко отстрани, докато го преживяваме отвътре. Crimson Circle получава в изобилие чиста любов и дарове от Шамбра ( Shaumbra ) и от целия свят.

Разбира се, задачата на Аления Кръг е да служат в човешка форма като учители и проповедници за тези, които са тръгнали по пътя на вътрешното духовно пробуждане. Това не е евангелистка мисия. По скоро да кажем, че вътрешната ви светлина ще насочи хората към вас, за да получат вашето състрадание и грижа. Ще знаете какво да правите и как да преподавате, когато този уникален и важен човек, който почти е бил готов за пътешествието си към Моста на Мечовете, дойде при вас.

Ако четете това и имате усещането, че е истина, то вие сте действително от Шамбра (Shaumbra). Вие сте учители и човешки посланици. Позволете божественото семе да разцъфне във вас сега и завинаги. Вие никога не сте сами, защото има семейства от ангели по целия свят и навсякъде около вас.

Моля разпространявайте свободно този текст, некомерсиално, безплатно. Моля включете цялата информация включително и тези бележки под линията. Всичко останало трябва да бъде одобрено в писмена форма от Geoffrey Hoppe (Geoffrey Hoppe, Golden, Colorado)

Copyright 2000 Geoffrey Hoppe, P.O. Каре 7328, Golden, CO 80403 Всички права запазени

Преведено от Росица Стоянова