Monet kanavoidut istunnot on tallennettu suorana ja muunnettu RealAudio muotoon. Tämä tiedostomuoto tarjoaa korkealaatuisen äänen ja samalla vähentää tallennettavan ja siirrettävän datan määrää internetissä. Äänitiedoston kuuntelu ja energian tunteminen on toiseksi parasta suorakanavoinnin kokemisen jälkeen.

Järjestelmävaatimukset

Eräs perusvaatimus suorien tai tallennettujen esitysten katselemiseen tai kuuntelemiseen on nykyaikainen tietokone tai mobiililaite. Ja tietysti hyvä, nopea internetyhteys on välttämättömyys. Äänen suoratoisto tai lataus ei ole läheskään yhtä vaativaa kuin videon, internet-yhteys puhelimella voi olla tarpeeksi nopea hyvälle äänitiedoston kuuntelulle. Suurikokoiset videot, jotka vaativat paljon kaistaleveyttä, edellyttävät nopeaa laajakaistayhteyttä.

Podcast

Podcastina on saatavilla kuukausittaiset nettilähetykset ja Shoudit. Se on mukava tapa saada Crimson Circlen uusimmat opetukset ja päivitykset automaattisesti ladattuina tietokoneellesi tai mobiililaitteeseen niin pian kuin ne tulevat saataville. Kaikki mitä vaaditaan on ilmainen podcast-ohjelma kuten iTunes (http://www.apple.fi/itunes), joka on saatavilla sekä Windows- että Apple-tietokoneille. Internetistä löytyy myös muita podcast-ohjelmia. Monet niistä siirtävät podcastin MP3-soittimeen. Sitten vain tilaat podcastin käyttäen haluamasi podcastien nettiosoitetta. iTunesissa valitse Arkisto-valikosta Tilaa Podcast ja käytä sitä URL-osoitetta, jonka lähetyksen haluat vastaanottaa.

Kuuntele tai katso suorana

Kuuntele- ja katso-linkit Crimson Circlen kirjaston sivuilla voivat suoratoistaa ääntä ja videota internetissä. Linkin kautta pääset soittamaan mediaa nopeasti, mutta sinun täytyy olla yhteydessä internetiin. On mahdollista, että internet kuormittuu ja lähetys keskeytyy lyhyiksi ajoiksi. Linkkiä ei voi käyttää äänilähetyksen tallentamiseen tietokoneellesi. Sinun pitäisi pystyä napsauttamaan linkkiä hiiren vasemmalla painikkeella ja soittamaan mediaa selaimessa. Jos tiedoston lataus -ikkuna ilmaantuu, valitse "Avaa tiedosto sen nykyisestä sijainnista" ja napsauta ”OK”. Jotkut Internet Explorerin versiot saattavat vaatia käyttämään hiiren oikeaa painiketta linkin napsauttamiseen. Kun ikkuna avautuu, valitse vaihtoehto ”Avaa uudessa ikkunassa". Kun tiedostojen lataaminen -ikkuna avautuu, valitse vaihtoehto "Avaa tämä tiedosto sen nykyisestä sijainnista". Valitse "OK" ja nettiselaimen pitäisi alkaa toistaa tiedostoa. Firefoxin käyttäjien pitäisi pystyä napsauttamaan linkkiä hiiren vasemmalla painikkeella ja aloittamaan äänen toisto selaimessa.

Lataa

Medialinkeistä Crimson Circlen kirjaston nettisivulla voit ladata mediatiedoston ja tallentaa sen tietokoneellesi. Näin voit sitten toistaa tiedostoa milloin tahansa ilman internetyhteyttä. Napsauta linkkiä hiiren oikealla painikkeella. Kun ikkuna avautuu, valitse vaihtoehto "Tallenna kohde nimellä ..." (Internet Explorer) tai "Tallenna linkki ..." (Firefox) tallentaaksesi tiedoston. Äänitiedostojen lataaminen voi kestää noin 20-25 minuuttia hitaalla puhelinmodeemilla ja kun internet ei ole ruuhkautunut. Nopeallakin laajakaistayhteydellä suurten videotiedostojen lataaminen voi kestää kymmeniä minuutteja.

VLC Media Player

Jos sinulla on ongelmia videon toistamisessa vanhemmalla tietokoneella, VLC Media Player on kokeilemisen arvoinen soitin. Se on saatavilla osoitteesta http://www.videolan.org, se on maksuton ja toimii useimmilla tietokoneilla ja mobiililaitteilla. Se voi toistaa monenlaisia tiedostoja ja toistaa myös tekstityksen.

Suora nettilähetys

Suora videonettilähetys on niiden käytettävissä, joilla on nopea laajakaistayhteys. Pelkkä äänilähteys on myöskin saatavilla, jos internetyhteys ei ole kyllin nopea videon suoratoistoon. Video lähetetään useilla eri nopeuksilla tai laatuina, joten se soveltuu kaikille kännykästä HD-tietokoneisiin.

Video Playerin hallinta

Videon toisto-ohjelmalla voi olla useita ohjauspainikkeita, joilla säädetään toistoa. Näet ne kun siirrät osoittimen ohjelman (tai mobiililaitteen soittimen) ohjauspaneelin päälle. Tavallisesti näet painikkeiden kuvakkeet soittimen oikeassa alakulmassa.

Laatu (Quality) –painikkeella valitaan videon laatu tai bittinopeus. Se on parasta jättää "Auto"-tilaan. Joskus voi olla, että alhaisempi videon laatu tarjoaa paremman toiston tietyllä internetyhteyden nopeudella tai tilassa.

Tekstitys (Subtitle) –painikkeesta valitaan tekstitys päälle tai pois tai valitaan tekstitys saatavilla olevien erikielisten tekstitysten valikosta.

Ääni (Audio) -painikkeella valitaan ääni saatavilla olevista kielistä.

Äänenvoimakkuus (Volume) –valikosta säädetään äänenvoimakkuuden taso.

Koko näytön (Fullscreen) -painikkeella voit toistaa videota koko näyttöruudun kokoisena. Se myös palauttaa soittimen normaalikokoiseksi tai voit käyttää siihen näppäimistön "ESC" –painiketta.

Videolla voivat olla näkyvillä kaikki painikkeet, ei yhtään niistä tai jotain siltä väliltä. Pöytäkoneella tai kannettavalla kaikki ovat käytettävissä, jos ominaisuus on olemassa. Applen mobiililaite on toiseksi paras laite nappien ja ominaisuuksien saatavuuden kannalta. Android- tai Windows -mobiililaitteissa on vain muutamia painikkeita ja toimintoja.

PDF-tiedostot - Adobe Acrobat Reader

Adoben Acrobat Reader ohjelmaa käytetään PDF-tiedostojen kuten Tiedotteen ja Diojen katsomiseen suoran nettilähetyksen aikana. Lataa maksuton versio osoitteesta http://www.adobe.com/fi, etsi Acrobat Reader linkki. Napsauta linkkiä, valitse Acrobat Readerin maksuton versio ja seuraa ohjeita. Acrobat Reader voi olla jo asennettuna tietokoneellasi tai selaimessa. Testaa se napsauttamalla Katso-linkkejä Crimson Circlen Live Webcast -sivulla. Jos Acrobat Reader on asennettu ja toimii, ikkuna avautuu ja näyttää PDF-tiedoston sisällön.

Lisää apua

Lähetä sähköpostia teknisistä kysymyksistä ja ongelmista. Anna ongelmasta mahdollisimman paljon tietoa. Sisällytä mukaan sellaiset asiat kuin tietokoneen tyyppi (PC, Mc jne.), käyttöjärjestelmä (Windows - mikä versio, Mac OS, UNIX jne.) nettiselain (IE, Firefox, Chrome, Safari jne.) ja yksityiskohtainen kuvaus ongelmasta. Kerro myös esiintyykö ongelma suoratoistossa vai tiedoston lataamisessa ja toistossa tietokoneella.